فهرست مطالب

فیزیولوژی محیطی گیاهی - پیاپی 52 (زمستان 1397)

نشریه فیزیولوژی محیطی گیاهی
پیاپی 52 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مجید قنبری*، علی مختصی بیدگلی، پرنیان طالبی سیه سران صفحات 1-15
    هدف از این تحقیق، ارزیابی تاثیر کاربرد باکتری تثبیت کننده نیتروژن از جنس ازتوباکتر کروکوکوم در ترکیب با باکتری حل کننده فسفات سودوموناس پوتیدا بر کاهش اثرات کمبود آب آبیاری در رقم زراعی سویا تحت شرایط مزرعه بود. آزمایش به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 95-1394 در دانشگاه تربیت مدرس به اجرا درآمد. تیمارهای آبیاری شامل آبیاری مطلوب، تنش ملایم، تنش متوسط و تنش شدید، به ترتیب بر اساس 15، 30، 45 و 60 درصد تخلیه رطوبت قابل دسترس از زمان استقرار تا پایان دوره رشد و چهار نوع تلقیح بذر سویا با باکتری شامل (شاهد یا بدون مصرف باکتری، تلقیح با به دست آمد. بیشترین تعداد غلاف در بوته، عملکرد دانه، محتوای نسبی آب، نیتروژن دانه، پروتئین دانه، عملکرد پروتئین، روغن دانه و عملکرد روغن دانه در تیمار شاهد مشاهده گردید. از نتایج آزمایش، می توان نتیجه گرفت که کاربرد ازتوباکتر به تنهایی موجب افزایش 9/17 درصد عملکرد روغن دانه، کاربرد سودوموناس پوتیدا به تنهایی موجب افزایش 4/32 درصد عملکرد روغن دانه و کاربرد توام هر دو باکتری موجب افزایش 8/39 درصد عملکرد روغن دانه شد. به طور کلی، با توجه به عدم معنی داری برهمکنش کود بیولوژیک در سطوح تنش آبی، می توان به این نتیجه رسید که چه در شرایط آبیاری مطلوب و چه در شرایط تنش خشکی، کاربرد کود بیولوژیک در بهبود عملکرد و اجزای عملکرد دانه، عملکرد پروتئین و روغن دانه سویا موثر است.
    کلیدواژگان: تنش خشکی، رقم تلار، کم آبی، کود بیولوژیک، لوبیای روغنی
  • اکبر قربانی*، حمید حسن پور، سزایی ارجیشلی صفحات 16-28
    انجیر (Ficus carica) درخت بومی مناطق غرب و شرق مدیترانه از جمله ایران می باشد. ایران یکی از کشورهای مهم تولید کننده انجیر در جهان می باشد. در این پژوهش تنوع صفات بیوشیمایی و فیتوشیمیایی میوه و تنوع مولکولی 38 ژنوتیپ انجیر منطقه ارسباران استان آذربایجان شرقی در سال 1396 و در آزمایشگاه علوم باغبانی دانشگاه ارومیه مورد بررسی قرار گرفتند. با توجه به نتایج تجزیه واریانس صفات اندازه گیری شده از قبیل مواد جامد محلول، pH، شاخص طعم، ویتامین ث، ظرفیت آنتی اکسیدانی، آنتوسیانین، فلاونوئید و فنل کل میوه در سطح احتمال یک درصد معنی دار بودند. بطوریکه در بیشتر صفات بیوشیمیایی مورد بررسی تنوع بسیار بالایی مشاهده گردید. همچنین نتایج داده های مولکولی نیز نشان داد در مجموع 131 باند تکثیر شده بود که از این میزان 121 باند (92 درصد) چند شکل بودند. میزان PIC برای آغازگرهای مورد استفاده در تجزیه ISSR بین 22/0 در آغازگر ISSR7 تا 47/0 در آغازگر ISSR20 متغیر بود. همچنین شاخص نشانگری از 51/0 تا 50/2 برای نشانگرهای ISSR7 و ISSR20 متفاوت بود. بر اساس نتایج تجزیه خوشه ای، ژنوتیپ های مورد بررسی انجیر در دو گروه اصلی قرار گرفتند که اکثر ژنوتیپ های جمع آوری شده از کلیبر در گروه دوم قرار داشتند که نشان دهنده این است که موقعیت جغرافیایی ژنوتیپ های مورد بررسی انجیر عامل اصلی تفکیک آنها به وسیله این نشانگر می باشد. با توجه به نتایج حاصله می توان ژنوتیپ های Kh9 و H17 را برای برنامه های اصلاحی آینده پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: آنتوسیانین، تجزیه خوشه ای، ظرفیت آنتی اکسیدانی، نشانگر ISSR، ویتامین CC
  • شهروز حبیبی، علی عبادی*، علیرضا لادن مقدم، سیاوش رعیت پناه صفحات 29-42
    به منظور بررسی تاثیر تنظیم کننده های رشد گیاهی بر کاهش ترکیدگی میوه پرتقال تامسون ناول تحقیقی در قالب طرح آماری بلوک های کامل تصادفی با استفاده از 2و4 - دی کلروفنوکسی استیک اسید در غلظت های 0-10 و 20 میلی گرم در لیتر و جیبرلیک اسید با غلظت های 0- 50 و 100 میلی گرم در لیتر در زمان های حداکثر شکوفایی گل ها، ریزش گلبرگ ها و بلافاصله پس از ریزش فیزیولوژیک میوه در دو سال متوالی (1395 و 1396) به اجرا درآمد. در این آزمایش درصد ترکیدگی میوه، عملکرد میوه، ضخامت پوست میوه، مواد جامد محلول، میزان فعالیت آنزیم های سلولاز و سوپر اکسیددیسموتاز اندازه گیری شد. بر اساس نتایج، بیشترین اندازه ضخامت پوست مواد جامد، عملکرد و فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز و کمترین فعالیت آنزیم سلولاز و درصد میوه های ترک خورده با استفاده از تیمار 20 میلی گرم در لیتر 2و4 -دی همراه با 100 میلی گرم در لیتر جیبرلیک اسید بدست آمد.
    کلیدواژگان: آنزیم، سلولاز، سوپراکسیددیسموتاز، مرکبات، هورمون های گیاهی
  • لیلا فهمیده*، سمیرا عمرانی پور، براتعلی فاخری صفحات 43-55
    به منظور گروه بندی و مقایسه 27 ژنوتیپ انبه در مناطق جنوب ایران (استان های کرمان و هرمزگان)، صفات فیزیولوژیکی مربوط به برگ، میوه و هسته ، بر اساس توصیفگر جهانی انبه اندازه گیری شد. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که اثر ژنوتیپ بر صفات کلروفیل b، کلروفیل کل، کارتنوئیدها، نشت یونی، آنتوسیانین برگ، pH میوه، میزان مواد جامد محلول، ویتامین ث (اسید آسکوربیک)، TSS آب میوه، اسیدیته میوه ها و همچنین خصوصیات هسته (طول هسته، ضخامت هسته، عرض هسته، وزن تر هسته و وزن خشک هسته) معنی دار بود. نتایج مقایسه میانگین ها مشخص ساخت بالاترین میزان اسید آسکوربیک، مواد جامد محلول میوه و کلروفیل کل برگ به ترتیب به ژنوتیپ های سیندری، دوقلو و خاروست تعلق داشتند. ژنوتیپ نباتی1 کمترین (9/3 سانتی متر) و بینام 1 بیشترین میانگین طول هسته (66/11 سانتی متر)، و ژنوتیپ نباتی 1 و لانگرا به ترتیب کمترین و بیشترین میانگین عرض هسته (8/2 و 7/4 سانتی متر) را در بین ژنوتیپ های مورد مطالعه به خود اختصاص دادند. همچنین بیشترین عملکرد تک درخت از ژنوتیپ سیندری (260 کیلوگرم) بدست آمد با آنکه تفاوت معنی داری با ژنوتیپ شاهانی2 (240 کیلوگرم) نداشت. تجزیه کلاستر بر اساس متوسط فاصله بین گروه ها (UPGMA)، ژنوتیپ ها را در فاصله 09/7 در چهار گروه قرار داد.
    کلیدواژگان: اسید آسکوربیک، انبه، تجزیه کلاستر، تنوع ژنتیکی، مواد جامد محلول
  • محمد حسین امینی فرد*، سکینه خندان صفحات 56-66
    به منظور بررسی اثر محلول پاشی عصاره جلبک بر رشد، عملکرد و صفات بیوشیمایی گیاه کدوی تلخ (کارلا)، آزمایشی در سال 1395 در قالب طرح بلوک ‏های کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه بیرجند اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل چهار غلظت عصاره جلبک (0، 1.5، 3 و 4.5 میلی لیتر بر لیتر) در طی سه مرحله محلول پاشی (قبل از گلدهی، زمان گلدهی و زمان تشکیل میوه) بودند. نتایج نشان داد که اثر عصاره جلبک بر اجزا برگ معنی‏دار بود، بطوریکه با افزایش غلظت تیمار، وزن تر و خشک و سطح برگ افزایش یافت. عصاره جلبک علاوه بر اجزا برگ، بر رنگیزه های آن (کلروفیل a، b، کلروفیل کل و کارتنوئید) نیز تاثیر گذار بود. بیشترین میزان کلروفیل a، b، کلروفیل کل و کارتنوئید به ترتیب 77/4، 66/5، 03/11، 52/2 میلی گرم برگرم وزن تر برگ در تیمار 5/4 میلی لیتر بر لیتر عصاره جلبک و کمترین میزان این صفات در شاهد مشاهده شد. همچنین نتایج، نشان دهنده تاثیر معنی‏دار عصاره جلبک برصفات کمی بوته بود، به طوری که بیشترین طول بوته و تعداد شاخه های جانبی در بالاترین غلظت عصاره جلبک و کمترین آنها در شاهد بدست آمد. عصاره جلبک اجزا عملکرد (وزن، طول و قطر میوه، تعداد میوه در بوته وعملکرد محصول) و صفات بیوشیمایی میوه (فعالیت آنتی اکسیدان و فنل کل) را نیز تحت تاثیر خود قرار داد، بطوریکه بیشترین عملکرد محصول(4526 کیلوگرم در هکتار)، میزان فنول کل (74/8 میلی‏گرم گالیک اسید در 100 گرم ماده خشک) و فعالیت آنتی اکسیدانی (6/69 درصد) در غلظت عصاره جلبک (5/4 میلی لیتر بر لیتر) حاصل شد. بر اساس نتایج این آزمایش، به نظر می‏رسد، استفاده از غلظت 5/4 میلی لیتر بر لیتر عصاره جلبک، می‏تواند نقش موثری بر صفات کمی و کیفی گیاه کدوی تلخ داشته باشد.
    کلیدواژگان: عملکرد کیفی، فعالیت آنتی اکسیدانی، کارلا، میزان کلروفیل
  • داود هاشم آبادی*، محمد حسین نمکی، فرزین سعیدزاده صفحات 67-80
    نیتروژن مهمترین عنصر در رشد و عملکرد گیاهان است. برای تامین نیتروژن نیاز گیاه منابع مختلفی وجود دارد که کاربرد کودهای شیمیایی از آن جمله است. اما کاربرد بیش از حد کودهای شیمیایی علاوه بر آلودگی آب و خاک، سلامت جامعه را نیز با مخاطراتی روبرو کرده است. بنابراین بهینه سازی مصرف کودهای شیمیایی و جایگزین کردن آن با کودهای بیولوژیک می تواند قدمی برای افزایش سلامت جامعه باشد. به همین منظور یک آزمایش مزرعه ای با سطوح مختلف کود اوره و تاثیر کودهای زیستی و نانونیتروژن به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار بر عملکرد و کیفیت میوه توت فرنگی انجام شد. فاکتور اول آزمایش شامل سطوح کود اوره (0، 75 و 150 کیلوگرم در هکتار) و فاکتور دوم شامل منابع نیتروژن (آزوسپریلوم، ازتوباکتر، نانونیتروژن و شاهد) بود. نتایج نشان داد که در تمامی تیمارها، با افزایش کاربرد کود اوره طول بوته و وزن اندام هوایی افزایش، ولی ظرفیت آنتی اکسیدانی کل، ترکیبات فلاونوییدی کل، مقدار آنتوسیانین و ویتامینث میوهکاهش یافت. بیشترین وزن تر اندام هوایی و تعداد میوه از تیمار نانو نیتروژن + 75 کیلوگرم اوره به دست آمد. در حالی که بیشترین مقدار ویتامین ث، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل و ظرفیت فنل کل از گیاهان تلقیح شده با ازتوباکتر و آزوسپریلوم به دست آمد ولی تیمار ازتوباکتر نسبت به آزوسپریلوم در اغلب صفات برتری نشان داد و با افزایش مصرف کود اوره، کارایی خود را نسبت به تیمار شاهد حفظ کرد. بیشترین عملکرد میوه از تیمار نانو نیتروژن + 75 کیلوگرم اوره به دست آمد ولی به لحاظ آماری اختلاف معنی دار با تیمار ازتوباکتر + 75 کیلوگرم اوره نداشت. بنابراین از آنجا که هدف از آزمایش افزایش عملکرد و کیفیت میوه بود، تیمار ازتوباکتر + 75 کیلوگرم اوره نسبت به سایر تیمارها قابل توصیه می باشد.
    کلیدواژگان: آزوسپریلوم، ازتوباکتر، ظرفیت آنتی اکسیدانی، ویتامین ث
  • میر مظفر فلاح چای*، مهدی سیمایی، نیلوفر محمدزاده صفحات 81-92
    راش ( Lipsky) از گونه های نخبه و بسیار با ارزش جنگل های شمال ایران است که بررسی شاخص های کمی آن در دو توده خالص و آمیخته می تواند مشخص کننده روند بهبود یا تخریب یک توده جنگلی تلقی شود. بدین منظور پس از جنگل گردشی و مطالعه میدانی از جنگل های ناو اسالم، دو توده خالص و آمیخته از پارسل 319 به مساحت 54 هکتار که دارای شرایط رویشگاهی و جنگل شناسی تقریبا مشابهی هستند مدنظر قرارگرفتند. سپس تعداد 30 اصله از درختان راش کهنسال قطورتر از یک متر در آنها به صورت تصادفی انتخاب و برخی مشخصه های کمی و کیفی آنها مورد اندازه گیری قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد اختلاف معنی دار بین راش های دو توده از نظر قطر برابر سینه، ارتفاع کل، طول تنه و درصد طول تنه بدون شاخه وجود نداشت. همچنین متغیرهای کیفی تقارن تاجی در دو نوع متقارن و نامتقارن، پیچیدگی تنه در سه حالت فاقد پیچیدگی، پیچیدگی محسوس به سمت راست، پیچیدگی نامحسوس به سمت چپ و وضعیت شاخه دوانی روی تنه ی درخت راش با تقسیم بندی های فاقد شاخه، کم شاخه و پرشاخه در سطح احتمال 95 درصد دارای اختلاف معنی دار بود. علاوه براین عملکرد دگرآسیبی ناشی از انواع گونه های درختی مجاور گونه راش در توده آمیخته منجر به کاهش معنی دار محتوای رنگدانه های فتوسنتزی کلروفیل a، کلروفیل کل و کاروتنوئیدها شد. در حالی که غلظت رنگدانه های فلاوونوئیدی گونه راش در توده آمیخته افزایش قابل ملاحظه ای نسبت به توده خالص نشان داد. نتایج این تحقیق همچنین بیان نمود که درصد تقارن تاج درختان در توده خالص بیشتر شد اما بالا بودن میانگین ارتفاع درخت و تاج نامتقارن در توده آمیخته می تواند به علت وجود گونه های دیگر و رقابت برای کسب نور باشد.
    کلیدواژگان: اسالم، جنگل، راش، شاخص های رشد، محتوای رنگدانه
  • کبری مهدویان* صفحات 93-104
    سالیسیلیک اسید ترکیب آنتی اکسیدانی است که به منظور افزایش مقاومت گیاهان در مقابله با تنش ها به کار گرفته می شود. در این تحقیق 5 هفته پس از جوانه زنی اثر غلظت های مختلف 0، 1/0، 7/0، 5/1، 3، 6 و 9 میلی مولار سالیسیلیک اسید بر جوانه زنی، طول اندام هوایی و ریشه، آنتوسیانین، قند، پروتئین، آسکوربات، دهیدروآسکوربات و پرولین در گیاه فلفل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که غلظت های 1/0، 7/0، 5/1 و 3 میلی مولار، درصد جوانه زنی، طول اندام هوایی و ریشه را افزایش اما غلظت های 6 و 9 میلی مولار درصد جوانه زنی، طول اندام هوایی و ریشه را کاهش دادند. غلظت های 5/1 و 3 میلی مولار سالیسیلیک اسید مقدار آسکوربات و دهیدروآسکوربات را کاهش دادند اما غلظت های 6 و 9 میلی مولار مقدار آسکوربات و دهیدروآسکوربات را در برگ گیاه فلفل افزایش دادند. مقدار قند و پروتئین در برگ های تحت تیمار با غلظت های 5/1 و 3 میلی مولار سالیسیلیک اسید افزایش معنی داری را نشان دادند اما غلظت های 6 و 9 میلی مولار مقدار قند و پروتئین را کاهش دادند. همچنین سایر یافته های تحقیق نشان داد که تحت شرایط آزمایشی، غلظت های 7/0، 5/1، 3، 6 و 9 میلی مولار سالیسیلیک اسید مقدار آنتوسیانین و پرولین را در برگ گیاه فلفل افزایش دادند. به طور کلی نتایج تحقیق نشان داد که تیمار سالیسیلیک اسید در غلظت های پایین اثرات مثبت بر رشد و در غلظت های بالا اثرات منفی بر رشد و نمو گیاه فلفل دارد.
    کلیدواژگان: آسکوربات، پرولین، سالیسیلیک اسید، فلفل (Capsicum annuum L، )، قند
|
  • Majid Ghanbari *, Ali Mokhtassi, Bidgoli, Parniyan Talebi, Siah Saran Pages 1-15
    The purpose of this study, Evaluation effect of Azotobacter nitrogen fixation bacteria in combination with Pseudomonas putida phosphate solubilizing bacteria on reducing the effects of irrigation water shortage on soybean cultivars under field conditions has been studied. This research was carried out as a factorial experiment in a randomized complete block design with three replications in Tarbiat Modarres University during 2015-2016. Irrigation treatments included optimal irrigation, mild stress, moderate stress and severe stress based on 15, 30, 45 and 60 percent of available water depletion respectively from the establishment time to the end of the growth period and four levels of soybean inoculation with bacteria (control or without bacteria, inoculum with Azotobacter, inoculation with Pseudomonas putida, and inoculation with both bacteria) are considered. The results of this study showed that the main effect of irrigation regime on all traits except 1000 seed weight and the main effect of bio-fertilizer were significant except for 1000 seed weight, seed nitrogen and oil on all traits. From the test results, one can conclude that Azotobacter alone increased 17.9% seed yield, Pseudomonas putida alone increased the yield of 32.4% and the combined application of both bacteria increased the grain yield by 39.8%. In general, considering the non-insignificant effect of bio-fertilizer interaction on levels of water stress, it can be concluded that under favorable irrigation conditions and under drought conditions, the application of bio-fertilizer is effective in improving yield and yield components, protein and oil yield of soybean.
    Keywords: Biological Fertilizer, Drought stress, Oily Beans, Talar Variety, Water Deficit
  • Akbar Ghorbani *, Hamid Hasanpour, Sezai Ercisli Pages 16-28
    Abstract. Fig (Ficus cariaca) is native to western and eastern mediterranean regions such as western and northwestern of Iran. Iran is one of the important fig producers in the world. In this study, biochemical, phycochemistry characteristics and genetic diversity of 38 fig genotypes from Arsbaran in East Azerbaijan province in the Horticulture Laboratory of Urmia University in 2015 were investigated. Biochemical results showed that, TSS, pH, TSS/TA, vitamin c, antioxidant capacity, total anthocyanin, total flavonoid and total phenol were significant (p ≤ 0.01). Most of the studied biochemical traits indicated high variation. The results of the molecular data showed that a total of 131 bands were scored, of which 121 bands (92%) were polymorphic. The amount of polymorphic (PIC) information for the primers used varied from 0.22 to 0.47 in ISSR7 and ISSR20 respectively. Also, marker index were between 0.15 to 2.5 in ISSR7 and ISSR20 respectively. Based on the results of cluster analysis, the studied fig genotypes were classified into two main groups, so that the most of collected genotypes from Kalibar belonged to second group. So it could be concluded that geographic location of the studied fig genotypes is the main reason for their separation by this marker. Based on obtained results, the genotypes Kh9 and H17 were suggested for breeding programs.
    Keywords: Anthocyanin, Antioxidant capacity, Cluster analysis, ISSR markers, Vitamin C
  • Shahruz Habibi, Ali Ebadi *, Alireza Ladan Moghadam, Siavash Raytpanah Pages 29-42
    Citrus is a major product of the gardens of the north of the country, and since oranges have better storage, they also have a larger share of the gardens. Oranges have a very good market and have a good market and have the highest production, but because it has thin navel and skin, it is sensitive to tension and has a physiological disorder Fruiting. In order to reduce this complication, a randomized complete block design with 2 and 4 dichlorophenoxy acetic acid (2, 4-D) at concentrations of 0-10 and 20 mg / L and gibberellic acid GA3 (with concentrations of 0- 50 and 100 mg / L at flowering time, petals fell immediately after the physiological fall of fruit for two consecutive years (2016-2017). In this experiment, the percentage of fruit grazing, fruit yield, fruit skin thickness, soluble solids, cellulase and superoxide dismutase enzyme activity were measured. Based on the results obtained from the comparison of the meanings, the maximum thickness of the fruit skin, soluble solids, performance and activity level of the enzyme superoxide dismutase, as well as the lowest activity of the enzyme cellulase
    Keywords: cellulase, citrus, enzyme, herbal hormones, Superoxide dismutase
  • Leila Fahmideh *, Samira Omranipour, Baratali Fakhari Pages 43-55
    In order to compare the group of 27 cultivars of mangoes in southern of Iran (Kerman and Hormozgan), physiological traits of leaves and fruits, mango measured on the basis of universal descriptor. The results of analysis of variance showed that the effect of genotype on the traits of chlorophyll b, total chlorophyll, carotenoids, electrolyte leakage, anthocyanins, leaf, pH fruit, soluble solids, vitamin C (ascorbic acid),TSS fruit juices, pH fruits as well as the kernel traits (kernel length, kernel thickness, kernel width, kernel weight and kernel dry weight) was significant in 1% probability level. The results of the comparison of the averages showed that the highest amount of ascorbic acid, total soluble solids and total leaf chlorophyll belonged to the Sindyderi, twin and Kharvest genotype respectively. In average of kernel length and width, Nabati 1 genotype has the minimum with (3/9 Cm) and Anonym 1 the maximum (11/66 Cm), and the Nabati1 genotype and Langra, respectively, had the minimum and the maximum (2/8 and 4/7 Cm) in Between the genotypes studied. Also, the maximum yields of tree were obtained from Snyderi genotype (260 kg), although there were no significant difference with Shahani 2 genotype (240 kg). Cluster analysis based on the average distance between groups (UPGMA), genotypes in the interval of 7/09 in four groups.
    Keywords: ascorbic acid, mango, Cluster analysis, genetic diversity, total soluble solids
  • Mohammed Hossein Aminifard *, Sekene Khandan Pages 56-66
    The effects of foliar spraying of seaweed extract on the growth, yield and biochemical characteristics of bitter squash plant (Carla) were evaluated under field conditions. Treatments were of four levels of seaweed extract (0, 1.5, 3 and 4.5 in thousand) during three stages of foliar spraying (before flowering, flowering and fruit set time). The experiment was designed in randomized block design with three replications at the Research station of Faculty of Agriculture University of Birjand during growing season of 2016. Leaf growth indices were influenced by seaweed extract treatments, so that with increasing treatment levels, increased fresh and dry weight and leaf area. The seaweed extract improved photosynthetic pigments (chl a, chl b, total chl and carotenoid). The highest amount of chl a, b, total chl and carotenoid (4.77, 5.66, 11.03, 2.52 mg. g-1f.w) were obtained in plants treated with 4.5 in thousand seaweed extract, while the lowest values were recorded in the control. Results showed that seaweed extract improved on quantitative characteristics of bush, so that the highest bush length and number of lateral branches were obtained at the highest level of the seaweed extract, while the lowest value were recorded in the control. Application of different levels of seaweed extract has a positive effect on the yield indices (weight, length and diameter of the fruit, number of fruits and yield) and biochemical characteristics of fruit (antioxidants activity and total phenol). The highest yield (4526 kg. ha-1), total phenol (8.74 mg GAE/100g) and antioxidant activity (69.68%) were obtained in plants treated with 4.5 in thousand seaweed extract. Generally, the findings of current study revealed that the use of 4.5 in thousand seaweed extract had strong impact on qualitative characteristics of bitter squash in this study.
    Keywords: antioxidant activity, Carla, Chlorophyll, Quality performance, substance
  • Davood Hashemabadi *, Mohammad Hossain Namaki, Farzin Saeeid Zade Pages 67-80
    Nitrogen is the most important element in plant growth and yield. There are several sources for supplying nitrogen needed by the plant, including the use of chemical fertilizers. But excessive use of chemical fertilizers in addition to contamination of water and soil has also caused health risks to the community. Therefore, optimizing the use of chemical fertilizers and replacing them with organic sources can be a step forward in increasing the health of the community. For this purpose, a field experiment with different levels of urea fertilizer and various nitrogen sources were carried out in a factorial arrangement in a randomized complete block design with three replications on strawberry in 2016 at Someh-Sara, Gilan, Iran. The experimental factors included urea (0, 75 and 150 kg.ha-1) and various sources of nitrogen (Azospirilum, Azotobacter, Nano-nitrogen and Control). The results showed that in levels of nitrogen source, the application of urea fertilizer increased the shoot weight and shoot length, but decreased total antioxidant capacity, total flavonoid compounds and vitamin C. The highest fresh weight of shoot and fruit number were obtained from nano-nitrogen treatment + 75 kg.ha-1. While the highest amounts of vitamin C, total antioxidant capacity and total flavonoid compounds were obtained from Azotobacter and Azospirilum inoculated plants, Azotobacter was superior to Azospirilum in most of the traits and with increasing the application of urea fertilizer, maintained its efficiency compared to control. The highest fruit yield was obtained from nano-nitrogen + 75 kg.ha-1, but there was no statistically significant difference with Azotobacter + 75 kg.ha-1. Therefore, since the aim of the experiment was to increase the yield and quality of the fruit, Azotobacter + 75 kg.ha-1 is recommendable compared to other treatments.
    Keywords: Antocyanin&quot, &quot, Azospirilum&quot, &quot, Azotobacter&quot, &quot, nano-nitrogen&quot, &quot, total antioxidant capacity
  • Mir Mozafar Fallah Chai *, Mehdi Simaei, Niloofar Mohamadzadeh Pages 81-92
    The beech (Fagus orientalis Lipsky) is one of elite and extremely valuable species in the forests of northern Iran, which examining the quantitative indicators in both pure and mixed stand can be characterized the recovery or destruction of a forest population. In order to, after the jungle cruise and field study in Asalem-Nav forests, a pure and mixed stand of parcel 319 with an area of 54 acres that have similar conditions were examined. Then 30 poles of old beech trees with a diameter of more than one meter were selected randomly and some of quantitative and qualitative characteristics were measured. The results showed there was no significant difference between beeches of two stands about the diameter at breast height, total height, trunk length and percentage of trunk length slenderness. Also, Qualitative variables of crown symmetry in both symmetric and asymmetric, trunk twisting in three modes (Lack of twisting, sensible twisting to the right, A subtle twisting to the left), mode of branching on beech tree trunk with divisions of branchless, low-branching and high branching have significant differences at the 95% probability level. Furthermore, allelopathic performance of a variety of tree species in the adjacent beech mixed stand led to a significant reduction in the content of photosynthetic pigments chl.a, chl.a+b and carotenoids. Whereas flavonoid concentration in the mixed stand indicated a considerable increase compared to the pure population. Thus, it can be concluded that some quantitative traits in the same ecological conditions are not affected by the adjacent species of beech. The results also indicated that the percentage of symmetry in the crown of the trees in pure stand is more but the high average of the tree length and asymmetry crown in mixed stand can due to the existence of other species and compete for more light.
    Keywords: Asalem, Beech, Forest, Growth parameters, Pigment content
  • Kobra Mahdavian * Pages 93-104
    Salicylic acid (SA) is an antioxidant which has been used in recent years to increases the resistance of plants to deal with stresses. In this study 5 weeks after germination, different concentrations (0.1, 0.7, 1.5, 3, 6 and 9 mM) of salicylic acid application were investigated on germination, shoot and root length, anthocyanin, reduced sugars, protein, ascorbic acid, dehydroascorbic acid and proline in pepper. The results showed that under experimental conditions concentrations of 0.1, 0.7, 1.5 and 3 mM of SA increased germination, shoot and root length, but 6 and 9 mM of SA concentrations decreased germination percent, shoot and root length. Concentrations of 1.5 and 3 mM of SA decreased ascorbic acid and dehydroascorbic acid content, but concentrations 6 and 9 mM of SA increased ascorbic acid and dehydroascorbic acid content in the leaf of pepper plant. Concentrations of 1.5 and 3 mM SA caused significant increase in sugars and protein content in treated leaf but 6 and 9 mM of concentrations SA decreased sugars and protein content. Also, other research findings showed that under experimental conditions, different concentrations (0.7, 1.5, 3, 6 and 9 mM) of SA increased content of anthocyanin and proline in the leaf of pepper plant . In general, treatment of SA low and height concentrations has positive and negative effects on plant growth on the growth of the pepper plant, respectively.
    Keywords: ascorbic acid, Proline, Salicylic acid, Capsicum annuum L, sugar