فهرست مطالب

نشریه پژوهش ادبیات معاصر جهان
سال بیست و سوم شماره 2 (پیاپی 79، پاییز و زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/07
  • تعداد عناوین: 13
|
  • مسعود آلگونه جونقانی * صفحات 277-302
    کریستوا از مهم ترین پژوهش گران در حوزه نشانه شناسی به شمار می رود. نشانه شناسی کریستوا ‏تحت عنوان معناکاوی شناخته می شود. معناکاوی علاوه بر بررسی شبکه های دلالتی، به شبکه های ‏غیردلالتی رانه محور نیز توجه دارد. به همین دلیل، در معناکاوی با دو وجه روبه رو هستیم: وجه نمادین ‏و وجه ایمایی. وجه نمادین اساسا متوجه زبان، دلالت و قراردادهای اجتماعی است، اما وجه ایمایی متوجه رانه ها، ‏سائق ها و عواطفی است که به نحوی وارد زبان شده اند. از آنجایی که به زعم کریستوا، شعر نوعی عصیان در برابر زبان ‏است و بدین ترتیب امکان جریان یافتن وجه ایمایی را در بستر زبان فراهم می آورد، در پژوهش حاضر کوشیده شده ‏است، شعری از رضا براهنی، به طور موردی، بر اساس الگوی وی بررسی شود. این ‏بررسی نشان می دهد وجه ایمایی از طریق شگردهایی مانند اصوات مستقل،‏بی معنایی، قطع و سکوت، تکرار، وزن، هم آوایی و هم معنایی در بستر زبان پدیدار می شود. کاربست این الگو در زمینه شعرپژوهی از اهمیت ویژه ای در نقد عملی برخوردار است. ‏
    کلیدواژگان: کریستوا، معناکاوی، وجه نمادین، وجه ایمایی، رضا براهنی
  • اسماعیل برواسی*، خسرو حسن زاده صفحات 303-328
    «مم و زین» و «شم و ولی دیوانه» در ادبیات کردی از مشهورترین داستان های عاشقانه است که عشقی عفیف و سرشار از اندوه و ناکامی را به تصویر می کشند. این دو داستان در بسیاری از وجوه دارای اشتراک و مشابهت بوده و تاکنون، پژوهش مستقلی در خصوص بررسی تطبیقی این دو اثر صورت نپذیرفته است؛ لذا نگارندگان در جستار حاضر بر آنند که با رویکردی توصیفی _ تحلیلی به بررسی این دو داستان بپردازند. سرآغاز عشق در داستان «شم و ولی دیوانه» از دوران کودکی و مکتب درس بوده و در داستان «مم و زین»، دلدادگی از دوران نوجوانی شروع شده است و با ریشه دار شدن عشق، عاشقان شیفته سعی در وصال به محبوب داشته و در این راه از یاران و نزدیکان مساعدت می جویند، لکن وجود موانع و عوامل بازدارنده سبب ناکامی دو عاشق در وصال گشته و شیدایی و سرسپردگی همیشگی را به دنبال داشته و این امر، تصویری از یاس و ناامیدی را بر فضای دو داستان حاکم ساخته است.
    کلیدواژگان: ادبیات کردی، مم و زین، شم و ولی دیوانه، عشق عذری، ادبیات تطبیقی
  • محمدحسین حدادی*، سمیرا رنجبر صفحات 329-354
    اشتفان تسوایگ و بزرگ علوی، به عنوان دو نویسنده پرآوازه ادبیات معاصر آلمانی و فارسی و نمایندگان مکتب ادبی رئالیسم، با توجه به موقعیت سیاسی و اجتماعی عصر خویش، به آفرینش آثار رئالیستی روی آوردند و فضایی سرشار از واقعیت را به تصویر کشیدند. بزرگ علوی به واسطه تحصیل و زندگی در آلمان و آشنایی با آثار نویسندگان آلمانی زبان، به این سبک گرایید و از جمله آغازگران سبک داستان نویسی رئالیسم در ایران گشت. دیدگاه رئالیستی حاکم بر رمان چشم هایش، اثر بزرگ علوی شباهت بسیار زیادی با دیدگاه رئالیستی اشتفان تسوایگ در نوول شطرنج باز دارد. جستار ذیل کوششی برای تطبیق نمود مولفه های رئالیسم در دو اثر فوق است. بررسی مقایسه ای این آثار با تکیه بر نمود مولفه های رئالیسم مشخص خواهد کرد که علوی و تسوایگ از نظر سبک نوشتاری به هم نزدیک هستند و وجوه اشتراک آن ها حاکی از تاثیر تسوایگ بر علوی در خلق رمان چشم هایش می باشد.
    کلیدواژگان: بزرگ علوی، چشم هایش، اشتفان تسوایگ، شطرنج باز، رئالیسم، شخصیت پردازی، پیرنگ
  • ایلمیرا دادور*، ابراهیم سلیمی کوچی، نیکو قاسمی اصفهانی صفحات 355-370
    نمایشنامه ی مجمع مرغان ژان کلود-کریر، از جمله متون اقتباس شده از منطق الطیر عطار است. کریر در این اثر، سعی بر آن داشته که شکل اصلی داستان عطار را حفظ کرده و با توجه به ضرورت ها و محدودیت های متن نمایشی در آن تغییراتی انجام دهد. از جمله تغییرات شاخصی که او در این متن انجام داده، دگرگونی مفهوم «سیمرغ» است. در واقع، کریر هم جهت با مولفه های جهان-نگری خویش و نوعی شبه عرفان ناسوتی، معنای دیگری را برای سیمرغ در نظر گرفته و برخلاف عطار مفهومی زمینی به سیمرغ بخشیده است. در نوشتار حاضر سعی بر آن داریم تا با استفاده از رویکردهای تحلیلی بینامتنیت ژنتی به بررسی مفهوم سیمرغ در اثر کریر بپردازیم و در جستجوی پاسخ به این پرسش باشیم که شخصیت اسطوره ای سیمرغ با چه تغییراتی در دلالت های نخستین و شناخته شده اش به تصویر کشیده شده است و چگونه یک متن معاصر غیرفارسی زبان، هم چون نمایشنامه ی مجمع مرغان، موفق به انعکاس پیام عطار در قالبی دیگر شده است؟
    کلیدواژگان: مجمع مرغان، منطق الطیر، سیمرغ، بینامتنیت، عطار، ادبیات تطبیقی
  • زهره رامین *، عبدالله رضایی صفحات 371-392
    مفهوم مرگ و فناپذیری انسان، از پندارهایی است که حضور مهیبش مصرانه چهره برافروخته اش را در همه جا نمایان می کند. به عبارتی، تمام جوانب زندگی، بالاخص فرهنگ، متاثر از نگاه ما به این واقعیت جهان شمول است. برخی مرگ را محدود به آن لحظه نمی دانند که قلب از تپش و ریه از دم و بازدم بازمی ماند. در نزد این گونه افراد ،مرگ حقیقتی است که ممکن است بارها برای یک فرد رخ دهد و برای مدتی کوتاه یا بلند بر او چیره باشد. در طول تاریخ، چنین نگرشی به نیرویی الهام بخش تبدیل شده است. جان میلتون و لئو تولستوی اشخاص برجسته ای هستند که میوه زیباشناختی این دیدگاه متعالی را چیده اند. مطالعه ی پیش رو بر آن است تا با تحلیلی موشکافانه از بهشت گمشده میلتون و مرگ ایوان ایلیچ تولستوی، روشن سازد که میلتون و تولتستوی به نوعی از طبقه بندی درباره مرگ اذعان داشتند و هر یک راهی را برای کنارآمدن و چه بسا مقابله با این واقعیت فراپیش همنوعانشان قرار دادند.
    کلیدواژگان: بهشت گمشده، مرگ ایوان ایلیچ، انواع مرگ، فرهنگ، فناناپذیری
  • زینب رضوان طلب *، مرضیه مهرابی صفحات 393-414
    ادریس شرایبی، از نویسندگان برجسته مراکشی تبار و فرانسوی زبان، در بسیاری از آثار خود، به طور مستقیم یا غیر مستقیم، به نقش و پیامدهای فرهنگی استعمار پرداخته و تصاویر ملموسی را از حضور نیروهای نظامی و کارگزاران سیاسی استعمارگر در جوامع مستعمره ارائه داده است. امه سزر نیز نویسنده و فعال سیاسی اهل مارتینیک بوده که در جوامع فرانسوی زبان به عنوان مرجع و الگویی در تفکرات و مبارزات ضداستعماری به حساب می آید. در این مقاله میکوشیم تا با تکیه بر آراء و اندیشه های امه سزر، آنچنان که در دو اثر گفتاری در باب استعمار (1950) و فرهنگ و استعمار (1963) تشریح شده اند، به تبیین و تحلیل تاثیرات استعمار بر تاریخ، تمدن، و هویت ملت های استعمارزده بپردازیم. سپس، به منظور بهتر نشان دادن نمودهای درونی و بیرونی این تاثیرات، جلوه های متعدد و متنوعی از آن را در چهار رمان ادریس شرایبی بررسی میکنیم. این آثار شامل ماضی ساده (1954)، بزهای نر (1955)، تمدن، مادرم (1972)، و دیده شده، خوانده شده، شنیده شده (1998) میشود.
    کلیدواژگان: استعمار، استعمارگر، استعمارزده، فرهنگ، تمدن، تاریخ، هویت
  • حمیدرضا حاجی قاسم، مسعود سلامی * صفحات 415-432
    اثر فلسفی شیلر "در باب تربیت زیبایی شناختی انسان در رشته ای از نامه ها" انسان شناختی به شخصیت انسان و جامعه می پردازد و سه نوع شخصیت را مورد مداقه قرار میدهد: بربر، متوحش و شخصیت سوم، شخصیت های غیر اخلاقی و شخصیت ایده آل اخلاقی. لوکاچ و پژوهش های معاصر شخصیت های نمایشی شیلر را در ارتباط با نامه های تربیت زیبایی شناختی – بی آنکه به تحلیل انسان شناختی این نامه ها بپردازند- تجلی کمشکش درونی میان فضیلت و رذیلت می دانند که از آن می توان به نزاع میان باید های اخلاقی و بودن روانشناختی نیز تعبیر کرد. چنانچه در آثار ادبی و در اثر فلسفی شیلر شاهد حضور و تطور اندیشه های انسان شناختی شیلر باشیم، درک، دریافت و تحلیل کامل این انسان شناسی - انسان شناسی اثر فلسفی و آثار نمایشی - و بدین ترتیب تحلیل شخصیت های نمایشی در گرو نگاهی همزمان به این آثار است. بدین منظور با نگاهی به نظریه ی لوکاچ، پژوهش های معاصر و تربیت زیبایی شناختی شیلر به تحلیل شخصیت های آثار نمایشی پرداخته و سعی بر ارائه تصویری کامل از انسان شناسی شیلر خواهد بود .
  • مولود طلایی*، مهرناز طلایی صفحات 433-460
    بحث زنان و محوریت آن ها در آثار ادبی از مسائل مهمی است که طی دو قرن اخیر، توجه عده زیادی از پژوهشگران را در عرصه های مختلف اجتماع، فرهنگ، سیاست و حتی ادبیات به خود معطوف کرده است منظور از نقد فمینیست یا نقد زن محور، صرفا پرداختن به شورش زنان علیه مردان و یا مردانه عمل کردن آن ها در آثار نیست، بلکه گاه به تصویر درآوردن خشونتهای یک مرد را علیه زن به تصویر می کشد. در این جستار کوشیده ایم تا به بررسی زمینه های برجسته فکری رمان نقره دختر دریای کابل اثر حمیرا قادری با توجه به رویکردهای چهارگانه نقد "الن شوالتر" اعم از رویکرد زیست شناختی، فرهنگی، روانکاوانه و زبانی بپردازیم. رمان نقره دختر دریای کابل به سیر تاریخی سرزمین افغانستان در بازه ای بیش از نیم قرن در سالهای 1880 میلادی تا 1940 میپردازد. قادری با استفاده از شگردهای زنانه به خوبی از عهده برجسته سازی مسائل زنان رنج کشیده افغانستان در این رمان برآمده است و توانسته رمان خود را به عنوان اثری تاثیرگذار عرضه کند.
    کلیدواژگان: نقره دختر دریای کابل، الن شوالتر، رویکرد زیست شناسانه، رویکرد فرهنگی، رویکرد روانکاوانه، رویکرد زبانی
  • رقیه علایی *، سارا علایی خرایم، حسنعلی ویسکرمی صفحات 461-484
    گلستان، تاثیرگذارترین کتاب نثر در ادبیات فارسی است که سعدی، شاعر و نویسنده پارسی گوی در آن به ذکر واقعیات زندگی انسان و نصایح اخلاقی، در یک دیباچه و هشت باب به نثر مسجع پرداخته است. امروزه بررسی رفتارهای مختلف انسانی در گلستان از منظر روان شناسی قابل تامل است. این پژوهش، به دور از ملاک ارزش گذاری، به روش مقایسه ای بر آن است تا نظرات سعدی را در حکایت های گلستان با نظریه شناختی-اجتماعی بندورا مقایسه کند. شیوه پژوهش، کتابخانه ای و اسنادپژوهی است و روش تحلیل نیز جنبه تطبیقی دارد و در طرح هر مفهوم به نمونه های چندی اشاره شده است. یافته های پژوهش، حاکی از آن است که سعدی از قالب حکایت برای بیان بهترین روش های زندگی بهره می گیرد و سعی دارد برای بهبود روابط و رفتارهای انسانی، راهکارهایی به مخاطب خود ارائه نماید. این مفاهیم امروزه با نظریه شناختی-اجتماعی بندورا مطابقت دارد. نتایج تحقیق نشان می دهد که سعدی به مفاهیم عمده نظریه شناختی-اجتماعی بندورا نظیر یادگیری مشاهده ای و فرایند موثر بر آن، موجبیت متقابل و عاملیت انسانی در حکایات پرداخته است.
    کلیدواژگان: گلستان، سعدی، بندورا، نظریه شناختی-اجتماعی، تعلیم و تربیت
  • محمدرضا فارسیان *، سمیه خبیر صفحات 485-508
    ادبیات آیینهی هر اجتماع انسانی است و توجه به سیمای زن در ادبیات هر فرهنگ میتواند گویای جایگاه زن در اجتماع خویش باشد. بررسی ادبیات متاسفانه بیانگر این مطلب است که این آیینه تصویر زیبایی از زنان به خوانندهی خود ارائه نمیدهد. این اصل در داستانهایی با ریشهی هندی بیشتر نمود پیدا میکند، چرا که آیین هندو با مردسالاری و زنستیزی همراه بوده است. هزار و یک شب نیز با ریشهای هند و ایرانی از این قاعده مستثنی نیست و این درونمایه بر نویسندگان شرقشناس نیز تاثیر گذاشته است. گوبینو از جمله شرقشناسان فرانسوی علاقه مند به هزار و یک شببوده که حکایات بسیاری با درونمایه های شرقی نگاشتهاست. در مقاله حاضر سعی شده است که با تحلیل نمودهای زنستیزی در هزار و یک شبو داستانهای آسیایی گوبینو به تاثیر پذیری این نویسنده از هزار و یک شبپرداخته شود. این بررسی نشان از تشابه نمودهای زنستیزی در دو اثر یاد شده دارد.
    کلیدواژگان: ادبیات تطبیقی، هزار و یک شب، داستانهای آسیایی، گوبینو، نگاه زن مدارانه
  • حسن فروغی*، زینب پرچمی صفحات 509-532
    مفاهیم انسانی در تمامی زمانها، مکانها و زبانهای بشری ارزش یکسانی داشته اند. ازجمله، «آزادگی» که همیشه مورد ستایش بوده و ادبای بسیاری به اشکال گوناگون آن را فریاد زده اند. در تقابل با آن، صفت نکوهیده «بندگی» قرار می گیرد که در طول تاریخ، همواره مذموم بوده است. خوانشی کنجکاوانه و از سر شوق در اشعار وی یی و اخوان ثالث ما را بر آن داشت تا در این مقاله به بررسی دو مفهوم «بندگی» و «بردگی» از نگاه دو شاعر بپردازیم و گوشه هایی ازعقاید این دو طلایه دار قافله شعر و ادب مکتب رمانتیسم فرانسه و جنبش شعر نو فارسی پیرامون فلسفه هستی را پیش چشم دوستداران ادبیات فرانسه و ایران قراردهیم. این پژوهش تحلیلی تطبیقی است از اشعار «مرگ گرگ» اثر وی یی و «سگ ها و گرگ ها» سروده اخوان ثالث که در قالب تمثیل و زبانی نمادین به وضوح مفاهیم «وارستگی» و «وابستگی» را منعکس می کندو درنهایت، «بندگی» را تقبیح و «آزادگی» را تسبیح نموده و خواستار آزادگی انسان و انسانی آزادشده است.
    کلیدواژگان: آزادگی، بندگی، بیان تمثیلی، رمانتیسم، شعر نو
  • زهرا محمدی *، راحله محمودی صفحات 533-550
    زاخار پریلپین، از نویسندگان معاصر روسیه است که داستان هایی با موضوعات ملی گرایانه دارد. پریلپین در آثار خود در عین ستایش از هر تلاشی برای حفظ سرزمین و وطن، نابسامانی های بی شماری را نیز که در نتیجه تحولات سیاسی و اجتماعی در روسیه رخ داده است، با زبانی منتقدانه به نمایش می گذارد. در داستان آدمکش و دوست کوچکش، نویسنده موضوعاتی همچون جنگ چچن، اهمیت هویت روسی در روسیه جدید، از دست رفتن هویت ملی، امید به آینده ای روشن برای روسیه و موضوعاتی از این دست را مطرح کرده است که همگی نشان دهنده گرایشات وطن پرستانه او هستند. با تحلیل نشانه شناختی این داستان، می توان بازتاب فروپاشی اجتماعی و اخلاقی و ضرورت ظهور قهرمانان جدید برای نجات روسیه را دریافت. از نظر نویسنده، خدمت به روسیه و حفظ هویت روسی والاترین هدف است که هر وسیله ای برای رسیدن به آن قابل توجیه است و به همین دلیل مرگ افرادی که قهرمان داستان مسبب آن بوده، نادیده انگاشته می شود و توجه خواننده را به امیدی معطوف می کند که در دل همسر قهرمان جوانه می زند.
    کلیدواژگان: ادبیات معاصر روسیه، زاخار پریلپین، آدمکش و دوست کوچکش، هویت ملی، قهرمانان جدید
  • میرسعید موسوی رضوی * صفحات 551-567
    نوشتار پیش رو جستاری است نظری در باب پارادایم فکری «ساختارگرایی» به مثابه ی یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین جنبش-های فکری قرن بیستم میلادی که حتی امروز نیز بسیاری از پژوهش ها در حوزه های مختلف علم متاثر از بنیان های فکری آن صورت می گیرد. این نوشتار به دو بخش اصلی تقسیم می شود؛ در بخش اول پس از بیان زمینه ی تاریخی شکل گیری ساختارگرایی، برخی از اساسی ترین ریشه های نظری و بنیان های فکری آن را با اتکا به آرای فردینان دو سوسور، کلود لوی استروس و ولادیمیر پراپ در حوزه های زبان شناسی، انسان شناسی، و حکایت شناسی به اختصار مرور می کنیم. مهم ترین این بنیان ها عبارتند از علم گرایی، تحقق گرایی، تقلیل گرایی، و نیز ذره نگری و کل نگری توامان. پرسش اصلی این است که این اصول و بنیان های فکری چگونه در نظریه های مطرح شده در خصوص ترجمه ظهور و بروز داشته اند. در بخش دوم به ارتباط بین ساختارگرایی از یک سو و ترجمه، تعادل، و ترجمه(نا)پذیری از سوی دیگر می پردازیم و رد پای این الگوی فکری را در آرای دو تن از برجسته ترین نظریه پرداز ان معاصر در مطالعات ترجمه (کتفورد و نایدا) بررسی می کنیم.
    کلیدواژگان: ساختارگرایی، علم گرایی، ترجمه(نا)پذیری، تعادل، کتفورد، نایدا
|
  • masoud algoneh jonghani* Pages 277-302
    Julia Kristeva is one of the most important researchers in the realm of semiotics (1941). Her ‎specific semiotics is known as Semanalysis. In addition to taking into consideration signifying ‎systems, Semanalysis pays attention to drive-oriented non-signifying systems, as ‎well. Accordingly, Semanalysis has two aspects: symbolic and semiotic. The ‎symbolic aspect involves with language, signification and social contracts, but the semiotic ‎deals with those drives, emotions and psychological energies which are canalized, in a way, ‎into language. The present article, in a case study, tries to ‎analyze a poem by Reza Barahani on the basis of the model proposed by Kristeva. Such an ‎analysis reveals that the semiotic comes into language by means of such techniques as ‎phonemes working independently of communicative function of language, pause and ‎interruption, repetition, rhythm, homophony and synonymy. In the end, it is revealed that the ‎application of this model in the realm of practical criticism is, no doubt, of high advantage. ‎
    Keywords: Kristeva, Semanalysis, the symbolic aspect, the semiotic aspect, Reza Barahani
  • esmaeil barwasi*, khosrow hasanzadeh Pages 303-328
    "mam and zin" and “Sham and Wali Dewana “in Kurdish literature are of the most famous love stories which both portray a chaste love full of sorrow and failure. The stories are similar and share much in many aspects, and an independent comparative study of the two romantic stories has not been conducted; hence, the author of the present article intends to investigate these two stories adopting a descriptive-analytic approach. In “Wali Dewana and Sham”, love stems from childhood and school lessons; and in “Mam and Zin”, love starts in adolescence; the enthralled lovers endeavor to marry, and in this way seeks assistance from friends and relatives, but there exist obstacles and inhibiting factors causing the failure of two lovers and their ever increasing mania and devotion which portrays their lasting despair and disappointment in the stories. Adherence to chastity and fidelity to the beloved until the moment of death and the hope for reunion in the Hereafter are the features of chaste love which is manifested in both stories.
    Keywords: kurdish literature, mam, zin, Sham, Wali Dewana, chaste love, Comparative literature
  • mohammadhosein hadadi*, samira ranjbar Pages 329-354
    Stefan Zweig and Bozorg Alavi, as two well-known authors of the contemporary German and Persian literature and representatives of the school of realism tended to the creation of realistic works, depicting a completely authentic atmosphere due to the social and political state of their time. Bozorg Alavi tended to this writing style by studying and living in Germany and by getting to know the poetic works of the german authors. So he became one of the pioneers of the realistic narrative in Iran. The realistic perspective in Her Eyes, Bozorg Alavi’s work bears a great resemblance to the realistic perspective of Stefan Zweig in Schachnovelle. The following article is an attempt to match the realistic aspects of the above mentioned works against each other. The comparative study of these two works will determine, based on an investigation into the realistic factors, that Alavi and Zweig bare similarities in terms of their writing styles and these similarities indicate the influence of Zweig on Alavi in creating the Roman Her Eyes.
    Keywords: Bozorg Alavi, Her Eyes, Stefan Zweig, Schachnovelle, realism, characterisation, plot
  • Ilmira Dadvar*, Ebrahim Salimikouchi, Nikou Ghassemi Esfahani Pages 355-370
    The conference of the birds of Jean-Claude Carrière is one of the great theater plays inspired from Mantiq- ut-Tair. Carrière has tried to maintain the principal form of Attar’s work and by considering the constraints of theater, he has made some changes in the source text. One of the main changes is the transformation of Simorgh’s notion. In fact, by relying on the criterias of his worldview, which tends to be like a quasi-mysticism terrestrial, he has supposed another meaning for Simorgh, being in contrast with Attar’s celestial mysticism. In this analysis, we try to verify the notion of Simorgh, by profiting from the analytical theories of Genette in intertextuality. In addition, we attempt to answer the questions about how the mystical character of Simorgh was presented, from an intertextual viewpoint, and by which changes? And how a non- Persian contemporary text, like The conference of the birds, has succeded to transfer the message of Attar in a different form?
    Keywords: The conference of the birds, Mantiq-ut-Teir, Simorgh, Intertextuality, Attar, Comparative literature
  • Zohre Ramin*, abdollah rezaee Pages 371-392
    One of the persistently ubiquitous preoccupations of human beings is the concept of death and mortality; which has engaged us all with its awesome omnipresence one way or another. And the way one looks at it affects our whole life, not least our culture. Meanwhile, there are some who do not confine dying merely to the moment when one’s heart stops beating and one’s lungs cease inhaling and exhaling. John Milton and Leo Tolstoy are among those outstanding figures who have enjoyed such a transcendental outlook and have plucked its aesthetic fruits in their major work.. Considering their seminal positions in Western literature, the present paper intends to provid a close examination of how exactly these writers viewed this perennial concern, as depicted in their representative works. Reading closely Milton’s Paradise Lost and Tolstoy’s The Death of Ivan Ilych, this article concludes that the two authors offer their own specific classification for death.
    Keywords: Paradise Lost, The Death of Ivan Ilych, types of death, Culture, immortality
  • Zeinab Rezvantalab*, Marzieh Mehrabi Pages 393-414
    Driss Chraïbi is one of the most famous Francophone Moroccan writers, who has grown in the former French colonies; that’s why he attaches particular attention to cultural consequences of colonialism in the colonial societies. In some of his works, he makes reference, implicitly or explicitly, to the relations between the colonizer and colonized people, and describes military force’s actions or cultural plans in colonized countries. Aimée Césaire is a Martinican politician and author who is considered in Francophone academic environments as a pattern in anti-colonial studies and struggles. In this paper, we try to explain and analyze Aimée Césaire ideas as these are presented in Discourse on Colonialism (1950) and Culture and Colonialism (1963). Then, we examine different effects of intern and external colonial influences in four of Driss Chraïbi’s novels: The Simple Past (1954), The Goats (1955), The Civilization, My Mother (1972), Seen, Read, Heard (1998).
    Keywords: Colonialism, colonizer, colonized, culture, civilization, history, identity
  • Hamidreza Hajighasem, Masoud Salami* Pages 415-432
    The philosophical work of Schiller entitled “On the Aesthetic Education of Man” discusses the human character and the character of society in an anthropological form and reflects on three types of characters:Barbarian, Wilder and the Third Character. Lukács and contemporary research, know Schiller's dramatic characters in connection with the aesthetic Education -without dealing with the analysis of the anthropology of these letters- as expressions of an inner conflict between virtue and vice, which could be understood as a conflict between moral obligations and psychological being. If his anthropological insights and their transformation are the leitmotif of his works, a precise interpretation of his anthropology and thus of the analysis of dramatic figures is only possible if the anthropology of the literary and the philosophical is taken into account simultaneously. Thus, in this study, the dramatic characters are analyzed by means of Lukács point of view and the state of contemporary research, taking into account the anthropology of aesthetic education, so is a complementary picture of literary and philosophical anthropology provided.
    Keywords: Luk?cs, the Standpoint of Contemporary Research, Viciousness, Virtue, Psychological Being, Moral Obligations
  • molod talee*, mehrnaz talee Pages 433-460
    The woman and her place in literary works such important issues during the last two centuries, a great deal of attention from researchers have focused in different domain such as social, cultural, political, and even the literature. The feminist critiques of theories of the different aspects in this domain have entered. This article reviews the feminist novel, Noghreh, The Girl of Cable sea with the use of Showalter´s theory. This theory ranging to four aspects: biological, cultural, psychological and linguistic. In this novel, cultural and psychological aspects discussed more frequently. In three levels of language structure, the written of Ghaderi is more prominent; lexical, syntactic and rhetorical. In lexical level, the readers face to variety of kitchen terminology and specific feminine issues. In syntactic level, short and simple sentences and in rhetorical eloquent symbol are the most important points that the authors of this article have considered.
    Keywords: Noghreh dokhtare daryayae Cabol, Ellen Showalter, biological aspect, cultural aspect, psychological aspect, linguistic aspect.
  • Roghayeh Alaei*, Sara Alaei Khoraem, Hassanali veiskarami Pages 461-484
    Gulistan (a preface and eight chapters), the most influential book of prose in the classical Persian literature, that Saadi is a poet and writer Iranian to mention the realities of human life and moral exhortations in Gulistan. The very thought of a study of human behavior from Gulistan at the perspective of psychology. In this study (the evaluation criteria is not used) we used the method of compare for the psychological critique of Saadi's Gulistan with Bandura's social cognitive theory. Research method is a research library and documentation. And the analysis of the comparative aspects, and the design of each of the samples has been noted. The findings show that, Saadi is used the format of story for indicates the best ways to take advantage of life and is trying to improve relations and human behavior to your audience. These concepts today are corresponded with Bandura's social cognitive theory. The results show that the major concepts of Bandura's social cognitive theory, including observationa learning and processes affecting it, ...
    Keywords: Gulistan, Saadi, Bandura, Social cognitive theory, Education
  • mohammadreza farsian*, somayeh Khabir Pages 485-508
    Attending to women in literature is a way to figure out the status in women in their society. A review of literature demonstrates the fact that the mirror of literature has not portrayed an appealing image of women. This principle makes more sense in the stories with a Hindu origin since Hinduism has always been associated with patriarchy and repressing the woman. One thousand and One Nights is also a work with the Iranian-Hindu origin and has reflected the writing of orientalists. One of the orientalists interested in One thousand and One Nights is Gobineau who has authored many stories with oriental content. In this article, the women's profile is comparatively investigated in One thousand and One Nights and the Asian Novels of Gobineau. This comparative study shows the similarity of attitudes towards women in the two work and reveals the effects on One thousand and One Nights on this orientalist.
    Keywords: Comparative study, women, One thousand, One Nights, Asian Novels, Gobineau, Repressing Women
  • Hassan Foroughi*, Zeynab Partchami Pages 509-532
    Human concepts have always had similar value in all times, places and languages. For example, the freedom which has always been appreciated and has been celebrated in various forms by different well-reads. In contrast to this concept is the notion of slavery which has always been despicable to human kind in history as a much deplored attribute. A curious and keen reading of the poetry of Alfred de Vigny and Mehdi Akhavan-Sales encouraged us to carry out an examination of the two concepts of slavery and freedom in these two poets and to delineate further on the viewpoints of these two pioneers of Romantic school in France and black verse in Iran concerning philosophy of being. To this purpose, this study is a comparative examination of the poems of «Death of the Wolf» and «Dogs and Wolves», which clearly illustrate the «dependence and independence» using symbolic language and allegory. Findings that both poets denounce slavery and praise liberty while demand human freedom.
    Keywords: Allegorical expression, black verse, freedom, Romanticism, slavery
  • Zahra Mohammadi*, Rahele Mahmoodi Pages 533-550
    Zakhar Prilepin In his nationalist stories, every attempt to save the fatherland is praised. In his works, Zakhar Prilepin criticizes the many abnormalities that occurred as a result of political and social developments in Russia. In the story “The killer and his little friend”, issues such as the Chechen war, the importance of Russian identity in the new Russia, the loss of national identity, hope for a clear future for Russia. After a semiotic analysis of this story, we can see the reflection of the social and moral collapse and the necessity of the emergence of new heroes to save Russia. For Zakhar Prilupin, serving Russia and preserving Russia's identity is the highest goal, and any means to achieve it can be justified. Because of this idea, the death of humans is ignored by Prilepin in “The killer and his little friend”. The author draws the reader's attention to the hope that he sprouts in the heart of the hero's wife.
    Keywords: Contemporary Russian Literature, Zakhar Prilupin, The killer, his little friend, National Identity, New Heroes
  • Mir Saeed Mousavi Razavi* Pages 551-567
    The present paper is a theoretical research with a view to explicating “structuralism”-as a major intellectual paradigm of the twentieth century. Through presenting a brief account of the fundamentals of structuralism, attempt has been made to explore its relation with translation, and to identify traces of structuralistic thought in two of the most important contemporary translation theories proposed. There are two major sections to the present paper, the first of which is centered upon explaining the most basic theoretical underpinnings of structuralism relying primarily on the concepts proposed by certain renowned structuralist thinkers such as Ferdinand De Saussure, Claude Lévi-Strauss, and Vladimir Propp in the fields of linguistics and anthropology. These tenets include scientism, positivism, and reductionism. The second section addresses the relation between structuralism on the one hand, and translation, equivalence, and (un)translatability on the other. It seeks to demonstrate how some of the most outstanding 20th –century translation theories (in particular those proposed by Catford and Nida) have been, knowingly or otherwise, affected by structuralistic thinking.
    Keywords: Structuralism, scientism, (un)translatability, equivalence, Catford, Nida