فهرست مطالب

مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت
سال پنجم شماره 5 (پیاپی 20، آذر و دی 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رسول نصیری کالمرزی ، قباد مرادی ، سیروان اسمایی مجد ، فرزانه خان پور صفحات 1-14
    مقدمه
    آسم از شایع ترین بیماری های مزمن است و عوامل روان شناختی بسیاری در بروز و وخامت بیماری دخیل هستند.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر بخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کیفیت زندگی و ذهن آگاهی بیماران مبتلا به آسم انجام شد.
    روش
    روش تحقیق مطالعه حاضر نیمه آزمایشی و از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل و نمونه گیری در دسترس استفاده گردید. در همین راستا 144 بیمار مبتلا به آسم، پرسشنامه های کیفیت زندگی آسم و ذهن آگاهی را تکمیل و تعداد 45 نفر در مقیاس های کیفیت زندگی نمرات بالا و در ذهن آگاهی نمره پایین داشتند، از میان آنان 24 نفر به صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش 8 جلسه یک و نیم ساعته شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی را دریافت نمودند اما گروه کنترل هیچ گونه درمانی دریافت نکردند. برای مقایسه متغیرهای کمی در بین دو گروه از آزمون T. Test و برای متغیرهای کیفی از آزمون کای دو توسط نرم افزار Spss v. 22 استفاده گردید.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد که در مرحله پس آزمون، میزان ذهن آگاهی گروه آزمایش در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری کاهش یافته است (002/0 p=) اما میزان کیفیت زندگی با وجود کاهش در گروه آزمایش، معنی دار نبود (351/0p=).
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش مسائل روان شناختی در بیماری آسم و نقش موثر ذهن آگاهی در کاهش علائم روان شناختی بیماران، توصیه می شود به منظور بهبود کیفیت زندگی و ذهن آگاهی در بیماران مبتلا به آسم، در کنار نمایش روتین پزشکی از طریق شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی باعث بهبود مسائل روان شناختی آنان شد.

    کلیدواژگان: آسم، ذهن آگاهی، کیفیت زندگی، شناخت درمانی
  • امید عیسی نژاد ، حسن علیدادی صفحات 15-29
    مقدمه
    افراد دوزبانه به دلیل متفاوت بودن زبان مادری شان با زبان رسمی در زمینه یادگیری با مشکلاتی مواجه هستند که شیوه خودتنظیمی و راهبردهای فراشناختی می توانند آن را تعدیل نمایند.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ی بین خودتنظیمی یادگیری و راهبردهای فراشناختی خواندن با مشکلات یادگیری به زبان دوم در دانش آموزان دو زبانه انجام شد.
    روش
    مطالعه حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. 390 دانش آموز به شیوه تصادفی از میان دانش آموزان دختر و پسر دوزبانه مقطع متوسطه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس راهبردهای یادگیری خودتنظیمی (MSLQ) ، مقیاس آگاهی فراشناختی از راهبردهای خواندن (MARSI) و مقیاس مشکلات یادگیری (CLDQ) استفاده شد.
    یافته ها
    برازش مدل ساختاری نشان داد که بین خودتنظیمی یادگیری و راهبردهای فراشناختی خواندن با مشکلات یادگیری به زبان دوم رابطه ی منفی معناداری وجود دارد و مدل از برازش مطلوبی برخوردار است.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد شناسایی و ارتقای راهبردهای خودتنظیمی و فراشناختی در برنامه های آموزشی احتمال بروز مشکلات یادگیری را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: خودتنظیمی یادگیری، راهبردهای فراشناختی خواندن، مشکلات یادگیری، دو زبانه بودن
  • سمیه شکرگزار ، مهناز فلاحی خشت مسجدی ، بهمن اکبری ، افسر منتخبی صفحات 30-42
    مقدمه
    بار مسئولیت مراقبت از بیماران روان پریش می تواند باعث افزایش استرس و کاهش سلامت روان، کیفیت زندگی و رضایت زناشویی در آن ها گردد.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه سلامت روانی، تاب آوری و رضایت زناشویی در زنان دارای همسر مبتلا به اختلالات اسکیزوفرنی و اختلال خلقی با زنان همسران سالم انجام شد.
    روش
    روش پژوهش توصیفی- تحلیلی و جامعه آماری شامل همسران تمامی بیماران مرد بستری شده در سال 1394 تا 1395 در بیمارستان روان پزشکی شفا رشت بود که تشخیص یکی از اختلال روان پریش گرفته اند. 187 زن با استفاده از نمونه گیری بر مبنای هدف و 187 زن دارای همسر بهنجار انتخاب شدند و سه پرسشنامه چک لیست سلامت روان، تاب آوری کانر، دیویدسون و رضایت زناشویی انریچ را تکمیل نمودند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارspss-22 و روش آماری تحلیل کوواریانس چندمتغیری استفاده شد.
    یافته ها
    پژوهش نشان داد که بین دو گروه زنان از لحاظ سلامت روان (387/4 t=) تفاوت معنی داری وجود داشت. زنانی که دارای همسران مبتلا به روان پریش بودند در زیر مولفه های سلامت روان دارای علائم بیشتری نسبت به زنان دارای همسر سالم بودند. تاب آوری زنان دارای مردان مبتلا به اختلالات روان پریش نسبت به گروه بهنجار کمتر بود (231/3 t=) (001/ 0P=). مولفه های رضایت زناشویی؛ در سطح 05/0 معنی دار بوده است. این امر نشانگر پایین بودن رضایت زناشویی این زنان نسبت به گروه همتا بود.
    نتیجه گیری
    مسئولیت زندگی در بین زنان دارای همسر مبتلا به اسکیزوفرنی به دلیل افت شدید عملکرد این بیماران بیشتر از اختلالات دو قطبی بوده است که این فشارهای روانی باعث پایین آمدن کیفیت زندگی، تاب آوری و نارضایتی از زندگی زناشویی، شده که منجر به کاهش سلامت روانی آنان می گردد.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، رضایت زناشویی، تاب آوری، همسران مبتلا به اختلال روان پریش
  • امیر خزایی ، حمید شمسی پور ، محمدحسن دوازده امامی صفحات 43-52
    مقدمه
    رضایت زناشویی و بهزیستی روان شناختی دو مولفه سلامت روان می باشند که ارتقای آن ها رابطه معکوسی با اختلالات شایع مانند افسردگی و اضطراب دارد
    هدف
    پژوهش حاضر بررسی اثربخشی بهزیستی درمانی گروهی بر رضایت زناشویی و بهزیستی روان شناختی زنان خانه دار است.
    روش
    پژوهش نیمه آزمایشی با پیش و پس آزمون و گروه کنترل، نمونه 30 زن خانه دار 20 تا 50 ساله به روش نمونه گیری دسترس انتخاب و در دو گروه 15 نفری آزمایش و کنترل گمارش شدند. ابزارها شامل پرسشنامه ی رضایت زناشویی انریچ و بهزیستی روان شناختی ریف، درمان 8 جلسه ی 90 دقیقه ای 2 جلسه در هفته اجرا و 2 مرحله ارزیابی صورت گرفت، پیش و پس از مداخله.
    یافته ها
    تحلیل کوواریانس نشان داد بهزیستی درمانی گروهی بر رضایت زناشویی و بهزیستی روان شناختی زنان خانه دار موثر است
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها می توان از بهزیستی درمانی در افزایش رضایت زناشویی و بهزیستی روان شناختی زنان خانه دار استفاده کرد.
    کلیدواژگان: بهزیستی درمانی گروهی، رضایت زناشویی، بهزیستی روان شناختی
  • میترا گودرزی ، ندا قاسمی ، فضل الله میردریکوند ، سیمین غلامرضایی صفحات 53-68
    مقدمه
    افسردگی به عنوان یکی از شایع ترین اختلالات ناتوان ساز و عودکننده با تغییرات در عاطفه، شناخت و کارکردهای عصبی- زیستی در طی یک دوره دوهفته ای مشخص می شود.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر بخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عاطفه مثبت، انعطاف پذیری روان شناختی و مولفه های ذهن آگاهی افراد دارای علائم افسردگی انجام شد.
    روش
    روش پژوهش نیمه تجربی همراه با گروه کنترل و آزمایش به صورت پیش آزمون- پس آزمون بود. 30 نفر از دانشجویان دارای علائم افسردگی به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و آزمایش گمارده شدند. گروه آزمایش تحت مداخله 8 جلسه ای ذهن آگاهی قرار گرفت و گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. ابزار پژوهش پرسشنامه های افسردگی بک، پذیرش و عمل- نسخه دوم (AAQ-II) ، تجارب عاطفی مثبت و منفی و پرسشنامه پنج عاملی ذهن آگاهی بود.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که آموزش ذهن آگاهی تاثیر معناداری بر عاطفه مثبت و منفی، انعطاف پذیری روان شناختی و مهارت های ذهن آگاهی دارد.
    نتیجه گیری
    درمان ذهن آگاهی جهت افزایش عاطفه مثبت، انعطاف پذیری روان شناختی و مهارت های ذهن آگاهی افراد افسرده از اثربخشی لازم برخوردار است.
    کلیدواژگان: شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، عاطفه مثبت، عاطفه منفی، انعطاف پذیری روان شناختی، مهارت های ذهن آگاهی، افسردگی
  • ساحل خاکپور ، فایق یوسفی ، امید ساعد صفحات 69-80
    اختلال وسواسی- جبری یکی از اختلال های روانی شایع است که بر اکثر جنبه های زندگی فرد اثر می گذارد. در این راستا مطالعات مختلفی به بررسی عوامل زیربنایی در سبب شناسی این اختلال پرداخته اند. یکی از این عوامل حساسیت اضطرابی است که به ترس از حس های بدنی مرتبط با اضطراب اشاره دارد. حساسیت اضطرابی می تواند به طرق مختلفی مانند ترس از دست دادن کنترل توانایی های ذهنی، ترس از نشانه های بدنی و همچنین حساسیت نسبت به ارزیابی منفی دیگران در این اختلال نقش داشته باشد. از طرفی بررسی مدل های ابعادی اختلال وسواسی- جبری نشان داد که هر یک ازفنوتیپ های این اختلال با وجوه مختلفی از سازه حساسیت اضطرابی در ارتباط هستند. درنهایت بررسی درمان های موجود حاکی از آن است که حساسیت اضطرابی را می توان به عنوان یک عامل درمانی مهم در درمان اختلال وسواسی- جبری در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: حساسیت اضطرابی، اختلال وسواسی- جبری، مرور مختصر
  • زهرا محمدی ، احمد برجعلی ، فرامرز سهرابی صفحات 81-91
    مقدمه
    زنان سرپرست خانوار به علت شرایط سخت زندگی، کیفیت زندگی پایینی دارند.
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کیفیت زندگی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی تهران بود.
    روش
    پژوهش از نوع نیمه آزمایشی پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل و پیگیری یک ماهه بود. از بین مراکز تحت پوشش سازمان بهزیستی شهر تهران، یک مرکز به شیوه هدفمند انتخاب و سپس از میان زنان سرپرست خانوار تحت پوشش آن مرکز 30 نفر به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند و پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت در مورد آن ها اجرا شد. گروه آزمایشی مداخله درمانی را در 8 جلسه 90 دقیقه ای دریافت نمودند. پرسشنامه کیفیت زندگی به عنوان پس آزمون اجرا شد.
    یافته ها
    تحلیل کوواریانس پس آزمون نشان داد که اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کیفیت زندگی زنان سرپرست خانواده معنادار (01/0>(P بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش می توان از درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد برای افزایش کیفیت زندگی زنان سرپرست خانوار استفاده کرد.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، کیفیت زندگی، زنان سرپرست خانوار
  • روناک مبارکی ، عمادالدین عزت پور ، حمزه احمدیان صفحات 92-103
    قدمه: درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی یکی از فنون شکل دهی رفتار و رویه ای برای تغییر باورهای غیر انطباقی با استفاده از نظریه شناختی-رفتاری به درمان نابهنجاری های اعتیاد است.
    هدف
    این پژوهش به منظور تعیین میزان اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر تنظیم هیجانی مصرف کنندگان مواد افیونی انجام شد.
    روش
    در قالب یک طرح تجربی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل از میان مصرف کنندگان مواد افیون به مراکز ترک اعتیاد شهر سنندج 20 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه ده نفره آزمایش و کنترل جایگزین شدند. گروه آزمایش به مدت 8 جلسه 90 دقیقه ای (1 جلسه در هفته) تحت آموزش درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی قرار گرفت، اما برای گروه کنترل هیچ آموزشی ارائه نگردید. اعضای هردو گروه بر اساس مقیاس تنظیم هیجانی نادیا گرنفسکی، ویان کریچ و فیلیپ اسپین هاون مورد آزمون قرار گرفتند. اطلاعات به دست آمده با آزمون t مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین نمرات متغیر شاخص کلی دشواری تنظیم هیجانی در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل در مرحله پس آزمون با مهار اثر پیش آزمون، دارای کاهش معنی دار بود (001/0≥P).
    نتیجه گیری
    راهبردهای شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی به افراد کمک می کند تا برانگیختگی ها و هیجان های منفی را تنظیم نمایند. بر این اساس یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد آموزش شناخت شناسی مبتنی بر ذهن آگاهی در پیشگیری از بازگشت افراد وابسته به مواد افیونی موثر بوده است.


    کلیدواژگان: شناخت درمانی، ذهن آگاهی، تنظیم هیجانی، مصرف کنندگان افیون
|
  • Rasoul Nasiri Kalmarzi , Ghobad Moradi , Sirvan Asmayee Majd , Farzaneh Khanpuor Pages 1-14
    Introduction
    Asthma is one of the most common chronic diseases and many psychological factors are involved in the onset and severity of the disease.
    Aim
    This study aimed to evaluate the effectiveness of mindfulness-based cognitive therapy on mindfulness and quality of life for patients with asthma.
    Method
    In this quasi-experimental study, convenience sampling method with pre-test and post-test design was used along with control and intervention groups.144 patients with asthma filled out quality of life Inventory asthma and mindfulness Inventory. 45 people showed a a high score on scales of quality of life; but, low score in mindfulness . Among them, 24 were randomly selected and were assigned to control and experimental groups. The experimental group received 8 sessions of one and a half hours of mindfulness-based cognitive therapy, but the control group did not receive any treatment. T. test was used to compare the quantitative variables between the two groups, and Chi-square test was used for qualitative variables by SPSS v.22 software.
    Results
    Data analysis showed that in the post-test stage, the mindfulness level of the experimental group significantly decreased compared to the control group (p = 0.002). Although the level of quality of life decreased in the experimental group, it was not significant (p = 0/351).
    Conclusion
    Considering the role of psychological problems in asthma and the effective role of mindfulness in decreasing the psychological symptoms of patients, it is recommended that in order to scales of quality of life and low score in mindfulness in patients with asthma, along with routine medical therapies, use mindfulness-based cognitive therapy to improve their psychological problems.
    Keywords: Asthma, Mindfulness, Quality of life, Cognitive therapy
  • Omid Isanejad , Hasan Alidadi Pages 15-29
    Introduction
    Bilingual students have some problems about learning due to differences between educational and mother language, that self-regulatory and metacognitive strategies can moderate it.
    Aim
    The present study was conducted to examine the relationship between self-regulated learning and metacognitive strategies of reading and problems of learning in second language among bilingual students.
    Method
    The research method was descriptive-correlational. A total number of 390 participants were selected randomly. Motivated Strategies for Learning Questionnaire (MSLQ), Metacognitive Awareness of Reading Strategies Inventory (MARSI), and Colorado Learning Difficulties Questionnaire (CLDQ) were utilized to collect the required data.
    Results
    Fitting the structural model showed that there was a negative relationship between self-regulated learning and metacognitive strategies of reading and problems of learning in second language.
    Conclusion
    According to these results, exploration and enhancing of self-regulated learning and metacognitive strategies could help bilingual students to solve learning problems and improve academic performance.
    Keywords: Self-regulated learning, Metacognitive strategies of learning, Problems of learning, Bilingual
  • Somayeh Shokrgozar , Mahnaz Fallahi Kheshti Masjedi , Bahman Akbari , Afsar Montakhabi Pages 30-42
    Introduction
    The burden of taking care of patients with psychotic disorders can increase stress and reduce mental health, quality of life and marital satisfaction.
    Aim
    The purpose of this study was to compare mental health, resilience and marital satisfaction in women with schizophrenia and mood disorder with spouses.
    Method
    The research method was descriptive-analytic and the statistical population consisted of the spouses of all male patients admitted in Rasht psychiatric hospital in Rasht, Iran during the period from 1394 to 1395. They were diagnosed with psychotic disorders. 187 women were selected using purposeful sampling and 187 normal-wife women were selected and completed three questionnaires including mental health check list, Enrique's Conner, Davidson and marital satisfaction questionnaires. SPSS-22 software and multivariate analysis of covariance analysis were used to analyze the data.
    Results
    The research showed that there was a significant difference between two groups in terms of mental health (t = 4.387). Women with psychosis spouses had more symptoms than those with healthy husbands under the mental health components. The survival rate of women with menopausal psychosis was lower than normal group (t = 3.231) (P = 0.001). The components of marital satisfaction were significant at the level of 0.05. This indicates a low level of marital satisfaction among the women compared to the peer group.
    Conclusion
    Responsibility for living among women with schizophrenic wife has been more than bipolar disorder due to a severe decline in these patients' performance. These psychological stresses have led to a decrease in quality of life, persistence and dissatisfaction with marital life, which led to a decrease in mental health they will be.
    Keywords: Mental health, Marital satisfaction, Resiliency, Spouses with psychotic disorders
  • Amir Khazaei , Hamid Shamsipour , Mohammad Hasan Davazdah Emamy Pages 43-52
    Introduction
     Marital satisfaction and psychological well-being are the two domains of mental health. Their promotion is inversely related to common disorders, such as depression and anxiety
    Aim
    The present study aimed to investigate the effectiveness of group well-being therapy on marital satisfaction and psychological well-being of housewives.
    Method
    quasi-experimental study with pre- and post-test and control group, a sample of 30 housewives aged 20-50 years old, were selected by convenience sampling method and were assigned to two groups of 15 subjects. The instruments included marital satisfaction questionnaire
    Results
     Covariance analysis showed that group welfare treatment is effective on marital satisfaction and psychological well-being of housewives.
    Conclusion
    According to findings, we can use well-being therapy to increase marital satisfaction and psychological well-being of housewives.
    Keywords: Group well-being therapy, Marital satisfaction, Psychological well-being
  • Mitra Goudarzi , Neda Ghasemi , Fazlollah Mirderikvand , Simin GholamreZaei Pages 53-68
    Introduction
    Depression is recognized as one of the most common disabling and recurrent disorders with changes in emotional, cognitive, and neurobiological functions over a two-weekperiod.
    Aim
    The purpose of this study was to determine the effectiveness of cognitive therapy based on mindfulness on positive affect, psychological flexibility and mind-awareness components of people with depression symptoms.
    Method
    The research method was semi-experimental with control and experimental group as pre-test and post-test. 30 students with depression symptoms were selected using purposeful sampling. They were randomly assigned to control and experimental groups. The experimental group received 8 sessions of cognitive therapy based on mind-awareness while the control group received no training at al. Beck Depression Inventory, Acceptance and Practice Questionnaire-II (AAQ-II), Positive and Negative Affect Scale, and Five-Point Mindfulness Questionnaire were used for data collection.
    Results
    The results showed that cognitive therapy based on Mindfulness increases the scores of the experimental group in the positive affection, psychological flexibility and component of mindfulness and decreased levels of negative affect.
    Conclusion
    cognitive therapy based on Mindfulness is effective to enhance positive affec, psychological flexibility and mindfulness components.
    Keywords: Cognitive therapy based on mindfulness, Positive affect, Psychological flexibility, Mindfulness components, Depression
  • Sahel Khakpoor , Fayegh Yousefi , Omid Saed Pages 69-80
    Obsessive-compulsive disorder (OCD) is one of the common psychological disorders that effects on the most aspects of individuals’ life. In this regard, various studies have been explored to examine underlying factors involved in the psychopathology of this disorder. One of these factors is the anxiety sensitivity (AS) that refers to the fear of anxiety-related sensation. AS can play a role in this disorder in various ways, such as fear of losing control of mental abilities, fear of somatic sensation, and sensitivity to the negative evaluation of others. On the other hand, dimensional models of OCD revealed that each phenotypes of this disorder is associated with different aspects of the AS. Finally, examination of existing treatments suggests that AS can be considered as an important therapeutic factor in the treatment of OCD.
    Keywords: Anxiety Sensitivity, Obsessive-compulsive disorder, Mini Review
  • Zahra Mohammadi , Ahmad Borjali , Faramarz Sohrabi Pages 81-91
    Introduction
    Female householders have a low quality of life due to their hard life condition.
    Aim
    This study aimed to evaluate the effectiveness of treatment based on acceptance and commitment on life quality of households head women sponsored by Tehran welfare organization.
    Method
    The research method was semi-experimental, pretest-posttest with control group and one month follow-up. Among the centers covered by the Welfare Organization of Tehran, a center was selected by purposive sampling method, afterwards among the households head women sponsored by this center, 30 women were randomly assigned to two experimental and control groups and then The World Health Organization's Quality of Life Questionnaire was administered to them. The intervention group conducted eight 90 minutes treatment sessions. Quality of life questionnaire was performed as a post-test.
    Results
    The results of post-test covariance analysis showed that the effectiveness of treatment based on acceptance and commitment was significant (P <0.01) on the quality of life of households head women.
    Conclusion
    Based on the findings of this study, treatment based on acceptance and commitment can be used to increase the life quality of households head women.
    Keywords: Treatment based on acceptance, commitment, Quality of life, Households head women.
  • Roonak Mobaraki , Emad El, din Ezatpour , Hamzeh Ahmadian Pages 92-103
    Introduction
    Mindfulness-Based cognitive therapy is one of the techniques for shaping behavior and procedure for changing non-adaptive beliefs by using cognitive-behavioral theory to treat addiction disorders.
    Aim
    This study was conducted to determine the effectiveness of cognitive therapy based on Mindfulness on emotional regulation of opioid users.
    Method
    In a pretest-posttest with control group among 20 drug users in Sanandaj city, 20 patients were selected through available sampling method and randomly divided into two groups of 10 experimental and control groups Replaced. The experimental group received knowledge about cognitive-based cognitive therapy for 8 sessions of 90 minutes (1 session per week), but no training was provided for the control group. The members of both groups were tested on the basis of the emotional regulation scale by Nadia Garnefski, Vuyan Kraaij and Philip Spinhoven. Data were analyzed by independent t-test.
    Results
    The results showed that the mean score of the variable of the total index of difficulty in emotional regulation in the experimental group was significantly decreased in the experimental group compared with the control group in the post-test with the control of the pre-test effect (P <0.001).
    Conclusion
    Cognitive-based counseling strategies help people to set up arousal and emotional excitement. Accordingly, the findings of this study indicate that cognitive therapy based on Mindfulness in preventing the return of opioid dependents has been effective.
    Keywords: Cognitive therapy, Mindfulness, Emotional Regulation, Opiate Users