فهرست مطالب

مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت
سال پنجم شماره 6 (پیاپی 21، بهمن و اسفند 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/11/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مائده بحری ، مریم بحری صفحات 1-12
    مقدمه
    حافظه آینده نگر به عنوان یک پیش ساز مهم برای زندگی مستقل نوجوانان محسوب می شود.
    هدف
    پژوهش حاضر با ه دف بررسی نقش نظریه ذهن، تفکر رویدادی آینده و خلاقیت در پیش بینی حافظه آینده نگر نوجوانان انجام شد. این پژوهش در قالب یک طرح همبستگی صورت گرفت.
    روش
    جامعه آماری این مطالعه شامل دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهرستان آذر شهر در سال 94-1393 است. در این پژوهش مجموعا 100 دانش آموز با میانگین سنی 02/16 سال به صورت نمونه گیری خوشهای چند مرحله ای انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات از تکلیف حافظه آینده نگر، آزمون ذهن خوانی از طریق تصاویر چشم، تکلیف شرح حال و آزمون خلاقیت تورنس استفاده شد. داده ها با استفاده از روش همبستگی و رگرسیون چندمتغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که نظریه ذهن، تفکر رویدادی آینده نگرو خلاقیت، حافظه آینده نگر رویداد محور و زمان محور را پیش بینی می کنند.
    نتیجه گیری
    در نتیجه می توان گفت هر یک از این متغیر ها به عنوان یک مکانیسم زیر بنایی در بهبود عملکرد حافظه آینده نگر عمل می کنند.
    کلیدواژگان: نظریه ذهن، تفکر رویدادی آینده نگر، خلاقیت، حافظه ی آینده نگر رویدادمحور، حافظه ی آینده نگر زمان محور، نوجوانان
  • سجاد علمردانی صومعه صفحات 13-23
    مقدمه
    اختلال وسواس فکری_عملی، چالش جدی هم برای خود بیماران و هم سیستم خانوادگی ایجاد می کند و حوزه های مختلفی از زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهند.
    هدف
    هدف این پژوهش، مقایسه رضامندی زناشویی در افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری_عملی و عادی بود.
    روش
    روش این پژوهش علی_مقایسه ای است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه بیماران مبتلا به وسواس فکری-عملی شهر تبریز، در بیمارستان رازی تشکیل دادند. تعداد 25 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان مبتلایان به وسواس فکری-عملی و از بین افراد عادی نیز تعداد 25 نفر با آنان همتا و به عنوان گروه مقایسه انتخاب شده بودند. پس از تکمیل پرسشنامه ها، محقق آن ها را برای بررسی و تحلیل بیشتر جمع آوری کرد و داده های جمع آوری شده نیز با استفاده از آزمون T مستقل تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که تفاوت معنی داری بین میزان رضایت مندی زناشویی در افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی و افراد عادی وجود دارد (24/2_=t؛ 02/0=p) ؛ به این صورت که میانگین نمرات رضامندی زناشویی در وسواس فکری-عملی ها کمتر از افراد عادی بود.
    نتیجه گیری
    افراد مبتلا به اختلال وسواس میزان رضایت مندی زناشویی کمتری دارند. این نتایج می تواند تلویحاتی برای برنامه ریزی های مناسب در جهت درمان این بیماران داشته باشد.


    کلیدواژگان: اختلال وسواس فکری، عملی، کیفیت زندگی، رضامندی زناشویی
  • فاتح سهرابی ، فایق یوسفی ، نرمین عبدالهی صفحات 24-33
    مقدمه
    نگرش مذهبی و ذهن آگاهی و سلامت مولفه های تاثیرگذاری در روان انسان هستند
    هدف
    هدف این مطالعه بررسی ارتباط ذهن آگاهی با نگرش معنوی و همچنین سلامت عمومی و ابعاد آن است.
    روش
    به صورت مطالعه ای مقطعی، از دانشجویان دانشگاه کردستان نمونه ای به صورت در دسترس انتخاب و پرسشنامه نگرش سنج معنوی، سلامت عمومی و مقیاس شناختی-عاطفی ذهن آگاهی تکمیل گردید. در نهایت 188 نفر (96 پسر، 92 دختر) پرسشنامه های مربوطه را تکمیل نمودند. نتایج از طریق ضریب همبستگی، تحلیل رگرسیون مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    ارتباط مشخصی بین دو مولفه ذهن آگاهی و نگرش مذهبی یافت نشد. نگرش مذهبی ارتباط خاصی با سلامت عمومی ندارد اما ذهن آگاهی با سلامت عمومی (001/0(p< و تمامی ابعاد آن همبستگی منفی معناداری نشان داد (001/0(p<.
    نتیجه گیری
    ذهن آگاهی و سلامت عمومی ارتباط مشخصی با نگرش معنوی نشان ندادند به نظر می رسد که مکانیسم های متفاوتی در آن ها وجود داشته باشد.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، روان شناسی، نگرش مذهبی، سلامت عمومی
  • محسن علینژاد ، پرویز صباحی ، حمید کارگربرزی ، میثم مبین صفحات 34-42
    مقدمه
    ضعف در بازداری شناختی منجر به نارسایی در حافظه کلامی و غیر کلامی، هیجان و کنترل توجه می گردد که نیازمند توجه بیش تر است.
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تقویت حافظه کاری بر بازداری شناختی دانشجویان بود.
    روش
    روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با پیش آزمون- پس آزمون و گروه آزمایش و کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان پسر دانشگاه علامه طباطبایی (ره) شهر تهران در سال تحصیلی 1397-1396 بود که از بین آنان 30 نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس، انتخاب و به روش تصادفی، در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند (هر گروه 15 نفر). ده جلسه مداخله تقویت حافظه کاری (از طریق نرم افزار ان بک) برای گروه آزمایش انجام شد. آزمودنی ها در هر گروه قبل و بعد از مداخله به وسیله مقیاس هوش وکسلر و آزمون واژه- رنگ استروپ مورد آزمون قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کواریانس نشان داد در مرحله پس آزمون گروه آزمایش بهبود معناداری در نمرات بازداری شناختی نشان دادند. (05/0>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش می توان از مداخله تقویت حافظه کاری در بهبود بازداری شناختی دانشجویان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: حافظه کاری، بازداری شناختی، دانشجویان
  • سجاد بشرپور، شیرین احمدی*، وحید فلاحی، عیسی عینی اردی صفحات 43-56
    مقدمه

    مصرف مشروبات الکلی در طول نوجوانی یک نگرانی جدی در سلامت عمومی است.

    هدف

    پژوهش حاضر با هدفپیش بینی گرایش به مصرف الکل در نوجوانان بر مبنای مولفه های بی اشتیاقی اخلاقی و حساسیت اضطرابی انجام گرفت.

    روش

    پژوهش حاضر به روش همبستگی انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه دانش آموزان پسر مقطع متوسطه دوم مدارس دولتی شهرستان پارس آباد که در سال تحصیلی 1397 مشغول به تحصیل بودند تشکیل می دادند. از این جامعه نمونه ای به حجم 120 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند و به پرسشنامه های رفتارهای خطرپذیری، بی اشتیاقی اخلاقی و حساسیت اضطرابی پاسخ دادند. داده ها نیز توسط شاخص های آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج ضریب همبستگی نشان داد گرایش به مصرف الکل با نمره کل بی اشتیاقی اخلاقی، مولفه های توجیه اخلاقی، برچسب زدن مدبرانه، مقایسه سودمند، تقسیم مسئولیت، غیرانسانی کردن، نسبت دادن سرزنش، نمره کل حساسیت اضطرابی و مولفه های ترس از احساسات بدنی، ترس از عدم کنترل شناختی ارتباط مثبت دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد متغیرهای بی اشتیاقی اخلاقی و حساسیت اضطرابی 19 درصد از کل واریانس گرایش به مصرف الکل را پیش بینی می کند.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان می دهد که بی اشتیاقی اخلاقی و حساسیت اضطرابی از متغیرهای مرتبط با گرایش به مصرف الکل در نوجوانان است که باید در برنامه های پیشگیری از مصرف مواد و مشروبات الکلی در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: بی اشتیاقی اخلاقی، حساسیت اضطرابی، الکل، نوجوانان
  • سمیه شاهرودی ، فریدون سلطانی ، نرگس نوری ، افسانه ریگی صفحات 57-70
    مقدمه
    استفاده مفرط از تلفن همراه می تواند منجر به وابستگی شود و پیامد منفی بر دانشجویان و انگیزش پیشرفت آنان داشته باشد.
    هدف
    این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین اعتیاد به تلفن همراه و انگیزه پیشرفت در دانشجویان انجام شده است.
    روش
    مطالعه توصیفی حاضر با شرکت 300 نفر از دانشجویان مراکز آموزش عالی شهرستان خاش انجام شد. روش نمونه گیری طبقه ای- متناسب بود. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه تعدیل شده اعتیاد به تلفن همراه سواری و پرسشنامه استاندارد انگیزه پیشرفت هرمنس بود. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS (v21) ، ضریب همبستگی پیرسون، آزمون T مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و رگرسیون تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین (انحراف معیار) نمره اعتیاد به تلفن همراه (27/12) 28/48 و میانگین (انحراف معیار) نمره انگیزه پیشرفت دانشجویان (45/8) 9/79 بود. بر اساس آزمون همبستگی پیرسون بین اعتیاد به تلفن همراه و انگیزه پیشرفت دانشجویان موردبررسی ارتباط منفی و معنی دار مشاهده شد (p<0. 001, r= - 0. 33).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج لازم است مسئولین آموزشی جهت افزایش آگاهی دانشجویان از پیامدهای منفی تلفن همراه برنامه های کارآمد تدوین و اجرا نمایند.
    کلیدواژگان: اعتیاد به تلفن همراه، انگیزه پیشرفت، عملکرد تحصیلی، دانشجو
  • معصومه شفیعی ، شیرین اکبری ، حدیث حیدری راد صفحات 71-84
    مقدمه
    زنان مطلقه به دلیل رنج تنهایی و نداشتن تکیه گاه محکم در معرض انواع آسیب های روانی می باشند.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش خود-دلسوزی بر احساس تنهایی و تاب آوری در زنان مطلقه بی بضاعت انجام شد.
    روش
    جامعه آماری شامل کلیه زنان مطلقه تحت حمایت سازمان بهزیستی شهر خرم آباد در سال 1396 بودند. 30 نفر به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه قرار گرفتند. روش پژوهش نیمه آزمایشی و طرح آزمایش، پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه بود. ابتدا مقیاس احساس تنهایی اجتماعی و عاطفی بزرگ سالان (SELSA-S) و پرسش نامه تاب آوری (Connor & Davidson, 2003) به عنوان پیش آزمون اجرا شد و آموزش متمرکز بر دلسوزی برای گروه آزمایش، در 8 جلسه اجرا شد ولی گروه گواه هیچ گونه آموزشی دریافت نکرد. در مرحله پایانی نیز همه آزمودنی ها به پرسش نامه های مذکور به عنوان پس آزمون پاسخ دادند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که بعد از تعدیل نمرات پیش آزمون میزان میانگین نمرات احساس تنهایی و زیر مولفه های آن تنهایی اجتماعی و تنهایی خانوادگی در گروه آموزش متمرکز بر دلسوزی به طور معنی داری پایین تر از گروه گواه است (05/0>p) ، همچنین در گروه آموزش متمرکز بر دلسوزی میزان میانگین نمرات تاب آوری به طور معنی داری بالاتر از گروه گواه بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    آموزش متمرکز بر دلسوزی می تواند باعث کاهش افکار منفی که منجر به متمایز شدن فرد از دیگران و افزایش مکانیسم سازش مثبت در زنان مطلقه تحت حمایت بهزیستی می شود.

    کلیدواژگان: آموزش دلسوزی به خود، تاب آوری، احساس تنهایی، زنان مطلقه
  • اویس مهریار ، فرهاد اصغری ، شادمان نعمتی ، عباس صادقی ، قاسم صالح پور صفحات 85-99
    مقدمه
    به نظر می رسد متقاضیان رینوپلاستی تصویر بدنی ضعیف تری از خود داشته و این موضوع می تواند در تصمیم آن ها بر انجام جراحی تاثیرگذار باشد.
    هدف
    پژوهش حاضر به ارزیابی تصاویر بدنی دو گروه از متقاضیان رینوپلاستی و شاهد پیش از انجام جراحی و به تفکیک جنسیت می پردازد.
    روش
    این مطالعه از نوع مورد- شاهد بوده که در آن 136 متقاضی رینوپلاستی و 136 فرد گواه در بیمارستان امیرالمومنین شهر رشت به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و از طریق پرسشنامه روابط چند بعدی خود- بدن (MBSRQ) مورد بررسی قرار گرفتند. تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس چند متغیری (MANCOVA) و به صورت طرح فاکتوریل 2×2 صورت پذیرفت.
    یافته ها
    اثر اصلی عامل گروه نشان داد که متقاضیان رینوپلاستی در قیاس با گروه شاهد به طور معناداری از میانگین نمرات بالاتری در مولفه گرایش به تناسب و میانگین نمرات پایین تری در مولفه رضایت از نواحی بدنی برخوردارند (05/0>P) ؛ در این میان اثر اصلی عامل جنسیت در هیچ یک از ابعاد تصویر بدنی معنادار نشد؛ اما اثر تعاملی گروه × جنسیت نشان داد که مردان متقاضی رینوپلاستی از پایین ترین میزان رضایت از نواحی بدنی برخوردارند (05/0>P).
    نتیجه گیری
    تمایل بالاتر متقاضیان رینوپلاستی به تناسب و رضایت پایین آن ها از نواحی بدنی خود به ویژه بینی می تواند از جمله مولفه های سوق دهنده آن ها به انجام جراحی باشد. از این رو طرح پایش، ارزیابی و مداخله روان شناختی این بیماران پیش از اقدام به جراحی به منظور بهبود تصویر بدنی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: رینوپلاستی، تصویر بدنی، تفاوت های جنسیتی
|
  • Maede Bahri , Maryam Bahri Pages 1-12
    Introduction
    Prospective memory is an important precursor for independent living adolescents.
    Aim
    This study aims to the role of theory of mind, episodic future thinking and creativity in predicting the event-based and time-based prospective memory of the Adolescents.
    Method
    This study was conducted in the form of a correlation pattern. The study population consists of high school students in Azarshahr city in the academic year 2014-2015. In this study, 100 students with a mean age of 16.02 year were selected by multistage cluster sampling. Prospective memory testing, Reading the mind in the eyes test, Autobiographical task and Torrance tests of creativity was used in order to collect data. Then, data were analyzed by Pearson correlations and multi-variable regression.
    Results
    The results showed that theory of mind, episodic future thinking and creativity could predict the event-based and time-based prospective memory.
    Conclusion
    As a result, we can say that theory of mind, episodic future thinking and creativity operates as an underlying mechanism in the improvement of prospective memory.
    Keywords: Theory of mind, Episodic future thinking, Creativity, Event-based prospective memory, Time-based prospective memory, Adolescents
  • Sajjad Almardani Some’eh Pages 13-23
    Introduction
    Obsessive Compulsive Disorder, creates challenge for both patients and their family system and affected several areas of life.
    Aim
    The purpose of this study was to the comparison of marital satisfaction in OCD-pateints and normal individuals.
    Method
    It is a case-control study. The statistical society of the study includes all the patients with OCD Tabriz Razi Hospital formed. 25 patients using simple random sampling as people with OCD and Among Ordinary people as well as the number of 25 people that has been matched and as compared to the Group were selected. After the completed questionnaires, researcher collected them for further analysis, and the data were analyzed using T test.
    Results
    The results showed that there is significant difference between marital satisfaction in people with obsessive compulsive disorder and normal individuals (t= 2/24; p= 0/02); this means that marital satisfaction scores in people with OCD is less than normal individuals.
    Conclusion
    here are People with obsessive compulsive disorder the rate of marital satisfaction lower. These results can have contributions to for planning appropriate treatment for these patients.
    Keywords: Obsessive Compulsive Disorder, Quality of life, Marital Satisfaction
  • Fateh Sohrabi , Fayeq Yousefi , Narmin Abdollahi Pages 24-33
    Introduction
    There are similarities between mindfulness practice and religious behaviors in general
    Aim
    The aim of this study is to investigate the relations between mindfulness and religious attitude and also general health.
    Method
    In this cross-sectional study, 188 student of Kurdistan University were selected via in access sampling method. Tools were: General Health Questionnaire (GHQ-28), Religious Attitude Scale, and Cognitive and Affective Mindfulness Scale (CAMS). Finally, 188 students were completed the questionnaires. Statistical analysis like correlation coefficient and regression were used.
    Results
    There was not any significant relationship between religious attitude with mindfulness and GHQ scores. A negative correlation between CAMS and GHQ (p<0.001) funded, and also negative significant coefficients between mindfulness score with all aspects of GHQ.
    Conclusion
    Mindfulness and general health have meaningful relationship, but they haven’t any shared factors with religious scores and they have different and separated effects.
    Keywords: Mindfulness, Psychology, Religious attitude, General health
  • Mohsen Alinezhad , Parviz Sabahi , Hamid Kargarbarzi , Meysam Mobin Pages 34-42
    Introduction
    Weakness in cognitive restraint leads to insufficiency in verbal and non-verbal memory, excitement and control attention, it needs more attention.
    Aim
    The purpose of this study was to determine the effectiveness of Working Memory improving on cognitive restraint of students.
    Method
    The method this research was quasi –experimental with per –test and post–test design whit control and experimental groups. The statistical population consisted of all boy students in Allame Tabatabaii University in Tehran in the academic year 2017-2018 that among they 30 people selected with available sampling and were randomly divided in to an experimental and a control group (15 each). For experimental group conducted working memory improving intervention (by En-Back Software) in ten sessions. All subject assessed in each group by Wechsler Intelligence Scale and word- color stroop test at pre and post test.
    Results
    The result of analysis of covariance showed that at post test, the experimental group
    showed a significant improvement in cognitive restraint scores (p <0/05).
    Conclusion
    According to the finding this research could use from working memory improving intervention on improve cognitive restraint in students.
    Keywords: Working Memory, Cognitive restraint, Students
  • Sajjad Basharpoor, Shirin Ahmadi*, Vahid Fallahi, Isa Eini Ardi Pages 43-56
    Introduction

    Drinking alcohol during adolescence is a serious public health concern.

    Aim

    The purpose of this study was to predict the tendency toward alcohol consumption in adolescents based on Moral disengagement and anxiety sensitivity.

    Method

    This study was correlational. The statistical population of this study consisted of all second-grade male secondary school students of Parsabad city, who were studying in the year 2017. Of this sample population, 120 people were selected and responded to questionnaires of risk behaviors, Moral disengagement and anxiety sensitivity.Data were analyzed by descriptive statistics, Pearson correlation coefficient and multiple regression.

    Results

    The results of correlation coefficient showed that the tendency towards alcohol consumption with the total score of Moral disengagement, moral justification, Labeling wise, advantageous comparison, responsibility diffusion, Inhumanization, attribution of balm, Total score anxiety sensitivity, And the components of fear of physical sentiment, the fear of cognitive impairment, has a positive relationship.

    Conclusion

    The results of this study indicate that Moral disengagement and anxiety sensitivity are related to the tendency towards alcohol consumption in adolescents, which should be considered in prevention programs for drug and alcohol consumption.

    Keywords: Moral disengagement, Anxiety sensitivity, Alcohol, Adolescents
  • Somayeh Shahroudi , Freydoon Soltani , Narges Nouri , Afsaneh Rigi Pages 57-70
    Introduction
    Excessive use of cell-phones can lead to dependency and have negative consequences for students and their academic achievement motivation.
    Aim
    This study has carried out to investigate the relationship between cell-phone and students’ academic achievement motivation.
    Method
    This descriptive study was carried out with 300 students from Khash Higher education centers. The sampling method was classified-proportional. The instrument for data collection was a Savari’s moderated questionnaire on cell-phone addiction and Hermann's academic achievement Motivation Questionnaire. Collected data were analyzed using SPSS software (version 21), Pearson correlation coefficient, independent t-test, one-way ANOVA and regression.
    Results
    The mean (SD) of the cell-phone addiction score was 48.28(12.27) and the mean (SD) of the student's academic achievement motivation score 79.9(8.45). According to the Pearson correlation test, there was a significant and negative correlation between cell- phone addiction and students’ academic achievement motivation (r = -0.33, p <0.001).
    Conclusion
    According to the results, it is necessary for educational authorities to develop and plan effective programs to increase students' awareness of the negative consequences of cell-phone.
    Keywords: Mobile addiction, Motivation progress, Academic Performance, Student
  • Masumeh Shafiei , Shirin Akbari , Hadees Heidarirad Pages 71-84
    Introduction
    Considering that divorced women are exposed to a variety of psychological injuries because of the suffering of loneliness and lack of solid support.
    Aim
    This study aimed to assess the effectiveness of Self-Compassion Training on the Loneliness and resilience Destitute women.
    Method
    The statistical population consisted of all divorced women protected by the Welfare Organization of Khorramabad in 2017. The 30 of patients were selected by random sampling method and randomly divided into experimental and control groups. At first, loneliness and resiliency questionnaires were implemented as a pretest, and the training focused on compassion for the experimental group was performed in 8 sessions, but the control group did not receive any training. In the final stage, all subjects responded to the questionnaires as a post-test.
    Results
    The results of covariance analysis showed that after moderating the pre-test scores, the mean scores of loneliness and its sub-components of loneliness and family loneliness were significantly lower in the burnout-focused group than the control group (p <0.05), And in the training group focused on compassion, the mean score of resiliency was significantly higher than the control group (p <0.05).
    Conclusion
    Concentrated compassion-based education can reduce the negative thoughts that lead to individual differentiation from others and increase the mechanism of positive compromise in divorced women under protection of well-being.
    Keywords: Self-Compassion, Loneliness, Resilience, Divorced women
  • Oveis Mehriar , Farhad Asghari , Shadman Nemati , Abbas Sadeghi , Ghasem Salehpoor Pages 85-99
    Introduction
    It seems rhinoplasty candidates have poorer body image and this can affect their decision to proceed with surgery.
    Aim
    Present study assessed the body images of rhinoplasty candidates and control groups before surgery, according to sex them.
    Method
    This research was a case-control study in which 136 rhinoplasty applicants and 136 control subjects in Amir-Al-Momenin hospital/Rasht were chosen as available sampling and by Multi-dimensional self-body relationships questionnaire (MBSRQ) were studied. Data were analyzed by using multi-variable co-variance analysis (MANCOVA) in the form of 2×2 factorial.
    Results
    The main effect of group factor showed that in comparison with control group, rhinoplasty candidates have significantly higher scores mean in tendency to fitness and lower scores mean in satisfaction with body areas (P<0.05); In the meantime, main effect of gender factor was not the significant in any of aspects of body image. But, group × gender interaction effect showed that rhinoplasty candidate men have lowest satisfaction with body areas (P<0.05).
    Conclusion
    Higher tendency rhinoplasty candidates to fitness and low satisfaction them of your body areas, especially the nose can push them to do the surgery. Therefore, monitoring, evaluation and psychological intervention to patients before surgery to improve the body image is recommended.
    Keywords: Rhinoplasty, Body Image, Sex Differences