فهرست مطالب

فصلنامه ایمنی زیستی
سال هفتم شماره 2 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/07/09
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی یزدانی*، سونیا صنعت پور صفحات 1-9
    با افزایش روزافزون جمعیت انسان و تلاش در جهت تامین نیازهای اساسی او، امروزه بیش از گذشته از مواد آلی گوناگون به منظور حفظ مواد غذایی، تامین انرژی و مقابله با آفت ها استفاده می شود. این مواد، به طبیعت وارد شده و منجر به آلودگی محیط زیست می شوند. برخی از این مواد به آسانی و با گذشت زمان، توسط میکروارگانیسم های موجود در محیط تجزیه شده و از میزان سمیت آن ها کاسته می شود. اما ترکیباتی با ساختار پیچیده، به سهولت توسط میکروارگانیسم ها تجزیه نشده و با گذشت زمان در محیط زیست انباشته می شوند. چنان چه بتوان شرایطی را فراهم کرد تا میکروارگانیسم ها به کمک آن بتوانند فرآیند اصلاح زیستی ترکیب های آلی پیچیده را انجام دهند، می توان تا حدودی از آلودگی محیط زیست جلوگیری کرد. یکی از موثرترین روش هایی که امروزه برای تجزیه ترکیبات آلی پیچیده استفاده می شود، امواج فراصوت است. در این مقاله با استناد به پژوهش های انجام شده در زمینه ی تاثیر امواج فراصوت بر تجزیه ترکیبات آلی، تاکید بر تاثیر مثبت این امواج بر روی میکروارگانیسم ها، روش استفاده ی امواج فراصوت، همراه با اصلاح زیستی مورد نظر است.
    کلیدواژگان: اصلاح زیستی، آلاینده های آلی، اکسیداسیون پیشرفته، امواج فراصوت
  • جواد صالحی* صفحات 11-20
    دولت ها متعهد به حمایت و حفاظت از زیست محیط دریاها هستند. دولت ها باید کلیه ی اقدامات لازم را  در این زمینه بعمل آورند. پیشگیری، کاهش یا کنترل آلودگی ناشی از فعالیت های دریایی، در صلاحیت دولت های ساحلی است. دولت های ساحلی با تصویب قوانین لازم بر پیشگیری، کاهش یا کنترل آلودگی زیست محیط دریاها و صید غیرمجاز منابع زنده ی ناشی یا در ارتباط با فعالیت های کشتی های خارجی در مناطق تحت حاکمیت خود اقدام می کنند. مسئولیت نقض قوانین و مقررات دولت ساحلی و جبران خسارات ناشی از آلودگی زیست محیط دریاها و صید غیرمجاز منابع زنده ی آن از سوی کشتی های خارجی برعهده ی دولت های صاحب پرچم آن ها قرار می گیرد. این مسئولیت بخاطر فعالیت های کشتی های حامل پرچم آن ها در دریای سرزمینی دولت ساحلی یا دریاهای آزاد می باشد، که تحت کنترل و نظارت آن ها قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: زیست محیط دریاها، مسئولیت دولت صاحب پرچم، مسئولیت دولت ساحلی، کنوانسیون حقوق دریاها
  • معصومه محمودی میمند*، منصوره مظاهری صفحات 21-32
    تعیین تاثیرات بالقوه تغییرات قابل پیش بینی اقلیم، بر ایمنی غذا و کنترل آن ها در تمام مراحل زنجیره غذایی، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف، افزایش آگاهی در این زمینه و تسهیل همکاری های بین المللی برای فهم شرایط تغییر ایمنی غذا و ارائه راهکارهایی برای آن می باشد. عوامل بیماری زای ناشی از غذا، شامل بیماری های مشترک بین انسان و حیوان، آلودگی مایکوتوکسین و سموم بیولوژی در فرآورده های شیلات و آلودگی های محیط زیستی در این زمینه با اهمیت می باشند. در این مقاله همچنین به نیاز به توجه کافی به ایمنی غذا در هنگام عمل آوری، اهمیت بیشتری داده شده است تا بتوان شرایط اضطراری ناشی از حوادث اقلیمی شدید را به طور موثری مدیریت کرد. عدم قطعیت زیادی در خصوص مفاهیم احتمالی ایمنی غذا در تغییرات اقلیمی وجود دارد. این مقاله، برخی تاثیرات قابل انتظاری را که توسط یافته های علمی تایید می شوند، مورد بررسی قرار می دهد.
    کلیدواژگان: تغییرات اقلیمی، آلاینده های غذایی، ایمنی، فعالیت های انسانی، تولید غذا
  • حسین اسماعیلی*، ملیحه کوثری فرد، رئوف فروتن صفحات 33-47
    آلودگی فلزات سنگین، یکی از مهم ترین نگرانی های امروزه محیط زیست محسوب می شود. فلزات سنگین درون محیط تجزیه نمی شوند و مقاوم بوده و می تواند زندگی حیوانات، گیاهان و بشر را تحت تاثیر قرار دهند. امروزه روش های بسیار متنوعی برای بازیابی و حذف فلزات سنگین از فاضلاب ها و محیط زیست وجود دارد. فرآیند جذب سطحی، یکی از پرکاربردترین روش های حذف فلزات سنگین می باشد. در فرآیند جذب سطحی، از انواع جاذب ها استفاده می شود. پوست تخم مرغ یکی از ضایعات خانگی و صنایع غذایی محسوب می شود که به میزان زیادی در طول سال تولید می شود. در این مطالعه  بازنگری شده، چگونگی استخراج کربنات هیدروکسی آپاتیپ از پوست تخم مرغ و توانایی آن در بازیابی و حذف فلزات سنگین (کادمیوم، مس و سرب) مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: جذب سطحی، کربنات هیدروکسی آپاتیت، پوست تخم مرغ، فلزات سنگین
  • ابراهیم بابااحمدی* صفحات 49-58
    لپتوسپیروز یکی از بیماری های عفونی مسری و گسترش یافته ترین بیماری های مشترک بین انسان و حیوانات است. این بیماری دوره ای حاد، تحت حاد و مزمن دارد. اما ماهیت اصلی این بیماری، دارای ویژگی تحت بالینی است. از حدود نیم قرن پیش در کشور ما شناسایی شده و تا کنون گزارشات مختلفی از وقوع آن در انواع حیوانات اهلی منتشر شده است. در برخی منابع از لپتوسپیروزیس به عنوان یک بیماری بازپدید یاد شده است. در ایران مطالعات متعددی که در دهه اخیر انجام شده، بیانگر افزایش شیوع این بیماری و افزایش تنوع سروتیپ های موجود است، که از 8 سروتیپ به 12 سروتیپ رسیده است. این بیماری را می توان بر پایه علائم و نشانه های آن روی لاشه های کشتارگاهی تشخیص داد. تشخیص بر پایه ضایعات کالبدگشایی و نتایج آزمایشگاه استوار است. در مجموع لپتوسپیروز، در دام ها هر ساله خسارات سنگینی از طریق کم خونی، زردی، اختلالات دستگاه گوارش، سندرم تب، سقط جنین، ورم پستان و کاهش تولید شیر و تلفات، به سرمایه دامی کشورمان وارد می کند. هدف از مقاله حاضر نگاهی جدید به بیماری لپتوسپیروز و معرفی دقیق تر  آن به علاقمندان می باشد.
    کلیدواژگان: لپتوسپیروز، عفونی مسری، عفونی مسری، آزمایشگاه
  • سامان ایوبی*، نازنین بصیرت، مطهره یوسفی پور، آرش چایچی نصرتی صفحات 59-68
    این مطالعه با هدف مقایسه توکسین زایی آسپرژیلوس های بخش سیرکومداتی در زیستگاه شمال ایران، که از  مهم ترین زیستگاه های ایران و محل تولید بسیاری از مواد غذایی است، انجام گرفت. نمونه ها از مراکز کشت و فرآوری، در سه منطقه جغرافیایی شرق گیلان، غرب گیلان و مازندران جمع آوری شده و سپس در بسترهای ویژه و استاندارد شده ICPA)) چاپک دوکس آگار، چاپک یست اکستراکت آگار (با و بدون 20 درصد سوکروز )، مالت اکستراکت آگار و چاپک دوکس آگار (با و بدون 20 درصد سوکروز)، ایزوله و شناسایی شدند. گونه های آسپرژیلوس فلاووس، آسپرژیلوس پارازیتیکوس، آسپرژیلوس ونتی ای، آسپرژیلوس سوژه، آسپرژیلوس آلیاسئوس، آسپرژیلوس نایجر، آسپرژیلوس کربوناریوس، آسپرژیلوس فتیدوس، آسپرژیلوس اوکراسئوس، آسپرژیلوس ملئوس، آسپرژیلوس کاندیدوس به دست آمده، برای اندازه گیری توکسین زایی، به بسترهای ویژه دیگری کشت داده شدند. سپس از آن ها عصاره سلولی تهیه شد و اندازه آفلاتوکسین موجود در عصاره ها، به روش الایزا رقابتی مستقیم سنجیده شد.57 عصاره به دست آمده از ایزوله های توکسین زا که 27 مورد از هوای کشت زارها و30 مورد از هوای کارخانه ها فرآوری شده بودند، در دو نوبت توسط دو کیت الایزا با نام های تجاری Ridascreen و AgraQuant مورد سنجش قرارگرفتند. میزان افلاتوکسین اندازه گیری شده در کشتزارها و کارخانه های شرق گیلان، از بقیه مکان ها بیشتر بوده است.
    کلیدواژگان: آفلاتوکسین، circumdati، Flavi
  • زینب شکوری، صادق عظیم زاده جمالکندی، بلال صادقی*، علیرضا صادقی، محمدعلی محمدی صفحات 69-78
    آر.ان.ای های کوچک غیر کدکننده، نقش های مختلفی در رشد و توسعه گیاهان و حیوانات ایفا می کنند. این آر.ان.ای های تنظیم گر، رشد و نمو را از طریق تنظیم سایر ژن ها در سطوح رونویسی، پس از رونویسی و ترجمه هدایت می کنند. فعالیت این ژن ها از طریق تنظیم در سطح دی.ان.ای از طریق متیلاسیون، تبدیل یوکروماتین به هتروکروماتین و در سطوح دیگر از طریق برش آر.ان.ای های هدف، یا ممانعت از ترجمه آن ها صورت می پذیرد. با توجه به نقش حیاتی این مولکول ها در سیستم های زیستی، درک مکانیسم خاموشی ژن در سلول ها می تواند در ابعاد نظری و عملی بسیار راه گشا باشد. همچنین کاربرد آر.ان.ای های کوچک در طراحی داروهای اختصاصی و هدفمند، وابستگی زیادی به بیوانفورماتیک دارد. در این مقاله مروری تلاش شده است، توضیحاتی در رابطه با میکروآر.ان.ای ها به عنوان مهم ترین دسته آر.ان.ای های کوچک مداخله گر ارایه نماید. پیشرفت بیوانفورماتیک در توسعه روش های محاسباتی برای آنالیز و کشف اطلاعات آر.ان.ای های کوچک غیرکدکننده در سرطان شناسی، با استفاده از فناوری تعیین توالی با توان بالا نشان داده شده است. شناخت آر.ان.ای های مداخله گر و آگاهی از عملکرد آن ها و نیز شناسایی هدف مورد نظر، نیازمند استفاده از علم بیوانفورماتیک هستند. دستیابی به روش های شناسایی، طراحی و دارورسانی اختصاصی آر.ان.ای های مداخله گر، امیدبخش توسعه نسل بعدی داروها در آینده ای نزدیک است.
    کلیدواژگان: آر، ان، ای دهای غیر کد کننده، آر، ان، ای های کوچک، زیست شناسی محاسباتی
  • فاطمه اکبریان *، امیر موسوی، محمدحسین صنعتی، نغمه قلی پور، سیمین نافیان دهکردی، فرزانه خانی صفحات 79-94
    ژن درمانی، یک روش امید بخش برای درمان بیماری های لاعلاج از جمله سرطان و نقص های ژنتیکی به شمار می آید. اصلی ترین مساله محدودکننده کارآیی این روش درون موجود زنده، دشواری در انتقال مولکول های بزرگ، آسیب پذیر و دارای بار منفی دی.ان.ا به داخل هسته سلول ها است که جنبه های ایمنی زیستی استفاده از این روش را با مخاطره مواجه می کند. کلید موفقیت در ژن درمانی ابداع ابزارهای حمل کننده مطمئن و کارآمد از لحاظ ایمنی زیستی برای انتقال ماده وراثتی است. حامل های ویروسی به علت راندمان بالا در انتقال ماده وراثتی، از پرکاربردترین حامل ها در ژن درمانی بشمار می آیند، اما این ناقلین می توانند جرقه واکنش های ایمنی خطرناکی را در بدن موجود زنده بزنند. در حال حاضر پژوهشگران تلاش می کنند جایگزین های مطمئن تر و ارزان تری را ایجاد کنند. در این مقاله مسیرها و روش های حمل ژن ها همراه با مزیت ها و معایب هر کدام به قصد ژن درمانی، مرور شده و همچنین جدیدترین اصلاحات لازم برای بهبود هر کدام از روش ها ذکر می شود.
    کلیدواژگان: ژن درمانی، ایمنی زیستی، روش های تحویل ژن، حامل های غیر ویروسی، حامل های ویروسی
  • سیده فاطمه میری*، محمد علی تاجیک قنبری، حشمت الله رحیمیان، قربانعلی نعمت زاده صفحات 95-98
    آنتی بیوتیک ها از جمله محصولات با ارزشی هستند که در دنیا در جهت سلامت انسان ها مصرف می شوند. منبع مولد آنتی بیوتیک ها، میکروارگانیسم هایی از جمله قارچ ها و باکتری ها می باشند. در مطالعه حاضر، توالی های DNA مربوط به ژن های دخیل در سنتز آنتی بیوتیک ها پنی سیلین (penDE ، pcbC،pcbAB)، در چند جنس از قارچ ها، از بانک های اطلاعاتی استخراج و توسط نرم افزار MEGA5 خوشه بندی شدند. مقایسه توالی ها در سطوح مختلف، شباهت ها و تفاوت های قابل توجهی نشان دادند که از آن جمله می توان به قرارگرفتن هر کدام از ژن ها در کلادهای متفاوت و تشابه توالی در جنس های Penicillium و Aspergilus، شباهت توالی بین گونه های A. flavus و A. oryzae و همچنین گونه های P. chrysogenum و P. nalgiovense اشاره نمود. به نظر می رسد با توجه به اهمیت آنتی بیوتیک ها، خصوصا آنتی بیوتیک پنی سیلین، این تفاوت ها و شباهت ها می تواند کاندیدی برای مطالعات بیوانفورماتیکی بعدی باشد.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، آنالیز فیلوژنتیکی، MEGA5، Penicillium، Aspergilus
  • نغمه قلی پور*، ملیحه نادری، امیر موسوی، فاطمه اکبریان، سیمین نافیان دهکردی، فرزانه خانی، فاطمه نافیان دهکردی صفحات 99-110
    تولید پایدار ژن تراریخته برای ژن درمانی در سلول های انسانی، می تواند ترکیبی از روش های ویروسی و غیرویروسی باشد. ارسال ژن با ویروس های نوترکیب، انتقال کارآمد ژن به سلولهای اولیه را پیشنهاد می کند و گزارشاتی از درمان موفق را ارائه می دهد. ولی این کار معایب زیادی را در بردارد. در حالی که امروزه انتقال ژن با استفاده از ترانسپوزون، جایگزین مناسبی برای وکتورهای ویروسی می باشد. استفاده از پلاسمیدها با هزینه کاهش یافته، ایمنوژنسیتی پایین و الحاق کارآمد، می تواند جایگزین مناسبی برای وکتورهای ویروسی باشد. در چند دهه گذشته، سیستم ترانسپوزونی زیبای خفته (SB) بعنوان وکتوری برای ژن درمانی غیر ویروسی توسعه یافته است. این وکتور مزیت های ویروس ها و دی.ان . ای برهنه را با هم ترکیب می کند. سیستم ترانسپوزونی SB، برای تولید اختصاصی رسپتور کایمر آنتی ژن (CAR) در سلول های T انسانی، با موفقیت مورد استفاده قرار گرفته است. در این مقاله مروری، به معرفی فناوری ترانسپوزون برای انتقال ایمن ژن به سلول های انسانی، با تاکید بر ترانسپوزون SB پرداخته شده است. همچنین سیستم های انتقال ژن ویروسی و غیرویروسی و مزایا و معایب آن ها شرح داده شده است.
    کلیدواژگان: وکتورهای ترانسپوزونی، وکتورهای ویروسی، ترانسپوزون زیبای خفته، ژن درمانی، ایمنی زیستی
|
  • Mehdi Yazdani*, Sonia Sanatpoor Pages 1-9
    With increasing human population and trying to supply his basic needs, today more than over the past, use to various organic material to keep food, energy supply and collate to pests. this material entry to nature and caused environmental pollution. some of these material easily and with time, decomposed by microorganism in the environment and its toxicity is reduced. but the compounds with complex structure are not decomposed by microorganism in the environment and accumulate over time. if the conditions will be provided to help microorganism that can perform complex organic compounds bioremediation, environmental pollution can be prevented to some extent. use of ultrasound, one the most effective methods that are used to decompose complex organic compounds. In this paper, citing previous research on effect of ultrasound wave in decomposed complex organic compound and emphasis to the positive effect on microorganisms, method of the application ultrasound wave with bioremediation Is desired.
    Keywords: Bioremediation, Organic pollutants, Advanced Oxidation, Ultrasound wave
  • Javad Salehi* Pages 11-20
    The Government oblige to supporting and protecting the sea environmental. Governments shall take all appropriate measures. Prevent, reduce or control pollution caused by maritime activities is in jurisdiction of the coastal State. The coastal State with the adoption of the necessary laws on environmental pollution prevention, reduction or control of the sea environment and illegal fishing live resources caused by or in connection with the activities of foreign ships in areas under its sovereignty claim. Responsibility for violation of the laws and regulations of the coastal State and compensation for losses caused by environmental pollution and illegal fishing environment of live it resources from the flag State. It is the responsibility of flag State because of the activities of their vessels in the territorial sea of the coastal State or the high seas, which is under his control and supervision.
    Keywords: Sea Environmental, Flag State's Responsibilities, Coastal State's Responsibilities, Convention on the Law of the Sea
  • Masoumeh Mahmoudi, Maymand*, Mansoureh Mazaheri Pages 21-32
    Identifying potential impacts of anticipated changes in climate on food safety and their control at all stages of the food chain is a very important issue. The purpose is to raise awareness of the issue and to facilitate international cooperation in better understanding the changing food safety situation and in developing and implementing strategies to address them. Agents of food-borne disease include: zoonotic diseases, mycotoxin contamination, biotoxins in fishery products and environmental contaminants are important. The paper also highlights the need for adequate attention to food safety in ensuring preparedness for effective management of emergency situations arising from extreme weather events. There is much uncertainty about possible food safety implications of climate change. This paper discusses some expected effects that are supported by data; it also considers other issues that are largely speculative.
    Keywords: climate changes, food contaminants, safety, human activities, food production
  • Hossein Esmaeili*, Malihe Kosarifard, Rauf Foroutan Pages 33-47
    Heavy metal pollution is a major environmental concern. Heavy metals do not decompose in the environment and can influence living of animals, plants and human. Nowadays, many different methods are for the recovery and removal of heavy metals from wastewater and environment. Adsorption process is one of the most widely used methods for the removal of heavy metals. Various adsorbents are used in this process. Eggshells are one of the household and industrial wastes which are produced in large amounts during the year. In this reviewed study, extraction of the carbonate hydroxy apatite from eggshell and its ability to retrieve and remove heavy metals (cadmium, copper and lead) has been investigated.
    Keywords: Adsorption, Carbonate hydroxy apatite, Egg shell, Heavy metals
  • Ebrahim Babaahmady* Pages 49-58
    Leptospirosis is an infectious contagious disease and one of the most common diseases and expanded between humans and animals. It has a period of acute, sub-acute and chronic. But the nature of this disease is under the clinical features. A half-century ago it was identified in our country and various reports of the outbreak has been published in a variety of domestic animals. In some sources is mentioned of leptospirosis, a disease vector range. Several studies conducted in recent years in Iran indicate an increase in population and diversity of serotypes of the 8 serotype to serotype 12. Based on the findings and conclusions of this disease can be detected on carcasses at slaughter. The diagnosis is based on laboratory results and autopsy wastes. In total of leptospirosis losses of heavy in cattle by anemia, jaundice, gastrointestinal disorders, fever syndrome, abortion, mastitis, and decreased milk production and livestock per year. The purpose of this paper is to introduce the new look Leptospirosis and is closer to the fans.
    Keywords: Leptospirosis, an infectious, contagious, infectious, contagious, lab
  • Saman Ayoubi*, Nazanin Basirat, Motahareh Yousefipour, Arash Chaychi Nosrati Pages 59-68
    This study aimed to compare the virulence of Aspergillus toxins sircumdate sector in the north of the most important habitats and the habitats of many food products was conducte. samples of cultivation and processing centers in three geographic regions east gilan, mazandaran and gilan west collected. And in particular contexts and standardized (ICPA) chapk deux agar, chapk intended extract agar (with and without 20 % sucrose), malt extract agar agar and chapk deux (with and without 20 % sucrose) were isolated and identified. the species Aspergillus flavus, Aspergillus parasiticus, Aspergillus niger, Aspergillus umigatus, Aspergillus alliaceus, Aspergillus wentii, Aspergillus niveus, Aspergillus candidus, Aspergillus melleus, Aspergillus alliaceus, obtained by measuring the toxin job to another special substrates were cultured , then, cell extracts were prepared, the size of aflatoxin in the extracts was determined by direct competitive ELISA, 57 extracts obtained of toxin -producing strains of the 27 cases of air fields and 30 of the air processing factories were on two occasions by both ELISA kit by brand Ridascreen and AgraQuant were assessed . Aflatoxin levels measured farms and factories in east gilan the rest are more places.
    Keywords: Aflatoxin, circumdati, Flavi
  • Zeynab Shakori, Sadegh Azimzadeh, Jamalkandi, Balal Sadeghi*, Alireza Sadeghi, Mohammad, Ali Mohammadi Pages 69-78
    Small non-coding RNAs (ncRNAs) have acquired various functions in plant and animal’s development. These riboregulators moderate the growth and development through regulation of other genes at the transcriptional, post-transcriptional and translational levels. Basically, these genes act through DNA regulation levels like methylation, conversion of euchromatin to heterochromatin and at other levels they act through mRNA target cleavage or inhibition of translation. RNA interference is a sequence-specific gene silencing phenomenon in which small interfering RNAs (siRNAs) can trigger gene transcriptional and posttranscriptional silencing. Given the critical role of these molecules in biological systems, understanding the mechanism of gene silencing in cells can be very helpful in theoretical and practical aspects. In addition, application of these molecules in genetics and specific drug design is highly dependent on binformatics. This review provides a basic explanation of miRNA bioinformatics and their therapeutic challenges. Bioinformatics progress in the development of computational methods to analyze and discover small RNA Noncoding in oncology using high throughput sequencing technologies has been demonstrated. Interfering RNA recognition and awareness of their performance and the identification of the target requires the use of bioinformatics. Access to methods for identification, design and delivery of interfering RNA, can be promising for Development of next-generation drugs in the near future.
    Keywords: Non coding RNAs, Small RNAs, Computational Biology
  • Fatemeh Akbarian *, Amir Mousavi, Mohammad Hossein Sanati, Naghmeh Gholipour, Simin Nafian Dehkordi, Farzaneh Khani Pages 79-94
    Gene therapy is a promising approach for the treatment of incurable diseases, including cancer and genetic defects. The major problem limiting the effectiveness of this method within the organism is the difficulty in transporting vulnerable and negatively charged DNA macromolecules into the cell nucleus, in which risks the biosafety aspects of gene therapy. The major key to successful gene therapy is developing safe and efficient tools for carrying the genetic material. Due to their high efficiency in transferring the genetic material, viral vectors are among the most commonly used vectors in gene therapy; however, they can spark dangerous immune responses in the body of the living organisms. Currently, researchers are trying to develop cheaper and safer alternatives. In this paper, the pathways and gene transfer techniques, along with their advantages and disadvantages are reviewed for the means of gene therapy. Furthermore, the latest reforms necessary for the improvement of each method are mentioned.
    Keywords: Gene therapy, biosafety, gene delivery systems, non- viral vectors, viral vectors
  • Fatemeh Miri*, Mohammad Ali Tajick Ghanbari, Heshmatallah Rahimian, Ghorbanali Nematzadeh Pages 95-98
    Antibiotics are valuable components that are being used for human health globally. Fungi, bacteria are such important antibiotic producers. At the recent survey we have collected the DNA sequences of several fungal genera, penicillin antibiotic related genes (penDE, pcbC, pcbAB) from databanks and clustered by MEGA5 software. A sequence comparison represents considerable similarities and differences at several levels, it could be considered as placement of each gene at different clade, sequence similaritiesbetween Penicillium and Aspergillus genera andbetween A. flavus and A. oryzae and also P. chrysogenum and P. nalgiovence. According to the importance of the antibiotics specially penicillin, it seems these similarities and differences could be a best candidate for the subsequent bioinformatics researches.
    Keywords: Antibiotic, Phylogenetic analysis, MEGA5, Penicillium, Aspergillus
  • Naghmeh Gholipour*, Malihe Naderi, Amir Mousavi, Fatemeh Akbarian, Simin Nafian Dehkordi, Farzaneh Khani, Fatemeh Nafian Dehkordi Pages 99-110
    Sustainable production of transgenes in human cells can be combined of both viral and non-viral methods for gene therapy. Efficient transfection into primary cells is proposed by recombinant virus technology; even though provided by reports of successful treatment, it still has a lot of disadvantages. As of today, the use of plasmids can be a viable alternative to viral vectors for its reduced costs, low immunogenicity, and effective insertion. In the past decades, Sleeping Beauty transposons (SB) have been developed as a non-viral vector system for gene therapy, with the shared benefits of both vectors and naked DNA. The SB system has been successfully used in human T cells for generating specific chimeric antigen receptors (CAR). This article is aimed to introduce transposon technology for a safe genetransfer into human cells with the emphasis on SB systems. Moreover, viral and non-viral gene transfer systems are described by considering both the advantages and disadvantages.
    Keywords: Transposon system, Sleeping Beauty transposon, nonviral vector, gene therapy, biosafety