فهرست مطالب

فصلنامه راهبرد اجتماعی فرهنگی
پیاپی 29 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/11/14
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مسعود کوثری *، مهدی منتظرقائم، محمد مهدی مولایی صفحات 5-34

    این مقاله کیفیت محتوای فضای مجازی در افق ایران 1404 را مدنظر دارد و به دنبال شناسایی انواع آینده های پیش رو است که در ادبیات آینده پژوهی به‏ آن ها «سناریو» می گویند. با دسته بندی 15 پیشران دارای اهمیت و عدم قطعیت بالا، چهار عدم قطعیت کلیدی برای ساخت سناریوها شناسایی شد: کاربر- فناوری محوری، وضعیت شبکه، توازن قدرت های جهانی فضای مجازی و خط مشی ایرانی. از ترکیب حالات این عدم قطعیت ها 36 سناریوی ممکن ایجاد شد که با بهره گیری از روش تحلیل بالانس اثرات متقابل و نرم افزار محاسباتی سناریو ویزارد در نهایت پنج سناریو که دارای بیشترین سازگاری بودند به عنوان سناریوهای باورپذیرتر مشخص شدند. این سناریوها با این عناوین نام گذاری شده اند: نهنگ در اقیانوس، ماهی در آکواریوم، دلفین در خلیج، لاک پشت در تشت و قورباغه در برکه. هرکدام از سناریوها تصویری متفاوت از آینده محتوای فضای مجازی در ایران سال 1404 ترسیم می کنند و تحقق هرکدام از آن ها بستگی به تصمیم ها و اقدام های امروز ما دارد. در نهایت شاخص ها و علایم راهنمای سناریوها مشخص شد تا امکان نظارت مداوم بر سناریوها و رصد تحولات فراهم شود.

    کلیدواژگان: آینده فضای مجازی، آینده محتوا، ایران 1404، آینده پژوهی، سناریو
  • شهرام امیر انتخابی *، فرهاد جوان، لقمان جاوید صفحات 35-72

    سکونتگاه های روستایی از دیرباز بخش اصلی نظام سکونتگاهی کشور را تشکیل می دادند. این سکونتگاه ها به رغم تحولات نظام های اسکان و سکونت گزینی در کشور همچنان دارای جایگاه ویژه ای هستند. بنا بر مستندات، به رغم کاهش جمعیت روستاهای کشور در یک صد سال اخیر به ویژه در دوره های سرشماری سال های 1395-1335 که از 70 درصد به 30 درصد کاهش یافته، اما همچنان به عنوان مراکزی برای تامین امنیت غذایی کشور و محل تامین محصولات راهبردی مانند گندم و پروتئین شناخته می شوند. از این رو به نظر می رسد اساس حیات اجتماعی- اقتصادی ایران مطابق با یافته های مستشرقان و محققان داخلی، همچنان سکونتگاه های روستایی است. این مقاله برنامه های پنج ساله پس از انقلاب اسلامی را به لحاظ میزان توجه و تاکید بر ابعاد و شاخص های توسعه روستایی در سال 1395 ارزشیابی کرده است. در این راستا روش تحقیق توصیفی- تحلیلی بوده و گردآوری داده ها با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و مرور مفاد برنامه های پنج ساله صورت گرفته است. جهت تحلیل داده ها، از روش تحلیل محتوای کیفی بهره گرفته شده است. نتایج تحقیق نشان داد، در فرایند برنامه های توسعه کشور از آغاز برنامه اول توسعه در سال 1368 تا برنامه پنجم توسعه منتهی به سال 1395، محتوای عمومی و ابعاد برنامه ها در ارتباط با سیاست های توسعه روستایی افزایش و ارتقاء یافته است. سپس، در میان برنامه های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی توجه به برنامه های اجتماعی بیشتر از سایر ابعاد توسعه روستایی بوده است. درنهایت درخصوص توسعه روستایی، برنامه پنج ساله پنجم که بالاترین جایگاه را داشته، وضعیت برنامه سوم توسعه نسبت به سایر برنامه ها چشم گیر بوده است.

    کلیدواژگان: روستا، برنامه های توسعه روستایی، جایگاه روستا، ابعاد توسعه روستایی، ایران
  • لیلی مداح *، محمد ابراهیم مداحی، حسن احدی، جواد خلعتبری، محمدرضا بلیاد صفحات 73-92

    هدف این پژوهش بررسی اثربخشی برنامه پیشگیری از عود سوء‏مصرف مواد مخدر مبتنی بر ذهن آگاهی‏ بر بهزیستی روان شناختی و کاهش عود سوء‏مصرف مواد مخدر در افراد ترک کرده است. روش پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس‏آزمون و پیگیری با گروه کنترل است. جامعه آماری پژوهش پیش‏رو، عبارت است از تمام مردان مبتلابه سوء‏مصرف مواد مخدر صنعتی (در دامنه سنی 20 تا 50 سال) که سوءمصرف مواد مخدر را ترک کرده‏اند که از میان آنان، نمونه 30 نفری با استفاده از روش نمونه‏گیری هدفمند به دست آمد که در دو گروه آزمایش (n=18، M=41.2 و S=3.1) و کنترل (n=12، M=39.9 و S=2.8) جاگماری شدند. داده‏های آماری با استفاده از مقیاس بهزیستی روان شناختی ریف، (2002) گردآوری و با روش اندازه‏گیری های مکرر و خی دو مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته‏های پژوهش نشان داد که برنامه پیشگیری از عود سوء‏مصرف مواد مخدر مبتنی بر ذهن آگاهی منجر به افزایش معنی‏دار بهزیستی روان شناختی و کاهش معنی‏دار عود سوءمصرف مواد مخدر در شرکت‏کنندگان گروه آزمایش می‏شود.

    کلیدواژگان: پیشگیری، عود سوء مصرف مواد مخدر، ذهن آگاهی، بهزیستی روان شناختی، مواد مخدر
  • علیرضا آل قیس *، سید محمد دادگران، محمدرضا رسولی صفحات 93-114

    شبکه های اجتماعی به محلی برای حضور اقشار مختلف جامعه، به ویژه جوانان و مکان تبادل آرا و افکار و تامین نیازهای متناسب با زندگی اجتماعی ایشان تبدیل شده اند. علاوه بر اینکه مرجع تامین بسیاری از نیازهای فرهنگی و اجتماعی اعضای خود هستند، این امکان را برای اعضا فراهم می کنند که هم زمان با انجام دیگر فعالیت های اجتماعی از طریق رایانه یا تلفن همراه، فعالیت خود را در این جوامع مجازی نیز پیگیری کنند. از سوی دیگر برای این که یک رسانه بتواند تاثیرات ژرف بر مخاطب خود بگذارد باید به تکنیک های اغنایی دست یازد. پس از اقناع شدن مخاطب قاعدتا نحوه نگرش و بینش وی تغییر یافته و سبک زندگی و رفتاری کسی را تقلید می کند که وی را اقناع کرده است. پس رسانه می تواند معبری برای اقناع باشد یا خود سبک خاصی از زندگی را ترویج دهد. این مقاله در پی آن است که مولفه های شبکه اجتماعی را با توجه به تعاریف بین المللی و مورد وثوق، استخراج کرده و به این پرسش کلیدی پاسخ دهد که ارتباط میان اقناع رسانه ای شبکه های اجتماعی و سبک زندگی مخاطبان خود چگونه است. در این پژوهش که با روش توصیف، تبیین و تحلیل اطلاعات گردآوری شده، مشخص می شود که اقناع رسانه ای که توسط شبکه اجتماعی انجام می گردد ممکن است باعث تغییراتی در سبک زندگی کاربران شود.

    کلیدواژگان: اقتناع، اقتناع رسانه ای، شبکه اجتماعی، سبک زندگی، اینستاگرام
  • میثم غلام پور *، محمدعلی رستمی نژاد، محمداکبری بورنگ، سیما قرآنی سیرجانی صفحات 115-145

    امروزه استفاده از شبکه های اجتماعی در میان جوانان به طور چشمگیری گسترش یافته است. در این میان استفاده از این شبکه‏ها در امر آموزش کمی مورد غفلت قرار گرفته است. هدف پژوهش حاضر، بررسی و شناسایی عوامل کلیدی موفقیت آموزش‏ از طریق شبکه‏های اجتماعی است. رویکرد پژوهش، کیفی و روش آن سنتزپژوهی است. جامعه پژوهش، متشکل از 723 مقاله درباره استفاده از شبکه های اجتماعی در آموزش است که بین سال های 2018-2007 در مجلات علمی یا کنفرانس های معتبر ارایه شده اند. نمونه پژوهش شامل 43 مقاله است که به صورت هدفمند جمع آوری شده اند و بر اساس پایش موضوعی، داده‏ها انتخاب شدند. داده‏های پژوهش از تحلیل کیفی اسناد مورد مطالعه، گردآوری شده‏اند. بر اساس تجزیه وتحلیل داده‏ها، عوامل کلیدی موفقیت شبکه‏های اجتماعی در امر آموزش در 4 بعد، 9 عامل و 41 مقوله طبقه بندی شدند. این ابعاد شامل بعد ساختاری (مشتمل بر عوامل سازمانی و کیفیت شبکه‏ها)؛ بعد سیستم‏های مدیریتی (مشتمل بر عوامل سیستم مدیریت یادگیری، مدیریت محتوا و مدیریت شبکه)؛ بعد رفتاری (مشتمل بر عوامل یادگیرنده و یاددهنده) و بعد زمینه‏ای (مشتمل بر عوامل فناوری و فرهنگی) می‏باشند. در پایان، الگوی جاری عوامل موفقیت آموزش از طریق شبکه‏های اجتماعی با توجه به پژوهش‏های موجود ترسیم شده است.

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، آموزش، عوامل موفقیت و سنتز پژوهی
  • بهاره آروین *، مسعود قماشلویان صفحات 147-185

    هدف اصلی این پژوهش پیشنهاد راهبردهایی به منظور ارتقاء اخلاق شهروندی در شهر تهران بوده است. بر این مبنا، استراتژی پژوهشی در این تحقیق شناسایی و بررسی میزان تاثیر متغیرهایی در نظر گرفته شد که امکان دست کاری و تغییر وضعیت آن ها برای مدیران شهری فراهم باشد. در همین راستا، استراتژی این پژوهش به جای انجام پیمایش کلی در سطح شهر و سنجش کلی میزان پایبندی شهروندان تهرانی به اصول و ارزش های اخلاق شهروندی و عوامل فردی موثر بر آن، پیمایش به صورت مقایسه ای و معطوف به سنجش میزان تاثیر دو متغیر میزان فضای ارتباطی در محله ی مورد سکونت و میزان تعامل و همزیستی با دیگری ناشناس بر روی میزان پایبندی به اخلاق شهروندی سامان داده شده است. بر مبنای یافته های به دست آمده، از میان دو متغیر رقیب، تاثیر متغیر میزان تعامل و همزیستی با دیگری ناشناس بر متغیر اخلاق شهروندی مورد تایید قرار گرفت و در مقابل تاثیر میزان فضای ارتباطی بر میزان پایبندی به اخلاق شهروندی مورد تایید شواهد تجربی قرار نگرفت. با توجه به این نتایج، محور اصلی راهبردهای پیشنهادی، بر در نظر گرفتن تسهیلاتی در دریافت خدمات مختلف ارایه شده از سوی شهرداری تهران به گروه ها به جای محوریت ارایه خدمات متمرکز شده است.

    کلیدواژگان: اخلاق شهروندی، میزان فضای ارتباطی، میزان تعامل با دیگری ناشناس
  • هدی سادات محسنی * صفحات 187-208

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر جهت تبدیل دانشگاه‏ها به دانشگاه کارآفرین صورت گرفت. در این راستا، ابتدا به بررسی ادبیات و مبانی نظری موجود در این حوزه پرداخته و پس از استخراج عوامل موجود در ادبیات پژوهش، این عوامل دسته بندی و در قالب پیش نویس پرسشنامه محقق ساخته طراحی گردید. سپس با استفاده از مصاحبه نیمه ساختمند با متخصصان حوزه کارآفرینی، عوامل استخراج شده بررسی و ماحصل آن رد تعداد کمی از آن ها و تایید دیگر عوامل شناسایی شده گردید. در مرحله بعد بر اساس عوامل شناسایی شده، به بررسی وضعیت موجود دانشگاه الزهرا (س) در این خصوص پرداخته شد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی، از نظر رویکرد، کمی و از لحاظ گردآوری داده ها، توصیفی از نوع پیمایشی محسوب می‏شود. جامعه آماری پژوهش مشتمل بر اعضای هییت علمی دانشگاه الزهرا (س) برابر با 344 نفر است که با استفاده از جدول مورگان، 182 نفر از آن ها از طریق نمونه گیری طبقه‎ای نسبتی به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود. در بخش نخست پژوهش، یافته‏ها حاکی از شناسایی 8 عامل و 50 شاخص مشتمل بر عامل رهبری کارآفرینانه (8 شاخص)، عامل ساختار سازمانی کارآفرینانه (4 شاخص)، عامل آموزش کارآفرینی (9 شاخص)، عامل فرهنگ کارآفرینانه (9 شاخص)، عامل اعضای هییت علمی و کارکنان خلاق و نوآور (7 شاخص)، عامل بازاریابی کارآفرینانه (4 شاخص)، عامل تامین اقدامات حمایتی کارآفرینانه (4 شاخص)، عامل تجاری‏سازی تحقیقات (5 شاخص) است که همه آن ها تایید شدند. در بخش دوم پژوهش که بر مبنای عوامل شناسایی شده، به بررسی وضعیت دانشگاه الزهرا (س) پرداخته شد، یافته‏ها حاکی از آن است که دانشگاه الزهرا (س)، جز در عامل «ساختار سازمانی کارآفرینانه»، در سایر عوامل شناسایی شده در وضعیت مطلوبی به سر نمی‏برد.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، دانشگاه کارآفرین، فرهنگ کارآفرینی، ساختار کار آفرینانه
  • حمید ضرغام بروجنی *، اکبر پورفرج، علی مروتی شریف آبادی، فاطمه عزیزی صفحات 209-241

    در دوران کنونی، گردشگری میراث از اشکال بسیار مهم و رو به توسعه گردشگری بین‏الملل به شمار می رود. محوطه های تاریخی اصلی ترین منابع گردشگری میراث هستند. برای حفظ اهمیت محوطه‏های تاریخی و ایجاد جاذبه برای گردشگران، برقراری توازن بین گردشگری و میراث فرهنگی مهم ترین دغدغه مسیولان و تصمیم‏گیران میراث فرهنگی کشور است تا بتوانند برای احیا و حفاظت از این آثار اقدام کنند. در این پژوهش، ضمن شناسایی نقاط قوت و ضعف، فرصت‏ها و تهدیدها در زمینه توسعه گردشگری محوطه های تاریخی ایران (با تاکید بر حفاظت از محوطه ها)، برای رتبه بندی راهبردهای حفاظتی توسعه گردشگری محوطه های تاریخی از ترکیب روش تصمیم گیری چند معیاره با برنامه ریزی آرمانی و تیوری فازی استفاده شده است. این تحقیق از نظر نتایج، کاربردی است. به منظور گردآوری داده‏ها (با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند) از نظرات خبرگان آشنا به حوزه تحقیق استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان می‏دهد که راهبردهای حفاظتی: «هماهنگی بین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، دولت (نیروی انتظامی، شهرداری، وزارت کشور، وزارت اطلاعات، وزارت راه، قوه قضاییه و...) و کشورها و سازمان های بین المللی برای حفاظت از محوطه ها»، «تنظیم دستورالعمل هایی برای حفاظت، مرمت، نگهداری و مدیریت محوطه های تاریخی» و «رعایت ضوابط حفاظتی اعلام شده از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، ضوابط ملی و بین المللی و ظرفیت محوطه های تاریخی برای انجام عملیات عمرانی (مانند تغییر کاربری، ساخت جاده و...) مربوط به محوطه های تاریخی» به ترتیب از اولویت بیشتری در توسعه گردشگری محوطه های تاریخی ایران برخوردار هستند.

    کلیدواژگان: گردشگری میراث، محوطه های تاریخی، حفاظت، برنامه ریزی آرمانی، تئوری فازی
  • کریم حمدی * صفحات 243-256

    بازارگرایی که به شرکت ها کمک می کند تا از طریق خلق ارزش های مشتری به عملکرد برتری دست پیدا کنند، قلب تفکر و شیوه بازاریابی مدرن است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر بازارگرایی، قابلیت های بازاریابی‏ و قابلیت تجاری سازی ‏نوآوری بر عملکرد شرکت های ‏بیمه با توجه به نقش تعدیل گر استراتژی های بازاریابی و قدرت سازمانی است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه جمع آوری داده ها، توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل نمایندگان شرکت بیمه سینا است. با استفاده از نرم افزار PLS3 برای تجزیه وتحلیل 86 مجموعه پرسشنامه از نمایندگان این شرکت جمع آوری شده است. محققان دریافتند که بازارگرایی شرکت های بیمه بر قابلیت تجاری سازی ‏نوآوری، عملکرد و قابلیت های بازاریابی آن شرکت ها تاثیر دارد. قابلیت های بازاریابی شرکت های بیمه ‏بر عملکرد آن شرکت ها تاثیر دارد. ‏قابلیت تجاری سازی ‏نوآوری‏ شرکت های بیمه ‏بر عملکرد آن شرکت ها تاثیر دارد.‏ استراتژی های بازاریابی، تاثیر قابلیت های بازاریابی‏ شرکت های بیمه ‏بر عملکرد آن شرکت ها را تعدیل می کند و تعدیل آن مثبت است، اما قدرت سازمانی تاثیر قابلیت های بازاریابی شرکت های بیمه، ‏عملکرد آن شرکت ها را تعدیل نمی کند. همچنین مشخص شد که قابلیت های بازاریابی و قابلیت تجاری سازی نوآوری میانجی جزیی هستند.

    کلیدواژگان: بازارگرایی، عملکرد، قابلیت های بازاریابی، قابلیت های تجاری سازی، نوآوری قدرت سازمانی، استراتژی های بازاریابی
|
  • Massoud Kowsari *, Mahdi Montazerghaem, Mohammad Mahdi Mowlaei Pages 5-34

    This article looks at the quality of cyberspace content on the horizon of Iran 2025. We seek to identify upcoming futures which called "scenario" in the futures studies literature. We categorized 15 driving forces with the highest importance and uncertainty, and then four critical uncertainties were identified to construct scenarios: user or technology centric, network status, global power balance of cyberspace and Iranian policy. 36 scenarios were created from the combination of the states of these uncertainties. By using cross-impact balance analysis method and ScenarioWizard software, finally, we identified five scenarios with the highest degree of consistency as more plausible scenarios. These scenarios are named as follows: Whale in the Ocean, Fish in the Aquarium, Dolphin in the Gulf, Turtle in the Pot and Frog in the Pond. Each of these scenarios depicts a different future image of the cyberspace content and the occurrence of each of them depends on our current decisions and actions. Finally, the indicators and sign guides of the scenario were identified so supervising the scenarios and monitoring events will be possible.

    Keywords: future of cyberspace, future of content, Iran 2025, futures studies, scenario
  • Shahram Amirentekhabi, Farhad Javan, Loqhman Javid Pages 35-72

    Rural habitations have long been the main part of the country's habitation system. Despite the changes in housing systems in the country, these habitations still have a special status. According to the documentations, despite the declining population of the country's villages in the last 100 years, especially during the census years of 1966-1996, which dropped from 70% to 30%, they are still considered to be centers for ensuring food security of the country and supplying strategic products such as wheat and protein. Therefore, the basis of the socio-economic life in Iran, according to the findings of orientalists and domestic researchers, still seems to be rural habitations. This article evaluates the five-year plans after the Islamic Revolution in terms of attention to and emphasis on the dimensions and indicators of rural development in 2016. In this regard, the research method is descriptive-analytical and data collection has been done using library studies and review of the contents of the five-year plans. To analyze the data, qualitative content analysis method has been used. The results of the research showed that in the process of development programs of the country from the beginning of the first development program in 1989 to the fifth development program ending in 2016, the general content and dimensions of the programs in relation to rural development policies have been enhanced. Then, among social, economic and environmental programs, paying attention to social programs has been more prominent than the other dimensions of rural development. Finally, rural development has enjoyed the highest status in the fifth five year plan and also the third development plan has entailed impressive results compared to other plans.

    Keywords: village, rural development programs, village status, rural development dimensions, Iran
  • Leili Maddah *, Mohammad Ebrahim Maddahi, Hassan Ahadi, Javad Khalatbari, Mohammadreza Beliad Pages 73-92

    The objective of this study is to examine Mindfulness Substance Abuse Prevention Program effectiveness on well-being and reducing the recurrence of substance abuse. As for methodology, this research is applied in terms of objective and is experimental in terms of data gathering by using pre-test, post-test and follow-up with control group. The statistical population of this study consisted of all the men afflicted by industrial substance abuse (within the range of 20 and 50 years old) who abandoned drug abuse. A sample of 30 persons was selected through purposive sampling and divided into experimental (n=18, M=41.2, S=3.1) and control (n=12, M=39.9, S=2.8) groups. Data were collected using the Ryff’s psychological well-being scale, and analyzed through repeated measurement and Chi-square test method. The findings of the study demonstrated that Mindfulness Substance Abuse Prevention Program results in a meaningful increase of psychological well-being and meaningful reduction of recurrence of substance abuse in experiment group participants.

    Keywords: Mindfulness Substance Abuse Prevention Program, psychological well-being, reducing the recurrence of substance abuse
  • Alireza Ale Gheiss *, Seyed Mohammad Dadgaran, Mohammadreza Rasouli Pages 93-114

    These days’ social networks become a platform for attendance of social groups, especially youth, and a space for exchanging views and thoughts and meeting the needs of their social life, these networks in addition to meet many sociocultural needs of their members, allow them to perform their social activities through computers and mobile phones, and simultaneously to act in virtual societies. On the other hand, media should accomplish persuasion techniques in order to affect their audiences adequately. Having been persuaded, they change their attitude and imitate the life style and behavior of those who had persuaded them. This article tries to extract social networks components based on international and authoritative definitions and find an answer for the key question that how is the relationship between social network and audience’s life style. This research which has been conducted by using a descriptive – explanation method and the analysis of the gathered data, makes clear that persuasion made by social network can cause some changes in audience’s life.

    Keywords: persuasion, media persuasion, social network, life style, Instagram
  • Meysam Gholampour *, Mohammad Ali Rostaminejad, Mohammad Akbari Borang, Sima Ghorani Sirjani Pages 115-145

    the use of social networks has grown dramatically among young people; meanwhile, the use of these networks has been neglected, to some extent, in education. The purpose of this study is to investigate and identify the key factors for the success of education through social networks. The research approach is qualitative and its method is based on synthesis research. The study population consists of 723 articles on the use of social networks in education published in scientific journals or presented in credible conferences between 2007 and 2018. The research sample consists of 43 articles that have been purposefully collected and were selected based on thematic monitoring and theoretical geometric data. The research data were collected from the qualitative analysis of the documents studied. Based on data analysis, the key factors of social networking success in education were classified in 4 dimensions, 9 factors and 40 categories. These dimensions include the structural dimension (including organizational factors and network quality); the dimension of management systems (including the factors of the system of learning management, content management and network management); behavioral dimension (including learner and educator factors) and background dimension (including technological and cultural factors). In the end, factors of educational success through social networks have been presented as a template.

    Keywords: social networks, education, success factors, synthesis research
  • Bahareh Arvin *, Moslem Ghomashlouyan Pages 147-185

    This project aims to propose municipal policies for promoting ethical citizenship in Tehran. The focus of this research is to identify and examine the factors involving in ethical citizenship, considering the limits and potentials of urban management in Tehran. Moving away from a general assessment of the adherence to ethical citizenship and the individual factors affecting this adherence, we conducted a comparative survey to measure the effects of the following variables on the degree of adherence to ethical citizenship: (1) the number of community centers in the neighborhood of residence and (2) the quality of interactions and coexistence with unknown others. The results showed that interactions and coexistence with unknown others positively influence the adherence to ethical citizenship; however, the empirical evidence did not illustrate any relationship between the number of community centers and the degree of ethical citizenship. According to these results, in our policy recommendations, we suggest that Tehran Municipality should focus on providing services to groups rather than individuals.

    Keywords: ethical citizenship, number of community centers, quality of interaction with unknown others
  • Hoda Sadat Mohseni * Pages 187-208

    The present study aims to identify factors contributing universities to become entrepreneurial. In this regard, we first studied the existing literature and theoretical foundations and after extracting the involved factors, they were categorized and designed in the form of a researcher-made questionnaire. Subsequently, using semi-structured interviews with experts in the field of entrepreneurship, the extracted factors were examined and a few of them was rejected and others were verified. In the next step, based on the identified factors, the present situation of Alzahra University was studied. This research is applied in terms of purpose, quantitative in terms of approach, and is considered a descriptive survey in terms of collecting data. The statistical population of the study was consisted of 344 members of faculty members of Alzahra University. Using Morgan table, 182 of them were selected through stratified sampling. The data gathering tool was a researcher-made questionnaire. In the first part of the study, the findings indicated 8 factors and 50 indicators including entrepreneurial leadership (8 indicators), entrepreneurial organizational structure (4 indicators), entrepreneurship training factor (9 indicators), entrepreneurial culture factor (9 indicators) , faculty members and creative and innovative staff factor (7 indicators), entrepreneurial marketing factor (4 indicators), entrepreneurial supporting measures (4 indicators), commercialization of research (5 indicators), that all of which were approved. In the second part of the study, based on the identified factors, the status of Alzahra University was studied. Findings show that Alzahra University, except for the "organizational entrepreneurial structure" factor, is not in a satisfactory situation in terms of other identified factors.

    Keywords: entrepreneurship, entrepreneurial university, entrepreneurial culture, entrepreneurial structure
  • Hamid Zargham Broujeni *, Akbar Pourfaraj, Ali Morovati Sharifabadi, Fatemeh Azizi Pages 209-241

    Nowadays, heritage tourism is considered one of the important and developing forms of international tourism. Heritage sites are the main source of heritage tourism. However, striking a balance between tourism and cultural heritage is the main concern of the officials and decision makers involved in cultural heritage in order to keep their importance through their renovation and maintenance and creating attractions for tourists. This research identifies the strengths and weaknesses of tourism development in Iran’s heritage sites as well as opportunities and threats facing it, with an emphasis on the conservation. Also the authors have used the combination of multi-criteria decision making (MCDM) method with goal programming (GP) and fuzzy theory, to prioritize conservation strategies of tourism development in Iran's heritage sites. This is an applied research in terms of results. To gather the data (by using purposive sampling method), an expert survey was conducted. The results show that three major conservation strategies that are: “coordination between the Iranian Cultural Heritage Organization, the government (Police, Municipality, Ministry of Interior, Ministry of Intelligence, Ministry of Roads, Judiciary Branch, etc.), and other countries and international organizations for conservation of sites”; “setting guidelines for preservation, restoration, maintenance and management of heritage sites” and “complying with the conservation standards declared by the Iranian Cultural Heritage, Handicrafts and Tourism Organization and other national and international regulations", and "the capacities of historical sites for operations related to constructions (such as alteration of land use, road construction, etc.)" are respectively having higher priority in developing heritage tourism in Iran.

    Keywords: heritage tourism, historical sites, conservation, goal programming, fuzzy theory
  • Karim Hamdi * Pages 243-256

    Market orientation (MO) which helps companies achieve superior performance through customer value creation is the heart of modern marketing thinking and method. The purpose of this study is to investigate the effects of market orientation, marketing capabilities, and commercialization of innovation on the performance of insurance companies, considering the moderating role of marketing strategies and organizational strength. This is an applied study in terms of purpose, and a descriptive survey in terms of data collection method. The statistical population of the present study is composed of the representatives of Sina Insurance Company. By using the PLS3 software to analyze 86 sets of questionnaires collected from the company's representatives, the researchers found that market orientation of insurance companies has an impact on the commercialization of their innovation. The market orientation of the insurance company affects their performance. Also, the market orientation of the insurance company has an impact on their marketing capabilities. On the other hand, the marketing capabilities and commercialization of these companies exert an influence on their performance. Marketing strategies moderate the impact of marketing capabilities on the insurance companies in a positive way. However, the organizational power does not modify the impact of marketing capabilities of the insurance companies on their performance. It was also found that marketing capabilities and commercialization of innovation function as minor intermediaries.

    Keywords: market orientation, performance, marketing capabilities, commercialization of innovation