فهرست مطالب

مطالعات امنیت اجتماعی - سال هشتم شماره 3 (پیاپی 51، پاییز 1396)

فصلنامه مطالعات امنیت اجتماعی
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 51، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد اسدی فرد*، حسین ذوالفقاری، داود دعاگویان، عبدالله هندیانی صفحات 1-28
    زمینه و هدف

    تحقیق تعاملات اجتماعی پلیس با هدف ترسیم مولفه ها و شاخص های اصلی الگوی تعاملات پلیس با مردم در مدیریت انتظامی پیشگیری از جرم صورت گرفته است. تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر استفاده از ظرفیت سرمایه های اجتماعی در حفظ نظم و آرامش عمومی از یک سو و اجرای سیاست های کلان ناجا درپایان دادن به نگاه تک بعدی به مقوله نظم و امنیت اهمیت این موضوع را از جنبه های سازمانی و اجتماعی معین می کند.

    روش

    این تحقیق از نظر نوع کاربردی و از نظر روش تحقیق، با توجه به ابعاد متغیر های تحقیق از دو روش کیفی(اکتشافی) وکمی(پیمایشی) استفاده شده است. جامعه آماری روش اکتشافی 10 نفر از مدیران ارشد پیشگیری ازجرم است که با ابزار مصاحبه عمیق اطلاعات جمع آوری می گردد و جامعه آماری روش پیمایشی جوانان و زنان شهرستان تهران هستند که با استفاده از جدول مورگان تعداد 384 نفر محاسبه و با روش نمونه گیری احتمالی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. بدیهی است که اعتبار ابزارهای گرد آوری داده ها از طریق اعتبار محتوا و پایایی آنها از طریق آلفای کرونباخ مورد تایید قرارگرفت و در نهایت داده ها با نرم افزار Spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته ها نشان می دهد که مهم ترین مولفه های فردی پلیس مانند مرتب بودن وضعیت ظاهری، داشتن مهارت های ارتباطی و استفاده مناسب از زبان بدن در نحوه تعاملات اجتماعی پلیس تاثیر به سزایی داشته است و مولفه های سازمانی مانند: امکانات، تجهیزات، منابع و مولفه های مدیریتی مانند: هماهنگی بین دستگاه ها و نهاد های مدنی، سازماندهی، برنامه ریزی و نظارت و کنترل نیز از دیگر عوامل موثر در مدیریت انتظامی پیشگیری از جرم هستند.

    پیشنهاد ها

    پیشنهاد می گردد که ضمن توجه به یافته های تحقیق، اقدامات اساسی در تشکیل شورای هماهنگی پیشگیری انتظامی از جرم در سطح ناجا، استان ها و شهرستان ها به منظور بهبود وضعیت ساختاری صورت گیرد.

    کلیدواژگان: تعاملات اجتماعی پلیس، مدیریت انتظامی، پیشگیری از جرم، زبان بدن، نظم و امنیت
  • مهدی حسین پور *، زهره فنی، سارا خدایی صفحات 29-62

    استان آذربایجان شرقی با استفاده از 14 شاخص امنیت اجتماعی که با استفاده از مدل دلفی نظرات 20 نفر از کارشناسان در این حوزه در مدل تحلیل سلسله مراتبی (AHP) با استفاده از نرم افزار Expert Choice وزن دهی شده اند؛ با بهره گیری از امنیت اجتماعی یکی از ارکان اساسی زندگی مردم در سطوح شهری- منطقه ای می باشد که به دلیل اهمیت بسیار، از گذشته مورد توجه بوده است. نیاز به امنیت، در سراسر حیات آدمی نقشی اساسی دارد و بر رفتارهایش تاثیر می گذارد. شهرها برای رسیدن به رشد و توسعه بیشتر، نیاز به تامین انواع امنیت، از جمله امنیت اجتماعی دارند تا بتوانند نقش های خود را به بهترین وجه ایفا کنند. با توجه به اهمیت تعیین سطح توسعه یافتگی مناطق براساس شاخص های امنیت اجتماعی، سنجش میزان دسترسی و توزیع فضایی و... لذا هدف تحقیق حاضر بررسی و ارزیابی توزیع فضایی امنیت اجتماعی در آذربایجان شرقی و نیز تعیین وضعیت شاخص امنیت اجتماعی و نحوه پراکنش آن ها به تفکیک شهرستان های استان و در نهایت ارائه پیشنهاداتی مبنی بر توزیع عادلانه است. پژوهش حاضر از نوع کاربردی و به لحاظ روش توصیفی - تحلیلی است. جمع آوری اطلاعات به روش کتابخانه ای و اسنادی، اطلاعات آماری مربوط به داده های سالنامه آماری مرکز آمار سال 1390 برای استان آذربایجان شرقی است. بر این اساس 19 شهرستان سه مدل تصمیم گیری چند معیاره (ویکور، الکتره، تاکسونومی عددی) رتبه بندی گردیده و در پایان از میانگین رتبه ای استفاده شده است. فرضیه اصلی تحقیق بر این است که پراکنش و توزیع فضایی شاخص های امنیت اجتماعی در سطح استان اذربایجان شرقی به صورت عادلانه انجام نشده است. نتایج بدست آمده بیانگر عدم تعادل در توزیع امنیت اجتماعی در بین شهرستان های استان آذربایجان شرقی می باشد. یافته ها نشان می دهد که با استفاده از میانگین رتبه ای به دست آمده، شهرستان ورزقان به لحاظ برخورداری از شاخص های امنیت اجتماعی رتبه اول را دارد و شهرستان تبریز از این حیث در رتبه آخر قرار گرفته است. همچنین در پایان پژوهش حاضر فرضیات تحقیق در محیط نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت؛ با افزایش جمعیت هر شهرستان میزان و سطح برخورداری از امنیت کمتر می شود، ولی بین درصد اشتغال و میزان باسوادی هر شهرستان با سطح برخورداری امنیت رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. لذا توجه به برنامه ریزی فضایی و ارائه راهبردهای صحیح و اجرایی در راستای نیل به توسعه و پیشرفت متعادل منطقه ای، ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، مدل ویکور، تکنیک الکتره، تاکسونومی عددی، آذربایجان شرقی
  • علیرضا حیدرنژاد*، ابراهیم نوری، مجید امینی فر صفحات 63-82

    تامین امنیت و افزایش احساس امنیت شهروندان از مهم ترین وظایف و تکالیف حکومت(دولت) به حساب می آید، زیرا انسان ایمن، سرشار از انگیزه است و برای هر گونه پیشرفت، مستعد و مهیا می باشد و همواره به باروری، تجربه های تازه و کشف مسائل جدید نیازمند است. هدف از این پژوهش رابطه احساس امنیت با عملکرد پلیس در محدوده کلانتری شهرک شهید رجایی شهر مشهد می باشد. روش پژوهش پیمایشی است که با ابزار پرسشنامه 252 نفر از شهروندان در حوزه کلانتری شهرک شهید رجایی شهر مشهد در سال 1395 به روش خوشه ای انتخاب و پرسشنامه میان آنها توزیع و تکمیل شد. برای تحلیل داده ها از آزمون های آماری T-test، تحلیل واریانس یک طرفه (Anova) و آزمون همبستگی پیرسون استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان دهنده آن است که احساس امنیت در بین شهروندان در حد خیلی کم وجود دارد. همچنین بین احساس امنیت شهروندان محدوده کلانتری شهرک شهید رجایی شهر مشهد و شاخص های عملکرد پلیس رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: امنیت، احساس امنیت، عملکرد پلیس
  • صادق جهانبخش گنجه *، سید احمد حسینی پور صفحات 83-117

    مقوله امنیت در رابطه با انسان و جامعه، از ابتدای خلقت مطرح بوده و گذشت زمان بر اهمیت آن افزوده است؛ به گونه ای که امروزه به عنوان یکی از شاخص های اصلی توسعه و پیش نیاز هرگونه توسعه اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی محسوب می شود. آگاهی از میزان احساس امنیت افراد یک جامعه که جنبه ذهنی و ادراکی امنیت می باشد، نقش موثری در شناخت چالش ها و راهکارهای توسعه آن جامعه داشته و در جهت تقویت زیرساخت های آن عمل می نماید. لذا پژوهش حاضر به دنبال شناخت میزان احساس امنیت اجتماعی و عوامل اجتماعی مرتبط بر آن را در بین مغازه داران شهر تهران می باشد. روش مورداستفاده پیمایش بوده و داده ها با تکنیک پرسشنامه و با استفاده از شیوه نمونه گیری خوشه ای متناسب از 384 نفر از مغازه داران شهر تهران گردآوری شده است. اعتبار تکنیک گردآوری داده از نوع محتوایی بوده و پایایی آن از روش میزان آلفای کرونباخ سنجیده شده است که از وضعیت مطلوبی برخوردار بوده است. یافته های تحقیق نشان می دهد میزان احساس امنیت مغازه داران در حد متوسطی است. همچنین نتایج نشان داد که میزان استفاده از رسانه های جمعی، رضایت از زندگی، دینداری، هویت ملی و اعتماد اجتماعی دارای رابطه مثبت و معنادار با میزان احساس امنیت اجتماعی افراد بوده است، درحالی که این میزان با متغیرهای جنس و وضعیت تاهل رابطه معناداری نداشته است. نتایج رگرسیون چندگانه از نقش معنادار چهار متغیر هویت ملی، میزان استفاده از رسانه های جمعی، دینداری و اعتماد اجتماعی در میزان احساس امنیت اجتماعی حمایت می کند که در این میان اعتماد اجتماعی بیشترین نقش را در تبیین متغیر احساس امنیت اجتماعی ایفا می نماید. همچنین متغیرهای واردشده در معادله توانسته اند 34 درصد از واریانس متغیر وابسته را تبیین نمایند.

    کلیدواژگان: احساس امنیت اجتماعی، اعتماد اجتماعی، دینداری، بهره مندی از وسایل ارتباط جمعی، مغازه داران
  • علی اصغر عباسی اسفجیر *، سید مهدی احمدی بالادهی صفحات 119-152

    پژوهش حاضر با هدف نهادینه کردن رفتار شهروندی سازمانی در پلیس با بهره گیری از سرمایه اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته است. تحقیق حاضر از نظر هدف، از نوع کاربردی است و از نظر روش گردآوری داده ها، توصیفی و از نوع پیمایشی می باشد. این تحقیق به لحاظ بررسی رابطه بین دو متغیر، تحقیق همبستگی نیز خوانده می شود. جامعه آماری شامل کارکنان پلیس تخصصی ستاد فرماندهی انتظامی استان مازندران می باشند که حجم نمونه آماری بر اساس روش نمونه گیری کوکران، 186 نفر و از طریق تصادفی طبقه ای برآورد و انتخاب گردیده است. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای استاندارد سرمایه اجتماعی ناهاپیت و گوشال(1998) و پرسشنامه استاندارد رفتار شهروندی پادساکف(1993) می باشد. پایایی سوالات با استفاده از فرمول آلفای کرانباخ برای سرمایه اجتماعی 0.88و رفتار شهروندی سازمانی 0.92 مورد سنجش و تایید قرار گرفت، داده های حاصل با استفاده از نرم افزارSPSS به دو روش توصیفی و استنباطی(ضریب همبستگی و رگرسیون) تحلیل شده اند. یافته های تحقیق حاکی از آن است که بین سرمایه اجتماعی و رفتار شهروندی سازمانی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. هم چنین نتایج نشان داد بین مولفه های سرمایه اجتماعی و رفتار شهروندی سازمانی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد که بعد سرمایه شناختی و بعد سرمایه ساختاری به ترتیب دارای بالاترین و پائین ترین ضریب همبستگی در رفتار شهروندی سازمانی بوده اند.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، رفتار شهروندی سازمانی، کارکنان، پلیس، مازندران
  • ژیلا سجادی، فرید واحدی یگانه *، رقیه صمدی صفحات 153-176

    امنیت، عامل بسیار مهم و تعیین کننده در استفاده از فضاهای شهری است. امروزه شهرنشینی فزاینده، مشکلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی زیادی را برای کشورهای در حال توسعه ایجاد کرده است. توجه به امنیت شهروندان و روش های ارتقاء آن، به عنوان یکی از اولویت های اساسی حرفه مندان و علمای شهری تبدیل شده است. معیارهای شناخت و تحلیل امنیت در پهنه ی شهر بسیار متفاوت است و با توجه به مولفه های کالبدی، کارکردی و محیطی نوسان پیدا می کند. هدف این پژوهش، بررسی عوامل موثر در ارتقای امنیت شهروندان شهر سنندج است. این پژوهش با توجه به نوع هدف، کاربردی است؛ و از نظر ماهیت و روش، از نوع پژوهش های توصیفی - تحلیلی به شمار می آید. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه است. جامعه ی آماری تحقیق، کلیه افراد بالای 15 سال ساکن شهر سنندج هستند که با روش نمونه گیری خوشه ای توام با تصادفی ساده، 385 نفر به صورت نمونه برای امر پرسشگری، انتخاب شده اند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که عملکرد مطلوب پلیس، اطلاع رسانی مطلوب، اقدامات فرهنگی و اجتماعی، اقدامات اقتصادی و بهبود فضای کالبدی شهر در ارتقای امنیت شهروندان سنندجی تاثیر مثبت دارد.

    کلیدواژگان: ارتقای امنیت، امنیت فضاهای شهری، عملکرد پلیس، شهروندان، شهر سنندج
  • محمدمهدی مظفری*، علی احمدی صفحات 177-206

    نیاز به امنیت از عمیق ترین و حیاتی ترین نیازهای انسان است و بشر در هیچ دوره ای از تاریخ، بی نیاز از آن نبوده و نخواهد بود. با توجه به اهمیت این موضوع، هدف پژوهش حاضر بررسی قدرو السهم سازمان های دولتی در برقراری و تامین امنیت اجتماعی شهر قزوین بوده است. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه کارکنان سازمانهای دولتی دخیل در طرح تامین و برقراری امنیت اجتماعی در استان قزوین (استانداری، صدا و سیما، اطلاعات، سپاه و بسیج، فرهنگ و ارشاد اسلامی، تبلیغات اسلامی،شهرداری، آموزش و پرورش، ورزش و امور جوانان، دادگستری و دانشگاه های) طی سال 94 است. حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی 250 نفر برآورد شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است؛ روایی آن با روش پانل متخصصان و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ محاسبه شد وآزمون آماری فریدمن برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است. نتایج نشان دهنده آن است که، ایجاد مراکز فرهنگی و تفریحی جهت اوقات فراغت نوجوانان و جوانان در الویت اول، تجهیز جوانان به مهارت های علمی، عملی و اخلاقی لازم برای داشتن یک زندگی پویا، سالم و بانشاط در الویت دوم و ارائه آموزش های مورد نظر به شهروندان در حوزه آسیب های اجتماعی و پیشگیری در الویت سوم قرار دارد.

    کلیدواژگان: قدر و السهم، تامین امنیت اجتماعی، آسیب های اجتماعی، سازمان های دولتی، شهرقزوین
  • مجتبی ولی بیگی*، محمدحسن سعیدی مطلق، غزاله حیدری صفحات 207-229

    سرمایه اجتماعی با مولفه هایی نظیر اعتماد، انسجام، آگاهی، روابط و مشارکت اجتماعی امروزه نقش مهمی در فرآیند تولید ارزش در شهر دارد و در چنین فرآیندی فضاهای شهری برای شهروندان، محیطی امن تر و قابل اعتمادتر را عرضه می دارند.سرمایه اجتماعی،شهروندان را برای هدف مشترک اعتماد متقابل، تعهد، همکاری و تعامل با هم، گرد هم جمع می کند. بر این اساس این تحقیق با هدف بررسی تاثیر مولفه های سرمایه اجتماعی بر احساس امنیت شهروندان در فضاهای شهری، شهر قزوین را به عنوان نمونه انتخاب کرده است.این پژوهش که بر اساس هدف از نوع کاربردی و بر اساس روش و ماهیت، توصیفی-تحلیلی و با روش پیمایشی صورت گرفته است، با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه 836 نفری را در شهر قزوین انتخاب نموده و با استفاده از آزمون های آماری همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام، تاثیر مولفه های مختلف سرمایه اجتماعی را در پیش بینی و تبیین احساس امنیت فردی در فضاهای شهری مورد تحلیل قرار داده است. نتایج این تحقیق حاکی از تاثیر مولفه های انسجام اجتماعی، جنسیت، مشارکت اجتماعی و اعتماد اجتماعی بر احساس امنیت در فضاهای شهری می باشد؛ در حالیکه مولفه های آگاهی اجتماعی و روابط اجتماعی دارای تاثیر معنادار بر احساس امنیت در فضای شهری قزوین نبوده اند. بر این اساس می توان بیان داشت که ارزش های واحد می تواند منبعی برای افزایش مشارکت شهروندان در موضوعات شهری گردد و انسجام اجتماعی را تقویت کند و با افزایش مشارکت شهروندان به ویژه زنان با زمینه سازی مشارکت شهروندان در ورود به کارهای جمعی و عمومی و مسائل شهری، احساس امنیت در فضاهای شهری در شهر قزوین را بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، فضای شهری، احساس امنیت در فضا، انسجام اجتماعی، شهر قزوین
  • احمد عبدالملکی*، محمدجواد زاهدی مازندرانی، امیر ملکی، اسماعیل علی اکبری صفحات 231-260

    مقاله حاضر به بررسی ترس از جرم و عوامل موثر بر آن می پردازد. داده های پژوهش از طریق پیمایش و با استفاده از پرسشنامه محقق-ساخته جمع آوری شده است. جامعه آماری، شهروندان 15سال و بالاتر شهر تهران و نمونه انتخاب شده، 1196 نفر است که به طور مساوی به هر یک از سه دسته: محله های کم برخوردار، تاحدی برخوردار و برخوردار شهر تهران اختصاص یافته است. نتایج نشان می دهد بیشترین ترس پاسخگویان به ترتیب مربوط به «دزدیده شدن وسایل ماشین یا موتور»، «دزدیده شده ماشین یا موتور» و «دزدی از منزل درغیاب فرد» بوده است. تجربه قربانی شدن ، احساس آسیب پذیری، احساس بی نظمی در محله، نگرش به پلیس، پیوند محله ای و خطر ادراک شده، با ترس از جرم رابطه معنادار داشته اند. 7 متغیر خطر ادراک شده (مهم ترین متغیر)، نگرانی اجتماع، قومیت ، اعتماد اجتماعی، پیوند محله ای، احساس بی نظمی فیزیکی در محله و خانه دار بودن در مجموع 56 درصد از تغییرات متغیر وابسته را توضیح می دهند. همچنین ترس از جرم در محله های کم برخوردار به طور معناداری بیشتر از محله های برخوردار بوده است.

    کلیدواژگان: ترس از جرم، عوامل تبیین کننده ترس، خطر ادراک شده، نگرانی اجتماع، محله، شهر تهران
|
  • Mohammad Asadifard *, Hossein Zolfaghar, Davoud Doagouyan, Abdullah Hendiani Pages 1-28
    Background and Objective

    The present research has been conducted aiming at looking into the major constituents and indices of the paradigm of police interaction with the public in disciplinary management of crime prevention. As the supreme leader of Islamic Revolution emphasized utilizing societal capital capacity in maintaining public order and tranquility on one hand, and implementing master policies of police forces and putting an end to the one dimensional view regarding the issue of order and security on the other, one can notice the organizational and social aspects of the issue more than ever.

    Methodology

    The present research is of applied type, and in terms of research methodology, given the research variables’ dimensions two

    methods

    qualitative (exploration) and quantitative (survey) have been utilized. The under-survey population in the first method included 10 senior managers involved in crime prevention activities. Data was gathered through using deep interview. The under-survey population in the survey method includes the youth and ladies in Tehran city, selected through using Morgan Table. N=384, and they are selected through using cluster probable multi-stage sampling method. Needless to say that validity of the tools used for gathering data were confirmed through validity of their content and reliability through Cronbach alpha; and the relevant data were ultimately was analyzed through using SPSS.

    Findings

    The research findings indicate that the most important individual constituents of police such as neat clothing, nice appearance, communicative skills as well as using body language properly play a prominent role in police social interactions; however other organizational constituents such as facilities, equipment, and managerial resources and constituents including coordination among civil institutions and bodies, organization, planning and supervision and control are among other factors contributing to disciplinary management of crime prevention. Recommendations: while paying attention to the research findings, some substantial measures are recommended to be taken in line with establishment of coordination council to prevent crime all over police offices in cities and provinces aimed at improving structural status.

    Keywords: Police social interactions, disciplinary management, Crime Prevention, body language, Order, Security
  • Mehdi Hosseinpour *, Zohreh Fani, Sara Khodaei Pages 29-62

    14 indices of societal security and Delphi model have been utilized in East Azarbaijan province, and the views of 20 experts on this issue have been weighed in the Analytic Hierarchy Process (AHP) and Expert Choice software has been used while benefitting from societal security which is among the substantial elements of public life in the urban-regional level. Due to their importance, these issues have been long the center of attention in the province. Being in need of security is of great importance in the whole life of human beings, and affects their behavior. In order to achieve further growth and development, cities need to enjoy various types of security including societal security to be able to function properly. Given the importance of determining development level in regions based on societal security indices, measuring level of access as well as spatial distribution, etc., the present research aims at reviewing and evaluating societal security spatial distribution in the East Azarbaijan province and determining the status of societal security and its spread by towns in the province, at the end some recommendations based on fair distribution of societal security are provided. The present research is of applied type and uses descriptive-analytical method. The relevant data is extracted from the data bank of the province statistics office (data of year 2012), and they are collected through library and document based method. Based on the data, 19 towns have been ranked using three multi-criteria models: Vicor, Electra, Numerical Taxonomy; and at the end average grading is used. The basic hypothesis of the research is that societal security indices distribution and spread is not fair in the province. The results indicated imbalance in societal security distribution in the towns in the province. The findings indicate that based on the average grading of the towns in the province, Varzeghan town and Tabriz city rank the first and the last in terms of enjoying societal security, respectively. Furthermore, at the end of the present research, its hypotheses were analyzed through using SPSS. The higher the number of population, the lower the societal security level. However, there is direct and significant relationship between employment rate and level of literacy in each single town and existing level of security. Hence, spatial planning and introducing proper and executive strategies in order to reach balanced regional development and progress is an inevitable necessity.

    Keywords: Societal Security, Vicor model, Elctra Technique, numerical Taxonomy, East Azarbaijan province
  • Alireza Heidarnejad *, Ebrahim Nouri, Majid Aminifar Pages 63-82

    Providing citizens with security and enhancing citizens’ security feeling is among most important missions and responsibilities of governments/administrations, because safe human beings are full of motivation, and willingly opt to achieve progress, and they are always in need of new experiments and exploring new issues. The present research aims at looking into the relationship between societal security feeling and police performance in the realm of activity of Shahid Rajaei police station. The research is of survey type. N= 252 selected from among residents of the residential complex located in the area of the activity of the relevant police station. The respondents were selected through cluster sampling method and they were asked to fill in the questionnaire. T-test, Anova and Pearson correlation test was used to analyze the data. The research findings indicate that the security feeling level is so low. It also came out that there is significant relationship between security feeling on the part of citizens of Shahid Rajaei residential complex of Mashad and police performance indices. However, although there is no significant relationship between police professional behavior and security feeling, there is direct relationship between police capability and social activity, and enhancement of security feeling on the part of citizens of Shahid Rajaei residential complex.

    Keywords: Security, security feeling, police performance
  • Sadegh Jahanbakhsh Ganjeh *, Seyed Ahmad Hosseinipour Pages 83-117

    The issue of security for human beings and society has been an issue of concern from the beginning of their life, and has had growing importance, so that today it is considered one of the major indices of development, and is the prerequisite of any type of development: social, economic, cultural and political. Being aware of the level of security feeling of individuals in a society which has subjective and perceptual aspect plays an important role in identifying development challenges and approaches, as well as strengthening its infrastructure. Therefore, the present research aims at identifying level of security feeling and social factors contributing to it on the part of shop owners in Tehran. The research is of applied type and data has been collected through using questionnaire technique, and using proportionate cluster sampling. N= 384, and credit of data gathering technique is of content type and its validity is assessed through using Cronbach alpha method, and its status is desirable. The research findings indicate that shopkeepers’ security feeling level is at mediocre level. It also indicated that level of using mass media, life satisfaction, real belief in God, national identity and social trust have positive and significant relationship with individuals’ societal security feeling; while level of security feeling has not had significant relationship with variables such as gender and marital status. The results of multistage regression support the significant role of four variables: national identity, level of using mass media, real belief in God, and social trust in societal security feeling. Also, the variables inserted in the equation have managed to explain 34% of the dependent variable varianc

    Keywords: societal security feeling, social trust, real belief in God, using mass media, shopkeepers
  • Ali Asghar Abbasi Asfajir *, Seyed Mehdi Ahmadi Baladehi Pages 119-152

    The present research aims at institutionalizing citizenship organizational behavior in police through using societal capital. As far as objective is concerned, the research is of applied type, and in terms of data gathering is of descriptive - survey type. Whereas it reviews relationship between two variables, it is also called correlation research. The total number of staff of expert police in Mazandaran police force headquarters is 298 persons, 186 of which has been randomly estimated and selected. Two questionnaires: Nahapit & Goshal standard questionnaire of societal capital (1998) and Pasadkov standard questionnaire of citizenship behavior (1993) have been used for collecting data. Reliability of the questions have been assessed and approved by Cronbach alpha formula for societal capital (0.88) and citizenship organizational behavior (0.92); the achieved data have been analyzed through using SPSS in two methods descriptive and inferential (correlation and regression coefficient). The research findings indicate that there is positive and significant relationship between societal capital and organizational citizenship behavior. It also indicated that there is positive and significant relationship between societal capital constituents and organizational citizenship behavior. And the aspects of cognitive capital and structural capital have respectively had the highest and the lowest correlation coefficient in organizational citizenship behavior

    Keywords: societal capital, Organizational Citizenship Behavior, staff, Police, Mazandaran
  • Zhila Sajadi, Farid Vahedi Yeganeh *, Roghayeh Samad Pages 153-176

    Security is a very important and determinant factor in using urban places. Today, growing urbanization, has created numerous social, economic and cultural problems for developing countries. Paying attention to citizens’ security and ways of improving it, has become one of the substantial priorities of urban scholars and professionals. Criteria of cognition and analysis of security in the city are so different, and given the physical, performance and atmosphere constituents change. The present research aims at reviewing the factors contributing to improvement of security in Sanandaj city. In terms of objective type, the research is of applied type, while in terms of nature and method it is of descriptive and analytical type. Questionnaire is used for collecting information. N=385 selected from among 15 plus citizens of Sanandaj selected through cluster and simple random method to fill in the questionnaires. SPSS is used for analyzing the data. The results of the research indicate that police desirable performance, news broadcasting, cultural and social measures, as well as improvement of physical space in the city have positive impact on Sanandaji citizens’ security.

    Keywords: security feeling, security of urban places, police performance, Citizens, Sanandaj City
  • Mohammad Mehdi Mozafar*, Ali Ahmadi Pages 177-206

    Security is among human beings’ deepest and most critical needs, and mankind has been always in need of security, and will still be in need of it. Given the importance of this issue, the present research aims at reviewing the share of state organizations in establishment of societal security in Qazvin. The under study population includes all the staff of state organizations involved in creating and establishing societal security in Qazvin province (governor office, IRIB office, intelligence office, revolutionary guard troops, Islamic culture office, Islamic advertisement organization, Education and Training Organization, Ministry of sports and Youth Affairs, Justice organization and universities, in 2015. N= 250 selected through random sampling method. Questionnaire is used for collecting information its reliability has been calculated through using experts’ panel method and its validity by Cronbach alpha, and Friedman statistical test has been used for analyzing the data. The results of the research indicate that setting up recreation and cultural centers for youth to spend their leisure time is the first priority, equipping the youth with scientific, practical and moral skills in order to lead a dynamic, healthy and lively life is the second priority, and providing citizens with trainings with regard to societal damages and ways of preventing them is the third priority.

    Keywords: Share, providing societal security, Social Damages, state organizations, Qazvin city
  • Mojtaba Valibeigi*, Mohammad Hassan Saeidi Motlagh, Ghazaleh Heidari Pages 207-229

    Nowadays societal capital along with some constituents such as trust, solidarity, awareness as well as social relations and collaboration play an important role in the process of value creation in cities. In such a process, urban places provide citizens with a safer and more reliable atmosphere. Societal capital gathers citizens together to move toward common goals: mutual trust, commitment, cooperation, and interaction. Therefore, in the present research Qazvin city has been selected for reviewing the impact of societal capital constituents on citizens’ security feeling in urban places. The research is of applied type and is of descriptive-analytical type in terms of method and nature. N= 836 selected from among citizens in Qazvin , and the impact of various constituents of societal capital has been analyzed through using Pearson correlation statistical tests and step by step regression analysis to forecast individual security feeling in urban places. The results of the research indicate the impact of some constituents such as social solidarity, gender, social contribution and social trust on security feeling in urban places, while constituents of social awareness and social relations have not had significant impact on security feeling in urban places in Qazvin city. On this basis, it can be claimed that united values could become a source for enhancement of citizens’ cooperation on urban issues and strengthen social solidarity, and through enhancing citizens’ contribution, especially women and paving the ground citizens to contribute to collective and public activities as well, as urban issues, security feeling in Qazvin urban places in Qazvin city.

    Keywords: societal capital, urban places, security feeling in place, social solidarity, Qazvin city
  • Ahmad Abdolmaleki *, Mohammad Javad Zahedi Mazandarani, Amir Maleki Esmaeil Aliakbari Pages 231-260
    Background and Objective

    The present research has been conducted aiming at looking into the major constituents and indices of the paradigm of police interaction with the public in disciplinary management of crime prevention. As the supreme leader of Islamic Revolution emphasized utilizing societal capital capacity in maintaining public order and tranquility on one hand, and implementing master policies of police forces and putting an end to the one dimensional view regarding the issue of order and security on the other, one can notice the organizational and social aspects of the issue more than ever.

    Methodology

    The present research is of applied type, and in terms of research methodology, given the research variables’ dimensions two

    methods

    qualitative (exploration) and quantitative (survey) have been utilized. The under-survey population in the first method included 10 senior managers involved in crime prevention activities. Data was gathered through using deep interview. The under-survey population in the survey method includes the youth and ladies in Tehran city, selected through using Morgan Table. N=384, and they are selected through using cluster probable multi-stage sampling method. Needless to say that validity of the tools used for gathering data were confirmed through validity of their content and reliability through Cronbach alpha; and the relevant data were ultimately was analyzed through using SPSS.

    Findings

    The research findings indicate that the most important individual constituents of police such as neat clothing, nice appearance, communicative skills as well as using body language properly play a prominent role in police social interactions; however other organizational constituents such as facilities, equipment, and managerial resources and constituents including coordination among civil institutions and bodies, organization, planning and supervision and control are among other factors contributing to disciplinary management of crime prevention. Recommendations: while paying attention to the research findings, some substantial measures are recommended to be taken in line with establishment of coordination council to prevent crime all over police offices in cities and provinces aimed at improving structural status.

    Keywords: Police social interactions, disciplinary management, Crime Prevention, body language, Order, Security