فهرست مطالب

فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان - سال ششم شماره 4 (زمستان 1397)

فصلنامه فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان
سال ششم شماره 4 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • لیما طیبی *، هادی پورباقر، حمید فرحمند صفحات 1-20
    این مطالعه با هدف بررسی تنوع ژنتیکی جنس Epeorus در طول رودخانه گاماسیاب انجام شد. نمونه برداری از Epeorusها از چهار ایستگاه به ترتیب از سرچشمه رودخانه به سمت پایین با فاصله حدود 500 متر از یکدیگر، در چهار فصل سال و با سه تکرار از قسمت های جانبی و وسط رودخانه توسط نمونه بردار سوربر صورت گرفت. پس از جداسازی و فیکس Epeorusها، مراحل استخراج DNA انجام و کیفیت آن ها روی ژل الکتروفورز بررسی شد. سپس تکثیر ژن مورد مطالعه (سیتوکروم اکسیداز-1) با استفاده از آغازگرهای مشخص انجام شد و محصولات PCR توالی یابی شد. هم ردیف سازی، بررسی و مقایسه توالی ها با نرم افزار MEGA 6 صورت گرفت. بررسی های مولکولی حاکی از آن بود که کاهش تنوع ژنتیکی در ایستگاه شماره 2 که در معرض آلودگی پساب کارگاه تکثیر و پرورش ماهی قرار داشت به ویژه در فصولی که رودخانه با کاهش دبی آب مواجه شده بود، مشهود است.
    کلیدواژگان: تنوع ژنتیکی، توالی یابی، رودخانه گاماسیاب، Epeorus، سیتوکروم اکسیداز-1
  • فرزانه نوری *، احمد ایمانی، سعید حاجی نژاد، کوروش سروی مغانلو صفحات 21-38
    هدف مطالعه حاضر بررسی اثر سطوح مختلف اسیدهای چرب جیره غذایی (HUFA و PUFA) بر برخی شاخص های ریخت سنجی روده پیشین لاروهای ماهی قزل آلای رنگین کمان در شروع تغذیه آغازین بود. بنابراین هشت جیره غذایی مختلف شامل جیره های حاوی سطوح مختلف HUFA شامل صفر، 5/0، 1، 2 درصد در سطحPUFA برابر 20 درصد (آزمایش نخست) و سطوح مختلف PUFA شامل 10، 20، 30 و 40 درصد در سطح HUFA معادل 8 درصد چربی جیره غذایی (آزمایش دوم) تنظیم شد. تراکم لاروها در هر مخزن پرورشی 100 قطعه بود و آزمایش به مدت شش هفته به طول انجامید. در پایان آزمایش، از هر تیمار شش قطعه ماهی به صورت تصادفی انتخاب و قسمت ابتدایی روده کوچک آن ها برای مطالعات بافت شناسی کلاسیک نمونه برداری شد. در آزمایش نخست با افزایش سطح HUFA جیره غذایی، ضخامت اپیتلیوم و ارتفاع چین های روده (Villi) کاهش یافت (05/0>P) و سطح مناسب HUFA در این آزمایش 5/0 درصد تشخیص داده شد. همچنین در آزمایش دوم تنها ارتفاع چین بخش پیشین روده تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار گرفت (05/0>P) و در سطح PUFA 20 درصد از چربی کل جیره، ارتفاع چین (3/10±3/207 میکرومتر) از بیشترین میزان برخوردار بود. بنابراین توصیه می شود در صورت استفاده از منابع روغن گیاهی (جایگزینی منابع دریایی با منابع گیاهی) که موجب افزایش میزان PUFA جیره غذایی می شود، سطح اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره می تواند تا هشت درصد افزایش یابد تا ساختار طبیعی بافت روده حفظ شود.
    کلیدواژگان: جیره غذایی، اسیدهای چرب غیراشباع، لارو نورس، تغذیه آغازین، قزل آلای رنگین کمان
  • قاسم ناصر علوی، علی بانی، سیامک باقری * صفحات 39-60
    روتیفرها به عنوان غذای زنده برای تغذیه لارو ماهیان و همچنین به عنوان گونه هایی که در اکوسیستم های تالابی می توانند شاخص مناسبی در راستای تعیین کیفیت آب و تشخیص میزان یوتریفیکاسیون (پرغذایی) محسوب شوند، حائز اهمیت هستند. بررسی روتیفرها در سه منطقه پیربازار، شیجان و بهمبر طی سال 96-1395 به صورت ماهانه انجام شد. تعداد 29 جنس از 17 خانواده متعلق به دو زیر راسته Monogononta و Bdelloidea در مناطق نمونه برداری شناسایی شد. بیشترین فراوانی روتیفرها در فصل تابستان در منطقه پیربازار و کمترین آن ها در فصل زمستان در بهمبر بود. نتایج تحلیل تطبیق متعارف (CCA) نشان داد در منطقه پیربازار به دلیل آلودگی زیاد، روتیفرها با عوامل محیطی دما، pH، فسفر کل و نیتروژن کل همبستگی مثبت و با اکسیژن محلول همبستگی منفی وجود داشت. تراکم جنس های Filinia، Brachionus و Polyarthra از روتیفرها با دمای آب همبستگی مثبت و قوی و جنس Keratella با اکسیژن محلول همبستگی منفی داشت. همچنین منطقه پیربازار بر اساس شاخص تروفی تریکس نسبت به منطقه شیجان و بهمبر غنی تر بود.
    کلیدواژگان: روتیفر، زئوپلانکتون، تروفی، تالاب انزلی
  • سراج بیتا *، پریا اکبری، فرزانه سلطانپور صفحات 61-78
    مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر عصاره جلبک سارگاسوم (Sargassum ilicifolium) بر شاخص های رشد، تغذیه، ترکیب بدن و فعالیت آنزیم های گوارشی ماهی کفال خاکستری به مدت 60 روز صورت گرفت. در این مطالعه، تعداد 120 قطعه ماهی کفال خاکستری با میانگین وزنی 07/1±77/11 گرم در یک طرح کاملا تصادفی به 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار (10 قطعه ماهی در هر تکرار) که شامل تیمار آزمایشی شاهد (بدون استفاده از عصاره جلبک) و سه تیمار با اضافه کردن مقادیر 5، 10 و 15 گرم عصاره جلبک سارگاسوم به هر کیلوگرم جیره، تقسیم بندی شدند. نتایج به دست آمده در پایان آزمایش نشان داد که بالاترین وزن نهایی، نرخ رشد ویژه و کارایی مصرف پروتئین مربوط به تیمار 15 گرم عصاره جلبک در کیلوگرم جیره بود. بیشترین میزان پروتئین خام، فعالیت آنزیم های پروتئاز، آمیلاز و لیپاز و کمترین میزان چربی در گروه حاوی 15 گرم عصاره جلبک در کیلوگرم جیره مشاهده شد. هر چند از نظر فعالیت آنزیم آمیلاز بین گروه 10 و 15 گرم عصاره جلبک در کیلوگرم جیره اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0<P). در کل، نتایج این مطالعه نشان داد که ماهیان کفال تغذیه شده با رژیم غذایی حاوی 10 و 15 گرم عصاره جلبک سارگاسوم در کیلوگرم جیره عملکرد رشد، تغذیه، ترکیب لاشه و فعالیت آنزیم های گوارشی بهتری را در مقایسه با تیمار شاهد نشان دادند و استفاده از 15 گرم عصاره جلبک در کیلوگرم جیره ماهی کفال خاکستری توصیه می شود.
    کلیدواژگان: جلبک سارگاسوم، ماهی کفال خاکستری، عملکرد رشد، آنزیم های گوارشی
  • مهسا جانباز، طاهره سادات آقاجانزاده* ، ناصر جعفری صفحات 79-101
    رشد و نمو گیاهان آبزی به عواملی مانند نور، دما، اکسیژن محلول، pH و همچنین مواد آلی و معدنی بستگی دارد. هدف از پژوهش حاضر، مطالعه برخی پاسخ های فیزیولوژیکی سرخس آبزیAzolla filiculoides Lam. به شاخص های pH، هدایت الکتریکی، شوری و اکسیژن محلول در زیستگاه های متفاوت آبی حومه شهرستان بابلسر بود. Azolla از کانال آبی اطراف شالیزار و شالیزار در منطقه اجاکسر و تالاب عزیزک در 4 تکرار و در دو رنگ سبز و قرمز جمع آوری و به آزمایشگاه منتقل شد. مطالعه شاخص های آب نشان داد، میزان pH در بین زیستگاه ها تفاوت اندک معنی داری داشت و شالیزار از نظر آماری دارای بالاترین میزان هدایت الکتریکی، شوری و پایین ترین مقدار اکسیژن محلول بود. بر اساس نتایج این مطالعه، میزان رنگدانه ها، پروتئین و فعالیت آنزیم پراکسیداز در هر دو نوع Azolla در شالیزار به طور معنی داری نسبت به دو منطقه دیگر بیشتر بود. گر چه درصد ماده خشک، میزان پروتئین، آنتوسیانین، نیتروژن و فسفر کل Azolla قرمز در تمام مناطق بررسی شده، به صورت معنی داری بیشتر از Azolla سبز بود که به نظر می رسد Azolla قرمز احتمالا توانایی بالاتری به جذب عناصر ضروری و تولید ترکیبات آلی نسبت به Azolla سبز دارد.
    کلیدواژگان: Azolla، پروتئین، پراکسیداز، رنگدانه، زیستگاه آبی
  • دریا فاتحی، کوروش سروی مغانلو *، ناصر آق، سید میثم ابطحی فروشانی، احمد ایمانی صفحات 103-120
    مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر افزودن اسید لینولئیک مزدوج (CLA) به جیره غذایی در سطوح مختلف لسیتین جیره غذایی بر برخی شاخص های ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان صورت گرفت. تعداد 600 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 10±100 گرم در 10 تیمار آزمایشی به صورت کاملا تصادفی تقسیم و به مدت 70 روز با جیره غذایی مختلف پرورش یافتند. تیمارهای آزمایشی، تلفیقی از سطوح مختلف لسیتین (2، 3 و 4 درصد) و CLA (1، 2 و 3 درصد) شامل 9 گروه آزمایشی و یک گروه شاهد (بدون افزودن مقادیر اضافی لسیتین و CLA) بود. در پایان دوره، شاخص های ایمنی شامل فعالیت لیزوزیم، مسیر فرعی کمپلمان، آنتی بادی کل سرم، تکثیر لنفوسیت و قدرت بیگانه خواری سلول های نوتروفیل (آزمایش برداشت NR) مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت لیزوزیم، مسیر فرعی کمپلمان و آنتی بادی کل سرم در سطح 4 درصد لسیتین، تحت تاثیر سطوح مختلف CLA جیره غذایی قرار گرفتند و بیشترین میزان فعالیت آنزیم لیزوزیم در سطح 1 و مسیر فرعی کمپلمان و آنتی بادی کل در سطح 2 درصد CLA مشاهده شد (05/0>P). شاخص تکثیر لنفوسیت در ماهیان تغذیه شده با جیره غذایی حاوی حداقل 3 درصد لسیتین و 2 درصد CLA بیشترین مقدار بود (05/0>P) و شاخص فاگوسیتوز در تیمار تغذیه شده با جیره غذایی دارای حداقل 2 درصد لسیتین و 1 درصد CLA بیشترین مقدار بود (05/0>P). در کل، افزودن حداقل 1 درصد CLA به همراه 3 درصد لسیتین به عنوان مکمل غذایی، می تواند سبب بهبود شاخص های ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان شود.
    کلیدواژگان: فسفولیپید، ایمنی ذاتی، چربی، آزادماهیان
  • مصطفی آرمنده، نعمت الله محمودی *، علیرضا فلاح نصرت آباد صفحات 121-140
    قابلیت دسترسی زیستی فسفر برای تولیدکنندگان اولیه در استخرهای پرورش ماهیان گرمابی عمدتا به واسطه تشکیل کمپلکس با کاتیون ها و مواد آلی به شدت کاهش می یابد. در این راستا، برای افزایش فسفات محلول در آب منطبق بر اصول کشاورزی پایدار، استفاده از باکتری های حل کننده فسفات که دارای توانایی انحلال ترکیبات نامحلول معدنی و آلی فسفات هستند، بسیار ضروری است. با این هدف، نمونه برداری از رسوبات مزارع پرورش ماهیان گرمابی در نواحی مرکزی مازندران انجام شد. جداسازی باکتری ها با استفاده از محیط کشت اختصاصی NBRIP (National Botanical Research Institute's Phosphate Growth Medium) انجام شد و سپس سویه ها با روش توالی یابی ژن rRNA S16 شناسایی شدند. به علاوه، تاثیر تغییرات دما، pH و شوری (منطبق با شرایط محیطی مزارع پرورش ماهیان گرمابی) بر رشد و زنده مانی سویه ها بررسی شد. در مطالعه حاضر، 64 سویه جداسازی شد که از میان آن ها 11 سویه شامل Pseudomonas taiwanensis (Persian1 و Persian2)، P. putida (Persian3)، P. umsongensis (Persian4 و Persian5)، P. kilonensis (Persian6)،P. frederiksbergensis (Persian7، Persian8 و Persian9)، P. deceptionensis (Persian10) و Acinetobacter lactucae (Persian11) به عنوان سویه های موثرتر در انحلال فسفر انتخاب شدند. به طور کلی نتایج نشان داد که این سویه ها علاوه بر داشتن توانایی در انحلال ترکیبات نامحلول فسفر، قابلیت رشد مطلوبی در شرایط استخرهای پرورش ماهیان گرمابی داشتند.
    کلیدواژگان: فسفر، باکتری های حل کننده فسفات، کود زیستی، ماهیان گرمابی
  • نسرین فاضلیان * صفحات 141-154
    کاربرد گسترده نانوذرات نقره در صنایع مختلف باعث رهاسازی آن ها به اکوسیستم آبی می شود. ریزجلبک ها در اکوسیستم های آبی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. از این رو در پژوهش حاضر، تاثیر غلظت های مختلف نانوذرات نقره (0، 1، 5، 10، 25 و 50 میلی گرم در لیتر) بر ریزجلبک Nannochloropsis oculata بررسی شد. نتایج نشان داد که نرخ رشد و مقدار کلروفیل a در سلول های تیمار شده با نانوذرات نقره به طور معنی داری نسبت به شاهد کاهش یافت. همچنین مقدار کاروتنوئیدها به طور قابل توجهی افزایش یافت. در حالی که ترکیبات فنولی به طور معنی داری در پاسخ به نانوذرات نقره کاهش یافت. افزایش کاروتنوئیدها احتمالا روش دفاعی این ریزجلبک در پاسخ به تنش ناشی از نانوذرات است. تصاویر میکروسکوپ الکترونی گذاره (TEM) سلول های جلبکی تیمار شده با نانوذرات نقره نیز نشان داد که نانوذرات به دیواره سلولی جلبک آسیب می رساند.
    کلیدواژگان: نانوذرات نقره، Nannochloropsis، رنگیزه های فتوسنتزی، TEM
  • سید رضا خالقی، سید علی اکبر هدایتی* ، حدیثه کشیری، حامد پاکنژاد، سید حسین حسینی فر صفحات 155-174
    هدف از این پژوهش ارزیابی اثرات مکمل های غذایی پروبیوتیک Pediococcus acidilactici و پری بیوتیک Agaricus bisporus به صورت مجزا و سین بیوتیک (ترکیبی) بر بیان ژن های دخیل با ایمنی (TNF-1α، IL-8 و LYZ-c) در ماهی کپور معمولی در مواجهه با نانونقره بود. بدین منظور 180 قطعه ماهی با میانگین وزنی 4/0 ±6/29 گرم در چهار تیمار پروبیوتیک، پری بیوتیک، مکمل ترکیبی و شاهد (تغذیه بدون مکمل غذایی) تقسیم و به مدت 8 هفته تغذیه شدند. سپس ماهیان هم زمان با غذادهی، به مدت 14 روز در مواجهه با غلظت تحت کشنده نانونقره (1 میلی گرم در لیتر) قرار گرفتند. نمونه برداری از بافت روده برای سنجش بیان ژن های مذکور طی روزهای 1، 7 و 14 مواجهه با نانونقره صورت پذیرفت. بیان ژن TNF-1α در تیمارهای تغذیه شده با مکمل غذایی پروبیوتیک و پری بیوتیک با افزایش مدت زمان مواجهه با نانونقره افزایش معناداری یافت (05/0P<). سطح بیان این ژن در تیمار تغذیه شده با جیره حاوی مکمل غذایی پری بیوتیک در روز 14 مواجهه با نانونقره (61/1) نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود. بیان ژن های IL-8 و LYZ-c در روز 1 مواجهه بیشترین مقدار خود را داشتند. اما در روزهای 7 و 14 مواجهه نانونقره بیان این دو ژن کاهش معناداری یافت (05/0P<). همچنین با وجود استفاده از مکمل سین بیوتیک در جیره غذایی نسبت به استفاده مجزای آن ها برتری نداشت. استفاده مجزا یا توام پروبیوتیک P. acidilactici و پری بیوتیک پودر قارچ A. bisporus در جیره غذایی می تواند سبب افزایش بیان نسبی ژن TNF-1α در ماهی کپور معمولی در رویارویی با نانونقره شود. همچنین این مکمل های غذایی بر بیان ژن های IL-8 و LYZ-c تاثیر مثبتی نداشتند.
    کلیدواژگان: نانوذرات، ماهی کپور معمولی، ژنTNF-1?، IL-8، LYZ-c
|
  • Lima Tayebi*, Hadi Poorbagher, Hamid Farahmand Pages 1-20
    This study was conducted to determine the profile of Epeorus genetic diversity along the Gamasiab River. The sampling was done from four stations ranged source of the river downward, about 500 meters from each other, in four seasons with three replications from the middle and riverside of the river by the Surber sampler. After isolation and fixation of the Epeorus, the DNA extraction steps were performed and the quality of DNA was investigated on the electrophoresis gel. After gene amplification using specific cytochrome oxidase subunit I (COI) primers, PCR products were sequenced. Sequencing was performed with MEGA 6 software. Molecular investigations indicated that the reduction of genetic diversity at station 2 exposed to wastewater and trout farm effluents, especially in the seasons which are associated with decreasing water charge.
    Keywords: Geneti diversity, Epeourus sp, Sequensing, Gamasiab River, Effluents
  • Farzaneh Noori*, Ahmad Imani, Saeed Hajinezhad, Kourosh Sarvi Moghanlou Pages 21-38
    The present study was to investigate the effect of various dietary levels of unsaturated fatty acids (HUFA and PUFA) on some morphometric features of duodenum in newly weaned rainbow trout larvae. Therefore, eight different experimental diets consisted of various dietary levels of HUFA (0, 0.5, 1 and 2 percent) at a fixed dietary PUFA of 20 percent (the first experiment) and various dietary PUFA levels (10, 20, 30 and 40 percent) at a fixed dietary HUFA of 8 percent (the second experiment) were formulated. Stocking density of larvae was 100 larvae per each container and the experiments lasted for six weeks. At the end of the experiments, six fish were randomly taken and the proximal intestine was dissected out and fixed for classical histological studies. In the first experiment concomitant with any increase in dietary HUFA content, epithelial thickness and villous height significantly decreased (P<0.05) and according to the results the appropriate HUFA level could be 0.5 percent of the dietary lipid moiety. However, in the second experiment only villous height of duodenum was affected by experimental diets (P<0.05) and villous height was the highest (207.2±10.3μm) at PUFA level of 20 percent of the total dietary lipid. In conclusion, it is recommended that in the case of using vegetable oils in feed formulation (to replace marine lipid sources) led to higher PUFA levels, dietary HUFA levels could be increased to eight percent for keeping normal intestine morphometry.
    Keywords: Diet, Unsaturated Fatty Acids, Larva, Weaning, Rainbow Trout
  • Ghsem Naser Alavi, Ali Bani, Siamak Bagheri * Pages 39-60
    Rotifers are important as being alive food for fish larvae aquaculture and as bio-indicator for evaluating the water quality of wetland ecosystems. In the present study, the sampling of rotifers carried out in three regions of the Anzali wetland including Pirbazar, Sheyjan and Bahambar, during 2016-2017. In this investigation, 29 genera of rotifer from 17 families belonging to the two subclasses of Monogononta and Bdelloidea were identified in the sampled region. The highest and lowest abundance of rotifers observed in Pirbazar during summer and in Bahmbar during winter, respectively. Results of CCA revealed a positive correlation between rotifers’ density and temperature, pH, total phosphorus and total nitrogen and also a negative correlation with dissolved oxygen in Pirbazar region. The abundance of some rotifer genera such as Filinia, Brachionus and Polyarthra showed a positive correlation with temperature and Keratella abundance had a negative correlation with dissolved oxygen. Based on the TRIX index, the water of Pirbazar region was richer than Sheyjan and Bahmber regions.
    Keywords: Rotifer, Zooplankton, Trophy, Anzali Wetland
  • Seraj Bita *, Paria Akbary, Farzaneh Soltanpur Pages 61-78
    This experiment was conducted to evaluate the effect of different levels of supplementation of algae Sargassum ilicifolium on the growth performances, feed indices, body composition and digestive enzymatic activities of grey mullet (Mugil cephalus) for 60 days. The experiment was conducted in a completely randomized design with 120 of grey mullet (with average weight of 11.77±1.07g) divided in 4 treatments and 3 replicates (n=10 in each replicate) and included: 0, 5, 10 and 15 g algal extract per Kg diet. The results showed that at the end of experiment, the highest final weight (FW), specific growth ratio (SGR) and protein efficiency rate (PER) were observed in treatment 4 (15g/Kg). The highest crude protein, moisture and amylase, lipase, protease activities the lowest crude lipid were observed in treatment 4. However no significant difference were observed in amylase activity, between 10 and 15g extract per Kg diet (P>0.05). Overall, the results of the experiment revealed that grey mullet fed with 15g S. ilicifolium per Kg diet showed better growth performance, feed utilization, body composition and digestive enzymatic activities than control group, and could suggest for grey mullet.
    Keywords: Sargassum ilicifolium, Grey Mullet, Growth Performance, Digestive Enzymatic Activities
  • Mahsa Janbaz, Tahereh A. Aghajanzadeh*, Naser Jafari Pages 79-101
    The growth and development of aquatic plants depends to environmental factors such as light, temperature, dissolved oxygen, pH, organic and mineral materials. The purpose of this study was to investigate some physiological responses of Azolla filiculoides Lam. to the pH, electrical conductivity, salinity and dissolved oxygen in different aquatic habitats of Babolsar city. Azolla in green and red colors was collected from the canal around the rice field and rice field in Ojaksar area and Azizak wetland in four replicates and transferred to the laboratory. The study of water parameters showed the pH level among the habitats was slightly but significantly different and the rice field had significantly higher electrical conductivity, salinity and lower soluble oxygen content than the other habitats. The results showed the content of pigments, protein and peroxidase activity in both Azolla collected from rice field were significantly higher than those of other two habitats. Although the percentage of dry matter, protein, anthocyanin, total nitrogen and phosphorus content of red Azolla in all tree habitats were significantly higher than the green Azolla and it seems the red Azolla has probably a higher ability to absorb the essential elements and synthesize organic compounds than the green Azolla.
    Keywords: Azolla, Protein, peroxidase, Pigment, Aquatic Habitat
  • Darya Fatehi, Kourosh Sarvi moghanlou*, Naser Agh, Seyed Meysam Abtahi Foroushani, Ahmad Imani Pages 103-120
    The present study was to investigate the effect of dietary conjugated linoleic acid (CLA) at various inclusion levels of lecithin on immune indices of rainbow trout. To do so, 600 rainbow trout with an average body weight of 100±10g were randomly allotted into 10 distinct treatments comprised of various combinations of three dietary inclusion levels of lecithin (2, 3 and 4%) and CLA (1, 2 and 3%) along with a control group (devoid of CLA and lecithin) for 70 days. At the end of the experiment, immune parameters including lysozyme activity, complementary pathway, total antibody, lymphocyte proliferation and phagocytic power of the neutrophil (NR assay) were assayed. Lysozyme activity, complement pathway and total antibody content of serum of those fish fed diet containing 4% lecithin were affected by dietary CLA level to extent that lysozyme activity was the highest at 1% of CLA, while complement pathway and total antibody content of serum were the highest in diets containing 2% CLA (P<0.05). Lymphocyte proliferation of those fish fed diet containing at least 3% lecithin along with 2% CLA was the highest (P<0.05), and NR was significantly increased in those fish received diet included with at least 2% lecithin and 1% CLA (P<0.05). In conclusion, dietary incorporation of at least 1% CLA along with 3% lecithin could improve immune parameters of rainbow trout.
    Keywords: Phospholipid, Innate Immunity, Lipid, Salmonids
  • Mostafa Armandeh, Nemat Mahmoudi *, Alireza Falah Nosratabad Pages 121-140
    The bio-availability of phosphorus for primary producers is reduced mainly due to the formation of complex with cations and organic matter in warm-water fish ponds. Therefore, the most important new approaches for increasing water-soluble phosphate that are consistent with the principles of sustainable agriculture are the use of phosphate solubilizing and mineralizing bacteria (PSB). For this purpose, sampling of the sediment of warm-water fish ponds in central regions of Mazandaran province was carried out. Isolation and identification of bacteria were performed using by National Botanical Research Institute (NBRIP) medium and 16s rRNA gene sequence. The ability of strains to grow in the range of environmental parameters of warm-water fish ponds was also evaluated. In the present study, a total of 64 PSB strains were isolated, among these, 11 stronger PSBs were including Pseudomonas taiwanensis (Persian1 and Persian2), P. putida (Persian3), P. umsongensis (Persian4 and Persian5), P. kilonensis (Persian6), P. frederiksbergensis (Persian7, Persian8 and Persian9), P. deceptionensis (Persian10) and Acinetobacter lactucae (Persian11) had the best performance in solubilizing insoluble phosphates. The results showed that these strains have a high ability to dissolve insoluble phosphate compounds and grow well under the environmental parameter of warm-water fish ponds.
    Keywords: Phosphorus, Phosphate Solubilizing Bacteria, Biofertilizer, Warm-water Fishes
  • Nasrin Fazelian * Pages 141-154
    Silver nanoparticles (Ag NPs) have been widely used in various industries, thus inevitably released into the aquatic ecosystem. Microalgae have important role in aquatic ecosystem, so in this study, the effect of different concentrations of Ag NPs (0, 1, 5, 10, 25 and 50 mg/L) investigated on Nannochloropsis oculata. The results showed that the growth rate and the content of chlorophyll a significantly decreased in algal cells treated with Ag NPs compared to control. Also, the content of carotenoids significantly increased, while the phenolic compounds significantly decreased in response to Ag NPs. Increase of carotenoids probably is a defensive response in this microalga under stress condition. The TEM images of algae cells treated with Ag NPs showed that NPs damaged the algal cell wall.
    Keywords: Silver Nanoparticles, Nannochloropsis, Photosynthetic Pigments, TEM
  • Seyed Reza Khaleghi, Seyed Ali Akbar Hedayati *, Hadise Kashiri, Hamed Paknejad, Seyed Hossein Hosseinifar Pages 155-174
    The aim of this study was to evaluate the effects of food supplements Pediococcus acidilactici probiotic and Agaricus bisporus prebiotic separate and together (synbiotics) on the expression of immune-mediated genes (TNF-1α, IL-8 and LYZ-c) in common carp exposed to silver nanoparticles. For this aim, 180 carp with an average weight of 29.6±0.4g were divided into four groups of probiotic, prebiotic, combined and control (feeding with no supplements) and were fed for 8 weeks. After the end of feeding period, the fish were exposed to the concentration of sub-acute nano-silver (1mg/L) for 14 days. Sampling from the intestinal tissue was performed to measure the expression of these genes during days 1, 7 and 14. The expression of TNF-1α gene increased significantly with probiotic and periotic dietary supplementation during increasing days of exposure to nano-silver (P<0.05).The expression level of this gene was increased in the 14 days treatments (1.61) compared to other treatments. Expression of IL-8 and LYZ-c genes was highest on 1st day of exposure. However, on the 7th and 14th days of exposure to the nano-silver, the expression of these two genes decreased significantly (P<0.05). However, in spite of the use of synbiotics supplementation in diet, it was not superior to their separate use. Separate or combined use of P. acidilactici as a probiotic and A. bisporus as a prebiotic in the diet can increase the relative expression of TNF-1α gene in common carp exposed to nanosilver. Also, these supplements did not affect the expression of IL-8 and LYZ-c genes.
    Keywords: Nanoparticles, Common Carp, Gene TNF-1?, IL-8, LYZ-c