فهرست مطالب

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال شانزدهم شماره 12 (پیاپی 113، اسفند1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • بهزاد بوشهری، حمدالله شریفی، امید جلیل زاده، محمد امین ولی زاد حسن لویی* صفحات 849-855
    پیش زمینه و هدف
    مسمومیت به عنوان یک معضل حائز اهمیت در بهداشت عمومی مطرح است. ما در این مطالعه به بررسی اثرات سلمارین در کاهش سطح افزایش یافته آنزیم های کبدی و پیامد زودرس در بیماران با مسمومیت داروئی بستری در بخش مراقبت های ویژه پرداخته ایم.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه مقطعی 65 بیمار با مسمومیت طی سال 1394 موردبررسی قرار گرفتند. اطلاعات جمعیت شناختی بیماران (سن - جنس) میزان اولیه آنزیم های کبدی در بدو بستری و بعد از دریافت دارو وارد چک لیست شده و پیامد بیماران موردبررسی قرار گرفت. بیماران با سابقه مصرف الکل - بیماری هم زمان دیگر مثل هپاتیت ویروسی و حاملگی از مطالعه کنار گذاشته شدند.
    یافته ها
    در گروه آزمون میزان ALT 24 بیمار (58.5 درصد) کاهش داشته و میزان ALT 17 بیمار (41.5 درصد) کاهش نداشته که در مقایسه با گروه شاهد، نشان دهنده اختلاف آماری است (0.04= P). هم چنین در گروه آزمون 21 بیمار (51.2 درصد) بهبودی در سطح AST داشتند ولی در 20 بیمار (48.8 درصد) موردی از کاهش AST وجود نداشت. که در مقایسه با گروه شاهد این تفاوت هم معنی دار است (0.03= P). در خصوص الکالین فسفاتاز سرم در گروه آزمون و شاهد اختلاف آماری وجود نداشت (0.26= P). مطابق آزمون آماری کاپلان مایر بیماران گروه آزمون در زمان کوتاهتری بهبودی سطح آنزیم ها داشته و به بخش منتقل شده و یا زودتر ترخیص شده اند.
    بحث و نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که سلمارین باعث کاهش میزان آنزیم های کبدی و ترخیص زودتر از بیمارستان و یا انتقال به بخش از ICU شده و در کنار درمان های رایج مسمومیت می تواند مورداستفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مسمومیت، افزایش آنزیم های کبدی، سلمارین، بهبودی
  • فرزانه نصیری، زهره کشاورز*، محمدحسن دوازده امامی، سعید کریم خانی زندی، ملیحه نصیری صفحات 856-864
    پیش زمینه و هدف
    سرطان پستان در بسیاری از کشورهای جهان و در ایران یکی از سرطان های شایع می باشد که باعث کاهش خودکارآمدی می شود. مطالعه حاضر باهدف تعیین اثربخشی مراقبت معنوی بر خودکارآمدی زنان مبتلا به سرطان پستان در مراکز منتخب شهر قم در سال 1396 انجام شده است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه تجربی در سال 1396 بر روی 40 نفر از زنان مبتلا به سرطان پستان در مراکز منتخب شهر قم انجام شد. افراد به صورت تصادفی در دو گروه مداخله (20 نفر) و کنترل (20 نفر) قرار گرفتند. برای گروه مداخله 6 جلسه مراقبت معنوی (هفته ای یک جلسه و هر جلسه به مدت 90 دقیقه) اجرا شد. پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه خودکارآمدی عمومی شرر و همکاران به عنوان ابزار استفاده شد، که افراد موردپژوهش قبل از شروع مداخله، بلافاصله بعد از پایان مداخله و دو ماه بعد از پایان مداخله پرسشنامه ها را تکمیل کردند و داده ها با استفاده از نرم افزار آماری spss نسخه 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج مطالعه گروه های مورد بررسی دارای ویژگی جمعیت شناختی و زمینه ای یکسانی بودند. تفاوت معنی داری در میانگین نمره خودکارآمدی بلافاصله و دو ماه بعد از انجام مداخله (01/0)، در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل دیده شد. میزان تاثیر برابر با 1/40 درصد می باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    آموزش مراقبت معنوی بر خودکارآمدی در زنان مبتلا به سرطان اثربخش بوده است. لذا طراحی و اجرای چنین برنامه هایی به صورت گسترده تر و بر اساس نیازهای آموزشی و حمایتی بیماران پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: مراقبت معنوی، خودکارآمدی، سرطان پستان
  • لیلا ولی زاده، وحید پاک پور، فرشته نجفی، تکتم کیانیان* صفحات 865-880
    پیش زمینه و هدف
    برنامه های آموزشی بخش اصلی هر نظام آموزشی است و دوره پرستاری سلامت جامعه، دوره ای جهت تربیت مهم ترین و تاثیرگذارترین متخصصین سلامت است، جهت شناسایی نقاط قوت و ضعف برنامه ی آموزشی موجود، مطالعه ی حاضر با هدف مقایسه ی تطبیقی برنامه آموزشی دوره ی کارشناسی ارشد پرستاری سلامت جامعه ایران و دانشکده پرستاری جانزهاپکینز امریکا انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی تطبیقی در سال 97 انجام شد. پس از جستجوی اینترنتی با کلیدواژه ی برنامه آموزشی کارشناسی ارشد پرستاری سلامت جامعه در دانشگاه های معتبر جهان، دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا جهت مقایسه انتخاب شد. و دو برنامه آموزشی با استفاده از الگوی چهار مرحله ای Bereday توصیف، تفسیر، هم جواری، مقایسه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    دوره ی پرستاری سلامت جامعه در آمریکا در سه شاخه ی مجزا ارائه شده بود و تنها کلیت راهبردهای آموزشی در ایران و آمریکا مشترک بودند و تعریف رشته، شرایط و نحوه ی پذیرش در دوره، جایگاه شغلی دانش آموختگان، فلسفه، چشم انداز، رسالت، اهداف کلی، نقش های دانش آموختگان و عناوین دروس کارشناسی ارشد پرستاری سلامت جامعه در ایران و جانزهاپکینز آمریکا متفاوت بود.
    بحث و نتیجه گیری
    دوره ی کارشناسی ارشد پرستاری سلامت جامعه در آمریکا بسیار کامل تر و متناسب با نیاز جامعه ارائه شده است. پیشنهاد می شود که اجزای اصلی این دوره در ایران موردبازنگری قرار بگیرد و بر اساس نیازهای موجود جامعه برنامه ریزی و اجرا گردد.
    کلیدواژگان: برنامه آموزشی، کارشناسی ارشد، ایران، جانز هاپکینز، آمریکا، پرستاری سلامت جامعه
  • مینو متقی*، منا ابراهیم زاده صفحات 881-890
    پیش زمینه و هدف
    اضطراب شامل احساس درماندگی، برانگیختگی است. برای کنترل اضطراب در بیماران روش های متفاوتی استفاده می شود. در این میان دو روش آرام سازی عضلانی بنسون و تصویرسازی ذهنی بیشتر موردتوجه قرار گرفته اند. ولی تفاوت این دو روش همچنان ناشناخته مانده است. بنابراین پژوهش حاضر باهدف تعیین تفاوت دو روش آرام سازی عضلانی بنسون و تصویرسازی ذهنی بر میزان اضطراب بیماران تحت همودیالیز انجام گرفت.
    مواد و روش کار
    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی تصادفی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با یک گروه کنترل است که بر روی 96 بیمار تحت همودیالیز مراجعه کننده به بیمارستان های شهرستان ماهشهر که به وسیله نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی به 3 گروه تخصیص داده شدند. قبل از اجرای مداخله بیماران پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه اضطراب بک را تکمیل کردند. دو گروه مداخله به مدت یک ماه و به میزان روزی دوبار این فن ها را انجام دادند. گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. بعد از یک ماه از انجام مداخلات مجددا پرسشنامه اضطراب بک توسط بیماران تکمیل شد. داده ها با استفاده از t زوجی، t مستقل و آزمون تعقیبی بونفرونی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره اضطراب قبل از انجام مداخله در سه گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت. در دو گروه مداخله تصویرسازی و بنسون میزان کاهش امتیاز اضطراب بعد از مداخله نسبت به قبل مداخله به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل بیشتر بود. ولی میزان کاهش امتیاز اضطراب بعد از مداخله نسبت به قبل مداخله در دو گروه تصویرسازی و بنسون تفاوت معنی داری نداشت (263/0=p)
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که دو روش آرام سازی عضلانی بنسون و تصویرسازی ذهنی موجب کاهش اضطراب بیماران می شود و تفاوتی ازنظر تاثیرگذاری بیشتر بین این دو روش مشاهده نشد. لذا پیشنهاد می گردد که از این روش ها در کنترل اضطراب بیماران تحت همودیالیز و سایر بیماران خاص استفاده شود.
    کلیدواژگان: همودیالیز، اضطراب، آرام سازی عضلانی، تصویرسازی
  • زهرا جنت علی پور، زهرا فتوکیان*، شهربانو کیهانیان، آمنه محمودیان، خدیجه جهان گشت، زهرا سام خانیان صفحات 891-901
    پیش زمینه و هدف
    با توجه به شیوع روزافزون سرطان پستان امروزه مشکل جدی در حوزه سلامت زنان، کنترل و پیشگیری از سرطان پستان است. ازجمله حوزه های اصلی در پیشگیری از این بیماری کنترل عوامل خطرآفرین مرتبط با سبک زندگی است. پوشیدن سوتین نیز یک عادت مرتبط با سبک زندگی است که امروزه بحث های مختلفی را به عنوان یک عامل خطرساز سرطان پستان در زنان برانگیخته است. این مطالعه به منظور بررسی عادات رفتاری پوشیدن سوتین در زنان مبتلا و غیر مبتلا به سرطان پستان انجام گردید.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی-مقطعی بر روی زنان مبتلا و غیر مبتلا به سرطان پستان انجام شد. روش نمونه گیری به شیوه در دسترس و تعداد نمونه ها 360 نفر بودند. ابزار پژوهش، پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و عادات رفتاری پوشیدن سوتین بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (درصد فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و تحلیلی (تی مستقل و کای اسکوئر) با استفاده از نرم افزار آماری spss نسخه 18 تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین ساعات پوشیدن سوتین در شبانه روز در گروه مبتلا و غیر مبتلا به سرطان پستان به ترتیب 21/3±2/19 و 19/3±9/17 ساعت و میانگین دفعات پوشیدن سوتین در هنگام خواب در گروه مبتلا و غیر مبتلا به سرطان پستان به ترتیب 16/1±78/5 و 83/0±18/ دفعه در طی هفته بود. ازنظر میزان ساعات پوشیدن سوتین، میانگین دفعات پوشیدن سوتین در هنگام خواب و عادت به پوشیدن سوتین تنگ بین دو گروه اختلاف آماری معنی دار وجود داشت (05/0 >p).
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های مطالعه بیانگر تفاوت در برخی عادات رفتاری پوشیدن سوتین در زنان مبتلا و غیر مبتلا به سرطان پستان است. لذا در مداخلات پیشگیرانه از سرطان پستان، آموزش زنان در جهت آگاهی از عادات رفتاری صحیح پوشیدن سوتین، باید موردتوجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، پوشیدن سوتین، زنان، عوامل خطرآفرین
  • یوسف محمدپور*، سلیمان احمدی، شهرام یزدانی صفحات 902-913
    پیش زمینه و هدف
    در سال های اخیر مسائل پیرامونی آموزش مبتنی بر شایستگی (CBE) سبب افزایش توجه و بحث در میان حرفه های بهداشتی شده است و در کنفرانس های بین المللی و پروژه های بزرگ بسیاری مطرح شده و توسط تعداد فزاینده ای از انتشارات در مجلات آموزش پزشکی موردنقد قرار گرفته است ولی تابه حال چارچوبی مبتنی بر شایستگی در گروه پرستاری ارائه نشده است، ارائه چارچوبی جامع، مبتنی بر شایستگی، بسط و استانداردسازی مفهوم شایستگی در گروه پرستاری یک ضرورت محسوب می شود. در این راستا پژوهشگر بر آن است از طریق مرور نقادانه مقالات بین المللی آموزش مبتنی بر شایستگی و با عنایت به شفاف سازی مفهوم شایستگی، شناخت ابعاد، خصوصیات و عوامل موثر بر آن در تعیین معیارها و استانداردسازی چارچوب شایستگی های پرستاری و آموزش آن مفید باشد.
    روش کار
    برای این مطالعه مروری انتقادی، کلیه مقالات منتشرشده از سال های 1990 تا 2015 که مرتبط با تعریف چارچوب شایستگی ها برای آموزش مبتنی بر شایستگی در پرستاری بود، به دو زبان انگلیسی و فارسی موردبررسی و تحلیل قرار گرفت. ابتدا سوال مطالعه تعریف و استراتژی جستجو مشخص گردید. برای جستجوی مطالعات از بانک داده های بین المللی و منابع داخلی ازجمله CINAHL,Web of Sciences, Science direct ERIC, Google Scholar، PubMed, SCOPUS, Wiley, Springer، Cochrane, EMBASE، SID, Irandoc،, Iranmedex British Education Index BEI و با استفاده از کلیدواژه های education Competency, competency framework, competency-based  Nursing, critical review و ترکیب آن ها استفاده گردید. مقالاتی که شرایط ورود به مطالعه را داشتند ازنظر کیفیت با استفاده از چک لیست های مربوطه ارزیابی شدند.
    یافته ها
    تعداد 2700 مورد مقاله یافت شد و از بین آن ها 217 مقاله وارد مطالعه مروری شدند. سپس با توجه به میزان مرتبط بودن به دودسته مرتبط و غیر مرتبط تقسیم شدند و نهایتا 84 مقاله از آن ها گزینش نهایی شد و سپس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    بحث و نتیجه گیری
    هدف اصلی از به کار بردن شایستگی ها در آموزش مبتنی بر شایستگی در پرستاری افزایش احتمال انتقال تجارب یادگیری در پیامدهای سازمانی مبتنی بر عملکرد می باشد. برای تحقق این مهم، موسسات آموزشی دامنه گسترده ای از مطالعات را برای شناسایی شایستگی به کار می بندند که دانشجویان را برای آماده شدن جهت دنیای کار آینده یاری نماید.
    کلیدواژگان: شایستگی، چارچوب شایستگی، آموزش مبتنی بر شایستگی، پرستاری، مرور نقادانه
  • اکرم فرهادیه، نرگس صادقی*، بهناز ترکان صفحات 914-926
    پیش زمینه و هدف
    بهترین غذا برای همه شیرخواران شیر مادر است. خودکارآمدی شیردهی شامل باور و اطمینان فرد به توانایی خود در انجام رفتارهای بهداشتی ازجمله شیردهی انحصاری و موفق می باشد و عامل قابل اصلاح و بالقوه ای است که می تواند در ارتقای تغذیه با شیر مادر نقش بسیار موثری داشته باشد ضمن آن که ابزار معتبر و قابل اعتمادی برای شناسایی مادران در معرض خطر است. مطالعه حاضر باهدف مقایسه خودکارآمدی شیردهی در مادران دارای نوزاد بستری در بخش نوزادان با مادران دارای نوزاد سالم در هفته اول، ماه اول و ماه سوم پس از زایمان انجام شد.
    روش کار
    مطالعه حاضر توصیفی است و در بیمارستان عیسی بن مریم (ع) شهر اصفهان انجام شد. تعداد نمونه در هر گروه از مادران دارای نوزاد بستری در بخش نوزادان و مادران دارای نوزاد سالم 49 نفر با توجه به معیارهای ورود به مطالعه در نظر گرفته شد. نمونه گیری به روش در دسترس بود. ابزار گردآوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه دوبخشی اطلاعات بود. پرسشنامه بخش اول، شامل اطلاعات دموگرافیک و بخش دوم، شامل مقیاس کوتاه خودکارآمدی شیردهی "دنیس" بود. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون تی مستقل، کوواریانس و واریانس با تکرار مشاهدات استفاده شد و داده ها با استفاده از نرم افزار spss ویرایش 18 مورد پردازش قرار گرفت.
    یافته ها
    دو گروه مادران دارای نوزاد بستری در بخش نوزادان و مادران دارای نوزاد سالم ازنظر ویژگی های جمعیت شناختی، همگن بودند. در هر دو گروه از مادران، میانگین نمره خودکارآمدی شیردهی بالای 22/52 بود که نشان می داد مادران در وضعیت مطلوبی قرار داشتند. در گروه دارای نوزاد بستری، اکثر نوزادان به علت زردی بستری شده بودند. میانگین نمره خودکارآمدی شیردهی و وضعیت خودکارآمدی شیردهی مادران در هیچ یک از سه زمان بین دو گروه و در هیچ یک از دو گروه بین زمان های مختلف تفاوت معنادار نداشت (05/0 P >).
    نتیجه گیری
    در این پژوهش، اگرچه خودکارآمدی شیردهی در دو گروه از مادران در زمان های مختلف پس از زایمان تفاوت معناداری نداشت ولی میزان خودکارآمدی شیردهی مادران دارای نوزاد بستری در بخش نوزادان، پایین تر از مادران دارای نوزاد سالم بود، که شاید ناشی از شرایط روحی و روانی مادران به دنبال بستری شدن نوزاد باشد. وضعیت خودکارآمدی شیردهی خوب در گروه مادران دارای نوزاد سالم، در طول سه ماه پس از زایمان نیز کاهش یافته بود که نیاز به تداوم آموزش و حمایت از مادران در زمینه ترویج تغذیه با شیر مادر را مطرح می سازد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، شیر مادر، نوزاد، بستری شدن
|
  • Behzad Booshehri, Mohammad Amin Valizade Hasanloei*, Hamdollah Sharifi, Omid Jalilzadeh Pages 849-855
    Background & Aims
    Poisoning as an important dilemma of public health. In this study, we investigated the effects of Silymarin on decreasing elevated levels of liver enzymes and early outcome in patients with drug poisoning admitted to the intensive care unit.
    Material & Methods
    In this cross-sectional study, 65 patients with poisoning were evaluated during 1394. The patients’ demographic information (age - sex), the initial level of liver enzymes was checked at the time of admission and after taking the drug and also the outcome of the patients was evaluated. Patients with history of alcohol consumption, another co-morbidity such as viral hepatitis and pregnancy were excluded.
    Results
    In the group receiving the drug, ALT was decreased in 24 patients (58. 5%) and was not decreased in 17 patients (41. 5%), compared with the control group, the difference was statistically significant (P = 0. 04). In the intervention group, 21 patients (51. 2%) had recovery in the AST levels, but in 20 (48. 8%) cases, there was no reduction in AST. This difference is significant in comparison with the control group (P = 0. 03). In the control group, AST was decreased in 6 patients (20%), but in 18 (75%) patients no decrease was observed, this difference was significant between the two groups (P=0. 03). There was no significant difference in serum alkaline phosphates between interventio and control groups (P = 0. 26). According to Kaplan-Meier analysis, the patients in the intervention group had a faster recovery in the level of enzymes and have been transmitted to ward or discharged earlier.
    Discussion
    The present study shows that Silymarin reduces liver enzymes and causes the patients be discharged or transmitted earlier than usual to the ward and can be used in other cases in addition to the current treatment of poisoning.
    Keywords: Poisoning, Elevated, Liver Enzymes, Silymarin, Recovery
  • Farzaneh Nasiri, Zohre Keshavarz*, Mohammadhasan Davazdahemami, Saeed Karimkhanizandi, Malihe Nasiri Pages 856-864
    Background & Aims
    Breast cancer is one of the common cancers in many countries and in Iran that reduces self-efficacy. The aim of this study was to determine the effectiveness of spiritual care on self-efficacy of women with breast cancer.
    Material & Methods
    This experimental study was carried out on 40 women with breast cancer in 2017 in selected centers of Qom. They were randomly divided into two groups of intervention (n=20) and control (n = 20). For the intervention group, six sessions of spiritual care (one session in a week and each session for 90 minutes) were performed. Demographic information and general self-efficacy questionnaire of Sherer et al. were utilized for data collection. The subjects completed the questionnaires before the intervention, immediately after the intervention and two months after the intervention. Data were analyzed using the SPSS software version 21.
    Results
    According to the results of the study, the groups had the same demographic and underlying characteristics. There was a significant difference between the intervention group and control group in the mean score of self-efficacy immediately and after the intervention. The effect level was 40.1%.
    Conclusion
    Therefore, spiritual care education affected the self-efficacy in women with cancer. The design and the implementation of this program based on the educational and supportive care needs of patients.
    Keywords: spiritual care, self-efficacy, breast cancer
  • Leila Valizadeh, Vahid Pakpour, Fereshteh Najafi, Toktam Kianian* Pages 865-880
    Background & Aims
    Educational programs are the main part of any educational system and the Community Health Nursing Period is a period of training for the most important and influential health professionals. To identify the strengths and weaknesses of the existing curriculum, this study was conducted to compare Community health Nursing Master's Education Program in Iran and John Hopkins School of Nursing.
    Materials & Methods
    This descriptive-comparative study was carried out in 2018, data were collected by searching the internet with the keywords of nursing, community health nursing, curriculum, Iran, America, and with a review of the history and details of the community health nursing master's education program in Iran and the Johns Hopkins nursing school. Comparison was made using Bereday’s four-stage model: description, interpretation, Juxtaposition and comparison.
    Results
    The Public health nursing master's education program in the United States was presented in three separate branches and only Learning Strategies were common between Iranian universities and Johns Hopkins School of Nursing. However the definition of the field, the conditions and the manner of admission in the course, the job status of the graduates, philosophy, vision, mission, general purpose, roles of graduates and the subjects of the master's degree in nursing education were different.
    Conclusion
    The Public health nursing education program in the United States is comprehensive and it is tailored to the needs of the community. It is recommended to revise the main components of this course in Iran according to the existing needs of the community.
    Keywords: Curriculum, Master of Nursing, Iran, Johns Hopkins, USA, Community health Nursing, Public health Nursing
  • Minoo Motaghi*, Mona Ebrahimzadeh Pages 881-890
    Background & Aims
    Anxiety involves feelings of helplessness, uncertainty and arousal. Control of anxiety in patients is based on pharmaceutical and non-pharmaceutical methods. Among these, Benson's muscle relaxation and mental imagery are more widely considered. But the difference the two methods are still unknown. Therefore, the present stu study aimed to determine the difference between Benson's muscle relaxation and mental imagery on the anxiety of hemodialysis patients.
    Materials & Methods
    For the purpose of this study, 96 patients under hemodialysis referring to hospitals in Maheshahr city (Imam Hospital, Imam Musa Kazem (AS) were selected by available sampling method. They were randomly assigned to three groups a relaxation group, an illustration group, a control group). Before the intervention, patients completed two demographic questionnaires and Beck Anxiety Inventory. Both intervention groups performed these techniques twice a month and twice a day. The control group did not receive any interventions. After one month of intervention, Beck anxiety inventory was completed by patients. Data were analyzed using paired t-test, t-test and Bonferroni post hoc test.
    Results
    The mean of anxiety score before intervention was not statistically significant in the three groups. In the two groups of imaging and Benson intervention, the reduction in the anxiety score after the intervention was significantly higher than the control group before the intervention. However, there was no significant difference in the reduction of anxiety score after intervention in comparison with the previous intervention in the two groups of imagery and Benson (p = 0.263).
    Conclusion
    The results of this study showed that Benson's muscle relaxation and mental imagery reduced the anxiety of patients, and there was no difference in the effect of these two methods. Therefore, it is suggested that these methods be used to control anxiety in patients undergoing hemodialysis and other patients.
    Keywords: Hemodialysis, Anxiety, Muscle relaxation, Mental imageing
  • Zahra Jannat Alipoor, Zahra Fotokian*, Shahrbanoo Keyhaian, Amaneh Mahmoudian, Khadidjeh Jahangasht, Zahra Samkhanian Pages 891-901
    Background & Aims
    Considering the increasing prevalence of breast cancer, today, the main problem in the field of women's health is the control and prevention of breast cancer. One of the main areas in preventing this disease is controlling the risk factors associated with lifestyle. Wearing of brassiere is also a lifestyle-related habit that has sparked many debates today as a risk factor for breast cancer in women. This study was conducted to determine the behavioral Habits of wearing brassiere in women with and without breast cancer.
    Materials & Methods
    This case-control study was conducted on women with and without breast cancer.A total of 360(120 in the case group -240 in the control group) individuals were selected based on available sampling method. The study tools were Demographic and behavioral habits of wearing brassiere questionnaires. Data were analyzed by Descriptive (mean and standard deviation, Frequency) and analytical tests (Independent t test and Chi-square) by using SPSS version 18 software.
    Results
    Based on the results, the average hours of wearing brassiere in women with and without breast cancer was 19.2 ± 3. 21 and 17.9 ± 3.19 respectively. The mean frequency of wearing brassiere during sleep in women with and without breast cancer was 5.78 ± 1.16 and 4.18 ± 0.83 times per week. There was a significant difference between the two groups regarding the average hours of wearing brassiere, the mean frequency of wearing brassiere during sleep and the habit of wearing a tight brassiere (p<0/05).
    Conclusion
    The findings of this study revealed differences in some behavioral habits of wearing brassieres in women with and without breast cancer. So, in preventive interventions for breast cancer, women's education should be considered in order to be aware of the proper behavioral habits in wearing brassieres.
    Keywords: Breast Cancer, Bra Wearing, Women, Risk factors
  • Yousef Mohammadpour*, Soleiman Ahmadi, Shahram Yazdani Pages 902-913
    Background & Aims
    In recent years the issues surrounding competency-based education (CBE) increased attention and debate among health professionals and the international conferences and pilot projects proposed by a growing number of many of the issues of education magazines Medical critically examined. Because it had not been provided in nursing competency-based framework, providing a comprehensive framework, based on merit, competence in the development and standardization of the nursing department is a necessity.
    Methods
    The review included all articles published from 1990 to 2015 related to defined competency framework for competency-based education in nursing, to languages, English and Farsi were analyzed. Ask first study defined search strategy was determined. Search for studies of databases with international and domestic sources, such as CINAHL, Web of Sciences, Science direct, ERIC, Google Scholar PubMed, SCOPUS, Wiley, Springer, Cochrane, EMBASE, SID, Irandoc, Iranmedex, MagirIran and related journals use key words appropriate Competency, competency framework, competency-based education, nursing, critical review and synthesis were used. Articles met the inclusion criteria of quality were assessed by using the checklist.
    Results
    2,700 articles were found and 217 of them were review articles entered the study. With regard to the relevance of related or unrelated divided into two categories and, ultimately, 84 Article of the final selection was then analyzed.
    Conclusion
    The main purpose of the use of competency-based education in nursing competencies increase the likelihood of transmission is performance-based learning experiences in organizational outcomes. To achieve this, educational institutions a wide range of studies to identify competency to employ that will help students to prepare for the world of work.
    Keywords: Competence, competency framework, competency-based education, nursing, critical review
  • Akram Farhadieh, Narges Sadeghi*, Behnaz Torkan Pages 914-926
    Background & Aims
    Breast milk is the best food for all neonates. Self-efficacy includes the belief and confidence of the individual in his ability to perform health behaviors, including exclusive successful breastfeeding. Self-efficacy in breastfeeding is vital for breastfeeding continuation. In addition, self-efficacy is an important variable in predicting the duration of breastfeeding, as well as the identification of mothers who terminate their breastfeeding promptly. The aim of this study was to compare Breast-feeding Self-Efficacy in mothers with infants admitted in the neonatal ward and mothers with healthy infants in the first week, the first month and third month after delivery.
    Materials & Methods
    This present descriptive study has been performed in Isabn-E-Maryam Hospital. The number of individuals in each group of mothers with infants admitted in the neonatal ward and mothers with healthy infants was 49 who met the criteria for entering the study. Convenience sampling was used for the selection of the participants. The data were collected by a two-part questionnaire. Demographic data were collected in the first part of the questionnaire and the Dennis Breastfeeding Self-Efficacy Scale-Short form was the second part of the questionnaire. To analyze the data, independent t-test, co-variance and variance with repeated observations were used and data were analyzed using SPSS-18 software. In the hospitalized group, most neonates were admitted because of pathological jaundice.  
    Results
    The two groups of mothers with infants admitted in the neonatal ward and mothers with healthy infants were homogeneous. In both groups, mother’s Breast-feeding Self-Efficacy average was more than 52.22 which indicated a good attitude of mothers and showed that mothers were in favorable condition. In the hospitalized neonates’ group, most neonates were admitted because of pathological jaundice. The mean of Breast-feeding Self-Efficacy scores of mothers and Breast-feeding Self-Efficacy was not significantly different between the two groups at any time and in any of the three times between two groups (P> 0.05).
    Conclusion
    In this study, although Breast-feeding Self-Efficacy in two groups of mothers was not significantly varied at different postpartum intervals, Breast-feeding Self-Efficacy of mothers with infants who were admitted to the newborns was lower than those mothers whose babies was healthy, which may be due to the mental and environmental conditions of the mothers following the admission of the newborn babies. The Breast-feeding Self-Efficacy in the group of mothers with a healthy baby also declined during the three months after delivery, which calls for continued education and support for mothers in the promotion of breastfeeding.
    Keywords: Self-efficacy, Breast milk, Newborn, Hospitalization