فهرست مطالب

نشریه پژوهش اجتماعی
پیاپی 39 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه صفی وند، مالک میرهاشمی*، حسن پاشا شریفی صفحه 1

    پژوهش حاضر با هدف ارائه مدلی برای تبیین پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دبیرستانی دو زبانه (فارسی زبان و ترک زبان) بر اساس سبک های تفکر، سبک های یادگیری، هوش هیجانی و استرس تحصیلی بود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر شیوه گردآوری اطلاعات، همبستگی-پیش بینی و علی غیرآزمایشی است و از نظر زمان از نوع مقطعی و از لحاظ ماهیت داده ها، کمی است. جامعه آماری این پژوهش، شامل دانش آموزان مقطع دبیرستان دختر و پسر (دوره دوم) شهر زنجان در سال تحصیلی 1396-1395 بود. با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای، تعداد 300 نفر به عنوان اعضای نمونه انتخاب گردیدند. گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه های سبک های یادگیری کلب (LSI)، پرسشنامه سبک های تفکر استرنبرگ و واگنر (TSI)، مقیاس استرس درک شده کوهن و همکاران (PSS-4)، آزمون هوش هیجانی بار-ان و ملاک پیشرفت تحصیلی دانش آموزان محاسبه معدل نمرات نوبت اول بود. به منظور بررسی روایی پرسشنامه نیز از روایی صوری، محتوا و سازه استفاده شد و به منظور محاسبه پایایی آن نیز از ضریب آلفای کرونباخ و روش بازآزمایی استفاده شد که نتایج بیانگر روا و پایا بودن پرسشنامه ها بود. تجزیه وتحلیل داده ها در دو بخش توصیفی و استنباطی (همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه، مدل سازی معادلات ساختاری) با استفاده از نرم افزار  SPSS-V22و Amos-V8.8 انجام پذیرفت. نتایج پژوهش نشان داد که سبک های یادگیری، استرس تحصیلی، سبک های تفکر و هوش هیجانی تقریبا 18 درصد از تغییرات مربوط به پیشرفت تحصیلی دو زبانه ها را تبیین می کند. همچنین یافته ها نشان داد مدل پژوهش از برازش مناسبی برخوردار بود.

    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، سبک یادگیری، سبک تفکر، هوش هیجانی، استرس تحصیلی، دو زبانه
  • منصور بخش امین، اختر جمالی، فریده رشادت جو صفحه 2

    در سال های اخیر تعداد دانشجویان کشور افزایش چشمگیری داشته است و نخبگان زیادی مورد شناسایی قرار گرفته اند بطوریکه صده ها مقاله علمی چاپ و منتشر شده است، اما تولیدات علمی تبدیل به فراورده نشده و مسائل کشورحل نگردیده است. هدف اصلی این مقاله، ارائه الگوی توانمندسازی نخبگان در تعامل با محیط کسب و کار مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان است.

    روش ها

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و توسعه ای و از نظر چگونگی مسایل مورد مطالعه و گرد آوری اطلاعات، توصیفی- مشاهده ای و پیمایشی است. روش نمونه گیری در این پژوهش روش هدفمند است. جامعه آماری پژوهش 3000 نفر از مدیران شرکت های دانش بنیان در کل کشور ایران در سال 2016-2015 بودند، که از میان آنها تعداد 572 جهت نمونه پژوهش انتخاب شدند که تعداد 362 نفر به پرسشنامه محقق ساخته که شامل 80 سوال بر اساس طیف پنج درجه ای لیکرت بود، پاسخ دادند تعداد 350 پرسشنامه به طور کامل بوسیله نمونه ها تکمیل گردید و جهت اجرای پژوهش مورد استفاده قرار گرفت. اعتبار پرسشنامه بوسیله 10 نفر از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی مورد تایید قرار گرفت و برای تعیین روایی سازه از تحلیل عاملی اکتشافی با روش تحلیل مولفه های اصلی و چرخش واریماکس استفاده شد (KMO . پایایی پرسشنامه 0.87 تعیین شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل عاملی اکتشافی و روش AHP به وسیله نرم افزار spss و لیزرل استفاده شد

    یافته ها

    نتایج حاصل از اجرای آزمون تحلیل عاملی نشان داد، الگوی توانمندسازی نخبگان در تعامل با محیط کسب و کار مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان مشتمل بر ابعاد فردی(0.260)، درون سازمانی(0.463) و برون سازمانی(0.276) می باشد

    نتیجه گیری

    از بین ابعاد، عامل درون سازمانی بیشترین تاثیر را بر توانمند سازی نخبگان دارد، لذا برای توانمند سازی نخبگان باید در چارچوب مولفه های تدوین شده، مدل توانمندسازی طراحی و سازوکارهای اجرایی تدوین گردید.  

    کلیدواژگان: توانمندسازی، محیط کسب و کار، نخبگان، اقتصاد دانش بنیان
  • علی فلاحی*، مجید کفاشی، بهرنگ صدیقی صفحه 3

    توسعه اجتماعی مفهومی است که اخیرا مورد توجه جدی سیاستگزاران و به ویژه مدیران شهری قرار گرفته است. این تحقیق به منظور برسی مفهوم توسعه اجتماعی و شناخت شاخص های آن و میزان بررسی سطح پایایی و روایی آن صورت گرفت. شیوه انجام تحقیق در بخش مطالعه مفهوم توسعه اجتماعی از نوع اسنادی بود و در بخش سنجش میزان روایی و پایایی ابزار از نوع پیمایش می باشد. جامعه آماری تحقیق کلیه شهروندان ساکن در شهر تهران می باشند. شیوه نمونه گیری تحقیق از نوع خوشه ای چندمرحله ای است. این پژوهش به لحاظ هدف از نوع کاربردی می باشد. حجم نمونه تحقیق 384نفر می باشد که این رقم بر اساس مراجعه به جدول مورگان تعیین شد. برای کاهش دادن خطا این میزان افزایش یافت. با توجه به یافته های تحقیق در بخش مرور اسنادی، مهمترین شاخص های توسعه اجتماعی (کیفیت زندگی، وفاق اجتماعی، اخلاق توسعه اجتماعی و امنیت اجتماعی) می باشد. داده های تحقیق توسط ابزار پرسشنامه و براساس 120 گویه و پرسش بدست آمد. شاخص سازی و ساختن ابزار برای بررسی پایایی و روایی ابزار از تکنیک تحلیل عاملی توسط نرم افزارهای لیزرل و spss استفاده شد. یافته های تحقیق نشان می دهد شاخص های امنیت اجتماعی، وفاق و همبستگی اجتماعی، کیفیت زندگی و اخلاق توسعه اجتماعی بیش از 70درصد از واریانس متغیر توسعه اجتماعی را تبیین می نمایند. همچنین سطح توسعه اجتماعی در شهر تهران نزدیک به متوسط می باشد.

    کلیدواژگان: توسعه اجتماعی، امنیت اجتماعی، کیفیت زندگی، وفاق اجتماعی، اخلاق توسعه اجتماعی
  • سوسن سهامی*، کریم فتحی صفحه 4

    چکیده
    هدف از این پژوهش بررسی عوامل موثر بر گرایش دانشجویان تحصیلات تکمیلی به مهاجرت از کشور می باشد. نمونه مورد مطالعه در این تحقیق شامل 120نفر از دانشجویان 35-25 ساله کارشناسی ارشد دانشگاه شیراز است که بصورت تصادفی ساده انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته است که از روایی و پایایی مناسب برخوردار است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمونهای آماری رگرسیون و ضریب همبستگی انجام گردید. یافته های تحقیق نشان می دهد که عامل کششی کشور مقصد (فرصت اشتغال، انگیزه پیشرفت، رفاه کشور مقصد،فرصت های علمی کشور مقصد) با تمایل به مهاجرت از کشور رابطه معنی داری وجود دارد. عامل رانش کشور مبدا  (بیکاری ودستمزد پایین، تبعیض و بی عدالتی ادراک شده) باعث  تمایل به مهاجرت از کشور می شود. ضمن آنکه انگیزه پیشرفت یکی از پیش بینی کننده های معنی دار تمایل به مهاجرت است. بین عوامل رانشی، بیکاری تحصیل کرده ها و تبعیض و بی عدالتی ادراک شده  پیش بینی کننده های معنی دار تمایل به مهاجرت است. اما عوامل حفاظت کننده (تعلق به وطن و گرایش مذهبی) با تمایل به مهاجرت رابطه معنی داری وجود ندارد.

    کلیدواژگان: تمایل به مهاجرت، عامل کششی، عامل رانش، عوامل حفاظت کننده
  • بیتا شه بخش، رشید ذوالفقاری زعفرانی*، مهدی کلانتری صفحه 5

    هدف این تحقیق، طراحی و اعتباریابی پرسشنامه فرهنگ مدیریت جهادی، در بانک مسکن بوده است. روش تحقیق از نوع اکتشافی و در مرحله اول تحقیق (شناسایی شاخصها)، جامعه و نمونه 200 نفر از مدیران ارشد بوده که از طریق فن دلفی، گویه ها شناسایی، تقلیل و کدگذاری و در نهایت، پرسشنامه با 217 شاخص تهیه شد. در مرحله دوم جهت سنجش اعتبار پرسشنامه، در بین نمونه آماری به تعداد 361 نفر(جامعه آماری 6059نفر) از مدیران اجرایی در سطح شعب استان تهران توزیع گردید. تعداد نمونه بر اساس روش کوکران تعیین شد. مقدار 96/0=KMO و معناداربودن آزمون بارتلت 05/0=P نشان دهنده توجیه پذیربودن اجرای تحلیل عاملی در این مطالعه بود. پایایی پرسشنامه با محاسبه آلفای کرونباخ با نرم افزار SPSS  و نیکویی برازش ساختار پرسشنامه و زیرمولفه های آن به روش محاسبه ضرایب تحلیل عاملی تاییدی با نرم افزار AMOSS انجام گرفت. یافته ها نشان داد پرسشنامه با 14 مولفه و 98 گویه با آلفای کرونباخ 97/0 از سازگاری درونی خوبی برخوردار بوده و تحلیل عاملی تاییدی نیز برازش خوب ساختار پرسشنامه (98/0=GFI , 86/0=AGFI , 98/0=NNFI , 02/0=RMSEA , 98/0=CFI) را نشان داد.

    کلیدواژگان: اعتباریابی، جهاد، فرهنگ مدیریت جهادی، مدیریت جهادی، پرسشنامه فرهنگ مدیریت جهادی
  • فاطمه پرویزی عمران، بهرام صالح نیا* صفحه 6

    هدف ازانجام این پژوهش شناخت رابطه بین مشارکت در ورزش با میل به خشونت در محیط کار در معلمان ورزش ،آموز ش و پرورش است. این پژوهش ازنظر ماهیت اجرا پژوهش توصیفی _ پیمایشی می باشد. جامعه آماری آن کلیه معلمان مشغول به خدمت فارغ از جنسیت شهرستان آمل در سال 95 می باشد . تعداد نمونه به صورت تمام شمارکه 169 نفرانتخاب شده است ابزار گردآوری پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. برای آزمون فرضیه هاازضریب همبستگی پیرسون و آزمون فریدمناستفاده و نتایج تحقیق نشان داد که بین مشارکت در ورزش با میل به خشونت در محیط کار در معلمان ورزش شهرستان آمل رابطه منفی و معنی داری وجود دارد؛ چرا که سطح معناداری مشاهده شده(0001/0=sig) از مقدار خطای پیش بینی شده(01/0) کوچکتر می باشد. همچنین نتایج نشان داد که بین مشارکت در ورزش با مولفه های میل به خشونت در محیط کار(خشونت فیزیکی، خشونت روانی، خشونت واکنشی) در معلمان ورزش شهرستان آمل رابطه منفی و معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: مشارکت ورزشی، خشونت، محیط
  • طاهره حسومی، فاطمه نوشین فرد*، ملوک السادات حسینی بهشتی، فهیمه باب الحوائجی، نجلا حریری صفحه 7

    اخلاق به عنوان یکی از مهم ترین و با ارزش ترین مباحث است که در قرآن کریم بر آن تاکید فراوان شده است. از طرف دیگر تزکیه و تربیت انسان از اهداف مهم بعثت رسولان عظیم الهی در طول تاریخ زندگی بشر بوده است چنان چه پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله هدف از بعثت خود را تکمیل مکارم اخلاق معرفی فرمود. جامعه پژوهش حاضر 427 آیه در موضوع اخلاق اجتماعی است و ابزار پژوهش حاضر منابع تفسیری قرآن با تاکید بر کتاب اخلاق در قرآن آیت الله مصباح یزدی و آیت الله مکارم شیرازی است. روش تجزیه و تحلیل آیات روش آمیخته (کمی و کیفی) است. در بخش کمی سوره های قرآن و تعداد آیات آن در موضوع اخلاق اجتماعی به ترتیب الفبایی سوره ها تنظیم و در بخش کیفی بر اساس فن تحلیل محتوای مضمونی، گزاره های اخلاقی تعیین و بر مبنای واحد آیات ارتباط گزاره ها با مفهوم اصلی  مشخص گردید از نرم افزارهای Spss  و Excel برای بسامد آیات و ارائه مدل استفاده شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد تعداد 70 سوره قرآن در برگیرنده آیات اخلاق اجتماعی که بیشتزین آیات به ترتیب مربوط به سوره بقره با 68 آیه  معادل (15.93) درصد، سوره نساء با 36 آیه معادل (8.43) درصد، سوره مائده با 25 آیه معادل (5.85) درصد، سوره توبه با 22 آیه معادل (5.15) درصد، سوره آل عمران با 20 آیه معادل (4.68) درصد، سوره نور با 18 آیه معادل (4.22) درصد، سوره نحل با 13 آیه معادل (3.04) درصد و سوره صافات با 11 آیه معادل (2.58) درصد است. پژوهش حاضر ضمن بررسی بسامد آیات و سوره های  قرآن کریم در مفهوم اخلاق اجتماعی، مدل معنایی به تفکیک تعداد آیات در هر مقوله را ترسیم کرده است.

    کلیدواژگان: اخلاق اجتماعی، قرآن کریم، مقوله بندی، آیات
  • مریم مهدیلو، خلیل میرزایی، افسانه وارسته فر صفحه 8

    سینما هنر شاخص قرن بیستم است و به عنوان رسانه نسبتا جدیدی است که به عنوان هنر هفتم یاد می شود، و وسیله ای است که در آن واحد پیام های یکسانی را برای تعداد زیادی از افراد ارسال می دارد .هدف کلی این پژوهش شناخت جایگاه اجتماعی زنان در آثار تهمینه میلانی می باشد. روش این پژوهش از نظر مسیراز نوع کیفی ، از نظر اجرا به صورت کتابخانه ای و میدانی  بوده و جامعه آماری آن کلیه آثار تهمینه میلانی است که از آن میان  نمونه آماری هفت  فیلم تحت عناوین  دوزن (1377)، نیمه پنهان (1379) واکنش پنجم (1381)، زن زیادی (1383)، آتش بس(1384)، تسویه حساب (1387)، یکی از ما 2 نفر (1389) با روش  نمونه گیری اطلاعات محور برای مطالعه انتخاب شده اند .ابزارهای پژوهش فیش برداری و  مصاحبه بوده که داده های جمع آوری شده از طریق تحلیل محتوا به کمیت درآمده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند نتایج این پژوهش نشان داد زنان از نظر در آمد و تحصیلات ، استفاده از محصولات فرهنگی ، کسب مهارت های فردی در رتبه بالایی قرار دارند و دارای شبکه اجتماعی قوی می باشند و در مقابل خشونت های اعمال شده سکوت نمی کنند و دست به واکنش های گوناگون می زنند.

    کلیدواژگان: زن، سینما، تهمینه میلانی، جایگاه اجتماعی
|
  • Fatemeh Safivand, Malek Mier Hashemi *, Hasan Pasha Sharifi Page 1

    the aim of this study is to present a model for explaining the educational development of high school students (persian - speaking and speaking languages) based on thinking styles, learning styles, emotional intelligence and educational stress.this research is applied in terms of purpose, in terms of data collection method, correlation - prediction and ali غیرآزمایشی , and in terms of time, the cross - sectional type and the nature of the data are quantitative. the statistical population of thisstudy consisted of secondary school students and boys (second period) of zanjan in the 1396 - 1395 school year. usingcluster sampling method, 300 people were selected as sample members. data collection using کلب 's learning stylesquestionnaire (LSI), استرنبرگ and واگنر (TSI) questionnaire, emotional intelligence scale of Cohen et al . (PSS - 4),emotional intelligence test - ان and students ' educational development criterion was calculated. in order to evaluate the validity of the questionnaire, formal validity, content and structure were used and in order to calculate its reliability,cronbach 's alpha coefficient and بازآزمایی method were used, which results indicate the روا and بودن of the questionnaires.to analyze the data in two descriptive and inferential statistics (pearson correlation, multiple regression, modeling of structural equations) using spss - V22 and amos software. 8. the results showed that learning styles, educational stress,emotional styles and emotional intelligence explain approximately 18 % of the changes related to the study of the two tabs.the results showed that the research model had a suitable fitting.

    Keywords: educational development, learning styles, emotional intelligence, school stress, bilingual tongue
  • Mansour Bakhsh Amin, Akhtar Jamali, Fareideh Reshadat Joo Page 2

    The number of students in the country has increased dramatically in recent years , and many have been identified so thatscholarly articles have been published and published, but scientific products have not become a product and issues havenot been changed. The main purpose of this paper is to present an elite empowerment pattern in engagement with the business environmentbased on knowledge economy.

    methods

    this research is applied in terms of practical and development purpose and in terms of how it is studied andcollected data, descriptive - observation and survey. the sampling method in this study is a purposeful method. the statistical population of the research was 3000 managers of founding knowledge companies in the entire country of iran in2016 - 2015, some of which were made to a questionnaire consisting of 80 questions based on a Likert scale ranging from80 questionnaires were completed by samples and were used to conduct research. The validity of the questionnaire wasapproved by 10 professors from the Islamic Azad University and was used to determine the validity of the structure fromexploratory factor analysis with the method of principal component analysis and واریماکس rotation (KMO. reliability ofquestionnaire was determined. for data analysis, exploratory factor analysis and ahp method was used by spss and lisrelsoftware.

    Keywords: empowerment, business environment, elites, knowledge economy
  • Ali Fallahi, Majid Kaffashi, Behrang Sedighi Page 3

    social development is a concept recently taken seriously by سیاستگزاران and especially urban managers. this study wasconducted to investigate the concept of social development and recognition of its indicators and the level of reliability andvalidity of its reliability and validity. the method of conducting research in the study section was the concept of socialdevelopment of documentary type and in the assessment section the validity and reliability of the tool is a survey type.statistical population is the study of all citizens living in tehran city. sampling sampling method is multi - step cluster. thisresearch is applicable in terms of the purpose of the application. The sample size consists of 384 people whose figure isdetermined according to the Morgan table. In order to reduce the error , the rate increased. according to the findings in the documentary review section, the most important indices of social development (quality of life, social consensus, socialdevelopment ethics and social security) are. the research data were questionnaire and questionnaire based on 120 گویه andquestionnaire. modeling and making the tool used to examine the validity and validity of the tool was used by spss andlisrel software. the findings show that social security indicators, وفاق and social cohesion, quality of life and socialdevelopment are more than 70 percent of the variance variable of social development. also , the level of socialdevelopment in tehran is close to median

    Keywords: social development, social security, quality of life, social consensus, social development morality
  • Sousan Sahami *, Karim Fathi Page 4

    The purpose of this study is to investigate the factors affecting the student's tendency to immigrate from the country. The sample of this study consists of 120 students of 25-25 years old students of Shiraz University. They were randomly selected. Data were collected using a questionnaire. The data were analyzed using regression analysis, correlation coefficient. Findings of the research show that there is a significant relationship between the pull factor in the destination country (employment opportunity, the motivation for progress, the welfare of the destination country, the welfare of the destination country, the country's scientific opportunities) with the desire to immigrate from the country. Push factor of the country of origin (low unemployment and discriminative, discriminatory and perceived injustice). With the desire to emigrate from the country, the motive for progress is one of the most significant predictors of the desire to emigrate. And among the drivers of education, unemployment, and discrimination and perceived injustice are significant predictors of the desire for immigration. But the protective factors (belonging to the homeland and religious orientation) are not significantly related to the desire to immigrate.

    Keywords: Socioeconomic factors, migration, master graduate students, Shiraz University
  • Bita Shahbakhsh, Rashid Zoulfaghari *, Mahdi Kalantari Page 5

    The purpose of this research was to design and validate a Jihadi management culture questionnaire at the Maskan Bank. The research method was exploratory. In the first stage of the research (identification of indicators), the society and the statistical sample consisted of 200 senior executives of the bank, through the Delphi technique, Items have been identified, reduced and coded. Finally, a questionnaire with 217 indicators was prepared. In the second stage, a sample of 361 (statistical population of 6059) executives was determined at the level of Tehran's branches which was distributed among them to assess the reliability of the questionnaire. Samples were determined based on Cochran method. The value of KMO=0.96 and the significance of the Bartlett test P=0.05 demonstrated the feasibility of implementing factor analysis in this study. The reliability of the questionnaire was performed by calculating Cronbach's alpha using SPSS software. The results showed that the questionnaire with 14 components and 98 items with Cronbach's alpha of 0.97 had a good reliability. The confirmatory factor analysis also showed good fit of the structure of the questionnaire (AGFI= 0.86, GFI=0.89   NNFI=0.98, CFI=0.98, RMSEA=0.02).

    Keywords: Validity, Jihad, Jihadist Management Culture, Jihadi Management, Jihadi Management Culture Questionnaire
  • Fatemeh Parvizi Omran, Bahram Saleh Niya * Page 6

    This research has been undertaken to examine the relationship between participation in sports with the desire for violence in the workplace in teachers. The purpose of this study is applied to applied research. Due to the fact that in this research, library study method and field method such as questionnaire, it can be stated that the present study is based on the nature and method of a descriptive-survey study Is. The statistical population of this research is all teachers of sport (men and women) in Amol city.Because the statistical community is low, we will select a statistical sample of 169 people. Data were collected using a standard questionnaire of sports participation and a questionnaire on violence in the workplace, measured by Likert scale 5. The Cronbach's alpha coefficient calculated in this study in a preliminary study with the distribution of 15 questionnaires of sports participation 0.89 and violence 0.87 in the work environment.The results of the research showed that there is a negative and significant relationship between participation in sport with desire for violence in the work environment in the teachers of Amol sport, because the observed significant level (sig = 0.0001) of predicted error value (01 / 0) is smaller.The results also showed that there is a negative and significant relationship between participation in sport with components of the desire for violence in the workplace (physical violence, psychological violence, and reactionary violence).

    Keywords: sports participation, violence, work environment, sports teachers, Amol
  • Tahereh Hasoumi, Fatemeh Noushin Far *, Molouk Sadat Houseyni Beheshti, Fahimeh Baboul Havaej, Najla Harire Page 7

    Ethics is one of the most important and most valuable topics that has been emphasized in the Holy Qur'an. On the other hand, human cultivation and education have been important goals of the great Divine Messengers during the history of human life, as the Prophet (pbuh) proclaimed the purpose of perfection as the completion of the code of ethic. The population of the present study is 427 verses in the field of social ethics. The present research is based on the Quran's interpretive sources, with emphasis on the book of ethics in the Quran, Ayatullah Mesbah Yazdi and Ayatullah Makarem Shirazi The method of analyzing verses is mixed (quantitative and qualitative). In the quantitative section of the Quranic surahs and the number of verses in the subject of social ethics, the alphabetical order of the surahs was adjusted and in the qualitative section, based on the content analysis technique, moral propositions were determined and based on the unit verses, the relation of the propositions with the main concept was determined from the soft Spss and Excel were used for frequency verses and model presentation. The results of this study showed that the number of 70 surahs of the Quran included the verses of social ethics, with the verses related to Surah Baqara with 68 verses (15.93), Sura Nisaa with 36 equivalent verses (8.43), Sura Maïdeh with 25 equivalent verses 5.85 percent), Surah al-Mu'ran with 22 verses equivalent to (5.15 percent), Sura al-Imran with 20 verses (4.68 percent), Surah Nur with 18 verses equivalent to (4.22) percent, Surah Nahl with 13 verses equivalent to (3.04) percent, Surah Refinements are equivalent to 11 verses (2.58) percent.
    The present study, while investigating the frequency of Quran verses and surahs in the concept of social ethics, draws a semantic model by the number of verses in each category.

    Keywords: social ethics, Holy Quran, categorization, verses