فهرست مطالب

فصلنامه ایمنی زیستی
سال هشتم شماره 2 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/09
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فهیم دخت مختاری*، مژگان حیدرپور، نرگس زندیه صفحات 1-10
    نانوتکنولوژی استفاده از فنون و فرآیندها در مقیاس بسیار کوچک بین 1 تا 100 نانومتر است که به منظور ایجاد خواص جدید، تحرک و عملکرد مطلوب عناصر در محصولات بکار گرفته می شود. کاربردهای گسترده در صنایع مختلف، مانند دارویی، نساجی، شوینده، آرایشی، بسته بندی و غذایی در حال توسعه است و بزودی طیف وسیعی از محصولات موجود در بازارها با استفاده از این تکنولوژی تولید خواهند شد و اگر اقدامات کنترلی مناسب در پیش گرفته نشود، ریسک های ناشی از نانومواد می توانند اثرات نامطلوبی بر سلامت مصرف کنندگان بگذارند. بیشترین مخاطرات احتمالی مربوط به وجود ذرات آزاد نانو در محصولات است. در بین فاکتورهای اصلی مربوط به خطرات این ذرات، اثرات ناشناخته و غیرقابل پیش بینی مربوط به واکنش های پایدار نانوذرات و دسترسی سهل آن ها به همه بافت ها و توکسیکوکینتیک متفاوت آن ها در مقایسه با مواد معمولی است. در این مقاله تلاش شده با بررسی سمیت های احتمالی ناشی از نانوذرات و روش های مطالعه آن ها، اهمیت تدوین و بازنگری استانداردهای ایمنی و تعیین سمیت و ذکر این موارد در تدوین دستورالعمل های مربوط به صدور مجوز محصولات نانو قبل از ورود به بازار در اولویت قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نانومواد، نانوذرات، نانوتوکسیسیتی، ارزیابی ریسک، توکسیکوکینتیک
  • پریسا خوش نیت* صفحات 12-22
    میزان آلودگی با افزایش فعالیت های انسان و پیشرفت صنعت، روز به روز در سراسر جهان در حال افزایش است. این آلودگی در اثر آلاینده های مختلف از جمله ترکیبات آلی و ترکیبات معدنی شامل فلزات سنگین ایجاد می شود. روش های فیزیکی و شیمیایی مختلفی برای پاک سازی این آلاینده ها وجود دارد. ولی دانشمندان به علت هزینه بالا، عدم حذف کامل آلاینده ها، تخریب محیط زیست و فرسایش زمین توسط این روش ها، به مطالعه و توسعه روش های زیستی روی آورده اند. یکی از انواع روش های زیست پالایی، استفاده از گیاهان جهت پاک سازی آلاینده های آلی و معدنی در آب، خاک و هوا است. این پاک سازی از طریق مکانیسم های پیچیده مختلف در گیاهان صورت می گیرد. امروزه پژوهشگران علم مهندسی ژنتیک با استفاده از ژن های موجود در گیاهانی با توانایی بالقوه در پاک سازی، گیاهان تراریخته با مقاومت بالا یا انباشته سازی غلظت های بالاتر آلاینده ها تولید می کنند. در این مطالعه با توجه به بررسی های پیشین، مکانیسم های مختلف گیاهان در پاک سازی آلاینده های مختلف و پیشرفت های مهندسی ژنتیک در زمینه تولید گیاهان تراریخته با قابلیت گیاه پالایی، مورد بازبینی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: بیش انباشت کننده ها (Hyper- Accumulator)، آلاینده های آلی، ترکیبات معدنی، تراریخته، ژن
  • زهرا پیراوی ونک، فهیم دخت مختاری*، فرزانه انصاری صفحات 23-35
    روغن کلزا، به دلیل وجود اسیدهای چرب امگا 3، از کیفیت تغذیه ای بالایی برخوردار است. با تولید ارقام جدید و کاهش مواد مضر، چندی است که کشت آن در کشور مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به این که درصد بالایی از ارقام کلزا در سطح جهان تراریخته است، در این تحقیق، 7 نمونه دانه ی روغنی کلزا جمع آوری شده از واحدهای روغن کشی، از نظر احتمال تراریخته بودن با استفاده از سه توالی محتمل در ژن های نوترکیب مورد بررسی قرار گرفتند و پروفایل اسیدهای چرب این نمونه ها بررسی شد. استخراج DNA با روش CTAB انجام و کیفیت DNA استخراجی با استفاده از PCR با توالی هدف tRNA کلروپلاست گیاهی تایید شد. وجود کلزای تراریخته با روش غربالگری بوسیله سه توالی هدف معمول در ارقام تراریخته کلزا، ترمیناتورnos، پروموتر CaMV35S و مارکر ژن nptII، ردیابی شد. نتایج نشان داد که توالی های nos ترمیناتور و CaMV 35S در هیچ یک از نمونه ها وجود نداشته، در حالی که در PCR با پرایمر مربوط به توالی هدف nptII در چهار نمونه، باند215bp  مربوط به توالی هدف مشاهده شد. همچنین تفاوت مشاهده شده در آنالیز میزان اسیدهای چرب در نمونه ها، صرف نظر از تراریخته بودن یا نبودن آن ها، می تواند تنها ناشی از تفاوت در خصوصیات ارقام مختلف کلزا باشد.
    کلیدواژگان: کلزا، کانولا، تراریخته، اسید چرب، PCR
  • علی طاهری*، پروین رستمی، زینب کرد صفحات 37-55
    امروزه صنعت محصولات دریایی با چالش های جدیدی رو به رو شده که در آن محصولات پیچیده تر شده و به فرآیندهایی که نیاز به کنترل شدید در طول فرآوری، ذخیره سازی و توزیع آنها است، نیاز دارند. مفهوم HACCP می تواند ایمنی محصول میگو  و افزایش اطمینان مصرف در صنعت میگو را تضمین نماید و هم زمان می تواند ایجاد انگیزه برای توسعه صادرات یک کشور با سیستم کنترل مواد غذایی ایمن ایجاد کند. این بررسی در نظر دارد اجرای HACCP را در زمینه های مختلف فرآوری میگو و کاربردهای اصول اساسی HACCP در فرآورده میگو را در ایران بیان کند و اطمینان از ایمنی مواد غذایی دریایی کشور را در چهارچوب برنامه اجرایی سیستم حصپ بررسی کند.
    کلیدواژگان: حصپ، میگو، نقاط کنترل بحرانی، صنعت، ایمنی
  • قدسی محمدی زیارانی*، پروین حاجی عباسی صفحات 56-69
    مولکول‏های فعال زیستی، ترکیباتی هستند که خصوصیات موجود زنده را از جمله رشد، دگردیسی، تجمع و تولید‏ ‏‏‏‏مثل کنترل می‏کنند. ترشحات حشرات شامل هورمون‏های اندام درون ریز (همانند هورمون مغز و هورمون جوانی) و هورمون‏های برون ریز (همانند فرمون ها و ترشحات دفاعی) آن ها می ‏باشد. لذا از هورمون جوانی و هورمون ضدجوانی (زودرسی) می‏توان به عنوان معرفهای کنترل کننده رشد حشرات استفاده کرد. پیرترین‏ ها مواد فعال پیرتروم (نوعی گل) هستند. پیرترین‏ ها و ترکیبات سنتزی مشابه و علاوه بر آن ترکیبات ضدتغذیه ای نیز می‏توانند رشد حشرات را کنترل کنند. هورمون های گیاهی که به طور طبیعی وجود دارند، شامل اکسین ها، جیبرلین ها، سیتوکینین ها، براسینواستروئیدها، اتیلن، آبسیسیک اسیدها می ‏باشند، که نقش تنظیم‏ کنندگی رشد گیاهان را بر عهده دارند. به علاوه گیاهان در معرض آفات و میکروارگانیسم ‏ها جهت دفاع از خود ترکیبات آنتی میکروبی که فیتوآلاکسین نام دارند، تولید می‏کنند. در این مقاله به معرفی، چگونگی تهیه و نحوه عملکرد ترکیبات کنترل کننده رشد، در زندگی حشرات و گیاهان در محیط زیست می ‏پردازیم.
    کلیدواژگان: تنظیم کننده رشد گیاهان و حشرات، آفات گیاهان، هورمون های گیاهی، هورمون جوانی حشرات، فرمون ها
  • مرضیه موسی زاده* صفحات 71-84
    فناوری هسته ای در پزشکی، امنیت مواد غذایی، کشاورزی، نانوبیوتکنولوژی و برآورد فرسایش یا رسوب گذاری خاک، نمونه هایی از کاربرد علوم هسته ای در زیست شناسی و زیست فناوری هستند. هرچند استفاده ی گسترده و تجاری سازی تولیدات این دو رشته، نیازمند آگاه سازی عمومی و جلب اعتماد و اطمینان مردم نسبت به محصولات تولید شده با مواد رادیواکتیو است، اما ادغام این دو رشته پنجره های جدیدی را به روی درمان بیماری ها، کاهش مرگ و میر، بهبود محصولات زراعی و نیز کاربردهای تحقیقاتی نوین باز کرده است.
    کلیدواژگان: فناوری هسته ای، پزشکی، کشاورزی، زیست فناوری، امنیت غذایی
  • محسن آذرنیا*، سعید صفی خانی، عباس بیابانی صفحات 85-97
    کودهای زیستی، از جمله جدیدترین دستاوردها برای کشاورزی ارگانیک محسوب می شوند. همچنین هدیه ای از علم نوین کشاورزی هستند که باید جایگزین کودهای مرسوم و سنتی در مزارع کشاورزی شوند. این کودها به اندازه ی کودهای شیمیایی تاثیر آنی بر رشد ندارند، بنابراین کشاورزان اغلب سعی می کنند برای رشد و نمو محصول زراعی از کودهای شیمیایی استفاده کنند. اما بدیهی است که کودهای شیمیایی دوستدار محیط زیست نیستند و موجب آلودگی آب، هوا و خاک می شوند و می توانند از عوامل ایجاد سرطان باشند. علاوه بر این، کودهای شیمیایی ممکن است در دراز مدت، باروری و حاصلخیزی خاک را از بین ببرند. کودهای زیستی حاوی میکروارگانیسم هایی هستند که عناصر غذایی را جهت حصول اطمینان از رشد و نمو مناسب و تنظیم فیزیولوژی گیاهان، به میزان کافی در اختیار گیاهان قرار می دهند. همچنین این کودها، از اجزای اساسی کشاورزی ارگانیک هستند و نقش حیاتی در حفظ بلند مدت حاصلخیزی و پایداری خاک ایفا می کنند. در این مقاله ضمن تشریح مفهوم و اثرات کودهای زیستی و چالش ها و راهکارهای بهبود استفاده از آن ها، نتایج تحقیقات مختلف در این زمینه به صورت جمع بندی ارایه و تحلیل شده است.
    کلیدواژگان: آزوسپریلیوم، رشد گیاه، قارچ میکوریز، کشاورزی پایدار، کود زیستی
  • عباس عابدفر* صفحات 99-112
    یکی از کاربردهای زیست فناوری در صنعت فرآوری مواد غذایی، تولید پلی ساکاریدهای خارج سلولی میکروبی است که به عنوان افزودنی در تولید فرآورده های غذایی کاربرد دارند. این متابولیت های میکروبی، پلیمرهایی با وزن مولکولی بالا و متشکل از قندهای احیا کننده هستند که در طی چرخه رشد به وسیله سویه های مختلف باکتری های اسید لاکتیک و باسیلوس ها تولید می شوند. نقش دقیق پلی ساکاریدهای خارج سلولی میکروبی به واحد ساختاری و شرایط زیست محیطی میکروارگانیسم های تولید کننده آن ها بستگی دارد، به نحوی که باعث محافظت از محصولات غذایی در برابر تنش های محیطی می شود. تنوع در ساختار و ترکیب پلی ساکاریدهای خارج سلولی میکروبی، سبب برتری این متابولیت ها نسبت به پلیمرهای حیوانی و گیاهی شده است. با توجه به تحقیقات مداومی که با هدف جداسازی و تعیین مشخصات و همچنین کاربردهای جدید پلی ساکاریدهای خارج سلولی میکروبی صورت گرفته، از این ترکیبات می توان به عنوان منابع تجدید پذیر در صنعت فرآوری مواد غذایی استفاده نمود. پلی ساکاریدهای خارج سلولی میکروبی در صنایع داروسازی، رنگ سازی، زیست فناوری و پتروشیمی نیز کاربردهای فراوانی دارند. مهم ترین کاربرد های این ترکیبات در صنعت فرآوری مواد غذایی شامل قوام دهندگی، ایجاد کننده ژل، جاذب رطوبت و پایدار کننده امولسیفایرها است که در این مقاله به بررسی اجمالی آن ها پرداخته خواهد شد.
    کلیدواژگان: زیست فناوری، پلی ساکاریدهای خارج سلولی میکروبی، امولسیفایر، پوشش های زیستی
  • غفار خضری*، ابراهیم دورانی علیایی صفحات 113-125
    خطرهای زیستی در دو دسته خطرات امنیت زیستی و خطرات ایمنی زیستی قرار داده می شوند. امنیت زیستی به عنوان مجموعه ای از اقدامات پیشگیرانه برای کاهش خطرات زیستی مانند شیوع بیماری های عفونی و مسری در انسان و دام، بیماری های محصولات کشاورزی، جلوگیری از انتقال آفات قرنطینه شده و گونه های بیگانه مهاجم قلمداد می شود. امنیت زیستی آزمایشگاه های علوم زیستی، مهم ترین زیرمجموعه امنیت زیستی به شمار می رود. انتشار میکروب آنتراکس در آمریکا و ویروس پا و دهان در انگلستان نمونه هایی از عدم رعایت اصول امنیت زیستی است. قطعنامه های 1540 شورای امنیت در سال 2004 و قطعنامه 29/58 مجمع جهانی بهداشت در سال 2005، از اقدامات بین المللی در خصوص تصویب رعایت اصول امنیت زیستی است. عدم هماهنگی سیاستمداران و دانشمندان علوم زیستی، عدم تصویب قوانین درست، مدیریت ضعیف، عدم آموزش کافی به کارکنان و تکنسین ها، عدم گزینش صحیح کارکنان و دانشمندان و تولید ارگانیسم های de novo خطرناک از طریق جهش زایی مستقیم توسط تروریست ها، از مهم ترین چالش های پیش روی امنیت زیستی است. امنیت زیستی در ایران نه تنها در اولویت قرار ندارد، بلکه مباحثی مانند خطر مهندسی ژنتیک (گیاهان تراریخته) در اولویت قرارگرفته که به صورت ناعادلانه و بدون اطلاع و آگاهی کافی در خصوص احتمال خطر این گیاهان اظهارات نامستندی ارائه می شود، درصورتی که تمام مباحث مطرح در این زمینه، در بحث پیش بینی احتیاطی مطرح است.
    کلیدواژگان: خطرات زیستی، چالش های امنیت زیستی، بیوتروریسم، امنیت زیستی آزمایشگاه، قوانین بین المللی امنیت زیستی
  • محمد حسنی* صفحات 127-139
    در سیستم های تولید مواد غذایی، امنیت زیستی گیاهی تضمین کننده بی خطری، مقرون به صرفه بودن و در دسترس بودن منابع مواد غذایی و تغذیه است. در حال حاضر بسیاری از کشورها، ظرفیت تولید مواد غذایی برای تغذیه جمعیت حاضر و پیش بینی شده خود را ندارند. آن ها وابسته به کمک های بین المللی و تجارت گیاهان و محصولات گیاهی، برای جبران کمبود مواد غذایی خود هستند. در نتیجه امنیت غذایی در جهان در این بخش به استراتژهایی موثر در امنیت زیستی گیاهی و زیر ساخت های مناسب در سطح ملی و بین المللی وابسته است. تهدیدهای زیادی برای سیستم های گیاهی وجود دارد، از جمله تجارت جهانی گیاهان و محصولات گیاهی، تغییر آب و هوا و رشد جمعیت، که امنیت زیستی گیاهان را در معرض خطر قرار می دهد. افزایش همکاری های بین المللی در زمینه پدآفند زیستی برای حمایت از سیستم های کشاورزی و مواد غذایی در سراسر جهان بسیار مهم است. بدون برنامه های موثر در زمینه امنیت زیستی گیاهی برای حمایت از سیستم های طبیعی گیاهی جهان، خدماتی که اکوسیستم برای حمایت از انسان ها فراهم می کنند، کاهش خواهد یافت. در نتیجه توسعه پایدار جوامع به خطر می افتد.
    کلیدواژگان: تروریسم زیستی، سیستم های کشاورزی، امنیت غذایی، امنیت زیستی
|
  • Fahimdokht Mokhtari*, Mojgan Heidarpour, Narges Zandieh Pages 1-10
    Nanotechnology, the science of manipulating of materials with at least one dimension sized from 1 to 100 nanometers, has been developed in various categories of science and industries and settled in everyday life of people. Over the last years, there has been an increase in awareness of the potential risks associated with manufactured nanomaterials. Hazards of free nanoparticles in manufactured products as well as their unknown effects and unpredictable reactions with biological molecules are of the most important concerns. Along with the mentioned hazards, easy bioavailability and their unusual toxicokinetic also make the nanoparticles a potential hazard for human health. In this article we discuss the potential toxic effects and the methods of toxicological studies of nanoparticles, in order to establish and revise the related regulations and standards needed for risk assessment and safety evaluation of nanoproducts, prior releasing to the market.
    Keywords: Nanomaterials, nanoparticles, nanotoxicity, risk assessment, toxicokinetics
  • Parisa Khoshniyat* Pages 12-22
    The pollution with increased human activity and industrial development is increasing every day around the world. The pollution is generated by contaminants such as organic compounds and inorganic compounds containing heavy metals. There are various chemical and physical methods to remove these contaminants. But scientists due to high cost, incomplete removal of contaminants, environmental destruction and erosion by these methods, to study and development of biological techniques have made. A type of bioremediation methods is use of plants to clean up organic contaminants and minerals in water, soil and air. The remediting is done through complex mechanisms in plants. Today, the science of genetic engineering by using the genes in plants with the potential to clean-up or accumulation, they can produce transgenic plants with resistance to higher concentrations of pollutants. In this paper, according to previous studies, mechanisms of plants in removing of various contaminants and genetic engineering advances in the production of transgenic plants with phytoremediation potential is revised.
    Keywords: Hyper- Accumulators, Organic compounds, Mineral matter, Transgenic, Gene
  • Zahra Piravi Vanak, Fahimdokht Mokhtari*, Farzaneh Ansari Pages 23-35
    Oils extracted from colza have high nutrition quality. Cultivation of modified species with low level of undesired components, have been developed recently in Iran. Rapeseed species modified by genetic engineering have been cultivated all around the world. In current study, recombinant genes have been detected in seven species of colza which are used in oil industries. Moreover, fatty acid profiles of oils extracted from these seeds have been analyzed. DNA extracted by CTAB method, and quality of the extracted DNAs were assessed by PCRs with chloroplast tRNA primer. Presence of transgenic colza were assessed with three gene sequences of CaMv 35s promoter, NOS terminator and nptII marker. The results showed that NOS terminator and CaMv 35s promoter sequences found in none of samples, while the 215 bp electrophoretic band due to PCR product of nptII sequence has seen in four seeds out of seven samples. Analysis of fatty acid profiles showed that GM modification has no effect on lipid content of samples.
    Keywords: Colza, Canola, fatty acid, GMO, PCR
  • Ali Taheri*, Parvin Rostami, Zeinab Kord Pages 37-55
    Nowadays, the seafood industry encounter new challenges in which products are more complex and processes requires strict control during processing, storage and distribution. Concept HACCP can increase confidence of safety product of shrimp and confidence in shrimp industry. In addition, it can produce motivation to develop country’s exports and food safety control system. This investigation is going to indicate HACCP operation in different field of shrimp processing and functions of main principles of HACCP in Iran. Furthermore, this work will study confidence of safety seafood in an operating framework of HACCP system.
    Keywords: HACCP, shrimp, critical control points, industry, safety
  • Ghodsi Mohammadi Ziarani*, Parvin Haji Abbasi Pages 56-69
    Biofunctional molecules are those compounds that control characteristics of organisms such as growth, metamorphosis, homeostasis, aggregation and reproduction. Insect secretions contain endocrine hormones (for example brain hormone & juvenile hormone) and exocrine secretion (for example pheromones & defensive secretion). Thus, juvenile and anti-juvenile hormones could be used as insect growth regulations. Pyrethrins are the active substance of pyrethrums (kind of flower). Insects can also be control by pyrethrins, the same synthetic compounds, and anti-Feedants. Naturally occurred plant hormones are auxin, gibberellins, cytokinin, brassinosteroids, ethylene, abscisic acids that regulate plant growth. In addition, plants are known to produce antimicrobial compounds named phytoalexins as defense substances when attacked by pathogenic micro-organisms. In this article, we investigate the introduction, preparation, and performance of insect and plant growth regulations in the life of insects and plants in the environment.
    Keywords: Insect growth regulations, Pathogenic micro-organisms, Plant hormones, Juvenile hormonesof insects, Pheromones
  • Marziyeh Mosazadeh* Pages 71-84
    Nuclear technology in medicine, food security, agriculture, nanobiotechnology and estimation of erosion and sedimentation of soil are examples from the applications of nuclear technology in life science and biotechnology. However widespread use and commercial production of these two fields require public awareness and gaining the trust and confidence of people toward the products with radioactive substances; but the combination of nuclear technology and life science has opened new peaceful windows into the treatment of diseases, reducing mortality, improving crop's quality, and also new research applications.
    Keywords: nuclear technology, medicine, agriculture, biotechnology, food security
  • Mohsen Azarnia*, Saeed Safikhani, Abas Biabani Pages 85-97
    Bio-fertilizers are one of the best modern tools for agriculture. It is a gift of our modern agricultural science. Biofertilizers are applied in the agricultural field as a replacement to our conventional fertilizers. Should be noted that these fertilizers are not as effective as chemical fertilizers. So, farmers often try to use chemical fertilizers in the field for crop development. But obviously the chemical fertilizers are not environment friendly. They are responsible for water, air and soil pollution and can spread cancer causing agents. Moreover, they may destroy the fertility of the soil in a long run. Scientists have developed Biofertilizers to prevent pollution and to make this world healthy for everybody in a natural way. Bio-fertilizer contains microorganisms which promote the adequate supply of nutrients to the host plants and ensure their proper development of growth and regulation in their physiology. Living microorganisms are used in the preparation of bio-fertilizers. Only those microorganisms are used which have specific functions to enhance plant growth and reproduction. There are different types of microorganisms which are used in the bio-fertilizers. Bio-fertilizer being essential components of Organic farming play vital role in maintaining long term soil fertility and sustainability. This paper describes the concept of bio- fertilizers, the challenges and solutions to improve its use. The. results of several studies in this field, are presented and analyzed.
    Keywords: Azospirillum, bio-fertilizer, crop growth, Mycorrhiza fungus
  • Abbas Abedfar* Pages 99-112
    One of the biotechnology applications in food industry is production of microbial exopolysaccharides. That are used as additives these microbial metabolites are high molecular weight polymers composed of reducing sugars that produced during the growth cycle by various strains of lactic acid bacteria and Bacillus. The exact role of microbial exopolysaccharides depends on structural unit and environmental conditions of producing microorganisms that protect food from against environmental stresses. Diversity in structure and composition of microbial exopolysaccharides in comparison to animal and plant polymers is the main superiority of these metabolites. To date, the exact function of microbial exopolysaccharides remained relatively unknown and by increasing researches for isolation and identification of these metabolites and newly applications of microbial exopolysaccharides, these compounds can be used as reproducible source in food industries. Microbial exopolysaccharides have also numerous applications in pharmaceuticals, paint, biotechnology and petrochemical. The most important applications in of these product food industry including thickener, causing the gel, hygroscopic properties and emulsifiers stabilizer that will be discussed briefly in this article.
    Keywords: Biotechnology, Microbial exopolysaccharides, Emulsifier, Biofilms
  • Ghaffar Khezri*, Ebrahim Dorani Uliaie Pages 113-125
    Biological risks are classified into two categories; biosecurity and biosafety risks. Biosecurity is considered as a series of precautionary measures for reduction of biological risks such as outbreaks infectious diseases in humans and animals, diseases related to agricultural products, preventing quarantined pests and invasive alien species. The most important subcategory of biosecurity is laboratory biosecurity. The release of anthrax microbes in the United States and foot-and-mouth disease outbreak in the United Kingdom are examples of non-compliance with the principles of biosecurity. The Security Council Resolution 1540 in 2004 and World Health Assembly resolution 58/29 in 2005 were international efforts for the ratification of biosecurity rules. The most important biosecurity challenges are as follows; lack of coordination between politicians and bioscience scientists, lack of proper legislation, poor management, inadequate training of employees and technicians, selection of inefficient and improper staff and scientists and de novo production of dangerous organisms through direct mutagenicity by terrorists. It is not only the biosecurity which is not prioritized in Iran but also debates such as the risks of genetic engineering (transgenic plants) are prioritized that non-documented statements about the risks of these plants are presented unfairly and without enough information, while all the related discussions in this field is raised in precautionary predictions debate.
    Keywords: bio risks, biosecurity challenges, bio terrorism, laboratory biosecurity, biosecurity international rules
  • Mohammad Hasani* Pages 127-139
    In food production systems, plant biosecurity is a state of preparedness that ensures a safe, affordable, and available supply of food and feed. At present, many nations lack the food production capacity to feed their existing and projected populations. They are dependent upon international aid programs and trade of plants and plant products to compensate for food deficits. Consequently, global food security is, in part, dependent upon effective plant biosecurity strategies and appropriate infrastructure at the national and international levels. There are many general threats to plant systems that put plant biosecurity at risk, including global trade of plants and plant products, climate change, population growth and landscape exploitation. It is extremely important to increase international cooperation on biodefense to protect agricultural and food systems worldwide. Without effective plant biosecurity programs to protect the world’s natural plant systems, the ecosystem services that they provide to support humans will decline, thus compromising the development of sustainable societies.
    Keywords: Bioterrorism, agricultural systems, Food Security, biosecurity