فهرست مطالب

نشریه پژوهش سلامت
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 13، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • توران جاودان سیرت، علیرضا ماردپور* صفحات 1-8
    مقدمه
    هدف اساسی پژوهش حاضر بررسی رابطه ادراک از ابعاد الگوهای ارتباطی خانواده و هوش اخلاقی با نشاط اجتماعی در دانش آموزان دبیرستانی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کاربردی، از نوع مطالعات همبستگی بود. 198 دانش آموز دبیرستانی از بین جمعیت دانش آموزان دبیرستانی شهر یاسوج در سال 1395 به شیوه در دسترس انتخاب شده و سپس پرسشنامه هوش اخلاقی کیل و لینک، پرسشنامه الگوهای ارتباطی خانواده و پرسشنامه شادی و نشاط بر روی آنها اجرا گردید و نتایج با استفاده از اسپیرمن براون و رگرسیون چند متغیری تحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج نشان داد بین نمره کل شادی و نشاط و جهت گیری گفت و شنود رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد (P<0/01). همچنین از میان زیرمقیاس های شادی و نشاط، رضایت از زندگی، آراستگی ظاهری و کمک به دیگران با نمره جهت گیری گفت و شنود رابطه مستقیم و معنی داری داشت. بعلاوه، آراستگی ظاهری و کمک به دیگران با جهت گیری هم نوایی رابطه مستقیم و معنی داری داشت. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد، جهت گیری گفت و شنود می تواند میزان شادی و نشاط را به طور معنی داری پیش بینی کند (t=4/57, P<0/01). همچنین الگوهای ارتباطی خانواده حدود 10 درصد از واریانس شادی و نشاط را تبیین می کنند.
    نتیجه گیری
    با توجه به عدم همبستگی بین هوش اخلاقی و شادی و منفی شدن میزان بتای آن در این معادله رگرسیون می تواند گفت که در اینجا هوش اخلاقی متغیر بازدارنده است و این متغیرها حدود 18 درصد از واریانس شادی را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: رابطه ادراک، ابعاد الگوهای ارتباطی خانواده، هوش اخلاقی، نشاط اجتماعی _
  • بتول مطلب زاده، حمیدرضا پیکری*، مهرداد صادقی صفحات 9-15
    مقدمه
    امروزه علی رقم اینکه بسیاری از سازمان های درمانی از خدمات الکترونیک در خدمت رسانی به مشتریان بهره می برند، اما احساس می شود این خدمات چندان که مورد انتظار بوده، توسط کارمندان مورد پذیرش واقع نشده است. بنابراین پژوهش حاضر بر آن است تا به ارزیابی تاثیر عوامل موثر بر پذیرش خدمات الکترونیک سلامت با استفاده از مدل پذیرش فناوری بپردازد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی ازنوع همبستگی بود. جامعه آماری آنرا کلیه کارکنان بخش درمانی بیمه تامین اجتماعی استان اصفهان در سال 1396 تشکیل داد. ابزار جمع آوری اطلاعات 5 پرسشنامه بومی سازی شده بود. با استفاده از فرمول حجم نمونه کوکران و به روش نمونه گیری در دسترس، تعداد 234 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. درنهایت، با استفاده ازمدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزار SmartPLS داده ها مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفت.
    یافته ها
    بین متغیرهای عوامل سیستمی با سودمندی ادراک شده، عوامل سیستمی باسادگی ادراک شده، سادگی ادراک شده باسودمندی ادراک شده، سودمندی ادراک شده با نگرش نسبت به کاربرد، سادگی ادراک شده با نگرش نسبت به کاربرد، سودمندی ادراک شده باتصمیم رفتاری برای استفاده و نگرش نسبت به کاربرد باتصمیم رفتاری برای استفاده رابطه معنادار وجود داشت.
    نتیجه گیری
    ارزیابی عوامل موثر بر پذیرش خدمات الکترونیک سلامت بر اساس مدل های استانداری همچون پذیرش فناوری اطلاعات به منظور استفاده بهتر از خدمات الکترونیک توسط کاربران، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: پذیرش، خدمات الکترونیک سلامت، مدل پذیرش فناوری، بیمه تامین اجتماعی _
  • سید عبدالله سادات مدنی*، عباس تولایی زواره صفحات 16-22
    مقدمه
    میزان اضطراب نقش مهمی در زندگی افراد دارد و با کاهش آن می توان اقدام موثری در جهت بهبود کیفیت زندگی انجام داد. بنابراین هدف از این پژوهش بررسی اثر بخشی روش درمانی هیپنوتراپی شناختی-رفتاری درکاهش علائم و درمان اضطراب بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع کاربردی و روش آن از نوع نیمه آزمایشی پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مراجعین دارای اضطراب مراجعه کننده به بیمارستان ها و مراکز روانشناسی و مشاوره استان تهران بوده که به روش نمونه گیری تصادفی دردسترس 30 نفر انتخاب شده و به دو گروه 15 نفره تقسیم شدند. گروه آزمون به مدت پنج جلسه تحت درمان به روش هیپنوتراپی شناختی-رفتاری قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس لاویبوند بود که روایی آن از طریق آلفای کرونباخ بررسی و مقدار آن 0.87 محاسبه گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی از آزمون آماری کوواریانس در نرم افزار Spss استفاده شد.
    یافته ها
    سطح اضطراب محاسبه شده در گروه آزمایشی در پس آزمون (14/87) نسبت به پیش آزمون (24/93) کاهش معنادار داشته است (P=0/00). همچنین با گروه شاهد تفاوت معنادار داشته و در گروه مورد مداخله بمراتب کمتر از گروه شاهد بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان می دهد که روش درمانی هیپنوتراپی شناختی-رفتاری در کاهش اضطراب و علایم بیماران موثر است.
    کلیدواژگان: هیپنوتراپی شناختی-رفتاری، افسردگی، اضطراب، لاویبوند
  • شهاب بهرامی* صفحات 23-29
    مقدمه
    مصرف مکمل های ورزشی بین ورزشکاران در حال افزایش بوده و این مساله باعث بروز مشکلات ناخواسته می شود. بنابراین هدف اصلی پژوهش حاضر مطالعه آموزش سواد رسانه ای بر نگرش ورزشکاران درباره مصرف مکمل های ورزشی می باشد.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری این پژوهش را کلیه ورزشکاران استفاده کننده از باشگاه های بدنسازی شهر کرمانشاه در سال 1395 تشکیل دادند که از این میان با استفاده از فرمول کوکران تعداد 376 نفر انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته نگرش درباره مصرف مکمل ورزشی و پرسشنامه سواد رسانه ای صلحی و همکاران (1394) استفاده شد. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون های توصیفی و تحلیلی در نرم افزار SPSS16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که سواد رسانه ای (001/0P=، 282/0=r) و مولفه های آن شامل آگاهی مدیریت رسانه ای (001/0P=، 475/0=r)، تفکر انتقادی (001/0P=، 282/0=r) و تجزیه و تحلیل رسانه ای (001/0P=، 638/0=r) ارتباط مثبت و معناداری با نگرش درباره مصرف مکمل ورزشی دارند. همچنین در آزمون معناداری معادله رگرسیون، مشخص شد که رابطه خطی بین دو متغیر سواد رسانه ای و نگرش درباره مصرف خودسرانه مکمل ورزشی (در سطح 01/0≥P و 401/20= F) معنادار است.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که سواد رسانه ای و مولفه های آن شامل آگاهی مدیریت رسانه ای، تفکر انتقادی و تجزیه و تحلیل رسانه ای ارتباط مثبت و معناداری با نگرش درباره مصرف مکمل ورزشی دارند.
    کلیدواژگان: سواد رسانه ای، نگرش ورزشکاران، مکمل ورزشی، مدیریت رسانه ای
  • پروانه اصفهانی، مژگان افشین* صفحات 30-37
    مقدمه
    یکی از ابزارهای مهم در برانگیختن پرستاران برای ارائه مراقبتی با کیفیت و ایمن در شرایط دشوارکاری انگیزش است. هدف این پژوهش تعیین میزان انگیزش شغلی پرستاران در بیمارستان های ایران بوده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش با روش مطالعه مروری منظم و فراتحلیل انجام شد. کلیه مقالات مرتبط با انگیزش شغلی پرستاران در بیمارستان های ایران منتشر شده در پایگاه داده ای معتبر جستجو، جمع آوری و ارزشیابی کیفیتی شدند. در نهایت، تعداد هفت مقاله با استفاده از نرم افزار Comprehensive Meta-Analysis تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه بر مبنای مدل اثرات تصادفی، میانگین و انحراف معیار انگیزش شغلی پرستاران ایران 0.23±3.09 (2.63 – 3.55 :حدود اطمینان 95%) به دست آمد. بیشترین میانگین و انحراف معیار انگیزش شغلی در بیمارستان های آموزشی در شهر همدان در سال 1394 برابر با 4.40 ± 0.03 (4.32 – 4.47 :حدود اطمینان 95%) و کمترین میانگین و انحراف معیار انگیزش شغلی پرستاران در بیمارستانی روانپزشکی در کاشان در سال 1393 برابر با 1.70 ± 0.12 (1.46 – 1.93 :حدود اطمینان 95%) بدست آمد. بین سال انجام مطالعات، حجم نمونه و میانگین انگیزش شغلی رابطه معنی داری وجود داشت (P<0.05).
    نتیجه گیری
    میانگین انگیزش شغلی پرستاران ایران در حد متوسط رو به بالا است. بنابراین، سیاستگذاران و مدیران نظام سلامت باید اقدامات جدی به منظور افزایش انگیزش پرستاران در بیمارستان ها بکار گیرند.
  • ابوذر علیدادی، روح الله زابلی* صفحات 38-46
    مقدمه
    امروزه مدیریت و رهبری سنتی پاسخگوی سازمان های متلاطم و غیرقابل پیش بینی بهداشتی و درمانی نخواهد بود. رهبری تحول گرا با رویکردی صحیح و کارآمد می تواند از ضعیف ترین سازمان ها، قوی ترین را بسازد. هدف پژوهش حاضر ارزیابی شاخص های رهبری تحول گرا در مدیران یک بیمارستان نظامی از دیدگاه کارکنان آن مرکز می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی و به لحاظ هدف کاربردی بود. جامعه آماری مطالعه کلیه کارکنان بیمارستان منتخب نظامی در سال 1394 بود که نمونه های پژوهش به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد کاستیگلون استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS20 و آزمون های تحلیل واریانس، ضریب همبستگی و تی تست تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد، کمترین میانگین متغیرهای پژوهش مربوط به مولفه های ویژگی مدیریتی مرتبط با مدیریت کاریزماتیک (22/5±11/21) و بیشترین آن مربوط به مولفه های ویژگی های مدیریتی مرتبط با ایجاد انگیزه فکری در کارکنان (75/6±34/28) می باشد. همچنین نتایج آزمون ANOVA نشان داد بین مولفه های ویژگی های کاریزماتیک و محل خدمت و گروه های سنی کارکنان همچنین بین مولفه های ویژگی های مدیریتی مرتبط با مدیریت کاریزماتیک و ویژگی های مدیریتی تسهیل کننده تحول باسابقه مدیریت قبلی کارکنان و محل خدمت و گروه های سنی کارکنان رابطه معنی دار وجود دارد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه مهم ترین عامل در رهبری تحول گرای مدیران در بیمارستان نظامی، ویژگی های مرتبط با ایجاد انگیزه فکری در کارکنان است، پیشنهاد می شود مدیران بیمارستان با پیشنهاد ابتکارات جدید برای ارزیابی کارکنان و ایجاد یک فرهنگ سازمانی مبتنی بر بهبود مستمر، کارکنان را به توسعه مهارت های جدید و انطباق سریع با تغییرات تشویق کرده تا زمینه پیشرفت و اثربخشی خدمات سلامتی را در پی داشته باشند.
    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، مدیران یک بیمارستان نظامی، ویژگی کاریزماتیک _
  • ابوالقاسم گل خندان* صفحات 47-54
    مقدمه
    در کشورهای درحال توسعه، هزینه های نظامی که معمولا برای تامین امنیت صرف می شوند، با تحلیل توان اقتصادی، وضعیت بهداشت را تحت تاثیر قرار می دهند. بر این اساس، هدف این مطالعه بررسی تاثیر هزینه های نظامی بر مخارج بهداشتی، در کشورهای درحال توسعه است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه با استفاده از داده های آماری 25 کشور درحال توسعه طی دوره ی زمانی 2014-1995 انجام شده است. رابطه بلندمدت بین مخارج بهداشتی سرانه، مخارج نظامی سرانه، درآمد سرانه، امید به زندگی، جمعیت و کمک های خارجی سرانه با استفاده از تحلیل های هم انباشتگی پانلی و روش گشتاورهای تعمیم یافته (GMM) بررسی شده است. هم چنین، تحلیل داده ها به کمک نرم افزارهای Eviews و Stata انجام شده است.
    یافته ها
    بر اساس نتایج به دست آمده از برآورد مدل، مخارج نظامی سرانه، جمعیت و کمک های خارجی سرانه، مخارج بهداشتی سرانه را در بلندمدت کاهش و درآمد سرانه و امید به زندگی، مخارج بهداشتی سرانه را در بلندمدت افزایش می دهد. یک درصد افزایش در مخارج نظامی سرانه، در بلندمدت، مخارج بهداشتی سرانه را در کشورهای درحال توسعه حدود 18/0 درصد کاهش خواهد داد.
    نتیجه گیری
    اتخاذ سیاست های مناسب جهت تامین امنیت بدون صرف مخارج نظامی گسترده در کشورهای درحال توسعه، می تواند با انتقال منابع اقتصادی از بخش نظامی به بخش سلامت به ارتقای سطح بهداشت در این کشورها کمک کند.
    کلیدواژگان: بهداشت، هزینه های نظامی، کشورهای درحال توسعه، روش گشتاورهای تعمیم یافته _
  • حمیده مولایی*، سیما نوحی، مسعود داوودی، فاطمه قنبریان صفحات 55-62
    مقدمه
    آکنه شایعترین بیماری پوستی است که نزدیک به80% از افراد را در دوره هایی از زندگی درگیر می کند. بیماران مبتلا به آکنه اغلب افسردگی و اضطراب و اعتماد به نفس پایین و به طور کلی کیفیت زندگی پایین تر را تجربه می کنند. بنابراین هدف از این مطالعه مقایسه کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به آکنه ولگاریس قبل و بعد از درمان است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، بیماران دچار آکنه مراجعه کننده به درمانگاه پوست بقیه اله در سال 1395 تحت بررسی قرار گرفتند. بیماران توسط پژوهشگرتحت معاینه بالینی قرار گرفتند و اطلاعات لازم از طریق پرسشنامه استاندارد تعیین شدت آکنه جمع آوری شد. پس از تایید تشخیص آکنه بر اساس شدت بیماری، به سه دسته خفیف، متوسط و شدید تقسیم شدند. سپس کیفیت زندگی و میزان عزت نفس بیماران با استفاده از پرسشنامه های کیفیت زندگی برای بیماران دچار آکنه (AQOL) که توسط سازمان بهداشت جهانی در سال 1998 ایجاد شده و نیز پرسشنامه عزت نفس روزنبرگ (RSES) که توسط روزنبرگ در سال 1965 طراحی شده ارزیابی شد و پس از آن هر گروه تحت درمان دارویی استاندارد قرار گرفتند. پس از پایان دوره درمان مجددا سطح کیفی زندگی و میزان عزت نفس بیماران ارزیابی شد. در نهایت تجزیه و تحلیل داده های آماری به کمک نرم افزار spss 18 و آزمونهای تی تست و کای اسکوئر انجام گرفت.
    یافته ها
    در مجموع 90 بیمار وارد مطالعه شدند (30 نفر مذکر و 60 نفر مونث) که میانگین سنی آنها 6.1±26.9 بود. نتایج تحقیق نشان داد که سطح کیفیت زندگی درگروه آکنه خفیف و متوسط و شدید بعد از درمان نسبت به قبل درمان افزایش معناداری یافت. همچنین سطح عزت نفس گروه خفیف و متوسط و شدید بعد درمان نسبت به قبل درمان افزایش معنادار داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده حاکی از این است درمان های به کارگرفته شده باعث بهبود قابل توجه علایم بالینی آکنه و افزایش سطح کیفیت زندگی و عزت نفس در بیماران شده است. این نشانگر اهمیت درمان آکنه در بهبود کیفیت زندگی و افزایش اعتماد به نفس است.
    کلیدواژگان: آکنه ولگاریس، کیفیت زندگی، عزت نفس، بیماری های پوستی _
|
  • Toran Javedan Syrat, Alireza Maredpour * Pages 1-8
    Introduction
    The main purpose of the present study was to investigate the relationship between the perceptions of dimensions of family communication patterns and social intelligence with social vitality in high school students.
    Materials and Methods
    This applied study was a correlation study. 198 high school students selected from among the population of Yasuj high school students in 2016, and then Kiel and Link biomedical intelligence questionnaire, family communication patterns, and joy and joylessness questionnaire were applied to them. Results analyzed using Spearman Brown and multiple regression tests.
    Results
    The results showed that there is a direct and significant relationship between total score of happiness and vitality and dialogue orientation (P <0.01). Also, there was a direct and significant relationship between the subscales of happiness and vitality, satisfaction with life, apparel adornment and helping others with the orientation of the dialogue. In addition, apparel adornment and helping others with direct co-creation orientation had a direct and significant relationship. The results of multiple regression analysis showed that the orientation of the tone and hearing could predict happiness and vitality (57.4%, P <0.01). Family patterns also account for about 10% of the variance of happiness and vitality.
    Conclusion
    Regarding the lack of correlation between ethical intelligence and happiness and its beta rate negativity in this equation, regression can be said that here ethical intelligence is a deterrent variable, and these variables account for about 18% of happiness variance.
    Keywords: Relationship of Perception, Dimensions of Family Communication Patterns, Ethical Intelligence, Social Seduction.
  • Batool Motallebzadeh, Hamid Reza Peikari *, Mehrdad Sadeghi Pages 9-15
    Introduction
    Nowadays, although many health care organizations use electronic health-services, it seems that these services are not accepted to the extent of which were expected by the staff. So the present study evaluated the impact of factors influencing the acceptance of electronic health-services in the social security insurance using Technology Acceptance Model.
    Materials and Methods
    This study was correlational-descriptive. The population was all health care staff of social insurance organization in Isfahan/Iran. The data collecting tools were involved of 5 verified questionnaires. Using Cochran’s sample size formula; 234 people were enrolled in this study. Finally, data analyzed using structural equations modeling technique, in SmartPLS software.
    Results
    There were significant relationships between system factors and perceived usefulness, system factors and perceived ease of use, perceived ease of use and perceived usefulness, perceived usefulness and attitude toward using, perceived ease of use and attitude toward using, perceived usefulness and behavioral intention to use, attitude toward using and behavioral intention to use.
    Conclusion
    It seems to be crucial to evaluate the factors influencing the acceptance of electronic health-services based on standard models such as Information Technology Acceptance, to have a better utilization of these services.
    Keywords: Acceptance, E-Services, Technology Acceptance Model, Social Security Insurance.
  • Seyed Abdullah Sadat Madani *, Abbas Tavallaii Zavareh Pages 16-22
    Introduction
    The level of anxiety plays an important role in people's life, and decreasing it can be effective in improve of quality of life. Therefore, the purpose of this study was to evaluate the efficacy of cognitive-behavioral hypnotherapy in reducing symptoms and treatment of anxiety.
    Materials and Methods
    This was an applied research by using semi-experimental, pre-test and post-test and control group. The population of the study were all patients with anxiety referred to hospitals and psychiatric and counseling centers of Tehran/Iran. They were selected by random sampling and then divided into two groups of 15 subjects. The experimental group enrolled in cognitive-behavioral hypnotherapy intervention for five sessions. Data collected via Depression, Anxiety and Stomping Scale of Levi Bond (DASS) which its validity evaluated and confirmed by Cranach's alpha of 0.87. Data analyzed in two levels of descriptive and inferential using analysis of covariance in SPSS software.
    Results
    The level of calculated anxiety in the experimental group in the post test (14.87) was significantly lower than the pretest (24.93) (P =0.00). Also, there was a significant difference between the control and intervention group, while was significantly lesser in intervention group.
    Conclusion
    The results of this study indicate that cognitive-behavioral hypnotherapy therapy is effective in reducing the anxiety and symptoms of stress.
    Keywords: Cognitive-Behavioral Hypnotherapy (CBH), Anxiety, Depression, Lovibond.
  • Shahab Bahrami * Pages 23-29
    Introduction
    The consumption of nutritional supplements among athletes is increasing and this causes unwanted problems. Therefore, the main objective of this study was to evaluate the effects of media literacy training on athletes' attitude about dietary supplements.
    Materials and Methods
    The statistical population of this study were all the fitness athletes in clubs of Kermanshah in 1395, among which 376 people were selected using Cochran formula. To collecting data, a researcher-made questionnaire on about food supplements and media literacy questionnaire was used. Data were analyzed using descriptive and analytical methods in SPSS16 software.
    Results
    The results showed that media literacy (P=0.001, r=0.282) and its components included media management awareness (P =0.001, r=0.455), critical thinking (P=0.001, r=0/282) and media analysis (P=0.001, r=0.638) have a positive and significant relationship with the attitude toward exercise supplementation. Also, it was found that the linear relationship between the two variables of media literacy and attitude about the self-administered supplementation of sport supplements (at the level of P≤0.01 and F = 20.401) was significant.
    Conclusion
    The results of this study showed that media literacy and its components include knowledge of media management, critical thinking and media analysis have a positive and significant relationship with the attitude toward exercise supplementation.
    Keywords: Media Literacy, Athletes Attitude, Sports Supplement, Media Management.
  • Parvaneh Esfahani, Mozhgan Afshin * Pages 30-37
    Introduction
    Encouragement is an important way to motivate nurses to provide empathetic and safe care in complicated working conditions. This study aimed to determine job motivation among Iranian nurses in hospitals.
    Materials and Methods
    This study conducted using a systematic review and meta-analysis approach. Electronic valuable databases searched and evaluated for original research papers published on job motivation among Iranian nurses. Finally, seven empirical studies reviewed and analyzed using Comprehensive Meta-Analysis software.
    Results
    Based on random effects model, the mean and standard division Iranian nurses’ job motivation was 3/09 ± 0/23 (95% CI 2/63-3/55%). The highest mean and standard division job motivation was 4.40 ± 0.03 (95% CI 4.32-4.47%) that recorded in educational hospitals in Hamadan in 2015, and the lowest mean and standard division job motivation was 1.70 ± 0.12 (95% CI 1/46-1/93%) which found in a psychology hospital in Kashan in 2014. Significant statistical correlation was observed between job motivation mean value and year of study and sample size (P<0.05).
    Conclusion
    The mean job motivation among nursing staff in Iran was between medium to high; thus, managers and policymakers should take serious attraction to increase the job motivation among Iranian nurses.
    Keywords: Job Motivation, Nurse, Hospital, Meta- Analysis, Systematic Review
  • Abouzar Alidadi, Rouhollah Zaboli * Pages 38-46
    Introduction
    Today, traditional management and leadership will not respond to bumpy and unpredictable healthcare organizations. A transformative leadership with an appropriate and efficient approach can make the strongest of the weakest organizations. The purpose of this study was to assess the transformational leadership indicators in the managers of a military hospital from the perspective of its employees.
    Materials and Methods
    This study was descriptive-analytic and in terms of its purpose was practical. The statistical population of this study was all employees of the selected military hospital in 2016 which selected randomly. Data collected using standard questionnaire of Castiglione and then analyzed using SPSS 20 software, ANOVA, t-test and correlation coefficient methods.
    Results
    The findings showed that the lowest mean of evaluated variables was related to the managerial attributes associated with charismatic management (21.11 ± 5.22), and higher mean value was in the components of managerial attributes related to intellectual motivation in the employees (75/28.34 ± 6.8). Also, the results of ANOVA showed that there was a significant relationship between the components of charismatic features and place of work and the age groups of employees as well as between the components of managerial characteristics related to charismatic management and evolving facilitator management features with previous history of management of staff and place of service (P<0.05).
    Conclusion
    Considering that the most important factor in the evolutionary leadership of the managers in the military hospital is the characteristics associated with mental stimulation in the staff, it is now suggested that hospital managers provide new initiatives to evaluate staff and create an enterprise-based culture of continuous improvement, staffing encourages the development of new skills and rapid adaptation to change, in order to improve the field of health promotion and effectiveness.
    Keywords: Transformational Leadership, Charismatic Characteristic, Hospital Managers.
  • Abolghasem Golkhandan * Pages 47-54
    Introduction
    In developing countries, military expenditures which usually used to provide security, affect on economic conditions by analyzing economic power. Accordingly, the purpose of this study is to examine the effect of military expenditures on health expenditures in developing countries.
    Materials and Methods
    This study was performed using statistical data from 25 countries during the 1995-2014. The long-term relationship between per capita health expenditures, per capita military expenditures, per capita income, life expectancy, population and per capita foreign aid has been investigated using panel co-integration and generalized method of moments (GMM). Also, the statistical analyzes were performed using the Eviews and Stata soft wares.
    Results
    Based on the results of the model estimation, per capita military expenditures, population and per capita foreign aid decrease the per capita health expenditures in the long–term. Also, in the long–term, per capita income and life expectancy increase the per capita health expenditures. In the long-term, one percent increase in the per capita military expenditures, reduce the per capita health expenditures in developing countries by about 0.18 percent.
    Conclusion
    Providing the appropriate policies for provides security without widespread military expenditure in developing countries can improve the health in these countries by transferring economic resources from the military sector toward the health sections.
    Keywords: Health, Military Expenditures, Developing Countries, Generalized Method of Moment.
    Keywords: Health, Military Expenditures, Developing Countries, Generalized Method of Moment (GMM).
  • Hamideh Molaei *, Sima Noohi, Masood Davoodi, Fatemeh Ghanbarian Pages 55-62
    Introduction
    Acne is the most common skin disorder that affects nearly 80% of people in periods of life. Patients with acne often experience depression and anxiety and low self-esteem and generally experience lower quality of life. Therefore, the aim of this study was to evaluate and compare the quality of life in patients with acne vulgaris before and after treatment.
    Materials and Methods
    In this clinical trial, patients with acne referred to the skin clinic were examined. Patients were examined by a clinician and information was collected using a standard questionnaire for determining the severity of acne. After confirming the incidence of acne based on the severity of the disease, they were divided into three groups: mild, moderate and severe. Then, quality of life and self-esteem of patients were assessed using standard questionnaires and then each group received standard pharmaceutical treatment. After the end of the treatment period, the quality of life and self-esteem of patients were re-evaluated. Finally, statistical analysis was performed using SPSS software via t-test and chi square methods.
    Results
    A total of 90 patients were enrolled (30 males and 60 females) with an average age of 26.9 ± 6.1. The results of the study showed that the level of quality of life in the mild, moderate and severe acne group after treatment was significantly higher than the pre-treatment. Also, the level of self-esteem in the mild, moderate and severe groups of the treatment group was significantly higher than the pre-treatment.
    Conclusion
    The results suggest that treatments have significantly improved the clinical symptoms of acne and increased quality of life and self-esteem in patients. This indicates the importance of acne treatment to improve quality of life and increase self-esteem.
    Keywords: Acne Vulgaris, Quality of Life, Self Esteem, Skin Disorders