فهرست مطالب

پرستاری و مامایی ارومیه - سال شانزدهم شماره 11 (پیاپی 112، بهمن 1397)

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال شانزدهم شماره 11 (پیاپی 112، بهمن 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • علیرضا دیدارلو، پریوش علیزاده*، حمیده محدثی، حمیدرضا خلخالی صفحات 771-778
    پیش زمینه و هدف
    کم خونی فقر آهن شایع ترین نوع سوءتغذیه در سراسر دنیاست که علیرغم قابل پیشگیری بودن حدود نیمی از زنان و کودکان در کشورهای درحال توسعه و بیش از 30درصد زنان ایرانی از این بیماری رنج می برند.. لذا این مطالعه باهدف تعیین تاثیر مشاوره مامایی مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی بر فاکتورهای خونی در مادران باردار آنمیک طراحی و اجرا شد.
    مواد و روش کار
    مطالعه حاضر یک مطالعه مداخله ای با طرح پیش آزمون - پس آزمون گروه کنترل است که با انتخاب 90 زن باردار کم خون با هموگلوبین زیر 11 میلی گرم در دسی لیتر در هفته های 10-6 بارداری (45 نفر مداخله, 45 نفر کنترل) به صورت تصادفی ساده از مراکز بهداشتی ارومیه انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک بود. ابتدا پیش آزمون انجام و سپس جلسات آموزشی مبتنی بر مدل در گروه مداخله برگزار شد. سطح هموگلوبین خون نمونه ها در هر دو گروه در نوبت اول بر اساس CBC درخواستی مرکز, بار دوم یک ماه بعد از مداخله آموزشی و بار سوم در هفته های 30-26 سنجیده شد. داده های جمع آوری شده مربوط به فاکتورهای خونی و پرسشنامه ها در دو گروه با نرم افزار SPSS-20 و آزمون های تی مستقل و زوجی و کای دو تجزیه وتحلیل شدند. 05/0>P معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    طبق نتایج مطالعه در مرحله قبل مداخله بین دو گروه مداخله و کنترل ازنظر متغیرهای جمعیتی تفاوت معنی داری نبود, پس از مداخله آموزشی میانگین فاکتورهای خونی در گروه مداخله به طور معنی داری افزایش یافته بود (05/0>P).
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه اثربخشی آموزش با چهارچوب مداخله اعتقاد بهداشتی را در افزایش میانگین فاکتورهای خونی زنان باردار کم خون نشان داد. پژوهشگران این مطالعه مداخلات آموزشی را بر اساس این مدل توصیه می کنند.
    کلیدواژگان: مادران باردار، آنمی فقر آهن، مدل اعتقاد بهداشتی، فاکتورهای خونی
  • رامین فاتحی، سیده آمنه مطلبی، نضال آژ* صفحات 779-786
    پیش زمینه و هدف
    مراقبت با کیفیت مناسب، حق همه بیماران و مسئولیت همه پرستاران است. هرچقدر مراقبت ها باکیفیت تر باشد اثرات مطلوب تری را به همراه خواهد داشت. بنابراین مطالعه حاضر باهدف مقایسه دیدگاه های پرستاران و بیماران در مورد کیفیت مراقبت های پرستاری انجام گرفت.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی -تحلیلی، 151 بیمار سالمند بستری و 109 پرستار شاغل در بیمارستان های آموزشی شهر سنندج مشارکت داشتند، بیماران سالمند به صورت در دسترس و پرستاران به صورت سرشماری انتخاب و وارد مطالعه شدند ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه کوال پکس بود.. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری توصیفی و تی مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران سالمند 63/6± 47/72 و پرستاران 13/5± 46/33 بود حدود 2/98 درصد پرستاران و 8/29 درصد بیماران کیفیت مراقبت پرستاری را مطلوب و 2/72درصد نسبتا مطلوب ارزیابی نمودند.. نتایج همچنین نشان داد که تفاوت معنی داری در دیدگاه های بیماران و پرستاران به کیفیت مراقبت پرستاری و زیر مقیاس های آن شامل بعد روانی، ارتباطی و جسمانی وجود داشت (p < o.oo1).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده شکاف بین دیدگاه های پرستاران و سالمندان در مورد کیفیت مراقبت های ارائه شده دارد. به نظر می رسد برای ارتقای کیفیت مراقبت و تامین نیازهای سالمندان، در روند ارائه خدمات به این قشر آسیب پذیر باید بازبینی و برنامه ریزی مناسبی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: کیفیت مراقبت پرستاری، سالمند، پرسشنامه کوال پکس
  • علی شاکر دولق*، شلاله حسین نژاد، درنا نبی زاده صفحات 787-798
    پیش زمینه و هدف
    اضطراب بارداری و همچنین باورهای فراشناختی و نگرانی های مرتبط با بارداری از مشکلات اساسی بین زنان باردار می باشد. این عوامل در دوران بارداری می توانند پیامدهای بهداشتی جدی برای مادر و نوزاد داشته باشد. ازاین رو، پژوهش حاضر باهدف تعیین اثربخشی درمان فراشناختی بر اضطراب بارداری، باورهای فراشناختی و فرانگرانی زنان باردار شهر تبریز انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی، از طرح دو گروهی با قبل و بعد از آموزش استفاده شد. جامعه آماری موردبررسی، زنان باردار مراجعه کننده به مراکز سلامت زنان و زایمان شهر تبریز بود که با استفاده از مقیاس اضطراب بارداری وندنبرگ غربال گری شدند. 40 نفر از زنان باردار که نمرات بالایی در این مقیاس کسب کردند به شیوه ی نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه 20 نفره (آزمایش و کنترل) جایگزین شدند. برای گروه آزمایشی، درمان فراشناخت در 10 جلسه 45 تا 60 دقیقه ای در طی 3 ماه انجام شد. پرسشنامه های اضطراب بارداری وندنبرگ، فراشناخت ولز و فرانگرانی به عنوان ابزار ارزشیابی در پیش آزمون و پس آزمون مورداستفاده قرار گرفت. نهایتا داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 23 تحت آزمون تحلیل کوواریانس تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میان گروه های آزمایش و کنترل تفاوت معنی داری وجود داشت (001/0>P). به عبارت دیگر، درمان فراشناختی به طور معناداری باعث کاهش نمرات فراشناخت، فرا نگرانی و اضطراب به اداری زنان و بهبود آن ها شد.
    نتیجه گیری
    درمان فراشناختی می تواند به عنوان یکی از مداخلات روان شناختی تاثیرگذار در بهبود اضطراب بارداری، باورهای فراشناختی و فرانگرانی زنان باردار مورداستفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: درمان فراشناخت، باورهای فراشناخت، فرانگرانی، اضطراب بارداری
  • لیلا لشگری*، شمس الملوک جلال منش، محمد کاظم نایینی، الهام شاهقلی صفحات 799-808
    پیش زمینه و هدف
    عارضه التهاب مخاط دهان یکی از عوارض جانبی شایع شیمی درمانی می باشد که بر پذیرش و تداوم درمان از سوی مددجو موثر است لذا شناخت این عارضه و راه های پیشگیری از آن در بهبود، سیر درمان و جلوگیری از بستری شدن های مکرر و بقاء این بیماران کمک کننده است. این مطالعه باهدف تعیین تاثیر آموزش توانمندسازی مادران بر پیشگیری از عارضه التهاب مخاط دهان در کودکان تحت شیمی درمانی انجام شده است.
    مواد و روش کار
    مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی است که بر روی 40 نفر از مادران دارای کودک 1 تا 12 ساله تحت شیمی درمانی در دو گروه مورد و کنترل در بیمارستان فوق تخصصی کودکان بهرامی تهران در سال 1396 انجام گرفته است. مادرانی که دارای شرایط ورود به مطالعه بودند به روش غیر تصادفی در دسترس انتخاب شدند و به روش تصادفی 20 نفر در گروه مورد و 20 نفر در گروه کنترل قرار گرفتند. در گروه مورد آموزش های لازم بر اساس راهنمای بالینی در 5 جلسه بر طبق الگوی توانمندسازی در 4 گام انجام گردید. ابزار استفاده شده در این پژوهش پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و چک لیست علائم و نشانه های عوارض حاد و شایع شیمی درمانی در کودکان بوده پایایی چک لیست با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ برای کل ابزار 88/0 در نظر گرفته شد. داده های حاصل از چک لیست پژوهشگر ساخته در 3 مرحله هفته های دوم، چهارم و هشتم بعد از مداخله جمع آوری شد و در تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS ویرایش 22 استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین عارضه التهاب مخاط دهان بعد از مداخله در گروه مورد کم تر از گروه کنترل بوده میانگین بروز عارضه التهاب مخاط دهان قبل از مداخله، هفته دوم، چهارم و هشتم بعد از مداخله به ترتیب 1.55±1.73، 0.27±1.32، 0.23± 1.57، 0.18±1.55 بود. نتیجه آزمون کوکران موید کاهش قابل توجه در میزان بروز عارضه التهاب مخاط دهان در بعد از مداخله می باشد (0.05P <) درصورتی که در گروه کنترل بین میزان بروز عارضه التهاب مخاط دهان قبل از مداخله و بعدازآن تفاوت معنی داری مشاهده نشد (0.05 P >) همچنین در مقایسه گروه مورد و کنترل ازلحاظ میزان بروز عارضه التهاب مخاط دهان نتایج نشان داد عارضه التهاب مخاط دهان در گروه مورد کم تر از گروه کنترل بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    برنامه توانمندسازی می تواند به مادران در کشف واقعیت، افزایش آگاهی و توانایی، مهارت و تفکر انتقادی کمک نماید و درنتیجه باعث پیشگیری از عارضه التهاب مخاط دهان در کودکان تحت شیمی درمانی گردد و نقش بسزایی در زمینه خودمراقبتی به طور مستقل داشته باشد. می توان از این الگو در بیماری های مزمن دیگر کودکان نیز استفاده نمود.
    کلیدواژگان: مادران، توانمندسازی، شیمی درمانی، عارضه التهاب مخاط دهان، کودکان
  • زهرا طبیبی، جواد کیهان* صفحات 809-821
    پیش زمینه و هدف
    با افزایش سرعت تغییرات در جهان امروز و نیز تغییر نیازهای افراد، تغییرات در کمیت و کیفیت خدمات مراقبت بهداشتی در حال افزایش است. حرفه پرستاری نیاز به سازگاری با این تغییرات و بازسازی مداوم خود در این زمینه دارد. لذا شناخت عوامل موثر بر عناصر آموزشی و اطلاع از اهمیت آن ها برای رفع مشکلات موجود و ارتقاء کم و کیف فرایند آموزش ضرورتی انکار ناپذیر است. بر این اساس، پژوهش حاضر باهدف "شناسایی و اولویت بندی مولفه های تاثیرگذار در رضایت تحصیلی، یادگیری و کیفیت آموزشی در دانشجویان پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه" انجام گرفته است.
    مواد و روش کار
    روش تحقیق ترکیبی از نوع طرح های اکتشافی بود که در بخش کیفی، از شیوه پدیدارشناسی و در بخش کمی از روش توصیفی- پیمایشی استفاده گردید. جامعه آماری شامل، کلیه دانشجویان زن و مرد رشته پرستاری دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد بودند که داده ها لازم در بخش کیفی به شیوه هدفمند و از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته با 8 نفر از دانشجویان، گردآوری و با تکنیک مضمون محور یا تماتیک موردبررسی و عوامل موثر بر متغیرهای موردنظر شناسایی گردید. در ادامه، بر اساس یافته های بخش کیفی، سه پرسشنامه تهیه و پس از تایید روایی آن ها به وسیله سه تن از اساتید دانشکده و نیز استاد راهنما و محاسبه ضرایب پایایی آن ها از طریق آلفای کرونباخ برای گردآوری داده ها به مورداجرا گذاشته شدند. در این مرحله، نمونه آماری شامل 180 نفر از دانشجویان رشته پرستاری بودند که به شیوه تصادفی نسبی انتخاب شدند. داده های گردآوری شده در این مرحله با بهره گیری از آمار توصیفی و استنباطی تحت نرم افزار ssps 22 توصیف و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های مربوط به بخش کیفی نشان داد که از دیدگاه دانشجویان، عوامل شش گانه (ویژگی های فردی، صلاحیت حرفه ای اساتید، عوامل آموزشی و پژوهشی، مدیریتی و اداری، امکانات رفاهی و خدماتی و عوامل شغلی و حرفه ای)، بر رضایت تحصیلی تاثیرگذار هستند؛ همچنین، عوامل (ویژگی های فردی، عوامل آموزشی و پژوهشی و کم و کیف امکانات رفاهی) یادگیری دانشجویان را تحت تاثیر قرار می دهند و بالاخره، عوامل (ویژگی های فردی، محیط آموزشی، ویژگی های اساتید در قالب صلاحیت های حرفه ای و اخلاقی) نیز بر کیفیت آموزشی موثر می باشند. نتایج مربوط به بخش کمی حاکی از آن بود که از بین عوامل شناسایی شده، عامل امکانات آموزشی و پژوهشی بیشترین تاثیر را بر رضایت تحصیلی و یادگیری دانشجویان دارد و از بین عوامل موثر بر کیفیت آموزشی، محیط آموزشی و ویژگی های آن از بالاترین تاثیر و اهمیت برخوردار است. از طرفی، بین دیدگاه دانشجویان دختر و پسر در خصوص عوامل موثر بر متغیرهای سه گانه در سطح خطای 5 درصد تفاوت معنی دار وجود ندارد (05/0 بحث و نتیجه گیری
    محیط آموزشی دانشگاه و امکانات آن، تاثیر غیرقابل انکار بر ویژگی های شناختی و روان شناختی دانشجویان دارد؛ لذا پایش این عوامل و بررسی اهمیت آن ها در ارتقاء سطح خدمات آموزشی و پژوهشی و دانش و توانش فارغ التحصیلان می تواند بسیار مفید باشد.
    کلیدواژگان: رضایت تحصیلی، یادگیری، کیفیت آموزشی، دانشجویان پرستاری
  • خدیجه شریفی، ادیب حاج باقری*، فاطمه حسینی صفحات 822-831
    پیش زمینه و هدف
    دانشجویان در محیط بالینی اضطراب بالایی دارند، که بر یادگیری آنها تاثیرمی گذارد. استفاده از شیوهای یادگیری که باعث کاهش اضطراب دانشجویان در محیط بالینی شود کیفیت آموزش پرستاری را ارتقا می دهد. یکی از این شیوه هایی استفاده از همتا است. لذا مطالعه حاضربه منظور پاسخ به این سوال که استفاده از همتا به چه شیوه ای باعث کاهش اضطراب دانشجویان پرستاری درمحیط بالینی می شود انجام شد؟ روش انجام مطالعه: مطالعه حاضر به شیوه مروری حکایتی با جستجوی منابع اطلاعاتی فارسی SID, IranMedex Magiran و انگلیسی Pub Med، willy on line library، google scholar از سال 1995 تا 2018 با کلیدواژه های شامل peer near، Peer mentoring و Near mentoring، near teacher، near tutor، peer tutor pear teacher و near peer، همتای شریک، پیرمنتور، همتای نزدیک، نیرمنتور، منتورینگ، منتورشیپ و همتا انجام شد. که پس از بررسی عناوین و چکیده مطالعاتی که در حیطه آموزش بالینی پرستاری و به شیوه تجربی و نیمه تجربی انجام شده بودند وارد مطالعه شدند. از بین مقالات بررسی شده تنها نه مقاله شرایط ورود به مطالعه را داشتند که مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از پنج مطالعه کاهش اضطراب و دو مطالعه افزایش اضطراب دانشجویان به دنبال استفاده از همتا در محیط بالینی پرستاری نشان دادند. درحالی که دو مطالعه نشان دادند استفاده از همتا تاثیری بر اضطراب دانشجویان ندارد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعات حاضر، می توان گفت، استفاده از همتا باعث کاهش اضطراب دانشجویان در محیط بالینی پرستاری می شود. اما به دلیل تفاوت زیاد در روش های اجرای مداخله و عدم وجود مطالعاتی که روش های متفاوت اجرای همتا را مقایسه کرده باشند امکان قضاوت در مورد اینکه استفاده از کدام شیوه، موثرتر است غیر ممکن می باشد.
    کلیدواژگان: آموزش پرستاری، استرس، اضطراب، همتا
  • |
    • Alireza Didarloo, PARIVASH ALIZADEH*, Hamideh Mohaddesi, Hamidreza Khalkhali Pages 771-778
      Background & Aim
      Iron deficiency anemia is the most common type of malnutrition around the world, despite the fact that about half of women and children in developing countries can be prevented and more than 30% of Iranian women suffer from this disease. Therefore, the aim of this study was to determine the effect of health education based on health belief model on blood factors in anemic pregnant mothers.
      Materials & Methods
      The present study was an interventional study with pre-test and post-test control group. Subjects were selected from 90 pregnant women with low hemoglobin levels below 11 mg / dl (6-10 weeks) (45 subjects, 45 controls) were randomly assigned to health centers in Urmia. The data collection tool was demographic information questionnaire. Initially, a pre-test was conducted and then, educational-based sessions were conducted in the intervention group. Blood hemoglobin levels were measured in the first two groups according to the CBC request of the center, the second one month after the intervention and the third time in the weeks 30-26. The collected data were related to blood factors and questionnaires in two the data were analyzed using SPSS-20 software, independent t-test, paired t-test and Chi-square test. P <0.05 was considered significant.
      Results
      According to the results of the study, there was no significant difference between the intervention and control groups in terms of demographic variables. After intervention, the mean of blood factors in the intervention group was significantly increased (P <0. 05).
      Conclusion
      The findings of this study showed the effectiveness of education with the health belief intervention framework in increasing the mean blood factors of pregnant women. The researchers recommend studying educational interventions based on this model.
      Keywords: Pregnant mothers, Iron deficiency anemia, Health belief model, Blood factors
    • Ramin Fatehi, Ameneh Motalebi, Nezal Azh* Pages 779-786
      Background & Aim
      High quality of care is the right of patients and the responsibility of nurses. More quality of patient care has positive effects on health care outcomes. So, the present study was aimed to compare the viewpoints of nurses and patients about the quality of nursing care.
      Materials & Methods
      A total of 151 elderly patients and 109 nurses, working in teaching hospitals in Sanandaj, Iran participated in this descriptive-analytical study. The convenience sampling method was used to recruit elderly patients and the nurses were entered to the study by census method. Data were collected using the quality patient care scale (Qual Pacs). Descriptive statistics and independent t-test were used to analysis the collected data.
      Results
      Mean age of the elderly patients and nurses were 33.46 ± 5.13 and 72.48 ± 6.63, respectively. About 98.2% of the nurses and 29.8% of the elderly patients reported that the quality of nursing care was desirable. The rest of nurses (2.8%) and elderly patients (72.2%) reported that to some extent desirable. The results also showed that there was a significant difference between viewpoints of the elderly patients and nurses about quality of nursing care and its subscales including psychological, communicational and physical aspects.
      Conclusion
      The results of the present study indicated that there is a gap between the viewpoints of nurses and elderly patients on the quality of provided nursing care. It seems that to improve the quality of nursing care and to meet the elderly patients’ needs, appropriate planning should be undertaken in the process of providing services to this vulnerable group.
      Keywords: Quality of nursing care, Elderly, Qual Pacs
    • Ali Shaker Dioulagh*, Shalale Hoseinnezhad, Dorna Nabizade Pages 787-798
      Background & Aim
      Pregnancy anxiety, as well as meta-cognitive beliefs and pregnancy-related concerns, are the most common problems among pregnant women. These factors can have serious health consequences for the mother and the baby during pregnancy. Hence, the aim of this study is to determine the effectiveness of meta-cognitive therapy on pregnancy anxiety, meta-worry, and meta-cognitive beliefs, in pregnant women in Tabriz.
      Materials & Method
      In this quasi-experimental study, a two-group design with pre and post-training was used. The statistical population of this study was pregnant women referred to gynecology and obstetrics centers of Tabriz, which were screened using the Vandenberg Pregnancy Anxiety Scale. 40 pregnant women who obtained high scores on this scale were selected as a sample by the available sampling method and randomly assigned to two groups of 20 participants (experimental and control). For the experimental group, meta-cognitive therapy was performed in 10 sessions of 45-60 minutes in 3 months. Vandenberg Pregnancy Anxiety, Wells Meta-Cognition, and Meta-Worry Questionnaires were used as the evaluation tools in the pretest and post-test. Finally, the data were analyzed by SPSS software version 23 using covariance analysis.
      Results
      The results showed that there was a significant difference between the experimental and control groups (P <0.001). In other words, meta-cognitive therapy significantly reduced the women's Meta-Cognition, Meta-Worry, and Pregnancy Anxiety Scores and improved their health.
      Conclusion
      Meta-cognitive therapy can be used as one of the most effective psychological interventions for the improvement of pregnancy anxiety, meta-worry, and meta-cognitive beliefs, in pregnant women.
      Keywords: Meta-cognitive therapy, metacognitive beliefs, meta-worry, pregnancy anxiety
    • Leila Lashkari*, Shshamsolmoluk Jalalmanesh, Mohammad Kazem Naeini, Elham Shahkholi Pages 799-808
      Background & Aim
      Mucositis is one of the most common side effects of chemotherapy that affects the acceptance and continuation of treatment by the patient. Therefore, recognition of this complication and ways of preventing it in improving the course of treatment and preventing repeated hospitalization and survival these patients are helpful. The aim of this study was to determine the effect of maternal empowerment training on the prevention of oral mucosal inflammation in children under chemotherapy.
      Materials & Method
      This clinical trial study was performed on 40 mothers of children aged 1 to 12 years old under chemotherapy in two case and control groups at Tehran Bahrami Hospital in 1396. Mothers who were admitted to the study were selected randomly and randomly assigned to 20 subjects in the case group and 20 subjects in the control group. In the case group, the necessary training was done in 5 steps according to the clinical guidelines in accordance with the empowerment model in 4 steps. The instruments used in this study were demographic information questionnaire and a checklist of signs and symptoms of acute and common complications of chemotherapy in children. The reliability of the checklist was considered to be 0.88 using Cronbach's alpha. Data were collected from a researcher-made checklist in 3 stages of the second, fourth and eighth weeks after the intervention. Data were analyzed using SPSS 22.
      Results
      The mean of the complication of oral mucosal inflammation after the intervention in the case group was less than the control group. The mean incidence of oral mucosal inflammation before intervention, second, fourth and eighth weeks after intervention was 1.55 ± 1.73, 0.27 ± 1.32.0.23 ± 1.57, 0.18 ± 1.55. The results of Cochran test showed a significant reduction in the incidence of oral mucosal inflammation in the post-intervention period (P<0.05). There was no significant difference in the incidence of oral mucosal inflammation in the control group before and after the intervention (P>0.05) ) Also, the comparison of the case and control groups with regard to the incidence of oral mucosal inflammation showed that the oral mucosal inflammation in the case group was less than the control group.
      Conclusion
      Empowerment program can help mothers to discover reality, increase their knowledge and ability, skills and critical thinking, thus preventing the complication of oral mucosal inflammation in children undergoing chemotherapy and have a significant role in self-care independently.. It can be used in other chronic diseases of children.
      Keywords: mothers, empowerment, chemotherapy, oral mucosal inflammation, children
    • Zahra Tabibi, Javad Keyhan* Pages 809-821
      Background & Aim
      With the speed of change in today's world and the changing needs of individuals Changes in the quantity and quality of health care services are increasing.The nursing profession needs to be adapted to these changes and is constantly rebuilding in this field. Therefore, recognition of the factors affecting the educational elements and their importance for solving the existing problems and the low promotion of the educational process is indispensable. Accordingly, the present study aimed at "identifying and prioritizing the components of academic satisfaction, learning and educational quality in nursing students of Urmia Nursing and Midwifery Faculty".
      Materials & Method
      The research method was a combination of exploratory designs that were used in the qualitative part of the phenomenological method and in the quantitative part of the descriptive-survey method. The statistical population included all undergraduate and postgraduate nursing students and nursing students, collecting data in a qualitative section in a targeted way and through a semi-structured interview with eight students, and using the theme-oriented or thematic method. And the factors affecting the variables were identified. Subsequently, based on the findings of the qualitative section, three questionnaires were prepared and then verified by three faculty members as well as a supervisor and their reliability coefficients were calculated through Cronbach's alpha for data collection.At this stage, a sample of 180 nursing students were selected randomly. Data collected at this stage were analyzed using descriptive and inferential statistics using ssps 22 software.
      Results
      The findings of the qualitative section showed that from the perspective of students, the factors of six (individual characteristics, professional qualifications of faculty, educational and research factors, managerial and administrative, welfare and career factors and occupational and professional factors), on effective educational satisfaction are; Also, the factors (personal characteristics, educational and research factors, and welfare facilities) affect students' learning. Finally, factors (individual characteristics, educational environment, characteristics of professors in the form of professional qualifications And ethics) are also effective on educational quality. The results of the quantitative section indicated that among the identified factors, the factor of educational facilities and research has the greatest impact on academic satisfaction and students' learning. Among the factors affecting the quality of education, the educational environment and its characteristics, the highest impact and importance Has enjoyed. On the other hand, there is no significant difference between the viewpoint of male and female students about the factors affecting the three variables at the level of 5% error (p <0.05).
      Conclusion
      The educational environment of the university and its facilities have an undeniable impact on the students' cognitive and psychological characteristics; therefore, monitoring these factors and examining their importance in promoting the level of educational and research services and the knowledge and ability of graduates can be very useful.
      Keywords: Educational Satisfaction, Learning, Educational Quality, Nursing Students
    • Khadijeh Sharife, Mohsen Adib, Hajbagery*, Fattemeh Hosieini Pages 822-831
      Background & Aim
      High levels of anxiety in the clinical environment affect the quality of learning in students. Using some learning styles reduce students' anxiety in the clinical setting and help to improve the quality of nursing education. One of the common styles of learning is peer-based approach. Therefore, the present study aims to determine the type of peer-based approach that reduces the anxiety of nursing students in the clinical setting.
      Materials & Method
      The present study was conducted in a review of the anecdote by searching the Persian and English sources of SID, Iran Medex Magiran and English Pub Med, Willy on line library, and Google scholar from 1995 to2018. Researchers searched the aforementioned databases using Peer approaching Peer mentoring and Near mentoring near teacher, near tutor, peer tutor pear teacher and near peer partner Piermenorur's partner, close counterpart Nirmourntour, Mentoring, Mentoring and Peer-to-Peace as keywords.. After reviewing the titles and abstracts of the studies that were conducted in the field of nursing clinical education and the effect of peer-to-peer mode on anxiety in empirical and semi-experimental way, nine articles were included.  
      Results
      The findings from the five studies showed that peer use reduces anxiety. Two articles showed that the use of peer group had no effect on the anxiety of nursing students in the clinical setting, and two articles showed that using peer support could increase the anxiety of students in the clinical setting.
      Conclusion
      Because of the large differences in intervention methods and due to the fact that no studies were conducted on different methods of peer implementation, it is not possible to judge about the appropriate method for decreasing anxiety in students. However, it can be concluded that using peers help to reduce students' anxiety in nursing clinical settings.
      Keywords: nursing education, stress, anxiety, peer