فهرست مطالب

نشریه فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی
سال نهم شماره 1 (بهار و تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرشته احمد آبادی، سیدمحسن آوندی* صفحات 1291-1300
    زمینه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر چهار هفته تمرین گرم کردن پویا بر شاخص های تعادلی ایستا و پویا و حس عمقی در دختران ژیمناست ماهر بود. روش تحقیق: به این منظور تعداد 16 نفر از دختران ژیمناست ماهر (با میانگین سن45/1±62/9 سال، وزن 60/8±58/28 کیلوگرم، قد 37/12±12/130 سانتی متر و BMI 49/2±48/16 کیلوگرم بر مترمربع) انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه (گرم کردن عمومی و گرم کردن عمومی+کشش پویا) تقسیم شدند. پروتکل اول شامل 10 دقیقه دویدن آرام و پروتکل دوم شامل جاگینگ و استفاده از حرکات کششی پویا بود. قبل و بعد از چهار هفته فعالیت گرم کردن، شاخص های تعادل (قدامی-خلفی و داخلی-خارجی) در چهار وضعیت ایستا (با دو پا و با یک پا) و پویا (با دو پا و یک پا) با حذف ورودی های بینائی با استفاده از سیستم نیروسنج مجهز به 7 دوربین و صفحه فشار (Kistler force plate) بررسی شد. تجزیه و تحلیل آماری داده ها از طریق آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بانفرونی در سطح معنی داری (05/0p≤) انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش افزایش معنادار تعادل پویا با دو پا و یک پا را با حذف ورودی های بینائی در وضعیت های تعادلی با پروتکل گرم کردن پویا پس از چهار هفته نشان دادند (001/0=P) همچنین تعادل ایستا با دو پا و یک پا با پروتکل گرم کردن پویا پس از چهار هفته افزایش معناداری یافت (005/0=P).
    نتیجه گیری
    از آنجائی که حذف ورودی های بینائی می تواند منجر به اختلال عملکرد در کنترل نوسانات قامت گردد، استفاده از تمرین گرم کردن پویا در ژیمناست ها نشان داد که این نوسانات به میزان قابل توجهی نسبت به گروه کنترل کاهش یافته به گونه ای که عملکرد کنترل تعادل را در این افراد بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: گرم کردن، حس عمقی، دختران ژیمناست
  • مهدی روستایی*، عباس علی گایینی، محمدرضا کردی صفحات 1301-1306
    هدف از پژوهش حاضر، سنجش تفاوت بیان ژن میوستاتین در عضلات کند و تند انقباض رت های نر سالم پس از 8 هفته تمرین تناوبی خیلی شدید بود. روش تحقیق: به همین منظور، 12 سر رت نر ویستار به دو گروه کنترل(6=n) و تمرین (6=n) تقسیم شدند. تمرین تناوبی خیلی شدید شامل پنج روز در هفته و به مدت هشت هفته بود. هر جلسه از سه تناوب (چهار دقیقه ای با شدت 90 تا 100 درصدVO2max و دو دقیقه ای با شدت 50 تا 60 درصد VO2max) تشکیل می شد. 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، عضله باز کننده طویل انگشتان و نعلی استخراج و میزان بیان ژن آنها با روش RT-PCR سنجیده شد.
    نتایج
    تحلیل آماری با آزمون t مستقل نشان داد که مقادیر میوستاتین عضله نعلی و بازکننده طویل انگشتان در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل کاهش معناداری داشت (001/0 = p ).
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد که با استفاده از اجرای HIIT بیان میوستاتین در عضله EDL کاهشی چشمگیر (30% ) و در عضله نعلی کاهشی اندک ( 7% ) داشته است. در نتیجه پس از اجرای این پروتکل، بیان میوستاتین در عضلات تندانقباض نسبت به عضلات کندانقباض بیشتر سرکوب شده است.
    کلیدواژگان: میوستاتین، تمرین تناوبی خیلی شدید، عضله نعلی، عضله بازکننده طویل انگشتان
  • مسعود معینی شبستری، گلاره بیگلری، شهرام سهیلی صفحات 1307-1312
    هدف پژوهش: هدف از پژوهش حاضر مطالعه پاسخ سطوح کورتیزول، TNF-α و لاکتات پلاسما به مکمل دهی حاد کوآنزیم-10 طی فعالیت با شدت ثابت در زنان فعال بود. روش پژوهش: بدین منظور 24 آزمودنی به صورت تصادفی به دو گروه مکمل و دارونما تقسیم شدند. مکمل شامل 2 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن کوآنزیم Q10 بود. دارونما نیز شامل 250 میلی لیتر آب همراه با رنگ خوراکی بود که 120 دقیقه قبل از آزمون تجویز شد. . پروتکل ورزشی به کار رفته در این پژوهش یک فعالیت با شدت ثابت بود. قبل و بلافاصله پس از اتمام آزمون، نمونه خونی جمع اوری شد. داده های حاصل با استفاده از روش آماری t تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل بیانگر عدم وجود تفاوت معنی دار در مقادیر متغیرهای سطوح کورتیزول، TNF-α و لاکتات بین دو گروه در حالت استراحتی و بعد از فعالیت بود (05/0<p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده در این پژوهش و عدم وجود اثرات مثبت مکمل دهی حاد بر شاخص های دستگاه ایمنی و لاکتات، به نظر نمی رسد لزومی برای استفاده از این مکمل در افراد فعال وجود داشته باشد.
    کلیدواژگان: کوآنزیم 10، TNF-α، لاکتات، ورزش، دستگاه ایمنی
  • محسن ابراهیمی*، پگاه میرزا علی، سیدمحسن آوندی صفحات 1313-1324
    مقدمه و هدف
    هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرین مقاومتی بر سطوح BDNF و عملکرد حافظه زنان میانسال مبتلا به سندروم متابولیک بود. روش شناسی: 22 زن داوطلب میانسال مبتلا به سندروم متابولیک به صورت نمونه گیری در دسترس، گزینش شدند و به طور تصادفی به دو گروه تمرین (تعداد=12، 14/5 ± 08/43 سال، 16/7 ± 13/74 کیلوگرم) و گروه کنترل (تعداد=10، 53/4 ± 9/39 سال، 61/11 ± 23/82 کیلوگرم) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تمرین به مدت هشت هفته و سه روز در هر هفته به تمرین مقاومتی پرداختند. تمرین شامل سه نوبت هشت تا ده تکراری (75% -80% 1RM) با در نظر گرفتن اصل اضافه بار بود. در مراحل پیش ازمون و پایان تمرین، آزمون های عملکرد حافظه کوتاه مدت و میان مدت و بلندمدت و همچنین خون گیری انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون های تی مستقل، تی وابسته و آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر 2×2 با سطح معنی داری 05/0 P≤تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تغییر معنی داری در سطوح BDNF و حافظه میان مدت در دو گروه تمرین و کنترل مشاهده نشد (05/0P≥). نتایج آزمون tوابسته افزایش معنی داری در گروه تمرین در حافظه کوتاه مدت و بلندمدت نشان داد (05/0P≤)، اما پس از بررسی اثر تعاملی تمرین تغییرات معنی داری مشاهده نشد(05/0P≥).
    نتیجه گیری
    با وجود اینکه BDNF به عنوان یک متابوتروفین، میانجی اثرات ورزش بر عملکرد شناختی شناخته شده است؛ اما هشت هفته تمرین مقاومتی نمی تواند اثر مطلوبی بر افزایش BDNF و عملکرد حافظه در زنان میانسال مبتلا به سندروم متابولیک داشته باشد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، BDNF، عملکرد حافظه، زنان میانسال، سندروم متابولیک
  • عباس علی گایینی، مونا دماوندی* صفحات 1325-1332
     هدف تحقیق
    فعالیت بدنی یک عامل مهم تقویت سیستم ایمنی و کاهش عوامل التهابی است که می تواند رشد را با تاثیر بر واسطه های آنابولیک و کاتابولیک، گسترش دهد. این مطالعه با هدف بررسی پاسخ های التهابی کودکان کوتاه قد مبتلا به ادیوپاتی به 2 هفته بی فعالیتی پس از یک دوره فعالیت بدنی انجام شد. روش تحقیق: این پژوهش نیمه تجربی در جامعه کودکان مراجعه کننده به کلینیک غدد بیمارستان آتیه شهر تهران انجام شد . چهارده کودک مبتلا به کوتاه قدی ایدیوپاتی (4 دختر و 10 پسر) انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی ها در گروه تجربی به مدت هشت هفته و هر هفته سه جلسه و هر جلسه به مدت 60 دقیقه به فعالیت بدنی پرداختند. شدت فعالیت بدنی 40-60 درصد حداکثر تواتر قلبی بود. سطوح سرمی IL-6، TNF-α و IL-1β قبل و بعد از هشت هفته فعالیت بدنی و بعد از دو هفته بی فعالیتی سنجیده شد. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل و اندازه گیری های مکرر تحلیل شدند.
    نتایج
    یافته های مطالعه افزایش غیر معنی دار مقادیر IL-6 و کاهش غیر معنی دار مقادیر IL-1β را بعد از هشت هفته نشان داد (05/0<P). همچنین، مشخص شد پس از دو هفته بی فعالیتی، TNF-α و IL-1β کاهش غیر معنادار و IL-6 افزایش غیر معنادار داشتند(05/0<P). اختلاف مقادیر TNF-α بین گروه تجربی (69/1±1/14pg/ml) و کنترل(84/8±9/25pg/ml) پس از دو هفته بی فعالیتی معنادار بود (005/0(P=.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد آثار مثبت فعالیت بدنی پس از دو هفته بی فعالیتی تا حدودی هنوز وجود دارد. بنابراین برای تعیین مدت لازم برای کاهش سایتوکاین های التهابی به انجام پژوهش هایی با دوره تمرین طولانی تر از 8 هفته نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: کوتاه قدی ایدیوپاتی، سایتوکاین های التهابی، بی فعالیتی، فعالیت بدنی
  • محمدرضا اسد، فریبرز هوانلو، سیروس شیخی*، محسن میرعالی صفحات 1333-1344
    هدف
    هدف از انجام این پژوهش بررسی اثرات حاد کشش PNF عضله مخالف بر حداکثر گشتاور، مقدار پرش عمودی ارتفاع و خستگی عضله موافق در مفصل زانو افراد غیر ورزشکار بود. روش شناسی: پانزده نفر از دانشجویان پسر رشته تربیت بدنی (3/1±7/21 سال ، 02/7±9/180 سانتی متر و 8/9±2/75 کیلو گرم) بصورت داوطلبانه در تحقیق حاضر شرکت نمودند. نمونه های تحقیق، آزمون های پرش ارتفاع، حداکثر گشتارو تولیدی آیزوکینتیک در حین باز کردن مفصل زانو با سرعتهای 60 و 300 درجه بر ثاینه و همچنین آزمون 25 تکرار حداکثر گشتاور تولیدی آیزوکینتیک در حین باز کردن مفصل زانو با سرعت 60 درجه بر ثانیه را جهت خستگی، اجرا کردند. اطلاعات الکترومایوگرافی از عضلات پهن جانبی و دوسر رانی در حین اجرای آزمون خستگی ثبت شد. از روش آماری t تست وابسته برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    نتایج
    نتایج آماری پژوهش نشان داد که در حداکثر گشتاور تولیدی آیزوکینتیک در حین باز کردن مفصل زانو در سرعت 60 درجه بر ثانیه (257 در مقابل 257 نیوتن بر متر: 945/0P=) و در سرعت 300 درجه بر ثانیه ( 145 در مقابل 146 نیوتن بر متر: 754/0P=) به ترتیب بین گروه کشش و گروه بدون کشش هیچ تفاوت معنا داری وجود ندارد. در مقدار پرش عمودی ارتفاع نیز به ترتیب بین گروه کشش و گروه بدون کشش هیچ تفاوت معنا داری یافت نشد (3/54 در مقابل 1/53 سانتی متر: 358/0P=). همچنین در مقدار درصد کاهش فرکانس میانه عضله پهن جانبی چهار سر ران (3/14 در مقابل 8/4 درصد: 161/0P=) و خستگی کار عضلات موافق (6/49 در مقابل 8/49 درصد: 891/0P=) به ترتیب بین گروه کشش و گروه بدون کشش تفاوت معنا داری وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    این نتایج نشان می دهد که انجام کشش حاد PNF عضلات مخالف بر حداکثر گشتاور، مقدار پرش عمودی ارتفاع و خستگی عضلات موافق تاثیر معناداری ندارد، بنابراین ممکن است استفاده از این شیوه قبل از تمرین، تاثیر مثبتی بر افزایش عملکرد عضلات موافق نداشته باشد.
    کلیدواژگان: کشش حاد PNF، خستگی عصبی عضلانی، عضلات موافق و مخالف، قدرت و الکترومایو گرافی
  • مینو باسامی، خسرو ابراهیم، علی ملکی* صفحات 1345-1354
     هدف تحقیق
    وضعیت تغذیه ای یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده سلامتی، آمادگی و عملکرد ورزشی ورزشکاران است. لذا هدف این تحقیق بررسی دانش، نگرش و عملکرد تغذیه ای دانشجویان مرد شرکت کننده در المپیاد ورزشی دانشجویان در سال 1393 بود. روش تحقیق: در این تحقیق 330 دانشجوی ورزشکار به روش انتخابی هدف دار برگزیده و با روش توصیفی- پیمایشی مورد ارزیابی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه دانش، نگرش و عملکرد تغذیه ای (شامل 4 بخش) بود که به طریقه مصاحبه تکمیل شد. در بخش اول اطلاعات شخصی دانشجویان و در سایر بخش ها میزان دانش، نگرش و عملکرد تغذیه ای دانشجویان ورزشکار بررسی شد. در این پرسشنامه 31 سوال برای دانش تغذیه ای، 21 سوال برای نگرش تغذیه ای و 8 سوال برای عملکرد تغذیه ای وجود دارد که حداکثر نمره برای هر سوال یک می باشد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های t تک نمونه ای، تحلیل واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که دانشجویان ورزشکار دانش و نگرش تغذیه ای ضعیفی داشتند، اما عملکرد تغذیه ای آنان متوسط بود. دراین بین، دانش، نگرش و عملکرد تغذیه ای دانشجویان ورزشکار به طور معنی داری از حد مطلوب پایین تر بود (05/0p<). علاوه بر این رابطه مثبت و معنی داری بین دانش، نگرش و عملکرد تغذیه ای وجود داشت (05/0 p <) بااین حال، تفاوت معنی داری بین دانش، نگرش و عملکرد تغذیه ای دانشجویان ورزشکار در رشته های ورزشی مختلف و بر اساس سطح تحصیلات آنان وجود نداشت (05/0 <p ).
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که وضعیت دانش، نگرش و عملکرد تغذیه ای دانشجویان مرد ورزشکار شرکت کننده در المپیاد ورزشی دانشجویان ضعیف است و همه ورزشکاران صرف نظر از رشته ورزشی و سطوح تحصیلات نیاز مبرم به آموزش های نظری و کاربردی تغذیه ای دارند.
    کلیدواژگان: دانش تغذیه ای، نگرش، عملکرد، ورزشکاران دانشگاهی
  • سجاد احمدی زاد، مجید ملکی، نسیم نادری، هیوا رحمانی*، اکبر نوری حبشی، مرتضی سلیمیان، سارا لطفیان صفحات 1355-1364
    هدف
    پلاکت ها نقش مهمی را در علت شناسی بیماری های قلبی عروقی بازی می کنند. هدف از این تحقیق مقایسه تاثیر 8 هفته فعالیت تناوبی با شدت بالا و تداومی بر سطح پایه بیان پی سلکتین و شاخص های پلاکتی در بیماران قلبی-عروقی بود. روش شناسی: به همین منظور تعداد 30 بیمار قلبی CABG و PCI به صورت داوطلبانه انتخاب و در سه گروه 10 نفره کنترل، تمرین تداومی و تمرین تناوبی با شدت بالا تقسیم شدند. آزمودنی های دو گروه تمرین به مدت 8 هفته و هفته ای سه جلسه تمرین ورزشی داشتند. زمان هر جلسه 40 دقیقه بود که فعالیت تناوبی شامل گرم کردن، 8 تکرار 4 دقیقه ای فعالیت (2 دقیقه فعالیت باشدت 90 درصد و 2 دقیقه استراحت فعال با شدت 30 درصد) و سرد کردن بود تمرین تداومی شامل 30 دقیقه فعالیت با شدت 60 درصد اوج اکسیژن مصرفی بود. گروه کنترل طی دوره تمرین هیچگونه فعالیت ورزشی نداشتند. نمونه های خونی قبل و بعد از هشت هفته گرفته شده و برای اندازه گیری پی سلکتین به روش فلوسیتومتری و شاخص های پلاکتی آنالیز شد. از تحلیل واریانس مکرر با عامل بین گروهی و رگرسیون خطی چندگانه برای تحلیل آماری داده ها استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد بین تغییرات پی سلکتین در سه گروه تفاوت معنی دار وجود دارد (013/0=P). با مراجعه به آزمون تعقیبی بانفرونی مشاهده شد که بین تغییرات قبل و بعد از دروه تمرینی گروه کنترل و تمرین تناوبی تفاوت معتی داری وجود دارد (011/0=P). اما تغییرات شاخص های پلاکتی در سه گروه تفاوت معنی داری نشان نداد (05/0P>).
    بحث و نتیجه گیری
    براساس یافته های تحقیق حاضر می توان نتیجه گیری نمود که هشت هفته فعالیت ورزشی منجر به کاهش پی سلکتین می شود که این کاهش تحت تاثیر نوع فعالیت می باشد و با توجه به تاثیر بیشتر تمرین تناوبی در مقایسه با تمرین تداومی در بیماران قلبی-عروقی، می توان از تمرینات تناوبی نیز در برنامه بازتوانی این بیماران استفاده کرد.
    کلیدواژگان: پی سلکتین، تمرین تناوبی با شدت بالا، شاخص های پلاکتی، CABG، PCI
|
  • Seyed Mohsen Avandi Pages 1291-1300
     
    Purpose
    The aim of this study was to investigate the effect of four weeks dynamic warm-up on static and dynamic balance and proprioceptive receptors in skilled female Gymnast
    Methodology
    For this purpose, 16 skilled female
    gymnasts (mean age 9.62±1.45 years, height 130 ±15.62 cm, weight 28.24 ±8.52 kg and BMI 16.27±1.46kg/m2) were selected and divide into two groups [general warm-up (control), and dynamic stretching] randomly. The first protocol included a 10 minute jogging, and the second protocol consisted of jogging and dynamic stretching in muscles used in performing the skill. Subjects were tested before and after acute protocol and four weeks as the using different protocols. The indicators of the equilibrium of) anterior-posterior internal-external) in four static (with
    two legs, and with one leg) and dynamic situations (with two legs and one leg) by removing visual input were investigated. Balance assessed with dynamometer system equipped with 7 cameras and Kistler force plate. Statistical analysis of data was performed through ANOVA and the Bonferroni post hoc test at significance level of (p≤ 0.05).
    Results
    The results of this study showed, a significant increase in dynamic balance with both feet and a feet by removing visual input in a state of equilibrium with a dynamic warm-up protocol after four weeks (p=0.001 Also Static balance on two legs and one foot with a dynamic warm-up protocol was significantly increased after four week dynamic protocols respectively (p=0.001, p=0.005).
    Conclusion
    Since the removal of visual inputs can lead to a dysfunction in the postural sway control, Use a dynamic warm-up exercises demonstrated in female gymnast that the fluctuations are significantly reduced compared to the control group in a way that improves there in the balance performance
    Keywords: Dynamic warm-up, proprioception, female gymnast
  • Mehdi Rostaee* Pages 1301-1306

    The aim of the present study was to assess differences in myostatin gene expression in slow and fast-twitch muscles of healthy male rats after 8 weeks high intensity interval training.
    Methods
    For this purpose, 12 male
    Wistar rats divided into two groups, control (6 = n) and trained (6 = n). High intensity interval training was five days a week for eight weeks. Each session was formed from three intervals (four-minute with intensity of 90 to 100% VO2max and two- minute with intensity of 50 to 60% VO2max). 24 hours after the last training session, the Extensor digitorum longus and soleus muscle were extracted and gene expression levels were measured by RT-PCR.
    Result
    Statistical analysis using independent t-test showed that the soleus and EDL muscles myostatin levels decreased significantly in the experimental group compared with the control group
    (0/001 = p).
    Conclusion
    Hence it can be concluded that myostatin expression in both EDL and soleus muscle is reduced by high intensity interval training.
    Keywords: myostatin, High Intensity Interval Training, soleus muscle, Extensor digitorum longus muscle
  • Masoud Moieni Pages 1307-1312
    Purpose
    The purpose of this study was to investigate the response of cortisol levels, TNF-α and plasma lactate to acute Q10 supplementation during constant load exercise in active females.
    Methods
    24 subjects
    were randomly assigned to supplementation and placebo groups. Supplement containing 2 mg per kg of body weight, coenzyme Q10, which was dissolved in 250 ml water. Placebo also contained water with food colour.
    Supplement and placebo consumed 120 min before the exercise test. Before and immediately after the test blood samples were collected. Data were analysed using the t test.
    Results
    The results showed no significant differences between the rest and after exercise in the value of cortisol levels, TNF-α and lactate (p>.05).
    Conclusion
    According to the results of this study and not positive effects of this supplement on the lactate and immune system, it seems that there is no need for the use of this supplement in active people.
    Keywords: Coenzyme Q10, TNF-α, Lactate, exercise, immune system
  • Mohsen Ebrahimi* Pages 1313-1324
     
    Background
    The purpose of this study to verify the effects of resistance training on Serum BDNF Level and Memory Performance in Middle-aged Women with Metabolic Syndrome.
    Methodology
    22 volunteers
    middle-age woman with metabolic syndrome for sampling, were selected and randomly assigned to a resistance training protocol (n = 12, 43.08 ± 5.14 years, 74.13 ± 7.16 kg) or a control group (n = 10, 39.9 ± 4.53 years, 82.23 ± 11.61 kg). In the resistance training protocol, ten exercises were performed, with 3 × 8–10 maximal repetitions three times per week (75%_80% 1RM) With regard to the principle of overload. Short term, midterm and long term memory tests and also blood sampling were conducted before and after training. Data were analyzed using independent and depended t-test, analysis of variance with repeated measures 2 × 2 with the level of statistical significance was set at P ≤ 0.05.
    Results
    No significant changes in the levels of BDNF and midterm memory in the control and exercise and control groups was not observed (P ≥ 0.05).The dependent t test results showed a significant decrease in short term and long term memory in the exercise group (P ≤ 0.05), but after interactive exercise effect no significant changes was not observed (P ≥ 0.05).
    Conclusion
    In spite of the fact the BDNF as a metatrophin, mediating the effects of exercise on cognitive function is known, but eight weeks of resistance training cannot have a favorable effect on increasing BDNF and memory function in middle-aged women with metabolic syndrome.
    Keywords: Resistance training, BDNF, memory performance, middle-age women, metabolic syndrome
  • Mona Damavandi Pages 1325-1332
     
    background and aim
    physical activity is an important factor in improving the immune system and decreasing inflammatory agents, which can expand the growth by influencing anabolic and catabolic
    mediators. This study is being done with the purpose of determine inflammatory responses of children with idiopathic short stature to two weeks inactivity after the one period of physical activity
     Materials and Methods
    this semi-experimental study was conducted on the population of children attending to endocrine clinic of Atieh hospital of Tehran. 14 idiopathic short stature children (4 girls, 10 boys) were randomly divided into control and experimental groups. Experimental group performed eight weeks, three sessions each week and each session 60 minutes. The intensity of physical activity was 40-60% of HRmax. IL-6, TNF-α and IL-1β were also measured before and after eight weeks of physical activity and after two weeks inactivity. Data were analyzed by kolmogorov-smirnov, independent t test and one-way ANOVA with repeated
    measures.
    Results
    The result indicate that after eight weeks of physical activity, IL-6 increased insignificantly and IL-1β decreased insignificantly(p>0.05). Also, following two weeks of inactivity after
    eight weeks, inflammatory cytokines TNF-α , IL-1β decrease and IL-6 increase, but this changes were not significant(p>0.05). There was a significant difference between groups in the TNF-α (P=0.005) response after two weeks of inactivity.
    Conclusion
    It seems that some positive effects of physical activity remain even after two weeks of inactivity. Therefore, in order to determine the required time for the inflammatory cytokines to
    be increased, researches with workout cycles longer than eight weeks are needed.
    Keywords: Idiopathic short stature, inflammatory cytokines, Inactivity, physical activity
  • Siros Sheykhi Pages 1333-1344
     
    Aim
    the purpose of this study was to investigate the acute effects of antagonist muscle PNF stretching on peak torque, rate of vertical jump height and fatigue of agonist muscle in knee joint of non-athlete subject.
    Method
    fifteen physical education male students (21/7±1/3 yrs, 180/9±7/02 cm, 75/2±9/8 kg) volunteered to participate in current study. Subjects were tested for vertical jump height and isokinetic peak torque production during knee extension at 600.s and 3000.s and also tested for isokinetic 25 repetition peak torque production during knee extension at 600 for fatigue testing. Electromyographic data was recorded for the vastus lateralis and biceps femoris muscles during fatigue testing. Paired samples t-tests way used for analyzing data.
    Results
    statistical results indicated that there was no significant differences between stretching groups and non-stretching groups in isokinetic peak torque production during Knee extension at
    600.s-1 (257 vs 257 N.m; p=0/945) and 3000.s-1 (145 vs 146 N.m; p=0/754). And also no significant differences found between stretching groups and non-stretching groups in vertical jump height (54/3 vs 53/1 cm; p=0/358), also percentage of median frequency decrease of vastus lateralis muscle was not significant (14/3 vs 4/8 per; p=0/161) and work fatigue of agonist muscles (49/6 vs 49/8 pre; p=0/891).
    Conclusion
    These results indicate that acute PNF stretching of antagonist muscles has no positive effects on peak torque, rate of vertical jump height and fatigue of agonist muscle. Therefore possibly using this method before exercise has no positive effects on increasing agonist muscles performance.
    Keywords: Acute PNF stretching, neuromuscular Fatigue, agonist, antagonist muscles, strength, electromyography
  • Ali Maleki Pages 1345-1354
     
    Introduction
    The nutritional status of an athlete is a determinant factor for health, fitness and sports performance. The aim of this study was to investigate the nutritional knowledge, attitude and practice of male students' athletes in 2014, IR- university games.
    Methods
    In this study, 330 student-athletes were selected by purposeful selection and were evaluated by descriptive-survey method. Data were collected by using the knowledge, attitude and practice questionnaire that comprised 4 sections. In section one, the personal information of subjects and in the three next sections, nutritional knowledge, attitude and practice were collected. The questionnaire consisted of 31 questions for nutritional knowledge, and 8 questions for nutritional attitude and to 21 questions for practice, which the maximum score for each question is one. Data analysis was carried out by using one sample t-test, one way ANOVA and Pearson’s correlation coefficient.
    Results
    The results showed that nutritional knowledge and attitude for male students' athletes are low, but their nutritional practice was moderate. Also nutritional knowledge attitude and practice of men student athletes were lower than normal (p<0.05). There was a significant and positive correlations among knowledge, attitude and practice (p<0.05). However, there were no significant differences for nutritional knowledge, attitude and practice among on the subjects in different sports and academic levels (p > 0.05).
    Conclusion
    This study showed that the nutritional knowledge, attitude and practice of male students' athletes participated in the university games is low and that they need more theoretical and applied nutrition educations irrespective of their sport fields and academic levels.
    Keywords: Nutritional knowledge, attitude, practice, students' athletes
  • Hiva Rahmani Pages 1355-1364

    Platelets play an important role in the etiology of cardiovascular disease. The aim of this study was to compare the effects of 8 weeks of high intensity interval training and continuous training on P-selectin expression and platelet indices in cardiovascular patients. Therefore, 30 CABG and PCI heart patient voluntary participated and divided into three groups (n=10): control, continuous and high-intensity interval group. Anthropometric characteristics and peak oxygen consumption was recorded before starting a workout.
    Each session was 40 minutes. Interval session consists of warm-up, 8 reps/ four min (exercise: 2min, active recovery: 2min, intensity: 90 /30) and cool down, but continues session includes 30 minutes of continuous exercise intensity activity with 60% of peak oxygen consumption. The control group did not have a regular
    activity. Blood samples taken before and after the eight-week and their P-selectin (by flow cytometry) and platelet indices were measured. Repeated measure ANOVA with between group factor and multiple linear regression were used for statistical analysis. The results showed that P-selectin expression changes between the groups were significantly different (P=.013). Post-hoc test show that the changes between control and interval groups were significant (P=.011). But no significant changes were observed in all platelet indices (P>0.05).It is concluded that eight weeks of exercise leads to reduction in P-selectin expression that was also affected by type of activity. Based on more effects of interval training in cardiovascular patients, use of interval training can be suggested in their rehabilitation program.
    Keywords: P-selectin, high intensity interval training, platelet indices, CABG, PCI