فهرست مطالب

دیابت و متابولیسم ایران - سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 85، بهمن و اسفند 1397)

مجله دیابت و متابولیسم ایران
سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 85، بهمن و اسفند 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • عطاءاله پورعباسی*، الهام خیری، سارا نوری ینگجه، سلماز نقوی، فرناز بناکار صفحات 110-115
    مقدمه
    مشکل اصلی انسان مدرن بیماری های غیرواگیری مانند دیابت است که با بالاترین شیوع، بیشترین هزینه را به جامعه و بیمار تحمیل می کند. بیماران دیابتی نیازهای ویژه ای را برای زندگی با کیفیت دارند که از جمله ماموریتهای سیستم پژوهشی، شناسایی نیازها و تلاش برای رفع آنها است. در این مطالعه به بررسی نیازهای واقعی یک بیمار دیابتی و کارآمدی تحقیقات انجام شده در این زمینه پرداخته شده است.
    روش ها
    در این تحقیق از 120 نفر از والدین کودکان دیابتی درخواست شد در یک نامه کوتاه با عنوان «مخترع سلام» درخواست خود را از پژوهشگران و مخترعان حوزه دیابت در خصوص اختراعی کاربردی برای کودکانشان اعلام کنند. همچنین مقالات پژوهشی و اختراعات ثبت شده از پژوهشگران کشور در طی ده سال گذشته به لحاظ میزان انطباق با نیازهای بیماران مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    اظهارات والدین کودکان دیابتی در قالب 12 نیاز واقعی احصا شد. بزرگترین دغدغه والدین روش تهاجمی تست گلوکز خون و درخواست برای ابداع روشی غیرتهاجمی برای اندازه گیری قند خون بود. از میان مقالات منتشر شده از سوی پژوهشگران ایرانی در طی ده سال، 3% مقالات به نوعی با نیازهای واقعی بیماران دیابتی مرتبط بودند. همچنین از مجموع 1017 اختراع ثبت شده از ایران در بانک های اطلاعاتی جستجو شده، 3 اختراع مرتبط با دیابت بود.
    بحث
    در حمایت از انجام پژوهشها و تعیین اولویتهای پژوهشی در کشور، لازم است نسبت متعادلی میان پژوهشهای بنیادین و کاربردی لحاظ گردد تا جامعه بیماران از نتایج زودرس پژوهشها نیز به خوبی و به موفع بهره مند گردند.
    کلیدواژگان: دیابت، پژوهش، پاسخگو، نیاز بیماران
  • ندا آقایی، محمد شرافتی مقدم، فرهاد دریانوش*، سعیده شادمهری، شیوا جهانی گلبر صفحات 116-125
    مقدمه
    مسیر mTORC1 از مسیرهای مهم سنتز پروتئین در قلب است که می تواند منجر به هیپرتروفی فیزیولوژیک یا پاتولوژیک شود. دیابت می تواند منجر به نقص در این مسیر شود. هدف از مطالعه ی حاضر، بررسی تاثیر 4 هفته تمرین هوازی بر محتوای پروتئین های مسیر سیگنالینگ mTORC1 در بافت قلب موش های صحرایی مبتلا به دیابت نوع یک است.
    روش ها
    در این مطالعه ی تجربی، 16 سر موش صحرایی نر 3 ماهه نر از نژاد اسپراگ داولی با میانگین وزن 20±300 گرم انتخاب ‏شدند و پس از دیابتی شدن نوع یک از طریق محلول استرپتوزوتوسین، به روش تصادفی به 2 گروه، تمرین دیابتی (8 سر) و کنترل دیابتی (8 سر) تقسیم ‏شدند؛ گروه تمرینی 4 روز در هفته مطابق با برنامه ی تمرینی (هر جلسه 42 دقیقه و از سرعت 10 تا 20 متر بر دقیقه) به‏ مدت 4 هفته به تمرین هوازی پرداختند؛ در حالی که گروه کنترل هیچ گونه برنامه ی تمرینی نداشتند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های t-وابسته و t-مستقل استفاده‏ شد. سطح معنی داری، 05/0P≤ در نظر گرفته شده است.
    یافته ها
    افزایش معنی داری در محتوای پروتئین های AKT1 (015/0P<)، mTOR (001/0P<)، P70S6K1 (006/0P<)، 4EBP1 (05/0P<) در گروه تمرین هوازی نسبت به کنترل مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی به مدت 4 هفته توانست مسیر AKT1/mTOR/P70S6K1 و AKT1/mTOR/4E-BP1 را در مسیر mTORC1 فعال کند؛ بنابراین، با توجه به عوارض قلبی در افراد دیابتی نوع یک، تمرین هوازی می تواند از طریق مسیر mTORC1 منجر به سنتز پروتئین و هیپرتروفی فیزیولوژیک قلبی شود.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، AKT1، بافت قلبی، mTOR، P70S6K1، دیابت نوع یک، 4EBP1
  • محمد عظیمی الموتی، نیلوفر شایان اصل، مریم مومنی، اعظم کوهکن، انسیه حاجی زاده، معصومه نوری، فاطمه سلطانعلی زاده، ملیحه محمودی، مهین جمشیدی ماکانی، مرضیه ابراهیمی * صفحات 126-134
    مقدمه
    نزدیک به 100 سال است که پرده ی آمنیون جهت درمان انواع زخم های پوستی استفاده می شود. عصاره ی آمنیون یکی از مشتقات پرده ی آمنیون است که حاوی تمامی خواص پرده ی آمنیون است. هدف از این مطالعه بررسی ایمنی عصاره ی پرده ی آمنیون در درمان زخم های دیابتی است.
    روش ها
    این مطالعه از نوع مطالعه ی بالینی باز غیرمقایسه ای (Open labeled clinical trial without control group) است که تعداد 10 بیمار با زخم پای دیابتی گرید 2 واگنر در هر دو جنس انتخاب شدند. عصاره ی آمنیون در هفته ی اول، هر 48 ساعت و از هفته ی دوم تا پایان درمان، هر 72 ساعت مورد استفاده قرار گرفت. بیماران تا زمان بهبود کامل زخم به صورت هفتگی تحت پیگیری قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این مطالعه 80 درصد بیماران را مردان و 20 درصد را زنان با میانگین سنی (7/8±7/56) سال تشکیل دادند. طول مدت زمان ابتلا به زخم12/2 ±9/8 هفته بود. میانگین مساحت زخم ها در بدو ورود به مطالعه درگروه زخم های ≥mm2 500، 9 /201± 5/977 و در گروه زخم های≤mm2500 برابر با 4/36± 6/145 بود. در هفته ی 4 پس از شروع درمان میزان بهبود زخم در گروه زخم های ≤mm2500 برابر 40/2±9/98 % و درگروه زخم های ≥mm2 500 برابر 23/7±1/92% بود. هفته ی ششم درمان، زخم ها در هر دو گروه به طور کامل بهبود یافتند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه پیشنهاد می کند که استفاده از عصاره ی آمنیون می تواند بدون ایجاد عوارض جانبی در بهبود زخم پای دیابت موثر باشد.
    کلیدواژگان: دیابت، زخم پای دیابتی، عصاره ی پرده ی آمنیون، پرده ی آمنیوتیک، ترمیم زخم
  • غلامرضا عزیزی آذر شربیانی، مژگان احمدی *، سعیده شادمهری صفحات 135-146
    مقدمه

    استرس اکسایشی بالا در زنان باردار منجر به پاتوژنز یا پیشرفت بیماری در نوزادان می شود. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر تمرین استقامتی مادران دارای سندرم متابولیک با مصرف متفورمین بر ظرفیت اکسیدانی و آنتی اکسیدانی نوزادان حاصل از آنها بود.

    روش ها

    در این مطالعه ی تجربی، 16سر رت ماده ی نژاد ویستار با میانگین وزنی 20±100گرم به طور تصادفی در 4گروه سندرم متابولیک+کنترل، سندرم متابولیک+متفورمین، سندرم متابولیک+تمرین و سندرم متابولیک+متفورمین+تمرین قرار گرفتند. مدل سندرم متابولیک با استفاده از تغییر جیره ی غذایی انجام شد و با کمک شاخص Lee تایید گردید. متفورمین mg 500 نیز با دوز mg100به ازای هر کیلوگرم از طریق آب مصرفی روزانه به موش ها داده شد. برنامه ی تمرین استقامتی به مدت 8 هفته، 5 روز در هفته و هر جلسه 15-40دقیقه و با سرعت 10-25 متر بر دقیقه بر روی تردمیل اجرا شد. بارداری در موش ها پس از مشاهده ی پلاک واژنی مورد تایید قرار گرفت و پس از طی دوره ی بارداری و زایمان موش ها، نوزادان حاصل از آنها (4 سر نوزاد از هر مادر به عنوان نمونه ی اصلی پژوهش) یک هفته بعد از تولد جهت تشریح آماده شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد متفورمین تاثیر معنی داری بر سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و مالون دی آلدئید (MDA) نسبت به گروه کنترل نداشت، اما تمرین استقامتی و تمرین استقامتی به همراه متفورمین منجر به افزایش SOD و کاهش MDA در بافت قلب نوزادان شد (000/0P=).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، به نظر می رسد تمرین هوازی مادران دارای سندرم متابولیک اثر حفاظتی روی دستگاه اکسایشی و ضد اکسایشی در فرزندان آنها دارد.

    کلیدواژگان: تمرین، سندرم متابولیک، متفورمین، استرس اکسایشی
  • سپیده سلطانی، فرزانه تقیان* صفحات 147-155
    هدف
    هدف از تحقیق تعیین تاثیر هشت هفته تمرین هوازی و مکمل جنسینگ بر هموسیستئین، مقاومت به انسولین و هورمون تیروئید در زنان چاق مبتلا به کم کاری تیروئید بود.
    روش ها
    این تحقیق از نوع نیمه تجربی بود. به این منظور 40 زن چاق مبتلا به کم کاری تیروئید با میانگین سنی 55/3 ±62/34 سال، وزن85/3±47/80کیلوگرم و BMI 77/2±2/32 کیلوگرم بر متر مربع ، به صورت تصادفی در چهار گروه 10 نفری شامل تمرین هوازی، مصرف جینسینگ، تمرین هوازی و مصرف جینسینگ و دارونما تقسیم شدند. تمرین هوازی شامل 8 هفته تمرین ایروبیک، سه جلسه در هفته، 45 تا 70 دقیقه و با شدت 55 تا 75 درصد بیشینه ی ضربان قلب بود.آزمودنی ها در گروه مصرف جینسینگ وتمرین هوازی به همراه مصرف جینسینگ هرروز یک عددکپسول جین سین حاوی 250 میلی گرم گرانول پودر ریزوم جینیسنگ به مدت 8 هفته، به صورت خوراکی بعد از صبحانه مصرف کردند در حالی که آزمودنی های گروه دارونما کپسول های حاوی پودر آرد را دریافت نمودند. نمونه ی خونی از ورید قدامی بازویی آزمودنی ها جهت اندازه گیری هموسیستئین، TSH، T3، T4، گلوکز و انسولین قبل و پس از 8 هفته در 4 گروه گرفته شد. برای تحلیل داده ها از آزمون t وابسته و تحلیل واریانس استفاده شد (05/0(P<.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که سطح هموسیستئین پلاسما، TSH، گلوکز ناشتا، انسولین و مقاومت به انسولین به طور معنی داری در هر سه گروه تجربی کاهش یافته در حالی که T3 و T4 افزایش یافته بود (05/0(P<، در ضمن این شاخص ها در گروه کنترل تغییر نکرده بودند.
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی به همراه مصرف مکمل جینسینگ می توانند در پیشگیری از برخی عوامل خطرزای قلبی عروقی و هورمون های تیرویید موثر باشد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، مکمل جنسینگ، هموسیستئین، زنان چاق، کم کاری تیروئید
  • محمود اصل محمدی زاده، مهدی کارگر فرد*، پروانه نظرعلی صفحات 156-172
    مقدمه
    IL-6 و TNF-α که از بافت آدیپوز ترشح می شود، تنظیم کننده نیرومند التهاب و اختلالات متابولیکی در افراد چاق دیابتی نوع 2 هستند. از اینرو مطالعه حاضر اثر تمرین تناوبی با شدت بالا با رژیم های غذایی متفاوت بر التهاب درجه پایین و برخی شاخص های متابولیکی مردان چاق دیابتی نوع 2 را بررسی می کند.
    روش ها
    45 مرد چاق دیابتی نوع 2 به صورت تصادفی در گروه های رژیم غذایی طبیعی بعلاوه تمرین تناوبی(ND+H)، رژیم کم کربوهیدرات بعلاوه تمرین تناوبی(LC+H) یا گروه کم چربی +تمرین تناوبی(LF+H) قرار گرفتند که 1200 تا 1500 کیلوکالری/ روز را دریافت کردند و در برنامه ورزشی تناوبی با شدت بالا (3 روز در هفته به مدت 12 هفته) شرکت کردند. نمونه های خونی در هفته های 0 ، 4، 8 ،16، 20 و 24 جمع آوری شدند.
    یافته ها
    حداکثر اکسیژن مصرفی (VO2max) پس از 24 هفته مداخله، گروه LC+H (001/0=p، 135/2= F) و گروه LF+H (014/0=p، 548/3= F) افت معنی داری در مقایسه با پیش آزمون را نشان دادند، اما این کاهش در گروه ND+H مشاهده نشد. کاهش در شاخص IL-6 با سایر متغیرها (به استثنای حداکثر اکسیژن مصرف) رابطه معنی داری را نشان داد، اما شاخص VO2max ارتباط معنی دار معکوسی [برای گروه LC+H(001/0=p، 54/0-=r)؛ برای گروه LF +H(019/0=p ،41/0-=r)] را با IL-6 نشان دادند. در راستای تغییرات در IL6، اختلاف معنی دار در تمام مراحل مطالعه در شاخص TNF-α مشاهده شد. پس از 24 هفته مداخله، گروه LC+H (001/0=p، 541/5= F) و گروه LF+H (001/0=p، 654/9= F) کاهش معنی داری در مقایسه با پیش آزمون را نشان دادند، اما این کاهش در گروه ND+H مشاهده نشد. افزایش معنی داری در VO2peak همراه با کاهش معنی دار در انسولین ، HOMA-IR و HbA1c در همه گروه ها مشاهده شد. همینطور کاهش معنی داری در IL-6 و TNF-α در گروه های LC+H و LF+H مشاهده شد. تغییرات در IL-6 و TNF-α رابطه معکوسی با اکسیژن مصرفی اوج را نشان دادند. آنالیز پیرسون ارتباط های معنی داری بین تغییرات در نیمرخ لیپیدی با اکسیژن مصرفی اوج را نمایان کرد.
    نتیجه گیری
    نتایج از این مفهوم حمایت می کند که ورزش و رژیم غذایی، التهاب درجه پایین و پروفایل های لیپیدی، گلایسمی و آمادگی جسمانی را تحت تاثیر قرار می دهد که تغییرات در IL-6 و TNFα با برخی از این تغییرات در ارتباط است.
    کلیدواژگان: التهاب درجه پایین، تمرین تناوبی با شدت بالا، چاقی، دیابت نوع 2، رژیم غذایی
|
  • Ata Pourabassi*, Elham Kheiry, Sarah Nouriyengejeh, Solmaz Naghavi, Farnaz Banakar Pages 110-115
    Introduction
    The main problem of modern humans is non-communicable diseases such as diabetes, cardiovascular disease, etc. Diabetes has the highest prevalence. it imposes many costs on society and the patient. Diabetics have special needs for a better life; hence, the researcher's aim is to accomplish them by defining researches and technology missions. Our purpose was to understand the real needs of a diabetic patient. Previous studies were evaluated to find out which one was effective.
    Methods
    In this research, 120 diabetic children's parents were requested to write a letter entitled "Hi Inventor" and describe any efficient inventions, which could make life easier for their children. Besides, research papers and patents from Iran over the past ten years have been evaluated in terms of their compliance with patients' needs.
    Results
    Parent's statements gathered in the form of 12 real needs. The main concern was the invasive method of blood glucose testing and they were asking for innovative method to measure blood glucose with less pain. Among published articles by Iranian researchers over the past ten years, 3% of the articles were in some way related to the actual needs of patients with diabetes. A total of 1017 patents from Iran was looked for, there were 3 diabetes-related patents.
    Discussion
    To sufficiently support the conducting research and identifying research priorities in the country, it is necessary to consider a balanced ratio between fundamental and applied research so that the patients' community can benefit from the early results of research as well.
    Keywords: Diabetes, Research, Accountable, Patients' Need
  • Neda Aghaei, Mohammad Sherafati Moghadam, Farhad Daryanoosh*, Saeedeh Shadmehri, Shiva Jahani Golbar Pages 116-125
    Background
    The mTORC1 pathway is one of the important pathways for protein synthesis in the heart, which can lead to physiological or pathological hypertrophy. Diabetes can lead to defects in this pathway. The aim of this study was to examine the effect of 4 weeks’ aerobic training on the content of mTORC1 signaling pathway proteins in heart tissue of type 1 diabetes rats.
    Methods
    In this experimental study, 16 Sprague-Dawley male rats (mean weight of 300 ± 20 gr) were selected and after induction of diabetes by STZ was randomly assigned into two groups: diabetic training and diabetic control. The experimental group performed HIIT training for 4 weeks’ accordance with the training program (each session 42 minutes, 10-20 m/m) for 4 weeks, while the control group did not have any training program. Dependent t-test and independent T-test were used to analyze the data.
    Results
    Significant increase was observed in the content of AKT1 (p<0.015), mTOR (p<0.001), P70S6K1 (p<0.006), 4EBP1 (p<0.05) proteins in the aerobic training group compared to control group.
    Conclusion
    Aerobic training for 4 weeks enabled to activate the pathway AKT1/mTOR/P70S6K1 and AKT1/mTOR/4E-BP1 in mTORC1 pathway; therefore, due to cardiac complications in type 1 diabetic patients, aerobic training can lead to protein synthesis and physiological cardiac hypertrophy through mTORC1 pathway.
    Keywords: Aerobic Training_AKT1_Heart Tissue_mTOR_P70S6K1_Type 1 Diabetes_4EBP1
  • Mohammad Azimi Alamouti, Niloufar Shayan, Maryam Momeni, Azam Koohkan, Ensiyeh Hajizadeh, Saffar, Masoumeh Nouri, Fatemeh Soltanolizadeh, Maliheh Mahmoudi, Mahin Jamshidi Makiani, Marzieh Ebrahimi * Pages 126-134
    Background
    For nearly 100 years, amniotic membranes have been used to treat various types of skin wounds. Amniotic extract is one of the derivatives of amniotic membrane that contains all the properties of amniotic membrane. The aim of this study was to evaluate the safety of the amniotic membrane extract in the treatment of diabetic ulcers.
    Methods
    This study was an Open labeled clinical trial without control group. A total of 10 patients with Wagner Grade 2 diabetic foot ulcers were selected in both sexes. The extract was used every 48 hours in the first week and every 72 hours from the second week until the end of the wound treatment. Patients were followed up weekly until wound healing.
    Results
    In this study 80% of patients were men and 20% were women with mean age (56.7 ± 8.7) years. The ulcer duration was 8.9 ± 2.12 weeks. The mean area of ulcers at the time of entry into the wound group ≥ 500 mm2, 977.5 ± 201.9 and in the wound group ≤500 mm2 was 145.6 ± 36.4. At 4 weeks post treatment, the wound healing rate in the wound group was ≤500% ,98.9 ± 2.40 % and in the wound group ≥mm2 500 was 92.1 ± 7.23%. in sixth week of treatment, ulcers were complete closure  in both groups.
    Conclusion
    The results of this study suggest that the use of amniotic extract can be effective in the healing of diabetes foot ulcer without any side effects.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Diabetic Foot Ulcer, Amniotic Membrane Extract, Amniotic Membrane, Wound Healing
  • Gholamreza Azizi azar sharabyani, Mozhgan Ahmadi *, Saeedeh Shadmehri Pages 135-146
    Background

    High oxidative stress in pregnant women leads to pathogenesis or progression of disease in newborns. The aim of this study was to investigate the Effect of Endurance Training in Maternal Metabolic Syndrome with Metformin on Oxidant and antioxidant Capacity in their Neonates.

    Methods

    To implementation of this experimental research, 16 female Wistar rats weighing 100 ± 20 gr randomly were divided into 4 groups including metabolic syndrome + control; metabolic syndrome + metformin; metabolic syndrome + endurance training; metabolic syndrome + metformin + endurance training. The metabolic syndrome model was performed using dietary change and confirmed by the Lee index. Metformin 500 mg was also given at a dose of 100 mg/kg, as well as by daily water intake to the rats. endurance training performed at 5 days a week for 15-40 min with speed of 10-25m/min on treadmill for 8 weeks. Pregnancy was confirmed in rats after vaginal plaque was observed After the pregnancy and delivery period of the rats, newborn babies (4 newborns from each mother as the main sample) were prepared one week after birth for explanation.

    Results

    The results showed that metformin had no significant effect on superoxide dismutase (SOD) and malondialdehyde (MDA) in comparison with control group, but endurance training and endurance training with metformin resulted in increased SOD and MDA reduction in neonatal heart tissue (p=0.000).

    Conclusion

    According to the results, it seems that the endurance training of mothers with metabolic syndrome has a protective effect on oxidative and antioxidant systems in their offspring.

    Keywords: Exercise, Metabolic Syndrome, Metformin, Oxidative stress
  • Sepideh Soltani, Farzaneh Taghian* Pages 147-155
    Background
    The purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks of aerobic exercise and supplementation of gensing on homocysteine levels, tiroid hormon and insulin resistant in obese women with hypothyroidism.
    Methods
    This study is quasi-experimental study. For this purpose, 40 obese women with hypothyroidism with an average age of 34.62 ± 3.55 years, weight 80.47 ± 3.85 kg and BMI of 32.2 ± 2.27 kg / m2, were randomly divided into four groups including aerobic training (10), ginsing (10), aerobic exercise and ginsing (10) and placebo (10) were divided.Aerobic exercise included 8 weeks of aerobic training, 3 sessions per week, 45 to 70 minutes, and 55 to 75% of maximum heart rate. Patients in the ginseng group and aerobic exercise with ginsing consumed each day a Jinsen's capsule containing 250 mg of granule Risomy ginseng powder was taken orally after 8 weeks for 8 weeks, while subjects in the placebo group received flour powdered capsules.Blood samples from the anterior vein were used to measure homocysteine, TSH, T3, T4, glucose and insulin before and after 8 weeks in four groups. For data analysis, dependent t-test and variance analysis were used (P≤0/05).
    Results
    The results showed that the plasma homocysteine, TSH, glucose concentrate, insulin resistance and insulin resistance were significantly decreased in all three experimental groups while T3 and T4 increased (P <0.05). These indices in the control group were not changed (P <0.05).
    Conclusion
    Therefore, aerobic exercise, along with supplementation with ginsing, can have an important role in preventing an increase in cardiovascular risk factors and hypothyroidism in obese women with hypothyroidism.
    Keywords: Aerobic Exercise, Ginseng Supplement, Homocysteine, Obese Women, Hypothyroidism
  • Mahmoud Asle Mohammadi Zadeh, Mehdi Kargarfard*, Parvaneh Nazarali Pages 156-172
    Introduction
    Interleukin-6(IL-6) and Tumor Necroes Factor-alpha (TNF-α) are secreted by adipose tissue and are potential regulators of low grade inflammation and metabolic disorders in Obesity Type 2 Diabetes (OT2D). hence, present study examined the effects of interval training with different diet on low grade inflammation and some of metabolic indexes in OT2D.  
    Methods
    forty-five  OT2D men were randomly assigned into a High intensity interval training(HIIT) plus  normal diet group (ND+H), low carbohydrate diet plus   HIIT group(LC+H)   or  HIIT plus   low fat diet group(LF+H) that involved adherence to a 1200-1500 kcal/day(ND+H: 28% fat, 54% carb and 18% protein; LC+H: 42% fat, 40% carb and 18% protein; LF+H: 20% fat, 62% carb and 18% protein) while participating in a supervised HIIT (3 d/week for 12 weeks). Anthropometrics, physiologic features and fasting blood samples were obtained at 0, 8(8 weeks diet only), 16, 20(12 weeks HIIT plus diet) and 24(4 weeks diet only) weeks.
    Results
    Maximum Oxygen Consumption (VO2max) after 24 weeks of intervention, the LC + H group (P = 0.001, F = 2.195) and LF + H group (P = 0.014, F = 3.548) showed a significant decrease Compared to the pre-test, this decrease was not observed in the ND + H group. The decrease in IL-6 index with other variables (except for maximum oxygen consumption) showed a significant relationship, but the VO2max index had a significant reverse relationship [for LC + H group (p = 0.001, r = -0.54); For LF + H group (p = 0.019, r = -0.41 =), they showed IL-6. In line with changes in IL6, there was a significant difference in TNF-α index in all stages of the study. After 24 weeks of intervention, the LC + H group (P = 0.001, F = 5.541) and LF + H group (p = 0.001, F = 9.654) had a significant reduction compared to the pre-test , But this decrease was not observed in the ND + H group. Significant increase in VO2peak with significant decreases in insulin, HOMA-IR and HbA1c was observed in all groups. Also, there was a significant decrease in IL-6 and TNF-α in LC + H and LF + H groups. Changes in IL-6 and TNF-α showed an inverse association with peak oxygen consumption. Pearson's analysis revealed meaningful relationships between changes in lipid profiles with peak oxygen consumption. VO2peak significant increases in all groups with significant decreases in insulin, HOMA-IR and HbA1c in all groups. Also, IL-6 and TNFα significant decreases in LC+H and LF+H groups. Changes in IL-6 and TNFα significantly Inverse correlated with VO2peak.  Pearson analysis revealed significant correlations between changes in lipid profile to VO2peak.
    Conclusion
    Results support contentions that diet and exercise affects low grade inflammatory and fitness, lipid and glycemic profiles that changes in IL-6 and TNF-α be correlated with some of these changes.
    Keywords: Low Grade Inflammatory, HIIT, Diet, Obesity, T2D