فهرست مطالب

نشریه قرآن و طب
سال سوم شماره 4 (پیاپی 11، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه رمضانی پاکپور لنگرودی، مریم اخوتی، محمد اسماعیل پور بندبنی، ابوذر رمضانی * صفحات 183-188
    اهداف

    آلتمتریکس یا دگرسنجه ها از شاخص های نوین ارزیابی تحقیقات دانشگاهی است که انتشار یافته های پژوهشی در شبکه های اجتماعی را مورد بررسی قرار می دهد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی وضعیت حضور مقالات پژوهشگران حوزه "قرآن و سلامت" در شبکه اجتماعی ریسرچ گیت بود.

    ابزار و روش ها

    این پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی است که با استفاده از روش تحلیل استنادی و علم سنجی انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل 230 مقاله بود که تا سال 2018 در پایگاه استنادی اسکوپوس بازیابی شدند. داده ها به وسیله نرم افزارهای Excel 2016 و SPSS 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    ایران با 67 مقاله بیشترین تعداد مقاله حوزه "قرآن و سلامت" را به خود اختصاص داده است. کشورهای ایالات متحده، عربستان سعودی، مالزی و پاکستان رتبه های بعدی را کسب نمودند. میزان حضور مقالات در شبکه اجتماعی ریسرچ گیت 1/86% بود. همبستگی آماری معنی داری بین میزان استناد اسکوپوس و شاخص های شبکه ریسرچ گیت (تعداد خواندن و تعداد استناد) وجود داشت (01/0p<).

    نتیجه گیری

    پژوهشگران حوزه "قرآن و سلامت" با به اشتراک گذاری یافته های تحقیقاتی در شبکه های اجتماعی می توانند در افزایش استنادپذیری تولیدات علمی و بالطبع افزایش ارتباطات علمی با سایر پژوهشگران سهیم باشند.

    کلیدواژگان: پژوهش، رسانه های اجتماعی، سلامت، شبکه اجتماعی
  • ابوالفضل تیموری، رسول محمدجعفری * صفحات 189-192
    مقدمه

    بهزیستی کم توانان جسمی مورد توجه خداوند بوده و در آیات قرآن بدان اشاره شده است. آموزه های قرآنی با ارایه راهکارهایی برای بهزیستی کم توانان جسمی، در پی فراهم آوردن بستری مناسب برای آسوده زندگی کردن آنان در بستر جامعه است. برای رسیدن به این مهم، وظایف دیگران اعم از خانواده کم توانان جسمی، جامعه و نهادهای حکومتی را نیز می توان از آیات قرآن برداشت نمود. لذا هدف این پژوهش، بررسی عوامل بهزیستی کم توانان جسمی از منظر آیات قرآن بود. در این پژوهش مروری از نوع تحلیل مفهومی و تحلیل اسناد، ابتدا آیاتی که مربوط به موضوع بهزیستی و به طور کلی سبک زندگی کم توانان جسمی بود، استخراج شد. سپس آیات با توجه به اهداف تحقیق دسته بندی شده، آنگاه به تحلیل و بررسی تاثیر آیات قرآن بر بهزیستی کم توانان جسمی پرداخته شد.

    نتیجه گیری

    در آیات قرآن به بهزیستی روحی، روانی، جسمی، مادی و اجتماعی کم توانان جسمی توجه شده است. احتساب کم توانی به عنوان امتحان الهی، بهزیستی روانی کم توانان و رفع وجوب جهاد از آنها بهزیستی جسمی شان را در پی دارد. همچنین مکلف بودن کم توانان جسمی به حضور در اجتماع راهکار خداوند برای بهزیستی اجتماعی آنها و سفارش به حمایت مالی از کم توانان نشانه توجه خدا به بهزیستی مادی این گونه افراد است. توصیه به رعایت احترام و کرامت بخشیدن به کم توانان جسمی نیز نشان از توجه آیات قرآن به بهزیستی روحی کم توانان جسمی دارد.

    کلیدواژگان: کم توانان جسمی، بهزیستی، آیات، قرآن
  • فاطمه بهرام نژاد، پروانه عسکری، محمود شیری، ندا ثنایی * صفحات 193-198
    مقدمه

    مراقبت تسکینی برای همه افراد مشرف به مرگ که به درمان جواب نمی دهند، کاربرد دارد و هدف اولیه آن حفظ کیفیت زندگی است. در ارتباط با بیماران مشرف به موت و احساس درماندگی آنان مباحث متعددی وجود دارد و مراقبت های پایان حیات، تسکین درد، مدیریت محیط و لحظات احتضار بیمار، مرگ در آرامش، تسکین آلام اطرافیان بیمار مشرف به موت و سایر موارد، در عرصه مراقبت از آنها نه تنها توصیه می شود، بلکه حتی قسمتی از حقوق بیمار و وظایف کادر درمان محسوب می شود. هدف این پژوهش، بررسی مفهوم مراقبت های تسکینی پایان حیات از دیدگاه قرآن و حدیث بود.

    نتیجه گیری

    بیمار در حال مرگ و اطرافیان وی از منظر اخلاق پزشکی حقوق خاصی دارند که باید از آن حقوق برخوردار شوند و پروتکل ها و توصیه های پزشکی خاصی برای این دوره از زندگی بیمار و اطرافیانش وجود دارد. توصیه های دینی ارزشمند و عمیقی نیز برای مدیریت این دوره از زندگی بیمار و اطرافیانش در همه فرهنگ ها و به ویژه دین اسلام وجود دارد و به طور اساسی باید تاکید کرد که درک کادر پزشکی از برداشت های بیماران و اطرافیان بیماران از مرگ و مفهوم آن، کمکی ارزنده برای کادر پزشکی برای مدیریت لحظه و واکنش های بیماران برای گذر آرام از این مرحله پرتلاطم محسوب می شود، البته مبانی و کلیات نتیجه گیری های فوق و مفاهیم مشابه با این موارد، به صورت مشترک در باورهای اکثر فرهنگ ها و جوامع بشری وجود دارد.

    کلیدواژگان: مراقبت تسکینی، پایان حیات، قرآن، حدیث، مرگ
  • فرزانه زارع، امیرمحمد جلادت، محمد مهدی پرویزی * صفحات 199-204
    اهداف

    در برخی از آیات قرآن کریم، پیرامون علم پزشکی و مسایل مربوط به آن اشاراتی شده است. هدف این پژوهش، استخراج و دسته بندی واژگان و اصطلاحات مربوط به "سلامت" و درون مایه های پزشکی قرآن کریم بود.

    اطلاعات و روش ها

    در مطالعه مروری حاضر که به روش اسنادی انجام شد، ابتدا اصطلاحات طبی قرآن گردآوری و براساس ترتیب الفبایی واژگان عربی و میزان بسامد هر واژه در سوره ها منظم شد و سپس معانی این واژگان در فرهنگ نامه ها استخراج شد.

    یافته ها

    بیش از 100 عنوان اصطلاح طبی با درون مایه پزشکی در قرآن کریم یافت شد که می توان آنها را به چهار دسته کلی اصطلاحات آناتومی (51 واژه)، بیماری ها (12 واژه)، اصطلاحات مربوط به شکل گیری جنین (22 واژه) و غذا و دارو (28 واژه) طبقه بندی نمود.

    نتیجه گیری

    توجه به بسامد، معنای لغوی و مفهوم کاربردی واژه های طبی گردآوری شده می تواند به فهم عمیق تر واژگان طبی مندرج در قرآن کریم کمک کند.

    کلیدواژگان: اسلام، اصطلاحات طبی، فهرست موضوعی
  • سید محمدکاظم طباطبایی، محمد باعزم * صفحات 205-211
    مقدمه

    علم طب دارای سلسله صورت مساله هایی است که باید پاسخ به آنها کشف شود. طب رایج با همه حرف و حدیث هایی که درباره آن وجود دارد، دارای متدولوژی و مبانی برای پاسخ به سئوال های خود است و طبق آنها پیش می رود. در باب طب اسلامی به عنوان جایگزین طب رایج با متدولوژی و مبانی متقن مواجه نیستیم. امروزه گرچه شاید استناد به حدیث و روایات برای رسیدن به طب جدید پدیده ای نو باشد اما اصل استناد به روایت، پدیده ای جدید نیست بلکه در طول قرن ها از سوی مکاتب گوناگون مورد توجه بوده و مکتب ها و مسلک هایی از جمله اخباریون و اصولیون به وجود آمده اند که هر یک حرفی برای گفتن دارند. هدف پژوهش حاضر، تبیین گستره تحلیل "محتوی" و "استناد" در حوزه روایات طبی بود.

    نتیجه گیری

    رویکرد مواجهه با روایات طبی، می بایست همراه با یک مواجهه علمی باشد؛ در نحوه جمع آوری روایت، در تحلیل محتوی و نیز در مرحله آزمایش و نتیجه گیری. افراط و تفریطی که نوعا در مواجهه با روایات طبی دیده می شود، هر دو آسیب زننده خواهند بود. این که به تمامی این روایات به چشم سنت قطعی نگریسته شود یا این که بدون هر گونه بررسی کارشناسانه، به تمامی آنها با دیدی خالی از اعتماد بنگرند، هر دو آسیب زاست.

    کلیدواژگان: احادیث طبی، روایات طبی، طب اسلامی، استناد، طب غربی
  • پروفسور سعید بهشتی *، علی دلاور، محسن ایمانی نایینی، محمد شکوهی فر صفحات 213-221

    در عصر حاضر، با واگذاری امور زندگی به رایانه ها و دست یازیدن بشر به ابزارهای نوین، بیم آن می رود که انسان در گذار از زندگی سنتی به روش مدرن و صنعتی، کم کم از جایگاه اثرگذاری و موضع فعال به سوی اثرپذیری و انفعال پیش رود، به گونه ای که بعضا، هویت و مسوولیت خویش را به فراموشی سپارد و مانند ابزاری در دست سامان دهندگان نظم نوین جهانی درآید؛ در نتیجه همه ارزش های فطری و عقلانی و اختیار بیرنگ شود و جامعیت فضائل دینی از جمله پیامدهای عفاف به دست حیلت ورزان نوین به بازی گرفته شود. در این نوشتار با بررسی بنیان ها و پیامدهای قرآنی در مورد عفاف باچارچوب علمی تلاش می شود به فهمی عمیق تر از وجود عفاف در همه مراتب زندگی انسان دست یافت، تا بتوان مبنایی در جهت عمل هر مسلمان به این آموزه دینی ارائه داد و هم چنین تاثیر پیامدهای عفاف در زندگی هر مسلمان را به وضوح یافت. مطلب قابل توجه این که به علت اساس و زیربنا بودن، فطرت، عقل و اختیار، هر سه مولفه به عنوان بنیان های عفاف در قرآن کریم مورد بررسی قرار گرفته اند و با عنایت به آیات قرآن «پیامدها»ی عفاف در دو مقوله فردی و اجتماعی مورد مطالعه قرار گرفتند که نوزده پیامد فردی(عفاف سدی محکم در برابر ناپاکی ها، پاکی نسل، رهایی از آتش دوزخ، ایجاد مصونیت و...) و دوازده پیامد اجتماعی(استحکام خانواده، سلامت اخلاق جامعه، تولید نسل و...) بدست آمد. و در نهایت الگوی مفهومی عفاف از قرآن بر اساس بنیانها و پیامدهای آن ارائه گردید، روش پژوهش در مقاله حاضر توصیفی– تحلیلی بوده است.

    کلیدواژگان: بنیانها، پیامدها، عفاف، قرآن کریم، بررسی
  • محسن امامی قشلاق *، روح الله رئیسی، آرزو حسینیه صفحات 223-228
    مقدمه

    طبق قوانین جزایی، سقط جنین در بیشتر موارد جرم تلقی شده و در مواردی بسیار نادر و استثنایی این عمل مجاز محسوب می شود. یکی از این موارد تجویز سقط جنین بر مبنای قاعده فقهی اضطرار است. حالت اضطرار مادر برای حفظ جان خود موجب رفع حرمت سقط می شود. قاعده اضطرار نشان دهنده روابودن چنین حالتی برای روایی سقط جنین است؛ مانند حدیث نبوی مشهور به حدیث رفع که در مقام برداشتن حکم از مکلفان در شرایط ویژه است. بنابراین هدف پژوهش حاضر، تحلیل کاربردی قاعده فقهی اضطرار در مساله جواز سقط جنین بود. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی است که به روش تحلیل محتوی صورت گرفت. در تنظیم پژوهش، از روش اسنادی و کتابخانه ای استفاده شد و تجزیه و تحلیل اطلاعات کسب شده به صورت کیفی و مبتنی بر استنتاج محقق از منابع قرآنی و متون فقهی و حقوقی بود و لذا اطلاعات به وسیله ابزارهای سنجش کتابخانه ای و اسنادی گردآوری شد.

    نتیجه گیری

    قانون ایران، سقط جنین در مقام ضرورت را قبل از ولوج روح (چهارماهگی) مجاز می داند.

    کلیدواژگان: سقط جنین، قواعد فقه، قاعده اضطرار، ضرورت
  • نادعلی عاشوری تلوکی، هاشم مجتهدی* صفحات 229-237
    هدف

     این پژوهش به منظور مبارزه با استضعاف و ریشه‌کن کردن این فرهنگ ناپسند در جوامع و مقابله با مستکبران است. چرا که یکی از مباحث مهم‌ قرآنی در حوزه رفتار شناسی و روان شناسی، تحلیل و بررسی استضعاف در ابعاد و سطح‌های مختلف آن می‌باشد. وجود مستضعفان در هر عصر و زمانی سبب شده قرآن کریم آیاتی را به بیان ظهور علل و عوامل این گروه و راهکارهای برون رفت از این وضعیت اجتماعی اختصاص دهد. اهمیت این موضوع به‌اندزه‌ای است که شناخت پدیده استضعاف لازم و از موضوعات مهم اجتماع امروزی تلقی می‌شود. در این پژوهش تلاش شده که با ارایه تعریف جامع و تحلیلی دقیق از ماهیت استضعاف و بررسی حوزه معنای این واژه به تحلیل و ریشه یابی انواع و اقسام استخراج دلایل، ریشه‌ها و آثار این پدیده پرداخته شود.

    روش

    روش تحقیق در این پژوهش تحلیلی، تطبیقی از نوع کیفی به بررسی آیات مربوط به حوزه استضعاف پرداخته است. با بررسی واژه استضعاف در کنار واژگان مترادف آن به زمینه‌ها، عوامل و آثار این رفتار ناپسند اجتماعی اشاره نموده.

    یافته‌ها

    استکبار اعتقادی و معنوی، ریشه و علت سایر اقسام استضعاف می‌باشد.

    نتیجه‌‌گیری

    نادیده گرفتن قدرت خداوند، اشرافیت، قدرت، اختلاف، بی‌عدالتی و تطمیع از دلایل مهم به ضعف کشاندن است که البته درخواست استمداد الهی و ایجاد روحیه ایستادگی در مقابل ظالم، امر به معروف و نهی از منکر، اتحاد و انسجام، معرفی چهره واقعی مستکبران، خودباوری و اتکا به نفس، از جمله راهکارهای قرآن برای مقابله با این صفت ناپسند اجتماعی است

    کلیدواژگان: قرآن کریم، معناشناسی، استضعاف، استکبار، وهن، فشل
|
  • F. Ramezani, Pakpour, Langeroudi, M. Okhovati, M. Esmaeilpour, Bandboni, A. Ramezani * Pages 183-188
    Aims

    Altmetrics is a new indicator for evaluation of academic research, which evaluates the findings of research published in social networks. The aim of this study was to investigate the status of the outputs of researchers in the field of "Quran and Health" in ResearchGate.

    Instruments & Methods

    This is a cross-sectional descriptive study conducted using citation analysis and scientometrics methodology. The population consisted of 230 papers retrieved from Scopus by 2018. The data were analyzed by Excel 2016 and SPSS 21 software.

    Findings

    With 67 articles, Iran had the highest number of articles in the field of Quran and Health. The United States of America, Saudi Arabia, Malaysia, and Pakistan won the next places. The articles' presence rate on the ResearchGate was 86.1%. There was a statistically significant correlation between Scopus citation rate and ResearchGate indicators (readings and citation rates; p<0.01).

    Conclusion

    By sharing research findings in social networks, researchers in the field of "Quran and Health" can contribute in increasing the citation rate to the papers, and, to increase the scientific communication with other researchers, as well.

    Keywords: Research, Social Media, Health, Social Networking
  • A. Teymuri, R. Mohamadjafari * Pages 189-192
    Introduction

    The welfare of physically-disabled individuals has been paid attention to by God and pointed out in Quran verses. Quranic instructions have come up with some principles to provide suitable situation for their welfare. To reach this, others' duties like their family members and governmental organizations can be inferred in Quran verses; therefore, the aim of this study was to investigate the welfare for physically-disabled individuals from the perspective of Quran. In this review with the conceptual analysis and document analysis type, the verses concerning the welfare of physically-disabled individuals were first extracted; then, verses were categorized according to the objectives of the study, and the influence of Quran verses on the welfare of physically-disabled individuals was analyzed.

    Conclusion

    Quranic verses paid close attention to physically-disabled individuals' social, materialistic, physical, mental, and spiritual welfare. Considering disability as a divine test leads to mental welfare of the physically-disabled individuals, and elimination of the need for Jihad leads to their physical welfare. Also, the presence of the physically-disabled individuals in the society is considered the solution given by God for their social welfare and financial support is a sign of Gods' attention to their materialistic needs. Respecting and honoring the physically-disabled individuals is also a sign of attention given by Quranic verses to their psychological welfare.

    Keywords: Disabled Persons, Welfare, Verses, Quran
  • F. Bahramnezhad, P. Askari, M. Shiri, N. Sanaie * Pages 193-198
    Introduction

    Palliative care is applicable to all end-of-life patients, who do not respond to treatment, and its primary goal is to maintain quality of life. There are several issues with regard to end-of-life patients and their feelings of helplessness, and end-of-life care, pain relief, environmental management, moments of agony, death in calm, relief of patients’ companions etc. are not only recommended, but also considered even as a part of the patient's rights and the duties of the treatment staff. The aim of this study was to investigate the concept of palliative care of the end of life from the perspective of the Quran and Hadith.

    Conclusion

    From the perspective of medical ethics, end-of-life patients and their companions have certain rights, and there are specific medical protocols and recommendations for this period of life of the patient and his or her relatives. There are also valuable and profound religious recommendations for managing this period of the patients’ life and their companions in all cultures, especially the Islamic religion and, basically, it should be emphasized that the medical staff's perception of the perceptions of patients and their companions about death and is a valuable help for medical staff to manage the moment and patients' reactions to bypass this turbulent stage. Of course, the basics and generalities of the above conclusions and concepts similar to these are commonly found in the beliefs of most cultures and human societies.

    Keywords: Palliative care, End of life, Quran, Hadith, Death
  • F. Zare, A.M. Jaladat, M.M. Parvizi * Pages 199-204
    Aims

    some points about medicine and medical objects have been mentioned in Holy Quran. The aim of this study was the extraction and assortment of words and terms related to "Health" and medical theme of Holy Quran.

    Information & Methods

    In the present review, which was conducted by a documentary method, firstly, the medical terms of the Quran were collected and ordered according to the alphabetical order of the Arabic vocabulary and the frequency of each word in the Surah, and, then, the meanings of these words were extracted in the dictionaries.

    Findings

    Over 100 medical terms were found in Quran that be categorized into 4 groups, including anatomical terms (51 words), diseases (12 words), embryonic terms (22 words), and the terms related to food and drug.

    Conclusion

    Considering the frequency, lexical meaning, and the applicable concept of collected medical terms can help to better understand the medical terms of the Holy Quran.

    Keywords: Islam, Medical Terms, Subject index
  • S.M.K. Tabatabaii, M. Baazm * Pages 205-211
    Introduction

    The medical science has series of problem statements, answering to which must be discovered. The common medicine, with all the statements about it, has a methodology and basis for answering its questions and proceeds according to it. In the case of Islamic medicine, we do not encounter conventional methodology and foundations as an alternative to conventional medicine. Today, although referring to hadiths and narratives to achieve new medicine is a new phenomenon, but the referring to narrative is not a new phenomenon. Over the centuries, many hadith schools have considered the citation in hadith, including Akhbâriun and Usuliun schools, each of which with a new concept to present. The aim of the present research was to express the scope of the "content" and "citation" analysis in the field of Islamic medical hadith.

    Conclusion

    The approach to confronting medical narratives should be accompanied by a scientific encounter; in how to collect narrative, in content analysis, and in the testing and conclusion stages. Too much and too little that are typically seen in the face of medical narratives are both harmful. It is both harmful that all of these narratives are seen as a definite tradition or that they are all considered with lack of confidence and without any expert review.

    Keywords: Medical hadiths, Medical narratives, Islamic medicine, Citations, Western medicine
  • Behashti S *, Delavar A, Imani Naeini M, Shokouhifar M Pages 213-221
    Introduction

    Nowadays, with the assignment of the affairs of life to computers and the adoption of human beings by modern means, it is feared that moving from traditional life to a modern and industrial way, human beings go from a position of influence and an active position to action and passivity, so that they sometimes lose their identity and responsibility, and becomes an instrument in the hands of the organizers of the modern world order. As a result, all innate and rational values and discretion are dimmed and the comprehensiveness of religious virtues, including the implications of chastity will be brought to the hands of the newly-formed hunters. The aim of this study was to investigate the foundations and implications of chastity in the Holy Quran in order to design the ideal model of Islamic education by a descriptive-analytical method.

    Conclusion

    By creating wisdom, innate, and authority in the presence of human, God has created the intrinsic means of his education and the acquisition of grace or rascality. From the very beginning of creation, human began to cover himself with the use of leaves of the trees when he understood he is was bared. On this basis, human is also consistent with pure nature and based on his own authority, he accepts ugliness and obscenity nudity and the likeness of the cover and observe shame and merry. In addition, chastity in terms of both individual and social has many positive implications, which can be considered from different dimensions such as mental, physical, sexual, and even family, and have a role in the individual and social behavior of the human.

    Keywords: Foundations, Implications, Chastity, Holy Quran
  • M. Emami Gheshlagh *, R. Reisi, A. Hosseinieh Pages 223-228
    Introduction

    According to the criminal laws, abortion is considered as a crime in most cases and in rare cases, it is considered an exception. One of these cases of abortion is based on the Coercion Rule, a jurisprudential principle. The state of coercion for the mother to save her life will authorize abortion. The coercion rule indicates that this is true for abortion, such as the famous hadith, called Raf, which is in the process of removing the sentence from the contributor in special circumstances. Hence, the aim of this study was to analyze the coercion rule in abortion permission. This research is applied in terms of the aim that was conducted by content analysis method. In the organization of research, the documentary and library methods have been used and the analysis of the information was qualitatively performed based on the inference of the researcher from the Quranic sources and jurisprudential and legal texts; so, the information were collected through library and document measurement tools.

    Conclusion

    In case of emergency, Iranian law permits abortion before the age of 4 months.

    Keywords: Abortion, Juridical Principles, Coercion Rule, Necessity
  • Nadali Ashuri Taluki, Hashem Mojtahedi * Pages 229-237
    Purpose

    This study is aimed at combating oppression and eradicating this distasteful culture in societies and confronting the arrogant. Because one of the important Qur'anic topics in the field of behaviorism and psychology is the analysis and study of weakness in its various dimensions and levels. The existence of the oppressed in every age and time has caused the Holy Quran to devote verses to express the emergence of the causes and factors of this group and solutions to get out of this social situation. The importance of this issue is such that understanding the phenomenon of impoverishment is considered necessary and one of the important issues of today's society. In this research, an attempt has been made to provide a comprehensive and accurate analysis of the nature of impotence and to examine the scope of the meaning of this word to analyze and find the types of extraction of causes, roots and effects of this phenomenon.

    Method

    Research Method In this analytical research, a qualitative comparative study has examined the verses related to the field of weakness. By examining the word impoverishment along with its synonymous words, it has pointed out the contexts, factors and effects of this socially undesirable behavior.

    Findings

    Belief and spiritual arrogance are the root and cause of other types of weakness.

    Conclusion

    Ignoring the power of God, aristocracy, power, discord, injustice and greed are important reasons for weakening, which of course is asking for divine help and creating a spirit of resistance against the oppressor, enjoining the good and forbidding the evil, unity. And coherence, introducing the true face of the arrogant, self-confidence and self-reliance, are among the strategies of the Qur'an to deal with this disgusting social trait.

    Keywords: Holy Quran, Semantics, Weakness, Arrogance, Delusion, Failure