فهرست مطالب

نشریه قرآن و طب
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 12، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فرهاد نادریان فر، مریم سلیمانی، حمیدرضا شیخی* صفحات 1-4
    اهداف
    اضطراب، شایع ترین واکنش روانی زنان در زمان زایمان است. یکی از روش های کاهش اضطراب زایمانی، استفاده از محرک های آوایی خوشایند، نظیر موسیقی ناشی از تلاوت قرآن کریم است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر آوای قرآن کریم بر میزان اضطراب زنان باردار کاندید زایمان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی تک گروهه با طرح پیش آزمون- پس آزمون که در سال 1397 انجام گرفت، 60 زن باردار کاندید زایمان در بیمارستان امیر زابل به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده و وارد مطالعه شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه اضطراب آشکار اشپیل برگر استفاده شد. ابتدا پرسش نامه ها با همکاری بیماران تکمیل شد و سپس سوره یوسف با صدای استاد پرهیزگار به مدت یک ساعت پخش شد. بلافاصله پس از انجام مداخلات، پرسش نامه ها مجددا تکمیل شد. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS 24 و با استفاده از آزمون T زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
     میانگین نمره اضطراب افراد شرکت کننده از 9/48±50/59 به 9/95±45/57 کاهش یافت که این کاهش از لحاظ آماری معنی دار بود (0/0001=p).
    نتیجه گیری
     موسیقی ناشی از تلاوت قرآن کریم، میزان اضطراب زنان کاندید زایمان را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: اضطراب، زایمان، موسیقی درمانی
  • عیسی عیسی زاده* صفحات 5-12
    مقدمه
    "آرامش" که در لغت به معنی حالتی نفسانی همراه با آسودگی و در اصطلاح به معنی حالت اطمینان و سکون روان آدمی است، آرزو و نیاز هر انسانی است که برای به دست آوردن آن راهکارهای مختلفی از سوی مکاتب دینی و غیردینی ارایه شده است. در این میان در آموزه های تعالی بخش قرآن، راهکارهای گوناگونی در حوزه رفتار گزارش شده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی مهم ترین راهکارهای رفتاری برای دستیابی به آرامش از منظر قرآن بود. این پژوهش به روش کتابخانه ای و با سبک تحلیل محتوی انجام شد که در آن، آیات مرتبط مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
     ناآرامی ها و نگرانی های انسان یا منشاء درونی دارند مانند نوع نگرش، سستی ایمان، سرزنش وجدان، یا منشاء بیرونی دارند نظیر عوامل رفتاری، حوادث طبیعی، فقر و محرومیت که مهم ترین توصیه های قرآن در دستیابی به آرامش و رفع آن نگرانی ها، راهکارهای رفتاری مانند عفو و گذشت، یاری نمودن محرومان و صبر و بردباری است.
    کلیدواژگان: رامش، قرآن، رفتاری، گذشت، یاری، خویشتن داری
  • همایون رستمی، سعید بهشتی*، محسن ایمانی صفحات 13-20
    مقدمه
    نظام تعلیم و تربیت برای شکل گیری، تقویت و استحکام خود به آرا و اندیشه های برخاسته از متن فرهنگ و مکتب خود نیاز دارد. اگر این بررسی در منبعی برجسته همچون نهج البلاغه صورت گیرد، با توجه به فرهنگ اسلامی حاکم بر جامعه ما، پذیرش آن از طرف مخاطبان حتمی خواهد بود. بنابراین این پژوهش با هدف بررسی و تبیین نظام تربیت اخلاقی در نامه 31 نهج البلاغه شامل بنیادها، هدف ها، اصول و روش های تربیت اخلاقی انجام شد. روش به کارگرفته شده در این تحقیق، با توجه به ارتباط نزدیک و تنگاتنگ روش، هدف ها و ماهیت موضوع تحقیق، روش تحلیلی- استنباطی و روش گردآوری مطالب، کتابخانه ای و بررسی اسناد بود. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز از روش تحلیل مفهومی استفاده شد و با توجه به موضوع و هدف پژوهش، از شیوه بررسی بافت یا سیاق مفهوم برای تحلیل مفاهیم بهره گرفته شد.
    نتیجه گیری
    نظام تربیت اخلاقی در نامه 31 نهج البلاغه دارای چهار مولفه بنیادها، هدف ها، اصول و روش هاست. نظام تربیت اخلاقی در این نامه شامل چهار بنیاد توحید، ضعف آدمی، فطرت و معاد است. هدف غایی تربیت اخلاقی در نامه مذکور "تخلق به اخلاق الهی" و هدف های واسطه ای برای تحقق آن، شناخت خدا، خودسازی، تقوا، زهد، صبر، التزام به امر الهی و یاد خداوند است. اصول تربیت اخلاقی استنباط شده از نامه مذکور شامل کرامت، تفاوت های فردی، اعتدال، تعقل، تفکر و تدبر، و در نهایت روش های تربیت اخلاقی در نامه یادشده شامل تذکر، موعظه، ارایه الگو، محبت، عبرت آموزی، توبه، و مراقبه و محاسبه هستند.
    کلیدواژگان: : نظام تربیت اخلاقی، نهج البلاغه، نامه 31، بنیادها، هدف ها، اصول، روش ها
  • الهه سادات حجازی دهاقانی، مسعود راعی دهقی* صفحات 21-28
    مقدمه
    شبیه سازی یا کلونینگ، تکثیر موجود زنده بدون آمیزش جنسی در گیاهان، حیوانات و انسان است. مساله شبیه سازی درمانی به عنوان پدیده نوین در عرصه زیست فناوری به لحاظ ارتباطی که با مسایل انسانی دارد، پرسش های گوناگونی را در عرصه های مختلف به همراه آورده و واکنش های مختلفی را فراروی فقها نهاده است. این مطالعه مروری با بهره مندی از روش توصیفی- تحلیلی و با هدف تحلیل شبیه سازی درمانی از نظر فریقین (شیعه و سنی) و دین یهود انجام شد.
    نتیجه گیری
     فقهای امامیه در مورد شبیه سازی درمانی، سه نظر اتخاذ کرده اند: 1) جواز مطلق، 2) جواز مشروط و 3) عدم جواز مطلق. اما علمای اهل سنت در مورد شبیه سازی درمانی دو رویکرد اتخاذ کرده اند: 1) جواز و 2) عدم جواز. عالمان یهود نیز سه دیدگاه متفاوت ارایه نموده اند: 1) جواز، 2) وجوب و 3) حرمت. براساس نتایج، نظر علما در مورد عدم جواز شبیه سازی درمانی به خاطر نگرانی های جدی است که در جهان ایجاد کرده و این به خاطر سوء استفاده هایی است که ممکن است از آن بشود؛ سوءاستفاده هایی که دامنه آن نامحدود و آثار آن روشن نیست. همین امر موجب شده تا دیدگاه عدم جواز به شبیه سازی درمانی اتخاذ شود. دیدگاه علما بر جواز شبیه سازی درمانی بیشتر بر فواید آن تاکید دارد که پیش بینی می شود با شبیه سازی درمانی بتوان بسیاری از امراض را که بشر تاکنون قادر به مداوای آن نبوده درمان نمود. اما از نظر اکثر علمای اسلامی دلیلی بر ممنوعیت شبیه سازی درمانی انسان وجود ندارد و نباید با پیشرفت علم و تحقیقات در این بخش مخالفت کرد.
    کلیدواژگان: شبیه سازی، شبیه سازی درمانی، کلونینگ، فقه فریقین، دین یهود
  • زهرا نقی زاده موغاری، نجمه کاظمی*، عباس عباس پور، مهدی فیض صفحات 29-37
    مقدمه
    مفهوم شایستگی در تمام حوزه ها و رشته های دانشگاهی حایز اهمیت است. از جمله مهم ترین این حوزه ها با درنظرگرفتن حساسیت موضوع، حوزه علوم پزشکی است. پزشکان و تیم پزشکی، کارگزاران اصلی نظام سلامت هستند و هر گونه تغییر در رویکرد ارایه خدمات سلامت نیازمند تغییر در آموزش آنها است. براساس این مبنا، هدف این مطالعه، تبیین مهم ترین شایستگی های دانش آموختگان علوم پزشکی در قرآن کریم و در اسناد بین المللی بود. برای رسیدن به این مهم، با استفاده از روش تحلیلی، ابتدا با تامل در آیات قرآنی و توجه در تفاسیر، این ملاک و معیارها استخراج و با بایدها و نبایدهای پزشکی موجود در اسناد بین المللی تطبیق داده شد و در مرحله دوم، کلیدواژه هایی با موضوع شایستگی در علوم پزشکی در عرصه بین المللی و همچنین در ایران مورد توجه قرار گرفت.
    نتیجه گیری
     براساس مولفه های قرآنی، شایستگی در دو حیطه اخلاقی (مفاهیمی چون وجوب تخصص، تعهد، داشتن قدرت پیش بینی و تشخیص صحیح بیماری فرد) و رفتاری (مفاهیمی چون عطوفت و نرم خویی، تعدیل در برخورد با مراجع، داشتن روحیه مسئولیت پذیری، دوری از تکبر و خوش رفتاری با بیمار) قرار می گیرد. در عرصه بین المللی، هر چند تعاریف، مولفه ها و دسته بندی های مختلف ارایه شده است، اکثر تحقیقات از بین مولفه های شایستگی 4 مولفه اصلی شامل مولفه دانش، مولفه مهارت، مولفه توانایی و مولفه انگیزه را نام می برند. در ایران، طبق تعریف شورای انقلاب فرهنگی، شایستگی دارای 4 مولفه اصلی نگرشی (انگیزشی)، توانایی ذهنی، دانش کاربردی و مهارت عملی است.
    کلیدواژگان: شایستگی، علوم پزشکی، پزشک، قرآن، اسناد بین المللی
  • زهره سادات نبوی*، مریم سلگی، مریم صف آرا صفحات 39-45
    مقدمه
    بررسی مقایسه ای دیدگاه مفسران در چیستی حیات طیبه و دستیابی به فهمی از آن به مثابه غایت نظام اخلاق اسلامی است. نظرات مفسران در این مساله مبتنی بر دو دیدگاه عمده است: دنیوی یا اخروی دانستن حیات طیبه. نظریه علامه طباطبایی در مورد حیات طیبه دارای دو رکن است: این جهانی و حقیقی بودن حیات طیبه. حیات طیبه را می توان نتیجه زندگی مبتنی بر ایمان و عمل صالح و پای بندی به نظام اخلاقی اسلام دانست که به معنی حقیقی کلمه در همین زیست دنیایی حاصل می شود. بر این اساس، سئوال اساسی این است که آیا می توان تحقق این جهانی حیات طیبه را با حقیقی و نه مجازی دانستن "فلنحیینه حیاه طیبه" سازگار دانست؟ در این مقاله با استفاده از دیدگاه های تفسیری علامه طباطبایی تحول وجودی ناشی از زیست بر پایه اخلاق توحیدی را به عنوان فرضیه تحقیق بررسی می کنیم.
    نتیجه گیری
     تمایز تحول در کمالات اولی و کمالات ثانوی و نقش تربیت اخلاقی در حصول ملکات فاضله و جوهری شدن ملکات حاصل از زیست اخلاقی این فرضیه را اثبات می کند.
    کلیدواژگان: تربیت اخلاقی قرآنی، حیات طیبه، حقیقت و مجاز، علامه طباطبایی
  • علیرضا نصیری خلیلی، مجید حیدری فر* صفحات 47-52
    مقدمه

    همه انسان‌ها در تمام عمر، خصوصا دوران پرمخاطره جوانی نیازمند احساس امنیت و آرامش هستند، اما بیشتر آنان نمی‌دانند که چگونه باید آن امنیت روحی و روانی را به دست آورند. از جمله راه‌های بسیار مهم و موثر در احساس امنیت روحی و روانی و کسب آرامش برای جوانان، ارتباط مستقیم و بی‌واسطه با پروردگار است. حفظ سلامت روانی و جسمانی، از مهم‌ترین رسالت‌های زندگی به شمار می‌آید. اسلام به‌عنوان دین انسان‌ساز تاکید زیادی بر تربیت انسان‌هایی دارد که از سلامت روانی برخوردارند. هدف پژوهش حاضر، بررسی آثار روان‌شناختی دعا و نیایش با خدا و تاثیر آن بر سلامت روح و روان بود. این تحقیق با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی، با جست‌وجو در متون دینی و روان‌شناسی صورت گرفت.

    نتیجه‌گیری

    دعا و نیایش، کبریا و عظمتی دارد که خدای تعالی، آن را به عظمت توصیف می‌کند. دعا، بیان کلامی یا غیرکلامی برآمده از درون داعی است که فزونی ظرفیت پذیرش برآمده از شناخت نسبت به پروردگار، وجود اصل سنخیت بین عبد و معبود و تقویت ایمان درونی عامل محرک آن است.

    کلیدواژگان: رابطه قلبی، دعا و نیایش، قرآن، گرایش سنخیت مدارانه
  • سید احمد وحدتی شبیری، محمد جواد عنایتی*، حجت الاسلام حسن نقی زاده، حجت الاسلام جواد ایروانی صفحات 53-60
    مقدمه

    از مسایل نوپدید دانش پزشکی مساله پیوند اعضا است. یکی از اقسام مهم پیوند عضو، پیوند از انسان زنده به دیگری است. هدف این مطالعه بررسی مصلحت و مشروعیت جواز معامله اعضای بدن و پیوند عضو از دیدگاه قرآن و احادیث بود.

    نتیجه گیری

     بی گمان هیچ فقیهی پیوند عضو در صورتی که دهنده عضو را در معرض هلاکت قرار دهد جایز نمی شمارد، هرچند دهنده عضو راضی بوده و برای حفظ حیات شخص گیرنده عضو نیز ضروری باشد. در غیر این مورد، بسیاری از فقها یا براساس دلایل لفظی و حکم اولی یا از باب قاعده تزاحم و از باب حکم ثانوی پیوند را جایز شمرده اند. در فرض جواز، در اینکه می توان برای انتقال عضو از قالب بیع استفاده کرد فقها اختلاف نظر دارند، ولی با توجه به فتاوی معتبری که بیع میته را جایز می شمارد، می توان از منظر حقوقی نیز حکم به درستی بیع اعضا و تملیک آن به غیر داد، زیرا عرف برای عضو مقطوع مالیت قایل است و به لحاظ شرعی و عرفی نیز در اعتبار مالکیت انسان نسبت به اعضای خود اشکال غیرقابل رفعی وجود ندارد. بر فرض که در مالیت عضو یا مالکیت انسان نسبت به عضو مقطوع تردید شود، انتقال حق اولویت یا حق اختصاص که در قالب صلح یا ماده 10 ق.م صورت می گیرد، می تواند کارگشا باشد. اباحه مجانی یا معوض نیز قالب دیگری است که فارغ از مساله انتقال مالکیت یا حق اختصاص، انتفاع از عضو متعلق به دیگری و احیانا دریافت مبلغی در قبال آن را موجه و مباح می سازد.

    کلیدواژگان: پیوند عضو، معامله اعضای بدن، دیدگاه، فقه، مالکیت، نظام اسلامی
  • تصویرپردازی از مدل حکمرانی توحیدی درراستای تحقق دولت فرازمانی
    حمیدرضا نژادلر، رحمان غفاری*، مسعود احمدی صفحات 61-77

    پژوهش حاضر، به تصویرپردازی از حکمرانی توحیدی درراستای تحقق دولت فرازمانی می‌پردازد. حکمرانی به چگونگی کاربرد قدرت و یا روش اعمال حاکمیت اطلاق شده است. باتوجه به آیات قرآن کریم، که دلالت بر کامل بودن دین اسلام نسبت به سایر ادیان توحیدی؛ و همچنین شایستگی صالحان برای حکمرانی روی زمین ازسوی خداوند دارد؛ لذا چارچوب کلی پژوهش حاضر، برمبنای دین اسلام، قرآن کریم و نهج البلاغه میباشد. جمع‌آوری و تحلیل داده‌های کمی و کیفی پژوهش، در یک مطالعه واحد و در دومرحله جداگانه انجام می‌گردد. داده‌های تحقیق از بین 384 نفر از خبرگان به صورت نمونه گیری تصادفی و بااستفاده از پرسشنامه انجام شده است. همچنین به منظور تبیین بهتر نتایج، 16مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته با خبرگان انجام شده است. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته است؛ که روایی آن به وسیله تحلیل عاملی تاییدی و همچنین روایی صوری (تایید خبرگان)؛ و پایایی آن نیز بهوسیله آلفای کرونباخ، مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته و تایید شده است. مدل مفهومی تحقیق با بهره‌گیری از فنون آمار توصیفی، استنباطی و مدلسازی معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته‌است. یافته‌های پژوهش نشان داد اعتقاد و توکل به خداوند، تقوای الهی، آخرت گرایی، بصیرت و پایبندی به حق، صداقت، رعایت عدالت و مساوات، امانت و وفای به عهد، تنظیم و اجرای صحیح قوانین و مقررات، حسن خلق و تعامل مناسب با مردم، سلامت اداری و مبارزه با فساد، مشورت و همچنین خدمت خالصانه به مردم، مولفه های موثر بر حکمرانی توحیدی می باشد.

    کلیدواژگان: تصویرپردازی، حکمرانی توحیدی، دولت فرازمانی
|
  • F. Naderyanfar, M. Soleimani, H.R. Shekhi* Pages 1-4
    Aims
    Anxiety is the most common psychological reaction of pregnant women in labor. Pleasant phonetic stimuli, such as music of holy Quran recitation, are one of the methods for reducing labor anxiety. This study was conducted with the aim of evaluating the effect of voice of holy Quran on the anxiety level of labor candidate pregnant women.
    Materials and Methods
    In this single group quasi-experimental study with pre-test post-test design, which was conducted in 2018, 60 labor candidate pregnant women in Amir Hospital in Zabol, Iran, were selected by purposive sampling method. Demographic information questionnaire and Spielberger Test Anxiety Inventory were used for data collection. Firstly, participants filled out the forms and, then, recitation of Yousuf Surah was played with the voice of Parhizgar. Then, the questionnaires were filled again. The data were analyzed by SPSS 24 software, using paired t-test.
    Findings
    The mean anxiety score of participants was reduced from 50.59±9.48 to 45.57±9.95, which was statistically significant (p=0.0001).
    Conclusion
    Voice of holy Quran reduces the anxiety of labor candidate pregnant women.
    Keywords: Anxiety, Labor, Music Therapy
  • E. Esazadeh* Pages 5-12
    Introduction
    Calmness, which literally means a sensual state with relief and technically means having a trust and confidence expression of the human soul, is the wish and need of every human being, who has come up with various solutions from religious and secular schools. In this regard, in the teachings of the Quran, miscellaneous strategies have been reported in the field of behavior. The aim of this study was to investigate the most important behaviors for achieving calmness from the perspective of the Quran. This research was conducted by a library and content analysis method, in which related verses were analyzed.
    Conclusion
    Conflicts and anxieties are either internal, like attitudes, weakness of faith, beldame conscience, or external like behavioral factors, natural disasters, poverty, and privation. Therefore, the most important recommendations of the Quran in reaching calmness and overcoming those concerns are behavioral strategies such as amnesty, helping disadvantaged, and endurance.
    Keywords: Calmness, Quran, Behavioral, Amnesty, Helping, Continence
  • H. Rostami, S. Beheshti*, M. Imani Pages 13-20
    Introduction
    Moral education system needs to opinions and ideas, rising from its culture and school for its formation, reinforcement and strengthen. Given the Islamic culture ruling our society if this study carried out on a prominent source, such as Nahj al-Balaghah, its acceptance by the audiences will be certain. The aim of this study is to explain a moral education system in the 31th letter of Nahj al-Balagha that includes foundations, goals, principles, and methods of moral education. Due to the close relationship between the method and the aims and nature of the research topic, the method used in this research is an analytical-inferential method, and the data collection method is library and document review. The conceptual analysis method was used for data analysis, and according to the subject and aim of this research, a method of studying the texture of concept was used to analyze the concepts. 
    Conclusion
    The moral education system in the 31th letter of Nahj al-Balagha has four component includes foundations, goals, principles, and methods of moral education. The moral education system in this letter has four foundations: monotheism, human weakness, nature, and resurrection. The ultimate goal of moral education in this letter is "to have Divine Ethics", and the mediation goals for its realization are Knowing God, Self-development, piety, austerity, patience, obligation to the divine and God's remembrance. Principles of moral education deduced from this letter are dignity, individual differences, moderation, intellection, and thinking and ultimately, moral education methods in this letter are mention, preaching, template presentation, Kindness, warning, contrition, meditation, and calculation.
    Keywords: Moral Education System, Nahj al-Balagha, The 31th letter, Foundations, Goals, Principles, Methods
  • E.S. Hejazi Dehaghani, M. Raee Daghi* Pages 21-28
    Introduction
    Simulation, cloning, or deletion is the proliferation of a living creature without sexual intercourse in plants, animals, and humans. The issue of therapeutic simulation as a new phenomenon in the field of biotechnology reveals various questions in different fields and brings up various approaches of Ulama in terms of human-related communication.
    This reviewed study was conducted by use of a descriptive-analytical method with the aim of the analysis of therapeutic simulations in the Persian jurisprudence and the Jewish jurisprudence.
    Conclusion
    The Imams' jurists on therapeutic simulations have adopted three approaches: 1) absolute license; 2) conditional license; 3) Absence of absolute license. Sunni Ulama have adopted two approaches on therapeutic simulations: 1) the license; 2) lack of permission. Jewish jurists have adopted three different views: 1) the license 2) the obligation 3) sanctity. According to the results, the Ulama's view about the lack of licensing of therapeutic simulations is due to the serious concerns that are created in the world, and this is due to misuse that may result, abuses that are unlimited in scope and its effects are not clear. This has led to adopting a viewpoint of non-permission of therapeutic simulations. The viewpoint of Ulama based on the license of therapeutic simulations emphasizes the benefits of therapeutic simulations, which is expected to treat of many of diseases that humankind has not been able to cure. But based on the views of most Islamic Ulama, there is no reason to ban the therapeutic simulation of human and should not oppose the advancement of science and research in this field.
    Keywords: Simulation, Therapeutic, Cloning, Fiqh, Judaism
  • Z. Naghizadeh Moghari, N. Kazemi*, A. Abbaspour, M. Feiz Pages 29-37
    The concept of competence is important in all fields and disciplines of academic sciences especially in medical sciences considering the sensitivity of the subject. Physicians and medical teams are the main agents of the health system, and any change in the delivery of health services requires a change in their education. In this regard, the aim of the present study is to explain the important competence indicators of graduates of medical sciences from the perspective of international documents and Qur'an. For this purpose, the criteria were extracted and adapted to the medical norms in the international documents by investigating Quranic verses and its interpretations through the analytical method. In this area, the keywords with the subject of competence were considered in medical sciences in the international arena and also in Iran.
    Conclusion
    Based on the Qur'an perspective, competence is in the two ethical (Concepts such as required expertise, commitment, having the power of prediction and the correct diagnosis of a person's illness) and behavioral areas (Concepts such as affection and premsia, flexibility in dealing with references, having a sense of responsibility, avoidance of arrogance and having a good behavior with the patient). In the international arena, various definitions, components, and categories are presented. Among the competence components, many of the researches mentioned four main components includes the knowledge, skill, ability and the motive component. In Iran based on the definition of the supreme council of the cultural revolution, competence has four main component includes of attitude (motivational), mental ability, applied knowledge, and practical skills.
    Keywords: Competence, Medicine, Physician, Quran, International Documents
  • Z.S. Nabavi*, M. Solgi, M. Safara Pages 39-45
    Introduction
    A comparative study of the views of commentators on the meaning of Hayat-e-Tayyebah and the achievement of its understanding is the ultimate aim of Islamic ethics. Commentary of commentators on this issue is based on two major perspectives: Hayat-e-Tayyebe as a worldly or hereafter fact. Tabataba'i's theory on Hayat-e-Tayyebah has two pillars: Hayat-e-Tayyebah is universal and reality. Hayat Tayyebah can be the result of living based on faith and righteous acts and adherence to the moral system of Islam, which is the true meaning of life in this world. So the fundamental question is whether the worldly realization of life is compatible with knowing Hayat-e-Tayyebah as a real and not-worldly fact? In this article, using Tabatabai's interpretive views, we examine the existential evolution caused by life based on monotheistic ethics as the research hypothesis.
    Conclusion
    the hypothesis was proved by the distinction between the evolution of the first perfections and the secondary perfections, the role of ethical education in obtaining dignities, and the intrinsic nature of the dignity derived from the ethical life.
    Keywords: Qur'anic Moral Education, Hayat Tayyebah, Truth, Allowed, Allame Tabatabai
  • A. Nasiri Khalili, M. Heidari Far Pages 47-52
    Introduction

    All humans need a sense of security and peace throughout their lives, especially during their high-risk youth, but most of them do not know how to achieve that psychological security. One of the most important and effective ways to feel physiological security and safety for youth is to have a direct and immediate connection with their god. The aim of the present study was to investigate the psychological effects of prayer and praying with God and its effect on mental health. This research was conducted using the descriptive-analytical method, through searching in the religious and psychology references.

    Conclusion

    Prayer has greatness so that God describes praying as great action. Prayer is the verbal or non-verbal expression that comes from within the believer. Increasing the capacity of acceptance arising from the knowledge of God, the existence of the homogeneity principle between God and human, and the strengthening of inner faith are the motivating factors of prayer

    Keywords: Heart Relationship, Prayer, Quran, Homogeneity Tendency
  • S.A. Vahdati Shaibari, M. Enayati, H. Naqizadeh, J. Irvani Pages 53-60
    Introduction

    One of the emerging issues in medical science is organ transplantation. One of the important types of organ transplantation is transplantation from the living person to another. The aim of this study was to investigate the expediency and legitimacy of the organ’s dealing and transplantation from the perspective of the Qur'an and hadith.

    Conclusion

    Certainly, no jurist permits organ transplantation if it exposes the donor to destruction however, the donor is satisfied and organ transplantation is also essential for preserve the life of the receptor. Many jurists have permitted the transplantation either based on verbal reasons and the first sentence or the rule of contention and the second sentence. Assuming the license issuance, jurists disagree which the contract of sale can be used for organ transplantation, but according to a valid fatwa that permits the sale of the dead, it is also possible to issue the accuracy of the organs sale contract and transfer of organs to another. Because custom refers to the ownership right for the amputated member and there is no irreparable problem in the credit of ownership right of human body organs. Assuming that there is any doubt in ownership of the member or the ownership of the person towards the amputated member, transfer of priority or allocation rights in the form of peace or article 10 of the civil code can be effective. Free or exchange permission is another template, which regardless of the issue of ownership transfer or the allocation right, receiving a member from another person and paing for it makes it justified.

    Keywords: Organ Tranplantation, Body Organ's Dealing, Perspective, Jurisprudence, Ownership, Islamic System
  • The Imaging of Monotheistic Governance in order to Extra Time Government Creation
    HamidReza NezhadLor, Rahman Ghaffari*, Masoud Ahmad Pages 61-77

    The present study illustrates monotheistic governance in order to achieve transnational government. Governance refers to how power is exercised or how power is exercised. According to the verses of the Holy Quran, which indicates the perfection of Islam compared to other monotheistic religions, as well as the merit of the righteous to rule the earth by God. Therefore, the general framework of the present study is based on the religion of Islam, the Holy Quran and Nahj al-Balaghah. The collection and analysis of quantitative and qualitative research data is done in a single study and in two separate steps. The research data were performed among 384 experts by random sampling using a questionnaire. In order to better explain the results, 16 semi-structured in-depth interviews with experts have been conducted. The data collection tool was a researchermade questionnaire, the validity of which was analyzed by confirmatory factor analysis as well as formal validity (expert confirmation) and its reliability by Cronbach's alpha. The conceptual model of the research is analyzed using descriptive, inferential statistics and structural equation modeling techniques. The findings showed that belief in God, divine piety, heresy, insight and adherence to the truth, honesty, fairness and equality, trust and fidelity to the covenant, proper regulation and enforcement of laws and regulations, good manners and proper interaction with people. Administrative health and the fight against corruption, consultation, as well as sincere service to the people, are components of monotheistic governance.

    Keywords: Imaging, Monotheistic Governance, Extra Time Government