فهرست مطالب

بهره برداری و پرورش آبزیان - سال هفتم شماره 4 (زمستان 1397)

نشریه بهره برداری و پرورش آبزیان
سال هفتم شماره 4 (زمستان 1397)

  • 84 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1397/12/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • زهرا عرب بالاجلینی*، سید عباس حسینی، رسول قربانی، صادق آتشی صفحات 1-8
    وجود انواع مختلف ترکیباتی از جمله رنگدانه هایی نظیر کاروتنوئید ها و ترکیبات فنولی باعث بروز عملکرد آنتی اکسیدانی می شوند. ریز جلبک اسپیرولینا به علت سطوح بالای رنگدانه ی فایکوسیانین و ترکیبات فنولی فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی از خود نشان می دهد. عوامل بسیاری در بروز تنش در ریزجلبک ها موثرند; که باعث تغییر در ترکیبات درونی ریز جلبک ها می شوند. یکی از مهم ترین این عوامل تنش شوری است که جزء فاکتورهای محیطی است، که باعث تغییرات بسیاری در ساختمان و مواد مغذی ریز جلبک ها می شود. در این کار تحقیقاتی فعالیت آنتی اکسیدانی ناشی از ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی آن، تحت تاثیر غلظت های مختلف نمک برآورد شد. نتایج حاکی از آن بود که تنش شوری اثرات قابل توجهی بر روی میزان فعالیت آنتی اکسیدانی ریز جلبک اسپیرولینا و ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی آن می گذارد. کمترین میزان رشد در گروه شاهد دیده شد و بیشترین میزان رشد ویژه در غلظت 02/0 نمک دیده شد و همچنین بیشترین میزان ترکیبات فنولی در روز ششم همه ی تیمارها دیده شد. در مورد محتوای فلاونوئیدی بیشترین میزان مربوط به روز ششم شاهد بوده و در سایر تیمارها بیشترین میزان ترکیبات فنولی در روز چهارم مشاهده شد و پس از آن روند نزولی داشته است. در غلظت 04/0 و 08/0 نمک، روز هشتم وضعیت به نسبت بهتری را در ترکیبات فلاونوئیدی دیده شد.
    کلیدواژگان: آلودگی فلز سنگین سرب، Spirulina platensis، فعالیت آنتی اکسیدانی، محتوای فنولی و فلاونوئیدی
  • حدیثه کشیری*، علی شعبانی، کامران حیدری، محمدرضا ایمانپور صفحات 9-19
    کشت سلولی مغز ماهیان دارای پتانسیل بالایی در بررسی واکنش های مختلف به مواد سمی، نوترینت ها و عوامل رشد می باشند. در این تحقیق، به منظور بررسی امکان تهیه کشت طولانی مدت از مغز تاس ماهی ایرانی، شناسایی سلول های بنیادی عصبی و تعیین درجه حرارت بهینه رشد سلول ها، بخش های جلویی (لوب بویایی)، میانی (لوب بینایی) و عقبی (مخچه) مغز تاس ماهی ایرانی به طور مجزا در محیط DMEM/F12 حاوی FBS٪15، پنی سیلین-استرپتومایسین و آمفوتریسین در انکوباتور (25 درجه سانتی-گراد، CO2٪5) قرار داده شدند. سلول های به دست آمده غالبا دوکی شکل بودند. در بین سلول های کشت داده شده از بخش های مختلف مغز، سلول های بخش عقبی مغز پس از طی بیش از 8 ماه و 9 پاساژ همچنان به رشد و تکثیر خود ادامه می دهند. به منظور تعیین درجه حرارت بهینه رشد سلول های مغز تاس ماهی ایرانی، سلول ها در درجه حرارت های 20، 22، 25 و 28 درجه سانتی گراد قرار گرفته و تعداد سلول ها در هر تیمار دمایی جهت ارزیابی شرایط رشد بررسی گردید. بالاترین رشد سلول ها در شرایط آزمایشگاهی در درجه حرارت 25 درجه سانتی گراد مشاهده گردید. به منظور حفظ ذخیره سلولی، کشت های به دست آمده در ازت مایع منجمد شدند. به منظور شناسایی سلول های بنیادی عصبی، واکنش پذیری سلول های حاصل از کشت بخش عقبی مغز با مارکر آنتی نستین بررسی گردید که در این میان، ٪11 سلول ها واکنش مثبت نشان دادند. با توجه به پایداری بالای کشت های به دست آمده از ناحیه عقبی مغز، می توان از آن در زمینه های تحقیقاتی مختلف همچون شناسایی ویروس، اکوتوکسکولوژی و بیان ژن استفاده نمود.
    کلیدواژگان: آمفوتریسین، پاساژ، درجه حرارت بهینه، ماهی قره برون
  • جواد الله بیگی چم جنگلی*، عبدالمجید حاجی مرادلو، حامد کلنگی میاندره صفحات 21-28
    گزارش های زیادی درباره ی اثر گیاهان داروئی به عنوان محرک رشد و تغذیه در گونه های مختلف آبزیان ثبت شده است، با توجه به توسعه سیستم های متراکم پرورشی آبزیان و ضرورت استفاده از گیاهان داروئی به عنوان محرک رشد مطالعه حاضر انجام گردید. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر جیره های غذایی حاوی سطوح مختلف پوست پرتقال (Citrus sinensis) بر شاخص های رشد ماهی کپور معمولی (Cypinus carpio) بود. بدین منظور240قطعه بچه ماهی با میانگین وزن (50/20±13/0گرم) در12تانک فایبر گلاس150لیتری توزیع شد و با جیره های غذایی حاوی سطوح 0، 1، 3 و 5 گرم در کیلوگرم پودر پوست پرتقال اضافه شده به غذای تجاری در 3 تکرار به مدت 56 روز غذادهی شدند. تغذیه ماهیان در دوره آزمایش 2 بار در روز و به میزان 3 % وزن زنده صورت گرفت.در انتهای دوره عملکرد رشد اندازه گیری شد . مقایسه میانگین ها در بین تیمار های پرورشی نشان می-دهد که با افزایش پوست پرتقال در جیره غذایی تا 5 گرم در کیلوگرم سبب بهبود تمام فاکتورهای مربوط به رشد گردید اما هیچ گونه اختلاف معناداری بین تیمارهای آزمایشی در تمام شاخص های رشد شامل وزن اولیه، وزن نهایی، طول اولیه، طول نهایی، افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه، افزایش وزن روزانه، درصد افزایش وزن بدن، فاکتور وضعیت، ضریب تبدیل غذایی مشاهده نشد (0/05>P)، این مسئله ممکن است ناشی از عدم استفاده از دوزهای مناسب و یا دوره کم غذادهی با جیره اصلاحی بوده باشد. بر اساس نتایج بررسی حاضر هیچ گونه تفاوت معناداری در تمام فاکتورهای مربوط به رشد ماهی با غذای حاوی پوست پرتقال نسبت به گروه شاهد مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: پوست پرتقال، محرک رشد، بچه ماهی کپور معمولی، شاخص های رشد
  • نسرین چوبکار* صفحات 29-40
    تالاب ها زیست بوم های آبی هستند که حافظ درخت تکاملی از تک سلولی تا جانوران عالی می باشند و از این رو مهم ترین بانک ژنی گیاهی و جانوری کره زمین بعد از جنگل های بارانی به شمار می آیند. تالاب شادگان بزرگترین تالاب ایران، در جنوب استان خوزستان واقع شده است. این تالاب علاوه بر ظرفیت های متنوعی که دارد، از بعد شیلات و محیط زیست نیز حائز اهمیت می باشد. هم اکنون نام تالاب شادگان به علت آسیب های زیاد وارده به آن در فهرست تالاب های در معرض نابودی جهان قرار گرفته است. شایان ذکر است که در حوزه مباحث زیست محیطی، ایده آل ترین مدیریت، در راستای تعادل محیط است. در چنین شرایط بحرانی برای نجات جان اکوسیستم و اجزای جانداران آن، آبگیری تالاب بسیار مهم است از این رو احیاء تالاب ها در استان خوزستان و آبگیری آنها توسط زه آب های کشت و صنعت نیشکر، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این تحقیق تاکید بر جنبه های مثبت و تاثیرگذار ورود زه آب نیشکر به تالاب شادگان با رویکرد بهبود وضعیت آبزی پروری در منطقه و مهار ریزگردها می باشد.
    کلیدواژگان: تالاب شادگان، زه آب نیشکر، آبزی پروری، مهار ریزگردها
  • نرگس جوادزاده*، نرجس پذیرش، حدیده معبودی صفحات 41-52
    پژوهش حاضر با هدف تعیین دوز بیهوش کنندگی، کشندگی و بررسی تاثیر اسانس گل میخک بر شاخص های خونی ماهی برزم لب پهن مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 78 قطعه ماهی 3 ± 100 گرمی در 5 تیمار مورد آزمایش قرار گرفتند. دوز موثر بیهوشی برای اسانس گل میخک 200 میلی گرم در لیتر تعیین شد. دوز صددرصد کشندگی به میزان 2600 میلی گرم در لیتر بدست آمد. به منظور بررسی فاکتور های خونی، از ورید ساقه دمی در ساعات صفر،‏ شش، دوازده و بیست و چهار بعد از بیهوشی خونگیری انجام شد، فاکتور های خونی شامل تعداد گلبول سفید، تعداد گلبول قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت MCV، MCH، MCHC اندازه گیری گردید.درصد هماتوکریت افزایش معنی داری در تیمار کشندگی با تیمار شاهد نشان داد. میزان هموگلوبین، mchc، تعداد گلبول قرمز و سفید، درصد هتروفیل، لنفوسیت، ائوزینوفیل، مونوسیت و mcv در ساعات متفاوت پس از بیهوشی اختلاف معنی دار نداشتند و روند رو به افزایش mcv، به ترتیب از تیمار شاهد به سمت تیمار کشندگی مشاهده شد. در مورد میزان غلظت متوسط هموگلوبین در گلبول قرمز افزایش معنی داری در تیمارکشندگی با سایر تیمارها (به جز تیمار ساعت 24) مشاهده شد در نهایت با توجه به اینکه ماده بیهوشی اسانس گل میخک تاثیرات منفی پایدار بر فاکتورهای خونی ماهی برزم لب پهن نداشته و این تاثیرات بعد از 24 ساعت به حالت اولیه برگشته اند و به لحاظ ایمن بودن این ماده بیهوشی برای ماهی مورد استفاده و همچنین نداشتن تاثیرات منفی بر محیط زیست، این ماده بیهوش کننده جهت کاهش استرس در راستای توسعه آبزی پروری توصیه می شود.
    کلیدواژگان: Barbus barbulus، فاکتورهای خونی، بیهوش کنندگی، کشندگی، اسانس گل میخک
  • محمد خادمی حمیدی* صفحات 53-62

    این آزمایش با هدف تاثیر استفاده از کرم خاکی (Eisenia fetida) زنده به عنوان مکمل غذایی بر کیفیت آب مخارن پرورش ماهی قزل آلای رنگین‌کمان طراحی شد. ماهیان با میانگین وزنی 58 گرم در قالب طرح کاملا تصادفی در 4 تیمار و هر یک در 3 تکرار تقسیم شدند. ماهی قزل آلا با سطوح مختلف (شاهد- بدون کرم (صفر درصد)، T1 (25 درصد)، T2 (50 درصد) و T3 (75 درصد)) جیره غذایی از کرم زنده (با احتساب 50 درصد رطوبت) به‌مدت 8 هفته در دمای (18 درجه سانتی‌گراد) تغذیه شدند. در پایان آزمایش، فاکتورهای کیفی آب شامل PH (بیش‌ترین شاهد 7/9، کم ترین تیمار 3 4/7) DO (بیش ترین تیمار 3 7/8، کم ترین شاهد 6/7)، TSS، TAN (بیش‌ترین شاهد 0/16، کم ترین تیمار 3 057/0)، NO2-(بیش ترین شاهد 0/05، کم ترین تیمار 3 0/01)وNO3-(بیش ترین شاهد 6/6، کم‌ترین تیمار 3 3/35)سنجیده شد. مقایسه میانگین های به‌دست آمده از این فاکتورها نشان از اختلاف معنی دار [Dr.1] آماری PH شاهد با دیگر تیمارها، DO و TSS بین همه تیمارهای آزمایشی داشت (P<0/05). میزان TAN در نمونه‌برداری اول تیمارهای فوق دارای اختلاف معنی دار آماری بودند (05/0P<)، اما این مقدار در نمونه‌برداری آخر نشان گر کاهش مقدار TAN و عدم اختلاف آماری معنی دار بین تیمار 2 و تیمار 3 [Dr.2] بود (P≥0/05). مقایسه  NO2-و NO3- در نمونه‌برداری های متوالی کاهش معنی دار آماری بین همه تیمارها، با افزایش میزان کرم در غذا، مشاهده شد (P<0/05). استفاده از کرم خاکی در سطح 50 درصد بهترین افزایش رشد و کیفیت آب مخازن را داشت.

  • الهام اسماعیل زاده رودسری، پدرام حاتمی، محمدرضا میرزایی* صفحات 63-70
    مطالعه حاضر به منظور بررسی و مقایسه پارامترهای ریخت سنجی اتولیت و تعیین غلظت عناصر استرونتیوم کلسیم، پتاسیم و سدیم در برشهای عرضی اتولیت در گونه حلوا سیاه از خرداد 1395 تا تیر 1396 در سواحل دریای عمان (استان سیستان و بلوچستان) صورت پذیرفت. خصوصیات زیست سنجی ماهی حلوا سیاه شامل طول کل و وزن ماهی و همچنین پارامترهای زیست سنجی اتولیت از جمله طول و وزن اتولیت مورد بررسی قرار گرفت. تعیین سن براساس وجود دوایر رشد سالانه (لایه های مات و شفاف) موجود بر روی مقاطع اتولیت صورت گرفت. بیشترین سن بدست آمده 6 سال متعلق به ماهی حلوا سیاه با میانگین وزن 28±1957 گرم و طول 3/2±3/483 سانتی متر بود. رابطه معنی داری بین طول کل و سن ماهی و همچنین وزن کل و سن ماهی مشاهده شد (05/0 p<) . همچنین ارتباط معنی دار بین طول و وزن اتولیت، بین طول ماهی و طول اتولیت و بین طول اتولیت و وزن ماهی مشاهده شد. غلظت استرانسیم به طور کلی با فاصله از هسته (سن) افزایش یافت. سدیم و پتاسیم در بین سنین 4 تا 6 سالگی تفاوت های را بین مناطق تیره و روشن (زمستانی و تابستان) اتولیت نشان دادند، اما کلسیم و استرونتیوم تفاوت فصلی را نشان نمی دادند. نتایج این تحقیق نشان داد که در گونه مورد مطالعه، دو پارامتر طول اتولیت و وزن اتولیت به عنوان شاخصهای تعیین گونه به کمک اتولیت میتواند مورداستفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: ابعاد اولیت، ورن اتولیت، Parastromateus niger، تعین سن، آنالیز عناصر
|
  • Zahra Arab Balajoleini*, Seyed Abbas Hoseini, Rasool Ghorbani, Sadegh Atashi Pages 1-8
    Heavy metals are the most important environmental pollution, which are resistant in nature. Increasing levels of heavy metals in aquatic environments has biochemical and physiological negative effects on microalgae. Microalgae increase the antioxidant content in order to protect cells from stress conditions. Probably, heavy metals cause to creating oxidative stress by producing free radical stress. This various forms reacts with lipids and will cause of lipid peroxidation, membrane damage and inactivation of enzymes; so cell life will be compromise. In this study, effect of different concentrations of Lead (5, 10, 30, 50 and 100 micrograms per liter) on the antioxidant activity, Phenolic and flavonoid content of Spirulina Platensis microalgae methanol extract was studied in a period of 8 days. High performance of Phenolic compounds, especially Phenolic acids and Flavonoids in creating ant oxidative properties is important. Estimation of antioxidant activity according to DPPH method, indicated that the compounds levels of Phenolic and Flavonoid have been increased by the microalgae in order to coping with effects of heavy metals oxidative; and the highest antioxidant activity was seen at the last days of estimation. Also, assessing the special rate of growth showed that the highest rate is belong to the control group. In addition, by increasing the Lead concentration, the growth rate had more decreased.
    Keywords: Pollution of Lead, Spirulina platensis, Antioxidant, Phenolic, Flavonoid Contents
  • hadiseh kashiri*, ali shabani, kamran heidari, mohammadreza imanpour Pages 9-19
    Cell culture from fish brain have high potential in investigation of different responses to toxins, nutrients and growth factors. In the present study, to investigate the possibility of preparing long-term culture from Persian surgeon brain, characterization of neural stem cells and determining optimum temperature for the growth of cells, the front (olfactory lobe), middle (optic lobe) and rear (cerebellum) regions of Persian sturgeon brain were placed separately in the medium of DMEM/F12 with 15% FBS, penicillin-streptomycin and amphotrisin in incubator (250C, 5%Co2). The obtained cells were mostly fusiform. Cells from rear part of the brain are still alive after more than 8 months and 9 passages. To determination of optimum temperature for the growth of Persian sturgeon brain cells, cells were exposed to temperatures 20, 22, 25 and 280C and the number of cells in each temperature treatment was investigated for surveying growth condition. The highest growth and proliferation of cells were observed at 250C. To maintain cell stocks, the cultures were cryopreserved in liquid nitrogen. To characterization of neural stem cells, reactivity of cells from rear part of the brain with anti-nestin marker was investigated, that 11% of cells were immunopositive. According to the high stability of cultures from rear part of the brain, it can be used in different research areas such as virus characterization, ecotoxicology and gene expression.
    Keywords: amphotrisin, passage, optimum temperature, Persian sturgeon
  • javadollah cham jangali*, abdolmajid haji moradloo, hamed kolangi maindareh Pages 21-28
    Many reports have been recorded on the effect of medicinal plants as growth promoters in various aquatic species. This study was carried out according to considering development of intensive aquaculture systems and the necessity to use of medicinal plants as growth stimulator. This study was examined the effect of dietary orange (Citrus sinensis) peel powder on growth performance of common carp. To this purpose, 240 fish with average weight of 13.50±.20 gr were divided into 4 groups and 3 repetitions, fish were fed for 56 day (twice a day at 3% of biomass) with experimental diets (3 supplemented diets with 0, 1, 3 and 5 gr/kg orange peel powder and control group). Fish were fed twice a day at 3% of biomass. Result of this study showed that with increase of orange peel powder to 5 gr/kg all growth parameters were improved, but these were not significant for bwi%, specific growth rate(sgr), day growth rate(dgr), body weight gane%, food conversation rate(fcr) ) than those of control group. This may be due to the inadequacy of proper doses or a moderate feeding period. Based on the results of the present study, no significant difference was observed in all growth indices with orange peel diets compared to the control group.
    Keywords: Orange peel, Stimulant growth, Common carp fingerling, Growth performance
  • Nasrin Choobkar * Pages 29-40
    Wetlands are aquatic ecosystems that keep the evolution tree from single cell to excellent animal and hence the most important gene bank are about vegetation and animal in the world after the rain forests. Shadegan wetland is the largest wetland in Iran, located south of Khuzestan province. In addition to its diverse capacities, this wetland is also important for the fisheries and environment. Nowadays, the name of the Shadegan wetland has been damaged in the list of wetlands that have been damaged. It is worth noting that in the field of environmental issues, the ideal management is in the balance of the environment. In such critical conditions, it is important to save the ecosystem and its components, so dewatering the wetland is very important. Therefore, the restoration of dry wetland in Khuzestan Province and their dehydration by sugarcane drainage are very much considered. Considering the importance of this issue, this study attempts to emphasize on the positive and influential aspects of sugarcane drainage entry in Shadegan wetland with the approach of improving aquaculture status in the area and in controlling dust.
    Keywords: Shadegan Wetland, Sugar cane, Aquaculture, Dust Inhibiting
  • Narges Javadzadeh *, Narjes Paziresh, Hadide Mabudi Pages 41-52
    This study was conducted to determine of different concentrations of clove oil (Eugenia caryophyllataon) on anesthesia, lethal stage and effect on hematological parameters on Barbus barbulus. For this purpose 78 pieces of fish with average weight: 100±3 gr, were arranged in 5 treatments: the treatment 1(control group) was not exposed to any type of anesthesia material. Four treatments were exposed to clove oil with different concentrations of (50, 100,150, 200 mg/l) of anaesthesia, and (1000, 2000, 3000 mg.L-1) doses used for lethal stage, each treatment was divided in to tree replicates. The pH, temperature of water and dissolved oxygen were 7/5-8, 20±2/65 ºC and 10±1/2 ppm, respectively. The 200 mg.L-1 of clove oil was determined as the best concentration for anesthesia and recovery. The lethal dose was 13 times of the effective dose of anesthesia and was 2600 mg.L-1. Blood samples were obtained at 0, 6, 12, 24h after anaesthesia, hematological parameters (number of red blood cells, hematocrit, hemoglobin, mean corpuscular hematoglobin (MCH), mean corpuscular volume (MCV), mean corpuscular hemogolobin concentration (MCHC), number of white blood cells, lymphocytes, neutrophils, eosinophils and monocytes) were measured. Hematocrit showed significant difference between lethal treatment and control group (P<0/5) but hemoglobin, MCHC, MCV, number of red blood cells, number of white blood cells, lymphocytes, eosinophils and monocytes did not show any significant difference between treatments (p>0.05), and the increasing trend of MCV was observed between treatments from control treatment to lethal treatment, respectively. Regarding the MCHC, there was a significant increase in lethal treatment with other treatments (except for 24 hours treatment) (p <0.05). Finally, given that the anesthetic substance of the clove oil has no lasting negative effects on hematological parameters on B. barbulus, and this effect has almost returned to its original state after 24 hours and due to the safety of this anesthetic for fish, as well as its negative effects on the environment, this anesthetic agent recommended for fisheries purposes.
    Keywords: Clove oil, Barbus barbulus, Anaesthesia, hematological parameters, Lethal
  • Mohammad Khademi Hamidi * Pages 53-62

    This experiment was designed with the aim of effecting the use of live Eisenia fetida as a food supplement on the water quality of rainbow trout rearing tanks. Fish with a weight average of 58 g were placed in a completely randomized design in 4 treatments and each in 3 replicates. The fishes fed with different levels of 0, 25, 50 and 75% (control, T1, T2 and T3) of diets from live worms (including 50% moisture content) for 8 weeks at 18 °C. Comparing means obtained from water quality factors showed a significant difference in pH of control and other treatments and also do and tss among all treatment (P<0.05). The amovnt of TAN in the first sampling was significantly different from the above treatments, but this amount in the last sampling in dedicated a dearease in TAN and No significant difference was between treatment 2 and 3. The compersion of NO2 - and NO3 - inconsecuative sampling was found a significant decrease amony all treatment with increasing the amount of worm in the food (P<0.05). The use of worm at the level of 50% had the best growth and water quality of tanck reserver.

    Keywords: Oncorhynchus mykiss, Food Eisenia fetida, Water quality, Ammonia, Nitrate
  • Elham Esmaeilzadeh Roodsari, Pedram Hatami, Mohammadreza Mirzaei * Pages 63-70
    This study aims to investigate the concentration of strontium, potassium, sodium and sodium elements along the chronological transects of sectioned sagittae otolith as well as to compare the otolith morphometric parameters of Black pomfret (Parastromateus niger) from May 2016 to June 2017 at North coast of Oman Sea (Sistan and Baluchistan province). Morphometric characteristics including total length, total weight of fish, and otolith morphometric parameters including otolith length and otolith weight were investigated. The age determination was based on the existence of annual growth rings (opaque and transparent layers) on the otolithic sections. The maximum age was 6 years old and belonged to Black pomfret with a mean weight and length of 1957 ± 28 g and 483.3 ± 2.3 mm, respectively. There was a significant relationship between total length and age of fish and total weight and age of fish (p <0.05). Furthermore, a significant relationship was observed between otolith length and weight, fish length and ottolith length, and otolith length and fish weight. The strontium concentration generally increased by the increase distance from the otolith core (age). Sodium and potassium showed differences between the dark and bright regions of otolith between the ages of 4 and 6 years. But calcium and strontium did not show a seasonal difference. Also, the results of this study showed two parameters of otolith length and otolith weight as determinants of the species using otolith can be used. Also, the results of this study showed two parameters of otolith length and weight using as a species characteristic index.
    Keywords: Otolith weight, Otolith dimensions, Parastromateus niger, Age determination, elemental analysis