فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال بیست و ششم شماره 11 (پیاپی 147، بهمن 1397)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و ششم شماره 11 (پیاپی 147، بهمن 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/11/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شیوا غفاری، پروانه نظرعلی*، آمنه رضوی، مریم دلفان صفحات 934-944
    مقدمه
    بافت چربی پپتیدهایی را ترشح می کند که در فرایندهای مختلف نقش دارند. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر هشت هفته تمرین تداومی هوازی و تناوبی با شدت بالا بر سطوح رزیستین، انسولین و مقاومت به انسولین در رت های نر ویستار دیابتی نوع-2 بود.
    روش بررسی
    ابتدا 24 رت نژاد ویستار به دیابت نوع دو مبتلا شدند. در مرحله بعد، پس از آشناسازی با فضای تمرین، رت ها به صورت تصادفی به سه گروه مساوی 6 تایی کنترل، تداومی (20 دقیقه، 60 درصد سرعت بیشینه) و تناوبی شدید (2 دقیقه فعالیت با 80 % سرعت بیشینه، 2 دقیقه ریکاوری با 30% سرعت بیشینه) تقسیم شدند و به مدت هشت هفته و به صورت پنج روز در هفته تمرین داده شدند. بیان ژن رزیسیتن در بافت چربی احشایی و سطح پلاسمایی انسولین و گلوکز قبل و بعد از هشت هفته اندازه گیری شد. از آنوای یک راهه در سطح معناداری کمتر از 05/0 برای تحلیل آماری داده ها استفاده شد.
    نتایج
    تفاوت میانگین های قبل و بعد از دوره تمرین صرف نظر از نوع آن در همه فاکتورها از نظر آماری معنی دار بود (0.05>P). تمرینات تناوبی منجر به تغییرات معنی دار در همه فاکتورهای غیر از بیان ژنی رزیستین شد (05/0>P). بین تغییرات مقاومت به انسولین و بیان ژن رزیستین ارتباط معنی داری وجود داشت (0.63r=).
    نتیجه ‏گیری
     تحقیق حاضر نشان داد تمرین ورزشی عامل موثری بر مقاومت به انسولین و فاکتورهای مرتبط در دیابت می باشد و رزیسین نیز بر این فرایند موثر می باشد ولی به نظر می رسد داشتن تمرین منظم ورزشی عامل مهمتری از نوع آن برای تاثیرگذاری بر بیان رزیستین باشد.
    کلیدواژگان: رزیستین، دیابت، گلوکز، مقاومت به انسولین
  • سید محمد موسوی زاده، مرتضی باغیانی، محمد مجدی زاده، بی بی فاطمه حقیرالسادات*، سید محمود موسوی زاده صفحات 945-956
    مقدمه
    روش های معمول سرطان درمانی به دلیل داشتن عوارض جانبی با مشکلات فراوانی روبرو هستند، بنابراین استفاده از روش های نوین در دارو رسانی به سلول های سرطانی ضروری است. در مطالعه حاضر فرمولاسیون نانویی از حامل های لیپیدی حاوی داروی دوکسوروبیسین سنتز شده و ویژگی های فیزیکوشیمیایی آن مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر نوعی مطالعه تجربی می باشد. سامانه لیپوزومی با استفاده از توئین-20، کلسترول و فسفاتیدیل کولین سویا به روش هیدراتاسیون فیلم نازک سنتز شدند. بعد از بارگذاری داروی دوکسوروبیسین درون لیپوزوم ها، شاخصه های فیزیوشیمیایی نانوسامانه از منظر بازده درون گیری، پروفایل رهایش دارو در شرایط مشابه سلول های سالم و سرطانی، اندازه، پتانسیل زتا، مورفولوژی و طیف IR تعیین گردید.
    نتایج
    نانو حامل های لیپوزومی دارای قطر nm9/132، انکپسولاسیون 71/93% و پتانسیل زتا mV 18/0±73/38- می باشد. حداکثر رهایش دارو از نانوسامانه در شرایط C° 37، 4/7=pH و C° 42، 4/5=pH و C° 37، 4/5=pH بعد از گذشت 72 ساعت، به ترتیب، 54/36% و 18/74% و 9/55% بوده است. بررسی های SEM و IR نشان از مورفولوژی کروی و عدم وجود برهم کنش شیمیایی میان نانوسامانه و دارو بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که سامانه لیپوزومی ضمن برخورداری از ویژگی های فیزیوشیمیایی مناسب، تغییری در ماهیت شیمیایی داروی ایجاد نکرده و می تواند حاملی مناسب و نیمه هدفمند برای داروی دوکسوروبیسین باشد.
    کلیدواژگان: امل های دارویی، لیپوزوم، دوکسوروبیسین، ضد سرطان، رهایش دارو
  • آتنا دادگری، سید مجتبی یاسینی اردکانی، الهه شیری محمدآبادی، ناهید مظلوم، مطهره شرف الدینی، ایمانه باقری* صفحات 957-965
    مقدمه
    اسکیزوفرنیا یک آسیب شدید روانی می باشد و بر کیفیت زندگی بیماران تاثیر قابل توجهی دارد. این پژوهش به منظور تاثیر ارائه آموزش حین ترخیص بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به اسکیزوفرن انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر مطالعه تجربی و جامعه مورد بررسی بیماران مرکز جامع روان پزشکی استان یزد می باشند. در این مطالعه بیماران (در دو گروه آزمون و گواه و هر گروه 32 نفر) مبتلا به اسکیزوفرنیا بستری در مرکز جامع روان پزشکی استان یزد انتخاب و بررسی شدند. برای گروه آزمون علاوه بر اقدامات روتین بخش، برنامه ترخیص به مدت 6 ساعت در روز ترخیص در بیمارستان اجرا شد و برای گروه شاهد برنامه روتین بخش اجرا گردید. کیفیت زندگی هر دو گروه قبل از مداخله و هم چنین یک ماه پس از ترخیص با استفاده از پرسش نامه کیفیت زندگی اندازه گیری شد. تجزیه وتحلیل آماری به وسیله آزمون های آماری تی زوجی و تی مستقل انجام شد .(Spss 16)
    نتایج
    گروه های مورد مطالعه از نظر متغیرهای جمعیت شناختی و نمره کیفیت زندگی اولیه هم سان بودند. بعد از مداخله کیفیت زندگی و مهارت اجتماعی (001/0P<) در گروه آزمون به طور معنا داری بهبود یافته بود اما در گروه شاهد تغییر معنا داری یافت نشد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    افزایش کیفیت زندگی از مزایای آموزش حین ترخیص می باشد که با توجه به سیر مزمن بیماری اسکیزوفرنی اهمیت بسزایی دارد.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، ترخیص، کیفیت زندگی
  • امیر رضا کرمی بناری* صفحات 966-977
    مقدمه
    کراتاگوس اکسی کانتا (سرخ ولیک-هاوترون) درطب سنتی و هومئوپاتیک به عنوان یک کاردیوتونیک (مقوی قلب) به کارمی رود. مطالعه حاضر در مورد اثرگیاه کراتاگوس اکسی کانتا بر روی وضعیت آنتی اکسیدانی طی انفارکتوس میوکارد تجربی القا شده در موش ها انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی چهار گروه از موش های صحرایی ویستار نر (220-200 گرم) که هر گروه شامل 10 سر حیوان بود برای مطالعه انتخاب شدند. گروه اول به عنوان گروه کنترل، گروه دوم: ایزوپرترنول (85 میلی گرم برکیلوگرم وزن بدن ) را به صورت زیر جلدی در روز 15 و 16 دریافت نمودند. گروه سوم : کراتاگوس (100 میلی گرم برکیلوگرم وزن بدن) از راه خوراکی به مدت 30 روز دریافت نمودند . گروه چهارم: کراتاگوس را به مدت 30 روز و ایزوپرترنول را در روزهای 15 و16 دریافت نمودند. در انتها موش های صحرایی بیهوش و خون از قلب گرفته شد سپس قلب برای آزمایش های بیوشیمیایی و آنالیزهای پاتولوژی خارج گردید. فعالیت مالون دی آلدئید، کاتالاز ، گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دسموتاز و آنتی اکسیدان های تام سرم مورد مطالعه قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و کروکسال والیس با استفاده از نرم افزارv 16 SPSS و در سطح معنا داری کمتر از05/0 انجام شد.
    نتایج
    کراتاگوس سطح مالون دی آلدئید در سرم و بافت قلب را به طور معنی داری کاهش (05/0>p) و سطح کاتالاز، سوپراکسید دسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز سرم و بافت قلب و هم چنین سطح کل آنتی اکسیدان ها را در مقابل گروهی که فقط ایزوپرترنول دریافت نمودند، به طور معنی داری افزایش داد (05/0>p). کراتاگوس هم چنین میزان ادم، ارتشاح سلول های آماسی و نکروز بافت قلبی را در مقایسه با گروهی که فقط ایزوپرترنول دریافت نمودند،کاهش داد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه اثر محافظتی کراتاگوس بر آسیب بافتی واسترس اکسیداتیو ناشی از انفارکتوس میوکارد القا شده توسط ایزوپرترنول را تایید می نماید
    کلیدواژگان: ایزوپرترنول، انفارکتوس میوکارد، کراتاگوس، موش صحرایی
  • نیما رضاییان قراگزلو، فهیمه باغبانی آرانی*، سید عطااللهسادات شاندیز صفحات 978-988
    مقدمه
    کارسینومای هپاتوسلولار HCC Hepatocellular carcinoma به عنوان یکی از شایع ترین بدخیمی اولیه کبد و سومین علت شایع مرگ در اثر سرطان به شمار می رود. این مطالعه با هدف بررسی مقایسه ای ترکیبات شیمیایی و آپوپتوز سلولی دو نوع عصاره الکلی و آبی ریشه گیاه شیرین بیان بر روی رده سلولی سرطانی کبد HepG2 انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، ترکیبات شیمیایی عصاره های آبی و الکلی گیاه شیرین بیان با استفاده از روش GC/MS مورد ارزیابی قرار گرفته شد. رده سلولی سرطان کبد HepG2 در محیط کشت RPMI1640 حاوی 10 % سرم جنین گاوی تحت شرایط دمای 37 درجه سانتی گراد و دی اکسید کربن 5 درصد رشد داده شدند. فعالیت سمی عصاره های آبی و الکلی با کمک آزمون رنگ آمیزی MTT طی زمان 24 ساعت محاسبه شد. به منظور ارزیابی القای آپوپتوز در سلول های HepG2 از رنگ آمیزی هوخست 33258 استفاده شد.
    نتایج
    آنالیز داده های فیتوشیمیایی عصاره آبی، تعداد 18 ترکیب را نشان داد که عمده ترین میزان آن مربوط به Dodecane (34/13 %) و2',6'-Dihydroxyacetophenone bis(trimethylsilyl) ether (48/12 %) بود. آنالیز داده های فیتوشیمیایی عصاره الکلی، 17 ترکیب شیمیایی شناسایی شد که بیشترین درصد مواد تشکیل دهنده آن Pentadecane (78/7 %) و 2,6,11,15-Tetramethylhexadecane (67/4 %) بود. نتایج تست MTT نشان داد که سلول های تیمار شده با عصاره ها سمیت سلولی وابسته به دوز دارند. نتایج رنگ آمیزی هوخست 33258 نشان داد عصاره الکلی نسبت به آبی می تواند باعث قطعه قطعه شدن بیشتر DNA هسته ای رده سلولی سرطانی HepG2 شود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش می توان گفت که عصاره الکلی ریشه گیاه شیرین بیان نسبت به عصاره آبی اثر القای آپوپتوز بیشتری بر روی سلول های سرطانی HepG2 دارد و با تحقیقات بیشتری می توان از آن در درمان سرطان کولون بهره برد.
    کلیدواژگان: گیاه شیرین بیان، سرطان کبد، آپوپتوزی، HepG2
  • حسین توانگر، زهره کلانی، فریبا قدس بین، صادق کاظمی، امین پیش بین* صفحات 989-997
    مقدمه
    عمل جراحی کاتاراکت در سالمندان از اعمال جراحی شایع است. تهوع و استفراغ پس از جراحی تجربه ای ناخوشایند است که می تواند عوارض جدی در این بیماران داشته باشند. این مطالعه باهدف تعیین تاثیر فشار روی نقطه پریکاردیوم 6 بر میزان تهوع بعد از جراحی کاتاراکت در بیماران سالمند در بیمارستان خلیلی شیراز در سال 1395 انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه به صورت کار آزمایی بالینی تصادفی شده بر روی 50 نفر از بیماران سالمند در گروه آزمون و 50 نفر در گروه کنترل انجام شد. یک ساعت قبل از جراحی به دست بیماران دست بندهای سی باند حاوی دکمه فشاری در نقطه (P6)، بسته شد و در گروه کنترل نیز همان دست بند بدون دکمه بسته شد. 5 ساعت پس از القای بیهوشی عمومی دست بند از دست هر دو گروه بازشده و میزان تهوع بیماران بلافاصله پس از به هوش آمدن و در ساعت 8 و 12 بعد از جراحی ثبت گردید. پس از 5 هفته، اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزارSPSS v 16 و آزمون آماری (T مستقل) مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت (05/0P<).
    نتایج
    میانگین شدت و دفعات تهوع 8 ساعت بعد از جراحی کاتاراکت در دو گروه اختلاف معناداری داشت (01/0P<). ولی میانگین شدت تهوع بلافاصله و 12 ساعت بعد از جراحی کاتاراکت در دو گروه اختلاف معناداری نداشت (159/0P>).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد طب فشاری در کاهش شدت تهوع بعد از جراحی کاتاراکت موثر است. به دلیل کاهش هزینه، عارضه کم و ساده بودن اجرای طب فشاری، می توان آن را به عنوان یکی از راه کارهای مراقبتی موثر در کاهش تهوع توصیه نمود.
    کلیدواژگان: طب فشاری، تهوع و استفراغ، نقطه پریکاردیوم 6، جراحی کاتاراکت، سالمند
  • علیرضا علی آبادی*، احمد محمدی فرانی، آرش حقیقی، الهام خانلری صفحات 998-1007
    مقدمه
    سرطان به عنوان یکی از علل مهم مرگ و میر در جهان شناخته شده است. در تحقیقات اخیر، کشف داروهای موثر، انتخابی و ایمن در اولویت و ضروری خواهد بود. مطالعات اخیر نشان داده اند لیپواکسیژنازها از جمله لیپواکسیژناز 5، 12 و 15 در اختلالات نئوپلاستیک از اهمیت بیشتری برخوردارند. با توجه به اثربخشی یکسری از مشتقات نفتالیمید به عنوان مهارکننده لیپواکسیژناز-15، در ادامه سمیت سلولی آن ها در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این بررسی یک مطالعه بنیادی انجام شد. سمیت سلولی سری جدیدی از مهارکننده های 15-لیپواکسیژناز-1 بر پایه نفتالیمید در سه رده سلولی سرطانی SKNMC (نوروبلاستوما)، PC3 (کارسینوم پروستات) و HT29 (سرطان کولورکتال) با استفاده از روش MTT (3-(5،4-دی متیل تیازول-2-ایل)-2،5-دی فنیل تترازولیوم بروماید) بررسی و نتایج با داکسوروبیسین مقایسه شدند. IC50 ترکیبات با آنالیز رگرسیون با استفاده از نرم افزار Prism-6 انجام شد.
    نتایج
    به طورکلی همه ترکیبات سنتز شده اثرات کمتری نسبت به دکسوروبیسین بر روی سه رده سلولی HT29،SKNMC ، PC3 داشتند. رده سلولی SKNMC حساسیت بیشتری نسبت به ترکیبات تست شده نشان داد. از بین ترکیبات (3a-m) دو ترکیب (3e) با استخلاف متا متوکسی و (3i) با استخلاف پارا فلوئور به ترتیب باM μ 78/1±92/5IC50 = و M μ 7/1±04/10IC50 = دارای بیشترین پوتنسی بر روی رده سلولی PC3 می باشد.
    نتیجه گیری
    ترکیبات تست شده با این که اثرات ضعیف تری نسبت به داکسوروبیسین نشان دادند ولی برخی از این ترکیبات از اثر سمیت سلولی قابل توجهی برخوردارند. این ترکیبات می توانند به عنوان ترکیبات الگو جهت دستیابی به ترکیبات جدید ضدسرطان به کار روند.
    کلیدواژگان: ضد سرطان، سمیت سلولی، نفتالیمید، لیپواکسیژناز
  • سمیه عبدی، حمیرا حاتمی نعمتی*، رقیه خاکپای، غلامرضا دهقان صفحات 1008-1018
    مقدمه
    هدف از مطالعه حاضر، اثر ریزتزریق کوتاه مدت عصاره فرولا اسزوویتسیانا بر روی حافظه فضایی و پروکسیداسیون لیپیدی در هیپوکامپ مدل های تجربی مالتیپل اسکلروزیس (MS) است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی تعداد 35 سر رت نر نژاد ویستار به طور تصادفی به پنج گروه هفت تایی شامل کنترل، شاهد، مدل MS، و دو گروه تیمار عصاره تقسیم شدند. در گروه مدل تجربی MS، القایMS با تزریق سم اتیدیوم بروماید به هیپوکامپ انجام گرفت. یک هفته پس از القای MS، دو گروه تیمار به مدت 3 روز عصاره فرولا اسزوویتسیانا را با دوز های g/ratμ5 و g/ratμ10 دریافت کردند. پس از اتمام دوره تیمار، جهت سنجش حافظه فضایی، آزمون ماز آبی موریس انجام گرفت. در خاتمه، بعد از نمونه برداری از هیپوکامپ هر دوطرف و سنجش مالون دی آلدئید (MDA)، داده ها به صورت میانگین ± خطای استاندارد میانگین (Mean±S.E.M) ارائه گردید و اختلاف معنی دار توسط آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) با آزمون تعقیبی Student-Newman-Keuls به وسیله نرم افزار Instat3 مورد سنجش قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد که مسافت طی شده (29/53±44/1022) و زمان (29/3±30/41) رسیدن به سکوی پنهان در گروه مدل های MS نسبت به مسافت طی شده (56/29±94/885) و زمان (65/0± 26/36) گروه کنترل سالم افزایش یافت (001/0P<) و تیمار کوتاه مدت عصاره فرولا اسزوویتسیانا، مسافت (16/24± 39/838) و زمان (24/1± 87/39) رسیدن به سکو را در این مدل ها کاهش داد (001/0P<). میزان MDA مدل های تجربی MS (51/0± 8/3) نسبت به گروه کنترل (13/0±68/0) افزایش یافت (001/0 P<) و در مدل های MS تحت تیمار با عصاره فرولا (04/0± 34/0)کاهش یافت (001/0 P<).
    نتیجه گیری
    تیمار عصاره فرولا اسزوویتسیانا با کاهش میزان محصولات پروکسیداسیون لیپیدی قادر به ممانعت از کاهش روند یادگیری و حافظه در مدل های تجربی MS است.
    کلیدواژگان: هیپوکمپ، مالتیپل اسکلروزیس، مالون دی آلدئید، فرولا اسزوویتسیانا، حافظه فضایی، رت
|
  • SHiva GHafari, Parvaneh Nazarali *, Ameneh Razavi, Maryam Delfan Pages 934-944
    Background
    the adipose tissue produces and releases peptides that contribute to various processes in body, including insulin resistance. The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of continuous aerobic training and high intensity interval training on Resistin and insulin levels and insulin resistance in type 2 diabetic male wistar rats.
    Methods
    Twenty-four Wistar rats became diabetic in seven months. In next phase, after introducing with training environment, Wistar rats were randomly assigned into three equal groups of six each: control, continuous (20 minutes, 60% maximum speed) and intense interval (2 minutes of activity with 80% maximum speed, 2 minutes recovery with 30% maximum speed). The rats trained five time a week for eight weeks. Resistin gene expression and plasma insulin and glucose levels were measured before and after eight weeks. One-way ANOVA was used at P<0.05 for statistical analysis of data.
    Results
    regardless the type of training, differences between pre and post training results was statistically significant for insulin, glucose, insulin resistance and Resistin (P<0.05). Interval training lead to significant changes in all factors except the Resistin gene expression (P<0.05). There was a significant relationship between changes in insulin resistance and Resistin gene expression (r=0.63).
    Conclusion
    The results of this study showed that training is an effective factor in insulin resistance process and related factors in diabetes, and Resistin also play a role in this process, but it seems that regular training is more important factor than its type to change the Expression of Resistin.
    Keywords: Resistin, Diabetes Mellitus, Glucose, Insulin Resistance
  • Syed, Mohammad Moosavizadeh, Morteza Baghiani, Mohammad Majdizadeh, Fatemeh Haghiralsadat *, Seyed, Mahmoud Moosavizadeh Pages 945-956
    Introdution
     Common cancer treatment methods have many side effects. Therefore, the use of new methods for drug delivery to cancer cells is necessary. In the present study, nano formulations of lipid carriers containing doxorubicin have been synthesized and its physicochemical properties have been investigated.
    Methods
    The present study was an experimental study. The liposomal systems were synthesized by the method of thin-film hydration and using Tween-20, cholesterol and soybean phosphatidylcholine. After loading Doxorubicin drug into the liposomes, physiochemical properties of nano-carriers were determined from the perspective of encapsulation efficiency, drug release profile under healthy and cancerous cells condition, hydrodynamic diameter, zeta potential, morphology and IR spectra.
    Results
    The liposomal system had 132.9 nm in diameter, the encapsulation 93.74% and -38.73±0.18mV zeta potential. The maximum release of drug from the nano-carrier under conditions 37°C, pH=7.4 and 42°C, pH=5.4 and 37°C, pH=5.4 after 72 hours was 36.54% and 74.18% and 55.9% respectively. SEM and IR assessments revealed spherical morphology and the absence of chemical interaction between nano-carrier and drug.
    Conclusion
    The result of this research indicates that the liposomal system, having the appropriate physiochemical properties, has not changed the chemical nature of drug and thus can be a suitable and semi-targeted carrier for doxorubicin.
    Keywords: Drug Carriers, Liposome, Doxorubicin, Anti-cancer, Drug Liberation
  • Atena Dadgari, Yasini Seyed, Ellahe Shiri, Nahid Mazlom, Imane Bagheri, Motahare Sharaf aldini * Pages 957-965
    Introdution
     Schizophrenia is a severe mental disorder, which may be accompanied by reduction in quality of life.The purpose of this study was to study the effect of education during discharge on the quality of life in the patients with schizophrenia.
    Methods
    The present study was an experimental study and research community is of the patients at the Comprehensive Psychiatric Center of Yazd Province, Iran. In this study, the patients (two experimental and control groups, n= 32 in each group) with schizophrenia were admitted to the Comprehensive Psychiatric Center of Yazd Province. For the experimental group, in addition to routine programs, the discharge program was performed for 6 hours in the hospital and a routine program was performed for the control group. Quality of life was measured with the quality of life inventory in both groups before the intervention and one month after discharge. Statistical analysis was performed by paired T test and independed T test(version 16)
    Results
    The groups were matched for demographic variables and quality of life score. At the end of the study, the quality of life and social skills (P <0.001) were significantly improved in the experimental group, but there was no significant change in the control group (P>0.05).
    Conclusion
    Increasing the quality of life is the benefits of training during discharge, which is important due to the chronic course of schizophrenia
    Keywords: Schizophrenia, Discharge, Quality of life
  • Amir reza Karamibonari * Pages 966-977
    Introdution
     Crataegus oxycanta (hawthorn) is used in herbal and homeopathic medicine as a cardiotonic.The present study was done to investigate the effect of the Crataegus oxycanta on antioxidant status in induced myocardial infarction in rat.
    Methods
    In this experimental study, four groups of wistar rats (200-220g) each comprising 10 animals, were selected for this study. Group I, rats served as control. Group II rats were given isoperternol (85mg/kg body weight) subcutaneously on 15th and 16th days. Group III rats were given Crataegus oxycanta (100mg/kg/day), orally for 30 days. Group IV rats were given Crataegus oxycanta (100mg/kg/day), orally for 30 days and isoperternol (85mg/kg body weight, subcutaneously) was given on 15th and 16th days. At the end of the experimental period, the rats were anaesthetized and blood obtained from the heart then rats were sacrificed and the hearts were removed for biochemical and histological analysis. The activity of malondialdehyde (MDA), catalase, superoxide dismutase (SOD), glutathione peroxidase (GPX) and total antioxidants was studied. Descriptive one-way analysis of variance (ANOVA) was used in different group. Significance was defined as P ≤ 0.05. Statistical analysis was performed using SPSS software version 16.
    Results
    Crataegus significantly reduced plasma and heart tissue MDA levels (p<0.05) and significantly increased catalase, SOD, GPX and total antioxidant levels versus the group that received only isoperternol (p<0.05 ). Crataegus also decreased the rate of edema, inflammatory cell infiltration and heart tissue necrosis compared to the group that received only isoperternol.
    Conclusion
    The study confirms the protective effect of Crataegus oxycanta against tissue damage and oxidative stress caused by isoperternol induced myocardial infarction
    Keywords: Isoperternol, Myocardial infarction, Crataegus, Rat
  • Nima Rezaiyan Gharagozlu, Fahimeh Baghbani, Arani *, Seyed Ataollah Sadat Shandiz Pages 978-988
    Introdution
     Hepatocellular carcinoma (HCC) is one of the most common cancers. It is the third leading cause of cancer related death. This study aimed to evaluate the phytochemical composition of ethanolic and aqueous Glycyrrhiza glabra root extracts its apoptotic effects against human hepatocarcinoma HepG2 cell line.
    Methods
    In the current experimental study, the phyochemical composition of aqueous and ethanolic Glycyrrhiza glabra extract was evaluated by GC/MS method. The HepG2 cells were grown in RPMI1640 supplemented with 10 % (v/v) FBS at 37°C with 5 %carbon dioxide (CO2) atmosphere. The cytotoxicity activities of extracts were measured using MTT after 24 hours. To evaluate the ability of extracts to trigger apoptosis in HepG2 cells, the Hosest8778 staining method was carried out.
    Results
    The phytochemical data of aqueous extract revealed 18 compounds, including Dodecane (13.34%) and 2',6'-Dihydroxyacetophenone bis (trimethylsilyl) ether (12.48%) as the major constitutes. The chemical composition of ethanolic extract showed 17 compounds, including Pentadecane (7.78%), 2,6,11,15-Tetramethylhexadecane (4.67%) as the prominent compounds. The MTT results revealed that the extract-treated cells had a dose-related toxicity effects. The results of Hoechst 33258 staining showed that the nuclear DNA fragmentation was increased in the ethanolic extract treatment compared to aqueous extract.
    Conclusion
    The ethanolic extract of Glycyrrhiza glabra possesses more apoptotic effect on cancer cells and further researches are needed for investigating its potential mechanism
    Keywords: Glycyrrhiza glabra, Liver cancer, Apoptosis, HepG2
  • Hossin Tavangar, Zahra Kalani, Fariba Ghodsbin, Sadegh Kazemi, Mohammad Amin Pishbin * Pages 989-997
    Introdution
     Cataract is a common surgery in older people. Nausea is an unpleasant feeling after general anesthesia that may cause serious effects on such patients. This article aimed to study the effect of pressure pericardium 6 on nausea after cataract surgery in elderly patients in the Khalili Hospital, Shiraz, Iran, in 1395.
    Methods
    This randomized double-blind clinical trial was done on 50 elderly patients in the intervention group and 50 in the control group. An hour before the surgery, the patients closed a 30-band wristband containing a push-button at the point (P6), and in the control group, the same wristband was closed without a button. Five hours after the induction of general anesthesia, the wristband was removed from both groups and nausea level of the patients were recorded immediately after their recovery at 8 and 12 hours after the surgery. After 5 weeks, the data were collected and analyzed using SPSS version 16 and independent T-test (P-value < 0.05) .
    Results
    The results showed the meaningful difference in average severity and frequency of nausea 8 hours after cataract surgery in two groups (p<0.01). But the severity of nausea immediately and 12 hours after cataract surgery was not significantly different in both groups (p>0.159).
    Conclusion
    The finding showed that acupressure is effective in reducing the severity of nausea after cataract surgery. Due to low cost, low complication and simplicity of acupressure, it can be recommended as a way of caring by nurses and other medical staff in reducing nausea.
    Keywords: Acupressure_nausea_vomiting_pericardial 6 point_cataract._elderly
  • Alireza Aliabadi *, Ahmad Mohammadi, Farani, Arash Haqiqi, Elham Khanlari Pages 998-1007
    Introduction
    Cancer has been known as one the main causes of the death in the world. In recent researches, discovery of effective, selective and safe medications is a priority and emergency. In recent reports, the role of lipoxygenases (LOX) has been confirmed in neoplastic diseases. Some isoenzymes such as 5, 12 and 15 have more importance in the neoplasia. According to the efficacy of naphthalimides as LOX inhibitor, herein we explored the cytotoxicity of naphthalimide derivatives.
    Methods
    A basic study was carried out in the current research. The cytotoxicity of a new series of naphthalimide-based 15-LOX-1 inhibitors was evaluated in three cancerous cell lines namely SKNMC (neuroblastoma), PC3 (prostatic cancer), HT29 (colorectal cancer) using MTT protocol and the obtained data was compared to doxorubicin. Calculation of the IC50 of tested compounds was performed by regression analysis using Prism-6 software.
    Results
    Totally, all tested compounds exhibited inferior activity than doxorubicin towards HT-29, SKNMC and PC3 cell lines. SKNMC cell line rendered more sensitivity to tested compounds. Amongst the compounds 3a-3m, compound 3e (3-methoxy) and 3i (4-F) with IC50 = 5.92±1.78 µM and 10.04±1.7 µM were the most potent derivatives towards PC3 cells.
    Conclusion
    Although all compounds did not exert more potency in comparison with doxorubicin, some of them showed remarkable cytotoxicity. The potent derivatives could be introduced as novel lead compounds for development of new anticancer drugs.
    Keywords: Anticancer, Cytotoxicity, Naphthalimide, Lipoxygenase
  • Somayeh Abdi, Homeira Hatami Nemati *, Roghayeh Khakpay, Gholamreza Dehghan Pages 1008-1018
    Introduction
    The aim of this study was to investigate the effect of short-term microinjection of Ferula szowitsiana extract on the process of spatial memory and lipid peroxidation in the hippocampus in an experimental model of Multiple Sclerosis (MS).
    Methods
    In this experimental study, 35 male Wistar rats were randomly divided into five groups. Each group has 7 rats. These groups were included control, sham, model of MS and MS groups with plant extract treatments. In the experimental model of MS groups, induction of MS was carried out by single injection of ethidium bromide (EB) into the hippocampus. One week after MS induction by EB (0.01 %), the MS groups were treated by Ferula szowitsiana extract (5 and 10 μg/rat) for 3 consecutive days. Finally following the treatment period, for measuring spatial memory, Morris Water Maze test was carried out and the hippocampus of both sides were dissected and used for measurement of Malondialdehyde (MDA).
    Results
    The results showed that in the experimental model of MS group travelled distance (1022.44±53.29) and escape latency (41.30±3.29) increased compared to travelled distance (885.94±29.56) and escape latency (36.26±0.65) in the control group (p<0.001). Short-term treatment by Ferula szowitsiana extract in this models decreased the travelled distance (838.39±24.16) and escape latency (39.87±1.24) (P<0.001). MDA increased in the experimental model of MS group (3.8±0.51) compared to the control group (0.68±0.13) (p<0.001) and in the Ferula treated group (0.34±0.04) decreased compared to the MS animals (P<0.001).
    Conclusion
    Treatment with Ferula szowitsiana extract is able to prevent memory and learning reduction, through inhibition of lipid peroxidation in an experimental model of MS.
    Keywords: Hippocampus, Multiple sclerosis, Malondialdehyde, Ferula szowitsiana, Spatial memory, rat