فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت سازمان های دولتی
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 26، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عذرا جابری، اردشیر شیری*، محمد تابان صفحات 11-26
    صمیمیت در محل کار می تواند، به عنوان یک رابطه یا تعامل و برقراری ارتباط از طریق اشتراک گذاری خواسته های کاری با دیگر کارکنان است. به این صورت که کارکنان به درک عمیق و حساسیت به درک مشکلات کاری دست پیدا می کنند. این پژوهش با هدف فهم فرایند شکل گیری صمیمیت سازمانی اجرا شده است. روش تحقیق به صورت کیفی و مبتنی بر نظریه پردازی داده بنیاد است. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه های نیمه ساختار یافته استفاده شد و تحلیل اطلاعات از روش اشتراوس و کوربین و مدل پارادایمی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش حاضر صاحب نظران سازمانی و مدیریت. نمونه گیری، به روش هدفمند به صورت گلوله برفی انجام شده که بر مبنای آن 17 مصاحبه با صاحب نظران سازمانی و مدیریت صورت گرفته. حاصل این مصاحبه ها، مجموعه های از مضامین اولیه بود که طی فرایند کدگذاری باز، گردآوری و از درون آنها مقوله هایی استخراج شد. سپس در مرحله کدگذاری محوری، پیوند میان مقوله ها برقرار و در ادامه مرحله کدگذاری انتخابی نیز صورت گرفت. در این پژوهش شرایط علی صمیمیت سازمانی به عوامل عدالت سازمانی، رفاه کارکنان، استقلال کاری، مثبت اندیشی، شناخت متقابل، ارتقا، ویژگی های فردی دسته بندی می شود. در پدیده محوری به همدلی و همدردی مشترک اشاره شده است. کدهای شناسایی شده عوامل مداخله گر عبارت اند از: تقویت مشارکت پذیری، سیستم ارزیابی عملکرد. پیامد مثبت رضایتمندی کارکنان و پیامد منفی عدم مسئولیت پذیری در انجام امور.
    کلیدواژگان: صمیمیت کارکنان، صمیمیت سازمانی، نظریه داده بنیاد
  • حسین رحمان سرشت*، شهرام خلیل نژاد، وحید خاشعی، بهرام جبارزاده کرباسی صفحات 27-46
    پژوهش در علوم اجتماعی با توجه به ماهیت پیچیده مسائل نیازمند به کارگیری روش هایی است که بتوانند با رویکردی نظام مند ابعاد مختلف پدید ها را شناسایی و با ارائه چارچوب هایی منسجم و قابل اعتماد مبنایی ارزشمند برای تصمیم گیری فراهم کنند. در سال های اخیر روش گابک با ارائه چارچوبی مناسب جهت ساختاردهی به داده ها نامرتب توانسته ابزاری قدرتمند در اختیار پژوهشگران قرار دهد. بر این اساس در این مطالعه ضمن معرفی روش مذکور با ارائه نمونه ای انجام شده در کشور ابعاد مختلف آن موردبررسی قرار می گیرد. بر این اساس مطالعه ای باهدف ارائه چارچوبی برای همکاری میان سازمانی طراحی شد. اطلاعات موردنیاز از مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 17 نفر از خبرگان و صاحب نظران بخش های دولتی و خصوصی به دست آمد. نتایج مطالعه نشان داد که روش گابک ابزاری سودمند برای تحلیل و ارائه داده های کیفی است. نتایج نهایی مدل موردمطالعه نیز در قالب درخت گشتالت عرضه شد که عناصر را در چهار دسته «ضروریات همکاری»، «شکل دهنده های همکاری»، «نتایج همکاری میان سازمانی» و «موانع همکاری» قرار می دهد.
    کلیدواژگان: گابک، گراف شبکه، درخت گشتالت، همکاری میان سازمانی
  • سیدعلی اکبر احمدی، تورج خیراتی کازرونی* صفحات 47-58
    از چالش های پیش روی موسسات آموزشی بالاخص موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی کسب درآمد جهت تحقق اهداف است اما انصراف دانشجو در نقطه مقابل قرار دارد. با شناسایی دانشجویان انصرافی می توان با اتخاذ سیاست های پیشگیرانه و حمایتی از کاهش وجهه موسسه جلوگیری و امیدوار به جذب درآمد مورد انتظار شد. این تحقیق با استفاده از داده کاوی اطلاعات دانشجویان انصرافی دانشگاه پیام نور استان تهران طی سال های 91 تا 94 قصد دارد دانشجویان در معرض خطر را شناسایی کند. داده ها از سامانه آموزش استخراج و از 20 صفت محتملی موثر در انصراف مدلی با دقت 92٪ شناسایی شد. در مدل مذکور 6 مشخصه مستقل (سن، گروه، مقطع و دوره تحصیلی، مشروطی و جنسیت) و یک مشخصه وابسته (سنوات) شناسایی و متعاقبا درجه اهمیت مشخصه های دخیل در انصراف و ارتباط آن ها با یکدیگر تعیین شد. احتمال خطر انصراف (ریسک ریزش) اولویت بندی و جدول خطر احتمال برای ترم های مختلف ارائه شد. یافته ها حکایت از شناسایی سن به عنوان مهم ترین عامل دارد. از نظر سنی در کارشناسی دسته سنی 21-18 در ارشد 26-22 و در دکتری 31-29 پرخطرترین گروه ها هستند. از لحاظ دوره تحصیلی در کارشناسی و دکتری دوره رسمی و در ارشد دوره آموزشی پژوهشی رسمی پرخطرترین دوره می باشند. نرخ انصراف برای دانشجویان 19 و 20 سال در ترم سوم تقریبا 50 درصد است.
    کلیدواژگان: انصراف دانشجو، حفظ دانشجو، رویگردانی مشتری، شبکه بیزین، پاسخ خود یادگیرنده
  • حمیدرضا طلایی، احمد جعفرنژاد*، عالیه کاظمی، حنانه محمدی کنگرانی صفحات 59-82
    هدف از این پژوهش با توجه به اهمیت مسئله ایجاد اعتماد در زنجیره تامین خدمات بشردوستانه و نیز فقر نظری در حوزه اعتمادسازی، ارائه مدلی از فرایند اعتمادسازی در شبکه امداد کشور است. برای انجام این مطالعه، سه حادثه بزرگ اخیر استان تهران  مورد مطالعه انتخاب شده است و با توجه به کمبود تحقیقات کیفی در حوزه اعتمادسازی، با استفاده از روش نظریه داده بنیاد نسخه 2015 کوربین و استراوس، مدل فرایند اعتمادسازی در شبکه امداد براساس مصاحبه با 8 نفر از خبرگان حاضر در شبکه امداد، طراحی شده است. با توجه به اهمیت ایجاد اعتماد میان اعضای حاضر در شبکه امدادرسانی و فقدان مدلی جامع در این حیطه، پژوهش حاضر به طراحی مدل ساخت اعتماد و بررسی نقش حساس اعتماد در فرایند امدادرسانی موفق  و بازتاب آن می پردازد. یافته های پژوهش در 3 فاز شرایط، اقدامات و پیامدها طبقه بندی شده اند. ساختارهای ضعیف جامعه و سیستم مدیریت جامعه مانع بزرگ ایجاد اعتماد است و کافی نبودن بودجه، نامشخص بودن متولی امر، عملکرد ناموفق، عدم هماهنگی و همکاری کارگروه های مسئول و آمادگی نداشتن از عوامل اصلی بی اعتمادی تعیین شده است.
    کلیدواژگان: اعتماد، زنجیره تامین بشردوستانه، نظریه داده بنیاد
  • زینب مولوی*، رضا طهماسبی، حسن دانایی فرد، علی حمیدی زاده صفحات 83-96
    علی رغم اهمیت ادراک شهروندان از عملکرد دولت، مطالعات اندکی درباره ادراک و نگرش منفی به بخش دولتی انجام گرفته است. هدف این مقاله توصیفی همبستگی، بررسی رابطه بوروکراسی هراسی و ادراک از تاب آوری ملی است. به این منظور با پیمایش شهروندان از طریق پرسشنامه وجود پدیده بوروکراسی هراسی و چگونگی ادراک از تاب آوری ملی مطالعه و بررسی شد. سپس، رابطه این دو متغیر بررسی شد. جامعه آماری شهروندان 18 تا 70 ساله‎ای بودند که در یک سال گذشته دست‎کم یک بار برای دریافت خدمت به یکی از سازمان های عمومی مراجعه کرده اند. نمونه ای به روش در دسترس انتخاب شد، که 515 نفر پرسشنامه پژوهش را کامل کردند. داده ها با ترسیم جدول توافقی و آزمون خی دو تحلیل شد. نتایج نشان داد بی اعتمادی به دولت و کارکنان بخش عمومی فقط با عملکرد خدمات عمومی مرتبط نیست و 31 درصد پاسخگویان بوروکراسی هستند. همچنین، نتایج نشان داد 31 درصد پاسخگویان ادراک منفی از تاب آوری ملی داشتند. بیشترین پاسخگویان به ترتیب، فضای مجازی، بیکاری و فاصله طبقاتی را به عنوان تهدیدات مهم و اصلی معرفی کردند که کشور ایران را تهدید می کنند. درنهایت نتایج نشان داد بین ادراک از تاب آوری ملی و بوروکراسی رابطه معنی دار وجود دارد.
    کلیدواژگان: اعتماد عمومی، بوروکراسی هراسی، تاب آوری، تاب آوری ملی
  • حسین عباسی اسفنجانی*، موسی برزگر ولیلو صفحات 97-109
    پژوهش حاضر با هدف تحلیل اثرگذاری رهبری معنوی بر عملکرد سازمانی از طریق هویت سازمانی انجام شده است. با مرور ادبیات تحقیق 26 مولفه رهبری معنوی و 18 مولفه هویت سازمانی به عنوان عوامل موثر بر عملکرد سازمانی شناسایی و چارچوب مفهومی تحقیق طراحی گردید. از طریق مطالعه پیمایشی و با رجوع به نمونه آماری 265 نفره از مدیران و کارشناسان سازمان تامین اجتماعی استان آذربایجان شرقی، داده های مورد نیاز با ابزار پرسشنامه جمع آوری شد. چارچوب مفهومی با جمع آوری داده های تجربی و روش مدل سازی معادلات ساختاری اعتبارسنجی و مدل نهایی تحقیق ارائه شد. بررسی مدل های اندازه گیری و تحلیل مقادیر بارهای عاملی نشان داد که مولفه های رهبری معنوی دارای بیشترین تاثیر بر عملکرد سازمانی می باشند. همچنین، بررسی مدل ساختاری پژوهش و تحلیل های مسیر نشان داد که بین متغیرهای رهبری معنوی با هویت سازمانی و نیز رهبری معنوی با عملکرد همبستگی قوی وجود دارد. نتایج تحلیل همزمان عوامل تاثیرگذار بر عملکرد سازمانی با روش معادلات ساختاری نیز نشان داد که مولفه های رهبری معنوی دارای بیشترین تاثیر بر عملکرد سازمانی است. نتایج مربوط به تحلیل ضرایب مسیرها و نیز مقادیر ضریب تعیین R2 نشان داد که متغیر رهبری معنوی3/79 درصد تغییرات مربوط به متغیر عملکرد سازمانی را بطور مستقیم تبیین می کند. همچنین، رهبری معنوی به طور غیرمستقیم و به واسطه متغیر میانجی هویت سازمانی به میزان 34 درصد بر متغیر عملکرد سازمانی تاثیر می گذارد.
    کلیدواژگان: رهبری معنوی، هویت سازمانی، عملکرد سازمانی، سازمان تامین اجتماعی، مدل معادلات ساختاری
  • فرجاللهرهنورد*، علی جوکار، حبیب طاهرپور، مهدی رسولی صفحات 115-134
    پاسخگویی اجتماعی سازمان های دولتی یکی از الزامات حاکمیت عمومی در کشور است. این نوع پاسخگویی برای واکنش به گروه های اجتماعی صورت می گیرد. هدف این پژوهش تدوین چارچوبی برای استقرار پاسخگویی اجتماعی در سازمان های بخش دولتی ایران مبتنی بر روش کیفی داده بنیاد است. جامعه آماری این پژوهش شامل خبرگانی است که در حوزه پاسخگویی اجتماعی دارای دانش کافی و تجربه عملی هستند. با توجه به چارچوب پژوهش، برای گردآوری داده های موردنیاز پژوهش از روش نیمه ساخت یافته مبتنی بر نرم افزار Atlas ta استفاده شده است. پس از تحلیل متن مصاحبه ها، ابعاد سنجش پاسخگویی اجتماعی (شفاف سازی، مشارکت جویی، ارزشیابی عملکرد، رسیدگی به شکایات، خدمات پایدار و برآورده سازی) به عنوان مقوله محوری و متغیرهای علی، میانجی و تعدیل کننده شناسایی شده و چارچوب نهایی تدوین شد. یافته های پژوهش نشان می دهد که الزامات بین المللی، نوع ماموریت سازمان، فرهنگ سازمانی، الزامات قانونی، وجهه سازمانی و بلوغ فکری جامعه از عوامل موثر بر استقرار پاسخگویی اجتماعی در سازمان های دولتی است. در ضمن، استقرار پاسخگویی اجتماعی در سازمان های دولتی موجب پیامدهایی مانند افزایش اعتماد عمومی، رضایت عمومی و رشد و تعالی جامعه است.
    کلیدواژگان: پاسخگویی اجتماعی، قرارداد اجتماعی، واکنش، شفافیت، و مشارکت
  • داوود حسین پور، فتاح شریف زاده، روح الله نوری، امید کریمیان صفحات 135-148
    مقاله حاضر درصدد است با استفاده از نظریه زمینه ای به ارزیابی خط مشی های اقتصادی مجلس شورای اسلامی بپردازد. روش تحقیق مبتنی بر روش کیفی، نظریه زمینه ای، است. همچنین با استفاده از نمونه گیری گلوله برفی و فن مصاحبه با 16 نفر از خبرگان حوزه قانونگذاری در مجلس شورای اسلامی مصاحبه های عمیقی صورت گرفت. پس از کدگذاری باز، محوری و انتخابی داده های گردآوری شده تعداد 159 مفهوم اولیه، 45 مقوله فرعی و 8 مقوله اصلی استخراج شدند. برآیند نهایی این مطالعه طراحی مدلی 5 بعدی است که ابعاد پنج گانه ی آن در قالب چهار رکن زمینه، ورودی، مولفه های فرایندی و محصولات طبقه بندی شده است. یافته های این مطالعه حکایت از تسلط فضای سیاسی کشور بر فضای خط مشی گذاری، حاکمیت سیاست بر اقتصاد و به دنبال آن مواجه بودن بخش تقنینی، اداری و اجرایی با چالش ها و مشکلات نهادی، ساختاری و فرهنگی در فرایند خط مشی گذاری است. بنابراین پیشنهاد می شود قانونگذاران با اتخاذ رویکردی کل نگرانه بر منافع ملی تاکید ورزند و از دخالت رویکردهای سیاسی در فرایند خط مشی گذاری اجتناب نمایند. همچنن به منظور همسوسازی خط مشی ها با اسناد بالادستی تشکیل هیات هایی ویژه در مجلس ضروری است.
    کلیدواژگان: خط مشی های اقتصادی، ارزیابی، مجلس شورای اسلامی، نظریه داده بنیاد
  • رضا رستم لو، عباس نرگسیان*، عباس منوریان صفحات 149-164
    در کشور ما گروه های مختلفی تحت عنوان نهادهای شورایی در راستای توسعه کشور اقدام به تدوین خط مشی های عمومی می کنند. باوجود اینکه اکثر خط مشی های عمومی در کشور ما توسط این نهادها تدوین می شود ادبیات حوزه خط مشی گذاری عمومی راهنمایی های محدودی در مورد این که چگونه این شوراها می توانند اثربخشی خط مشی گذاری خود را بهبود ببخشند، فراهم می کند. در این پژوهش با تاکید بر دغدغه بهبود خط مشی های عمومی به شناسایی عوامل موثر بر موفقیت خط مشی گذاری شورایی پرداخته شده است. در این پژوهش کیفی که شورای عالی اداری به عنوان مورد مطالعه آن انتخاب شده است با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی با 15 نفر از متخصصان و کارشناسان نظام اداری و اعضا شورای عالی اداری که در جریان تدوین خط مشی ها مشارکت داشتند مصاحبه نیمه ساختاریافته ای انجام و پس از بررسی اسناد و مدارک موجود، با استفاده از تحلیل مضمون که از روش های کیفی است، 3 مضمون اصلی و 12 مضمون فرعی شناسایی گردید که شامل سه دسته کلی عوامل محتوایی (اهداف عینی و ملموس، ، ثبات در الگوها و مبانی نظری، تعادل بین ابعاد چهارگانه عقلانیت، درک مشترک نسبت به مسئله)، عوامل فرآیندی (فرآیند کامل و شفاف، رهبری مشترک، خط مشی گذاری مبتنی بر شواهد، ایجاد ساز و کارهایی مناسب برای مشروعیت بخشی) و عوامل فردی (دوری از تعصبات درون گروهی، نگرش سیستمی، صلاحیت و شایستگی اعضا، دوری از تعصبات دستگاهی) است.
    کلیدواژگان: چرخه خط مشی گذاری، گام تدوین خط مشی، خط مشی گذاری شورایی، عوامل پیش برنده، مدل نخبگان
  • حامد رحمانی*، فرشته بیگی مقدم، حرمت اصغری صفحات 165-178

    در این پژوهش سعی می گردد با توجه به وضعیت فعلی اداره پست قزوین و همچنین جایگاه آن در ارائه خدمات به مشتریان موانع سیستم ارزشیابی عملکرد کارکنان شناسایی گردد. برای شناسایی موانع ابتدا پیشینه تحقیق و سپس وضعیت فعلی اداره پست مورد بررسی قرار گرفت و از روش تحلیل مضمون (تم) جهت تجزیه وتحلیل داده ها و برای غربالگری از نرخ روایی محتوا استفاده شد. در این پژوهش روش گردآوری داده ها استفاده از پیشینه و مصاحبه با کارشناسان و خبرگان اداره پست قزوین است و برای استخراج موانع از کدگذاری باز و محوری استفاده شد و نهایتا اعتبارسنجی توسط نرخ روایی محتوا و با استفاده از توزیع پرسشنامه و مصاحبه با 14 خبره در اداره پست صورت گرفت. یافته های اولیه حاصل از پژوهش نشان داد که تعداد 50 مانع شناسایی و در مرحله بعد کدگذاری محوری به 20 عدد تقلیل یافت در برسی حاصل از نرخ روایی محتوا تعداد 30 مانع که نرخ روایی آن ها کمتر از 51/. بود رد شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که موانع ذیل با بیشترین نرخ روایی به عنوان اصلی ترین مانع شناسایی گردید که عبارت اند از : عدم اعمال نظر مشتریان در نمره ارزشیابی، عدم دسترسی به همه مشتریان در نظرسنجی، دقت و تعصبات ارزیاب، ارزیابی کلیه کارمندان با هر رده شغلی در یک دسته بندی، عدم توجه کارمندان به نمره ارزشیابی، یک مرحله ای بودن ارزشیابی، عدم آشنایی ارزیابان با شیوه های مناسب ارزشیابی

    کلیدواژگان: ارزشیابی عملکرد اداره پست، ارزشیابی عملکرد، کارت امتیازی متوازن، تحلیل مضمون
|
  • OZRA Jaberimanesh, Ardeshir Shir *, Mohammad Taban Pages 11-26
    Intimacy at workplace can be regarded as a relation, interaction, and making communication through sharing work needs with other employees so that they can reach to a deep understanding and sensitivity towards work problems. This study was done with the aim of understanding the process of forming organizational intimacy. Research method was a qualitative method based on grounded theory. In order to gathering data, semi-structured interviews were applied. Strauss and Corbin method and also paradigm model were used to analyzing data. Population of present study consisted from organizational and management experts. Sampling of study was done through meaningful snowball sampling way based on which 17 interviews with organizational and management experts were implemented. Results of these interviews was a body of basic themes gathered through open coding process, out of which some categories were extracted. At axial coding stage, the link between categories was established and subsequently selective coding stage was implemented. During this study, causal conditions of organizational intimacy were categorized into organizational justice factors, employees' welfare, work independency, optimism, mutual recognition, promotion, and individual characteristics. Empathy and sympathy were mentioned at core category or phenomenon. Identified codes for interfering factors included participation and performance evaluation system. Positive outcome was employees' satisfaction and negative one was lack of taking responsibilities.
    Keywords: Employees' intimacy, Organizational intimacy, Grounded Theory
  • Hossein Rahmanseresht *, Shahram Khalil Nezhad, Vahid Khashei, Bahram Jabbarzadeh Karbasi Pages 27-46
    Abstract Research in the social sciences, given the complex nature of the issues, requires the use of methods that can identify the various dimensions of phenomenons by using systematic approach and provide a basis for decision making by providing consistent and reliable axes. In recent years, the GABEK method has been able to provide researchers with a powerful tool by providing a framework for structuring data. Accordingly, in this study, while introducing the mentioned method, by presenting a sample in the country, its dimensions are examined. Accordingly, a study was designed to provide a framework for inter-organizational cooperation. The required information was obtained from semi-structured interviews with 17 public and private sector experts. The results of the study showed that GABEK method is an applied tool for analyzing and presenting qualitative data. The final results of the study model were also presented in the form of a Gestalt tree, in which the elements are divided into four categories: Requirements for the front-end phases, cooperation Formation, Inter-organizational cooperation Results and cooperation Barrier.
    Keywords: GABEK, network graph, gestalt tree, inter-organizational cooperation
  • Saied Ali Akbar Ahmadi, Toraj Khairatikazerooni * Pages 47-58
    The challenges facing educational institutions, especially nonprofit higher education institutions, are to earn money to meet their goals. Student withdrawal is in the opposite direction. By identifying students as opt-outs, preventive and supportive policies can be anticipated to prevent a reduction in the image and hopes to attract revenues. This research is aimed at identifying students at risk by using the Data Mining Data of the Student attention Center of Payame Noor University of Tehran during the years 91-94. Data were extracted from the education system. Of the 20 potentially effective attributes, a 92% accuracy model was identified. In the model, six independent characteristics (age, group, grade, probation, and gender) and an associated attribute (term) were identified and subsequently the degree of importance of the attributes involved in the withdrawal and their relationship with each other was determined. Risk of withdrawal (risk of attention) and risk ranking table for different terms were presented. Findings indicate that age is the most important factor. From a Sunni point of view, the bachelor degree is between the ages of 21-18 in the senior age group of 26-22 and the PhDs 31 to 29 in the most risky groups. In terms of academic and postgraduate degrees, they are the most risky period in the formal and continuing education programs of the research course. attention rates for students aged 19 and 20 are about 50% in the third semester.
    Keywords: student withdraws, retention students, prevent customer churn, Baizian network, self-learner's response algorithms
  • Hamidreza Talaie, Ahmad Jafarnejad Chaghoushi *, Alieh Kazemi, Hananeh Mohamadi Kangarani Pages 59-82
    The purpose of this study is to provide a model of trust building process in the country's relief network considering the importance of establishing trust in the supply chain of humanitarian services as well as theoretical poverty in the field of trust building. To perform this study, three major recent events in Tehran province have been selected as a case study. Due to the lack of qualitative research in the field of trust building, using the grounded Theory, 2015 version of Corbin and Strauss, the model of trust building process in the relief network is designed and edited based on interview with 8 experts and members involved in the relief network. Given the importance of establishing trust between the members present in the relief network and the lack of a comprehensive model in this area, the present study aims to design a trust building model among members of the relief network and to examine the critical role of trust in the successful relief process and its reflection.The research findings are classified in three phases of conditions, actions and outcomes. The weak structures of the society and the community management system are a major obstacle to building trust. And insufficient funding, lack of certainty, unsuccessful performance, lack of coordination and cooperation between responsible groups and lack of preparation are the main sources of distrust. The most important finding of this research is the lack of trust in the humanitarian supply chain due to the reliance on public assistance.
    Keywords: Trust, Humanitarian Supply Chain, Grounded Theory
  • Zeinab Molavi *, Reza Tahmasebi, Hassan Danaeefard, Ali Hamidizadeh Pages 83-96
    The importance of citizens’ perception and attitude toward state’s performance needs broad studies in this field. Various studies are conducted on citizens’ perception and attitude toward state, most of them have considered inefficiency of the state. A few studies addressed negative perceptions and attitudes toward public section while not related to state’s inefficiency. Present descriptive – correlational paper aims at studying the relationship between bureauphobia and Perceived national resilience. To this end, by surveying the citizens through a questionnaire, the phenomenon of bureauphobia and Perceived national resilience was identified. Then the relations between both variables were investigated. Research population consists of all 18 – 70 year-old citizens who had gone to public organizations at least one time in past year to receive services. Data was analyzed by drawing table and Chi2 test. The results suggest that distrust to states and employees in public section are not only related to the performance of public services and 31 percent of respondents have bureauphobia. Likewise, 31 percent of respondents had negative Perceived national resilience on threats. Finally, findings indicate that there is a significant relationship between Perceived national resilience and bureauphobia.
    Keywords: Public trust, bureauphobia, resilience, national resilience
  • Hossein Abbasi Esfanjani *, Musa Barzegar Valilo Pages 97-109
    The present study aims to analysis of the effect of spiritual leadership on organizational performance through organizational identity. By reviewing the research literature, 26 components of spiritual leadership and 18 components of organizational identity were identified as factors affecting organizational performance and then was designed the conceptual framework of the research. Through survey and referring to the statistical sample of 265 managers and experts of the Social Security Organization of East Azerbaijan province, the required data were collected using a questionnaire. The conceptual framework was presented and validation by collecting empirical data and structural equation modeling. Investigating the models of measurement and analysis of factor loads showed that the components of spiritual leadership had the most impact on organizational performance. Also, studying structural model of research and path analysis revealed that there is a strong correlation between spiritual leadership variables with organizational identity and spiritual leadership. The simultaneous analysis of factors influencing organizational performance by structural equation method showed that the components of "spiritual leadership" had the greatest impact on organizational performance. The results of the analysis of path coefficients and the values of the coefficient of determination of R2 showed that the "spiritual leadership" variable directly explained 79.3% of the changes related to the variable "organizational performance". Also, "spiritual leadership" indirectly affects the variable "organizational performance" by means of an intermediate variable "organizational identity" of 34 percent.
    Keywords: Spiritual Leadership, Organizational Identity, Organizational Performance, Social Security Organization, Structural Equation Model
  • Farajollah Rahnavard*, Ali Jokar, Habibollah Taherpour, Mahdi rasouli Pages 115-134
    Social accountability of public agencies is one of the requirements of public governance in the country. This kind of accountability is responding to social groups. The purpose of this study is to develop a framework for establishing social accountability in Iranian public sector organizations based on grounded theory. The statistical population of this research includes experts who have sufficient knowledge and practical experience in the field of social accountability. According to the research framework, a semi-structured method based on Atlas ta software has been used to collect the required data. After analyzing the text of the interviews, the dimensions of social accountability and causal, mediator and moderator variables were identified to develop a final framework. Research findings show that international requirements, the type of organizational mission, organizational culture, legal requirements, organizational reputation and public maturity of society are key factors influencing the establishment of social accountability in public agencies. Meanwhile, the outcomes of establishing social accountability in public agencies are an increase in public trust, public satisfaction, and comunity growth and excellence.
    Keywords: Social Accountability, Social Contract, Responsiveness, Transparency, Participation
  • Davoud Hoseinpour*, Fattah Sharifzadeh, Rouhollah Noori, Omid Karimian Pages 135-148
    The present paper seeks to identify the dimensions and components (elements and concepts) and determine the relationship between the dimensions and components of economic policies, and ultimately to design a model for assessing economic policies adopted by the Islamic Consultative Assembly of Iran, including the seventh, eighth and Ninth (1393-1383). The method of research is based on the qualitative method, the data theory of the foundation. Also, interviews with 16 experts from the legislature in the Islamic Consultative Assembly were conducted with deep snowball sampling. After coding the open, axial and selective data of the collected data, 159 primary concepts, 45 sub categories and 8 main categories were extracted. The final outcome of this study is the design of a 5-dimensional model, with its five dimensions in the form of four pillars, inputs, process components and classified products. The findings of this study indicate the domination of the political climate of the country over the policy environment, the rule of politics on the economy, followed by the confrontational legislative, administrative, and administrative aspects with the institutional, structural and cultural challenges in the policy making process. It is therefore proposed that legislators emphasize national interests by adopting a subjective approach and avoiding the involvement of political approaches in the policy-making process. Also, in order to align the policies with the upstream documents, it is essential to form special committees in Parliament.
    Keywords: Economic Policies, Evaluation, Islamic ConsultativeAssembly, Foundation Data Theory
  • Reza Rostamlou, Abbas Nargesian*, Abbas Monavarian Pages 149-164
    In our country, various groups, called councils, are developing public policies in line with the country's development and excellence. However, the literature on public policy, about how these councils can improve the effectiveness of their policymaking, is limit. In this research, with emphasis on the concern to improving public policies, the factors affecting the success of the council policy-making have been identified. In this qualitative study, the Supreme Administration council has been selected as the case study. Semi-structured interviews conducted with 15 administration experts and members of the Supreme Administration council who participated in formulate of the public policies. then we reviewed the existing documents and by using content analysis which is a qualitative method three main themes and 12 sub-themes were identified which include three general categories of content factors (Objective goals, stability in the patterns and theoretical foundations, The balance between the four dimensions of rationality, the common understanding of the problem), process factors (complete and transparent process, shared leadership, evidence-based policy making, the creation of appropriate Mechanisms for legitimization), and individual factors (Avoiding intra-group bias, Systematic approach, competence and merit of the members, Avoiding organizational bias).
    Keywords: Policy Cycle, Policy Formulation, Council Policy Making, Driving Factor, Elite Model
  • hamed rahmani *, fereshteh beigymogadam, Hormat Asghari Pages 165-178

    In this research, we try to identify the barriers of employee performance evaluation system considering the current status of Qazvin Post Office as well as its position in providing customer service. In order to identify the obstacles, the background of the research and then the current status of the post office were investigated and the content analysis method was used for analyzing the data and for screening the content validity rate. In this research, the data collection method was using the background and interview with experts and experts of Qazvin Post Office. For extraction of barriers, open and axial coding was used and finally, validation was done by content validity rate and by distributing questionnaires and interviewing 14 experts in the post office. The preliminary findings of the study showed that 50 barriers were identified and in the next step the axial coding was reduced to 20. In terms of the content validity rate, 30 obstacles with a rate of validity of less than 51 were rejected. The results showed that the following barriers with the highest rate of validity were identified as the main obstacles: lack of customer feedback in the evaluation score, lack of access to all customers in the survey, accuracy and bias of the evaluator, evaluation of all employees with each grade in a category, Lack of employee attention to evaluation score, one-step evaluation, lack of familiarity of evaluators with appropriate methods of evaluation

    Keywords: Evaluation Of Post Administration, Performance Evaluation, Balanced Scorecard, Thematic Analysis