فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های مدیریت در ایران
سال بیست و دوم شماره 4 (پیاپی 102، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/13
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مریم شکاری اشکذری، امیر البدوی * صفحات 1-22

    در دنیای کسب و کار رقابتی امروزه توانایی شناسایی مشتری های سودآور و به دست آوردن وفاداری بلندمدت آن ها از اهمیت ویژه ایی برخوردار است. محاسبه ارزش طول عمر مشتریان یک سازمان یکی از مباحث کلیدی در مطالعات مدیریت ارتباط با مشتری بوده و تخصیص بودجه های بازاریابی با استفاده از این شاخص صورت می گیرد. یکی از چالش های مهم در این حوزه تخمین ارزش طول عمر مشتریان سازمان به گونه ایی است که این تخمین از دقت بالایی برخوردار باشد و امکان تغییر رفتار مشتریان در طول زمان را نیز در محاسبات مربوطه لحاظ نماید. مدل های زنجیره مارکف این امکان را فراهم می سازند، اما کاستی هایی نیز در مدل های استفاده شده دیده می شود.
    مدل های زنجیره مارکف پیشنهادی در ادبیات موضوع، ماتریس احتمال انتقال وضعیت را با استفاده از کل داده های بازه زمانی مورد بررسی تخمین می زنند که با این روش احتمال تغییر رفتار مشتری نادیده گرفته می شود که ممکن است در برش های زمانی کوچک تر رخ دهد. مقاله سعی در نشان دادن این خلا تحقیقاتی با استفاده از داده های شرکت ایساکو است. نتایج نشان می دهد که استفاده از یک ماتریس احتمال گذار زنجیره مارکف که از مجموع داده های بازه زمانی مورد بررسی حاصل می شود، به خوبی بیانگر شرایط دنیای واقعی نبوده و منجر به خطا در انجام محاسبات می شود. به علاوه تجمیع تمام داده ها در تخمین این ماتریس امکان بررسی تغییرات رخ داده در طول بازه زمانی مورد بررسی و امکان تحقیق در شناسایی دلایل بالقوه رخ دادن این تغییرات رفتاری مشتریان را از محقق خواهد گرفت.
    کلیدواژگان: ارزش عمر مشتری، ایساکو، زنجیره مارکف، ماتریس احتمال گذار
  • امیرهوشنگ نظرپوری *، ندا شاه سیاه صفحات 23-47
    مدیران سازمان ها برای موفقیت در محیط پرتلاطم کنونی نیازمند اتخاذ تصمیم های راهبردی جهت اجرای انتقال دانش هستند؛ بدین منظور هدف این پژوهش بررسی نقش تعدیل گری یادگیری زدایی در ارتباط بین سازگاری دانش جدید و انتقال دانش است. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی، از نظر رویکرد و ماهیت علی- معلولی، از نظر روش گرد آوری داده کمی، با رویکرد توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش کارکنان شاغل در شرکت بسپار استان اصفهان به تعداد 57 نفر است. فرضیات این پژوهش با استفاده از تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری مورد آزمون قرار گرفت؛ نتایج نشان داد سازگاری دانش جدید بر انتقال دانش و ابعاد آن (به جز بعد عدم پذیرش) تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین یادگیری زدایی اثر تعدیل گری مثبتی در ارتباط بین سازگاری دانش جدید و انتقال دانش دارد.
    کلیدواژگان: یادگیری زدایی، سازگاری دانش جدید، انتقال دانش، شرکت دانش بنیان
  • جلیل حیدری دهویی، سید جلال الدین حسینی ده شیری * صفحات 47-72
    پروژه های ساخت و ساز به دلیل غیرقابل پیش بینی بودن فرآیند، عملیات و محدودیت منابع یکی از پیچیده ترین انواع پروژه است که نقش مدیر پروژه برای موفقیت پروژه های ساخت و ساز حیاتی است. از این رو حوزه انتخاب مدیر پروژه ساخت و ساز از اهمیت برخوردار است. از طرفی انتخاب سیستماتیک و نظام مند مدیر پروژه ضروری است. در پژوهش های گذشته به موضوع نظام مند بودن توجه نشده است و بیشتر نظرات شخصی و سلیقه ای خبرگان برای انتخاب مدیر پروژه ملاک قرار گرفته شده است. در همین راستا برای رفع این خلاءء پژوهشی، پژوهشی برای انتخاب مدیر پروژه ساخت و ساز بر مبنای مدل شایستگی انجام گرفت. در ابتدا با مقایسه استانداردهای شایستگی مدیریت پروژه، استاندارد مدیریت پروژه استرالیا به عنوان مناسب ترین مدل انتخاب گردید. سپس با توزیع پرسش نامه به خبرگان تیم تصمیم گیری و بهره گیری از روش سوآرا، معیارها و زیرمعیارها وزن دهی شدند. نتایج نشان داد که زیر معیارهای توانایی رهبری، انجام کارها و مدیریت تغییر محیط به ترتیب به عنوان زیرمعیارهای مهم شناسایی شدند، سپس با بهره گیری از روش واسپاس گزینه های مدیریت پروژه رتبه بندی شدند.
    کلیدواژگان: مدیر پروژه، مدل شایستگی، سوآرا، واسپاس
  • سمیرا کلبه داری، محمدحسین صبحیه*، سید نصرالله ابراهیمی صفحات 73-101
    سیستم حکمرانی در پروژه های بزرگ مقیاس که به منظور اجرای آن شرکت های متنوعی تحت عنوان قرارداد مشارکت حضور پیدا می کنند می تواند بر عملکرد مشارکت و در نهایت عملکرد پروژه تاثیرگذار باشد. مطابق با مرور نقادانه ادبیات موضوع در این زمینه و دستیابی به شکاف تحقیقاتی مشخص گردید که داشتن سیستم حکمرانی مناسب یکی از عوامل کلیدی تاثیرگذار بر موفقیت است. هدف این پژوهش درک عمیق از تاثیرگذاری حکمرانی بر پروژه های بزرگ مقیاس چندسازمانه مشارکت مدنی است. با استفاده از روش تحقیق کیفی و اکتشافی، شش مشارکت بالادستی پارس جنوبی مورد مطالعه قرار گرفت و از گراندد تئوری به منظور تحلیل داده ها و یافتن روابط میان آن ها استفاده شد. در اولین گام، مولفه های حکمرانی موجود و عوامل تاثیرگذار بر آن شناسایی گردید و پیامدهای حکمرانی موجود مشخص شد؛ سپس مولفه های حکمرانی مطلوب با تکرار مصاحبه میان جامعه تحقیق و شناسایی شرایط بهبود ارائه گردید و در انتها مدل حکمرانی موثر بر عملکرد با پیامدهای معیارهای حکمرانی مطلوب و رعایت منافع ذی نفعان طراحی گشت.
    کلیدواژگان: سیستم حکمرانی، مشارکت مدنی، پروژه بزرگ مقیاس چند سازمانه، حکمرانی موثر بر عملکرد
  • امیر حسین قادری عابد، محسن نظری *، محمود کمره ای، علی حیدری صفحات 102-128
    رقابت همکارانه که از تلفیق دو استراتژی رقابت و همکاری منتج می شود، نوع جدیدی از روابط بین سازمانی است که می تواند به وضعیتی برد - برد منتهی شود. در مقاله حاضر سعی شده است تا با استفاده از روش پژوهشی نظریه زمینه ای و استفاده از نظر خبرگان صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات، به یک مدل مفهومی از استراتژی رقابت همکارانه در این صنعت دست یابیم. بدین ترتیب با اتخاذ یک روش پژوهشی کیفی با ماهیت بنیادی و پس از انجام مصاحبه های عمیق و نیمه ساخت یافته با خبرگان این صنعت و انجام تحلیل های مرتبط با کدگذاری باز، محوری و انتخابی در نظریه زمینه ای، ضمن شناسایی گرایش به استراتژی رقابت همکارانه به عنوان پدیده محوری، سایر ابعاد مدل مفهومی شامل شرایط علی، مداخله گر و زمینه ای و نیز کنش ها، واکنش ها و پیامدهای رقابت همکارانه در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات شناسایی شد. در انتها اجزای شناسایی شده برای مدل مفهومی با موارد مطرح شده در پیشینه تحقیق مقایسه تطبیقی و جمع بندی شده است.
    کلیدواژگان: استراتژی رقابت همکارانه، صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات، نظریه زمینه ای، روابط بین بنگاهی
  • سوران مولایی*، رویا شاکری، نور محمد یعقوبی صفحات 129-150
    انعطاف پذیری، سرعت تغییر و نوآوری از جمله ویژگی های شرکت های موفق در زمان موثر است. شرکت های فعلی به منظور بقا حتی برای یک دهه باید پیوسته تغییر کنند، اما تغییر به تنهایی کافی نیست. تغییر باید مبتنی بر گردآوری داده های مناسب از محیط خارجی و داخلی و تبدیل آن ها به دانش باشد. مهارت های مدیریت دانش فردی از جمله مهارت ها و توانمندی های ضروری مدیران در شرکت های دانش بنیان است؛ بنابراین هدف این مقاله بررسی تاثیر مدیریت دانش شخصی بر فرهنگ و عملکرد نوآورانه در شرکت های دانش بنیان فعال در شهر سنندج در سال 1396 است. پژوهش حاضر از نگر روش شناسی از نوع پیمایشی- کاربردی و مبتنی بر روش های توصیفی- زمینه یابی است. داده های مورد نیاز از طریق ترکیب و تجمیع چندین پرسش نامه استاندارد با در نظر گرفتن اصلاحات صوری گردآوری شده است. اعتبار محتوای عوامل احصا شده با نظر خبرگان و سپس اعتبار سازه آزمون با استفاده از روش های تحلیل عاملی تایید شد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده از روش حداقل مربعات جزئی استفاده شد. نتایج بیان گر تایید تمامی فرضیه های پژوهش و تاثیر مثبت و معنی دار مدیریت دانش شخصی بر فرهنگ نوآورانه و عملکرد نوآورانه در مدل پژوهش است. در پایان نیز پیشنهادهایی در ارتباط با متغیرهای پژوهش ارائه شده است.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش شخصی، فرهنگ نوآورانه، عملکرد نوآورانه، دانش بنیان
  • حسن دانایی فرد* صفحات 151-175
    تحصیلات و به طور خاص تجربه کاری صرفا نوعی شایستگی است و زمانی ارزشمند است که منشا شکل گیری پدیده ای بنام ظرفیت در افراد شود که چنین ظرفیتی خود منشا عملکرد کاری خواهد بود. در بسته شایستگی های لازم برای احراز پست های مدیریتی عالی سازمانی و ملی در بخش دولتی تجربه کاری یکی از معیارهای بسیار کلیدی محسوب می شود، زیرا به نظر می رسد تجربه کاری جوهره خطا- آزمایشی تصمیم های مدیران را کاهش می دهد. اگرچه مطالعات متعددی به تبیین نقش تجربه کاری در ارتقا عملکرد کاری پرداخته اند، ولی کمتر مطالعه ای به پیامدهای منفی اتکا بیش از حد به تجربه کاری در انتخاب مدیران در بخش دولتی پرداخته است. هدف غایی این مطالعه تحلیل تجربه کاری براساس مدل شایستگی- ظرفیت- عملکرد و واکاوی تبعات منفی تجربه زدگی در انتخاب مدیران دولتی سازمانی و ملی است؛ بنابراین تبعات نگرشی، گفتاری و رفتاری اتکا افراطی به تجربه کاری به عنوان ملاک اصلی انتخاب و انتصاب مدیران را مورد بحث قرار می دهد. دلالت های تحلیل های این نوشته در طراحی دستگاه انتخاب و انتصاب مدیران در بخش دولتی و همین طور خصوصی می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت بخش دولتی| انتخاب و انتصاب مدیران| تجربه کاری| تجربه زدگی
  • علی نقی مصلح شیرازی*، فرشاد علمدار یولی صفحات 177-202
    امروزه گسترش رقابت و افزایش پیچیدگی های محیطی گوناگون و تاثیرگذار بر فعالیت های کسب و کار به شکل فزاینده ای، قابل مشاهده است. بر این اساس به کارگیری مدل های مناسب کسب و کار برای تعیین نحوه عملکرد مطلوب فعالیت های سازمان تحت شرایط رقابتی و پیچیده یادشده از اهمیت بالایی برای مدیران برخوردار گردیده است؛ بنابراین شناسایی مدل های گوناگون کسب و کار و آشنایی با ویژگی های اصلی آن ها ضروری است. در این مطالعه تلاش گردیده است تا از طریق به کارگیری رویکرد تحلیل محتوای کمی با مرور و بررسی مطالعات گوناگون تاکنون انجام شده در حوزه کسب و کار در بازه زمانی سال های 1990 تا 2017 ضمن شناسایی و استخراج مدل های مختلف کسب و کار تحت مقوله های اصلی مطالعه و شرح ویژگی های آن ها به شناسایی عوامل مورد توجه در طراحی و پیاده سازی هر یک از مدل ها تحت مقوله های فرعی بپردازد. با انجام این تحقیق ضمن پاسخ به پرسش های گوناگون در حوزه کسب و کار، روند مطالعات تاکنون انجام گرفته در این خصوص، جدیدترین و مهم ترین مدل ها و همچنین مهم ترین عوامل مورد توجه در طراحی و پیاده سازی آن ها در قالب نتایج اصلی مطالعه معرفی و ارائه گردیده است. با این امید که نقشی موثر در کمک به مدیران سازمان ها و صنایع کشور جهت پیاده سازی یا بهبود مدل های کسب و کار ایفا نماید.
    کلیدواژگان: پیچیدگی های محیطی فعالیت های کسب و کار شرایط رقابتی تحلیل محتوای کمی مدل های کسب و کار
  • علی حاجی غلام سریزدی *، منوچهر منطقی صفحات 203-224
    در سال های اخیر در جامعه پویایی شناسی سیستم ها توجه به رویکردهای کیفی افزایش یافته است. یکی از روش های استخراج مدل های پویایی شناسی سیستم ها که در رویکرد کیفی استفاده فراوانی از آن شده است روش مدل سازی گروهی است که در این روش مشتریان در فرایند مدل سازی مشارکت داده می شوند. تاکنون مطالعه سیستماتیک زیادی برای ارزیابی اثربخشی مدل سازی گروهی صورت نگرفته است. ارزیابی سیستماتیک این روش به دلایل درک اثرات این روش بر مشتری ها و سازمان های هدف و بهبود اثربخشی فرایند مدل سازی گروهی اهمیت دارد. در این مقاله به ارزیابی مدل سازی گروهی که در فرایند طراحی پارک فناوری هوایی مورد استفاده قرار گرفت توسط پرسش نامه ایی که توسط مشارکت کنندگان بعد از جلسات مدل سازی تکمیل شد پرداخته ایم. نتایج حاصل از این پرسش نامه بیانگر این بود که مشارکت کنندگان به کارایی، اهمیت و مفید بودن این جلسات اذعان کردند، همچنین در مورد نحوه برگزاری جلسات، وجود بحث های باز، تسهیل گر بیرونی و برگزاری جلسات به صورت گروهی، استفاده از نمودارهای علت و معلولی، استفاده از تصاویر و نمودارهای گرافیکی جهت تجسم سازی، برگزاری جلسات بیرون از محیط اداری، استفاده از کتاب کار و وجود دستورالعمل مشخص در جلسات به ترتیب دارای اهمیت است. مشارکت کنندگان ساختار غیررسمی را برای جلسات مفید دانسته اند.
    کلیدواژگان: مدلسازی گروهی، رویکرد پویایی شناسی کیفی سیستم ها، ارزیابی سیستماتیک
  • محمدرضا امین، عادل آذر*، کریم بیات، آمنه خدیور صفحات 225-247
    بهره ‏گیری از نظام بودجه ریزی بر مبنای عملکرد در ایران آغاز شده است و سازمان های مختلف مدعی استقرار و پیاده سازی این نظام هستند. با این وجود میزان پیشرفت آن رضایت بخش نیست. از این رو به منظور ارزیابی میزان پیشرفت در آن و با بهره گیری از مدل بلوغ سازمان، مطالعات گوناگونی در طراحی الگوی سنجش بلوغ بودجه ریزی ارائه شده است.
    در ‏این پژوهش با ‏مرور مدل های مرجع بلوغ و همچنین دو مدل بلوغ بودجه ریزی بر مبنای عملکرد ارائه شده در ادبیات بودجه ریزی تلاش شده است مدل توسعه یافته بلوغ بودجه ریزی بر مبنای عملکرد با بیان نقاط ضعف مدل های اخیر ارائه شود. پس از مصاحبه با خبرگان بودجه ریزی در دستگاه های تصمیم گیر چون سازمان برنامه و بودجه کل کشور و دیوان محاسبات کل کشور و همچنین بهره گیری از ظرفیت نخبگی در دانشگاه ها چون تربیت مدرس، تهران، شهید بهشتی، الزهرا و... توجه به نتایج در مدل های بلوغ به عنوان خلاء نظری پیشینه بلوغ به ویژه بلوغ بودجه ریزی شناسایی گردید.
    بر این اساس مدل توسعه یافته بلوغ بودجه ریزی بر مبنای عملکرد در دو بخش قابلیت ها و نتایج تعریف و برای ارزیابی و سنجش هر یک از این دو بخش درختواره ای از شاخص ها و زیرشاخص ها احصا و تعریف گردید. بهره گیری از مدل این تحقیق این امکان را فراهم می کند تا میزان پیشرف دستگاه ها و سازمان های مختلف در امر استقرار و پیاده سازی نظام بودجه ریزی بر مبنای عملکرد توسط شاخص های عملکردی مورد ارزیابی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بودجه ریزی بر مبنای عملکرد| بلوغ| قابلیتها| نتایج| شاخصهای عملکرد
|
  • Amir Albadvi* Pages 1-22
    Calculating Customer Lifetime Value (CLV) is a key measure in Customer Relationship Management (CRM) studies. Using this measurement, marketing budget can allocate perfectly. An important issue in this area is to increase the accuracy of calculations and considering the possibility of changing customers’ behavior. In this paper, we tried to show possibility of changing the behavior of customers. For this purpose, we used Isaco (Iran Khodro Spare parts and After Sales Service Corporation) four years transaction dataset. The customer lifetime value is calculated using Markove chain approach. Results show that considering all time period data to estimate only one transition matrix with fixed arrays don’t reflect the real world situation properly. In addition, aggregating all data to estimate the transition matrix will prevent detecting and studying possible changes of customers’ behavior and its potential reasons.
    Keywords: Customer Lifetime Value, CLV, Isaco, Markove Chain, transision matrix
  • Amir Hooshang Nazarpoori *, Neda Shahsiah Pages 23-47
    Organizations’ managers need to make strategic decisions to implement knowledge transfer to succeed in current turbulent environment; to this end, the purpose of this research is to study role of unlearning moderation on relationship between new knowledge compatibility and knowledge transfer. This research is applied in terms of objective, causal in terms of approach and nature, quantitative in terms of data collection method, and has a descriptive survey approach. The statistical population of the study consists of 57 employees in Buspar Company, Isfahan. In order to test the research hypotheses, structural equations modeling have been used. Research findings show positive and significant effect of the new knowledge compatibility on knowledge transfer and its dimensions (except for the misadoption). Moreover, learning outcomes has a positive moderating effect on the relationship between new knowledge adaptation and knowledge transfer.
    Keywords: Unlearning, New Knowledge Compatibility, Knowledge Transfer, Knowledge Based Companies
  • Jalil Heydari Dehooei, Seyyed Jalaladdin Hosseini Dehshiri * Pages 47-72
    Construction projects are one of the most complex types of projects due to unpredictability process, operation and resource constraints. This leads to crucial role of project manager for the success of construction projects. Therefore, construction manager’s project selection is a significant issue. On the other hand, systematic selection of the project manager is necessary. In the past, systematic selection has not been considered and further personal and expert’s opinions have been toward project manager selection. In order fill this void, a research was conducted to select the construction project manager based on the competence model. Initially, by comparing standards of project management competence, project management standard of Australia was selected as the most appropriate model. Then, by distributing a questionnaire to experts of the decision-making team using the SWARA method, the criteria and the sub criteria were weighted. Weighting results showed that sub-criteria of leadership ability, ability to conduct and ability to manage environmental change were identified as the most important sub-criteria. Then, using the WASPAS method, project management alternatives were ranked.
    Keywords: Project Manager, Competency Model, SWARA, WASPAS
  • Samira Kolbehdari, Mohammad Hossein Sobhiyah *, Seyyed nasrollah Ebrahimi Pages 73-101
    Governance in megaprojects can be used to implement a variety of companies under the consortium agreement, which can affect performance of the consortium. According to literature review and achievement of the research gap, it has become clear that one of the key factors influencing success, is proper governance system. The purpose of this study is to grasp deep-seated influence of governance on mega multi-firm projects in a consortium. Using qualitative and exploratory research method, six upstream consortium of South Pars were investigated and grounded theory was used to analyze data and find relationships between them. At the first step, components of existing governance and influential factors were identified and consequences of existing governance were identified; then, by repeating interviews between the research community and identifying conditions for improvement, components of good governance were presented and effective governance model influencing performance with the implications of good governance criteria and stakeholder interests were designed.
    Keywords: Governance system, consortium, mega multi-firm projects, Effective Governance on Performance
  • Amir hosin Ghaderiabed, Mohsen Nazari*, Mahmod Kamareh, Ali Heidari Pages 102-128
    Coopetition (which results from the combination of two strategies of competition and cooperation) is a new type of inter-organizational relationship that can lead to a win-win situation. In this paper, we try to develop a conceptual model for coopetition strategy for ICT industry using the grounded theory research methodology based on ICT industry experts’ opinions. Therfore, research conducted by adopting a qualitative method and conducting deep or semi-structured interviews with experts in this industry and analyzing data based on open, axial and selective coding in grounded theory approach. As results we identified tendency toward coopetition strategy as a core phenomenon as well as other dimensions of the conceptual model including causal conditions, the intervening and the context variables, as well as strategies and consequences of coopetition in the ICT industry. At the end, a comparative comparison made between the components of proposed conceptual model and the concepts identified in the research literature.
    Keywords: Coopetition strategy, Grounded Theory, ICT Industry, Inter-Organizational Relationship
  • Soran Mowlaie*, Roya Shakeri, Noor mohammad Yaghoubi Pages 129-150
    Flexibility, speed of change and innovation are the characteristics of successful companies in their effective time. In order to survive, even for a decade, companies must constantly change, but change solely, is not enough. Changes should be based on collection of appropriate data from the outer and inner environment and their conversion to knowledge. Among the essential skills and competencies of managers in knowledge based companies, one fote most important one is personal knowledge management skills. Therefore, the purpose of this paper is to investigate effect of personal knowledge management on innovative culture and performance in knowledge based companies in Kurdistan province in 2017. From methodological perspective, this study is a survey-applied based on descriptive-survey. Required data collected through combining and integrating several standard questionnaires with use of form reforms. Content validity of factors confirmed with the opinion of the experts and then the validity of the test construct was confirmed using factor analysis methods. In order to analyze the collected data, Partial Least Square method (Smart PLS) used. Results confirmed the appropriateness of all research hypotheses and also showed a positive and significant relationship between personal knowledge management and innovative culture and innovative performance in the research model. At the end, there are also suggestions in relation to the research variables.
    Keywords: Personal Knowledge Management, Innovative Culture, Innovative Performance, Knowledge base
  • hassan danaeefard Pages 151-175
    Education, and in particular, work experience is merely a "fit" and when it is worthwhile the origin of the formation of a phenomenon called "capacity" in individuals, such capacity is itself the source of work performance. The existential philosophy of individual, group, organizational, and national education systems is also the formation of a potential called "capacity" in students. It is a successful educational system that has succeeded in shaping this potential among its students. In the package of "competencies" required for high organizational and national managerial positions in the public sector, "work experience" is one of the most important criteria because the "work experience" seems to reduce the essence of the experimental error of decision-making by managers. Although several studies have elucidated the role of "work experience" in enhancing work performance, less study has been done on the negative consequences of excessive reliance on "work experience" in choosing managers in the public sector. The final goal of this study is to analyze work experience "based on" competency-capacity-performance "model and to analyze the negative consequences of" experience "in choosing governmental and national government managers. Therefore, the attitudinal, spoken and behavioral consequences of extreme reliance on work experience as the main criterion for the selection and appointment of managers are discussed. The arguments of this paper in designing the device for selecting and appointing managers in the public sector and privately can be useful.
    Keywords: Public sector administration| manager selection, appointment| work experience| experience
  • Ali Naghi Mosleh Shirazi, Farshad Alamdar Youli * Pages 177-202
    Nowadays, the expansion of competition and the increasing complexity of the environments affecting business activities are significantly evident. Accordingly, application of appropriate business models has been of great importance for managers to determine the optimal performance of the organization activities in competitive conditions. Therefore, identification of various business models and familiarity with their main features are essential. In this study, it has been attempted through use of quantitative content analysis approach. It conducted by reviewing various studies on business from 1990 to 2017 to identify various business models under the major categories of the study. It lead o describe their features and factors to design and implement each model under minor categories. Through this research, various business questions have been answered and trends of the past studies of various business models, the most recent and most important models, as well as the most important factors in designing and implementing them, have been presented. This components in the results is hoping to be an effective step in helping executives of organizations and industries of the country to deploy or improve the business models.
    Keywords: Complexity of the environments Business activities Competitive conditions Quantitative content analysis Business models
  • Ali Haji Gholam Saryazdi *, Manuchehr Manteghi Pages 203-224
    In recent years, in system dynamics society has increased attention to qualitative approaches. One method of extracting models of qualitative system dynamics has been many used is a Group Model Building. In this method, clients are involved in the modeling process. But it has not been systematically studied to assess the effectiveness of Group modeling. Systematically assess is important because the following reasons: 1) understand the impact of this approach on the customer and target organizations; 2) Enhance the effectiveness of a modeling process. In this paper we have evaluated a Group modeling that was used in the design of aviation Technology Park by a questionnaire was filled out by participants after modeling sessions. The results of this survey indicate that participants acknowledged the importance, usefulness and the efficiency of these sessions. Also in the regard of meetings, open discussion, external facilitator and meetings as a group, using cause and effect diagrams, images and graphics to visualize the process, meetings outside the office environment, using workbook and the clear instructions in the meetings are important. Participants Expressed the Informal meetings have been useful.
    Keywords: Group Model Building (GMB) Qualitative System Dynamics Approach Systematic Evaluation
  • Mohamadreza Amini, Adel Azar*, Karim Bayat, Ameneh Khadivar Pages 225-247

    Using Performance Based Budgeting (PBB) system in Iran has begun. However different organizations claim to establishment and implement this system but their progress is not satisfactory. Therefore, in order to evaluate its progress, using the organization's maturity models, various studies have been presented in designing the PBB maturity model.
    In this study, by reviewing the maturity reference models as well as two PBB maturity models that presented in the budgeting literature, the weaknesses of the current maturity models is presented and the new PBB maturity model is presented. After interviewing budget experts in decision-making organizations such as the country's planning and budgeting organization and the Audit Court, as well as using the elite capacity in universities such as Tarbiat Modares, Tehran, Shahid Beheshti, Al-Zahra, etc. the lack of consideration on the results section in maturity models has been identified as shortcomings in current maturity models, especially budget maturity models.
    Accordingly, the developed PBBM model is defined in terms of capabilities and results, and for the measurement of each of these two parts, a tree of indices and sub-indicators are defined. Utilizing the research model enables organizations to evaluate their progress in establishing and implementing a performance-based budgeting system by performance indicators
    Keywords: Performance-based budgeting| maturity| capabilities| results| performance indicators