فهرست مطالب

Health and Development Journal
Volume:7 Issue: 4, 2019

  • تاریخ انتشار: 1397/12/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهسا مهاجری، محمد علی زاده*، وحید ملکی، سیمین حق روان، الهه فرومندی، عرفان هزاوه صفحات 286-294
    مقدمه
    هر برنامه و سیاست پیشگیری از بیماری های مزمن و مرتبط با عوامل رژیمی، مستلزم ایجاد تغییرات اساسی در محیط غذایی، دانش و آگاهی، نگرش و در نتیجه تغییرات انتخاب های غذایی افراد می باشد. هدف از این مطالعه تعیین عوامل تاثیر گذار بر انتخاب غذاهای بسته بندی شده افراد مراجعه کننده به مراکز سلامت اردبیل بود.
    روش ها
    در این مطالعه از طریق مرور متون علمی، بحث گروهی متمرکز و مصاحبه با اساتید متخصص ، پرسشنامه ای بر اساس تئوری عمل منطقی طراحی شد. به منظور بررسی روایی از روش های اندازه گیری روایی محتوا و روایی صوری با پانل خبرگان 15 نفری استفاده گردید و برای تعیین پایایی نیز از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. نتا یج: پرسشنامه اولیه شامل 40 آیتم بود که پس از بررسی روایی و پایایی، تعداد آیتم ها ی پرسشنامه نهایی 36 سوال به دست آمد، 11 سوال در بخش نگرش تغذیه ای، 7 سوال در بخش هنجار انتزاعی ، 9 سوال نیز در بخش قصد رفتاری و 9 سوال در بخش رفتار تغذیه ای قرار گرفتند. میانگین شاخص روایی پرسشنامه نهایی 82/0 و ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه نهایی 79/0 به دست آمد.
    بحث و نتیجه گیری
    پرسشنامه طراحی شده در این مطالعه از روایی و پایایی نسبی خوبی برخوردار است و می تواند به منظور شناسایی عوامل تاثیرگذار بر انتخاب غذاهای بسته بندی شده در افراد جامعه مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: روایی، پایایی، غذای بسته بندی شده، تئوری عمل منطقی، پرسش نامه
  • لیلا سالم، بهرام عابدی*، مجتبی خان سوز صفحات 295-304
    مقدمه
    هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر شش هفته تمرین پیلاتس به همراه مصرف عصاره زیره بر نیمرخ لیپیدی سرم و شاخص مقاومت به انسولین زنان دارای اضافه وزن و چاق بود.
    روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی 48 زن با میانگین وزن 7/4 ± 4/91 کیلوگرم و شاخص توده بدنی 3/3 ± 0/32 کیلوگرم بر مترمربع، به طور تصادفی در چهار گروه 12 نفری، تمرینات پیلاتس، تمرینات پیلاتس و زیره، زیره و کنترل قرار گرفتند. سپس گروه مداخله به مدت شش هفته، هر هفته 3 جلسه و هر جلسه به مدت 40 دقیقه تمرین پیلاتس انجام دادند. مصرف عصاره زیره به مقدار 10 سی سی قبل از صرف هر وعده غذایی بود. برای مقایسه تغییرات درون گروهی از آزمون تی زوجی و برای تغییرات بین گروهی از آزمون آنالیز واریانس استفاده گردید. نتا یج: یافته ها نشان داد در دو گروه پیلاتس و پیلاتس به همراه مصرف زیره کاهش معنی داری در میزان تری گلیسیرید، کلسترول، LDL سرم و مقاومت به انسولین و همچنین افزایش معنی دار در میزان HDL سرم مشاهده شد. همچنین میزان گلوکز فقط در گروه پیلاتس و زیره کاهش معناداری داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد شرکت در تمرینات پیلاتس به همراه مکمل زیره می تواند باعث بهبودی نیمرخ لیپیدی و مقاومت به انسولین در افراد چاق و دارای اضافه وزن شود.
    کلیدواژگان: پیلاتس، زنان چاق، عصاره زیره، لیپیدهای سرم، مقاومت به انسولین
  • زهرا خاک ساری، سجاد رضایی*، علیرضا حاتم سیاه کل محله صفحات 305-322
    مقدمه
    باتوجه به اهمیت کیفیت زندگی کاری (QWL)، مدل های متعددی از آن ارائه شده است. یک مدل معروف از آن، مدل Walton نام دارد. هدف این پژوهش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی نسخه فارسی پرسشنامه QWL برگرفته از مدل Walton در کارکنان بیمارستانی بود که عموما از نظر شغلی در معرض عوامل تضعیف کننده QWL قرار دارند.
    روش ها
    این پژوهش، توصیفی-مقطعی و از نوع اعتبارسنجی بود. جامعه آماری شامل تمامی کارکنان کادر درمانی، خدماتی و ستادی بیمارستان دولتی پورسینای شهر رشت بودند. 403 نفر به شیوه نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شدند. ابتدا اطلاعات QWL مورد تحلیل عاملی اکتشافی (EFA) قرار گرفت (350n=)، سپس برای عوامل منتخب، شاخص های تحلیل عاملی تاییدی (CFA) و ضرایب پایایی همسانی درونی بررسی شدند (53n=). کلیه تحلیل های آماری توسط نرم افزارهای SPSS نسخه 22 و AMOS نسخه 21 انجام پذیرفت. نتا یج: نتایج EFA، چهار عامل را برای ساختار این آزمون نشان د اد که مجموعا 87/52 درصد از واریانس کل پرسشنامه را تبیین می کرد. مضافا این تحلیل نشان داد، 15 گویه نسخه اصلی پرسشنامه در دو عامل، بار عاملی بالایی دارد؛ بنابراین در ارزیابی مدل با شیوه CFA این گویه ها حذف شدند. همچنین CFA نشان داد نسبت χ2/df برای ساختار چهار-عاملیQWL-20، 216/1 است و شاخص های برازندگی برای مدل مذکور ، 913/0=CFI، 674/0=NFI، 893/0= TLI،065/0=RMSEA) (773/0= GFI نسبتا رضایت بخش است. همسانی درونی برای کل QWL-20، 91/0و برای عامل های شرایط کاری و به کارگیری قابلیت ها (71/0=α)، انسجام اجتماعی در کار و احترام به حقوق کارکنان (80/0=α)، حجم کار و مناسب بودن حقوق و مزایا (88/0=α)، و روابط اجتماعی و اهمیت کار (80/0=α) قابل ملاحظه بود. ضریب همبستگی گویه-نمره کل برای هریک از گویه ها بسیار قوی و در دامنه 66/0 تا 84/0 به دست آمد. دامنه همبستگی بین عوامل مذکور 45/0تا 54/0 حاصل شد.
    بحث و نتیجه گیری
    QWL-20 دارای ویژگی های روان سنجی مطلوب و برازش مناسب در ساختار چهار-عاملی است و می تواند در موقعیت های تهدیدکننده QWL به کار رود.
    کلیدواژگان: تحلیل عاملی اکتشافی، تحلیل عاملی تاییدی، مدل Walton، کارکنان بیمارستانی، نسخه فارسی پرسش نامه کیفیت زندگی کاری
  • محمد فهیمی نیا، حسین جعفری منصوریان، احمد رجبی زاده، کمال الدین کریمیان، اکبر اسکندری*، آزیتا انباز، سمیه بهاری صفحات 323-332
    مقدمه
    یکی از اثرات عمده زیست محیطی مصرف انرژی، انتشار آلاینده هوا از جمله گازهای گلخانه ای است. پژوهش حاضر در نیم سال دوم 1394 با هدف بررسی رابطه مصرف حامل های انرژی در مشاغل کوچک شهری و انتشار آلاینده های زیست محیطی ناشی از آن ها در شهر قم به انجام رسید.
    روش ها
    در این پژوهش مقطعی در مرحله نخست با مراجعه به اتاق اصناف شهر قم، لیست تمام مشاغل شهری از 67 اتحادیه مربوطه تهیه گردید و سپس در مجموع 223 صنف انتخاب و به صورت تصادفی مورد بازدید قرار گرفت. ضمن نوشتن کد اشتراک صنوف، با مراجعه به اداره برق و گاز استان قم میانگین مصارف برق و گاز محاسبه شد. محاسبه میزان آلاینده های تولیدی ناشی از مصارف انرژی با استفاده از نرم افزار موجود در سایت اینترنتی Abraxas Energy به صورت آنلاین انجام شد. نتا یج: نتایج نشان داد میانگین مصرف ماهیانه 86/9098 کیلووات ساعت برق و 35/41669 مترمکعب گاز در مشاغل کوچک شهر قم، به طور میانگین انتشار 995/50 تن دی اکسیدکربن، 963/78 کیلوگرم ترکیبات سرب، 39/52 کیلوگرم ترکیبات نیتروژن دار، 403/8 کیلوگرم مونوکسیدکربن، 02/5 کیلوگرم ترکیبات آلی فرار، 996/1 کیلوگرم اکسیدنیتروژن و 781/1 کیلوگرم ترکیبات جیوه و کمتر از 1 کیلوگرم در ماه، ذرات و دی اکسیدگوگرد را به همراه داشته که وارد محیط زیست می شوند.
    بحث و نتیجه گیری
    هرگونه تلاش در راستای کاهش مصرف انرژی می تواند علاوه بر منافع اقتصادی، اقدامی اساسی در جهت کاهش آلاینده های زیست محیطی باشد. اجرای برنامه های مدیریتی مناسب و صرفه جویی مصرف برق و گاز، گامی اساسی در این مسیر خواهد بود.
    کلیدواژگان: آلودگی هوا، انرژی، کارگاه های کوچک، قم، ایران
  • مهری قلی زاده، فرشید خسروپور، محمدرسول خدادادی*، محمد پوررنج بر صفحات 333-343
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر ورزش های هوازی، بی هوازی و آرام سازی بر کاهش استرس و اضطراب دانشجویان پزشکی دختر دانشگاه علوم پزشکی کرمان بود.
    روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی بر روی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال تحصیلی 96-1395 انجام یافت. 60 نفر شرکت کننده وارد مطالعه شدند. سپس افراد به صورت تصادفی در سه گروه آزمایشی ورزش های هوازی، بی هوازی و آرام سازی قرار گرفتند. سه گروه بعد از سپری نمودن 8 هفته (هر هفته 3 جلسه تمرینی با حداقل 45 دقیقه تمرین) دوباره در پس آزمون به پرسشنامه مورد نظر پاسخ دادند. ابزار پژوهش پرسشنامه اضطراب و استرس (DASS-21) بود که روایی و پایایی آن به فارسی تایید شده بود. برای آزمون فرضیه های تحقیق از تحلیل واریانس یک طرفه استفاده گردید. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 20 مورد تحلیل قرار گرفتند. نتا یج: بین گروه های ورزشی هوازی، بی هوازی و آرام سازی در میزان کاهش استرس (01/0P≤) و اضطراب (05/0P≤) تفاوت معناداری وجود داشت. اضطراب و استرس در گروه ورزشی هوازی و آرام سازی کمتر شده بود.
    بحث و نتیجه گیری
    فعالیت ورزشی آرام سازی و هوازی می تواند موجب کاهش میزان استرس و اضطراب در دانشجویان شود.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، آرام سازی، دختر، استرس، اضطراب
  • لاله افشارمنش، علی اصغر عربی میانرودی*، علی اصغر هنرمند صفحات 344-352
    مقدمه
    تومورهای سر و گردن یکی از 6 تومور شایع در جهان با حدود 900 هزار مورد جدید تشخیص داده شده در سال می باشد. این مطالعه با هدف بررسی دموگرافیک تومورهای سر و گردن بر اساس ثبت الکترونیک داده ها تحت وب انجام شد.
    روش ها
    مطالعه حاضر به صورت مقطعی انجام شد. اطلاعات همه بیماران بستری در بخش گوش و حلق و بینی بیمارستان شفا که تومور سر و گردن در آن ها تشخیص داده شده بود، در فرم الکترونیک طراحی شده، وارد شد. داده ها به صورت توصیفی و با استفاده از آزمون کای مربع در نرم افزار SPSS نسخه 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتا یج: میانگین سنی نمونه ها 9/15 ± 1/51 سال بود و 4/73 درصد آن ها مرد بودند. 80 درصد از تومورهای نمونه های مورد بررسی بدخیم بودند. شایع ترین نوع سرطان از نوع سلول های سنگفرشی بود. شایع ترین محل درگیری و حضور تومور در حنجره بیماران بود. فراوانی انواع تومور به طور معنی داری در مردان بیشتر بود (001/0>P)؛ اما بین سابقه فامیلی و نوع تومور ارتباطی مشاهده نشد (98/0=P).
    بحث و نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود مطالعات دیگر در سایر استان ها برای بررسی و مقایسه وضعیت تومور های سر و گردن در کشور انجام شود.
    کلیدواژگان: تومورهای سر و گردن، سرطان، کرمان، فرم الکترونیک
  • حمید رواقی، مژده سالاری حمزه خانی*، آیدین آرین خصال صفحات 353-367
    مقدمه
    برون سپاری به عنوان یکی از ابزارهای جدید مدیریتی و عاملی در جهت افزایش کارایی و کیفیت خدمات از اهمیت به سزایی برخوردار می باشد. پژوهش حاضر با هدف طراحی ابزاری جهت ارزیابی فرآیند برون سپاری آزمایشگاه های بیمارستان های غیرآموزشی انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه کاربردی، به روش ترکیبی (کیفی-کمی) در دو مرحله انجام شد. در مرحله اول با استفاده از متون و مستندات موجود و مقالات داخلی و خارجی منتشر شده در رابطه با موضوع پژوهش چک لیست پیشنهادی جهت ارزیابی برون سپاری آزمایشگاه ها تهیه شد. در مرحله دوم پس از تهیه پرسشنامه بسته، از 46 نفر از خبرگان و صاحبنظران که از افراد شاخص انتخاب شده بودند، در مورد اعتبار محتوایی و صوری چک لیست پیشنهادی در مرحله قبل نظرخواهی شد و در نهایت این نظرات با استفاده از تکنیک لاوشه و نرم افزار Excel مورد تحلیل قرار گرفت. نتا یج: چک لیست نهایی ارزیابی فرآیند برون سپاری بخش آزمایشگاه بیمارستان های غیرآموزشی شامل پنج بعد شد که به ترتیب شامل تعیین لزوم برون سپاری بخش آزمایشگاه (9 سوال)، یافتن و انتخاب پیمانکاران (13 سوال)، مذاکره و قرارداد برون سپاری (10 سوال)، اجرای برون سپاری ( 5 سوال) و ارزشیابی عملکرد پیمانکار (8 سوال) بود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت فرآیند برون سپاری آزمایشگاه ها پیشنهاد می گردد که آموزش های لازم در زمینه اجرا و ارزیابی همه ابعاد فرآیند مذکور از آغاز تا پایان در طول آموزش های ادواری برای کارکنان و مدیران دانشگاه ها برگزار گردد.
    کلیدواژگان: برونسپاری، ابزار ارزیابی، آزمایشگاه، بیمارستان غیرآموزشی، اعتبار محتوایی
  • مهرداد حاجی حسنی* صفحات 368-375
    مقدمه
    چندین ورزش و فعالیت با افزایش خطر ابتلا به اختلالات خوردن و گرایش به سوء مصرف مواد همراه است. بدن سازی ورزشی است که در آن اختلال خوردن و نیز سوء مصرف مواد از نگرانی های شایع است. هدف مطالعه حاضر مقایسه گرایش به اعتیاد و اختلال خوردن در مردان بدن ساز و غیر بدن ساز بود.
    روش ها
    پژوهش حاضر، توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بود. حجم نمونه شامل 50 ورزشکار بدن ساز و 50 غیر ورزشکار در شهرستان شهرکرد بود که به شیوه در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها مقیاس گرایش به اعتیاد زرگری و مقیاس نگرش به خوردن، مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آزمون t مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتا یج: هیچ کدام از اعضای گروه نمونه مبتلا به اختلال پرخوری عصبی و کم خوری عصبی نبودند؛ اما نتایج آزمون t مستقل نشان داد که گرایش به اختلالات خوردن در بدن سازان به طور معناداری بیشتر از غیر بدن سازان است (034/0P=). همچنین، نتایج نشان داد که تفاوت معناداری در گرایش به اعتیاد در بین دو گروه وجود ندارد (964/0P=).
    بحث و نتیجه گیری
    درک وسیع تر از عواملی که موجب گرایش بیشتر به اختلال خوردن و گرایش به اعتیاد می گردد ممکن است به برنامه ریزی برای کاهش این اختلالات کمک کند. یافته های پژوهش حاضر تلویحات مهمی برای پژوهش های آینده دارد.
    کلیدواژگان: اختلال خوردن، گرایش به اعتیاد، بدن سازی
|
  • Mahsa Mohajeri, Mohammad Alizadeh*, Vahid Maleki, Simin Haghravan, Elaheh Forumandi, Erfan Hezaveh Pages 286-294
    Background
    Any program and policy to prevent chronic diseases associated with dietary factors requires major changes in individuals' diet, knowledge, attitude and, consequently, changes in their dietary choices. The purpose of this study was to determine the factors influencing choice of packaged foods in those visiting Ardabil health centers.  
    Methods
    In this study, through a literature review, focused group discussions and interview with expert professors, a questionnaire based on the theory of logical action was designed. The validity of the questionnaire was determined by using methods to evaluate content validity, and face validity with a panel of 15 experts. Cronbach's alpha coefficient was used to determine reliability.  
    Results
    The first designed questionnaire consisted of 40 items, but after assessing its validity and reliability, the number of items in the final questionnaire decreased to 36 ones. Eleven items were in the nutritional attitude section, 7 in the subjective normative section, 9 questions in the behavioral intent and 9 questions in the nutritional behavior section. The mean validity score of the final questionnaire was 0.82 and Cronbach's alpha coefficient was 0.79.  
    Conclusion
    According to the results of this study, the designed questionnaire has acceptable validity and reliability and can be used to identify factors influencing the choice of packaged foods in the community.
    Keywords: Validity, Reliability, Questionnaire, Packed Food, Reasoned action theory
  • Leyla Salem, Bahram Abedi*, Mojtaba Khansooz Pages 295-304
    Background
    The aim of this study was to investigate the effect of six weeks of Pilates training with Cuminum Extract consumption on lipid profiles and insulin resistance index in overweight and obese women.  
    Methods
    In this quasi-experimental study, 48 women with an average weight of 91.4 ± 4.7 kg and body mass index of 32.0 ± 3.3 kg/m2, were randomly divided into the four groups (n=12) of Pilates training, Pilates training and cumin, Cumin and control. Then, the experimental group performed 3, 40 minute Pilates training sessions a week for six weeks. 10 cc Cumin extract was consumed before each meal. Data analysis was done using paired t-test to compare intra-group changes and ANOVA for between group differences.  
    Results
    There was a significant decrease in serum triglyceride, cholesterol, LDL and insulin resistance and also a significant increase in serum HDL levels in both Pilates training and Pilates training + cumin regimen groups. Glucose level decreased significantly only in the Pilates and cumin group.  
    Conclusion
    It seems that participation in Pilates training plus cumin, can improve lipid profiles and insulin resistance in obese and overweight people.
    Keywords: Pilates, Obese women, Cumin extract, Lipid serum, Insulin resistance
  • Zahra Khaksari, Sajjad Rezaei*, Alireza Hatam Siahkal Mahalle Pages 305-322
    Background
    Given the importance of quality of work life (QWL), several models are proposed for it. A well-known model is the Walton's model. The purpose of the present study was exploratory and confirmatory factor analysis of the Persian version of QWL questionnaire based on the Walton model in hospital employees who are generally exposed to job-related QWL attenuating factors.  
    Methods
    This descriptive cross-sectional study was a validation study. The statistical population included all medical, non-medical and headquarter staff of PourSina State Hospital in Rasht of whom, 403 employees were selected by quota sampling. First, the QWL data was subjected to an exploratory factor analysis (EFA) (n=350) and then, for selected factors, confirmatory factor analysis (CFA) indices and internal consistency coefficients (n=53) were investigated. All statistical analyses were performed using SPSS-22 and AMOS-21software packages.  
    Results
    The EFA results showed four factors for the structure of this test, which totally explained 52.87% of the total variance of the questionnaire. In addition, this analysis showed that 15 items of the original version of the questionnaire have high factor loading in two factors and therefore in the evaluation of the model with the CFA method, these items were eliminated. Also, CFA demonstrated that χ2/df ratio for the four-factor QWL-20 structure is 1.216 and the fitness indices for the model (GFI=0.773, CFI=0.913, NFI=0.674, TLI=0.893, RMSEA=0.065) are relatively satisfactory.The internal consistency for the total QWL-20 is equal to 0.91 and it was remarkable for the factors of working conditions and utilization of capabilities (α=0.71), social integration in work and respect for employee's rights (α=0.80),volume of work and suitability of pay and benefits (α=0.88) and social relationships and importance of work(α=0.80).The correlation coefficient of item-total score was very strong for each item and it was in the range of 0.66 to 0.84. The range of correlation between these factors was 0.45 to 0.54.  
    Conclusion
    QWL-20 has favorable psychometric properties and an appropriate fit in the four-factor structure and can be used in QWL threatening situations.
    Keywords: Exploratory factor analysis, Confirmatory factor analysis, Persian version of the quality of work life questionnaire, Walton model, Hospital Employees
  • Mohammad Fahiminia, Hossein Jafari Mansoorian, Ahmad Rajabizadeh, Kamaladdin Karimyan, Akbar Skandari*, Azita Anbaz, Somaye Bahari Pages 323-332
    Background
    One of the major environmental impacts of energy use is air pollutant emissions such as greenhouse gases. The aim of this study was to investigate the relation between energy consumption in small urban businesses and their air pollution in small urban businesses in the city of Qom in 2015.  
    Methods
    In the first step, by referring to Qom chamber of trade, a list of all urban jobs from 67 trade :::union:::s was prepared and then, a total of 223 workshops were selected randomly and visited. Means consumption of electricity and gas were calculated by referring to the related gas and electricity offices in Qom. The amount of pollutants produced from energy consumption was calculated by using the software available at the Abraxas Energy website.  
    Results
    The results showed that the average monthly consumption of 9098.86 kwh and 41669.35 cubic meters of gas in the small businesses of Qom, on average produced 50.995 of carbon dioxide, 78.963 kg of lead compounds, 52.39 kg nitrogen compounds, 8.403 kg carbon monoxide, 5.02 kg volatile organic compounds, 1.996 kg nitrogen oxides, 1.781 kg mercury compounds and less than 1 kg per month particulate matter and SO2.  
    Conclusion
    Any attempt for reducing energy consumption, in addition to its economic benefits, can be a basic measure to reduce environmental pollutants. Implementation of proper management plans for reducing electricity and gas consumption is a major step in this direction.
    Keywords: Air pollution, Energy, Small workshops, Qom, Iran
  • Mehri Gholizadeh, Farshid Khosropour, Mohammad Pourranjbar, Mohammad Rasoul Khodadadi* Pages 333-343
    Background
    The purpose of this study was to study the effects of aerobic, non-aerobic and relaxation exercises on reducing anxiety and stress in female students of Kerman University of Medical Sciences.  
    Methods
    This quasi-experimental study was performed on female students of Kerman University of Medical Sciences during the academic year 2016-2017. A total of 60 students were randomly divided into the three groups (n=20) of aerobic exercise, non-aerobic exercise and relaxation and exposed to 8 weeks training programs (3 sessions a week with a minimum of 45 minutes). Before and after the intervention, subjects were asked to fill out the anxiety and stress questionnaire (DASS-21) that the validity and reliability of its Persian version had been previously confirmed. One-way ANOVA was used to test the study hypotheses. Data were analyzed using SPSS 20 software.  
    Results
    Between the three groups of aerobic exercise, non-aerobic exercise and relaxation there were significant differences in the rates of stress reduction (P≤0.01), and anxiety (P≤0.05). Stress and anxiety had become less in the aerobic and relaxation groups.  
    Conclusion
    Relaxation and aerobic exercise activities can reduce stress and anxiety in students.
    Keywords: Physical activity, Relaxation, Female, Anxiety, Stress
  • Laleh Afsharmanesh, Aliasghar Arabi, Mianroodi*, Aliasghar Honarmand Pages 344-352
    Background
    Head and neck tumors are one of the six common tumors in the world with about 900,000 new cases diagnosed annually. This study aimed to investigate the demographic characteristics of head and neck tumors according to electronic data on the web.  
    Methods
    A cross-sectional study was performed. The information of all patients admitted to the ENT department of Shafa hospital, with a head and neck tumor was entered into electronically designed forms. Data were described analyzed using SPSS software version 18 and chi-square test.  
    Results
    The mean age of the samples was (51.1± 15.9) years, and 73.4% of them were male. 80% of the tumors were malignant. The most common type of cancer and site involvement was squamous cell carcinoma and the larynx respectively. The frequency of tumors was significantly higher in males (P <0.001), but there was no relationship between family history and tumor types (P = 0.98).  
    Conclusion
    It is suggested that more studies be conducted in other provinces to compare with the results of this study.
    Keywords: Head, neck tumors, cancer, Kerman, electronic form
  • Hamid Ravaghi, Mozhdeh Salari Hamzehkhani*, Aidin Aryankhesal Pages 353-367
    Background
    Outsourcing, as one of the most recently used tools in the field of healthcare management, has an important role in improving the efficiency and quality of health services. The objective of the present study was to design a tool for evaluation of the process of outsourcing in laboratories of non-educational hospitals.  
    Methods
    This applied study was conducted as mixed methods and in two qualitative and quantitative steps. In the first step, through reviewing the existing literature and documents published abroad and in Iran relating to the research subject, a check list for evaluation of the process of laboratories’ outsourcing was prepared. In the second step, using a close questionnaire, 46 selected experts were asked to give their opinions about the content and face validity of the proposed check list. Finally, Lawshe's Content Validity Ratio and Excel software were used to analyze data.  
    Results
    The final check list about evaluating the process of out sourcing laboratories at non-educational hospitals included the following 5 dimensions: proving the necessity of laboratories outsourcing (9 questions), selecting the undertakers (13 questions), negotiating and finalizing the contract (10 questions), implementing the contract (5 questions) and evaluating the undertakers’ performance (8 questions).  
    Conclusion
    Given the importance of outsourcing laboratories, providing education related to the implementation and evaluation of this process form its beginning until end, in periodic training courses for university’s managers and staff is highly recommended.
    Keywords: Outsourcing, Evaluation tool, Laboratory, Non-educational hospital, Content Validity
  • Mehrdad Hajihasani* Pages 368-375
    Background
    Several sports and activities are associated with an increased risk of eating disorders and a tendency to drug abuse. Bodybuilding is a sport in which eating disorders, as well as drug abuse, are among common concerns. The current study was conducted with the aim to compare tendency to addiction and eating disorder in male bodybuilders and non-bodybuilders.  
    Methods
    This research was a descriptive, analytical cross-sectional study. The sample consisted of 50 bodybuilder athletes and 50 non-bodybuilder athletes in Shahrekord city. The sample was selected using convenience sampling. In order to collect data, "Zargari Addiction Potential Questionnaire" and "Eating Attitude Scale" were used. The data were analyzed using descriptive statistics (mean and standard deviation) and independent t-test.  
    Results
    None of the sample group members suffered from anorexia nervosa and bulimia nervosa, but results of independent t-test showed that the tendency to eating disorder in bodybuilders is significantly higher than non-bodybuilders (P=0.034). Also, results of independent t-test showed no significant difference in tendency to addiction between two groups (P=0.964).  
    Conclusion
    Broader understanding of the factors leading to a greater tendency to eating disorder and addiction may help decrease these disorders. The current research findings have important implications for future research.
    Keywords: Eating disorder, Tendency to addiction, Bodybuilding