فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی صدرا
سال ششم شماره 4 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • هاشم آقازاده، لیلا حبیبی *، حمیدرضا فرپور صفحات 227-237
    مقدمه
    سرطان از جمله بیماری هایی است که پیشگیری و درمان آن بر تمامیت زندگی فرد اثر می گذارد. اکثر مردم پس از شنیدن خبر مبتلا شدن به سرطان دچار یاس و درماندگی می شوند که بخشی از این احساسات مربوط به ماهیت مرموز و کشنده بیماری سرطان است و بخشی دیگر به دلیل عوامل ساختاری و اجتماعی تاثیر گذار بر روند بیماری می باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین عوامل ساختاری و اجتماعی تاثیر گذار بر گرایش بیماران مبتلا به سرطان به شبکه اجتماعی اینستاگرام می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش کیفی نظریه بنیادی در بازه زمانی 1396- 1397 انجام گرفته است، بدین صورت که 18 بیمار مبتلا به سرطان استفاده کننده از شبکه اجتماعی اینستاگرام به روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند. سپس مصاحبه های عمیق از مشارکت کنندگان به عمل آمده و به کمک روش نظریه بنیادی نتایج مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    با توجه به تحلیل داده ها حاصل از مصاحبه ، عواملی شامل فضای افسرده، تابو بودن سرطان و فقدان حمایت های اجتماعی و روحی پدیدار شد که مجموع این عوامل بر گرایش بیماران به شبکه اجتماعی اینستاگرام تاثیر گذار بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اظهارات بیماران مبتلا به سرطان استفاده کننده از شبکه اجتماعی اینستاگرام مشخص شد که این بیماران از حمایت های اجتماعی و روحی ناکافی در جامعه رنج می برند و در فضایی افسرده ناشی از خمودی حاصل از بیماری زندگی می کنند و عوامل مداخله گری همچون تابوی سرطان در جامعه منجر گرایش این بیماران به شبکه اجتماعی اینستاگرام را فراهم می آورند. با توجه به یافته های این مطالعه بنظر می رسد فراهم آوردن امکانات و تسهیل ارتباطات از طریق فضای مجازی در جهت کاهش تنش در این بیماران به تلاش برای بقا در این بیماران کمک می کند.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، رسانه های اجتماعی، سرطان، تئوری بنیادی
  • مجید کاشف، وحید تایید *، حسین ساکی، حجت الله سیاوشی صفحات 239-249
    مقدمه
    هدف از پژوهش کنونی، بررسی اثرات توامان مکمل ال-آرژنین و تمرینات مقاومتی بر قدرت ماهیچه ای و برخی پروفایل های چربی خونی و ترکیب بدنی در پسران نوجوان بود.
    مواد و روش
    در این مطالعه سی وشش پسر نوجوان به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند (گروه تجربی 1و 2 و گروه کنترل). هر دو گروه تجربی به مدت 8 هفته و سه جلسه در هفته، 3 ست 15-8 تکراری از تمرینات مقاومتی را با شدت 75-60 درصد یک تکرار ماکزیمم را انجام دادند. گروه تجربی 1، در کنار انجام تمرینات مقاومتی روزانه 2 گرم مکمل ال-آرژنین می خورد و گروه تجربی 2 به همین مقدار دارونما (نشاسته) دریافت می کرد. وزن، BMI، HDL، LDL، نسبت LDL/HDL، کلسترول و تری گلیسرید خون و قدرت بیشینه در حرکات پرس سینه، پرس سرشانه، جلوبازو، اسکات، و پرس سینه، و محیط دور بازو و دور ران در ابتدا و پس از 8 هفته ورزش اندازه گیری شد. داده ها توسط آنوای مختلط با آزمون تعقیبی توکی آنالیز شدند (05/0 α≤).
    یافته ها
    بهبودهای معنی داری در وزن، BMI، پرس سینه، پرس سرشانه، جلوبازو، اسکات و پرس پا هر دو گروه دیده شد (05/0p<). گروه تجربی 1 بهبودهای معنی داری نیز در مقادیر LDL، کلسترول، تری گلیسیرید، و دور بازو نشان داد (05/0p<). هیچ تفاوت معنی داری در میزان HDL، نسبت LDL/HDL، و دور ران در هیچ یک از گروه ها دیده نشد (05/0p>). گروه کنترل نیز تفاوت معنی داری را در هیچ یک از پارامترها نشان نداد (05/0p>).
    بحث و نتیجه گیری
    این بررسی نشان داد که 8 هفته تمرینات مقاومتی در کنار دریافت مکمل ال-آرژنین می تواند اثرات مثبتی بر قدرت ماهیچه ای و برخی نمایه های چربی خون و ترکیب بدنی در پسران نوجوان داشته باشد.
    کلیدواژگان: ورزش، لیپوپروتئین HDL، لیپوپروتئین LDL، مرد، وزن
  • علیرضا میراحمدی‎ زاده، ثریا زحمت کش، سید محمدصادق کشفی نژاد، مهراب صیادی، سید حمیدرضا طباطبایی، علی محمد مختاری * صفحات 251-259
    مقدمه
    واکسن یکی از موثرترین ابزارهای در دسترس برای پیشگیری از بیماری های عفونی است. برنامه جهانی واکسن 2020-2011 همه کشورها را ملزم کرده که تا سال 2020 برای همه واکسن ها، به پوشش 90 درصدی و بالاتر در سطح ملی دست یابند. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت پوشش واکسیناسیون در کودکان استان فارس انجام شده است.
    مواد و روش
    در این مطالعه مقطعی، اطلاعات مربوط به 28 شهرستان استان فارس جمع آوری شد که در مجموع 6229 کودک با استفاده از نمونه گیری چند مرحله‏ای مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات مربوط به واکسیناسیون، با مراجعه به درب منازل و بر اساس کارت واکسیناسیون در شش مقطع سنی بدو تولد، 2، 4، 6، 12 و 18 ماهگی پرسیده شدند.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که 6/98 درصد از این کودکان دارای کارت واکسیناسیون بودند و بیشترین میزان پوشش واکسیناسیون مربوط به نوبت بدو تولد بود. درصد پوشش واکسیناسیون برای نوبت های بدو تولد، 2 ماهگی، 4 ماهگی، 6 ماهگی، 12 ماهگی و 18 ماهگی به ترتیب برابر با 96/99، 93/99، 90/99، 75/99، 70/99 و 20/99 درصد بود. در این مطالعه، پوشش واکسیناسیون کودکان در تمامی نوبت ها در حد بالا و نزدیک به 100 درصد بود.
    بحث و نتیجه گیری
    پوشش واکسیناسیون به هدف تعیین شده در برنامه جهانی واکسن 2020-2011 رسیده است. با این وجود، حفظ این پوشش و برطرف کردن برخی مشکلات، می تواند نظام مراقبت از بیماری های قابل پیشگیری با واکسن را ارتقاء دهد.
    کلیدواژگان: واکسیناسیون، پوشش واکسیناسیون، بیماری های قابل پیشگیری با واکسن
  • فاطمه محمدی، مهناز رخشان *، زهرا ملازم، نجف زارع صفحات 261-273
    مقدمه
    توانمند شدن والدین کودکان اوتیسمی به منظور ارائه بهترین مراقبت به این کودکان تحت تاثیر عواملی بیش از والدین کودکان با رشد و تکامل طبیعی قرار دارد. از سوی دیگر آگاهی از عوامل مرتبط بر توانمندی والدی در این والدین برای کارکنان درمانی از جمله پرستاران مهم می باشد. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف تبیین و تعریف توانمند شدن والدین جهت مراقبت در والدین کودکان اوتیسمی انجام شد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه به روش کیفی با رویکرد تحلیل محتوا قراردادی با مشارکت 16 نفر از والدین و مربیان کودکان اوتیسمی انجام شد. داده های مطالعه از طریق مصاحبه و گروه متمرکز در انجمن اوتیسم شیراز جمع آوری شد. یافته ها با استفاده از رویکرد تحلیل محتوای قراردادی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تحلیل داده های حاصل از مصاحبه ها دو طبقه اصلی شامل "خودکارآمدی" شامل زیر طبقات "خودسازی و خودباوری" و "تطابق با وضعیت موجود " شامل زیر طبقات " پذیرش بیماری کودک، شکیبایی، تفکر و ذهن آرام، مشارکت و تعامل سایر افراد خانواده جهت مراقبت، بهره جویی از حمایت و رفاه اجتماعی و ارتباط ماورایی" را آشکار نمود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج حاصل از مطالعه نشان داد، مفهوم توانمند شدن والدی در والدین کودکان اوتیسمی را می توان " تطابق با شرایط موجود در راستای کسب خودکارآمدی" تبیین و تعریف نمود. همچنین این یافته ها می توانند زمینه هایی در راستای ارائه برنامه ها و مداخلات هدفمند و مناسب به منظور ارزیابی و ارتقاء توانمندی در والدین کودکان اوتیسمی فراهم نماید.
    کلیدواژگان: اوتیسم، صلاحیت، کودک، والدین
  • حورا مطیعی *، محمود حیدری، فاطمه باقریان، فریبا زرانی صفحات 275-286
    زمینه و هدف
    اهمال کاری پدیده ای فراگیر و بیانگر تاخیر در فعالیت های تحصیلی است که با عوامل متعددی در ارتباط است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تشخیص مولفه های پیش بینی کننده اهمال کاری تحصیلی تدوین شده است.
    مواد و روش
    روش پژوهش حاضر از نوع علی مقایسه ای است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است و نمونه گیری آن در دو مرحله بصورت در دسترس و هدفمند انجام شده است. در مرحله اول از میان 181 آزمودنی، دو نمونه با اهمال کاری بالا و پایین مشخص شدند و داده ها با روش تحلیل تشخیصی بررسی گردیدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس اهمال کاری تحصیلی ، مقیاس اضطراب امتحان، پرسشنامه ی عزت نفس روزنبرگ، مقیاس خودکارآمدی ، مقیاس چند بعدی کمال گرایی و پرسشنامه پنج وجهی ذهن آگاهی توسط دانشجویان تکمیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 3/94 درصد از افراد نمونه که در طبقه ی اهمال کاری با نمره ی پایین قرار می گرفتند، و 5/93 درصد از افرادی که در طبقه بندی اهمال کاری با نمره ی بالا قرار می گرفتند، براساس نمرات ذهن آگاهی، خودکارآمدی و کمالگرایی درست تشخیص داده شده اند. اطلاعات در مورد این سه متغیر گفته شده تا 5/93 درصد می تواند به طبقه بندی درست افراد در دو دسته ی اهمال کاری بالا و پایین کمک می کند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج به تشخیص اهمال کاری تحصیلی براساس نمرات کمال گرایی بالا، خودکارآمدی پایین، و ذهن آگاهی پایین قبل از مواجهه با مشکلات کمک می کند. بر اساس نتایج، درمان های مبتنی بر ذهن آگاهی جهت کاهش اهمال کاری تحصیلی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: اهمال کاری، ذهن آگاهی، خودکارآمدی، کمال گرایی
  • رضا زارع، فاطمه ستوده زاده، علیرضا فتحی زاده *، اکبر بهمنی، سید کوشا میرمسعودی صفحات 287-302
    اهداف: موفقیت و شکست یک سازمان به عملکرد شغلی کارکنان آن وابسته است. از دیدگاه اجتماعی، بهترین خواسته هر فرد برای سازمان ها، برخورداری از کارکنانی است که کار خود را خوب انجام دهند. عملکرد خوب، بهره وری سازمان را افزایش دهد و این نیز به طور مستقیم باعث ارتقای خدمات سازمان و توسعه اقتصاد ملی می شود.
    روش ها
    این پژوهش از نظر هدف کاربردی است و از نظر نوع، مقطعی و توصیفی- همبستگی است و از روش تحلیل مدل یابی معادلات ساختاری با کمک نرم افزار اسمارت پی ال اس بهره می برد. با توجه به این که در این پژوهش از سه پرسشنامه ی استاندارد با مقیاس پنج گزینه ای لیکرت به منظور جمع آوری داده ها به صورت میدانی استفاده شد پس این تحقیق پیمایشی است. نمونه ی آماری این تحقیق را 341 نفر از پرسنل شاغل در سال 1396 در بیمارستان های شهرستان اهواز تشکیل می دهند که این تعداد نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده و بکارگیری فرمول کوکران بدست آمد.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد که رابطه مستقیم و معنی داری به مقدار 395/0 در سطح خطای 1 درصد میان رهبری اصیل و عملکرد شغلی در میان نمونه های آماری این پژوهش وجود دارد. همچنین نتایج از وجود اثر میانجی گری توانمندسازی روان شناختی در رابطه میان رابطه میان رهبری اصیل و عملکرد شغلی حکایت دارد و رابطه میان توانمندسازی روان شناختی و عملکرد شغلی به مقدار 53/0 در سطح خطای 1 درصد در جامعه آماری این پژوهش یافت شد.
    نتیجه گیری
    ویژگی رهبری اصیل موجب افزایش توانمند سازی روان-شناختی کارکنان شده که تامین نیازهای اصلی و رضایت کارکنان و بهره گیری بیشتر از سرمایه های انسانی را در پی دارد. دغدغه دستیابی به اهداف و ارزش های سازمانی برای پرسنل بیمارستان ها همراه با وجود ویژگی رهبری اصیل موجب می شود که آنها از شغل خود لذت ببرند و گذشت و ایثار بیشتری از خود بروز دهند که موجب افزایش عملکرد شغلی و بهره وری سازمان می شود.
    کلیدواژگان: رهبری اصیل، عملکرد شغلی، توانمندسازی روانشناختی، مدل یابی معادلات ساختاری، کارکنان بیمارستان
  • مقاله مروری
  • معصومه رامبد * صفحات 303-315
    یکی از معمول ترین روش جمع آوری داده ها در مطالعات کیفی، مصاحبه است. مصاحبه با هدف درک تجارب سایر افراد و درک معنای آن تجربه صورت می گیرد. در تحقیقات کیفی، مصاحبه با رویکردهای 1. مصاحبه محاوره ای غیررسمی یا مصاحبه غیرساختارمند، غیراستاندارد شده؛ 2. مصاحبه هدایت شده یا نیمه ساختارمند؛ 3. مصاحبه باز استاندارد شده یا ساختارمند و 4. رویکردهای ترکیبی انجام می شود.
    پرسیدن سئوالات باز، واضح بودن، شنونده فعال بودن، پرسیدن سئوالات پیگیری کننده، مشاهده کردن، بی طرف بودن، تحول ایجاد کردن، منتظر چیزهای غیرمنتظره بودن و حضور فعال داشتن در مصاحبه از مهارت های مصاحبه است. در طی مصاحبه فضایی را برای مصاحبه انتخاب کنید. هدف از انجام مصاحبه را برای مشارکت کننده توضیح دهید. چارچوب مصاحبه را شرح دهید. طول مدت احتمالی مصاحبه را به مشارکت کننده بگویید. آدرس تماس و یا شماره تلفن خود را به مشارکت کننده دهید. فرصتی را به مشارکت کننده دهید که سئوالات خود را بپرسد. در حین مصاحبه یادداشت بردارید و یا مصاحبه را ضبط کنید. پس از پایان مصاحبه آن را رونوشت نمایید.
    کلیدواژگان: مصاحبه، تحقيق کيفي، داده ها
  • پونه مکرم *، ساناز دستغیب، مروارید سیری، صدیقه رضایی صفحات 317-329
    تداخل در عملکرد طبیعی شبکه آندوپلاسمی تحت شرایط استرس منجر به راه اندازی مسیر کاملا حفاظت شده ای تحت نام پاسخ استرس سلولی یا پاسخ پروتئینهای تا نخورده (UPR; Unfolded protein response) می گردد که هدف اولیه این مسیر جبران اختلالات ایجاد شده یا بازگرداندن شرایط نرمال سلولی است و درصورت طولانی و شدید بودن استرس شبکه آندوپلاسمی حتی قادر به راه اندازی مسیر مرگ سلولی (Apoptosis) نیز می باشد. مسیر پاسخ به استرس پروتئین های بد تا شده دارای سه بازوی اصلی است که هریک پس از فعال شدن منجر به اثرات متفاوتی بر تغییر بیان ژنهای ضروری درون سلول می شوند. در سالهای اخیر مولکولهای تنظیم کننده پاسخ استرس شبکه آندوپلاسمی بعنوان گزینه های بسیار قوی و موثر برای اهداف دارویی و درمانی در بسیاری از بیماری ها از جمله : سرطان، آلزایمر، پارکینسون، دیابت، بیماری های قلبی و کبدی و آلرژی مورد توجه محققین قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: استرس شیکه اندوپلاسمی، پاسخ پروتئین های تا نخورده، مرگ سلولی
|
  • Aghazadeh H_Habibi L *_Farpour H Pages 227-237
    Introduction
    Cancer is one of the diseases that its prevention and treatment affects the integrity of individuals. Most people get frustrated when they find out they have been diognised with cancer. Part of this emotion is related to the mysterious nature of cancer, and partly due to the lack of knowledge about how to deal with it. The aim of this study is to investigate the structural and social factors affecting the tendency of cancer patients to social networks.
    Materials and Methods
    Eighteen cancer patients that used Instagram were interviewed thoroughly. Data were concurrently analyzed, using the grounded theory. This qualitative study was conducted in the 1397- 1396 period, during which 18 cancer patients using Instagram were selected by snowball sampling method.
    Findings
    According to an analysis of the data from the interview, factors such as depression, cancer taboo and lack of social and psychosocial support emerged, all of which influenced the tendency of patients to use Instagram.
    Conclusion
    According to the statements of cancer patients using the Instagram, these patients were living in a depressing atmosphere due to the boredom from their illness. Intervening factors, such as taboo of cancer in the community, led the cancer patients to the Instagram. According to the findings of this study, it seems that providing facilities and facilitating communication through cyberspace reduce patients’ tensions and increases their survival rate.
    Keywords: Social Network, social media, Cancer, grounded Theory
  • Khashef M, Taeid V*, Saki H, Siavoshy H Pages 239-249
    Introduction
    The main objective of this research was to investigate the effects of L-arginine supplementation and resistance training on muscle strength and some blood fat profiles and body composition in adolescent boys.
    Methodology
    Thirty-six adolescent boys (age: 16.81±1.19 years; BMI: 20.17±4.15 kg/m2) were randomly divided into three groups (experimental groups 1 and 2 as well as a control group). Participants in both experimental groups trained three times a week and performed 3 sets of 8-15 repetitions of resistance exercise with the intensity of 60-75% of one repetition maximum for 8-weeks. The first experimental group took two grams of L-arginine supplements along with performing resistance training, while the second experimental group took the same amount of a placebo (Starch). The participants’ weight, body mass index (BMI), high-density lipoprotein (HDL), low-density lipoprotein (LDL), total cholesterol (CT), triglyceride (TG), LDL to HDL ratio (LHR), arm circumference (AC), thigh circumference (ThC), and maximum strength of bench press, back press, barbell press, squat, and leg press were measured at baseline and after eight weeks of exercise. Data were analyzed using mixed ANOVA with Tukey post-hoc (α≤0.05).
    Results
    Significant improvements in the participants’ weight, BMI, chest bench, back press, barbell press, squat, and leg press were observed in both experimental groups (P<0.05). The first experimental group showed significant improvements in LDL, TC, TG, and AC (P<0.05). There was no significant difference in HDL, LHR, and ThC in any groups (P>0.05). Control groups, however, did not show significant difference in any of the parameters (P>0.05).
    Conclusion
    This study showed that eight-weeks of resistance training along with taking L-arginine supplements can positively affect muscle strength and some blood lipid profiles as well as body composition in adolescent boys.
    Keywords: Exercise, HDL Lipoprotein, LDL Lipoprotein, Male, Weight
  • Mirahmadizadeh AR, Zahmatkesh S, Kashfi nezhad MS, Sayadi M, Tabatabaee HR, Mokhtari AM* Pages 251-259
    Background
    Vaccines are among the most available effective tools to prevent infectious diseases. The Global Vaccine Action Plan 2011–2020 (GVAP) compelled all nations to reach ≥90% national coverage for all vaccines by 2020. The aim of this study was to determine the vaccination coverage in children aged 0-18 months in Fars province, southern Iran.
    Methods
    In this cross-sectional study, data were collected from 28 cities of Fars province, in which 6229 children 0-18 months were studied using multi-stage sampling. Information about vaccination was collected by a door-to-door survey and approved by the vaccination card at six age ranges of at birth, and at 2, 4, 6, 12 and 18 months of age.
    Results
    The findings showed that 98.6% of children had vaccination card, and the highest coverage rate was at birth. The vaccination coverage at birth, 2 months, 4 months, 6 months, 12 months, and 18 months were 99.96, 99.93, 99.90, 99.75, 99.70 and 99.20% respectively. In this study, the vaccination coverage at all times was high and close to 100%.
    Conclusion
    Immunization coverage will be reached the GVAP goals by 2020. However, maintaining this coverage level and solving some problems can promote vaccine-preventable diseases surveillance system.
    Keywords: Vaccination, Vaccination Coverage, vaccine-preventable diseases
  • Mohammadi F, Rakhshan M*, Molazem Z, Zareh N Pages 261-273
    Background and Aim
    Empowering the parents of children with autism is required for the provision of care to children. Understanding factors influencing parental competence is required for healthcare staff including nurses. Therefore, this study aimed to describe parental empowerment among the parents of children with autism.
    Methods
    This was a qualitative study in which 16 parents and teachers of children with autism participated. The data was collected using focus group interviews at Shiraz Autism Society. The conventional content analysis method was used in order to analyze the data.
    Results
    Two themes developed in this study were “self-efficacy” including sub-categories of "self-improvement and self-esteem" and “adapting with the present situation” including the sub- categories of "acceptance of the child’s illness, patience, calm mind and thought, participation and interaction of other family members for the enhancement of care, social protection and support advantages and spiritual connection. "
    Conclusion
    The phenomenon of empowering the parents of children with autism can be defined as “adherence to existing conditions to gain self-efficacy”. Moreover, the findings of this study provide knowledge about planning for appropriate interventions to evaluate and improve parental empowerment for dealing with autism.
    Keywords: Autistic, Competence, Child, Parents
  • Motie H*, Heidari M, Bagherian F, Zarani F Pages 275-286
    Background and
    purpose
    Procrastination is a common phenomenon, especially in education. The purpose of this study was to recognize and identify the predictive factors of academic procrastination. Material and
    method
    The present study was performed in a causal framework. The statistical population included all students of Shahid Beheshti University of Medical Sciences and Health Services. Sampling was carried out in two stages and in two ways, namely available and targeted sampling. In the first stage, from among 181 subjects, two samples with high and low procrastination level were identified and the data were analyzed using diagnostic analysis. The data were collected using Procrastination Assessment Scale – Students (PASS), Test Anxiety Scale, Multidimensional Perfectionism Scale, Self-efficacy Scale, Rosenberg's Self-esteem Scale, and Five Facet Mindfulness Questionnaire (FFMQ).
    Results
    The results showed that out of 35 subjects, 33 (94.3%) showed low procrastination level, and 29 (93.5%) out of 31 subjects showed low procrastination level based on the scores of mindfulness, self-efficacy and perfectionism. Information about these three variables can help to accurately categorize people (up to 93.5%) to high and low procrastination level.
    Conclusion
    The results help to diagnose students’ academic procrastination before they encounter any problems. Based on the results, mindfulness therapies are recommended to reduce academic procrastination.
    Keywords: Procrastination, Mindfulness, Self-efficacy, Perfectionism
  • Zare R, Setoodehzadeh F, Fathiizadeh A*, Bahmani A, Mirmasoudi SK Pages 287-302
    Background
    The success and failure of an organization depends on the employees’ job performance. From the social point of view, each person's best desire for organizations is to have employees who do their job well. Good performance will increase the productivity of the organization, which will also directly improve the services of organizations and promote the development of the national economy.
    Methods
    This research was a cross-sectional, descriptive-correlation study in which Structural Equation Modeling Analysis was utilized with the help of SmartPlus software. Considering the fact that in this research, three standard 5-point Likert scale questionnaires were used for collecting the data in the field, this survey is a survey. The statistical sample of this study consisted of 341 personnel employed in Ahwaz city hospitals in 2017. These samples were classified using random sampling method and Cochran formula was used to analyze the data.
    Results
    The results of this study showed that there was a direct and meaningful relationship with the value of 0.395 at 1% error level between original leadership and job performance among statistical samples of this research. Furthermore, the results of the effect of the mediation of psychological empowerment on the relationship between authentic leadership and job performance, and between psychological empowerment and job performance was found to be 53% at the error level of 1% in the statistical population of this study.
    Conclusion
    The authentic leadership feature enhances the psychological empowerment of the staff, ensuring the basic needs and satisfaction of the employees, and the greater utilization of human capital. Concerns about the achievement of organizational goals and values for hospital staff, coupled with the genuineness of leadership, will enable them to enjoy their job and to showcase their self-esteem, which eventually will promote job performance and productivity of the organization.
    Keywords: Authentic Leadership, Job Performance, Psychological Empowerment, Structural Equation Modeling, Hospital Staff
  • Rambod M * Pages 303-315
    In qualitative studies, one of the most common methods for data collection is interviewing. The interview is aimed at understanding the experience of other people and understanding the meaning of that experience. In qualitative studies, interviews were conducted with the following approaches: 1) an informed conversational interview or an unstructured, non-standardized interview; 2) a semi-structured interview; 3) a standardized open-ended interview or structured interview; and 4) combined approaches. Asking open-ended questions, clarifying, being an active listener, asking for probing questions, observing, being neutral, making changes, waiting for unexpected things and having an active presence in an interview are the skills needed for interviewing. During the interview, choose the appropriate place for the interview, and explain the purpose(s) of the interview for the interviewees. Describe the framework of an interview. Tell the participants how long the interview might last. Give your contact or telephone number to the participants. Give the participants an opportunity to ask questions. Finally, take field notes during the interview or record interviews and transcribe them after the end of the interview.
    Keywords: Interview, Qualitative study, Data
  • Mokaram P*, Dastghaib S, Siri M, Rezayi S Pages 317-329
    Perturbation of endoplasmic reticulum (ER) homeostasis under a stressful situation leads to a stress condition termed “ER stress” which induces the activation of a finely regulated program defined as unfolded protein response (UPR), whose primary aim is to restore disorders or normal cell conditions. Under prolonged or sustained ER, stress conditions may result in activation-induced cell death. The UPR has three main arms; activation of each arm can lead to various effects on the expression of essential genes in cells. In recent years, ER stress response regulator molecules have been considered by the researchers as a very strong and effective candidate for pharmaceutical and therapeutic purposes in many diseases, including cancer, Alzheimer's disease, Parkinson's disease, diabetes, heart and liver diseases, and allergies.
    Keywords: Endoplasmic reticulum, Stress, Cancer, UPR, Protein Folding, Cell death mechanisms