فهرست مطالب

دانشکده علوم پزشکی نیشابور - پیاپی 22 (بهار 1398)

مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
پیاپی 22 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/14
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فائزه نوذری، سیدعلی مرتضوی، اکرم شریفی*، الهه کارگزار صفحات 1-13
    مقدمه
    در سال های اخیر خواص گیاه مرزه  به عنوان یک گیاه  ضدویروسی، ضدالتهاب، ضد باکتری، ضد قارچی، ضد اسپاسم، تقویت کننده معده، کاهش درد و درمان بیماری های عفونی و تسهیل کننده هضم  به اثبات رسیده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه اثر افزودن عصاره حاصل از گیاه مرزه به ترتیب در سه سطح 0/1 و 0/08 و 0/09 درصد در سه تکرار بر فعالیت آنتی اکسیدانی، ترکیبات فنولی و زنده مانی باکتری های بیفیدو باکتریوم بیفیدوم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست کم کالری مورد بررسی قرار گرفت. تغییرات آن در طی 21 روز نگهداری با نمونه شاهد مقایسه گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد، تعداد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در همه نمونه های ماست طی روزهای اول تا چهاردهم پس از تولید افزایش و سپس از روز چهاردهم تا بیست و یکم پس از تولید کاهش قابل توجه می یابند. بیشترین تعداد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست پروبیوتیک حاوی 0/09 عصاره و سپس در مراتب بعدی 0/1، 0/08 و شاهد گزارش شد. نتایج فعالیت آنتی اکسیدانی نشان داد در کل دوره نگهداری بیشترین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی متعلق به نمونه ماست حاوی 1/0 عصاره مرزه بود. مقدار ترکیبات فنولی با افزایش مدت زمان ماندگاری تا روز چهاردهم کاهش معنی دار نداشت ولی با گذشت زمان تا روز بیست و یکم تفاوت، معنی دار شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد می توان از عصاره مرزه به عنوان یک عصاره عمل گرا در ماست پروبیوتیک استفاده نمود.
    کلیدواژگان: ماست، باکتری های پروبیوتیک، فعالیت آنتی اکسیدانی، ترکیبات فنولی، مرزه
  • احمد عبدی*، سیده مریم مصطفویان، مریم داوران، طاهره حائری صفحات 14-25
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر محافظتی عصاره آبی سرخ ولیک بعد از دویدن با شدت بالا بر شاخص های آسیب قلبی در موش های صحرایی نر ویستار می باشد.
    مواد و روش ها
    32 سر موش صحرایی نر ویستار، با وزن 140-173 گرم به طور تصادفی به گروه های کنترل- سالین (SC)، سالین- تمرین (ST)، سرخ ولیک- کنترل (CPC) و سرخ ولیک- تمرین (CPT) تقسیم شدند. گروه های تمرینی به مدت 8 هفته برنامه تمرینی دویدن با شدت بالا (34 متر در دقیقه، 60 دقیقه ، پنج روز هفته) را روی تردمیل انجام دادند. به گروه های  CPCو CPT (500 میلی گرم/کیلوگرم) عصاره سرخ ولیک و به گروه های SC و ST به همین مقدار سالین خورانده شد. 72 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، موش ها کشتار شدند، بافت قلب برداشته و بلافاصله در محلول نیتروژن فریز و در دمای 80- نگهداری شد. پلاسما نیز برای اندازه گیری شاخص های پلاسمایی جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از  تحلیل واریانس یک طرفه و در سطح معنی داری 05/0 P<در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که دویدن با شدت بالا باعث افزایش معنی داری در میزان تروپونین I، LDH و CK قلبی و پلاسمایی شد (0/05P<). همچنین میزان تروپونین I، LDH و CK قلبی و پلاسمایی در گروه سرخ ولیک نسبت به گروه تمرین کاهش معنی داری داشت (0/05P<).
    نتیجه گیری
    داده ها نشان می دهد عصاره سرخ ولیک احتمالا باعث مهار شاخص های آسیب قلبی رت ها در نتیجه تمرینات استقامتی شدید شود.
    کلیدواژگان: آسیب قلب، تمرین، رت ها، سرخ ولیک
  • مریم مرواریدی، علی مشهدی*، زهره سپهری شاملو صفحات 26-35
    مقدمه
    اختلال اضطراب اجتماعی، شایع ترین اختلال اضطرابی است و هر یک از درمان های روان شناختی، بر درمان جنبه ای از عوامل زیربنایی آسیب دیده در این اختلال تمرکز کرده اند. هدف این پژوهش بررسی اثربخشی گروه درمانی مبتنی بر طرحواره درمانی هیجانی بر کاهش حساسیت اضطرابی زنان مبتلا به اضطراب اجتماعی بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود.  جامعه آماری پژوهش شامل همه زنان 18-35 ساله مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی بود که به کلینیک روان شناختی دانشگاه فردوسی مشهد مراجعه کردند. با توجه به حجم نمونه در پژوهش های قبلی تعداد 24 نفر از طریق روش نمونه گیری در دسترس و با توجه به ملاک های ورود انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. در این پژوهش از پرسشنامه حساسیت اضطرابی فلوید استفاده گردید. طرحواره درمانی هیجانی گروهی در 10جلسه هفتگی اجرا شد و پرسشنامه در پس آزمون تکمیل گردید.
    یافته ها

    یافته ها نشان داد که گروه درمانی مبتنی بر طرحواره درمانی هیجانی منجر به کاهش حساسیت اضطرابی مبتلایان به اضطراب اجتماعی در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل می شود. (میانگین گروه آزمایش در پس آزمون: 35/41)، (0/001 >P)
    نتیجه گیری
    به کارگیری فنون طرحواره درمانی هیجانی به صورت گروهی می تواند بر کاهش حساسیت اضطرابی زنان مبتلا به اضطراب اجتماعی موثر باشد.
    کلیدواژگان: اختلال اضطراب اجتماعی، طرحواره درمانی هیجانی، حساسیت اضطرابی، زنان
  • محمد رستمی*، سعید آیت، الهه نشاط صفحات 36-56
    مقدمه
    بیماری مالاریا یک بیماری عفونی است که موجب مشکلات جدی در امر سلامت شده است و مهم ترین بیماری انگلی بشری به شمار می رود. برای کنترل و درمان بیماری مالاریا، به تشخیص صحیح و اقدام به موقع نیاز است. در این پژوهش به وسیله روش های پردازش تصویر و شبکه عصبی، روشی خودکار برای تشخیص این بیماری ارائه شده است.
    مواد و روش ها
    در این روش ابتدا پیش پردازش انجام شده و توسط مدل کانتور فعال گلبول های قرمز از تصویر جدا شده و سپس با استفاده از تابع موجک، 840 ویژگی از تصویر استخراج نموده و با کمک ماشین بردار پشتیبان به دو گروه نرمال و غیر نرمال طبقه بندی می گردد. در این پژوهش از پایگاه داده بیماری مالاریا با 120 تصویر نرمال و 120 تصویر غیر نرمال و از نرم افزار MATLAB R2016B استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که در مقایسه با مطالعات گذشته، تشخیص بهتر بوده و معیارهای دقت و حساسیت به 25/93 درصد و 100 درصد رسیده است.
    نتیجه گیری
    در مرحله پیش پردازش نویزهایی که به سبب قطعه بندی گلبول های قرمز مشخص شده، از زمینه جداسازی می شوند و سپس به کمک موجک، ویژگی ها استخراج شده و با چند شبکه عصبی و ماشین بردار پشتیبان این داده ها مورد آموزش، آزمون و ارزیابی قرار داده می شوند. در این پژوهش از پایگاه داده بیماری مالاریا با 240 تصویر و نرم افزار Matlab استفاده شد و به کارایی مطلوب 78/99 درصد بهبود یافته است.
    کلیدواژگان: مدل کانتور فعال، طبقه بندی، استخراج ویژگی، بیماری مالاریا، ماشین بردار پشتیبان، موجک
  • محبوبه سترکی*، دانش خواه صفحات 57-69
    مقدمه
    هدف مطالعه حاضر بررسی اثر عصاره درمنه ایرانی بر تشنج و مشکلات رفتاری ناشی از PTZ در موش های سوری بود.
    مواد و روش ها
    70 موش به 7 گروه کنترل (نرمال سالین)، مدل (PTZ در دوز 35 میلی گرم بر کیلوگرم با فواصل 48 ساعت و در روز دهم در دوز 60 میلی گرم بر کیلوگرم)، گروه های مداخله (PTZ با فواصل 48 ساعت و عصاره در دوزهای 100، 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم بصورت روزانه) و گروه فلومازنیل و دیازپام  ( PTZ، عصاره در دوز 400 میلی گرم بر کیلوگرم و فلومازنیل یا دیازپام در روز دهم) تقسیم شدند. آزمون های معلق ماندن دم (TST)، روتارود، مازبعلاوه ای مرتفع (EPM) و صفحه باز جهت ارزیابی اختلالات رفتاری استفاده شدند.
    یافته ها
    تیمار موش های کیندلینگ شده توسط PTZ با عصاره درمنه و دیازپام سبب افزایش معنی دار زمان تاخیر شروع تشنج شد. در موش های کیندلینگ شده توسط PTZ کاهش معنی دار دفعات ورود به مرکز در آزمون صفحه باز و افزایش معنی دار مدت زمان بی حرکتی در آزمون معلق ماندن از دم مشاهده شد و تیمار توسط دوزهای مختلف عصاره درمنه سبب بهبود جزئی و غیرمعنی دار آن ها شد. PTZ همچنین سبب افزایش دفعات ورود و مدت زمان سپری شده در بازوی بسته و کاهش دفعات ورود و مدت زمان سپری شده در بازوی باز EPM شد و عصاره درمنه سبب بهبود جزئی و غیرمعنی دار آن شد.
    نتیجه گیری
    دوزهای مختلف عصاره گیاه درمنه ایرانی در برابر تشنج و افسردگی و اضطراب ناشی از PTZ در موش های سوری اثرات معنی داری نداشته است و پیشنهاد می شود مطالعات آتی بر ترکیبات گیاه تمرکز کنند.
    کلیدواژگان: درمنه ایرانی، افسردگی، اضطراب، تشنج، پنتیلن تترازول
  • هادی حسین پور، حمید معتمدی، علی محمدی بردبری، رسول یوسفی مشعوف* صفحات 70-81
    مقدمه
    یکی از دلایل بروز مقاومت دارویی در ایزوله های اشریشیاکلی تولید آنزیم های وسیع الطیف می باشد. استفاده گسترده از آنتی بیوتیک ها در صنعت کشاورزی و دامپروری، افزایش روزافزون مقاومت آنتی بیوتیکی را به همراه داشته است. لذا هدف از این پژوهش، بررسی فنوتیپی و مولکولی تولید بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBLs) در بین سویه های اشریشیاکلی جدا شده از مواد غذایی می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی-مقطعی بر روی 93 ایزوله اشریشیاکلی جدا شده از مواد غذایی و ماکیان شهر همدان در سال 1396 انجام گرفت. سپس بررسی حساسیت میکروبی ایزوله های مولد بتالاکتاماز با استفاده از روش دیسک ترکیبی (Combined teat, CT) و بر اساس دستورالعمل (2015) تعیین شد. همچنین، شناسایی مولکولی ژن های تولید کننده ESBLs ( blaSHV، blaCTX-1 و blaTEM-1) با استفاده از روش PCR صورت گرفت.
    یافته ها
    ارزیابی الگوی حساسیت میکروبی نشان داد که بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به نالیدیکسیک اسید (88/4 درصد)، آمپی سیلین (76/8 درصد)، تتراسیکلین (82/8 درصد) و سولفومتاکسازول (67 درصد) مشاهده شد. در این مطالعه مقاومت نسبت به سفتازیدیم، سفوکسیتین، آزترونام، سفوتاکسیم مشاهده نشد. بررسی ژنوتیپی با استفاده از روش PCR نشان داد که میزان فراوانی ژن های blaSHV، blaCTX-1 و blaTEM-1 در ایزوله های اشریشیاکلی جدا شده از مواد غذایی به ترتیب 37/5، 35/19 و 03/29 درصد می باشد.
    نتیجه گیری
    ایزوله های اشریشیا کلی جدا شده از مواد غذایی مقاومت نسبتا بالایی نسبت به آنتی بیوتیک های نظیر آمپی سیلین، سولفومتاکسازول و تتراسایکلین از خود نشان دادند. از سویی دیگر تکنیک PCR در مقایسه با روش کشت از حساسیت بالاتری برخوردار می باشد.
    کلیدواژه ها
    اشرشیاکلی، بتا لاکتامازهای وسیع الطیف (ESBLs)، PCR
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، بتا لاکتاماز های وسیع الطیف (PCR، (ESBLs
  • مهدیه ابراهیم نیا*، علیرضا حسینی کاخک، امیرحسین حقیقی صفحات 82-97
    مقدمه
    در سالمندی حجم و قدرت عضلات اسکلتی کاهش می یابد. بنابراین تحقیقات روی مداخله های بالقوه ای که بتواند افت عملکرد را کاهش دهد، بسیار حائز اهمیت است، لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین ترکیبی با و بدون محدودیت جریان خون بر سطوح سرمی مایوستاتین، فولیستاتین و IGF-1 در زنان سالمند بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 40 زن سالمند با دامنه سنی 55-70 سال، به صورت تصادفی به چهار گروه شامل: 1) تمرین ترکیبی همراه با محدودیت جریان خون، 2) تمرین ترکیبی با شدت پایین بدون محدودیت جریان خون، 3) تمرین ترکیبی با شدت بالا بدون محدودیت جریان خون و 4) کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل تمرینات مقاومتی و هوازی بود که سه بار در هفته به مدت هشت هفته انجام شد. میزان سرمی IGF1، مایوستاتین و فولیستاتین قبل و پس از مداخلات اندازه گیری شدند. از روش تجزیه و تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید. سطح معنی داری 0/05>P در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تفاوت بین گروه ها در میزان فولیستاتین و مایوستاتین سرمی معنی دار بود (0/0001=P)، میزان IGF1 علی رغم افزایش در پیش آزمون- پس آزمون، در بین گروه های تمرینی تفاوت معنی داری مشاهده نشد (0/05<P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه به نظر می رسد استفاده از تمرین ترکیبی همراه با انسداد عروق در زنان سالمند منجر به اثر مثبت عوامل آنابولیکی در جلوگیری از آتروفی عضلانی می شود و توصیه می گردد که در برنامه تمرینی زنان سالمند گنجانده شود.
    کلیدواژگان: مرینات ترکیبی، محدودیت جریان خون، مایوستاتین، فولیستاتین، IGF-1، زنان سالمند
  • مهسا یعقوبی نژاد، سمیه صلح جو، حیدر تولی، عالیه باش قره، علی اصغر نوحه سرا، طیبه رستگار* صفحات 98-111
    مقدمه
    هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر استئوکلسین بر مورفومتری بافت بیضه در مدل آزواسپرمی موش سوری است.
    مواد و روش ها
    جهت انجام این مطالعه گروه بندی بصورت زیر انجام شد: گروه کنترل، گروه شم (موش هایی که (DMSO) حلال بوسولفان و سپس PBS به مدت پنج هفته بعنوان حلال استئوکلسین دریافت کردند) گروه آزواسپرمی-PBS (موش های آزواسپرمی که پس از 5 هفته حلال استئوکلسین به مدت یک ماه دریافت کردند). گروه آزواسپرمی- استئوکلسین (موش های آزواسپرمی که پس از گذشت 5 هفته از دریافت بوسولفان، به مدت 1 ماه روزانه استئوکلسین (3 نانوگرم بر گرم بر دسی لیتر) دریافت کردند). گروه آزواسپرمی (بوسولفان (40 میلی گرم/کیلوگرم بصورت تک دوز) بصورت داخل صفاقی دریافت کردند، پس از آخرین تزریق بیضه ها در محلول بوئن ثابت و پس از رنگ آمیزی H&E، آزمون های مربوط به مورفومتری صورت گرفت، سپس اطلاعات توسط نرم‏ افزار Spss v.16 و آزمون Tukey مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها 
    قطر لوله های منی ساز گروه استئوکلسین دارای افزایش معنی داری نسبت به گروه آزواسپرمی می باشند (0/05˂P). ضخامت لایه زایا گروه استئوکلسین در مقایسه با گروه آزواسپرمی افزایش معنی داری را نشان داد (0/05˂P). تعداد کل سلول های لایدیگ و سرتولی و شبه عضلانی تغییرات معنی داری را در گروه ها نشان ندادند. تعداد کل سلول های اسپرماتوسیت، اسپرماتید طویل و اسپرماتید گرد و اسپرماتوگونی در گروه های درمان شده با استئوکلسین و در مقایسه با گروه های آزواسپرمی و آزواسپرمی - PBS افزایش معنی داری را نشان داد (0/05˂P).
    نتیجه گیری
    استئوکلسین می تواند اثرات مخرب بوسولفان را بر سلول های اسپرماتوژنیک و اسپرماتوژنز بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: استئوکلسین، مورفومتری بیضه، آزواسپرمی، بوسولفان
  • آناهیتا صالحی، پروین فرزانگی*، هاجر عباس زاده صفحات 112-121
    مقدمه
    دیابت امروزه به عنوان یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در نظر گرفته می شود. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات تناوبی و تداومی همراه با رزوراترول بر برخی شاخص های آپوپتوزی بافت قلب رت های دیابتی بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع تجربی بود. جامعه آماری پژوهش رت های نر حدود دو سال بودند که به 8 گروه (کنترل-سالم، کنترل-دیابت، دیابت-سالین، دیابت-مکمل، دیابت-تداومی، دیابت-تناوبی، دیابت-تداومی-مکمل، دیابت-تناوبی-مکمل) تقسیم شدند. القای دیابت با تزریق 50 میلی گرم/کیلوگرم استرپتوزوتوسین صورت گرفت. رزوراترول نیز با دوز 20 میلی گرم/کیلوگرم تزریق شد. برنامه تمرینی تداومی به مدت  8 هفته، هفته ای پنج جلسه، با سرعت 15 متر بر دقیقه و زمان 5 دقیقه آغاز و به 20 متر بر دقیقه و زمان 60 دقیقه رسید. تمرین تناوبی هم 3 جلسه در هفته و هر جلسه 10 ست فعالیت 1 دقیقه ای بود که با 14 متر در دقیقه شروع و در هفته هشتم به 28 متر در دقیقه رسید. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین و مصرف مکمل رت ها  قربانی، بافت قلب برداشته و برای اندازه گیری شاخص های مورد نظر استفاده شد.
    یافته ها
    سطوح قلبی BAX و Bcl2 اختلاف معنی داری را بین گروه ها نشان داد  (0/046)P= به طوری که بین گروه کنترل-دیابت با گروه های دیابت-مکمل، دیابت-تداومی، دیابت-تناوبی، دیابت-تداومی-مکمل و دیابت-تناوبی-مکمل، گروه دیابت-سالین با گروه های دیابت-تداومی، دیابت-تناوبی، دیابت-تداومی-مکمل و دیابت-تناوبی-مکمل اختلاف معنی داری وجود دارد (0/001>P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که تمرینات ورزشی باعث افزایش Bcl-2 و کاهش Bax می شود. این بهبود هنگامی که با مصرف رزوراترول همراه شد، بیشتر بود.
    کلیدواژگان: رزوتراول، تمرین تداومی، تمرین تناوبی، دیابت، آنتی اکسیدان
  • اتنا یزدان شناس*، مقصود پیری، الهام یزدان شناس صفحات 122-133
    مقدمه
    در سال های اخیر داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب بسیاری مورد استفاده قرار گرفته اند که اکثرا دارای اثرات جانبی جدی بوده و به احتمال زیاد کیفیت زندگی بیماران را نیز تحت تاثیر قرار می دهند. در این زمینه تمرینات ورزشی می تواند بعنوان یک روش درمانی غیردارویی برای افسردگی و اضطراب توصیه شود.
    مواد و روش ها
    در پژوهش حاضر، 48 بچه موش نر به عنوان آزمودنی های تحقیق انتخاب شدند و از روز 2-14 به مدت 180 دقیقه از مادرشان جدا شدند. سپس برای تعیین گروه های تجربی و کنترل، در روز 21 این موش ها به صورت تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند. گروه ها شامل کنترل، با استرس جدا شدن از مادر، تردمیل، فلوکستین بود. گروه ها از روز 2-14 جدایی از مادر را تجربه کردند بجز گروه شاهد که از همان ابتدا به همراه مادر نگهداری می شدند. گروه های تمرینی، از روز 21 ام تولد، شروع به تمرین روی تردمیل کردند. سپس سطوح تستوسترون و کورتیزول تمامی گروه ها اندازه گیری شد و داده های بدست آمده مورد آنالیز آماری با روش های آماری t-test و Anova، در سطح معنی داری 05/0P<، قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد استرس جدایی از مادر، بصورت معنی داری، سطوح کورتیزول را افزایش و سطح تستوسترون را کاهش داده است. از طرفی ورزش اجباری، در مقایسه با گروه با استرس جدایی از مادر و گروه فلوکستین موجب افزایش تستوسترون و کاهش قابل ملاحظه کورتیزول شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که تمرینات ورزشی، در دوران نوجوانی، موجب کاهش استرس شده و سبب کاهش رفتارهای افسردگی و اضطراب در بزرگسالی می شود.
    کلیدواژگان: تستوسترون، کورتیزول، تردمیل، جدایی از مادر، موش صحرایی
  • آنیا آهنی آذری*، آیدین خواجه، احمد دانش صفحات 134-143
    مقدمه
    مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری های گرم منفی ایجاد کننده عفونت های دستگاه ادراری رو به افزایش است. هدف از این مطالعه، ارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBLs) در باکتری های یوروپاتوژن گرم منفی جدا شده از نمونه های ادراری ارجاع شده به آزمایشگاه های بالینی شهرستان بندر ترکمن بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 138 نمونه ادرار از بیماران مشکوک به عفونت ادراری جمع آوری شد. در نمونه های مثبت، یوروپاتوژن های گرم منفی با استفاده از آزمون های میکروب شناسی و بیوشیمیایی استاندارد شناسایی شده و الگوی مقاومتی آنتی بیوتیکی آن ها به روش انتشار در دیسک تعیین شد. سپس تست تایید فنوتیپی برای تشخیص تولید ESBL انجام شد.
    یافته‎هااز 96 جدایه گرم منفی، بیشترین موارد جدا شده عبارت بودند از: اشریشیاکلی (88/5 درصد)، کلبسیلا پنومونیه (5/2 درصد)، آنتروباکتر کلوآکه (4/2 درصد) و سودوموناس ائروژینوزا (2/1 درصد). جدایه های اشریشیاکلی بیشترین میزان مقاومت را نسبت به آنتی بیوتیک های آمپی سیلین، نیتروفورانتوئین و سفالوتین و کمترین میزان مقاومت را نسبت به آنتی بیوتیک نورفلوکساسین از خود نشان دادند. از 35 جدایه مقاوم به سفوتاکسیم، 29 جدایه ESBL مثبت بودند.
    نتیجه‎گیری
    در این مطالعه، شایعترین علت عفونت ادراری، اشریشیاکلی بود. فراوانی ESBL ها در جدایه های اشریشیاکلی مشابه نتایج مطالعات دیگران بود اما در جدایه های کلبسیلا پنومونیه بسیار بالا بود. نتایج این مطالعه نشان دهنده روند افزایشی مقاومت نسبت به سفالوسپورین های وسیع الطیف است لذا انجام آزمایش آنتی بیوگرام قبل از تجویز آنتی بیوتیک و پرهیز از مصرف خودسرانه آن امری اجتناب ناپذیر به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مقاومت آنتی بیوتیکی، باکتری های گرم منفی، عفونت های ادراری بتالاکتاماز
  • مجید عباس زاده، حسن متین همایی*، پروین فرزانگی صفحات 144-156
    مقدمه
    مصرف استروئیدهای آنابولیک - آندروژنیک توسط ورزشکاران آثار سوئی بر ساختار و عملکرد ارگان های بدن مانند دستگاه تناسلی دارد. هدف از این تحقیق مطالعه تاثیر یک دوره مصرف بولدنون، تمرین استقامتی و مقاومتی بر نشانگرهای آسیب بافت بیضه در موش های ویستار بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 77 سر موش صحرایی نر در 11 گروه کنترل، شم، بولدنون، اسیدگالیک-تمرین مقاومتی- بولدنون، مقاومتی-بولدنون، گالیک- استقامتی- بولدنون، عناب- استقامتی-بولدنون، استقامتی-بولدنون، عناب- مقاومتی- بولدنون، گالیک- بولدنون، عناب- بولدنون تقسیم شدند. برنامه تمرین مقاومتی شامل هشت هفته صعود از نردبان سه جلسه در هفته با شدت 50-120 درصد وزن بدن و برنامه تمرینات استقامتی هم دویدن روی تردمیل، سه روز در هفته، هر روز 30 دقیقه با سرعت 12 متر در دقیقه بود. تجزیه و تحلیل آماری داده ها توسط تحلیل واریانس دو راهه محاسبه گردید.
    یافته ها
    همه گرو ه ها نسبت به شروع دوره افزایش وزن معنی داری داشتند. در گروه بولدنون ، بیشترین میزان آسیب به لحاظ از هم گسیختگی بافتی و تغییرات دژنراتیو مشاهده گردید. در گروه بولدنون- عناب و بولدنون- تمرین مقاومتی قطر و اندازه لوله های اسپرم ساز تقریبا برابر یکدیگر بوده و غشای پایه نیز دارای مشخصات طبیعی می باشد. اما در گروه بولدنون- استقامتی، قطر لوله های سمینیفر با  یکدیگر متفاوت بودند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد بولدونون موجب آسیب به ساختار بافت بیضه و تغییرات دژنراتیو می شود و احتمالا مصرف همزمان عناب، تمرین مقاومتی باعث کاهش آسیب های بافت بیضه ناشی از تزریق بولدنون نسبت به تمرینات استقامتی می شود.
    کلیدواژگان: استروئید آنابولیک، تمرین مقاومتی و استقامتی، بافت بیضه، رت
|
  • Faeze Novzari, Seyed Ali Mortazavi, Akram Sharifi*, Elahe Kargozar Pages 1-13
    Introduction
    In recent years, the properties of Satureja plant have been proven as an antiviral, anti-inflammatory, antibacterial, antifungal, antispasmodic, stomach enhancer, pain relief as well as a cure for infectious diseases and digestive aids.
    Materials and Methods
    In this study, the effect of adding Satureja extract on three levels (0.1, 0.09 and 0.08 %) in three replications was investigated on antioxidant activity, phenolic compounds and survival of Bifidobacterium bifidum bacteria and Lactobacillus acidophilus in the probiotic low calorie yogurt. We also evaluated these changes during 21 days of storage and compared with the control sample.
    Results
    The results showed that the number of lactobacillus acidophilus increased in all samples of yoghurt during the first to the fourteenth day after production. However, from 14th to 21st days after production, it was significantly lower than the first day of production. The highest number of lactobacillus acidophilus was found in probiotic yogurt containing 0.09 of satureja extract and also in 0.1, 0.08 as well as probiotic control cases. The results of antioxidant activity were indicated during the storage period. The highest antioxidant activity was observed in the yoghurt sample containing 0.1 satureja extracts. The phenolic compounds did not significantly decrease with increasing storage time until the 14th day. However, the difference was significant until the 21st day of storage.
    Conclusion
    The results showed Satureja extract can be used as a functional extract in probiotic yogurt
    Keywords: yogurt, probiotic bacteria, antioxidant activity, phenolic compounds, satureja
  • Ahmad Abdi*, Seyedeh Maryam Mostafavian, Maryam Davaran, Tahereh Haeri Pages 14-25
    Introduction
    The aim of the present study was to examine the protective effect aqueous extract of red Crataegus pentaegyna after high intensity running training on cardiac injury biomarkers in male rats.
    Materials and Methods
    Twenty Wistar male rats, 140-173 g weight, were randomly classified into saline-control (SC), saline-training (ST), Crataegus-Pentaegyna -control (CPC), and Crataegus-Pentaegyna -training (CPT) groups. Training groups have performed a high-intensity running program (34 m/min, 60 min/day, 5 days/week) on a motor-driven treadmill for eight weeks. The CPC and CPT groups were orally fed with Crataegus-Pentaegyna extraction (500mg/kg) and the same amount of saline was given to the SC and ST groups. The rats were sacrificed seventy- two hours after the last training session. Then, the heart tissue was excised and immediately frozen in liquid nitrogen and stored at -80 °C. The plasma was also collected for measuring the biomarkers. Statistical analysis was performed using a one way analysis of variance, and significance was accepted at p< 0.05.
    Results
    The results showed the high intensity running significantly increased the levels of cTnI, LDH and CK in heart and plasma of rats. The levels of cTnI, LDH and CK in a CPC in heart and plasma were significantly decreased versus the ST group.
    Conclusion
    Our findings showed that a Red Crataeguse-Pentaegyna may prevent the cardiac injury biomarkers in rats as a result of intensity endurance training.
    Keywords: Cardiac Injury, Training, rats, Red Crataegus
  • Maryam Morvaridi, Ali Mashhadi*, Zohre Sepehri Shamloo Pages 26-35
    Introduction
    Social anxiety disorder is the most prevalent anxiety disorder. The psychological therapy has focused on treating an aspect of damaged underlying factors in anxiety. The purpose of this study was to investigate the efficacy of group therapy based on emotional schema therapy on the decrease of anxiety sensitivity in women with social anxiety disorder.
    Materials and Methods
    This study was the quasi-experimental type with pretest - posttest and control group. The study population consisted of all women with social anxiety disorder and have 18 to 35 years old who referred to the psychological clinic of the Ferdowsi university of Mashhad. According to the sample size in the previous research, 24 people were selected through convenience sampling method and were selected according to inclusion and exclusion criteria. Then divided randomly into experimental and control groups. Clinical Structured Garfield and Marcus’s anxiety sensitivity questionnaire were used in this study. Emotional schema group therapy was performed in 10 sessions once a week. The questionnaire was completed in the post-test.
    Results
    Findings showed that Emotional schema group therapy reduced the anxiety sensitivity of the patients with social anxiety in the experimental group compared to the control group. (F=346/86, p<0/001., Mean of experimental group= 35/41)
    Conclusion
    The use of emotional schema therapy can be effective in reducing the anxiety sensitivity of women with social anxiety disorder.
    Keywords: social anxiety disorder, emotional schema therapy, anxiety sensitivity, woman
  • Mohammad Rostami*, Elahe Neshat Pages 36-56
    Introduction
    Malaria is an infectious disease which has caused serious problems in regard to human health. In order to control and cure Malaria, we need the correct diagnosis and required treatments. In the present report, we present a new automatic method for diagnosing Malaria and its parasite by using an image processing technique and nervous system.
    Materials and Methods
    In this method, we started with pre-processing to separate the red globules from the image with the help of an active contour model. Then by using wavelet function, we separated 840 features from the image. Afterward, with the advantage of vector supporting machine, we categorized the globules into normal and abnormal.
    Results
    In comparison to the past, the process of diagnosis improved and we have reached the result of 99.78%.
    Conclusion
    In the pre-processing level, the noiser which has been recognized for categorization of red globules separated from the choice and then by using wavelet, we extract the features. We have tested and analyzed the data by using some nervous system and vector supporting machine.
    Keywords: active contour model, categorization, extracting features, malaria, vector supporting machine, wavelet
  • Mahbubeh Setorki*, Mojgan Daneshkhah Pages 57-69
    Introduction
    The aim of this study was to investigate the effect of Artemisia persica (AP) extract on seizure and behavioral problems induced by PTZ in male rats.
    Materials and Methods
    70 male mice were randomly divided into the seven groups including control (normal saline), model (PTZ at a dose of 35 mg/kg with 48h intervals and at 60 mg/kg on the 10th day), intervention groups (PTZ with 48h intervals and extract at doses of 100, 200 and 400 mg/kg daily) and flumazenil and diazepam groups (PTZ, extract at 400 mg/kg and flumazenil or diazepam on the 10th day). Tail suspension test (TST), rotarod, elevated plus maze (EPM) and open -filed were used to evaluate behavioral disorders.
    Results
    Treatment of PTZ-kindled mice with Artemisia persica extract and diazepam caused a significant increase in a seizure onset time (P<0.05). A significant reduction in the center square entrance in the open-field test and a significant increase in the duration of immobility time in the TST were observed in the PTZ-kindled mice (P <0.05). Treatment with different doses of Artemisia persicaextract resulted in minor and non-significant improvement of these parameters. PTZ also increased the number of entries and the time elapsed in the closed arm and reduced the number of entries and the time elapsed in the open arm of the EPM. The Artemisia persicaextract caused a minor and non-significant improvement.
    Conclusion
    Different doses of Artemisia persica extract showed no significant effect against seizure, depression, and anxiety caused by PTZ in mice. It is suggested that future studies focus on plant compounds.​
    Keywords: Artemisia persica, Depression, Anxiety, Seizure, PTZ
  • Hadi Hossinpour, Hamid Motamedi, Ali Mohammadi Bardbori, Rasoul Yousefi Mashouf* Pages 70-81
    Introduction
    One of the reasons for drug resistance in Escherichiacoli isolates is the production of broad-spectrum beta-lactamases. The widespread use of antibiotics in the agricultural and dairy industry has led to raisingin antibiotic resistance. Therefore, the aim of this study was to investigate the phenotypic and molecular ESBLs production among E. coli isolated from food.
    Materials and Methods
    This descriptive cross-sectional study was carried out by 93 E. coli isolated from food and poultry in Hamadan in 2017. Then, the microbial susceptibility of the beta-lactamase producing isolates was determined using the (Combined teat CT) method and according to CLSI (2015) guidelines. Also, molecular identification of genes producing ESBLs (blaSHV, blaCTX-1, and blaTEM-1) was performed by PCR method.
    Results
    Evaluation of microbial susceptibility showed that the highest antibiotic resistance was observed for nalidixic acid (%88.4), ampicillin (%76.8), tetracycline (%82.8), and sulfomethoxazole (%67). Resistance to ceftazidime, Cefoxitin, aztreonam, cefotaxime was not observed in this study. The genotypic study by PCR method showed that the frequency of blaSHV, blaCTX-1, and blaTEM-1genes in E. coli isolated from food (%5.37), (%19.35) and (%29.03), respectively.
    Conclusion
    E.coli isolated from food showed high resistance to antibiotics such as ampicillin, sulfomethoxazole, and tetracycline. On the other hand, the PCR method is more sensitive than the culture method.
    Keywords: Escherichia coli, broad-spectrum beta-lactamase (ESBLs), PCR
  • Madiyeh Ebrahimnia*, Alireza Hosseini Kakhk, Amirhossein Haghighi Pages 82-97
    Introduction
    Size and strength of skeletal muscles are reduced during aging. It seems research on potential interventions that can reduce the loss of function is very important. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks of combined exercise with and without blood flow restriction on serum levels of myostatin, folinolatin and IGF-1 in the elderly women.
    Materials and Methods
    40 older women with ranging from 55-70 years were randomly divided into four groups, 1) combined exercises with a blood flow restriction, 2) low intensity exercise without blood flow restriction, 3) combined exercise with high intensity without blood flow restriction and 4) control group. The Training program included resistance and aerobic training in eight weeks (three sessions per week). Serum levels of myostatin, follistatin and IGF-1 were measured before and after the training period. One-way repeated-measures ANOVA was used to assess the effect of training protocols. The significance level was set at P <0.05.
    Results
    There was a significant difference among the groups in serum follistatin and myostatin levels (p = 0.0001). Although there was a significant increase in the pre-post test level of IGF-1, there was no significant change in the level of IGF-1 among the groups (p>0.05).
    Conclusion
    The use of combined exercise with vascular occlusion in elderly women leads to positive effects of anabolic agents in preventing muscle atrophy. It is recommended that combined exercise includes in the training program for elderly women.
    Keywords: combined exercise training, vascular occlusion, indices of muscle growth factors, elderly women
  • Mahsa Yaghobinejad, Somaye Toolee, Heidar Solhjoo, Aliasghar Bashghareh, Aliasghar Nohesara, Tayebe Rastegar* Pages 98-111
    Introduction
    The aim of this study was to evaluat the protective effect of osteocalcin on testis tissue in adult azoospemic mice.
    Method and materials
    25 Adult male mice were divided into five groups: the control group received normal saline for two months, PBS- DMSO group (received DMSO and after 5weeks they received PBS for 30 days), and busulfan group received a single dose of 40mg/kg busulfan intra-peritoneally, and busulfan-PBS group received 40mg/kg busulfan and after 5 weeks PBS daily for a month, and the busulfan- osteocalcin group received 3ng/g/d osteocalcin, daily for one month, 5 weeks after a single dose of busulfan. Finally, after removal of the testis, tissues were fixed in bouin solution and stained by H&E. the sections were evaluated, and morphometric tests were done.
    Results
    No significant reduction was found in body weights of the groups, however, left testis weight in the osteocalcin group showed a significant raise in comparison with the azoospermic group (p˂0/05). Moreever, a significant increase in seminiferous tubule diameter was observed in the osteocalcin group in comparison with the control group (p˂0/05). Testicular epithelium height was significantly increased in the osteocalcin group versus the azoospermic group (p˂0/05). There weren’t any significant changes in sertoli, leidyg, myoid counting among all the groups. The total number of spermatocyte, round spermatid, elongated spermatid, and spermatogonia cells showed a significant increase in the osteocalcin group in compared to the busulfan and busulfan-PBS groups (p˂0/05).
    Conclusion
    Osteocalcin can improve the cytotoxic effect of busulfan on spermatogenic cells, also can improve spermatogenesis.
    Keywords: osteocalcin, testis morphometery, azoospermy, busulfan
  • Anahita Salehi, Parvin Farzanegi*, Hajar Abbaszadeh Pages 112-121
    Introduction
    Diabetes is the leading cause of mortality. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of interval and continuous training with resveratrol on the apoptosis markers (Bax and Bcl2) of heart tissue in streptozotocin-induced diabetic rats.
    Materials and Methods
    In this experimental study, wistar male rats were divided into 8 groups (control-healthy (n=7), control diabetes (n=7), diabetes-saline, diabetes-supplement, diabetes-continuous training, diabetes-interval training, diabetes- continuous training- supplement, and diabetes- interval training -supplement).
    The main continuous training program included 8 weeks, five sessions per week, 15-20 m / min and 60 minutes and interval training included 8 weeks, 3 sessions per week. Resveratrol at a dose of 20 mg per kg body weight was injected to the supplement groups.  The rats have been sacrificed 48 hours after the last trainingand supplements session> Then, the heart tissue is removed and used to measure the desired variables.
    Results
    The heart levels of BAX and Bcl2 showed a significant difference between the groups (P = 0.046). The data showed a significant difference between the control diabetes with the diabetes-supplement, diabetes-continuous training, diabetes-interval training, diabetes- continuous training- supplement, diabetes- interval training -supplement (P <0.001).
    Conclusion
    The results of this study showed that exercise trainings increase the Bcl2 and decrease Bax levels. This improvement was higher when resveratrol was used.
    Keywords: Continuous Exercise, Interval Exercise, Diabetes, Antioxidant, resveratrol
  • Atena Yazdanshenas*, Maghsoud Peeri Pages 122-133
    Introduction
    Antidepressants and anti-anxiety drugs have been used in recent years, and most of these drugs have serious side effects as well as likely to affect the quality of life of patients. In this area, exercise has beneficial effects for the health of individuals which can be recommended as a non-prescriptive therapeutic approach for depression and anxiety.
    Materials and Methods
    In the present study, 48 male rats were selected and separated from their mothers from 2 to 14 days during 180 minutes. Then, to determine the experimental and control groups, on the 21st day, these randomly assigned random variables were divided into the four groups. The groups experienced maternal separation from 2 to 14 days, except for the control group that was kept at the beginning with the mother. Training groups began practicing on the treadmill since the 21st birthday. Then, the testosterone and cortisol levels of all groups were measured. The training groups also started treadmill workout on the 21st birthday. The testosterone and cortisol levels of all groups were measured and the data were statistically analyzed by T and ANOVA methods at a significant level (P< 0.05).
    Results
    The results showed the maternal stress severity significantly increased cortisol and decreased testosterone levels. On the other hand, exercise showed an increase in the testosterone levels compared to the stress and fluoxetine groups. It also significantly reduced cortisol levels.
    Conclusion
    The results of the study showed the exercise reduced stress and decreased depression and anxiety behaviors in adulthood during adolescence.
    Keywords: Testosterone, Cortisol, treadmill, maternal seperation, Rat
  • Ania Ahani Azari*, Aydin Khajeh, Ahmad Danesh Pages 134-143
    Introduction
    Antibiotic resistance is increasing in gram-negative bacteria that cause urinary tract infections. The aim of this study was to evaluate antibiotic resistance pattern and frequency of broad-spectrum β-lactamases (ESBLs) among gram-negative bacteria isolated from urine samples referred to clinical laboratories in Bandar Torkaman, Iran.
    Materials and Methods
    In this study, 138 positive urine samples were collected from patients with suspected urinary tract infection. In positive samples, gram-negative europathogens were identified using standard microbiological and biochemical tests and their antibiotic resistance patterns were determined by propagation in the disk method. Then, a phenotypic confirmatory test was performed for the detection of ESBLs producers.
    Results
    96 samples were positive for urinary infection due to gram-negative bacteria. The most isolated cases were: Escherichia coli (88.5%), Klebsiella pneumonia (5.2%), Enterobacter cloace (4.2%) and pseudomonas aerouginosa (2.1%). The E. coli isolates showed the highest resistance to ampicillin, nitrofurantoin and cefalotin and the lowest resistance to norfloxacin. Of the 35 isolates resistant to cefotaxime, 29 isolates were positive for ESBLs.
    Conclusion
    In this study, the most common cause of UTI was E. coli (88.5%). The frequency of ESBLs in E. coli isolates was similar to the results of other studies but it was very high inK. pneumonia isolates. The results of this study indicate an increasing trend of resistance to Extended-Spectrum cephalosporins. Therefore, antibiogram test before the antibiotic prescription could be a retional strategy to avoid further antibiotic resistance.
    Keywords: Antibiotic resistance, Betalactamase, Gram negative bacteria, Urinary tract infections
  • Majid Abbaszadeh, Hassan Matinhomaee*, Parvin Farzanegi Pages 144-156
    Introduction
    The use of anabolic-androgenic steroids by athletes has some effects on the structure and function of the organs of the body, such as the genital system. The purpose of this study was to investigate the effect of anabolic steroid Boldenone, endurance and resistance training on testicular tissue damage in Wistar rats
    Materials and Methods
    77 Wistar rats were randomly divided into the eleven equal groups: control, sham, Boldenone, Gallic acid + Resistance training + Boldenone, Resistance training + Boldenone, Gallic acid + Endurance training + Boldenone, zizyphus jujube + Endurance training + Boldenone, Endurance training + Boldenone, zizyphus jujube + Resistance training + Boldenone, Gallic acid + Boldenone, zizyphus jujube + Boldenone. The resistance exercise protocol consisted of three exercise sessions per week of the climbing ladder for eight weeks, and endurance training for each session 30 minutes at a speed of 12 m / min. Data analysis was performed by two way analysis of variance.
    Results
    The highest rate of tissue failure and degenerative changes were observed in the Boldenone group. The diameter and size of the Seminiferoustubules are equal and the base membrane is normal in the Boldenone + zizyphus jujube and Boldenone + Resistance training groups. However, the diameter of the tubes was different for each other in the Boldenone+ endurance training group.
    Conclusion
    Boldonone can damage testicular tissue structure and degenerative changes. It is possible that resistance training with jujube supplementation to endurance training can reduce the testicular tissue damage-induced the boldonone injection.
    Keywords: Anabolic Steroid, Resistance, endurance training, Testicular tissue, Rat