فهرست مطالب

مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران
سال بیستم شماره 5 (پیاپی 101، آذر و دی 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریدون عزیزی صفحات 209-211
  • سهیلا انصارزاده ، آتوسا سعید ، زهره محمودی ، لیلی صالحی* صفحات 212-223
    مقدمه
    زنان بسیاری در سرتاسر جهان با دیابت بارداری مواجه می شوند. خود مدیریتی روشی سودبخش جهت کنترل بیماری دیابت می باشد که از عوامل مختلفی تاثیر می پذیرد. این مطالعه با هدف تعیین رفتارهای خود مدیریتی در زنان مبتلا به دیابت بارداری با رویکرد الگوی پرسید به انجام رسید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 329 خانم مبتلا به دیابت بارداری در شهر قم، درسال 1397 انجام شد. از روش نمونه گیری در دسترس و پرسش نامه چند قسمتی جهت ارزیابی دانش، نگرش، خودکارآمدی، حمایت اجتماعی، دیسترس بارداری و عوامل قادرکننده بهره گرفته شد. داده ها با استفاده از روش های آماری (تی تست، آنوا، همبستگی پیرسون و آنالیز مسیر) مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    با تحلیل داده ها، رابطه مستقیمی بین خودمدیریتی و عوامل مستعدکننده مانند دانش (0/01>P، 0/848=r) ، نگرش (0/05>P، 0/132=r) و خودکارآمدی (0/01>P، 0/790=r). مشاهده گردید. به علاوه رابطه مثبت و معنی داری بین خودمدیریتی و قادرکننده ها (0/01>P، 0/353=r) و نیز بین حمایت اجتماعی و خودمدیریتی (0/01>P، 0/173=r) وجود داشت. رابطه بین دیسترس بارداری و خودمدیریتی، معکوس و معنی دار بود (0/01>P، 0/587-=r). از میان عوامل پیش بینی کننده رفتار خودمدیریتی، خودکارآمدی (0/87=B) و پس از آن حمایت اجتماعی (0/80=B) در بالاترین مرتبه قرار داشتند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه اهمیت عوامل مستعد کننده، قادرکننده و تقویت کننده بر خود مدیریتی مورد تاکید قرار گرفت که می توان به عنوان چهار چوبی مناسب جهت مداخلات از آن بهره گرفت.
    کلیدواژگان: خودمدیریتی، دیابت بارداری، الگوی پرسید، تحلیل مسیر
  • مهدی میرزایی علویحه ، فرزاد جلیلیان* صفحات 224-234
    مقدمه
    یکی از نیازهای اساسی پژوهش گران سلامت، ابزارهای استاندارد به منظور ارزیابی و ارزشیابی وضعیت سلامت است. این مطالعه با هدف روان سنجی پرسش نامه تعیین کننده های شناختی اجتماعی پیشگیری از دیابت نوع دو در میان 180 نفر از افراد بالای 30 سال مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر کرمانشاه انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    پرسش نامه با بهره گیری از گام اول و دوم رویکرد نقشه نگاری مداخله طراحی شد. توصیف داده ها و اعتبار ساختار پرسش نامه از طریق تعیین همبستگی ها و انحصار متقابل گویه ها از یکدیگر به وسیله تحلیل عاملی اکتشافی و با بهره گیری از نرم افزار SPSS ویرایش 21 در سطح معناداری0/05 انجام گرفت.
    یافته ها
    شاخص کفایت نمونه برداری 0/860 و آزمون بارتلت کرویت در سطح قابل قبولی معنی دار بود (0/001>P). هفت عامل بر اساس پایه های مفهومی نظریه رفتار برنامه ریزی شده، نظریه شناختی اجتماعی و الگوی باور سلامتی شامل نگرش، حساسیت درک شده، شدت درک شده، خودکارآمدی درک شده، هنجارهای ذهنی، موانع درک شده و رفتار با مقادیر ویژه بیشتر از 1/1 و سطح بار عاملی 0/4 یا بالاتر در 36 گویه استخراج شدند. این هفت ساختار 65/76 درصد از تغییرات واریانس الگوی فرضی را تبیین کردند.
    نتیجه گیری
    ابزار طراحی شده از روان سنجی و پیشگویی کنندگی مطلوبی برخوردار بود و می تواند به عنوان یک ابزار روا و پایا جهت ارزشیابی تعیین کننده های شناختی اجتماعی موثر بر اتخاذ رفتارهای پیشگیری کننده از دیابت نوع دو، در جمعیت در معرض خطر شهری مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: روانسنجی، تعیین کننده های شناختی اجتماعی، دیابت
  • نیلوفر رسایی ، سیده فروغ سجادی ، عطیه میرزابابایی *، سارا پویان ، الهه رشیدبیگی ، میر سعید یکانی نژاد ، حسین ایمانی ، خدیجه میرزایی صفحات 235-245
    مقدمه
    چگالی انرژی غذایی بر حسب محتوای انرژی غذا (کیلوکالری) تقسیم بر وزن غذا (گرم) تعریف شده است که تاثیر مهمی در تنظیم انرژی مصرفی، کاهش وزن، چاقی شکمی و دور کمر دارد؛ اما ارتباط آن با نمایه آدیپوسیتی، میزان متابولیسم استراحت و ضریب تنفس، کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است. نمایه آدیپوسیتی از دور باسن و قد مشتق می شود که می تواند ابزار مناسبی برای اندازه گیری چربی بدن باشد. هدف اصلی این مطالعه، بررسی ارتباط چگالی رژیم غذایی با نمایه آدیپوسیت، میزان متابولیسم استراحت، ضریب تنفس و شاخص های ترکیب بدن در زنان چاق و دارای اضافه وزن بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی 301 خانم دارای اضافه وزن و چاق انجام شد. در این مطالعه ی مقطعی میزان متابولیسم استراحت و ضریب تنفس با استفاده از کالری سنجی غیرمستقیم و ترکیب بدنی افراد با دستگاه آنالیز ترکیب بدنی بررسی شد. دریافت غذایی معمول افراد با پرسش نامه تکرر مصرف مواد غذایی پایا و روا و چگالی انرژی غذایی با تقسیم انرژی دریافتی هر فرد بر وزن کل غذای خورده شده به دست آمد.
    یافته ها
    ارتباط معنا داری بین چگالی انرژی غذایی با سن، میزان تولید دی اکسیدکربن، میزان متابولیسم استراحت، میزان متابولیسم استراحت در هر کیلوگرم وزن و ضریب تنفس وجود دارد (0/05>P). پس از تعدیل داده ها برای سن، توده ی بدون چربی و فعالیت بدنی، ارتباط بین چگالی انرژی غذایی با میزان متابولیسم استراحت در هر کیلوگرم وزن بدن و ضریب تنفس هم چنان معنا دار بود (0/0001>P). ارتباط بین چگالی انرژی غذایی و نمایه آدیپوسیتی معنادار نبود (0/55=P).
    نتیجه گیری
    براساس یافته های این پژوهش یک واحد افزایش در چگالی انرژی رژیم غذایی سبب می شود که میزان متابولیسم استراحت در هر کیلوگرم وزن بدن 0/89 واحد و ضریب تنفس 0/18 واحد افزایش یابد؛ از طرفی نمایه آدیپوسیتی با چگالی انرژی غذایی ارتباط معناداری ندارد.
    کلیدواژگان: چگالی انرژی رژیم غذایی، نمایه آدیپوسیتی، میزان متابولیسم استراحت، ضریب تنفس، اضافه وزن، چاقی
  • حمید تقی بیگی حسین ابادی ، فهیمه اسفرجانی *، محمد مرندی ، هادی کرمی صفحات 246-252
    مقدمه
    التهاب نقش مهمی در بیماری زایی کاردیومیوپاتی دیابتی دارد. بیان ژن HMGB1 که یک سایتوکاین پیش التهابی است و ژن های دخیل در مسیر پیام رسان پایین دست آن در دیابت افزایش می یابد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی بر میزان بیان ژن های مسیر HMGB1-RAGE/TLR4-NF-kB در بافت قلبی موش های صحرایی نر دارای هایپرگلیسمی بود.
    مواد و روش ها
    سی و شش سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با میانگین وزنی 25±231 گرم به طور تصادفی به سه گروه 12 تایی (شاهد سالم، هایپرگلیسمی شاهد و هایپرگلیسمی آزمون) تقسیم شدند. هایپرگلیسمی با تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین و نیکوتین آمید القاء شد. چهل و هشت ساعت پس از اتمام برنامه تمرینی (هشت هفته تمرین هوازی) ، بافت قلبی تحت شرایط استریل جدا گردید. میزان بیان ژن های HMGB1، RAGE، TLR4و NF-kB به وسیله روش Real-Time PCR اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی انجام شد و سطح معنی داری 0/05P< در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میزان بیان ژن های HMGB1، RAGE، TLR4و NF-kB در بافت قلبی گروه هایپرگلیسمی شاهد نسبت به گروه شاهد سالم به طور معنی داری (0/001P<) افزایش یافت. هشت هفته تمرین هوازی باعث کاهش بیان ژن های مورد مطالعه شد (0/001P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرین هوازی می تواند از طریق کاهش بیان ژن های HMGB1، RAGE، TLR4و NF-kB در بافت قلبی موش های صحرایی داری هایپرگلیسمی از اثرات منفی هایپرگلیسمی جلوگیری کند که این موضوع می تواند یک سازوکار مهم برای عملکرد قلبی و پیش گیری از کاردیومیوپاتی دیابتی باشد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، HMGB1، RAGE، TLR4، NF-kB، کاردیومیوپاتی دیابتی، هایپرگلیسمی
  • سجاد جدی ، فاطمه بختیار زاده ، سودا غیبی ، اصغر قاسمی* صفحات 253-262
    مقدمه
    با وجود شیوع بالاتر چاقی در زنان، اثرات ضد چاقی نیترات، بیشتر در حیوانات نر و عمدتا با دوزهای پایین و با مدت زمان کوتاه انجام شده است. هدف مطالعه حاضر تعیین اثرات تجویز طولانی مدت (6 ماه) نیترات سدیم با دوزهای بالا بر شاخص های چاقی در موش صحرایی ماده بالغ سالم می باشد.
    مواد و روش ها
    موش های صحرایی ماده از نژاد ویستار به 3 گروه (10 سر در هر گروه) تقسیم شدند: گروه شاهد که آب آشامیدنی و دو گروه آزمون که به ترتیب آب آشامیدنی حاوی 250 و 500 میلی گرم در لیتر نیترات سدیم به مدت 6 ماه دریافت کردند. وزن بدن، دریافت غذا و مصرف آب به صورت هفتگی اندازه گیری شد. طول بدن، نمایه ی توده بدنی (BMI) ، شاخص لی، اندازه دور شکم و دور قفسه سینه هر دو ماه یک بار اندازه گیری شد. وزن بافت چربی سفید (WAT) و بافت چربی قهوه ای (BAT) و شاخص آدیپوسیتی در پایان مطالعه تعیین شد.
    یافته ها
    تجویز نیترات تاثیری بر دریافت غذا در موش های صحرایی ماده نداشت، اما باعث افزایش معنی دار مصرف آب گردید (0/001P<). وزن بدن و فاصله بینی تا مقعد در گروه های آزمون تفاوت معنی داری نسبت به گروه شاهد نداشت. در انتهای مطالعه، در موش های تحت درمان با نیترات BMI (23 درصد) ، شاخص لی (7 درصد) ، شاخص آدیپوسیتی (36 درصد) ، وزن WAT و هم چنین اندازه دور شکم (5 درصد) و دور سینه (6 درصد) نسبت به گروه شاهد، به صورت معنی دار پایین تر بود. وزن BAT در انتهای مطالعه، در ناحیه بین کتف (0/02±0/23 و ،0/03±0/39 و 0/02±0/32 گرم به ترتیب در گروه کنترل و نیترات با دوز 250 و 500 میلی گرم در لیتر) و ناحیه زیر بغل (0/03±0/24 و ،0/02±0/33و 0/03±0/30 به ترتیب در گروه کنترل و نیترات با دوز 250 و 500 میلی گرم در لیتر) نیز به صورت معنی دار بالاتر از گروه کنترل بود.
    نتیجه گیری
    تجویز نیترات باعث جلوگیری از افزایش آدیپوسیتی در موش های صحرایی ماده بالغ سالم گردید. این اثرات مفید می تواند ناشی از افزایش قهوه ای شدن بافت چربی باشد.
    کلیدواژگان: چاقی، نیترات، نیتریک اکساید، شاخص آدیپوسیتی
  • لیلا باقرصاد رنانی *، علی اصغر رواسی ، فاطمه شب خیز صفحات 263-272
    مقدمه
    گونه های فعال اکسیژن (ROS) ، نقش مهمی را در تنظیم مسیرهای سیگنال دهی عضله اسکلتی و سازگار ی های پس از تمرین از قبیل بیوژنز میتوکندریایی و بهبود حساسیت به انسولین، ایفا می کنند. هم چنین، ROS ناشی از فعالیت جسمانی می توانند تولید مایوکاین ها را از عضله اسکلتی تحریک کنند. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش NADPH Oxidase 2 (NOX2) به عنوان تولیدکننده اصلی ROS حین انقباض در عضله اسکلتی بر بیان ژن های اینترلوکین 15 (IL-15) ، و نیز تغییرات بیان کواکتیواتور 1-آلفای γ PPAR (PGC-1α) ، به عنوان تنظیم کننده کلیدی بیوژنز میتوکندریایی، به دنبال یک دوره تمرین تناوبی شدید (HIIT) بود.
    مواد و روش ها
    حیوانات به چهار گروه موش های وحشی شاهد (WTc) و آزمون (WTt) ، و موش های ترانسژنیک با نقص در ژن NOX2 شاهد (NDc) و آزمون (NDt) تقسیم شدند. گروه های آزمون به مدت 6 هفته HIIT را به صورت تناوب های دو دقیقه دویدن با 100 درصد سرعت بیشینه و دو دقیقه استراحت با 30 درصد این سرعت و در مدت زمان کلی 60 دقیقه اجرا کردند. سرعت دویدن یک متر بر دقیقه به ازای هر هفته افزایش یافت. میزان بیان ژن های IL-15، PGC-1α و NOX2 در عضله دوقلو به روش Real-time PCR اندازه گیری شد.
    یافته ها
    سطوح پایه IL-15 mRNA عضله دوقلو در گروه NDc به طور معناداری (0/001P≤) پائین تر از سایر گروه ها بود. بیان نسبی ژن ها در گروه های WTc، WTt، NDc و NDt برای IL-15 به ترتیب 1، 1/15، 0/49 و 0/99برابر و برایPGC-1α 1، 1/73، 0/76و 1/4برابر تغییر یافت. سطوح PGC-1α mRNA پس از تمرین در گروه WTt به طور معناداری (0/048=P) افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    یافته های فوق نشان می دهند بیان ژن IL-15 در عضله اسکلتی موش وابسته به NOX2 است. هم چنین، به نظر می رسد نقص در ژن NOX2 منجر به تضعیف بیان PGC-1α و در نتیجه تضعیف بیوژنز میتوکندریایی می شود.
    کلیدواژگان: گونه های فعال اکسیژن، NOX2، IL-15، عضله اسکلتی، تمرین تناوبی شدید
  • مینا امیری ، سمیرا بهبودی گندوانی ، سونیا مینویی ، فهیمه رمضانی تهرانی* صفحات 273-286
    مقدمه
    سن یائسگی تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد. گرچه پژوهش های متعددی در زمینه جنبه های مختلف سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) انجام گردیده است، مطالعات اندکی به بررسی تغییرات سن یائسگی و عوامل مرتبط با آن در بیماران مبتلا به PCOS در مقایسه با زنان سالم پرداخته اند. در این مطالعه ی مروری بنا داریم که به جمع بندی مقالاتی که سن یائسگی زنان مبتلا به PCOS را بررسی کرده اند، بپردازیم.
    مواد و روش ها
    پایگاه های اطلاعاتی PubMed (including Medline), Scopus, Google Scholar, Web of science, EMBASE برای یافتن مقالات منتشر شده در زمینه ی سن یائسگی واقعی یا برآورد شده بر اساس میزان سرمی هورمون آنتی مولرین (AMH) در بیماران مبتلا به PCOS از ابتدا تا سال 2018 جستجو و اطلاعات آن ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. کیفیت مقالات با استفاده از مقیاس ارزیابی کیفیت Newcastle–Ottawa تعیین گردید.
    یافته ها
    مطالعات موجود ثابت کرده اند که AMH، یک مارکر تشخیصی مطمئن در پیش بینی ذخیره تخمدانی و سن یائسگی، در مبتلایان به PCOS به طور معنی داری بیشتر از زنان سالم می باشد. نتایج مطالعه ی مروری حاضر نشان داد که در اکثر بررسی های به عمل آمده، سن یائسگی یا برآورد آن بر حسب میزان سرمی AMH در بیماران مبتلا به PCOS به طور معنی داری در مقایسه با زنان گروه شاهد بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    تاخیر سن یائسگی در زنان مبتلا به PCOS می تواند به عنوان روزنه ی امیدی جهت باروری در سنین بالاتر زنان مبتلا به این سندرم که از ناباروری رنج برده اند، باشد.
    کلیدواژگان: یائسگی، سندرم تخمدان پلی کیستیک، هورمون آنتی مولرین، ذخیره ی تخمدانی
|
  • Soheila Ansarzadeh , Atoosa Saeid , Zohreh Mahmoodi , Leili Salehi Pages 212-223
    Introduction
    Gestational diabetes mellitus (GDM) affects a significant number of individuals worldwide. Self-management is an effective method to control gestational diabetes and the various factors that affect it. This study was conducted to study determinants of diabetes self-management in women with gestational diabetes using the PRCEED model approach.
    Materials and Methods
    This cross sectional study was conducted on 329 women with gestational diabetes in Qom, during 2018. The convenience sampling method and the multi-sectional questionnaire were used to evaluate knowledge, attitude, self-efficacy, social support, pregnancy distress and enabling factors among the subjects. Data analysis was performed in SPSS v. 21 and Lisrel v. 8.5, using t. test, ANOVA, Correlation and Path analysis.
    Results
    A positive relationship was observed between self-management and predisposing factors such as knowledge (r=0.848, P<0.01), attitude (r=0.132, P<0.05) and self-efficacy (r=0.79, P<0.01); furthermore there was a positive and direct association between self-management and the enabling factors (r=0.353, P<0.01). Regarding the reinforcing factors, social support had a positive and direct relationship with self-management (r=0.173, P<0.01), whereas there was a significant inverse relationship between pregnancy distress and self-management (r=-0.587, P<0.01). Self-efficacy was the strongest predictor for self-management (β=0.87), followed by social support (β=0.80).
    Conclusion
    Study results emphasized the importance of the effects of predisposing, reinforcing and enabling factors on self-management, which could be used as the framework to develop appropriate interventions for women with gestational diabetes.
    Keywords: Self-management, Gestational Diabetes, Precede Model, Path Analysis
  • Mehdi Mirzaei, Alavijeh, Farzad Jalilian* Pages 224-234
    Introduction
    One of the fundamental needs of health researchers are standard tools used for assessing and evaluating health status. The aim of this study was to conduct a psychometric evaluation of the socio-cognitive determinants questionnaire of type 2 diabetes prevention among 180 individuals, referred to health centers over 30 years in Kermanshah.
    Materials and Methods
    The questionnaire was designed using the first and second steps of the intervention mapping approach. Describing data and construct validity of the questionnaire was performed through correlations and mutual exclusion of items with exploratory factor analysis, using SPSS-21 at 0.05 significance level.
    Results
    The Kaiser-Meyer-Olkin Measure was 0.860 and Bartlett's Test of Sphericity test was significant at the acceptable level (P<0.001). Based on the conceptual foundations of theory planned behavior, social cognitive theory and health belief model, seven factors were extracted, including attitude, perceived sensitivity, perceived severity, perceived self-efficacy, subjective norms, perceived barriers and behavior with eigen value above 1.1 and factor load level ≥0.4 with 36 items. The seven constructs explained 65.67% of the variance of the hypothesized model.
    Conclusion
    The questionnaire designed was found to have strong psychometric and predictive charactristics with good validity and reliability for evaluating socio-cognitive determinants affecting the implementation of type 2 diabetes prevention behaviors in this at risk urban population.
    Keywords: Psychometric, Socio-Cognitive Determinants, Diabetes
  • N Rasaei , F Sajjadi Seyedeh , A Mirzababaei , S Pooyan , E Rashidbeygi , S Yekaninejad, H Imani , Kh Mirzaei Pages 235-245
    Introduction
    Dietary Energy Density (DED), defined as the energy content of foods (kJ or kcal) per unit weight of foods (g) has an important effect on the regulation of energy intake and some health-related factors, including adiposity index(AI), weight reduction and weight maintenance; however its function on the regulation of resting metabolic rate (RMR) is less understood. Therefore, the aim of this study was to investigate the association of DED with AI, RMR, respiratory quotient (RQ) and anthropometric indices in overweight and obese women.
    Materials and Methods
    A total of 301 overweight and obese women were included in this comparative, cross-sectional study. Body composition was measured using the body composition analyzer. RMR was measured by means of indirect calorimetry. Usual food intakes of subjects over the past year were evaluated through the use of a semi-quantitative food frequency questionnaire.
    Results
    There was a significant difference between DED and age, CO2 production, RMR, RMR per kg of weight and the RQ (P<0.05). After adjusting the data for age, lean mass and physical activity, the relationship between DED and RMR per kilogram of body weight and RQ was still meaningful (P<0.0001). There was no significant relationship between DED and AI (P=0.55).
    Conclusion
    Based on the findings of this research, one unit increase in DED causes a 0.89 unit increase in the RMR per kilogram and 0.18 unit increase in RQ, whereas no relationship was observed between AI and DED.
    Keywords: Dietary energy density, Adiposity index, Resting metabolic rate, Respiratory quotient, Overweight, Obesity
  • Hamid Taghibeigi Hoseinabadi , Fahimeh Esfarjani *, Mohammad Marandi , Hadi Karami Pages 246-252
    Introduction
    Inflammation plays a critical role in the pathogenesis of diabetic cardiomyopathy. The expression of HMGB1, a proinflammatory cytokine, and its downstream signaling pathway is upregulated in diabetes. The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks aerobic training on the expression levels of the HMGB1-RAGE/TLR4-NF-kB pathway in cardiac tissue of male rats with hyperglycemia.
    Materials and Methods
    Thirty-six male Wistar rats (mean weight, 231±25g) were randomly divided into three groups (n=12 each): Healthy control, control hyperglycemia and trained hyperglycemia. Hyperglycemia was induced by intraperitoneal injection of strept ozotocin and nicotinamide. Forty-eight hours after completion of the training program (eight weeks aerobic training), cardiac tissue was removed under sterile conditions. Gene expression of HMGB1, RAGE, TLR4 and NF-kB were investigated, using Real-time PCR. For data analysis, one-way ANOVA and post-hoc Tukey’s test were used, with P<0.05 considered statistically significant.
    Results
    Gene expression levels of HMGB1, RAGE, TLR4 and NF-kB were significantly (P=0.001) increased in the cardiac tissue of the hyperglycemic control group, compared with healthy controls. Eight weeks of aerobic training decreased the expression levels of the studied genes (P=0.001).
    Conclusion
    It seems that aerobic training can prevent the negative effects of hyperglycemia via by attenuating gene expression levels of HMGB1, RAGE, TLR4 and NF-kB in the cardiac tissue of rats with hyperglycemia, and could hence be an important mechanism for cardiac function and preventing diabetic cardiomyopathy.
    Keywords: Aerobic Training, HMGB1, RAGE, TLR4, NF-kB, Diabetic Cardiomyopathy, Hyperglycemia
  • Sajad Jeddi , Fatemeh Bakhtiarzadeh , Sevda Gheibi , Asghar Ghasemi* Pages 253-262
    Introduction
    Despite higher prevalence of obesity in women, the anti-obesity effects of nitrate have mostly been studied in male animals, using low doses of nitrate for short durations. This study aims at determining effects of long-term (6 months), administration of high doses of nitrate on the obesity indices of normal adult female rats.
    Materials and Methods
    Female Wistar rats were divided into 3 groups (n=10/group): Control group received tap water and the two treatment groups received water containing 250 and 500 mg/L sodium nitrate for 6 months. Body weight, food intake, and water consumption were measured weekly. Naso-anal length, body mass index (BMI), Lee index, as well as abdominal and thoracic circumferences were determined every two months. Weights of white adipose tissue (WAT) and brown adipose tissue (BAT) were measured at the end of study and adiposity index was calculated.
    Results
    Administration of nitrate had no effect on food intake but significantly (p<0.001) increased water consumption in female rats. Compared to the control group, there was no significant difference in body weight and nasal-to-anal length in the nitrate-treated rats. At the end of study, compared to controls, in nitrate-treated rats, BMI (23%), Lee index (7%), adiposity index (36%), weight of WAT as well as abdominal (5%) and thoracic (6%) circumferences were significantly lower. Weight of BAT was also significantly higher in the interscapular region, i.e 0.23±0.02, 0.39±0.03 and 0.32±0.02 gram in the control and nitrate groups (250 and 500 mg/L), respectively. and in the axillary region 0.24±0.03, 0.33±0.02 and 0.30±0.03 gram in the control and nitrate groups (250 and 500 mg/L), respectively.
    Conclusion
    Nitrate administration prevents increase in adiposity in normal adult female rats, beneficial effects which may be associated with increased browning of WAT.
    Keywords: Obesity, Nitrate, Nitric oxide, Adiposity index
  • Leila Baghersad Renani *, Ali Asghar Ravasi , Fatemeh Shabkhiz Pages 263-272
    Introduction
    Following trainging, Reactive Oxygen Spices (ROS) play a crucial role in the regulation of signaling pathways and adaptions in skeletal muscle, including mitochondrial biogenesis and improvement in insulin sensitivity a ROS-induced physical activity can also stimulate myokine production in skeletal muscle. The aim of this work was hence to investigate the role of NADPH Oxidase-2 (NOX2), the main source of ROS generation, in contracting muscle in IL-15 gene expression, as well as anychanges in PGC-1α, as a key regulator of mitochondrial biogenesis, following a period of High-intensity Interval Training (HIIT).
    Materials and Methods
    Mice were divided into four groups: Wild type (WT) control (WTc) and training (WTt), NOX-2 deficient (ND) control (NDc) and training (NDt). Training groups performed 6-week HIIT, including 2-min running intervals with 100% of their maximum running speed and 2-min rest with 30% of this speed for a total of 60 min; speed was increased 1m/min each week. IL-15, PGC-1α and NOX2 mRNA levels in gastrocnemius muscle were analyzed using Real time.
    Results
    Basal levels of IL-15 mRNA in NDc group were significantly lower than the other groups. Relative gene expression in WTc, WTt, NDc and NDt changed for IL-15 1, 1.15, 0.49 and 0.99 and for PGC-1α 1, 1.73. 0.76 and 1.4 times, respectively in WTt. Post-training muscle PGC-1α mRNA levels increased significantly.
    Conclusion
    Results indicate that IL-15 gene expression in mouse skeletal muscle is dependent on NOX2. And apparently NOX2 deficiency may result in impaired PGC-1α expression and subsequently diminished mitochondrial biogenesis.
    Keywords: Reactive oxygen spices, NADPH Oxidase 2, IL-15, skeletal muscle, High intensity interval training
  • Mina Amir, Samira Behboudi Gandevani , Sonia Minooee , Fahimeh Ramezani Tehrani* Pages 273-286
    Introduction
    Age of menopause is affected by several factors. While several studies have been conducted on various aspects of polycystic ovary syndrome (PCOS), limited publications have assessed the age at menopause and its related factors in PCOS patients. In this review, we aimed to summarize data of articles available, assessing the age at menopause in women with polycystic ovary syndrome (PCOS). Material and
    Methods
    PubMed (including Medline), Scopus, and Google Scholar, Web of science, and EMBASE databases (up to 2018) were searched to identify published articles, investigating the actual menopausal age and those predicted by the Anti-Mullerian hormone (AMH) in PCOS patients. The quality of studies included was determined using the Newcastle-Ottawa Scale.
    Results
    Current data of studies available demonstrate that the serum concentration of Anti-Mullerian hormone (AMH), as a reliable diagnostic marker to predict ovarian reserve and age at menopause, is significantly higher in patients with PCOS than healthy women. The results of this review show that, in most studies included, the age of menopause, or its estimation based on the serum AMH level, was significantly higher in patients with PCOS, compared with female controls.
    Conclusion
    Delayed menopausal age can be considered window of hope for PCOS women, suffering from infertility, to retrieve their fertility at in later ages.
    Keywords: Menopause, Polycystic ovary syndrome, Anti-Mullerian hormone, Ovarian reserve