فهرست مطالب

توسعه مدیریت منابع انسانی و پشتیبانی - پیاپی 50 (زمستان 1397)

مجله توسعه مدیریت منابع انسانی و پشتیبانی
پیاپی 50 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/11/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سیدمهدی احمدی بالادهی*، محمد صالحی، علی دستور صفحات 1-24

    پژوهش حاضر در پی بررسی ارتباط سبک رهبری با راهبردهای مدیریت تعارض فرماندهان و مدیرانناجاست. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها، توصیفی پیمایشی از نوع -همبستگی است. جامعه آماری در این پژوهش شامل فرماندهان و مدیران اجرایی فرماندهی انتظامی استانمازندران است که با بهره گیری از روش کوکران، 202 نفر به صورت تصادفی طبقه ای به عنوان نمونهآماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه های استاندارد مدیریت تعارض و سبک رهبری1 سنجش و تایید شد. / 1و 82 / است. پایایی سوالات با استفاده از فرمول آلفای کرانباخ به ترتیب 88داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS به دو روش توصیفی و استنباطی)آزمون ضریبهمبستگی، رگرسیون و آزمون فریدمن(تحلیل شد. یافته های پژوهش حاکی از آن است که بین سبکرهبری و مدیریت تعارض رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. همچنین نتایج پژوهش نشان داد بینمولفه های مدیریت تعارض با سبک رهبری رابطه معنادار وجود دارد. با توجه به اینکه یکی از الزامات ادارهامور ناجا این است که فرماندهان و مدیران ارشد و میانی آن شیوه های رهبری و راهبردهای مدیریتتعارض و میزان تناسب با آن را به خوبی بشناسند، اگر بتوانند تعارض ها را در مسیر سازنده حرکت دهند،موجب بروز افکار نو و خلاق می شوند و زمینه تغییر و نوآوری و تحول سازنده را در سازمان فراهم میآورند و در نهایت به مدیران کمک می کنند تا به اهداف سازمانی خویش برسند و کیفیت تصمیم گیری رابهبود بخشند.

    کلیدواژگان: سبک رهبری، مدیریت تعارض، راهبرد، فرماندهان و مدیران، مازندران
  • جمشید صالحی صدقیانی، سیده ساناز صدفی موسوی* صفحات 25-42
    در عصر حاضر سازمان ها به صورت فزاینده ای با محیط های پویا و متغیر مواجه شده اند که این امر به علتایجاد تغییرات ساختاری در ساختار اجتماعی جوامع، روابط اقتصادی و اشکال سازمانی، موجب روابط آزادو غیر قابل نظارت میان افراد شده است و نیاز به اعتماد را به عنوان عاملی بنیادی برای ایجاد پیوندهایجدید میان افراد و عملکرد داوطلبانه در سازمان آشکار ساخته است. در پژوهش حاضر، رابطه بینانعطاف پذیری کاری و اعتماد کارکنان با تحلیلی بر نقش میانجی رفتار سازمانی مثبت گرا بررسی شده است.این پژوهش بر روی نمونه ای 800 نفری از مدیران و کارکنان اداره کل راه و شهر سازی استان گیلان انجامشد. روش تحقیق از نظر هدف، کاربردی و ازنظر روش گردآوری داده ها، توصیفی پیمایشی است. به -منظور ارزیابی روایی و تایید مدل و پایایی تحقیق از تحلیل عاملی تاییدی و آلفای کرونباخ استفاده شده وبرای آزمون فرضیات تحقیق نیز از روش معادلات ساختاری استفاده شده است. یافته ها نشان داد بین همهابعاد انعطاف پذیری شرایط کاری و اعتماد کارکنان رابطه مثبت و معن اداری وجود دارد. وجود رابطه مثبت ومعنادار بین ابعاد انعطاف پذیری شرایط کاری و رفتار سازمانی مثبت گرا نیز تایید می شود. همچنین رابطهمثبت و معناداری بین رفتار سازمانی مثبت گرا و اعتماد کارکنان وجود دارد.
    کلیدواژگان: انعطاف پذیری، انعطاف پذیری شرایط کاری، اعتماد کارکنان، رفتار سازمانی مثبت گرا
  • حسن سلطانی*، صبا سودبخش صفحات 43-62
    هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین نقش تعدیل گر عزت نفس در تاثیر تعهد سازمانی و استرس شغلی برعملکرد شغلی است. این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر ماهیت، توصیفی و ازنظر ارتباط بینمتغیرهای پژوهش، از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش، کلیه کارکنان اداره کل استاندارد استاناصفهان هستند که به تعداد 819 نفر گزارش شد. از این تعداد 099 نفر به عنوان حجم نمونه براساسفرمول کوکران به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه هایاستاندارد تعهد سازمانی آلن و می یر) 0331 (، استرس شغلی کاهن و دیگران) 0361 (، عملکرد شغلیپاترسون) 0331 (و عزت نفس روزنبرگ) 0361 (بود که روایی محتوایی آنها به تایید استاد راهنما وتعدادی از متخصصان موضوع رسید. همچنین پایایی پرسشنامه ها، ازطریق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه1 بود و نشان دهنده پایایی بالای ابزار پژوهش است. تجزیه و تحلیل / شد که برای تمامی ابعاد آنها بالای 1داده های پژوهش در دو سطح توصیفی با استفاده از آماره هایی همچون فراوانی، میانگین و انحراف معیار وسطح استنباطی با استفاده از روش معادلات ساختاری و تحلیل مسیر توسط نرم افزارهایانجام شد. نتایج پژوهش نشان داد که عزت نفس، نقش تعدیل گر » اسمارت پی.ال.اس « و » اس.پی.اس.اس «در تاثیر تعهد سازمانی و استرس شغلی بر عملکرد شغلی کارکنان در اداره کل استاندارد استان اصفهاندارد. همچنین تعهد سازمانی تاثیر مثبت و معنادار و استرس شغلی تاثیر منفی و معناداری بر عملکردشغلی دارند.
    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، عملکرد شغلی، استرس شغلی، عزت نفس
  • صدقیه سادات هاشمی* صفحات 63-86
    نیروهای مسلح در کشورهای مختلف معمولا" دو راهبرد اصلی برای تامین نیروی انسانی خود در پیش میگیرند: ارتش حرفه ای و سربازی. در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به دلیل شان و منزلت بالایسربازی، مساله سربازان و آموزش آنان اهمیت پیدا می کند. از این رو، یکی از ابتدایی ترین مسایل مراکزآموزش سربازی به عنوان یکی از مقدمات الزامی آموزش، تامین نیازهای اساسی زیستی است. این پژوهشبا تمرکز بر عوامل بهداشتی نظریه هرزبرگ، قصد دارد مراکز آموزش سربازی مرزبانی ناجا را مقایسه کند.پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا توصیفی پیمایشی است. برای گردآوری داده - هایپژوهش، با در نظر گرفتن عوامل بهداشتی نظریه هرزبرگ، شاخص های عینی تعریف شده و هشت نفرکارشناس در قالب تیم های دو و سه نفری در چهار مرکز آموزش سربازی مرزبانی ناجا به مشاهدهپرداختند و به هر یک از این شاخص ها با اجماع و توافق نمره ای از 5 تا 0 اختصاص دادند. در نهایت،میانگین نمره های شاخص های هر عامل به عنوان نمره آن عامل در نظر گرفته شدند و با استفاده ازتکنیک تاپسیس، مراکز آموزش رتبه بندی شدند. نتایج پژوهش نشان داد از نظر برخورداری از عواملبهداشتی، مراکز آموزش به ترتیب عبارتند از: شهید رجایی، محمد رسول الله شهید مدنی و ولیعصر)عج(. ازنظر پیامدهای اولیه، مرکز آموزش محمد رسول الله در رتبه اول و مرکز آموزش ولیعصر)عج(در جایگاه آخرقرار دارد. مراکز شهید مدنی و شهیدرجایی نیز به ترتیب در جایگاه دوم و سوم قرار دارند. بنابراین، نمرهبالاتر در عوامل بهداشتی، الزاما به معنای دستیابی به نمرات بالاتر در متغیرهای اولیه پیامدی شاملنیست و این امر لزوم انجام پژوهش هایی با » نظافت و پاکیزگی « و » انضباط و آراستگی « ،» رضایت کلی «تمرکز بر این روابط را آشکار می کند.
    کلیدواژگان: سربازی، مراکز آموزش، عوامل بهداشتی، رضایت، انضباط
  • رضا هویدا، آرش یدالهی* صفحات 87-110

    امروزه مسئولیت پذیری اجتماعی به مفهومی مهم در سطح جهان بدل شده است و نیروی انسانیمسئولیت پذیر یکی از منابع کمیاب برای سازمان ها محسوب می شود و بخش مهم و قابل بحث در زمینهی جهانی شدن و رقابت پایدار است به طوری که امروزه از آن به عنوان یک اولویت اصلی برای سازمان هایاد می کنند. هدف این پژوهش بررسی تاثیر توسعه حرفه ای کارکنان دانشگاه اصفهان بر مسئولیت پذیریاجتماعی آنان بوده است. روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ گردآوری داده ها توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری شامل تمام کارکنان ستادی دانشگاه اصفهان بود که از این جامعه آماری292 نفر به عنوان نمونه به شکل تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده های لازم به وسیله پرسشنامهمحقق ساخته و پرسشنامه مسئولیت پذیری اجتماعی کارول) 0330 (جمع آوری شد که پایایی آن ها در1 به دست آمد. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و / 1 و 19 / این پژوهش به ترتیب 10رگرسیون گام به گام در نرم افزار Spss24 تحلیل شد. یافته ها تاثیر مولفه های توسعه حرفه ای)توسعهخود، هویت حرفه ای، گفت و گو و ارتباطات حرفه ای، دانش و مهارت حرفه ای و ظرفیت های دیجیتالی(بر مسئولیت پذیری اجتماعی را تایید کرد. مولفه هویت حرفه ای بیشترین تاثیر و مولفه ظرفیت هایدیجیتال کمترین تاثیر را بر مسئولیت پذیری اجتماعی داشتند. این یافته ها نشان می دهند، توجه بهابعاد توسعه ی حرفه ای در دانشگاه ها کارکردی مثبت بر مسئولیت پذیری اجتماعی کارکنان دارد.

    کلیدواژگان: مسئولیت پذیری، مسئولیت پذیری اجتماعی، توسعه حرفه ای، دانشگاه
  • خدایار ابیلی، ابراهیم مزاری* صفحات 111-138
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی نظریه های پشتیبان خودتوسعه ای منابع انسانی انجام شده است. روش پژوهش کیفی و از نوع فراترکیب بوده است. جامعه پژوهش شامل اسناد علمی فنی (مقالات، کتاب ها، رساله و پایان نامه و گزارش های کاری) یافته شده به تعداد بیش از 1000 سند بوده است که در نهایت نمونه ای به تعداد 40 سند مورد تحلیل قرار گرفت. برای جمع آوری اطلاعات از کاربرگ اقتباس شده از خنیفر و مسلمی (1396) استفاده شد. نتایج پژوهش کیفی حاکی از شناسایی 14 نظریه پشتیبان خودتوسعه ای شد و مجموعا بیش از 55 مولفه اساسی در سطح مفهوم و سه گروه کلی نظریه پشتیبان شناسایی شد. در نهایت، براساس این یافته ها، پیشنهادهای کاربردی و پژوهشی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: خودتوسعه ای، منابع انسانی، فراترکیب
  • بهناز خوش طینت، محمد مهدی مظفری* صفحات 139-174

    در سال های اخیر، با توجه به رشد روز افزون فناوری و دگرگونی های جهانی، نظرهای مدیریت غیر نوین به سرعت در حال تحول است. اما هنوز هم توجه به مهارت های نیروی انسانی از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردارست، زیرا کارکنان اثرگذاری بالای بر سازمان ها دارند. بهترین فن برای ارتقای عملکرد سازمان ها، افزایش عملکرد کارکنان شاغل در سازمان است. در این راستا تحقیق حاضر در پی بررسی رابطه ای تاثیرگذاری عوامل بیرونی و درونی بر عملکرد کارکنان است. جامعه آماری شامل تمام کارکنان فروشگاه های اتکاء در غرب شهر تهران که از میان آنها 349 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. ابزار اندازه گیری تحقیق، پرسشنامه ای محقق ساخته در مقیاس لیکرت با بازه (1-5) است و برای تعیین روایی از نظرات خبرگان و کارشناسان در این حوزه ، تعیین مقدار پایایی از آلفای کرونباخ با استفاده از SPSS استفاده شده و مقدار آلفای کرونباخ بیشتر از 0.82 محاسبه شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش رگرسیون خطی و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شده و نتایج حاکی از آن است که متغیرهای اعتماد درک شده، عوامل تنش زا و نگرش های شغلی، بر بهبود عملکرد کارکنان، تاثیر دارند. از سوی دیگر از میان ابعاد تشکیل دهنده متغیر تعهد سازمانی، تنها بعد تعهد عاطفی بر بهبود عملکرد کارکنان تاثیر می گذارد. همچنین با توجه به آزمون انجام شده، تاثیر تعدیل گری متغیرهای هوش هیجانی، عادلانه بودن پاداش ها و آموزش کارکنان تایید نشد.

    کلیدواژگان: اعتماد ادراک شده، تعهد سازمانی، نگرش های شغلی، عوامل تنش زای محیط کار، عملکرد کارکنان
|
  • Seyyed Mahdi Ahmadi Baladehi *, Mohammad Salehi, Ali Dastour Pages 1-24

    The present study seeks to investigate the relationship between leadership style and conflict management strategies of commanders and managers. This research is applied in terms of purpose and in terms of data collection, it is descriptive-correlational. The statistical population of this study includes commanders and executives of police command in Mazandaran province. Using Cochran method, 216 individuals were selected by stratified random sampling. Data collection tool was standard questionnaires of conflict management and leadership style. The reliability of the questions was measured and confirmed by Cronbach's alpha formula as 0.88 and 0.86, respectively. Data were analyzed by SPSS software using descriptive and inferential methods (correlation coefficient, regression and Friedman test). Findings indicate that there is a positive and significant relationship between leadership style and conflict management. The results also showed that there is a significant relationship between conflict management components and leadership style. Given that one of the requirements of the NSA is that commanders and senior executives and their middle managers are well aware of the leadership styles and strategies of conflict management and how appropriate they are, they can generate new ideas if they can move the conflicts in a constructive way and can become creative, providing the ground for change, innovation, and productive change in the organization, and ultimately helping managers achieve their organizational goals and improve the quality of decision making.

    Keywords: Leadership Style, Conflict Management, Strategy, commanders, managers, Mazandaran
  • Jamshid Salehi Sadaghiani, Seyyedeh Sanaz Sadafi Musavi * Pages 25-42
    Nowadays, organizations are increasingly confronted with dynamic and changing environments which, due to structural changes in the social structure of societies, economic relationships and organizational forms, have led to unrestricted and unrestricted relationships between individuals and the need for trust. The title reveals a fundamental factor in creating new links between individuals and volunteering in the organization. In the present study, the relationship between work flexibility and employee trust with an analysis on the mediating role of positive organizational behavior. This study was conducted on a sample of 211 managers and staff of Guilan Province Road and Urban Development Office. The research method is applied in terms of purpose and in terms of data collection, it is descriptive-survey. Confirmatory factor analysis and Cronbach's alpha were used to evaluate the validity and reliability of the research model and reliability. Structural equation method was used to test the research hypotheses. Findings showed that there was a positive and significant relationship between all aspects of flexibility of working conditions and employees' trust. There is also a positive and significant relationship between the flexibility dimensions of working conditions and positive organizational behavior. There is also a positive and significant relationship between positive organizational behavior and employee confidence.
    Keywords: Flexibility, Flexibility of Working Conditions, Staff Confidence, Positive Organizational Behavior
  • Hassan Soltani *, Saba Soud Bakhsh Pages 43-62
    The purpose of this study was to investigate the relationship between workplace stress and organizational agility on organizational effectiveness. The statistical population of the study consisted of 600 managers and staff of Aban Air Conditioner Company. Available non-random sampling method and the sample size was used and based on Morgan table, 234 people were selected. A standard questionnaire was used to collect the data. Content validity and reliability of the questionnaires were confirmed through Cronbach's alpha. The related questionnaires were analyzed by SPSS software using descriptive and inferential statistics and with regard to beta coefficients obtained to find the relationship between workplace stress and organizational agility and organizational effectiveness. The dependent variable of organizational effectiveness is predicted by the effect of independent variables of workplace stress and organizational agility by multiple regression method. In multivariate analysis, the impact factor of the variables of workplace stress and organizational agility on organizational effectiveness was 69%. The results showed that there is a strong and positive relationship between the components of workplace stress and organizational agility with organizational effectiveness.
    Keywords: Workplace stress, Organizational Agility, Organizational Effectiveness
  • Seddigheh Sadat Hashemi * Pages 63-86
    Armed forces in different countries usually follow two main strategies to provide their personnel: professional and military. In the Armed Forces of the Islamic Republic of Iran, due to their high status, the issue of soldiers and their training is important. Therefore, one of the most basic issues of military training centers as one of the essential prerequisites of training is to meet the basic biological needs. This research focuses on the health factors of Herzberg theory and aims to compare the frontier military training centers of Iran Police. The purpose view is applied and in terms of descriptive-survey implementation, for data collection. Finally, the mean scores of the indices of each factor were considered as the factor score and the training centers were ranked using TOPSIS technique. Regarding the health factors, the training centers are as follows: Shahid Rajaie, Mohammad Rasoulullah, Shahid Madani and Valiasr (AS). In terms of preliminary results, the Mohammad Rasulullah Training Center ranks first and the Valiasr Training Center is in the last place. The Shahid Madani and Shahid Rajai centers are in the second and third places, respectively. Therefore, a higher score on health factors does not necessarily mean achieving higher scores on the primary outcome variables including 'overall satisfaction', 'discipline', and 'cleanliness', which necessitates research focusing on these relationships.
    Keywords: Military, Training centers, Health Factors, satisfaction, Discipline
  • Reza Hoveida, Arash Yadollahi * Pages 87-110

    Today, social responsibility has become an important concept globally, and responsible human resources are one of the scarce resources for organizations and an important and controversial part of globalization and sustainable competition as it is today. The purpose of this study was to investigate the impact of professional development of Isfahan University staff on their social responsibility. The research method is applied in terms of purpose and in terms of data collection is descriptive - correlational. The statistical population consisted of all staff of Isfahan University, from which 234 persons were selected by stratified random sampling. Reliability was obtained as 0.81 and 0.83, respectively. Data were analyzed using Pearson correlation test and stepwise regression in Spss24 software. Findings confirmed the impact of professional development components (self-development, professional identity, professional dialogue & communications, professional knowledge & skills & digital capacities) on Social Responsibility. The component of professional identity had the most impact and the component of digital capacity had the least impact on social responsibility. These findings suggest that attention to the dimensions of professional development in universities can have a positive impact on the social responsibility of staff.

    Keywords: Accountability, social responsibility, professional development, university
  • Khodayar Abili, Ebrahim Mazari * Pages 111-138
    The purpose of this study was to identify self-development support theories of human resources. The research method was qualitative and cross-sectional. The research sample consisted of technical-scientific documents (articles, books, thesis and dissertations) found in more than 1000 documents and finally, a sample of 40 documents was analyzed. Adapted worksheets by Khanifar and Moslemi (2017) were used for data collection. The qualitative research results identified 14 self-development support theories and identified more than 55 key components at concept level and three general support theory groups. Finally, based on these findings, practical and research suggestions are presented.
    Keywords: Self-Development, Human Resources, Transcendence
  • Behnaz Khosh Tinat, Mohammad Mahdi Mozaffari * Pages 139-174

    In recent years, with the increasing growth of technology and global change, non-modern management ideas are rapidly evolving. But it is still important to pay attention to the skills of human resources because employees have a high impact on organizations. The best technique to improve the performance of organizations is to increase the performance of employees in the organization. In this regard, the present study seeks to investigate the relationship between external and internal factors on staff performance. The statistical population includes all the employees of Etka stores in west of Tehran, 349 of which were selected by simple random sampling. The research instrument was a researcher-made Likert-scale questionnaire (1-5). To determine the validity of experts' opinions in this field, Cronbach's alpha reliability was determined using SPSS and Cronbach's alpha value was calculated to be 0.82. Linear regression and Pearson correlation coefficients were used to analyze the data and the results indicated that perceived trust variables, stressors, and job attitudes had an impact on improving employee performance. On the other hand, among the constituent variables of organizational commitment, only the dimension of emotional commitment affects employee performance improvement. Also, according to the test, the effect of adjustment of emotional intelligence variables, rewards fairness and staff training was not confirmed.

    Keywords: Perceived Confidence, organizational commitment, Job Attitudes, Workplace Stressors, employee performance