فهرست مطالب

ابن سینا - سال بیست و یکم شماره 1 (پیاپی 66، بهار 1398)

فصلنامه ابن سینا
سال بیست و یکم شماره 1 (پیاپی 66، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/08
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مهدی یادگاری*، شادمهر میردار، غلامرضا حمیدیان، حسین برنجیان تبریزی صفحات 4-12
    مقدمه
    با وجود شناخت کاهش بار تمرین ورزشی به عنوان الگویی برای افزایش عملکرد ورزشی در شرایط طبیعی، اطلاعاتی در ارتباط با تاثیر این الگوی تمرینی بر اندام های داخلی در شرایط هیپوکسی وجود ندارد. هدف پژوهش حاضر بررسی پاسخ دهی پروتئین های HSP70 و HSP90 ریوی به کاهش بار تمرین در شرایط هیپوکسی بود.
    روش بررسی
    نمونه های پژوهش حاضر شامل 24 سر رت نر نژاد ویستار (8 سر کنترل، 16 سر تجربی)، کاملا سالم و بدون سابقه بیماری (سن 4 هفته و میانگین وزنی 9±72 گرم) بود. گروه تجربی پس از شش هفته تمرین تناوبی، به مدت سه هفته در محیط هیپوکسی نگهداری شدند. نیمی از رت های تجربی در طی سه هفته قرارگیری در هیپوکسی، به اجرای تمرینات تناوبی با شدت کمتر (تیپر) پرداختند. جهت اندازه گیری میزان بیان پروتئین های HSP70 و HSP90 ، بافت ریه خارج شده و مورد سنجش قرار گرفت. جهت تحلیل داده ها از روش آماری آنالیز واریانس یک طرفه استفاده و 05/0p≤ سطح معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بیان پروتئین های HSP70 و HSP90 در گروه هیپوکسی نسبت به گروه کنترل به طور معنی دار افزایش یافت (05/0p≤). در گروه هیپوکسی تیپر نیز نسبت به گروه هیپوکسی، بیان پروتئین های ذکرشده کاهش معنی دار نشان داد (05/0 p≤).
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد هیپوکسی سبب تنش بیولوژیکی ریه می شود که پاسخ محافظتی ریه از طریق افزایش بیان پروتئین های شوک حرارتی را در پی دارد و احتمالا اجرای تمرینات تناوبی با شدت کمتر در شرایط هیپوکسی به حفظ هموستاز ریه کمک می کند.
    کلیدواژگان: هیپوکسی، پروتئین شوک حرارتی، ریه
  • آراسب دباغ مقدم، افشین آخوندزاده بستی*، سید علی کشاورز، ابوالفضل کامکار، انوشه شریفان، علی میثاقی، تقی زهرایی صالحی، سید ابوالقاسم جزایری صفحات 13-19
    مقدمه
    در وضعیت های اضطراری، مانند سیل، زلزله و جنگ، سوء تغذیه ممکن است به بزرگترین مشکل بهداشت عمومی تبدیل شود و خود، عاملی برای مرگ و میر بیشتر بازماندگان باشد. هدف از این مطالعه، ارایه فرمولاسیون و نمونه سازی جیره اضطراری مقوی و مغذی با قابلیت نگهداری طولانی برای شرایط اضطراری به منظور کاهش نرخ مرگ و میر در بین بازماندگان یا رزمندگان است.
    روش بررسی
    در این مطالعه 4 نوع جیره اضطراری جدید بر پایه آرد گندم و برنج (به عنوان منبع کربوهیدرات)، شیر خشک و آرد سویا (به عنوان منبع پروتئین) و روغن قنادی (به عنوان منبع چربی) به روش «آزمون و خطا» و با در نظر گرفتن مسائلی مانند کام پذیری، قیمت تمام شده، فرهنگ بومی غذایی کشور، وزن مناسب فرموله شده و ویژگی های حسی و کیفیت میکروبی آنها پس از شش ماه نگهداری در انکوباتور مورد بررسی قرار گرفت. تمامی اطلاعات سپس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مجموع یکی از نمونه ها حاوی آرد گندم و شیرخشک، در چهار ویژگی رنگ و ظاهر، طعم، بو و پذیرش کلی بیشترین مقبولیت را در مقایسه با سایر جیره ها به خود اختصاص داد. این جیره از نظر مقبولیت بافت نیزبا کسب 37/6 امتیاز، رتبه دوم را کسب نمود (بیشترین امتیاز 5/6 از 9 بود). از سوی دیگر، به جز شمارش کلی باکتری های مزوفیل - که آن هم در محدوده استاندارد قرار داشت - در باقی موارد هیچ باکتریی رشد نکرد.
    بحث و نتیجه گیری
    در مجموع به نظر می رسد نمونه حاوی آرد گندم و شیر برای معرفی به عنوان یک جیره اضطراری ویژگی های لازم را هم از نظر حسی و هم از نظر کیفیت میکروبی (سلامت و ایمنی برای مصرف کنندگان) دارا باشد.
    کلیدواژگان: فرمولاسیون غذایی، نمونه سازی، ویژگی حسی، میکروبیولوژی غذا
  • مجید آزادمنش، امیر رشید لمیر*، سیدمحمود حجازی صفحات 20-25
    مقدمه
    نقش فعالیت بدنی بر کاهش فشار خون از طریق تاثیر بر پپتید ناتریورتیک دهلیزی (ANP) تایید شده است، اما این که کدامیک از انواع فعالیت بدنی تاثیر بیشتری بر آن نشان می دهند، چندان روشن نیست. لذا هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرین مقاومتی صعود از نردبان بر بیان ژن ANP در رت های نر ویستار بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه از رت های نر ویستار در دو گروه کنترل و تمرین مقاومتی استفاده گردید. تمرین شامل صعود از نردبان با شیب 85 درجه بود و شدت آن از طریق افزایش وزنه و بستن آن به دم رت ها تنظیم می شد. 72 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین نمونه های بافت قلب به منظور اندازه گیری بیان ژن ANP جمع آوری و مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین گروه های مطالعه تفاوت معنی داری در بیان ژن پپتید ناتریورتیک دهلیزی وجود داشت (05/0>p) وبیان این ژن در بافت قلب گروه تمرین نسبت به گروه کنترل افزایش داشته است.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه پیشنهاد می کنند که تمرینات مقاومتی با شدت و الگوی مناسب می تواند یک عامل بازدارنده یا کنترل و مدیریت پرفشاری خون باشد. احتمالا مهم ترین عامل موثر تمرینات مقاومتی، تاثیر آن بر ساختار و عملکرد قلب و به دنبال آن بیان ژن ANP باشد. از آنجا که نقش تمرینات هوازی در مطالعات قبلی نیز تایید شده بود لذا پیشنهاد می شود که این دو نوع تمرین به صورت همزمان نیز اجرا شوند.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، تمرین مقاومتی، فاکتور ناتریوتیک دهلیزی
  • علی یلفانی*، زهره کوماسیان، زهرا رئیسی صفحات 26-34
    مقدمه
    امروزه کمردرد یکی از بیماری های رایج عضلانی-اسکلتی است و افراد مبتلا، علاوه بر درد، از محدودیت های حرکتی، ناتوانی عملکردی در انجام فعالیت های روزانه و همچنین نقص در حفظ تعادل خود رنج می برند. با توجه به انواع روش های درمان و تسکین کمردرد، این مطالعه به بررسی تاثیر تمرینات پیلاتس در دو محیط آب و خشکی بر بیماران زن مبتلا به کمر درد مزمن غیراختصاصی پرداخته است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر بر روی 24 فرد مبتلا به کمر درد مزمن صورت پذیرفت. شرکت کنندگان به صورت تصادفی در دو گروه 12 نفره، تمرینات پیلاتس در آب و خشکی را به مدت 24 جلسه انجام دادند. تعادل، درد و ناتوانی افراد، قبل و بعد از برنامه تمرینی به ترتیب با استفاده از دستگاه تعادل سنج بیودکس، مقیاس بصری سنجش درد و پرسشنامه ناتوانی اسوستری اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد پس از انجام تمرینات پیلاتس در هر دو گروه، کاهش معنی داری در شدت درد و ناتوانی حاصل شد (05/0p≤) در حالی که تفاوت معنی داری بین دو گروه در شاخص درد و ناتوانی مشاهده نشد. همچنین تمرینات پیلاتس در خشکی موجب بهبود تعادل ایستا در بیماران شد (02/0=p)، در حالی که تاثیر آن بر تعادل پویا از نظر آماری معنی دار نبود. تمرینات پیلاتس در محیط آب با وجود کاهش نوسانات، تاثیر معنی داری بر تعادل نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    استفاده از تمرینات پیلاتس در بهبود کمردرد مفید است، با این حال انتخاب محیط تمرینی می تواند مطابق با ترجیح بیمار و با توجه به امکانات موجود، متغیر باشد. با توجه به تاثیر کم این تمرینات بر بهبود تعادل، پیشنهاد می شود متخصصین توانبخشی در کنار این تمرینات، تمرینات تکمیلی دیگری را جهت بهبود تعادل افراد مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی مدنظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: پیلاتس، کمردرد، ناتوانی، تعادل قامتی
  • مهدی سدیدی*، مقصود امیری، امید خلیلی فر، روح الله مرادی صفحات 35-43
    مقدمه
    در دهه های گذشته هزینه های بهداشت و درمان در اقتصاد ما به طور چشم گیری در حال افزایش بوده است و یکی از عوامل دخیل در سیر صعودی هزینه ها، ناکارایی بیمارستان هاست. هدف این پژوهش ارزیابی کارایی تکنیکی بیمارستان های ارتش در ایران با استفاده از یک روش ناپارامتری به نام تحلیل پوششی داده ها بود.
    روش بررسی
    روش مورد استفاده در این پژوهش تحلیل پوششی داده هاست، که با انعطاف پذیری و انطباق پذیری در ارزیابی عملکرد، توان ارزیابی عملکرد بیمارستان ها را به عنوان سازمان هایی با چندین متغیر ورودی و چندین متغیر خروجی را فراهم می کند. داده های مورد نیاز این پژوهش از اسناد و مدارک موجود در هر یک از بیمارستان ها و دانشگاه علوم پزشکی ارتش در سال 1396 به دست آمده است. در این پژوهش از 4 متغیر خروجی و 6 متغیر ورودی استفاده شده است.
    یافته ها
    در این پژوهش میزان کارایی و ناکارایی تکنیکی بیمارستان های ارتش مشخص گردید، برای بیمارستان های که ناکارایی تکنیکی داشتند، بیمارستان های مرجع به عنوان الگویی که بتوانند به آنها مراجعه کنند مشخص گردید، برای واحدهای ناکارا، میزان مورد نیاز برای کاهش داده ها و افزایش ستاده ها در هر بیمارستان تعیین شد، تا راهنمایی منصفانه جهت افزایش کارایی تکنیکی آنها باشد.
    بحث نتیجه گیری
    نتیجه این پژوهش نقشه راهی برای هم سیاست گذاران ارتش و هم مدیران تصمیم گیرنده فراهم آورده، تا بتوانند در شرایط کمبود منابع با اتکا به دانش و بهره گیری از آخرین تکنیک های علمی از منابع موجود به طور بهینه استفاده کرده و عملکرد بیمارستان ها را بهبود بخشیده و به مرز کارایی برسانند.
    کلیدواژگان: تحلیل داده ها، کارایی سازمانی، مطالعات ارزیابی، مدیریت بیمارستانی
  • مجید محمود علیلو، سهیلا پرواز*، زینب خانجانی، تورج هاشمی نصرت آباد صفحات 44-50
    مقدمه
    وجود یک ابزار بالینی برای تشخیص نشانه های اولیه اضمحلال شناختی در جمعیت سالمندان می تواند به بالینگرها کمک کند که دمانس را در مراحل اولیه اش شناسایی کنند. هدف پژوهش حاضر اعتباریابی نسخه سوم معاینه شناختی ادنبروکACE-III برروی بیماران مبتلا به آلزایمر و نقص شناختی خفیف در نمونه ای از جمعیت ایرانی بود.
    روش بررسی
    تعداد 135 نفر آزمودنی (30 نفر آلزایمر، 30 نفر نقص شناختی خفیف و 75 فرد سالم) که معیارهای ورود به پژوهش را داشتند در این مطالعه شرکت داشتند. همه بیماران توسط نورولوژیست و با استفاده از ابزارهای تصویربرداری مغزی و معاینه بالینی تشخیص داده شدند. داده ها با استفاده از منحنی ROC، همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس چند متغیره تحلیل شدند.
    یافته ها
    ACE-III در نقطه برش 75 دارای حساسیت 99/0 و ویژگی 95/0 در افتراق بیماران مبتلا به آلزایمر از گروه نرمال داشت. در نقطه برش 82 دارای حساسیت 92/0 و ویژگی 90/0 در افتراق نقص شناختی خفیف از گروه کنترل داشت. پایایی بازآزمایی برای هر دو آلزایمر و نقص شناختی خفیف 94/0 بود. همسانی درونی با استفاده از آلفای کرونباخ 97/0 بود. تفاوت معناداری بین گروه مبتلا به آلزایمر و گروه کنترل در نمره کلی ACE-III و همه مولفه هایش (توجه، حافظه، زبان، سیالی کلامی و توانایی دیداری فضایی) وجود داشت. بیماران مبتلا به نقص شناختی خفیف در مولفه حافظه و توانایی دیداری فضایی تفاوت معناداری با گروه کنترل داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    ACE-III یک ابزار شناختی مفید و قابل اطمینان برای تشخیص دمانس است و دقت تشخیصی بالایی دارد.
    کلیدواژگان: آزمونهای دمانس و وضعیت ذهنی، بیماری آلزایمر، نقص شناختی
  • مینا رضایی*، خدیجه ایران دوست، مرتضی طاهری، شیدا مهدوی صفحات 51-53
    مقدمه
    اختلالات فیزیولوژیک و رفتاری همچون دیابت و اختلال خواب از مسائلی است که بر کیفیت زندگی در سنین میان سالی به بعد اثرگذار است. هدف از این تحقیق، تاثیر تمرین هوازی و مصرف مکمل سیر بر میزان انسولین و گلوکز زنان چاق پیش دیابتی دارای اختلال خواب بود.
    روش بررسی
    آزمودنی های تحقیق شامل 32 زن چاق غیرفعال پیش دیابتی دارای اختلال خواب با میانگین سنی 59/5±33/44 سال بود که به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه تمرینات هوازی-مکمل سیر و گروه دوم تمرینات هوازی تقسیم شدند. سطح گلوکز و انسولین و نیز الگوی خواب قبل و بعد از جلسات تمرینی در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که میزان گلوکز ناشتا در هر دو گروه تمرین-مکمل سیر و گروه تمرین بهبود معنی داری داشت (به ترتیب 001/0p=، 79/7t=؛ 001/0p=، 85/6t=) درحالی که انسولین فقط در گروهی که هم زمان اجرای تمرین هوازی و مصرف سیر داشتند به طور معنی داری بهبود پیدا کرد (001/0p=، 79/7t=). در مقایسه دو گروه با همدیگر، آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد تفاوت معنی داری بین گلوکز در دو گروه وجود داشت و گروه مکمل-تمرین بهبود بهتری داشتند (001/0p=)، اما در خصوص انسولین، این اختلاف معنی دار نبود. از طرف دیگر، پارامترهای مربوط به الگوی خواب در هر دو گروه دستخوش بهبود قرار گرفت (05/0≥p) و تنها عامل کفایت خواب در گروه تمرین بود که علیرغم بهبود ایجادشده معنی دار نبود.
    بحث و نتیجه گیری
    تمرین هوازی همراه با مصرف مکمل سیر تاثیر بسزایی در تنظیم گلوکز خون و انسولین در افراد پیش دیابتی دارد و تمرین هوازی نیز می تواند تنظیم گلوکز را به همراه خواهد داشت.
    کلیدواژگان: پیش دیابت، ورزش، سیر، انسولین، گلوکز، اختلال خواب
  • مریم مسائلی، سهیل نصوحی*، مسعود شهابیان صفحات 54-56
  • علی دهقانی، جواد سادات، عادل افتخاری، مریم عزیزی* صفحات 57-59
|
  • Mehdi Yadegari*, Shadmehr Mirdar, Gholamreza Hamidian, Hossein Berenjeian Tabrizi Pages 4-12
    Background
    Despite the recognition of reduced workload in exercise as a model to increase exercise performance in normal conditions, there is no information on the effect of this training pattern on internal organs in hypoxic conditions. The purpose of this study was to investigate the response of HSP70 and HSP90 proteins to taper in hypoxia.
    Materials and methods
    The samples were twenty-four healthy male Wistar rats (8 control and 16 experimental rats) with no history of disease (four-weeks old, 72±9 gr weight). The experimental group were participated in an interval training program for six weeks, and then remained in hypoxic conditions for three weeks. Half of the experimental samples performed taper technique during exposure to the hypoxic environment. At the end of experimental period, the lung tissues of all samples were removed and the expression level of HSP70 and HSP90 proteins were evaluated. One-way ANOVA method was used for data analysis and p≤0.05 was considered as significant.
    Results
    The expression levels of HSP70 and HSP90 were significantly increased in the hypoxia group in contrast to the control group (p≤0.05).In the hypoxia-taper group, also, the expression of HSP70 and HSP90 was decreased significantly compared to the hypoxia group (p≤0.05).
    Conclusion
     The results show that hypoxia can causes biological stress in lung tissue, leading to lung protective response by increasing the expression of heat-shock proteins, and performing of interval exercise training with less intense in hypoxic conditions may help to maintain lung hemostasis.
    Keywords: Hypoxia, Heat-Shock Proteins, Lung
  • Arasb Dabbagh Moghaddam, Afshin Akhondzadeh Basti*, Seyed Ali Keshavarz, Abolfazl Kamkar, Anousheh Sharifan, Ali Misaghi, Taghi Zahraie Salehi, Seyed Abolghasem Jazayeri Pages 13-19
    Background
    Malnutrition may be one of the greatest public health problems in emergency situations such as flood, earthquake, and war that results in higher mortality among survivors. The aim of this study was formulation and prototype development of an emergency, energetic, and nutrient ration with long shelf life to minimize the mortality rate among civilians or soldiers.
    Materials and methods
    In this study, four new rations based on wheat and rice flour (carbohydrate source), milk powder and soy flour (protein source), shortening (fat source) were formulated by trial and error method with regard to appetizing characteristics, economical concerns, cultural affairs and reasonable weight. The qualities of sensory and microbial characteristics of samples were evaluated after six months incubation and collected data were statistically analyzed.
    Results
    By comparison of rations, one sample containing wheat flour and milk powder yielded the best scores in the most evaluations. Such ration also scored 6.37 in texture acceptance and achieved second rank (the first rank scored 6.5 in a 9 point scale). No microbial growth was seen except mesophilic bacteria that were in standard range.
    Conclusion
    It seems that the sample ration containing wheat flour and milk powder is appropriate to be introduced as an emergency ration with desired sensory and microbial characteristics that provides a healthy and safe diet for consumers.
    Keywords: Dietary Formulations, Prototype, Organoleptic, Food Microbiology
  • Majid Azadmanesh, Amir Rashidlamir*, Seyed Mahmoud Hejazi Pages 20-25
    Background
    The role of physical activity on blood pressure through its effect on Arterial Natriuretic Peptide (ANP) Gene has been previously approved. However, it is not clear what type of physical activity is more effective. The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks resistance training (ladder-climbing) on ANP gene expression in male Wistar rats.
    Materials and methods
    The study was performed on male Wistar rats in control and resistance training groups. The exercise was climbing of a ladder with 85 degrees slope. Exercise intensity was controlled by increasing the weight and closing it to the rat tail. The heart tissue samples were collected and analyzed for ANP gene expression at 72 hours after the last training.
    Results
    The results showed a significant difference between the two groups in ANP gene expression (p<0.05). The expression was higher in the heart tissue of training group compared to control group.
    Conclusion
    The results of present study suggest that strength training with appropriate pattern and intensity can be a deterrent or control and management of hypertension. Probably the most important factor in resistance exercises is its effect on the structure and function of the heart, including ANP gene expression. Since the role of aerobic training was confirmed in previous studies, it is recommended that these two types of exercises be performed simultaneously.
    Keywords: Physical Activity, Resistance Training, Atrial Natriuretic Factoractor
  • Ali Yalfani*, Zohreh Koumasian, Zahra Raeisi Pages 26-34
    Background
    Nowadays, low back pain (LBP) is one of the common musculoskeletal disorders. In addition to suffering from general pain, people with LBP encounter with limited mobility, functional disability and failure to balance maintenance in physical activities. With regard to different treatment methods for LBP, the present study has analyzed the effects of water and land Pilates on female patient with Chronic Nonspecific LBP (CNLBP).
    Materials and methods
    The study was performed on 24 participants with CNLBP. Participants were randomly divided into two groups each consisting of 12 members and were asked to perform water or land Pilates exercises for 24 sessions. The degrees of balance, pain, and disability were measured before and after the exercise using the Biodex balance system, the visual analogue scale, and the Oswestry disability questionnaire.
    Results
    Significant decrease in pain severity and disability indices were seen in both groups after the Pilates exercises (p≤0.05), but no difference were found between the two groups. Land Pilates also improved static balance in patients (p=0.02), its effect on dynamic balance, however, was not statistically significant. The same exercises in water did not show significant effects on balance despite a decline in body sway.
    Conclusion
    The land and water Pilates exercises were useful for the treatment of LBP; however, this treatment strategy can be implemented in accordance with patient preference. Nevertheless, the low impact of the exercise on balance improvement suggests for complementary exercises for patients with CNLBP.
    Keywords: Pilates-Based Exercises, low back pain, Postural Balance
  • Mehdi Sadidi*, Maghsoud Amiri, Omid Khalilifar, Rouhalah Moradi Pages 35-43
    Background
    Healthcare costs in our economies have grown dramatically in the past few decades where inefficiency in healthcare operations has contributed to these rising costs. The aim of this study was to evaluate the technical efficiency of military hospitals in Iran by applying a nonparametric method, Data Envelopment Analysis (DEA).
    Materials and methods
    DEA's main advantages for health care application are its flexibility and versatility; it requires no information on relative prices, and can easily accommodate multiple inputs and outputs. The data for this study were obtained for the years 2016 and 2017 from military hospital documents in Iran. We have selected four output variables and six input variables.
    Results
    In this study, the technical efficiency and inefficiency of the military hospitals was determined, for hospitals with technical inefficiencies, referral hospitals were identified as patterns that could be referred to them, for inefficient units, the amount needed to reduce data and increase the number of outputs in each hospital was determined to provide fair guidance for improving their technical efficiency.
    Conclusion
    The results of this study provide a roadmap for both the policy makers and decision makers of the military, in order to be able to optimally utilize the available resources in conditions of resource shortage with reliance on knowledge and utilizing the latest scientific techniques, and consequently improve the performance of hospitals to the frontier of efficiency.
    Keywords: Data Analysis, Organizational Efficiency, Evaluation Studies, Hospital Administration
  • Majid Mahmoud Alilou, Soheila Parvaz*, Zeinab Khanjani, Touraj Hashemi Pages 44-50
    Background
    A clinical tool for detecting early signs of cognitive degeneracy in the elderly population can help clinicians to identify dementia in the early stages. This research was aimed to validate the Persian version of Addenbrooke’s Cognitive Examination-III (ACE-III) in patients with Alzheimer’s disease (AD) and mild cognitive impairment (MCI) in a group of Iranian population.
    Materials and methods
    A total of 135 subjects (AD= 30, MCI=30 and 75 normal control) that met inclusion criteria participated in the study. All patients were diagnosed by neurologist using neuroimaging tools and routine clinical examination. Data were analyzed using receiver operating characteristic (ROC) curves, Pearson’s correlation analysis and multivariate analysis of variance (MANOVA).
    Results
    ACE-III at cut-off point of 75 showed 99% sensitivity and 95% specificity in discriminating AD from the normal group and at cut-off point of 82 showed 92% sensitivity and 90% specificity in discriminating MCI from normal controls. Test-retest reliability showed a correlation of 0.94 for both AD and MCI. Internal consistency using Cronbach’s alpha was 0.97. A significant difference was seen between AD and control group on total score and all ACE-III components (attention, memory, language, verbal fluency and visuospatial function). MCI group was differed from control group on memory and visiouspatial components.
    Conclusion
    The Persian version of ACE-III is a reliable and useful cognitive screening tool for diagnosis of dementia and has a high specificity.
    Keywords: Mental Status, Dementia Tests, Alzheimer Disease, Cognitive Dysfunction
  • M Rezaei*, KH Irandoost, M Taheri, SH Mahdavi Pages 51-53
    Background
    Physiological and behavioral disorders such as diabetes and sleep disorders have been considered as vital issues for middle-aged adults; therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of aerobic exercise and garlic intake on insulin and glucose of prediabetic obese women with sleep disorders.
    Materials and methods
    32 non-active prediabetic obese women with mean age of 44.33±5.59 were enrolled to the study and randomly divided into two groups of training with or without garlic supplement intake. The serum glucose and insulin levels, as well as sleep pattern of individuals were compered before and after the course.
    Results
    the results suggested that fasting glucose levels were improved significantly in both training groups (respectively, t=7.79, p=0.001 and t=6.85, p=0.001), while Insulin was improved only in supplement-training group (t=7.79, p=0.001). Comparing the two groups showed that glucose levels were significantly different with a preference for supplement training group (p=0.001), while no significant difference was found for insulin. Quality of sleep and its parameters were also improved significantly after intervention (p≤0.05) except sleep efficacy in training group which it improvement was not significant.
    Conclusion
    Training along with garlic supplement has an effective role in regulation of blood glucose and insulin in prediabetic obese patients and mere aerobic training will also result in glucose regulation.
    Keywords: Prediabetes, Exercise, Garlic, Insulin, Glucose, Sleep Disorder
  • Maryam Masaeli, Soheil Nasouhi*, Masoud Shahabian Pages 54-56
  • Ali Dehghani, Javad Sadat, Adel Eftekhari, Maryam Azizi* Pages 57-59