فهرست مطالب

نشریه بیماریهای عفونی و گرمسیری
پیاپی 83 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین ثباتی * صفحات 1-15
    سابقه و هدف
    در انگلشناسی، روش های معمول آزمایشگاهی مانند میکروسکوپ نوری برای شناسایی مرفولوژیک انگلها مورد استفاده قرار میگیرد. تحقیقات اخیر بر روی روش های جایگزین به منظور بهبود بخشیدن روش های تشخیصی انگلشناسی تمرکز یافته اند. این روش ها شامل تکنیک هایی مثل سرولوژیکی، روش های پروتئومیکس با استفاده از تکنولوژی طیف سنجی و روش های مولکولی است. از روش مولکولی برای تشخیص ساختار انگلها به منظور افزایش شناسایی و تعیین خصوصیات آنها با حساسیت و اختصاصیت بالا استفاده میشود. در این مطالعه روش های مولکولی رایج و جدید جهت مطالعه و تشخیص انگلها مورد بررسی قرار گرفته است
    روش کار
    بیش از 400 مقاله در بازه زمانی 1980-2017 از پایگاه های اطلاعاتی قابل دسترس نظیر SienceDirect, Google Scholar, PubMed, IranMedex, Scopus, SID, Magiran و کتابهای مرجع انگلشناسی انتخاب نمودهایم. نهایتا اطلاعات لازم از 92 مقاله جهت مطالعات بیشتر انتخاب شد.
    یافته ها
    روش های مولکولی رایج و جدید شامل PCR ، RT-PCR ، LAMP ، Luminex xMAP ، RAPD ، AFLP ، RFLP ، NASBA و Microsatellites با حساسیت و اختصاصیت بالا میت وانند در تشخیص عفونت های انگلی به کار گرفته شوند.
    نتیجهگیری
    روش های مولکولی ارزیابی جامع تری را در تشخیص، درمان و مطالعات اپیدمیولوژیک بیماری های انگلی و نهایتا کنترل مرگ و میر ناشی از عفونتهای انگلی فراهم میکنند.
    کلیدواژگان: عفونتهای انگلی، تشخیص، روش های مولکولی، اپیدمیولوژی مولکولی
  • فاتح رحیمی *، مینا ترابی صفحات 17-24
    سابقه و هدف
    آنتی بیوتیک های خانواده آمینوگلیکوزید جهت درمان عفونت های ناشی از باکتری های گرم منفی و برخی از باکتری های گرم مثبت استفاده می شوند. در میان گونه های باکتریایی مختلف، مقاومت به آمینوگلیکوزیدها از طریق سازوکارهای مختلفی ایجاد می شود که از مهمترین آنها می توان به غیرفعال شدن این آنتی بیوتیکها از طریق آنزیم های تغییردهنده اشاره داشت. این مطالعه با هدف تعیین مقاومت به آمینوگلیکوزیدها در میان سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین در شهر اصفهان به انجام رسیده است.
    روش کار
    در این مطالعه 286 سویه استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه ادرار بیماران مبتلا به عفونت ادراری از 2 بیمارستان در شهر اصفهان در طی سال 1396 جدا گردید و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی شناسایی شد. مقاومت سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین نسبت به 16 آنتی بیوتیک تعیین گردید و وجود تایپهای مختلف SCCmec و ژنهای موثر در مقاومت نسبت به آمینوگلیکوزیدها مشخص گردید.
    یافته ها
    در مجموع 12 سویه (39 درصد) استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به سفوکسی تین و واجد ژن mecA در میان سویه ها شناسایی گردیدند. تمامی سویه های مقاوم به متی سیلین نسبت به آنتی بیوتیک های ونکومایسین، لینزولاید و کینوپریستین دالفوپریستین حساس بودند و بیشترین میزان مقاومت نیز نسبت به پنی سیلین، سیپروفلوکساسین، اریترومایسین و کلیندامایسین مشاهده گردید. همچنین، 85،86،89،89،92 و 63 درصد سویه ها نسبت به ترتیب نسبت به توبرامایسین، کانامایسین، تتراسایکلین، آمیکاسین، نئومایسین و جنتامایسین مقاومت نشان دادند. نود و هفت درصد سویه ها واجد SCCmec تایپ III بودند و ژنهای aac(6’)-Ie+aph(2’)، ant(4’)-Ia، ant(6)-Ia و aph(3’)-IIIa نیز به ترتیب در 63،60،56و38 درصد سویه ها شناسایی شدند.
    نتیجه گیری
    شیوع بالای مقاومت نسبت به آمینوگلیکوزیدها در میان سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین جداسازی شده از عفونت ادراری موید عدم کارآیی این آنتی بیوتیک ها جهت درمان عفونت های ادراری در این مطالعه است.
    کلیدواژگان: آمینوگلیکوزیدها، استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، عفونت دستگاه ادراری، SCCmec تایپینگ
  • زینب صادقی دهکردی *، ارژنگ پرتواندازان پور، نوشین عبدالملکی، عباسعلی ساری، علی صادقی نسب صفحات 25-36
    سابقه و هدف
    بیماری های انگلی مشترک انسان و دام طیف وسیعی از بیماری های زئونوز را شامل می شوند که از نظر بهداشتی و اقتصادی حائز اهمیت فراوان می باشند. هدف از این مطالعه تعیین شیوع آلودگی بیماری های انگلی در دامهای کشتار شده در کشتارگاه صنعتی سنندج می باشد
    روش کار
    این مطالعه بصورت توصیفی مقطعی با نمونه برداری ساده بر روی 273 راس دام کشتار شده شامل 164 راس گوسفند 64 راس گاو و 45 راس بز با استفاده از روش مشاهده ماکروسکوپی انجام گرفت. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS صورت پذیرفت.
    یافته ها
    در این تحقیق میزان آلودگی انگل های گوارشی گوسفند، بز و گاو به ترتیب 29،38 و 8 درصد گزارش شد. میزان آلودگی کبد به فاسیولا در گوسفند، بز و گاو به ترتیب 5.49، 4.4 و 6.25 درصد، آلودگی کبد به دیکروسلیوم به ترتیب 3.05، 2.2 و 3.1 درصد و آلودگی کرمهای ریوی در گوسفند و بز 8.54 و 4.4 درصد گزارش شد ولی در گاو آلودگی کرمی درریه مشاهده نگردید. میزان آلودگی کبدگوسفند، بز و گاو به کیست هیداتیک به ترتیب 4.27 ، 2.2 و 6.25 درصد، میزان آلودگی ریه به کیست هیداتیک به ترتیب 7.32 ، 11.11 و 9.37 درصد اعلام گردید. در این مطالعه از گوسفند 19 گونه انگل (12 نوع نماتود، 4 نوع سستود، 3 نوع ترماتود)، بز 11 گونه (7 نوع نماتود، 2 نوع سستود ، 2 نوع ترماتود) و گاو 7 گونه انگلی (3 نوع نماتود، 1 نوع سستود، 3 نوع ترماتود) جدا شد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که شیوع آلودگی به انگل های فوق نسبتا بالا می باشد که این مسئله علاوه بر تحمیل زیان های اقتصادی و خطرات بهداشتی برای ساکنین منطقه، ضرورت انجام اقدامات بهداشتی و کنترلی فراگیرتر در جهت کنترل بیماری ها را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: بیماری های مشترک انسان و حیوان، ریه، کبد، کشتارگاه دام
  • فخری شهیدی *، فریده طباطبایی یزدی، سحر روشنک، بهروز علیزاده بهبهانی، علیرضا وسیعی، ندا نوروزی صفحات 37-46
    سابقه و هدف
    قاصدک با نام علمی Taraxacum pseudocalocephalum متعلق به خانواده Asteraceae میباشد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثر ضد میکروبی عصاره برگ گیاه قاصدک، بر کاندیدا آلبیکانس، استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، لیستریا اینوکوآ، اشرشیا کلی ، سالمونلا تیفی و سودوموناس آئروژینوزا و مقایسه آن با تعدادی از آنتیبیوتیک های رایج درمانی در شرایط برون تنی بود.
    روش کار
    در این پژوهش آزمایشگاهی، از روش ماسراسیون (خیساندن) جهت استخراج عصاره برگ گیاه قاصدک استفاده شد. فعالیت ضد میکروبی عصاره برگ قاصدک به روش های دیسک دیفیوژن، انتشار چاهک در آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی (میکرودایلوشن براث) و حداقل غلظت کشندگی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره آبی برگ قاصدک برای میکروارگانیسمهای کاندیدا آلبیکانس، استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، لیستریا اینوکوآ، سالمونلا تیفی، اشرشیا کلی و سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب برابر با 128، 128، 256،256،256،256 و 215 بود. مقاوم ترین سویه نسبت به عصاره آبی برگ گیاه قاصدک باکتری گرم منفی سودوموناس ائروژینوزا بود. نتایج نشان داد که قطر هاله عدم رشد در روش چاهک در آگار نسبت به روش دیسک دیفیوژن بیشتر بوده و سویه ها در غلظت های کمتری هاله بزرگتری را نشان دادند.
    نتیجهگیری
    به طور کلی می توان بیان نمود که عصاره آبی برگ قاصدک بر باکتری های گرم مثبت و مخمر کاندیدا آلبیکنس اثر ضد میکروبی بیشتری را نسبت به سویه های گرم منفی از خود نشان داد. با توجه به نتایج این مطالعه، پژوهش های بیشتری در زمینه ترکیبات ضد میکروبی گیاه قاصدک پیشنهاد میگردد تا بتوان از این گیاه در درمان بیماری های عفونی بهره جست.
    کلیدواژگان: عصاره، برگ قاصدک، میکروارگانیسم های بیماری زا، آنتی بیوتیک، اثر ضد میکروبی
  • فاتح رحیمی *، مینا ترابی، ناهید براهویی صفحات 47-53
    سابقه و هدف
    اعضای جنس انتروکوکوس به عنوان باکتری های بیماری زای مرتبط با عفونتهای بالینی از قبیل، باکتریمی، اندروکاردیت عفونی، عفونهای حفره شکمی، عفونتهای دستگاه ادراری و در موارد نادر عفونتهای سیستم عصبی مرکزی شناخته می شوند. این مطالعه با هدف جداسازی سویه های انتروکوکوس مقاوم به ونکومایسین از فاضلاب بیمارستانی در شهر تهران به انجام رسیده است.
    روش کار
    در طی سال 1395 نمونه گیری از فاضلاب خروجی یک بیمارستان در شهر تهران انجام گرفت. از نمونه مورد نظر سریال رقت تهیه گردید و نمونه ها فیلتر شدند و بر روی محیط اختصاصی m-Enterococcus agar واجد ونکومایسین در دمای 37 درجه سانتیگراد انکوبه شدند. کلنی های حاصل با استفاده از پرایمرهای اختصاصی تا حد گونه مورد شناسایی قرار گرفتند و مقاومت سویه ها نسبت به ونکومایسین و تیکوپلانین تعیین گردید. همچنین حضور 9 ژن مقاومت به ونکومایسین نیز با آزمون PCR مشخص شد.
    یافته ها
    در مجموع 92 جدایه انتروکوکوس مقاوم به ونکومایسین شامل انتروکوکوس فسیوم (80 درصد)، انتروکوکوس فکالیس (17درصد) و انتروکوکوس گالیناروم (3 درصد) بر روی محیط اختصاصی جمع آوری شدند. تمامی سویه ها نسبت به دیسک های ونکومایسین و تیکوپلانین مقاومت نشان دادند و محدوده حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد آنتی بیوتیک ونکومایسین 2048-128 میکروگرم/میلی لیتر بود که بیشترین تعداد سویه ها (82 درصد) نسبت به بالاترین غلظت مقاومت نشان دادند. سه ژن vanA، vanB و vanC در میان سویه ها شناسایی شدند که ژن vanA در 100 درصد سویه های مقاوم به ونکومایسین حاضر بود. همچنین، حضور ژن vanC نیز تنها محدود به گونه انتروکوکوس گالیناروم بود.
    نتیجه گیری
    حضور سویه های انتروکوکوس مقاوم به ونکومایسین و تیکوپلانین در فاضلاب خروجی بیمارستان مورد مطالعه در شهر تهران موید ناکارآمد بودن سیستم تصفیه فاضلاب در این بیمارستان است.
    کلیدواژگان: ونکومایسین، انتروکوکوس، فاضلاب بیمارستانی، تیکوپلانین
  • اکرم عظیمی، میراسماعیل موسوی، امیر پیمانی * صفحات 55-65
    سابقه و هدف
    ماکرولید، لینکوزامید و استرپتوگرامین B(MLSB) در درمان عفونت های استافیلوکوکی استفاده می شوند. استفاده گسترده از این آنتی بیوتیک ها منجر به بروز مقاومت شده است. این مطالعه به بررسی فنوتیپی و ملکولی فاکتورهای کد کننده مقاومت به متی سیلین و اریترومایسین، درجدایه های استافیلوکوکوس اورئوس جمع آوری شده از نمونه بینی دانشجویان حاضر در بیمارستان می پردازد.
    مواد و روش ها
    نمونه برداری مقطعی به صورت سرشماری از بین 172 نفر از دانشجویان حاضر در بیمارستان های قزوین، در طی سال 95 انجام شد. جدایه های باکتریایی با استفاده از روش های استاندارد آزمایشگاهی تعیین هویت شدند. الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی و آزمون القایی D به روش انتشار در دیسک سنجیده شد. ردیابی ژن های با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) انجام گردید.
    یافته ها
    از مجموع 172 نمونه، 50 (%29) جدایه استافیلوکوکوس اورئوس جمع آوری شد. در مجموع، 4(%8) جدایه مقاوم به اریترومایسین و کلیندامایسین (فنوتیپ cMLSb)، 12(%24) جدایه دارای مقاومت القایی (فنوتیپ) و 6(%12) جدایه مقاوم به اریترومایسین و حساس به کلیندامایسین (فنوتیپ MS) بودند. ژن های mecA ، msrA ، ermA ، ermB و ermC به ترتیب در 24(%48)، 10(%20)، 12(%24)، 4(%8)و 6(12%) جدایه مشاهده شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر حاکی از حضور قابل توجه جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم و ژن های دخیل در بروز مقاومت به داروهای MLSB در نمونه های بینی دانشجویان است که پیگیری و درمان این حاملین در محیط های درمانی ضروری است.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، ناقلین بینی، مقاومت آنتی بیوتیکی، آزمون D
  • لیلا فزونی *، مهدی خسروی، حمیدرضا پردلی، رضا مکرم صفحات 67-74
    زمینه و هدف
    اورتریت عفونتی شایع در بیمارستان می باشدکه امروزه درمان آن به واسطه افزایش شیوع باکتری های های مقاوم به دارو با مشکل مواجه شده است . هدف از این مطالعه تعیین الگوی مقاومت به جمی فلوکساسین در سویه های اشرشیاکولای مقاوم به فلوروکینولون ها واجد DNA ژیراز جداشده از بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه بود.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی مقطعی – بیماران مبتلا به عفونت ادراری با یا بدون علامت در بخش مراقبت های ویژه مورد بررسی قرار گرفتند . پس از شناسایی ایزوله های ای.کولای ، به منظور تعیین حداقل غلظت مهاری سیپروفلوکساسین ، لووفلوکساسین و جمی فلوکساسین از روش میکرودایلوشن براث استفاده شد . با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) با پرایمرهای اختصاصی، ژن مقاومت فلوروکینولونی (gyrA) شناسایی گردید.
    یافته ها
    فراوانی جدایه های ا ی.کولای مقاوم به سیپروفلوکساسین %32.2بود. %87.3 سویه ها به جمی فلوکساسین حساس بودند در حالیکه 53.5% و 46.5% جدایه ها به ترتیب درطبقه بندی حساس به سیپروفلوکساسین و لووفلوکساسین قرار گرفتند . حداقل غلظت مهاری جمی فلوکساسین که رشد 90% جدایه هارا مهار کرد 0.5 میکروگرم در میلی لیتر بودکه هشت برابر کمتر ازلووفلوکساسین و سیپروفلوکساسین بود. بررسی واکنش زنجیره ای پلیمراز بر روی جدایه های مقاوم به جمی فلوکساسین ، موتاسیون درکدن سرین 83 ژن gyrA را تایید کرد.
    نتیجه گیری
    ما نتیجه گرفتیم نه تنها مقاومت به فلورکینولون ها ، بلکه فراوانی ژن gyrA در سویه های ای.کولای جدا شده از بیماران بستری رو به افزایش است.
    کلیدواژگان: اشرشیاکولی، عفونت ادراری، جمی فلوکساسین، DNA gyrase
  • الهام سیاسی*، نجمه حسن پور باغبانچیان، جمیله نوروزی صفحات 75-85
    سابقه و هدف
    سالمونلا و E.coli از مهم ترین پاتوژنهای مواد غذایی به ویژه گوشت مرغ هستند . تشخیص سریع، اختصاصی همزمان این پاتوژنها با شناسایی ژنهای اختصاصی از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف این مطالعه تشخیص همزمان سالمونلا E.coli در گوشت مرغ بر مبنای تکثیر دو ژن inv A و lamB با روش Multiplex PCR بود.
    روش کار
    تعداد 100 نمونه گوشت مرغ جمعآوری شد. نمونه ها با نرمال سالین شسته شدند و بر روی محیط های بیوشیمیایی کشت داده شدند. جدایه های سالمونلا و E.coli خالص سازی شدند و استخراج DNA انجام گرفت. سپس تکثیر همزمان ژن های invA و lamB با واکنش Multiplex PCR انجام شد.
    یافته ها
    از 100 نمونه گوشت مرغ، 9 نمونه و 26 نمونه به ترتیب باکتری سالمونلا و E.coli، با تست های بیوشیمیایی جداسازی شدند. نتایج واکنش Multiplex PCR فراوانی ژن invA را در 9% و ژن lamB را در 26%، همچنین فراوانی هم زمان هر دو ژن را در 1% ، نمونه ها نشان داد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه نتایج واکنش Multiplex PCR که بر اساس ژنهای بیماریزای اختصاصی سالمونلا و E.coli انجام شد نتایج حاصل از روش تست های بیوشیمیایی را تایید کرد. بنابراین مقایسه نتایج نشان داد واکنش Multiplex PCR جهت شناسایی سریع و همزمان پاتوژنهای مواد غذایی از حساسیت بالایی برخوردار است و می تواند به عنوان روشی قابل اعتماد در کنترل آلودگی های مواد غذایی مطرح باشد.
    کلیدواژگان: گوشت مرغ، سالمونلا، E، coli، ژن اختصاصی، Multiplex PCR
|
  • Hossein Sobati * Pages 1-15
    Background and objective
    In parasitology, routine laboratory methods such as optical microscope are usually used for morphological identification of parasites. Recent studies have focused on alternative methods to improve the diagnostic methods of parasites. These methods include serological and proteomics techniques using spectroscopy and molecular technologies. Molecular techniques are used for identification of parasites based on their structure and characteristics with high specificity and sensitivity. In this study, new molecular techniques for the diagnosis and identification of parasites are considered.
    Materials and methods
    We considered more than 400 articles with published dates of 1980 to 2017 from the available databases such as Science Direct, Google Scholar, PubMed, Iran Medex, Scopus, SID, Magiran and reference books. Finally, 92 articles were selected for further study.
    Results
    Current and new molecular methods such as PCR, RT-PCR, LAMP, Luminex xMAP, RAPD, AFLP, RFLP, NASBA, and microsatellites can be applied for the diagnosis of parasites infections with high sensitivity and specificity.
    Conclusion
    Molecular methods provide comprehensive assessments for the diagnosis, treatments and epidemiological studies of parasite infections and eventually control mortalities raised by parasites.
    Keywords: Parasitic infection, Diagnosis, Molecular techniques, Molecular epidemiology
  • Fateh Rahimi*, Mina Torabi Pages 17-24
    Background and objective
    Aminoglycoside antibiotics are used to treat many Gram-negative and some Gram-positive infections. Among various bacterial species, resistance to AGs arises through a variety of intrinsic and acquired mechanisms, in which by far the most widespread mechanism of resistance to AGs is the inactivation of these antibiotics by AG-modifying enzymes. In this study, we aimed to determine the resistance to aminoglycosides among methicillin resistant Staphylococcus aureus strains in Isfahan.
    Materials and methods
    In this study a total of 286 S. aureus strains were isolated from patients with urinary infections in 2 hospitals in Isfahan during 2017 and identified using specific primers. The resistance of MRSA strains to 16 antibiotics was determined and presence of different SCCmec types and genes encoding resistance to aminoglycosides was detected.
    Results
    A total of 112 (39%) cefoxitin resistant and mecA positive S. aureus strains were identified among isolates. All MRSA strains were susceptible to vancomycin, linezolid and quinupristin/dalfopristin and showed high resistance to penicillin, ciprofloxacin, erythromycin and clindamycin. Moreover, 92, 89, 89, 86, 85 and 63% of strains were resistant to tobramycin, kanamycin, amikacin, neomycin and gentamicin, respectively. Ninety seven percent of strains harbored SCCmec type III and aac(6’)-Ie+aph(2’), ant(4’)-Ia, ant(6)-Ia and aph(3’)-IIIa genes were detected among 63, 60, 56 and 38% of strains, respectively.
    Conclusion
    High prevalence of resistance to aminoglycosides among MRSA strains indicating the inefficiency of these antibiotics for treatment of urinary infections in this study.
    Keywords: Aminoglycosides, MRSA, UTI, SCCmec typing
  • Zeynab Sadeghi Dehkordi*, Arjang Partiandazanpour, Noshin Abdolmaleki, Abbasali Sari, Ali SadeghiNasab Pages 25-36
    Background and objective
    Zoonotic parasites are a broad range of diseases Which are of great health and economic importance. The purpose of this study was to identify the Zoonotic diseases in slaughtered animals in Sanadaj slaughterhouse.
    Material and method
    This cross sectional study was done on gastrointestinal tract 273 slaughtered animals including 164 sheep, 45 and 64 gastrointestinal tract of sheep, goats and cattle were collected, respectively, and transferred to the laboratory of Parasitology. Data analysis was done by SPSS software.
    Results
    Results showed that the prevalence of gastrointestinal parasites of sheep, goats and cattle were 29%, 38% and 8%, respectively. The prevalence of fasciola in the liver of sheep, goats and cattle were 5.49%, 4.4% and 25.6%, respectively. The prevalence of dicrocelium of liver: 3.05%, 2.2% and 3.1%, the prevalence of lung worms in sheep and goats were 8.54% and 4.4%, respectively, but there was no pulmonary infection in cattle. The prevalence of hydatic cyst in the liver of sheep, goats and cattle were 6.25%, 2.2%, 4.27%, the prevalence of hydatic cyst in lung were 7.32%, 11.11%, 9.37%, respectively. In this study, 19 parasite species from sheep (12 nematodes, 4 cestodes, 3 trematodes), 11 parasite species from goats (7 nematodes, 2 cestodes, 2 trematodes), 7 parasite species from cattle (3 nematodes, 1 cestode, 3 trematodes) were isolated.
    Conclusion
    According to our results, there is a high prevalence of Zoonotic parasites in Sanandaj livestock animals. Which, in addition to imposing economic losses and health risks for the human, Increases the need for wider health measures to control diseases
    Keywords: Zoonotic parasites, Alimentary tract, Lung, Liver, Slaughterhouse
  • Fakhri Shahidi٭, Farideh Tabatabaei Yazdi, Sahar Roshanak, Behrooz Alizadeh Behbahani, Alireza Vasiee, Neda Norouzi Pages 37-46
    Background and objectives
    Dandelion with the scientific name Taraxacum pseudocalocephalum belongs to the Asteraceae family. The aim of this in vitro study was evaluated the effect of leaf extract of dandelion on Candida albicans, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Listeria innocua, Escherichia coli, Salmonella typhi and Pseudomonas aeruginosa and comparing itʼs effect whit common antibiotics.
    Materials and methods
    In this research, leaf extract of dandelion was obtained by Maceration. Antimicrobial activity of leaf extract of dandelion was investigated using disk diffusion methods, well distribution in agar, minimum inhibitory concentration (MIC) (broth microdilution) and minimum bactericidal/fungicidal concentration (MBC or MFC).
    Results
    results of MIC of leaf extract of dandelion on Candida albicans, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Listeria innocua, Escherichia coli, Salmonella typhi and Pseudomonas aeruginosa was 128, 128, 256,256,256,256 and 512 respectively. The most resistant strain to the aqueous leaf extract of the dandelion was the gram-negative bacteria of Pseudomonas aeruginosa. The result showed that the diameter of inhibitory growth zone in well diffusion agar method was more than disk agar diffusion and the strains showed bigger zone in lower concentration.
    Conclusion
    It can be stated that the aqueous leaf extract of dandelion on gram-positive bacteria and candida albicans showed more antimicrobial activity than gram negative strains, generally. According to the results of this study, further research on the antimicrobial compounds of the dandelion is suggested to be used in the treatment of infectious diseases.
    Keywords: Extract, Leaf of Dandelion, Pathogenic microorganisms, Antibiotic, Antimicrobial activity
  • Fateh Rahimi*, Mina Torabi, Nahid Barahoei Pages 47-53
    Background and objective
    Members of the genus Enterococcus are well-documented pathogens associated with various clinical manifestations, including bacteremia, infective endocarditis, intra-abdominal infections, urinary tract infections, and, in rare cases, central nervous system infections. In this study, we aimed to isolate vancomycin resistant enterococci from hospital sewage in Tehran.
    Materials and methods
    During 2016, sampling was carried out from effluent of a hospital in Tehran. The sewage sample was diluted and filtered using saline and membranes were transferred onto m-Enterococcus agar plates supplemented with vancomycin and incubated at 37°C. All colonies were identified at the species level using specific primers and the resistance of different strains to vancomycin and teicoplanin was determined. The presence of 9 different vancomycin resistance genes was detected using PCR.
    Results
    A total of 92 enterococcus isolates consisting of E. faecium (80%), E. faecalis (17%) and E. gallinarum (3%) were collected. All strains showed resistance to vancomycin and teicoplanin discs and the minimum inhibitory concentration ranges of vancomycin varied from 2048 to128 μg/ml and most of the isolates (82%) showed resistance to highest level of vancomycin. Three different vanA, vanB and vanC genes were detected and vanA gene was common among all vancomycin resistant strains. Moreover, the presence of vanC gene was limited to E. gallinarum strains.
    Conclusion
    The presence of vancomycin and teicoplanin resistant strains in the effluent of this hospital in Tehran indicating the inefficiency of sewage treatment system.
    Keywords: vancomycin, enterococcus, hospital sewage, teicoplanin
  • Akram Azimi, Mir Esmaeil Moosavi, Amir Peymani * Pages 55-65
    Background and objective
    Macrolide, lincosamide and streptogramin B (MLSB) are used in the treatment of staphylococcal infections. The excessive use of these antibiotics has led to the emergence of resistance in this organism. The present study aimed to access phenotypic and genotypic factors involved in resistance to methicillin and erythromycin in S. aureus isolated from nasal samples in students in hospital.
    Materials and methods
    This cross sectional study was conducted among 172 students in Qazvin hospitals in 2015. The bacterial isolates were identified by standard laboratory methods. Antibacterial susceptibility and D-test were performed using disk diffusion method. The presence of ermA,􀀃 ermB, ermC, msrA􀀃and􀀃mecA􀀃genes was evaluated by polymerase chain reaction (PCR) method.
    Results
    Among 172 samples, 50 (29%) were S. aureus. In total, 4 (8%) isolates were resistant to erythromycin and clindamycin (cMLSb phenotype), 12 (24%) isolates showed inducible resistance (iMLSb), and 6 (12%) isolates were resistant to erythromycin and susceptible to clindamycin (MS phenotype). Twenty-four (48%), 10 (20%), 12 (24%), 4 (8%), and 6 (12%) isolates were positive for the presence of ermA,􀀃ermB, ermC, msrA􀀃and􀀃mecA􀀃genes, respectively.
    Conclusion
    The findings of this study showed the considerable rate of S. aureus isolates and genes conferring resistance against MLSB antibiotics in nasal samples collected from students. Continuous monitoring and treating of nasal carriers
    Keywords: Staphylococcus aureus, Nasal carriage, Antibiotic resistance, D-test
  • Leila Fozouni*, Mehdi Khosravi, Hamid Reza Pordeli, Reza Mokaram Pages 67-74
    Background and objectives
    Urethritis is a common infection in hospitals, especially in intensive care units(ICUs), whose treatment is difficult today due to increased prevalence of resistant bacteria.The aim of the present study was to determine the resistance pattern to gemifloxacin in fluoroquinolones-resistant Escherichia coli strains possessed DNA gyrase isolated from hospitalized patients in ICUs.
    Material and methods
    In this descriptive cross-sectional study, patients (n = 113) in ICUs were studied. After identifying of E. coli isolates using specific tests broth microdilution test was used in according to CLSI M100-S25(2015) criteria to determine the minimum inhibitory concentration (MIC) of ciprofloxacin, levofloxacin and gemifloxacin. The fluoroquinolone resistance gene (gyrA) was identified using polymerase chain reaction (PCR) with specific primers.
    Results
    In this study, the prevalence of E. coli isolates resistant to ciprofloxacin was reported 35.2%. Determining MIC of gemifloxacin showed that 87.3% of the strains were susceptible to it (MIC, ≤0.25μg/ml), while 53.5% MIC (≤1μg/ml) and 46.5% o (MIC, ≤2μg /ml) of isolates were categorized as susceptible to ciprofloxacin and levofloxacin respectively.The concentration of gemifloxacin, that inhibited 90% growth of isolates (MIC90) was 0.5μg /ml , 8-fold lower than levofloxacin (MIC90=4μg/ml) and 8-fold lower than ciprofloxacin (MIC90=4μg/ml). The study of the polymerase chain reaction on gemifloxacin-resistant isolates confirmed the mutation in serine 83 of gyrA gene.
    Conclusion
    We conclude that not only resistance to fluoroquinolones, but the frequency of gyrA gene in E.coli strains isolated from special hospitalized patients is increasing.
    Keywords: Escherichia coli, Urethritis, Gemifloxacin, DNA gyrase
  • Elham Siasi *¹, Najmeh hassanpourbaghbanchian², Jamileh Nowroozi Pages 75-85
    Background and objective
    Salmonella and Escherichia coli are the most common food pathogens bacterial especially in chicken products. Rapidly, specifically and simultaneously detection of the pathogens by identification of special genes, is important. This study aim was identification of both E.coli and Salmonella in chicken products by using multiplex PCR with lamB and invA genes amplification.
    Materials and methods
    100 chicken samples were obtained . Samples were washed by sterile saline water and were cultured in biochemical medium. Salmonella and Escherichia coli strains were purified and DNA extraction was performed. Then amplification of both invA and lamB genes were used by multiplex PCR.
    Results
    From 100 chicken samples, 9 samples and 26 samples were isolated by biochemichal tests, Salmonella and E.coli, respectively. Multiplex PCR results showed ferequency of invA gene was 9% and for lamB gene was 26% , As also, frequency of both genes in samples were 1%.
    Conclusion
    In this study, multiplex PCR results was based on Salmonella and E. coli special virulence genes was comfirmed biochemical tests results. Therefore comparation of results showed Multiplex PCR for rapid and simultaneous detection of food pathogens has high sensitivity and can be a reliable method for controlling of food contamination.
    Keywords: Chicken products, E.coli, Salmonella, Special gene, Multiplex PCR