فهرست مطالب

نشریه توسعه پرستاری در سلامت
سال نهم شماره 24 (پاییز و زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سارا غلامی* صفحات 5-13
    زمینه و هدف
      درد یکی از شایع‎ترین علائم کودکان بستری در بیمارستان است و بررسی و مدیریت آن به عنوان پنجمین علامت حیاتی یکی از چالش های مهم مراقبتی است که عوامل مختلفی از جمله تصورات غلط و باورهای نادرست ارایه دهندگان مراقبت به ویژه پرستاران در آن دخیل می باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی باورهای پرستاران از درد در کودکان انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه مروری با هدف بررسی باور پرستاران از درد در کودکان بیمار می باشد. داده های این مطالعه از پایگاه اطلاعاتی PubMed  و science direct و سایتGoogle scholar  وSid   جمع‎آوری شده است. جستجوی جامع با ترکیبی از کلمات کلیدی "باور پرستاران"، "درد“، "کودکان" و "بیمار" انجام و در نهایت از 21 مقاله بدست آمده، 8 مقاله براساس معیارهای ورود و خروج پژوهش انتخاب و بررسی شدند. 
    یافته ها
     نتایج نشان داد که دو عامل مهم در شکل گیری باورها، دانش و نگرش پرستاران است که درنهایت موجب عملکرد پرستاران نسبت به بررسی و مدیریت درد در کودکان می‎شود. براین اساس، یافته‎ها حاکی از پایین بودن دانش پرستاران و نیز نگرش منفی آنها نسبت به درک درد، استفاده از مخدرها و ترس از اعتیاد بوده که موجب مدیریت ناکافی درد در کودکان شده است. هم چنین دیگر نتایج نشان داد که عوامل فرهنگی نیز یک عامل مهم در شکل گیری باورهای پرستاران نسبت به مدیریت درد می باشد.
    نتیجه گیری
     با اینکه تجربه و باور پرستاران از درد کودکان یک مسئله مهم در مدیریت درد است اما برای کنترل بهتر درد نیاز به ارتقاء دانش پرستاران وجود دارد، لذا برگزاری دوره‎های آموزشی بررسی و مدیریت به صورت مستمر در مراکز درمانی کودکان پیشنهاد می‎گردد.
    کلیدواژگان: باور، پرستاران، درد، کودکان
  • مهدی بداق، امین طالبی*، حامد سپهوند، فاطمه مال اسدی صفحات 15-21
    زمینه و هدف
    مطالعات نشان داده که بیش از 25 درصد پرستاران صلاحیت حرفه ای در زمینه اداره خشونت و پرخاشگری را کسب نکرده اند. لذا این مطالعه با هدف تعیین تاثیر الگوی برنامه ریزی مدون آموزشی بر پرستاران در رویارویی با خشونت در بخش اوررژانس انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مداخله ای، 90 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی منتخب شهرستان خرم آباد به روش تصادفی ساده انتخاب و به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند .اطلاعات با استفاده از پرسشنامه ای که روایی و پایایی آن با استفاده از روش بازآزمایی و اعتبار محتوا مورد تایید قرار گرفت، قبل و یک ماه بعد از اجرای برنامه آموزشی جمع آوری گردید.
    یافته ها
     نتایج مطالعه نشان داد که بیشتر پرسنل در سنین بین 35-26 سال، 2/52 درصد زن، 8/97 درصد بودند. همچنین 4/44 درصد پرستاران گروه آزمون و 9/28 درصد پرستاران گروه کنترل انواع خشونت کلامی را حداقل یکبار در ماه و 8/38 درصد نمونه های گروه آزمون 2/22 درصد نمونه های گروه کنترل حداقل یکبار در هفته قربانی خشونت کلامی هستند و از نظر بروز خشونت کلامی تفاوتی میان دو گروه کنترل و مداخله وجود ندارد(236/0=p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که اجرای برنامه آموزشی در جهت  کنترل و پیشگیری خشونت در بخش های اورژانس می تواند به طور نسبی منجر به کاهش مواجهه پرستاران اورژانس با خشونت و پرخاشگری بیمار یا همراه بیماران گردد.
    کلیدواژگان: الگوی برنامه ریزی مدون آموزشی، خشونت، پرخاشگری، پرستار، اورژانس
  • بنفشه قربانی، سحر کیوانلو، فاطمه بهرام نژاد* صفحات 23-31
    زمینه و هدف
     عفونت های بیمارستانی یکی از مشکلات عمده در بخشهای مراقبت ویژه است  و در بسیاری از موارد میزان مرگ و میر را افزایش می دهد.  
    گزارش مورد
     اقای 68 ساله ای بدنبال سقوط و شکستگی مهره گردنی تحت درمان قرارمی گیرد و در پی مقاومت انتروکوکی به انتی بیوتیکها تحت درمان با لینزولاید قرار می گیرد. بدنبال عدم رعایت نکات ایزوله تماسی این مقاومت به تخت مجوار بیمار که اقای 76ساله ای بوده منتقل شده و منجر به مرگ وی می شود.
    نتیجه گیری
     جهت جلوگیری از عفونت بیمارستانی، شستن صحیح دستان از اهمیت بالایی برخوردار است.
    کلیدواژگان: انتروکوک، عفونت بیمارستانی، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • مرضیه گرزین*، ابراهیم فدایی، اکرم ثناگو، لیلا جویباری، انسیه گرزین، لیلا ممشلی صفحات 33-44
    زمینه و هدف
    سالمندی با مشکلات سلامتی متعددی مانند مشکلات تغذیه ای، افت شنوایی و بینایی، فراموشی، بی اختیاری ادراری همراه می باشد که می تواند بر کیفیت زندگی سالمندان تاثیر بگذارد. هدف مطالعه بررسی مشکلات شایع سلامتی سالمندان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان آزادشهر در سال 1392 می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی در مراکز بهداشتی  درمانی شهرستان آزادشهر با استفاده از منابع موجود 148 فرم غربالگری مشکلات سرپایی سالمندان مربوط به سال 1392 بصورت سرشماری انجام شد. فرم غربالگری 13 مورد  مشکلات سرپایی شایع دوران سالمندی را بررسی می کرد. جهت آنالیز داده ها از نرم افزارspss  نسخه 16 و آزمون های آماری، شاخص های حد مرکزی (میانگین و انحراف معیار) و جهت ارتباط با متغیر های کیفی از آزمون کای دو استفاده شد.
    یافته ها
    نمونه ها  1/58 درصد مونث و 41.9 درصد مذکر بودند. سنگینی در گوش راست و چپ به ترتیب 28.76 درصد و 28.57 درصد و مشکلات بینایی در چشم راست و چپ به ترتیب 21.33 درصد، 22.66 درصد، بود. 21.01درصد از آنان کلمات را به یاد نمی آوردند و 42.75 درصد احساس افسردگی می کردند. 20.13 درصد سابقه سقوط در یک سال گذشته داشتند. 87.32 درصد فاقد دندان طبیعی، 84.49 درصد فاقد بیمه تکمیلی بودند. از نظر وضعیت اجتماعی 28.31 درصد تنها زندگی می کردند و 78.57 درصد، حتی سواد در حد خواندن و نوشتن نیز نداشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، مشکلات شنوایی و بینایی، عدم یادآوری کلمات، احساس افسردگی، سابقه سقوط در یک سال گذشته، نداشتن دندان طبیعی، نداشتن بیمه تکمیلی، تنهایی و بی سوادی، بیشتر دیده شده است که با توجه به مشکلات شایع مشاهده شده، غربالگری و پایش مستمر و هدفمند این گروه می بایست مورد توجه قرار گیرد. همچنین لازم است  تمهیداتی نیز از نظر بیمه تکمیلی سالمندان صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: سالمندان، بیماری، غربالگری
  • سحر محسنی*، احمد میرگل، علیرضا میری صفحات 45-54
    زمینه و هدف
     پرخاشگری در لغت به معنای ستیزه و تندی کردن است اما در اصطلاح روان شناسی، یک واکنش عمومی و پدیده نابهنجار اجتماعی است همچنین استعداد مجموعه ای از توانائی های فرد شامل مهارت، دانش و ظرفیت برای رشد و توسعه می باشد.  لذا هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین راهبردهای انگیزش با  استعداد اعتیاد و  پرخاشگری  دانش آموزان پسر دوره متوسطه اول شهر زاهدان بود. 
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی در مدارس پسرانه شهر زاهدان در سال 1396 انجام شد. جامعه پژوهش 2674 نفر و حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 338 نفر با روش نمونه گیری در دسترس برآورد شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه راهبردهای انگیزش، استعداد اعتیاد و پرخاشگری استفاده شد. داده ها با استفاده از به نرم افزار 19spss- و آزمون همبستگی و رگرسیون تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میان راهبردهای انگیزش با استعداد اعتیاد  ارتباط معناداری مشاهده شد (01/0 ≥ P). همچنین میان  راهبردهای انگیزش با پرخاشگری  ارتباط معناداری مشاهده شد (01/0 ≥ P). نتایج رگرسیون نشان دادند پرخاشگری قدرت  پیش بینی راهبرد انگیزش را داشته است.
    نتیجه گیری
    بین راهبردهای انگیزش با استعداد اعتیاد و پرخاشگری رابطه مثبت وجود دارد؛ یعنی با بالا بودن هر متغیری دیگری هم افزایش می یابد و بالعکس.
    کلیدواژگان: راهبرد انگیزش، استعداد اعتیاد، پرخاشگری، دانش آموز
  • لیلا ممشلی، نادیا بازیار، نیره قلی زاده فرد، اکرم ثناگو*، لیلا جویباری، مونا رضاپور اصفهانی صفحات 55-64
    زمینه و هدف
    بیماران همودیالیزی اختلالات شدیدی در زندگی روزمره خود دارند و امید به زندگی در آینده را از دست داده اند و این موضوع در بیماران دیالیزی مقوله ی مهمی است که باید در نظر گرفته شود، این مطالعه با هدف تعیین میزان امیدواری  در بیماران تحت درمان با همودیالیز انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه  توصیفی  مقطعی  بر روی106 بیمار تحت درمان با همو دیالیز  به روش نمونه گیری آسان در مراکز آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی گلستان در سال1394انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات  از فرم ثبت اطلاعات مشخصات جمعیت شناختی و و  از پرسشنامه امیدواری میلر برای سنجش امیدواری  استفاده  شد . داده های کمی پس از جمع آوری  با استفاده از  نرم افزار SPSSنسخه 16 و از آزمون های  t مستقل، اسپیرمن مورد تحلیل قرارگرفتند.
    یافته ها
    نتایج آزمون t مستقل نشان داد که امیدواری با جنسیت، تاهل و سکونت ارتباط آماری معناداری ندارد (05/0<P) تحلیل واریانس یک راهه نیز نشان داد که بین مدت دیالیز، قومیت و تحصیلات با امیدواری ارتباط آماری معنا داری وجود دارد (05/0>P). هم چنین بین شغل و امیدواری ارتباط آماری معناداری وجود ندارد (05/0<P). میانگین و انحراف معیار میزان موفقیت بیماران تحت درمان با همودیالیز در سه سال گذشته، حال و سه سال اینده بر اساس نردبان به ترتیب 51/1±11/9، 28/2±56/7 و 73/2±78/6 بود. آزمون هم بستگی اسپیرمن نشان داد که بین تحصیلات با امیدواری ارتباط آماری معنا داری وجود دارد ولی با جنسیت، قومیت، مدت دیالیز، شغل و سکونت آرتباط اماری معنا داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میانگین امیدواری کلی در بیماران در سطح مطلوب قرار دارد. امیدواری افراد معیار مهمی است که اثر بخشی مراقبت های بهداشتی را نشان می دهد، لذا با برگزاری کلاس های آموزشی برای افزایش سطح شناخت و آگاهی از بیماری خود و همچنین انجمن های خیریه برای کمک به افراد همودیالیزی بی بضاعت می توان به ارتقا در سلامت روان و میزان امیدواری آنها کمک نمود.
    کلیدواژگان: امیدواری، همودیالیز، بیمار
  • فاطمه جعفری پور*، سمیه سلطانمرادی، بیتا فلاحی، سعید فروغی، معصومه فلاحی صفحات 65-74
    مقدمه
    اگرچه محبوبیت سیگارهای الکترونیک (Electronic Cigarettes) در سراسر جهان در حال افزایش بوده اما ایمنی و تاثیر آن ها جهت کمک به ترک سیگار ناشناخته باقی مانده و در متون علمی مورد بحث قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف مروری بر شواهد موجود در خصوص استفاده، محتوا، ایمنی ECها و اثرات بالقوه آن ها بر روی سلامت کاربران و همچنین استخراج منابعی جهت هدایت و کمک به تصمیم گیری ها و سیاست های آینده انجام گرفت.
    روش کار
    این مرور با بررسی ایمنی و اثربخشی ECها در بانک های اطلاعاتی انگلیسی PubMed، Elsevier، Proquest، Google scholar، موتور جست و جوی Google، سایر وب‎ سایت ها و همچنین در پایگاه های اطلاعات فارسی SID و MagIran انجام شد.
    یافته ها
      ECها ابزارهایی طراحی شده جهت تحویل نیکوتین بدون اشتعال و مواد سمی موجود در دود تنباکو هستند و برخی از کاربران خود را به کاهش مصرف یا ترک سیگار قادر می سازند. با این حال دانش و اطلاعات اندکی در مورد اثرات کوتاه و بلند مدت ECها بر سلامت وجود دارد. هرچند برخی از مطالعات نشان داده اند که آئروسل، کارتریج، مایعات تعویضی و گازهای منتشر شده از این سیگارها حاوی ترکیبات شیمیایی و ذراتی هستند که دارای اثرات حادی بر سیستم قلبی-عروقی و عملکرد ریوی بوده و همچنین با خطر ابتلا به سرطان همراه می باشند.
    نتیجه گیری
    اجازه دادن به ECها جهت رقابت با سیگارهای سنتی در بازار می‎تواند سبب کاهش مرگ و میر و ناخوشی ناشی از سیگارکشیدن شود. با این حال اثرات سلامتی ECها ناشناخته بوده و ممکن است جوانان را به استفاده دوگانه از EC و تنباکوی سنتی تشویق کند. از آنجایی که اکثر مطالعات روی مشکلات حاد سلامتی ناشی از EC متمرکز شده اند، تحقیقات بیشتر جهت بررسی ایمنی و پتانسیل استفاده طولانی مدت و کارایی به عنوان ابزار ترک سیگار ضروری هستند.
    کلیدواژگان: سیگارهای الکترونیک، ایمنی، اثربخشی، ترک سیگار
  • زهرا شعبانی*، شکوفه زارع زاده صفحات 75-87
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش مقایسه ویژگی های شخصیتی، سرسختی روان شناختی و افسردگی در جوانان 18 تا 24 ساله در چهار گروه تغذیه با شیر طبیعی بود.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری شامل کلیه جوانان 18 تا 24 ساله شهر شاهرود بوده که از بین جوانان در دانشگاه ها، تعدادی از اداره جات و جوانان حاضر در مرکز بهداشتی 140 نفر از آنان به عنوان نمونه به صورت تصادفی انتخاب شدند. از پرسشنامه های استاندارد افسردگی بک، پرسشنامه سخت رویی کوباسا و پنج عامل بزرگ شخصیت (Neo-Ffi) برای جمع آوری داده ها استفاده شده است.
    یافته ها
    برای بررسی داده های پژوهش بعد از تحلیل توصیفی با استفاده از آزمون t (آنوا و منوا) به بررسی فرضیات پرداخته شد که هم فرضیه کلی و هم سه فرضیه جزئی پژوهش تائید شده است. نتایج نشان داد که بین ویژگی های شخصیتی، سرسختی روان شناختی و افسردگی در جوانان 18 تا 24 ساله در چهار گروه تغذیه با شیر طبیعی تفاوت وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با افزایش مصرف شیر طبیعی نمره شخصیت، سرسختی روان شناختی افزایش و میزان افسردگی کاهش می یابد. بنابراین می توان گفت تغذیه با شیر مادر بر ویژگی های شخصیتی، سرسختی روان شناختی و افسردگی افراد در بزرگسالی تاثیر بسزایی خواهد داشت. به طوری که افرادی که از شیر مادر تغذیه می کنند در بزرگسالی دارای ویژگی های شخصیتی نرمال و بهنجارتر، از سرسختی روان شناختی بیشتر برخوردار بوده و کمتر دچار افسردگی می شوند
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، سرسختی روان شناختی، افسردگی جوانان
|
  • Sara Gholami * Pages 5-13
    Background & Aim
    Pain is one of the most common symptoms of hospitalized children and its evaluation and management as the fifth vital symptom is one of the important health care challenges that various factors such as misconceptions and misconceptions of care providers, especially nurses It is involved. Therefore, this study aimed to investigate nurses' beliefs about pain in children..
    Material & Method
    This is a review study aimed at assessing the nurses' perception of pain in patient's children. The data from this study was collected from the PubMed and Science Direct databases and the Google scholar and Sid site. Comprehensive search was performed with a combination of keywords "nurses' beliefs", "pain", "children" and "patients." Finally, 21 articles were obtained, 8 papers were selected based on the criteria for entering and leaving the research.
    Results
    The results showed that two important factors in the formation of beliefs, knowledge, and attitude of nurses, which ultimately lead to nurses' performance toward the study and management of pain in children. Based on this, the findings indicated low knowledge of nurses as well as their negative attitude towards pain perception, use of opioids and fear of addiction that caused inadequate management of pain in children. Other results also showed that cultural factors are also important factors in the formation of nurses' beliefs about pain management.
    Conclusion
    Although nurses 'experience and belief in pediatric pain is an important issue in pain management, but for better control of pain, there is a need for nurses' knowledge enhancement. Therefore, continuous training courses should be offered to pediatric therapists.
    Keywords: nurse, belief, pain, children
  • Mahdi bodagh, Amin talebi *, Hamed sepahvand, Fatemeh Malasadi Pages 15-21
    Background & Aim
    Studies have shown that more than 25% of nurses have not obtained professional competence in the field of violence and aggression. Therefore, this study was conducted to determine the effect of educational curriculum on nurses in dealing with violence in the OER.
    Material & Method
    In this interventional study, 90 nurses working in the selected educational hospitals of Khorramabad city were selected by a simple random method and divided into two groups of test and control. Data were collected using a questionnaire whose validity and its follow-up using the retest method Content validation was approved, and collected one month after the implementationofthetrainingprogram.
    Results
    The results of the study showed that most of the personnel were between the ages of 26-35 years old, 52.2% of women, 97.8%. Also, 44.4% of nurses in the experimental group and 28.9% of nurses in the control group had verbal violence at least Once a month and 38.8% of the samples, 22.2% of control group samples were victims of verbal violence at least once a week, and there was no difference between the control and intervention groups for verbal violence (p = 0.236) .
    Conclusion
    The results of this study showed that the implementation of an educational program for controlling and preventing violence in emergency departments can reduce the exposure of emergency nurses to violence and aggression in patients or patients accompanying them.
    Keywords: Cognitive Educational Planning Pattern, Violence, Aggression, Nurse, Emergency
  • Banafsheh Ghorbani, Sahar Kivanloo, Fatemeh Bahramzadeh * Pages 23-31
    Background & Aim
    Hospital infections are one of the major problems in intensive care units and in many cases increases the mortality rate.
    Case report
    A 68-year-old man is being treated after cervical vertebra fracture and fracture and is treated with linezolid following antibiotic resistance. Following the non-observance of the isolated contact points, this resistance was transferred to the patient's bed that was 76 years old and leads to his death
    Conclusion
    In order to prevent hospital infection, proper hand washing is of great importance.
    Keywords: Enterococcus, Hospital Infection, Antibiotic Resistance
  • Marzieh Gorzin *, Ebrahim Fadaei, Akram Sanagoo, Leila Jouybari, Ensieh Gorzin, Leila Mamashli Pages 33-44
    Background and Aim
    Elderly has many problems including drug use, nutritional problems, hearing and vision loss, forgetfulness, urinary incontinence, that may impact on their quality of life. The aim of this study was to investigate the common health problems of the elderly referred to the health centers of Azadshahr city in 2013.
    Materials and Methods
    A cross-sectional study was conducted on forms of 148 elderly who attended to health centers in Azadshahr city using inconvenient sampling technique. The Screening form was investigating 13 cases of the most common problems of aging. Data were reported using mean and standard deviation through tables, and to analyze data, Chi-square test and spss16 was used.
    Results
    samples were 58.1% female and 41.9% male.A Problem in right and left ear was 28.76% and 28.57%, respectively, and visual problems in right and left eyes were 21.33%, 22.66%, respectively. 21.01% of them did not remember the words and 42.75% felt depressed. 20.13% had a history of falling over the past year. 87.32% had no normal teeth. 84.49% had no supplementary insurance. Of the social status, 28.31% lived alone and 78.57%, even literacy was not read and write.
    Conclusion
    According to the findings, hearing and vision problems, lack of reminder words, depression, a history of fall in the past year, lack of natural teeth, lack of supplementary insurance, loneliness and illiteracy have been seen. Due to problems The frequent screening and follow-up of this group should be taken into account. It is also necessary to make arrangements for the elderly supplementary insurance.
    Keywords: Elderly, Disease, Screening
  • Mohseni S *_Mirgol A_Miri A.R Pages 45-54
    Background & Aim
    Aggression in the word means militancy and harshness, but in terms of psychology, it is a general reaction and an abnormal social phenomenon, as well as the  talent of a set of individual abilities, including skill, knowledge,and capacity for growth.
    Material & Method
     The purpose of this study was to investigate the relationship between motivational strategies with addictive talent and aggression among high school male students in Zahedan. This descriptive correlation study was carried out in boys' schools in Zahedan in 1396.
    Results
    The research population was 2674 and the sample size was estimated using Morgan table of 338 people using simple random sampling method. In order to collect data, motivational strategies, addictive talent and aggression strategies were used. Data were analyzed using 19spss software and correlation and regression tests. Results showed that there was a significant relationship between addictive ability motivation strategies (P ≤ 0.01). Also, there was a significant correlation between addictive ability motivation strategies (P ≤ 0.01).
    Conclusion
    There is a positive relationship between motivational strategies with addictive talent and aggression, that is, with the rise of any other variable, it increases and vice versa.
    Keywords: motivation strategy, addiction tendency, aggression, student
  • Leila Mamashli, Nadia Baziar, Naiyereh Gholy zadeh Fard, Leila Jouybari, Akram Sanagoo *, Mona RezapourEsfahani Pages 55-64
    Background & Aim
    Hemodialysis patients have severe disabilities in their daily lives and have lost hope for life in the future, and this issue in dialysis patients is an important consideration to be considered. The aim of this study was to determine the level of hope in patients treated with Hemodialysis was done.
    Materials & Method
    This descriptive cross-sectional study was performed on 106 patients undergoing hemodialysis by convenience sampling in Golestan University of Medical Sciences in 1394. Demographic characteristics were used for collecting data and Miller's hopefulness questionnaire was used to measure hope. Quantitative data were analyzed by SPSS software version 16 and analyzed by independent t-test, ANOVA and linear regression.
    Results
    Independent T-test showed that hopefulness with sex, marital status and residence was not statistically significant (P >0.05). One way analysis of variance also showed that there is a significant relationship between dialysis duration, ethnicity, and education with hopefulness (P <0.05). Also, there is not a significant relationship between job and hope (P >0.05). Spearman correlation test showed that there is a significant statistical relationship between education with hope, but there is no significant relationship with gender, ethnicity, duration of dialysis, occupation, and residence.
    Conclusion
    The results of this study showed that the mean total hope in patients is at the desired level. People's Hope is an important benchmark that shows the effectiveness of health care. Therefore, by conducting training courses to increase the level of knowledge and awareness of their illness, as well as charity associations, helping poor people with hemodialysis can be improved mental health And their hopefulness.
    Keywords: Hope, hemodialysis, patient
  • Jafari Pour F *_Soltanmoradi S_Falahi B_Foroughi S_Falahi M Pages 65-74
    Introduction
    Although electronic cigarettes are increasing in popularity all over the world, their safety and efficacy for smoking cessation have remained unclear and discussed in scientific literature. The aim of present study was to review the available evidence about the use, content, safety of ECs and their potential effects on users' health, and the extraction of resources to guide and assist future decisions and policies.      
    Methods
    This review was conducted by assessing the safety and efficacy of ECs in English databases of PubMed, Elsevier, Proquest, Google scholar, Google's search engine, other websites and also in Persian databases of SID and MagIran.        
    Findings
    ECs are tools designed to deliver nicotine without heating and toxic substances in tobacco smoke, enabling some users to reduce or stop smoking. Nevertheless, there is alittle knowledge and information about the short-term and long-term effects of ECs on health. However, some studies have shown that the aerosols, cartridges, refill liquids, and gases released from these cigarettes contain chemical substances and ultrafine particles that have an acute effects on the cardiovascular system and pulmonary function, as well as the risk of cancer.           
    Conclusion
    Allowing ECs to compete with traditional cigarettes in the market can reduce the mortality and disease caused by smoking. However, the health effects of ECs are unknown and may encourage young people to dual use of EC and traditional tobacco. Since most studies focus on acute EC-related health problems, further research is needed to explore the safety and potential of long-term use and utility as a cessation tool.
    Keywords: Electronic cigarettes, Safety, Efficacy, Smoking cessation
  • Zahra Shabani *, Shokofeh Zare Zade Pages 75-87
    Background and Aim
    The purpose of this study was to compare personality traits, psychological hardiness and depression among young people aged 18-24 years in four groups of nourishment with natural milk.
    Materials and Methods
    The population consisted of all young people aged 18-24 years old in Shahrood city, among which 140 were selected from among youth in universities, a number of institutions and youths in the health center. The sample was randomly selected. Beck Depression Inventory Questionnaire, Kobasa Hardness Questionnaire and Five Big Personality Characters (Neo-FFI) were used to collect data.
    Results
    To investigate the research data after the descriptive analysis, T-test (ANOVA and MANVA) tested the hypothesis that both the general hypothesis and the three partial research hypotheses were confirmed. The results showed that between personality traits.
    Conclusion
    With increasing natural milk consumption, personality scores increased psychological hardiness and reduced depression. Therefore, it can be concluded that breastfeeding will have a significant effect on personality traits, psychological hardiness and depression in adulthood. So that breastfeeding adults have a higher psychological hardiness and less depression in adolescents with normal and normal personality traits.
    Keywords: Personality traits, Psychological hardiness, Youth Depression