فهرست مطالب

جراحی استخوان و مفاصل ایران - سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 61، بهار 1397)

مجله جراحی استخوان و مفاصل ایران
سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 61، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • امین رازی*، محمد تقی پیوندی، بیرجندی نژاد بیرجندی نژاد، علی پارسا، سارا عامل فرزاد، مریم حسینی حسن آبادی صفحات 178-184
    بافت‎های ارتوپدی مانند استخوان‎ها، غضروف‎ها و تاندون‎ها شامل سلول‎هایی هستند که برای کشت و بازسازی بافت آسیب‎دیده دشوار هستند. تعداد کمی از سلول‎هایی که سلول‎های بنیادی نامیده می‎شوند، توانایی خود نوسازی و تمایز به سلول‎های بافت همبند، شامل استخوان، غضروف، تاندون و لیگامان را دارند. پیشرفت اخیر در تحقیقات سلول‎های بنیادی منجر به تلاشی هیجان‎انگیز برای بکارگیری سلول‎های بنیادی در بازسازی بافت ارتوپدی شده است. در این بررسی خلاصه‎ای از یافته‎های اخیر در مورد استفاده بالینی بالقوه از (Mesenchymal Stem Cells)MSCs در برنامه‎های ارتوپدی به‎عنوان مثال عدم جوش‎خوردگی استخوان، استخوان‎سازی ناقص، نقص در غضروف انسان، استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید و درک بهتر از مسائل مربوط به تحقیقات سلول‎های بنیادی و همچنین هدف بالقوه درمانی از این سلول‎ها در عمل جراحی ارتوپدی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: سلول‎های بنیادی مزانشیمی، ارتوپدی، بررسی بالینی
  • نادر تنیده، محمد امین رستمی نسب، آیدا حسن پور، امید کوهی حسین آبادی، مریم مجاهد، سارا سادات نبوی زاده* صفحات 185-193
    ) یک های درمانی بسیاری وجود دارد، اما هنوز هیچ پاسخ مشخصی برای درمان کامل این بیماری وجود ندارد. با توجه به اثرات جانبی مختلف ناشی از داروهای رایج؛ هدف از این مطالعه ارزیابی اثر عصاره برگ گیاه گواوا بر OAمواد و روش‎این مطالعه بر روی مدل حیوانی به مدت 8 هفته با 25 موش صحرایی که با استئوآرتریت به وسیله کلاژناز القا شده بودند، انجام شد. تمام موش‎صورت تصادفی به 5 گروه تقسیم شدند، گروه اول، به‎کردند و تزریق داخل مفصلی سالین دریافت کرده بودند، گروه دوم روغن زیتون داخل مفصلی دریافت کردند، گروه سوم تحت درمان با هیالگان داخل مفصلی (IAقرار گرفتند، گروه چهارم عصاره برگ گیاه عصاره گواوا با دوز کم (λو گروه آخر عصاره برگ گواوا )به‎دریافت کردند. همه گروه‎ کشته ها برداشته شدند. تمام نمونه‎ها با آزمون غیرپارامتریک کروسکال-والیس (توزیع آزاد) با استفاده از نرم‎ نسخه 23 آنالیز شدند.نتایج یافته‎توجهی را در گروه دوز بالا (50 λو گروه کنترل نشان می‎های رادیوگرافی اختلاف معنی‎ها در ارزیابی توزیع در عرض فضای مفصلی وجود دارد (p value =0.0001)نتیجه‎عصاره برگ گیاه گواوا اثر ترمیمی قابل توجهی بر استئوآرتریت دارد.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت، زانو، رادیوگرافی، آسیب شناسی، Psidium، موش صحرایی
  • پرویندخت بیات*، مهدی حمزه توفیق، محدثه رحیمی صفحات 194-198
    پیش‎ زمینه
    شریان‎های تغذیه‎ای منبع اصلی خون‎رسانی به استخوان‎های دراز هستند. این سوراخ‎ها باعث می‎شوند که رگ‎های خونی و اعصاب پیرامونی از قشر استخوان عبور کنند. محل دقیق و توزیع سوراخ‎های تغذیه‎ای برای جلوگیری از آسیب به عروق تغذیه‎ای و حفظ گردش خون در طی مراحل مختلف جراحی مهم است و با توجه به اینکه توارث و نژاد را از عوامل موثر در توزیع این سوراخ‎ها مطرح نموده‎اند و ما در ایران هیچ مطالعه‎ای در این زمینه نداشته‎ایم، ما بر آن شدیم که به بررسی آن در این ناحیه از کشورمان بپردازیم و در مقایسه با مطالعات دیگر تفاوت‎ها را بیابیم.
    مواد و روش‎ها
    این مطالعه روی 157 عدد استخوان خشک اندام تحتانی موجود در سالن مولاژ دانشکده پزشکی شامل استخوان‎های دراز ران (فمور) و درشت‎نی (تیبیا) و نازک‎نی (فیبولا) انجام گرفته است، که از این تعداد 65 عدد استخوان ران، 65 عدد استخوان درشت‎نی و 27 عدد استخوان نازک‎نی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته‎ها
    در این مطالعه 39.09% از استخوان‎های فمور دارای دو سوراخ تغذیه‎ای، 90.78% از استخوان‎های تیبیا یک سوراخ تغذیه‎ای و 66.67% از استخوان‎های فیبولا فاقد سوراخ تغذیه‎ای بودند. محل قرارگیری سوراخ تغذیه‎ای در استخوان فمور در 95.35% در دو سوم پایینی و در استخوان تیبیا در 72.15% در یک سوم بالایی و در استخوان فیبولا در 66.67% در یک سوم میانی قرار داشتند.
    نتیجه‎گیری
     این مطالعه اطلاعات بیشتری در مورد آناتومی و مورفولوژیکی و توپوگرافی سوراخ‎های تغذیه کننده استخوان‎های بلند اندام پائینی ارائه می‎دهد. در حالی‎که امروزه تکنیک‎هایی مانند انتقال استخوان‎های میکروسکوپیک (Microvascular Bone Transfer) محبوب‎تر شده‎اند، همین‎طور تحقیقات بیشتری نیاز است تا اثر توارث و نژاد برای توصیف آناتومیک این ساختار را مشخص نماید.
    کلیدواژگان: استخوان، فمور، تیبیا، فیبولا، سوراخ تغذیه‎ای
  • سلمان غفاری، ونوشه نژادی کلاریجانی*، مسعود شایسته آذر، مهدی محبی، صادق طاهری صفحات 199-204
    پیش‎ زمینه
    آسیب‎های ارتوپدی از شایع‎ترین آسیب‎ها در کودکان می‎باشد که سبب مشکلات فراوانی در کودک و خانواده می‎گردد. شناسایی شیوع این آسیب‎ها می‎تواند در برنامه‎ریزی‎های درمانی موثر باشد. هدف از این مطالعه شناسایی ابعاد مختلف آسیب‎های ارتوپدی در کودکان در بیمارستان بوعلی سینای ساری می‎باشد.
    مواد و روش‎ها
     این مطالعه به‎صورت توصیفی آینده‎نگر می‎باشد، کلیه بیماران زیر 16 سال بوده‎اند، که در فاصله زمانی دی‎ماه 1394 تا دی‎ماه 1395 از طریق اورژانس بیمارستان بوعلی سینای ساری پذیرش گردیدند. سن جنس و مکانیسم تروما جمع‎آوری و بررسی شد. داده‎های جمع‎آوری شده با آزمون کای دو، آزمون t مقایسه‎ای و یک جمله‎ای توسط نرم‎افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته‎ها
    در طول مدت یکسال مطالعه 525 بیمار زیر 16 سال با اسیب ارتوپدی پذیرش گردیدند که اکثریت را پسران تشکیل می‎دادند (3/65 درصد). دختران (7/34 درصد) میانگین سنی 4/6±7/7 در قیاس با 4/4±7/9 سال در پسران داشتند که اختلاف معنی‎داری داشت (). حداکثر شیوع سنی در پسران 14-16 سال و در حالی‎که در دخترها حداکثر شیوع در دو پیک سنی 2 تا 4 و 14 تا 16 سال دیده شد. 81.7 درصد از شکستگی‎ها در اندام‎های فوقانی و 18.3 درصد در اندام‎های تحتانی رخ داده بود. بیشترین محل وقوع حادثه در خانه و شایع‎ترین مکانیسم تروما در هر دو جنس پایین افتادن از ارتفاع (3/42 درصد) بود. بیشترین شیوع آسیب در فصل پاییز (6/44 درصد) مشاهده شد. مشخص گردید که بیشترین (7/56 درصد) میزان شیوع آسیب‎های ارتوپدی در کودکان و نوجوانان با وضعیت توده بدنی نرمال بوده است و بیماران چاق یا دارای اضافه وزن مجموعا 29/8 درصد بیماران 2 تا 16 سال که دچار آسیب‎های ارتوپدی شده‎اند را تشکیل می‎دهند.
    نتیجه‎گیری
    کودکان در معرض آسیب‎های شدیدی ارتوپدی می‎باشند که علت آن عدم‎اطلاع‎رسانی، عدم‎آگاهی و آموزش کودکان و بزرگسالان در مورد این آسیب‎ها است. بررسی وضعیت ایمنی کودکان و دور نگه داشتن آنها از چنین آسیب‎هایی ضروری است و باید راه‎گشای بررسی مشابه در سایر شهرهای بزرگ در کشورهای در حال توسعه باشد.
    کلیدواژگان: ارتوپدی، شکستگی‎ها، استخوان، کودک
  • زهرا همتی فارسانی*، ابراهیم بنی طالبی، محمد فرامرزی، امین بی غم صادق صفحات 205-213
    هدف
    فعالیت بدنی از طریق کشش های ناشی از انقباضات عضلانی، بار مکانیکی را بر استخوان اعمال کرده و با تحریک استخوان، متغیرهای ساختاری مانند: قدرت و تراکم استخوان را افزایش می دهد. این پژوهش به منظور بررسی مقایسه شدت های مختلف تمرین استقامتی بر متغیرهای منتخب بیومکانیکی استخوان ران در رت های سالمند نژاد ویستار اجرا شد.
    روش ها
    در این پژوهش تجربی، 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار مسن (23 ماه) با میانگین وزنی 75/441 گرم به صورت تصادفی بر اساس وزن اولیه در دو گروه تمرینی و یک گروه کنترل شامل گروه تمرین استقامتی با شدت متوسط (n=8)، تمرین استقامتی با شدت بالا (n=8) و گروه کنترل (n=8) قرار گرفتند. تمرین استقامتی با شدت متوسط با70%-60% و شدید 110%-80% سرعت بیشینه، پنج روز در هفته به مدت هشت هفته بود، که مدت و مسافت (حجم تمرین) هر جلسه فعالیت در هر دو گروه برابر اما شدت تمرین متفاوت بود. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی حیوانات برای انجام جراحی و استخراج بافت استخوانی فمور بی هوش و سپس تشریح شدند. از آزمون فشار مکانیکی خمش سه نقطه ای برای تعیین تغییرات بر مدولاسیون، حداکثر مقاومت و انرژی شکست و نیروی استخوان ران رت های نر استفاده شد. تجزیه تحلیل آماری با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه با سطح 05/ 0≥P انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که این نوع تمرینات تاثیری بر مدولاسیون (198/0p=)، قدرت استخوان (24/0p=)، انرژی شکست (204/0p=)،تغییرشکل تا نقطه ی حداکثر استحکام (89/0p=) و نیروی استخوان ران (31/0p=) موش صحرایی نر نداشت و بین گروه ها تفاوت معنی داری در این فاکتورها وجود نداشت.)بهتر است چند یافته مهم را با ذکر P دقیق valueگزارش کنید.)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تغییرات بیومکانیکی استخوان پس از انجام چنین تمریناتی نیاز به دوره های طولانی تر تمرین ورزشی دارد که باید در تحقیقات آینده مورد بررسی قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: سالمندی، تمرین ورزشی، استخوان، متغیرهای بیومکانیکی
  • حمید مهدوی محتشم، سید مرتضی کاظمی* صفحات 214-220
    پژوهش در عصر حاضر از اهمیت بالایی برخوردارد است. در حوزه‎های تولید محصولات و دانش اثر پژوهش را به خوبی می‎توان مشاهده کرد. بنابراین آموزش نحوه نگارش مقاله علمی می‎تواند به این امر کمک شایانی کند. موضوعی که در نگارش یک مقاله بسیار مهم است، علاقه فرد به موضوع پژوهش است. اگر محقق به موضوع علاقه‎ای نداشته باشد کار اندکی برای او دشوار می‎شود. پس از آن دانش و آگاهی محقق در مورد موضوع پژوهش مهم می‎باشد. این امر به درک صحیح فرد به اهمیت و چرایی موضوع کمک می‎کند. هر مقاله علمی دارای یک ساختار است که از چندین بخش مقدمه، روش شناسی، نتایج، بحث، نتیجه‎گیری، تشکر و قدردانی و منابع تشکیل می‎شود. آگاهی از این بخش‎ها و نحوه نگارش آن می‎تواند به نویسندگان و محققان در نگارش مقاله کمک کند.
    کلیدواژگان: استراتژی و نکات، مقاله، نگارش
|
  • Amin Razi*, Mohammad, Taghi Peivandi, Ali Birjandinejad, Ali Parsa, Sara Amel Farzad, Maryam Hosseini Hasanabady Pages 178-184
    Orthopaedics tissues, such as bone, cartilage, and tendon, involve cells that are difficult to culture and grow in vitro for reconstruction of damaged tissues. A small number of cells called stem cells have the ability to self-renew and differentiate into connective tissue lineages, involving bone, cartilage, tendon and ligaments. Recent development in stem cell research has led to an exciting effort in applying stem cells for orthopaedics tissue regeneration. This review summarizes recent findings regarding the potential clinical use of Mesenchymal Stem Cells (MSCs) in Non:union:s, Osteogenesis imperfect, Human Cartilage defects, Osteoarthritis and Rheumatoid arthritis to provide a better understanding of the issue engineering with stem cell research, as well as the potential therapeutic purpose of these cells in orthopedic surgery.
    Keywords: Mesenchymal stem cells, Orthopaedics, Clinical trial
  • Nader Tanideh, Mohammad Amin Rostami Nasab, Ida Hasssanpour, Omid Koohi Hosseinabadi, Maryam Mojahed, Sara Sadat Nabavizadeh* Pages 185-193
    Background
    Osteoarthritis (OA) is widespread degenerative joint disease. Although many therapeutic policies exist, no clear preventive remedy exists. Due to various side effects caused by conventional medication; we aim to evaluate the effect of leaf of Psidium guajava essential oil on animal model of OA.
    Methods
    This 8-week animal model study was conducted on 25 male rats with induced osteoarthritis with collagenase. The rats were divided into 5 groups randomly, the first group that serves as negative control group and received intra-articular injections of saline, the second group received olive oil, the third group intra articular(IA)Hyalgan, the fourth group received low dosage (25 λ) essential oil of Psidium guajava L. leaf, and the last group which received high dosage (50 λ) essential oil of Psidium guajava L. leaf. All groups received their medication for 4 weeks. After 8 weeks from beginning of study, all of the animals were euthanized with CO2 and samples harvested. All the samples underwent histopathological and radiological evaluation and data were collected and analyzed by Kruskal-Wallis nonparametric test (distribution free) by SPSS version 23.00.
    Results
    In histopathological findings illustrate a considerable difference between high dose (50λ) treatment group and the control group. Moreover; in radiographic findings, significant difference was observed between groups in evaluation of distribution in joint space width. (P value =0.0001)
    Conclusion
    Essential oil of Psidium guajava L. leaf has a considerable positive effect on osteoarthritis.Trial registration: 94-01-01-9732
    Keywords: Osteoarthritis, Knee, Radiography, Pathology, Psidium, Rats
  • Parvindokht Bayat*, Mahdi Hamzeh Tofigh, Mohadeseh Rahimi Pages 194-198
    Background
    Nutritional arteries are the main source of blood supply to long bones. These foramina enable the blood vessels and nerves to pass through the cortex of the bone. The exact location and distribution of nutrient foramina are important for preventing damage to blood vessels and maintaining blood circulation during various surgical procedures. While inheritance and race are among the most effective factors in the distribution of these foramina, no relevant study has been conducted in Iran. Therefore, we aimed to evaluate this issue in Iran and find differences in comparison with other studies.
    Methods
    This study was performed on 157 lower limb bones present in moulage hall in the school of medicine, including long bones of the femur (N=65), tibia (N=65) and fibula (N=27).
    Results
    In this study, 39.09% of the femurs had two nutrient foramina, 90.78% of the tibia had a nutrient foramen, and 66.67% of the fibulas lacked a nutrient foramen. The location of the nutrient foramen in the femur was 95.35% at the lower two-thirds. In the tibia, the nutrient foramina were mainly in the upper third (72.15%). In the fibula, the nutrient foramina were mostly in the middle third (66.67%).
    Conclusion
    This study provides more information on morphological and topographic anatomy of the nutrient foramina of long bones of the lower extremity. While techniques such as microvascular bone transfer have become more popular, further research is required to determine the effect of inheritance and race for an anatomical description of bone nutrition.
    Keywords: Bone, Femur, Tibia, Fibula, Nutrient Foramen
  • Salman Ghaffari, Vanoushe Nejadi Kelarijani*, Masoud Shayesteh Azar, Mehdi Mohebi, Sadegh Taheri Pages 199-204
    Background & Aim
    Orthopedic trauma is a common injury in children and may cause deep and permanent psychological and physical damages for the patients and their families. Recognition of the incidence rate of these injuries can help design effective treatment plans. This study aimed to identify various dimensions of orthopedic trauma in children in Abu Ali Sina Hospital of Sari, Northern Iran.
    Materials and Methods
    In this prospective descriptive study, patients under the age of 16 years with orthopedic injuries, hospitalized in Bu Ali Sina Hospital during 2015-2016 were entered into the research. Information related to the age, gender, and mechanism trauma was collected. Data analysis was performed in SPSS using Chi-square, as well as paired and one-sample t-tests.
    Results
    In total, 525 patients below the age of 16 years were assessed, (65.3%) with a mean age of 9.7±4.4 were male years and the rest were female (34.7%) with the mean age of 7.7±6.4 years. While most injuries in male subjects were in the age range of 14-16 years, for female participants two poaks in the age ranges of 2-4 and 14-16 years was seen. Moreover, 81.7% of the fractures were related to the upper limbs while 18.3% of the traumas were observed in the lower limbs. Furthermore, the most common location of incidents was home, and most frequent mechanism in both genders was falling (42.3%). In addition, the most common time of injuries was the fall season (44.6%). According to the results, most orthopedic trauma (56.7%) were observed in children and adolescents with normal body mass indexes, and only 8.29% of fracture cases were related to obese or overweight patients aged 2-16 years.
    Conclusion
    Children are at risk of severe orthopedic trauma, which is due to lack of information, awareness, and education. Examining the safety of children and keeping them away from such injuries is essential and must be stadied in other large cities in other the developing countries.
    Keywords: Orthopedics, Fractures, Bone, Child
  • Zahra Hemati Farsani*, Ebrahim Banitalebi, Mohammad Faramarzi, Amin BighamSadegh Pages 205-213
    Background
    Physical activity reduces the risk of bone fractures by decelerating the bone loss and enhancing muscle strength. Such activities promote the bone strength and bone density through bone stimulation. The present study aimed to compare the effect of endurance training with varying intensities on the selected biomechanical properties of femurs in old male Wistar rats.
    Methods
    24 male Wistar rats (23 months old) with an average weight of 441.75 grams were randomly divided into 2 experimental and one control grpups: Moderate intensity continuous training (MICT, n = 8), high intensity Interval training (HIIT, n = 8), and control group (CG, n = 8). Moderate and high intensity endurance training sessions were held five days a week with 60-70% and   80-110% of the maximum speed) and high (maximum speed) for eight weeks, respectively. In the MICT and HIET groups, the duration and distance (volume of training) were the same and only the intensity of training differed. Forty-eight hours after the last training session, the rats underwent surgery and their femur removed. Three–point bending flexural test was used to determine the effects of training on modulation, maximum endurance, fracture energy, and femur strength in the rats. The statistical analysis was performed using one-way ANOVA test at P <0.05.
    Results
    The study results indicated that eight weeks of endurance training with varying intensities had no significant effect on modulation (p=0.198), bone strength (p=0.24), fracture energy (p=0.204), deformation-to-maximum strength (p=0.89), and femur strength (p=0.31), and that no significant difference was observed among the three groups.
    Conclusion
    The biomechanical changes of the bone by such exercises require longer periods of training, which could be examined in future studies.
    Keywords: Aging, Exercise, Bone, Biomechanical properties
  • Hamid Mahdavi Mohtasham, S Mortezi Kazemi* Pages 214-220
    Research in this age is of great importance. In the areas of product manufacturing and knowledge, the effect of research can be clearly seen. Thus, teaching how to write a scientific article can help. A point that is very important in writing a scientific paper is the individual’s interest in the subject of research. If the researcher is not interested in the subject, it will be difficult for him. Hence, the researcher’s knowledge about the topic is important. A scientific paper has a structure consisting of several sections including introduction, methodology, results, discussion, conclusion, acknowledgment and references. Awareness of these sections and how they can be written can help writers and researches to write valuable articles.
    Keywords: Article, Strategies, Tips, Writing