فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های راهبردی سیاست
پیاپی 26 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/07/17
  • تعداد عناوین: 11
|
  • علیرضا کلانترمهرجردی *، محمد باقر خرم شاد صفحات 9-41
    مساله هویت، عمری به درازای حیات و خلقت آدمی دارد. در واقع انسان تنها موجودی است که بدون درک از چیستی و کیستی خود نمی تواند حیات و تداوم داشته باشد. با این حال همواره در سایه روش های مختلف تبیین این مفهوم است که می توان سخنی از هویت ملی به میان آورد. هویت ها، به مثابه شالوده ها و سازه های اجتماعی در فرایند شالوده ریزی یا سازه گرایی اجتماعی باز تفسیر و همواره در سایه بازتفسیرها از روش های مختلف برای تبیین این مفهوم استفاده می شود؛ نویسندگان با انتخاب روش تحلیل گفتمان برای خوانش هویت ملی، در پی ارائه یک مدل و الگو از گفتمان هویت ملی یکی از جریان های عمده فکری می باشند؛ ارائه الگو و مدل به تحلیل، درک و چیستی مساله کمک بیشتری می کند. جریان چپ یا آنچه پژوهشگر آن را سوسیالیسم مارکسیسم می نامد به عنوان یکی از جریان های موثر در تاریخ معاصر ایران است. این مقاله، ضمن درک تطور کلیت گفتمان هویت ملی در سیر تاریخی، به یک الگوی گفتمان هویت ملی در جریان پیش گفته دست یافته است.
    کلیدواژگان: گفتمان، هویت ملی، جریان سوسیالیسم، ایران
  • حمید خداداد حسینی، محمد آقایی، مریم کرباس فروش ها * صفحات 43-70

    در سال های اخیر بسیاری از احزاب و نامزدهای انتخاباتی برای رقابت در این عرصه به استفاده از تکنیک های بازاریابی روی آورده اند و از اصطلاحاتی چون بازاریابی شخصی[1]، بازاریابی سیاسی[2] و بازاریابی مبارزاتی[3] استفاده می کنند. این آمیخته بازاریابی سیاسی بر نیت رای دهندگان انتخابات مجلس دهمشورای اسلامی انجام بررسی می کند. با توجه به نامحدود بودن تعداد جامعه آماری، با استفاده از فرمول جامعه نامحدود نمونه ای مشتمل بر 385 نفر ازرای دهندگان انتخابات مجلس دهمشورای اسلامی شهر تهران به شیوه اتفاقی در 6 منطقه انتخاب و بررسی شدند. مدل مفهومی تحقیق برمبنای متغیرهای محصول سیاسی، تبلیغ سیاسی، مکان سیاسی، قیمت سیاسی و عوامل جمعیت شناختی شامل: جنسیت، شغل، درآمد، تحصیلات و سن طراحی شده است. نتایج تحقیق نشان داد که هر یک از ابعاد تبلیغ، محصول، قیمت و مکان از آمیخته بازاریابی سیاسی بر نیت رای دهندگان اثر معناداری دارند.همچنین، عوامل جمعیت شناختی که به عنوان یک متغیر تعدیل گر بررسی شد، نشان داد سن و جنسیت تاثیر معناداری ندارند، در حالی که تحصیلات، شغل و درآمد دارای تاثیر معنادار است.   [1]. Personal Marketing
    [2]. Political Marketing
    [3]. Campaign Marketing
    کلیدواژگان: بازاریابی سیاسی، آمیخته بازاریابی سیاسی، رای دهندگان، فرآیند رای دادن، عوامل جمعیت شناختی، انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • سیدمحسن آل غفور، احسان کاظمی* صفحات 71-96
    هدف از این مقاله ارائه چهارچوبی تئوریک برای فهم سیاست خارجی کشورها (ایران) است. روشی که نگارندگان به واسطه آن در پی فهم و چگونگی ساختار سیاست های خارجی کشورها هستند، «روش پدیدارشناسی» می باشد. این نوشتار قصد دارد به این پرسش پاسخ دهد که؛ «بر اساس رویکرد پدیدارشناسی؛ منطق حاکم بر سیاست خارجی دولت ها، چگونه قابل درک می شود و چگونه شکل می گیرد؟». فرضیه پژوهش بر این مبناست که «پدیدارشناسی با تعلیق و اپوخه روایت های مسلط و آغشته به «قصدیت» از سیاست خارجی، می تواند در فهم ما از سیاست خارجی کشورها یاری رسان باشد. به بیان دیگر پدیدارشناسی از مفاهیم علمی که برای درک پدیدارهای سیاسی برساخته می شوند، گذر می کند و با خود «واقعیت» و «هستی» پدیدارها مواجه می شود.» نتیجه مقاله از این قرار است که روش پدیدارشناسی علاوه بر دارا بودن مزایای سایر رویکردها و روش شناسی های رایج در فهم سیاست خارجی، می تواند ابزارها و مفاهیم تحلیلی متفاوتی از قبیل «اگو استعلایی»، «زیست جهان» و «بین الاذهانیت» برای فهم سیاست خارجی کشورها در اختیار ما قرار دهد. در کنار این مفاهیم، پدیدارشناسی از عنصر مهم «قدرت» غافل نیست و به نقش آن در چگونگی شکل گیری سیاست خارجی دولت امعان نظر نشان می دهد.
    کلیدواژگان: پدیدارشناسی، آگاهی، بین الاذهانیت، سیاست خارجی، ایران
  • غلام رضا کریمی، سیدعلی منوری، سعید میرترابی، پرویز شریفی * صفحات 97-119
    این مقاله عوامل موثر برچگونگی کنش های اقتصادی عربستان را درحین و بعد ازمذاکرات برجام درخلال سال های 2016-2013 بر اساس نظریه بازی های اقتصادی «توماس شیلینگ» و با استفاده از روش اسنادی بررسی می کند و فرضیه آن است که روند مذاکرات و اجرای برجام با تغییر در نقش و گسترش نفوذ منطقه ای ایران به چالش مهم روابط ایران و عربستان بوده، تبدیل شده است. مهم ترین یافته این مقاله آن است که عربستان سعودی به لحاظ ترس از بازخوردهای مذاکرات هسته ای و در نتیجه اجرایی شدن مفاد توافقنامه برجام که احتمالا امکان تغییر جایگاه سیاسی، اقتصادی و نظامی ایران در سطح منطقه ای و بین المللی را در پی خواهد داشت، موجب شده تا عربستان به عنوان یک کنش گر نفتی قدرتمند در اوپک، درخلال سال های 2016-2013 با روند افزایشی تولید فراتر از نیاز بازار جهانی، میزان تولید نه میلیون و یکصدوچهل هزار بشکه ای ژوئن 2013 را به میزان ده میلیون و هفتصد و بیست هزار بشکه ای در نوامبر2016 با هدف مقابله جدی با ایران برساند، به نحوی که تصمیم عربستان درافزایش تولید نفت بیش از نیاز بازار جهانی، چالش هایی در طرح ها و برنامه های ایران به خصوص بازتاب های مثبت ناشی ازتوافق نامه برجام را ایجاد کرده است.
    کلیدواژگان: برجام، کنش اقتصادی، عربستان، اوپک، سلاح نفت
  • مصطفی دلاورپوراقدم *، سید جلال دهقانی فیروزآبادی صفحات 121-139

    مهار برنامه های هسته ای، موشکی و فضایی ایران، تحرکات منطقه ای ایران برای مبارزه با تروریسم تکفیری، تفسیرهای دوگانه امریکا از تروریسم و حقوق بشر، گسترش لابی گری ایپک در کنگره و حمایت ایران از جنبش های آزادی بخش منطقه موجب شدند قانونگذاران امریکا تا پیش از برجام، به سمت تصویب تحریم های جامع گام بردارند.
    مهم ترین اولویت جمهوری اسلامی ایران در پذیرش برجام، ترمیم اقتصاد و معیشت کشور و کاهش بار ایران هراسی از دریچه تعدیل تحریم ها بود. به همین دلیل دیپلماسی اجبار صدوپانزدهمین کنگره امریکا به سمت ناکارآمدسازی دیپلماسی اقتصادی، تجاری و بانکی جمهوری اسلامی ایران، تحدید توان موشکی سپاه پاسداران و مهندسی ترتیبات منطقه ای از طریق متراکم سازی، تجمیع و هوشمندسازی تحریم های غیرهسته ای متمایل شده است.
    مهم ترین نوآوری مقاله این است که با استفاده از روش توصیفی تحلیلی و با کمک جمع آوری اطلاعات از طریق اسنادی و کتابخانه ای، ضمن مطالعه تطبیقی سیاست های تحریمی کنگره در دوران قبل و پسابرجام، در پایان راه کارهایی را برای مقابله با دیپلماسی اجبار کنگره پیشنهاد داده است.
    کلیدواژگان: دیپلماسی اجبار، کنگره آمریکا، برجام، تروریسم، تحریم های غیرهسته ای
  • خلیل سردارنیا*، رسول صفی زاده صفحات 141-162
    ظهور و گسترش جنبش های تکفیری - سلفی از مهمترین موضوعاتی است که به جد،توجه تحلیلگران سیاسی و اجتماعی را به خود جلب کرده است . در این بین شاید بتوان گفت که داعش مهمترین و تندروترین گروه تکفیری ست که جهان تاکنون به خود دیده است . گروه داعش دارای ترکیب بسیار متنوعی از تحصیلکردگان، بیسوادان، تبهکاران، متعصبا ن مذهبی، کودکان ، زنان و خارجی ها است . بیش از 550 زن مسلمان از کشورهای غربی به داعش پیوستند و تاکنون هیچ گروه افراطی تا این اندازه قادر به جذب و به کارگیری این تعداد از زنان غربی نشده است . در این مقاله، با استفاده از روش تحقیق تبیینی و گفتمانی با تمرکز بر رویکرد نظری لاکلائو و موفه و مولفه های مستخرج از این رویکرد، تلاش شده است که به این پرسش پاسخ داده شود که زنان در گفتمان داعش از
    چه جایگاهی برخوردارند و چرا؟ در پاسخ به این پرسش، فرضیه مقاله آن است که در گفتمان داعش بر محوریت دال مرکزی اسلام و تکوینبخشی به خلافت یا دولت اسلامی، زنان به دلایل یا مولفه های گفتمانی همچون : نقش آفرینی به عنوان فرزندآوری در راستای امت سازی داعش، مادران جهادی برای تحکیم بخشی به امت اسلامی، رهایی زنان مسلمان
    از جامعه سکولار و انجام عملیات انتحاری و تهدید غرب برای تحقق دولت اسلامی در کنار مردان از نقش و جایگاه بالایی برخوردارند.
    کلیدواژگان: داعش، گفتمان جنسیتی، زنان، امت اسلامی، دال محوری، مدلول
  • علی اشرف نظری *، شهره پیرانی صفحات 163-193

    متاثر از گسترش رخداد‏های خشونت‏بار، فرقه گرایانه و تروریستی در یک دهه ی اخیر، غالب تحلیل‏گران و پژوهشگران سیاسی در یک دهه اخیر کوشیده اند تا ضمن بحث پیرامون رفتار فردی و جمعی انسان ها، درباره زمینه‏ها و علل گسترش افراطی گرایی و خشونت سیاسی تامل کنند. توجه به نقش مولفه های فرهنگی و مذهبی با هدف چرایی گرایش افراد به انجام اقدامات خشونت بار، به عنوان یکی از مهمترین دلایل برای فهم خشونت سیاسی در این مقاله مورد توجه است. در این مقاله تلاش خواهد کنش های معطوف به خشونت داعش در چارچوب عوامل فرهنگی- مذهبی مورد تحلیل، نقد و ارزیابی قرار گیرد
    پرسش اصلی این است که دلایل و زمینه ها و ساختارهای فرهنگی و مذهبی در بروز خشونت درمیان اعضای گروه داعش کدام اند؟فرضیه پژوهش حاضر نیز بر این مبناست که خشونت داعش برآمده از عواملی نظیر بازتولید فرهنگ خشونت، تعصب مذهبی، بحران معنا، احساس تحقیر، تبعیض، احساس بی ارزشی و عدم کفایت و جایگاه است. محورهای اصلی این مقاله، مهمترین عوامل فرهنگی-مذهبی در بروز خشونت داعش شامل تعصب مذهبی، فرهنگ افتخار، احساس تبعیض و تحقیر فرهنگی- مذهبی، بحران معنا و گم گشتگی هویتی و میل به بقاء و غلبه بر اضطراب مرگ را مورد توجه قرار می دهد.
    کلیدواژگان: فرهنگ افتخار، اضطراب مرگ، مذهب، بحران هویت، داعش
  • حسین خانی * صفحات 195-220
    رشدنوسلفی‏ گری و ظهور پدیده داعش که به صورت فزاینده در منطقه خاورمیانه گسترشیافته و چندین کشور را تحت تاثیر خود قرار داده،حاکی از فصل نوین مسائلامنیتی در این منطقه است. پرسش اصلی این نوشتار این است که در پرتو تهدیدات داعش در سال‏های اخیر، چشم ‏انداز امنیت منطقه ‏ایجمهوری اسلامی ایران متاثر از چه عواملی خواهد بود؟فرضیه مقاله نشان‏ دهنده آن است که به دلیل استمرار پیشران‏های این تهدیدات، امنیت منطقه ‏ای ایران در یک تقابلهویت ‏جویانهباجریانسلفی- تکفیریقراردارد. نوشتار پیش‏رو با استفاده از روش کیفی و استعانت از تکنیک کتابخانه ‏ای توصیفی به دو بخش تقسیم می شود. بخش نخست،بهبررسی متون پژوهشی مرتبط با ظهور داعش و تاثیر آن بر امنیت منطقه‏ ای جمهوری اسلامی ایران می ‏پردازد و بخش دوم، درپی ارائه چارچوبی تحلیلی مبتنی بر حضور و استمرار عوامل موثر (پیشران‏های) بحران‏زا است که شناخت آن‏ها ترسیم چشم ‏انداز امنیت منطقه ‏ای را برای جمهوری اسلامی ایران میسر می ‏سازد.
    کلیدواژگان: امنیت منطقه ‏ای، خاورمیانه، نگاه ایرانی، داعش، تروریسم
  • کیومرث یزدان پناه درو *، مهتاب جعفری صفحات 221-244
    گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات، از جمله اینترنت و مشتقات وابسته به این نرم افزار پرقدرت که در درون مفهومی به نام فضای مجازی تعریف می‏شود، عرصه‏ شکل‏گیری مجموعه‏ای از ارتباطات میان گروه‏های اجتماعی متفاوت از فاصله‏های بسیار دور در دنیای واقعی است که فرصت‏ها و تهدیدات نوینی را فراروی دولت‏ها قرار داده است. به طور مثال فعالیت‏های تروریستی از جمله تهدیدات نوینی است که فضای مجازی موجبات آن را فراهم ساخته است. مقاله حاضر با ارائه‏ تحلیلی ژئوپلیتیک، سعی در پاسخ به این پرسش دارد که چگونه فضای مجازی در گسترش دامنه جغرافیایی فعالیت‏های تروریستی از مقیاس‏های محلی تا جهانی با تاکید بر داعش نقش‏آفرینی می‏کند؟ برای پاسخ گویی به این پرسش، این مقاله با هدف کاربردی و با شیوه‏ انجام توصیفی- تحلیلی انجام شد و برای جمع‏آوری اطلاعات از روش کتابخانه‏ای بهره گرفته شد. یافته این نوشتار آنست که داعش با به کارگیری فضای که گسترده ترین و سریع ترین کاربردهای تاثیرگذار ازاین فناوری را طی سال های 2011 تا 2016 داشته عرصه ژئوپلیتیک از سطح بازیگر محلی به سطح بازیگر فراملی تغییر وضعیت یافته است و مقیاس اثرگذاری این بازیگر غیرمتعارف عرصه‏ ژئوپلیتیک از مقیاس محلی تا فروملی، فراملی و جهانی گسترش یافته است.
    کلیدواژگان: ژئوپلیتیک، فضای مجازی، تروریسم، سطح و مقیاس، داعش
  • شایان جوزانی کهن، شاهین جوزانی کهن، محمدرضا ده شیری * صفحات 245-273
    چین با دارا بودن قدرت اقتصادی چشمگیر، زیرساختها و تجهیزات نظامی گسترده، قدرت سیاسی و تاثیرگذاری بر کشورهای منطقه اسیای شرقی، بیشترین ظرفیت را برای زیر سئوال بردن سیاستهای ایالات متحده، در منطقه اسیای شرقی دارد. در سالهای اخیر نوسازی نظامی چین در کنار رشد اقتصادی این کشور تداوم یافته است. کاهش تمرکز ایالات متحده بر منطقه اسیای شرقی در دوران ریاست جمهوری جورج « دبلیو ،» بوش موجب گسترش نفوذ چین در منطقه اسیای شرقی و افزایش منافع و تعاملات گسترده اقتصادی با کشورهای منطقه شد. با روی کار امدن اوباما و اتخاذ سیاست چرخش به سوی اسیا اختلافات واشنگتن و پکن افزایش یافت. در پاسخ به این سئوال که اختلافات موجود بین چین و ایالات متحده چه تاثیری بر روابط دو کشور گذاشته است?
    نگارندگان معتقدند که اختلافات سیاسی، اقتصادی و امنیتی - نظامی بویژه در دوره ریاست جمهوری اوباما موجب افزایش تنش در منطقه و روابط بین المللی دو کشور در حوزه های اقتصادی، سیاسی و امنیتی نظامی - شد. در این مقاله اختلافات میان چین و ایالات متحده در سه زمینه سیاسی، اقتصادی و امنیتی، تبیین می شود که موجب افزایش تنش در روابط دو کشور نیز شده است.
    کلیدواژگان: آسیای شرقی، اوباما، چین، دریای جنوبی چین، ایالات متحده امریکا
  • سجاد بهرامی مقدم * صفحات 275-300
    این مقالهبه روش تبیینی و از چشم انداز نظریه موازنه منافع نشان می دهد که روابط امریکا و عربستان بر الگوی پیچیده همکاری در عین تعارض منافع در حوزه های ژئوپولیتیکی مبتنی است. تعارض منافع مانع از ارتقای همکاری های دو دولت به اتحادی استراتژیک شده و هم زمان منافع مشترک مانع از فروپاشی روابط دو دولت شده است، بنابراین موضوعاتی مانند توافق های تسلیحاتی و یا مواضع متفاوت دو دولت در بحران های خاورمیانه به تغیری اساسی در روابط شان منجر نمی شود. همچنین یافته ها نشان می دهد که شکل گیری و تداوم پیوندهای دو دولت دلایلی امنیتی دارد و پادشاهی سعودی در بطن این مشارکت، از قدرت امریکا برای مقابله با رقبای منطقه ای خود بهره گرفته است و ترس از ایران بویژه در طول دهه گذشته محرکی نیرومند در سیاست های خاورمیانه ای عربستان بوده است، ترسی که شدت آن ریشه در سوء برداشت ها و آسیب پذیری های پادشاهی سعودی نسبت به ایران دارد، به گونه ای که پادشاهی سعودی نفوذ تدافعی ایران را در خاورمیانه نفوذی تهاجمی همراه مقاصدی مخاطره آمیز دریافته است. بر این اساس نگارنده در پایان ضرورت یک مجمع گفتگوی منطقه ای در حوزه خلیج فارس را با هدف تخفیف سوء برداشت ها از رفتار و نیات همسایگان خاطرنشان کرده اند.
    کلیدواژگان: ایالات متحده، عربستان سعودی، خاورمیانه، همکاری، تعارض
|
  • Alireza Kalantar* Pages 9-41

    Historical facts show that national identity is a constant process and should be noted here that when a nation is formed, it does not continue by itself and the notion that it does not require any effort is wrong. On the contrary, the nation are exposed to ups and downs. Thus, discourse-based products of a country's currents can affect nation-building processes. Identity as social foundations emerge in the process of social foundationalism with reliance on collective memory and all epistemological sources, taking into account that social objective structure redefines and re-interprets with the passage of time. They are constantly used for reinterpretation in light of different methods used to explain the concept.
    The leftist flow or what the researcher names it socialism Marxism, is selected as one of the influential flows in contemporary Iranian history for the following research. This paper, while comprehending the evolution of national identity in the course of history, has come to a pattern of identity discourse in the mentioned flow
    Keywords: Discourse, National Identity, The Flow of Socialism, Iran
  • Maryam Karbasforoshha*, hamid khodad hosseini, mohammad aghaei Pages 43-70

    In recent years a lot of parties and candidates competing in this arena have turned to using marketing techniques. That is why such terms as personal marketing, political marketing and campaigns marketing are used in the meantime. This study aims to explore the effect of political marketing mix on voter’s intention based on demographic characteristic in 10th parliament election in Tehran. According to unlimited number of statistical population, a sample consisting of 385 voters of 10th parliament election were selected and investigated by using unlimited statistical population formula. Method of the research is based on descriptive surveyresearch and is an applied study. The conceptual model is conducted based on Political marketing mix which consists of political product, political promotion, political place, and political price and demographic factors including gender, occupation, income, education and age. The results of the research showed that each aspect of promotions, product, price and location of the political marketing mix has a significant effect on voters' intentions. Also, demographic factors that were considered as a moderator variable showed that age and gender had no significant effect, while education, occupation and income had a significant effect.

    Keywords: Political Marketing, Political Marketing Mix, Voters, Voting Process, Demographic Characteristic
  • Ehsan Kazemi* Pages 71-96
    Purpose of the present study is to provide a theoretical framework for understanding foreign policy of countries (the case of Iran). The method by which the authors seek to understand and shape the foreign policy of countries is a "phenomenological method". Question of this Research is that based on the phenomenological approach how can the logic of foreign policy of governments be understood and how is it formed? Hypothesis of the research is that based on the idea that "phenomenology with the suspension and epoche of dominant narratives and Imbued with the "intentionality" of foreign policy, it can help us understand our foreign policy, in other words, the phenomenology passes through scientific concepts developed to understand political phenomena and faces with "reality" and " Being " itself. The result is that the phenomenological method, in addition to the benefits of other common approaches and methodologies, to the understanding of foreign policy can offer different analytical concepts such as "transcendental ego", "Green World" and "Intersubjectivity". Along with these concepts, phenomenology is not unaware of the important element of "power" and its role in determining how foreign policy is shaped by the government.
    Keywords: Phenomenology, Consciousness, Intersubjectivity, Foreign Policy, Iran
  • gholamreza karimi, Seyed Ali monavari, saeed mirtorabi, parviz sharifi* Pages 97-119
    This article aims to investigate the effective factors on economic interactions in Saudi Arabia during and after conducting Jam negotiations in 2013-2016 based on the economic game theory by “Thomas Shieling” and using the documental method, with putting emphasis on this hypothesis that the negotiation procedure and performing JCPOA with changing the role and expanding Iranian regional penetration, challenges Iran and Saudi Arabia’s relationships in regional level, which is one of the most important findings of this study. Based on the fear of nuclear negotiation feedbacks and the operative JCPOA agreement, Saudi Arabia would be encountered Iran’s political, economic and civil position in both regional and international level. It makes Saudi to be one of the main important oil reactor in OPEC in 2013-2016 with enhancement procedure beyond global requirement, the productive range 9,140,000 barrels in June 2013 was about 10,720.000 barrels in November 2016with the aim of serious battle with Iran, so that the decision and intention with the aim of increasing oil production more than the global market requirement, some challenges in Iran’s plans and programs and particularly positive reflections due to JCPOA agreement.
    Keywords: JCPOA, economic reaction, Saudi Arabia, OPEC, oil weapon
  • mostafa delavarpour Aghdam*, Seyed Jalal Deghani Firoozabadi Pages 121-139

    Containment of Iran's nuclear, missile and space programs, Iranian regional movements to fight Takfiri terrorism, U.S. dual interpretation of Terrorism and human rights, increasing AIPAC regime lobbying in U.S. Congress and Iran's support for the region's liberation movements, have prompted U.S. Congressional legislators to take steps towards ratification of comprehensive sanctions against Iran before JCPOA.
    Improving the economic and livelihoods and Iran phobia defeating through reducing sanctions pressure, was the most important priority of the Islamic Republic of Iran in accepting JCPOA. For this reason, Congressional post-JCPOA sanctions against Iran has focused toward making inefficient of economic, commercial and banking diplomacy, weakening missile power of Islamic Revolutionary Guard Corps and Engineering of regional arrangements through the accumulating, intelligent and aggregating of non-nuclear sanctions.
    The most important innovation of this research is that using descriptive-analytical method and by collecting information through documentary and library studies, in addition to the comparison of the sanctions policies of the congresses in the pre and post-JCPOA, it has suggested ways to counter coercive diplomacy of U.S. congress.
    Keywords: Coercive Diplomacy, U.S. Congress, JCPOA, terrorism, Non-nuclear Sanctions
  • Rasoul Safizadeh*, Khalil Sardarnia* Pages 141-162
    The rise and spread of Salafi-Takfiri movements is one of the subjects that has seriously attracted the attention of socio-political analysts. Perhaps can be told, ISIS is the most radical Takfiri group that world has ever seen already. ISIS has been shaped from very different composition such as literates, illiterates, religious fanatics, children, women, and foreigners. More than 550 Muslim women has been attained to ISIS from western countries. In this research, by explanative and discursive methodology with emphasis on theoretical framework of Lacla and Moffe, has been tried to answer this question: what is the position of women in ISIS’ discourse and why? In answer to this question, the hypothesis is that: in ISIS discourse by axis of Islam as central signifier and important factor in making of Islamic State (Caliphate), the women has high position beside of men due to these reasons: breeding in the path of making Islamic Society (Ommah), jihadi mothers for consolidation of Islamic society, emancipation of Muslim women from secular society and suicide attacks and intimidating of the west.
    Keywords: ISIS, Discourse, Gender Discourse, Islamic Society (Ommah), Central Signifier, Signified
  • Shohreh Pirani, Ali Ashrafnazari* Pages 163-193

    Understanding the reasons of violence and political extremism has become one of the main areas of political psychology in the past two decades. Considering the role of cultural and religious components with the aim of motivating individuals to engage in violent acts, one of the most important reasons for understanding political violence in this paper is attention. In this article, it will be attempted to analyze, critique and evaluate actions aimed at ISIS violence within the framework of cultural-religious theory.
    The main question is: what are the reasons and the religious and cultural structures of the violence among the members of the ISIS group? The hypothesis of this research is based on the fact that ISIS violence derives from factors such as reproduction of culture of violence, religious intolerance, crisis of meaning, feeling of humiliation, discrimination and a feeling of injustice and inequality. The main focus of this article is on the most important cultural-religious factors in the emergence of ISIS violence, including the culture of honor, religious fanaticism, the crisis of meaning and identity loss, the sense of discrimination and cultural-religious humiliation, and the desire for survival and overcoming the death anxiety.
    Keywords: proud culture, death anxiety, religion, identity crisis, ISIL
  • Hossein Khani* Pages 195-220
    Growth of neo-Salafism and the emergence of the ISIS phenomenon Which has grown increasingly in the Middle East and has influenced several countries, Indicates a new chapter in security issues in the area. Accordingly, the main question of this article is that In the light of ISIS threats in recent years, what is the regional security vision of the Islamic Republic of Iran? The hypothesis of the paper shows that due to the continuation of the drivers of these threats, Iran's regional security lies in a confrontation with the Salafist-Takfiri flow. The present paper, using qualitative methodology, and the bibliographic-descriptive technique divides into two parts. The first section examines research texts related to the emergence of ISIS and its impact on regional security in the Islamic Republic of Iran And the second part also seeks to provide an analytical framework based on the presence and continuity of critical factors (drivers) of crisis Which recognizes them provides a perspective on regional security for the Islamic Republic of Iran.
    Keywords: Regional Security, Middle East, Iranian Perspective, ISIS, Terrorism
  • Kiumars Yazdan* Pages 221-244
    The development of information and communication technology, including the Internet and derivatives of this powerful software, defined within the concept of cyberspace, is the formation of a series of communications between social groups different from the distance Far away in the real world, which has brought new opportunities and threats to the hands of governments. For example, terrorist activities are among the new threats that cyberspace has created. The present paper, by presenting a geopolitical analysis, attempts to answer the question of how cyberspace plays a role in expanding the range of terrorist activities from local to global scales with emphasis on ISIS. To answer this question, the present research was conducted with purposeful and descriptive-analytic method and library method was used to collect information. Finally, the result was that the use of cyberspace by the ISIS terrorist group, which has the most extensive and fastest applications of this technology over the years 2011 to 2016, has made the level of this new geopolitical actor change from local to transnational, and the scale of influence This unconventional actor in the geopolitical arena will expand from local to sub-national, transnational, and global.
    Keywords: Geopolitical, Cyber, Terrorism, The Level, Scale, ISIS
  • shayan jozani kohan, Shahin Jozani Kohan, Mohammadreza Dehshiri* Pages 245-273
    China has mostly the capacity to put under question the politics of United States, because this country possesses important economic power, immense infrastructures and ammunitions, political power and has impact on the countries of East Asia region. Specially, in recent years, China's military modernization has persisted along with its economic growth. Because the United State disregarded East Asia Region during George w. Bush presidency, China intensified its influence in East Asia region and increased its interests and extensive economic interactions with the countries of this region.The present research elaborates on the main discrepancies between Beijing and Washington in East Asia region and on the effect of these discrepancies on their mutual relationship. What is the effect of discrepancies between China and United States on their relations? To answer this question, the authors believe that political, economic and security- military discrepancies, especially during the Obama administration, caused ascending tension between the two countries in regional and international arenas.After explaining the conflicts between China and United States in three main political, economic and security arenas, this article scrutinizes the impact of these conflicts on the relations of these two countries.
    Keywords: East Asia, Obama, China, South China Sea, the United States
  • Sajad Bahrami Moghadam* Pages 275-300
    This paper, in an explanatory method and from the perspective of the balance-of-interest theory, shows that US-Saudi relations are based on the complex pattern of cooperation while conflicts of interest in different geopolitical contexts, and conflict of interest impedes the promotion of cooperation between the two governments to a strategic alliance and at the same time benefits The common cause has been the collapse of relations between the two governments, so issues such as arms agreements or different positions of the two governments in the Middle East crisis do not lead to a fundamental change in their relations. The findings also show that the formation and continuity of the two governments' ties has security implications, and the kingdom of Saudi Arabia has taken advantage of American power to counter its regional rivals, and the fears of Iran, especially over the last decade, have been a powerful impetus to policies Saudi Arabia's Middle East has been feared that its severity is rooted in Saudi Arabian supremacy and vulnerabilities towards Iran, in which the kingdom of Saudi Arabia has found Iran's defensive influence in the Middle East with aggressive intent with its predecessors. Accordingly, the author pointed out at the end of the necessity of a regional dialogue forum in the Persian Gulf region with a view to reducing the submissions of the behavior and intentions of the neighbors
    Keywords: the US, Saudi Arabia, the Middle East, Cooperation, Divergence