فهرست مطالب

پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز - سال چهل و یکم شماره 2 (پیاپی 140، خرداد و تیر 1398)

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال چهل و یکم شماره 2 (پیاپی 140، خرداد و تیر 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/30
  • تعداد عناوین: 13
|
  • حاتم احمدی *، پروین رستمی، محمدرضا زرین دست، محمد ناصحی صفحات 7-13
    زمینه
    سیستم های نوروترانسمیتری دوپامینی و گلوتاماتی قشر پری فرونتال و هسته اکومبنس در تنظیم رفتارهای شبه اضطرابی نقش دارند. در ضمن فعالیت سیستم دوپامینی هسته اکومبنس با ورودی های گلوتاماتی که عمدتا از پری فرونتال می آید، تنظیم می شود. این مطالعه به نقش سیستم دوپامینیرژیک D2 هسته آکومبنس و سیستم گلوتاماترژیک ناحیه پری لیمبیک بر رفتارهای شبه اضطرابی در موش های صحرایی نر می پردازد.
    روش کار
    این مطالعه بر پابه چهار آزمایش روی 35 گروه 8‎ تایی موش های صحرایی نر صورت گرفته است. بعد از گذشت 5 روز از جراحی در دستگاه استریوتاکسی، از دستگاه Elevated Plus Maze برای ثبت رفتارهای شبه اضطرابی ناشی از تزریق درون مغزی داروهای quinpirole (آگونیست گیرنده D2 دوپامینی)، سولپیراید (آنتاگونیست گیرنده D2 دوپامینی)، NMDA (آگونیست گیرنده NMDA) و D-AP7 (آنتاگونیست گیرنده NMDA) استفاده شد.
    یافته ها
    تزریق یکطرفه NMDA (μg/μl9/0) در پری لیمبیک طرف چپ موجب کاهش رفتارهای شبه اضطرابی شد )01/0>P)، که تزریق D-AP7 در این ناحیه پاسخ ناشی از NMDA را متوقف کرد )01/0>P). همچنین تزریق یکطرفه سولپیراید (μg/μl6/0و4/0) به پوسته اکومبنس موجب بروز رفتارهای شبه اضطراب زدا شد )05/0>P). بعلاوه به کارگیری دوز بی اثر سولپیراید (μg/μl2/0) در پوسته اکومبنس موجب تقویت اثر دوز پایین NMDA )05/0>P) و کاهش پاسخ دوز بالای آن در پری لیمبیک شد )01/0>P (.
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر اثر تنظیمی سیستم دوپامینی D2 پوسته اکومبنس بر رفتارهای شبه اضطراب زدای ایجاد شده از تزریق NMDA در ناحیه پری لیمبیک می باشد.
    کلیدواژگان: هسته اکومبنس، قشر پری فرونتال، اضطراب، سیستم دوپامینرژیک، سیستم گلوتاماترژیک
  • حلیمه بیگ نژاد، مهدی محمدزاده، مجید مهدوی *، حسین مصطفوی صفحات 14-21
    زمینه
    امروزه بیش از 100 نوع سرطان در دنیا شناخته شده است که از میان آن ها لوسمی یا سرطان خون یکی از شایع ترین سرطان ها است. لوسمی میلوئید مزمن (CML) از شناخته شده ترین اشکال لوسمی می باشد که 15 تا 20 درصد کل لوسمی ها را شامل می شود. امروزه تلاش ها برای یافتن ترکیبات سنتزی جدید یکی از استراتژی های پایه جهت یافتن داروهای جدید برای درمان CML است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات مهار رشدی و آپوپتوزی ترکیبی از خانواده پیرازینوئیک اسیدها بر روی رده سلولی سرطانی لوسمی K562 می باشد.
    روش کار
    در بررسی حاضر، اثر غلظت معینی از ترکیب 2-oxo-1,2-diphenylethyl pyrazine-2-carboxylate (2-DP.P) بر روی رشد، چرخه سلولی و القای آپوپتوز سلول های K562 با استفاده از تکنیک های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت بررسی اثرات ترکیب 2-DP.P بر میزان زیستایی سلول، آزمون MTT به کار گرفته شد. بدین منظور تعداد 104x5 از سلول های K562 در غلظت های 25-100 میکرومولار از ترکیب 2-DP.P در فواصل 24، 48 و 72 ساعت کشت داده شدند. و برای آنالیز آپوپتوز سلولی، الکتروفورز، میکروسکوپ فلورسانس و دستگاه فلوسایتومتری استفاده شدند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که ترکیب 2-DP.P باعث مهار رشد وابسته به غلظت و زمان در سلول های K562 میشود. IC50 ترکیب 25 میکرومولار محاسبه شد. همچنین، داده های حاصل از میکروسکوپ فلورسانس، آزمون قطعه قطعه شدن DNA و سیکل سلولی، کاهش زیستایی و مرگ سلولی از نوع آپوپتوز را توسط این ترکیب تایید کرد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی با توجه به اثرات مهار رشد و القای آپوپتوز توسط ترکیب 2-DP.P می توان این ترکیب را به عنوان ترکیبی جدید و موثر برای مطالعات بیشتر در درمان بیماران لوسمی پیشنهاد کرد.
    کلیدواژگان: آپوپتوز، 2-DP، P، سمیت، رده سلولی K562
  • سپهر ترابی نژاد، مهرداد هاشمی *، محمد ناصحی صفحات 22-29
    زمینه

    کلستاز، نتیجه اختلال در روند ترشح صفرا است که می تواند بر بیان ژن های دخیل در آپوپتوز تاثیرگذار باشد. این پژوهش به بررسی اثرات کلستاز و داروی نورواید بر تغییرات بیان ژن آنتی آپوپتوتیک Mcl-1 در ناحیه استریاتوم مغز رت های نر پرداخته است.

    روش کار

    تعداد 16 سر رت به 4 گروه BDL، BDL-نورواید، شم-نورواید و کنترل تقسیم شدند. رت های گروه BDL تحت جراحی BDL (بستن مجرای صفراوی)، و گروه BDL- نورواید علاوه بر جراحی تحت تیمار با نورواید قرار گرفتند؛ در حالی که حیوانات گروه شم-نورواید فقط استرس جراحی دریافت کرده و با دارو تیمار شدند و گروه کنترل هیچ گونه جراحی و تیمار دارویی نداشتند. سپس استریاتوم از مغز رت ها خارج شد و پس از طی مراحل استخراج RNA و سنتز cDNA، سنجش بیان ژن ها توسط تکنیک Real Time PCR مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    بیان ژن Mcl-1 در گروه BDL نسبت به گروه کنترل افزایش یافت. مقایسه گروه های BDL و BDL-نورواید نیز نشان داد که بیان این ژن در گروه BDL چهار برابر گروه BDL-نورواید بوده است. ولی بیان این ژن در گروه های BDL-نورواید و شم-نورواید نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی داری را نشان نداد، هر چند مقدار آن در این گروه ها اندکی بیش از گروه کنترل بود.

    نتیجه گیری

    کلستاز مصنوعی (BDL) باعث افزایش بیان ژن Mcl-1 در استریاتوم مغز رت ها می شود. داروی نورواید می تواند افزایش بیان ژن Mcl-1 ناشی از کلستاز را جبران کرده و بیان آن را به حالت عادی بازگرداند، اما تاثیری بر بیان این ژن در رت های نرمال نمی گذارد.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، استریاتوم، تغییرات بیان ژن Mcl-1، کلستاز، نورواید
  • یلدا جباری، مصلح کدخدامحمدی *، مهناز صادقی شبستری، شمسی غفاری، مریم عباس نژاد صفحات 30-37
    زمینه
    سندرم داون شایع ترین اختلال ژنتیکی مادرزادی است که تقریبا 1 مورد در هر 700 تولد رخ می دهد. اختلالات مربوط به سندرم داون به صورت عمده در ناحیه سر و گردن رخ می دهند که اکثر آنها قابلیت درمان توسط متخصصین گوش، حلق و بینی را دارا هستند. از تظاهرات شایع ENT در بیماران سندرم داون، می توان به عفونت مزمن گوش و افیوژن های مزمن گوش میانی که با افت شنوایی در ارتباط هستند، انسداد راه هوایی، آپنه ی انسدادی خواب، رینیت و سینوزیت مزمن اشاره کرد. در این مطالعه تظاهرات متعدد گوش، حلق و بینی را در بیماران سندرم داون مورد مطالعه قرار دادیم.
    روش کار
    تعداد 50 کودک مبتلا به سندرم داون شهرستان تبریز در بازه سنی صفر تا 15 سال تایید شده توسط آزمایش ژنتیک یا علایم بالینی را که از طریق مراکز بهزیستی شناسایی شده اند، انتخاب نموده و سپس ایشان را تحت معاینه قرار دادیم و پارامترهای مربوط به گوش، حلق و بینی را در آنها بررسی نمودیم.
    یافته ها
    در این بیماران فراوانی اوتیت سروز، هیپرتروفی آدنوئید، شکاف لب و کام، فرنولوم چسبیده، قوس بلند کام، ماکروگلوسی، آترزی کانال گوش، انحراف سپتوم، رینوره، مخاط بینی آلرژیک، میزان آپنه شبانه و خواب آلودگی روزانه، شیار لب و زبان، بینی زینی شکل، هیپوپلازی میانه صورت، هنگینگ کولوملا و تنگی دهانه پیریفورم مورد بررسی قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    اگر چه سندرم داون مجموعه ای از علایم بوده و کنترل آنها پیچیده و مشکل می باشد با این حال معاینه گوش، حلق و بینی در این بیماران بسیار حائز اهمیت بوده و متخصصین گوش، حلق و بینی نقش بسزایی در تشخیص، کنترل و درمان علایم این بیماران دارند.
    کلیدواژگان: سندرم داون، تظاهرات گوش، حلق و بینی، دیس پلازی کرانیوفاسیال، تریزومی 21
  • افسانه خسروی، مریم کشوری *، میرعبدالله طهرآموزی صفحات 38-46
    زمینه
    تمرین ورزشی همواره به عنوان یکی از مهمترین راهکارهای درمانی و پیشگیری از تجمع چربی، چاقی و بیماری های ناشی از آن در همه رده های سنی شناخته شده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرینات پیلاتس بر سطوح استراحتی آیریزین و شاخص های چاقی آنتروپومتریک زنان دارای اضافه وزن میانسال است.
    روش کار
    در این تحقیق نیمه تجربی،20 زن دارای اضافه وزن باشگاه آروشای شهر خرم آباد، با دوره قاعدگی منظم و شاخص توده بدنی(30-25 کیلوگرم بر متر مربع) به صورت داوطلبانه انتخاب و بطور تصادفی به دوگروه تمرین پیلاتس و کنترل تقسیم شدند. گروه پیلاتس به مدت 8 هفته، هر هفته 3 جلسه تمرین کردند. عمل خونگیری بعد از 12 ساعت ناشتایی پیش از تمرین و در پایان پروتکل تمرینی بعد از 48 ساعت استراحت و حالت ناشتایی در دو مرحله، صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های t وابسته و t مستقل انجام گرفت .
    یافته ها
    نتایج آزمون تی همبسته برای آیریزین پلاسما درگروه تمرینی بعد از 8 هفته تمرین پیلاتس افزایش معنی داری را نشان داد . همچنین محیط بازو، شکم، لگن، ران، وزن و شاخص توده بدنی پس از تمرین در گروه پیلاتس از نظر آماری کاهش معناداری یافت و درگروه کنترل نسبت به ابتدای پژوهش تغییر معنی داری مشاهده نشد . مقایسه میانگین بین گروهی تنها در متغیر آیریزین نسبت به گروه کنترل معنی دار بود .
    نتیجه گیری
    باتوجه به نتایج بدست آمده، بنظر می رسد انجام تمرین پیلاتس بمدت 8 هفته می تواند بر سطوح پلاسمای آیریزین و شاخص های آنتروپومتریک در زنان دارای اضافه وزن موثرباشد.
    کلیدواژگان: تمرین پیلاتس، آیریزین، اضافه وزن
  • سعید دباغ نیکو خصلت، وحید ساری صراف، یعقوب سالک زمانی، مسعود عبدالله پور آلنی * صفحات 47-55
    زمینه
    دیابت یکی از شایع ترین اختلالات متابولیکی است که شیوع آن در جهان به سرعت در حال گسترش است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 12 هفته تمرین هوازی و ترکیبی بر هدایت عصبی مردان دیابتی نوع دو مبتلا به نوروپاتی محیطی بود.
    روش کار
    بیست و دو مرد دیابتی نوع دو به طور مساوی به دو گروه هوازی (11) و ترکیبی (11) تقسیم شدند. تمرین هوازی با شدت 70 تا 75 درصد ضربان قلب بیشینه به مدت 25 تا 45 دقیقه و تمرین ترکیبی شامل تمرینات هوازی و مقاومتی، سه جلسه در هفته و به مدت 12 هفته بود. قبل و بعد از مداخله، اندازه گیری های هدایت عصبی و خونگیری صورت گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های T وابسته و مستقل مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    در هر دو گروه افزایش معنی داری در سرعت هدایت عصب سورال، پرونئال و تیبیال و همچنین افزایش معنی داری در آمپلی تود پتانسیل عمل عصب سورال و پرونئال مشاهده گردید ، با این حال آمپلی تود پتانسیل عمل عصب تیبیال فقط در گروه ترکیبی افزایش معنی داری داشت . علاوه بر این، بین دو گروه در دامنه تغییرات آمپلی تود پتانسیل عمل عصب پرونئال و تیبیال تفاوت معنی داری وجود داشت .
    نتیجه گیری
    هر دو تمرین هوازی و ترکیبی روش های موثری در کنترل دیابت نوع دو محسوب می شوند، ولی به نظر می رسد سرعت هدایت عصبی و آمپلی تود پتانسیل عمل عصب در تمرین ترکیبی نسبت به تمرین هوازی بهبود بیشتری را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی و ترکیبی، دیابت نوع دو، سرعت هدایت عصبی، نوروپاتی محیطی
  • حمیدرضا رحمت اللهی، علی صالح زاده *، سید عطاالله سادات شاندیز صفحات 56-64
    زمینه
    سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان ها به شمار می رود که سالانه منجر به مرگ در بین خانم ها می شود. هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی عصاره ی سیانوباکتری اسیلاتوریا (Oscillatoria) بر روی میزان سمیت، آپوپتوزی و بیان ژن Noxa در رده سلولی سرطان پستان (MCF-7) می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه، رده سلولی سرطان پستان (MCF-7) با غلظت های مختلف عصاره اسیلاتوریا ( 56/1، 12/3، 25/6، 5/12، 25 و50 میلی گرم بر میلی لیتر) طی زمان های 24 و 48 ساعت تیمار شد. فعالیت سمی عصاره بر روی رده سلولی سرطانی با کمک روش رنگ سنجیMTT ارزیابی شد. میزان بیان ژن Noxa با استفاده از تکنیک Real Time PCR مورد ارزیابی قرار گرفت. در نهایت، مطالعه آپوپتوز و نکروز عصاره با استفاده از روش فلوسایتومتری مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج سمیت سلولی بیانگر آن بود که عصاره مورد بررسی سمیت وابسته به دوز دارد و میزان زنده ماندن سلولها به طور معنی داری کاهش می یابد. بیان ژن Noxa در سلول های سرطانی تیمار شده با عصاره اسیلاتوریا به میزان 6/1±93/33 (001/0P<) نسبت به نمونه کنترل افزایش نشان داد. علاوه بر این، داده های فلوسایتومتری میزان آپوپتوزی 07/43 درصدی را در رده سلولی سرطان پستان نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به نظر می رسد که عصاره سیانوباکتر اسیلاتوریا می تواند، پتانسیل بالقوه ای در درمان سرطان پستان داشته باشد و پیشنهاد می شود که بررسی های بیشتری در خصوص اهمیت دارویی عصاره اسیلاتوریا صورت گیرد.
    کلیدواژگان: اسیلاتوریا، سرطان پستان، NOXA، آپوپتوز
  • حمیدرضا شتابی، پرویز کاشفی، پرنیان ذوالفقاری * صفحات 65-71
    زمینه
    امروزه سیستم های امتیازبندی زیادی برای تعیین میزان مورتالیتی بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه وجود دارد. هدف از مطالعه حاضر مقایسه دو سیستم امتیازبندی Simplified Acute Physiology Score (SAPS) III و Sequential Organ Failure Assessment (SOFA) در تعیین میزان مورتالیتی بیماران غیرترومایی بستری در بخش مراقبت های ویژه (ICU) می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی توصیفی گذشته نگر، میزان مرگ و میر 100 بیمار غیرترومایی بستری شده در ICU با توجه به معیارهای ورود و خروج مطالعه با استفاده از دو سیستم امتیازبندی SOFA و SAPS III انداز گیری شد. همچنین بیماران بر اساس مرگ و میر به دو گروه زنده مانده و فوت شده تقسیم شدند.
    یافته ها
    میانگین امتیاز ابزار SAPS III در بیماران زنده مانده و فوت شده به ترتیب برابر با 17/8±67/30 و 47/15±38/55 و میانگین امتیاز ابزار SOFA در بیماران زنده مانده و فوت شده به ترتیب 03/2±96/1 و 84/3±42/5 بوده است. میزان نمرات SOFA و SAPS III در گروه فوت شده بطور معنی داری بالاتر از گروه زنده بود برای هر دو سیستم امتیازبندی). حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی برای سیستم امتیازبندی SAPSIII به ترتیب 75/79% و 71/85%، 5/95%، 9/52% و برای SOFA، 14/91% ، 14/57%، 9/88% و 2/63% می باشد.
    نتیجه گیری
    سیستم امتیازبندیSAPS III معیار خوبی برای پیش بینی پیش آگهی مرگ و میر بیماران غیر ترومایی بستری در بخش ICU می باشد.
    کلیدواژگان: مورتالیتی، SOFA، SAPS III، بخش مراقبت های ویژه، غیر ترومایی
  • پریسا شهبازی، احمد نعمت الهی، علی حقی، امیرعلی شهبازفر، کتایون نفوذی صفحات 72-80
    زمینه
    در این مطالعه اثر ممانعت کنندگی نانوذرات و میکروذرات کیتوزان بر عفونت کریپتوسپوریدیایی بررسی شد.
    روش کار
    تعداد 30 سر موش سوری نژاد NMRI، 6-4 هفته به 5 گروه شامل گروه شاهد بدون آلودگی و بدون درمان، گروه شاهد آلوده بدون درمان، گروه آلوده و درمان با میکرو ذرات کیتوزان به میزان 5/0 میلی گرم در هر نوبت، گروه آلوده و درمان با نانوذرات کیتوزان به میزان 5/0 میلی گرم در هر نوبت و گروه آلوده و درمان با نانوذرات کیتوزان به میزان 1 میلی گرم در هر نوبت تقسیم شدند. به غیر از گروه 1، بقیه گروه ها 104 عدد اووسیست کریپتوسپوریدیوم پارووم دریافت نمودند و گروه های درمان نیز دارو را به صورت گوارشی دریافت کردند. هر پنج گروه از نظر کاهش وزن، دفع اووسیست، سرولوژی و هیستوپاتولوژی روده بررسی شدند.
    یافته ها
    در مقایسه وزن گروه های کنترل و درمان تفاوت معنی داری وجود نداشت. دفع اووسیست در گروه های درمان شده با کیتوزان و نانوکیتوزان کاهش چشمگیر داشته و با گروه شاهد تفاوت معنی دار (05/0P<) داشت. علی رغم بیشتر بودن کاهش دفع اووسیست در هنگام مصرف نانوکیتوزان نسبت به میکروذرات کیتوزان، تفاوت معنی داری در کاهش دفع اووسیست در مقایسه بین دو درمان مذکور مشاهده نشد. در تست ممانعت از هماگلوتیناسیون نیز گروه های درمان و کنترل تفاوت معنی داری را نشان دادند. در بررسی هیستوپاتولوژیک روده تفاوتی بین گروه های مورد مطالعه دیده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این بررسی تاثیر وابسته به دوز و دوره مصرف کیتوزان و نانوکیتوزان علیه آلودگی تجربی موش ها به کریپتوسپوریدیوم پارووم را نشان داد. لذا می توان جهت درمان کریپتوسپوریدیوزیس از آنها استفاده کرد.
    کلیدواژگان: کیتوزان، کریپتوسپوریدیوم پارووم، موش سوری، میکروذرات، نانوذرات
  • پرویز صالح، یوسف احمدی * صفحات 81-88
    زمینه
    توبرکلوزیس یا همان سل هنوز به عنوان یکی از معضلات مهم بهداشتی-درمانی در کشور ما محسوب می شود و سالانه به جمعیت بیماران مبتلا به سل 10 تا 20 میلیون نفر افزوده می شود. در این مطالعه سعی بر این بود تا ارزش تشخیصی آنزیم آدنوزین دآمیناز مایع مغزی نخاعی در مننژیت سلی تعیین گردد.
    روش کار
    67 مورد از بیماران بر اساس معیارهای CSF که مشکوک به مننژیت سلی بودند وارد مطالعه شدند. هنگام انجام LP برای انجام بررسی مایع مغزی- نخاعی بیماران، 2 سی سی از مایع CSF برای اندازه گیری سطح ADA مایع CSF اخذ شد. سطح ADA مایع CSF با استفاده از روش اسپکتروفتومتری کینتیک اندازه گیری شد.
    یافته ها
    بیشترین مقادیر اندازه گیری شده ADA در بیماران مبتلا به مننژیت توبرکلوز IU/L63/14±57/20 و کمترین مقادیر اندازه گیری شده ADA در مننژیت نوروبروسلوزیس IU/L57/0±50/2 مشاهده شد. مقدار Cutoff Point ADA در تشخیص مننژیت توبرکلوز با حساسیت 1/81 درصد و اختصاصیت 5/76 درصد برابر IU65/9 بود.
    نتیجه گیری
    سطوح ADA مایع مغزی نخاعی در موارد مننژیت توبرکلوزی در مقایسه با مننژیت غیرتوبرکلوزی با حساسیت و اختصاصیت خوبی افزایش پیدا می کند و یک روش تشخیصی ساده و ارزان در کنار سایر روش ها برای تشخیص سریع مننژیت توبرکلوزی می باشد.
    کلیدواژگان: آدنوزین دآمیناز، مایع مغزی نخاعی، مننژیت سلی، مننژیت باکتریال، مننژیت ویرال
  • مژگان مظاهری * صفحات 89-96
    زمینه
    عفونت دستگاه ادراری یکی از شایع ترین بیماری های باکتریال در کودکان محسوب می شود. این عفونت می تواند عوارض جدی، مانند آسیب دائم کلیوی، نارسایی مزمن کلیه و حتی پرفشاری خون به دنبال داشته باشد؛ هدف این مطالعه، بررسی تغییرات سطح سرمی اینترلوکین 8 در عفونت های ادراری فوقانی و تحتانی و نیز، بررسی ارتباط آن با نوع درگیری سیستم ادراری بود.
    روش کار
    مطالعه ی حاضر یک مطالعه ی مقطعی آینده نگر است. جامعه ی آماری شامل تمامی کودکان 3 ماه تا 12 ساله ی مراجعه کننده به بیمارستان امیرالمومنین(ع) شهرستان سمنان بود که با روش نمونه گیری آسان در دسترس، تعداد 57 کودک انتخاب شدند و بر حسب نیاز و براساس تشخیص پزشک، به صورت خوراکی یا تزریقی با یک پروتکل واحد درمان شدند. سطح سرمی اینترلوکین 8، قبل از درمان و 3روز بعد از شروع درمان، با روش الایزا و با استفاده از کیت های در دسترس، اندازه گیری شد. اسکن DMSA نیز، یک هفته پس از بستری برای بررسی شدت درگیری پارانشیم کلیه، جهت تعیین و افتراق عفونت های ادراری تحتانی و فوقانی انجام گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه، 57 نفر با میانگین سنی 76/20±2/21 ماه، وارد مطالعه شدند. کودکان با سن بیش از 20 ماه نسبت به گروه دیگر، بیش تر به عفونت سیستم ادراری فوقانی مبتلا شده بودند (005/0=P). در افراد مذکر، شیوع عفونت ادراری فوقانی، به طور معنی داری کم تر بود (049/0=P). کودکان مبتلا به عفونت دستگاه ادراری فوقانی نسبت به تحتانی، غلظت اینترلوکین8 (001/0=P) بالاتری داشتند.
    نتیجه گیری
    در کل، نتایج این مطالعه نشان داد که اینترلوکین 8 از غلظت سرمی بالاتری در عفونت های ادراری فوقانی نسبت به عفونت های ادراری تحتانی برخوردار بود، در نتیجه از این آزمایش می توان به عنوان جایگزین مناسبی برای اسکن DMSA، در پیش گویی نوع عفونت سیستم ادراری استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اینترلوکین 8، عفونتها، دستگاه ادراری، نارسایی کلیه
  • آزاده منتصری *، مریم زینالی، سیده مهدیه حاتمی، مریم حسن فامیان صفحات 97-105
    زمینه
    امروزه مشخص شده است که سلول های بنیادی عمده تاثیرات خود را از طریق ترشح فاکتورهای رشد متعدد در محیط کشت رویی (سوپرناتانت) اعمال می نمایند. بر این اساس هدف از طرح حاضر بررسی تاثیر سوپرناتانت به دست آمده از سلول های بنیادی چربی بر بیان ژن های مختص بافت غضروفی توسط کندروسیت ها و مقایسه آن با شرایطی است که کندروسیتها به طور مستقیم (هم کشتی) در مجاورت سلول های بنیادی چربی قرار گیرند.
    روش کار
    جهت بررسی تاثیر سوپرناتانت، کندروسیت هایی که در پاساژ 2 سلولی بودند به مدت 72 ساعت تحت تیمار با سوپرناتانت حاصله از سلول های بنیادی مشتق از بافت چربی قرار گرفتند. در گروه هم کشتی، کندروسیتها و سلول های بنیادی به نسبت مساوی و به مدت 72 ساعت در شرایط کشت قرار داده شدند. در پایان این زمان، سلول های هر دو گروه جهت بررسی بیان ژن های مختص غضروف با روش Real time RT-PCR مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج به دست آمده با روش آماری Two Way ANOVA و Tukey post test تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    : نتایج طرح حاضر بیانگر افزایش بیان ژن های کلاژن نوع II و Sox-9 در گروه تیمار با سوپرناتانت در مقایسه با گروه هم کشتی بود، اما بیان ژن های Aggrecan و COMP تفاوت معنی داری را در دو گروه نشان نداد.
    نتیجه گیری
    استفاده از سوپرناتانت به دست آمده از سلول های بنیادی مشتق از بافت چربی در مقایسه با استفاده مستقیم از خود این سلول ها می تواند اثرات سودمندتری داشته باشد و به عنوان گزینه مناسبی جهت پیشبرد ترمیم ضایعات غضروف مفصلی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: کندروسیت، غضروف، سلول های بنیادی، بافت چربی، ژن
  • فرهاد میرزایی، صمداسلام جمال گلزاری * صفحات 106-111
    زمینه
    علیرغم اینکه همراهی یک دستیار در طی انتوباسیون مشکل می‏تواند جهت انجام مانورهای لازم کمک کننده باشد، در بسیاری از موارد دستیاران نمی‏توانند بطور موثر در انتوباسیون مشکل کمک نمایند بنابراین در این مطالعه به مقایسه بهبود نمای لارنگوسکوپی با مانورBURP و Modified BURP پرداخته ایم.
    روش کار
    در گروه شاهد پس از انجام لارنگوسکوپی، درجه نمای لارنگوسکوپیک یادداشت شده و از دستیار درخواست شد تا توسط مانورهای مربوطه درجه نمای لارنگوسکوپیک را بهبود بخشد. در گروه مداخله، پس از ثبت نمای اولیه لارنگوسکوپیک، اقدام به انجام مانور جهت بهبود نمای لارنگوسکوپیک گردید و از دستیار خواسته شد تا انتوباسیون را انجام دهد و سپس میزان بهبود درجه نمای لارنگوسکوپیک در دو گروه مقایسه شد.
    نتایج
    متوسط زمان تا انجام انتوباسیون به طور معنی داری در گروه شاهد بیشتر از گروه مطالعه بود P) > 001/0(. درجه نمای لارنگوسکوپیک بعد از انجام مانور در گروه کنترل بطور معنی داری بیشتر از گروه مداخله بود (P=0.005). در دو گروه تفاوت معنی داری از نظر تاثیر مانور برمیزان موفقیت بر انتوباسیون وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    یافته های تحقیق حاضر حاکی از آنست که Modified BURP از نظر در اختیار قرار دادن نمای بهتر لارنگوسکوپیک، موثر تر از BURP می باشد ولی هر دو روش بر میزان موفقیت انتوباسیون به طور برابری تاثیر گذار هستند.
    کلیدواژگان: BURP، Modified BURP، انتوباسیون، لارنگوسکوپی
|
  • Hatam Ahmadi*, Parvin Rostami, Mohammad Reza Zarrindast, Mohammad Nasehi Pages 7-13
    Background
    Neutrustransmitter systems of dopaminergic and glutamatergic of the prefrontal cortex (PFC) and nucleus accumbens (NAc) are involved in the regulation of anxiety-like behaviors. In addition, the activity of the NAc dopaminergic system is mediated by the glutamatergic inputs, which is mainly from the PFC. This study investigated the role of D2 dopaminergic system in nucleus accumbens and glutamatergical system of prelimbic area on anxiety- like behaviors in male rats.
    Methods
    This study was performed on four experimental groups in 35 groups of 8 male rats. after 5 days of surgery in a stereotaxic frame, the Elevated Plus maze apparatus was employed for the recording parameters of anxiety-like behaviors due to intr-abrain injection of quinpirole (Dopamine receptor agonist), sulpiride (Dopaminergic D2 receptor antagonist), NMDA(NMDA receptor agonist) and D-AP7 (NMDA receptor antagonist.
    Results
    Unilateral intra- left prelimbic injection of NMDA (0.9 μg/μl) reduced the anxiety-like behaviors (P<0.01), which was blocked by D-AP7 injection (P<0.01). Also, unilateral infusion of sulpiride (0.4 and 0.6 μg/μl) into the NAc shell induced anxiolytic-like behaviors (P<0.05). Furthermore, the administration of the sub threshold dose of sulpiride (0.2 μg/μl) in the NAc shell strengthened the effect of low dose NMDA (P<0.05), whereas reduced its high dose (P<0.01) in prelimbic.
    Conclusion
    The results indicate the regulatory effect of the dopamine D2 system of NAc shell on the anxiolytic-like response caused by NMDA injection in prelimbic region.
    Keywords: Nucleus accumbens, Prefrontal cortex, Anxiety, Dopaminergic system, Glutamatergic system
  • Halimeh Beignezhad, Mehdi Mohammadzadeh, Majid Mahdavi*, Hossein Mostafavi Pages 14-21
    Background
    Nowadays, more than 100 types of cancer are known worldwide, which leukemia is one of the most common type. Chronic myeloid leukemia (CML) is one of the most recognized forms of leukemia, accounting for between 15% and 20% of total leukemia. Efforts to find new synthetic compounds are one of the basic strategies for finding new drugs for CML treatment. The purpose of this study was to investigate the effects of growth suppression and induction of apoptosis (family of pyrazinoic acid) on the cancer cell line of K562 leukemia.
    Methods
    In this study, the effect of a certain concentration of 2-oxo-1, 2-diphenylethyl-pirazine-2-carboxylate (2 DP.P) was evaluated on the growth, cell cycle and induction of apoptosis of K562 cells using various techniques. MTT test was used to investigate the effects of 2-DP.P on cell viability. For this purpose, 5×104 of K562 cells were cultured at concentrations of 25-100 μM from the 2-DP.P for 24, 48 and 72 hours intervals. Electrophoresis, fluorescence microscopy and flow cytometry were used for analysis of apoptosis.
    Results
    The 2-DP.P inhibited dose and time dependently growth in K562 cells. IC50 of the compound was calculated 25 μM. Also, data from fluorescence microscopy, DNA fragmentation and cell cycle analysis confirmed the reduction of viability and induction of apoptosis by the compound.
    Conclusion
    due to the effects of growth inhibition and induction of apoptosis by the 2-DP.P, this compound can be suggested as a new and effective compound for further studies in treating patients with leukemia.
    Keywords: Apoptosis, 2-DP.P, Cytotoxicity, K562 cell
  • Sepehr Torabinejad, Mehrdad Hashemi*, Mohammad Nasehi Pages 22-29
    Background

    Cholestasis is a consequence of disordered bile secretion which may change the level of apoptosis through affecting the expression of responsible genes. The present study was planned to investigate the effects of Cholestasis and Neuroaid (a drug which protects and repairs neurons) on the expression of Mcl-1 gene (anti apoptotic gene) in the male rat’s brain (the striatum region).

    Methods

    A total number of 16 rats were divided into four groups as follows: 1- BDL group; the rats which were just operated for bile duct ligation. 2- BDL-Neuroaid group; the rats which received both operation and Neuroaid. 3- Sham-Neuroaid group; the rats which were not operated, but received the operation stress and Neuroaid. 4- Control group; the rats which were not treated at all. Following the treatments, the rats were killed and their striatums were removed from their brains. Afterwards, RNA was extracted from the striatum cells, cDNA was synthesized, and the Real time PCR was performed to measure the gene expression.

    Results

    The Mcl-1 expression in the BDL group was more than in the control group. It was also four times as much as the Mcl-1 expression in the BDL-Neuroaid group. The Mcl-1 expression in the BDL-Neuroaid and Sham-Neuroaid groups was slightly more than in the control group; however, the difference was not statistically significant ‏.

    Conclusion

    Cholestasis causes a large increase in the expression of Mcl-1 gene in the stratiums of rats’ brain. Neuroaid can invert this process and decrease the Mcl-1 expression whilst it has no effects on the Mcl-1 expression in normal rats.

    Keywords: Apoptosis, Cholestasis, Mcl-1 Gene Expression Changes, Neuroaid, Striatum
  • Yalda Jabbari Moghaddam, Mosleh Kadkhodamohammadi*, Mahnaz Sadeghi Shabestari, Shamsi Ghaffari, Maryam Abbasnezhad Pages 30-37
    Background
    The Down syndrome is the most common congenital anomaly which occurs 1 out of 700 births. Most of anomalies present in head and neck and the majorities are correctable by otorhinolaringologists. The most ear, nose and throat (ENT) anomalies are chronic infectious otitis and chronic otitis media with effusion that are related to hearing loss, airway obstruction, obstructive sleep apnea, rhinitis and chronic sinusitis. In this study we decided to examine various ENT presentations in down patients.
    Methods
    A descriptive study in which we have evaluated 50 Azari infants of Tabriz center with Down syndrome approved by genetic and physical examinations between 0 and 15 years old, to realize Otorhinolaryngologic presentations.
    Results
    In this patients we studied the prevalence of: serous otitis, adenoid hypertrophia,cleft lip and cleft palate , tie-tongue, high arch palate,macroglossia, ear canal stenosis , septum deviation,rhinorrhea, allergic rhinitis, sleep apnea and daily sleepiness, fissured lip and tongue, saddle nose deformity, midface hypoplasia, columellar hanging and piriformis aperture stenosis ‏.
    Conclusion
    Although the clinical manifestations of the Down syndrome are complex however the otorhinolaringological evaluation of these patients by otorhinolaringologists can be very useful in diagnosis, controlling and management of these patients.
    Keywords: Down Syndrome, Ear Nose, Throat Presentations, Craniofacial Dysplasia, 21 Trisomy
  • Afsaneh Khosravi, Maryam Keshvari*, Mir Abdullah Tahramuzi Pages 38-46
    Background
    Exercise training is always known as one of the most important workout strategies to treat and prevent fat accumulation, obesity and related diseases in all age groups. The aim of this study is to investigate the effect of 8 weeks pilates training on resting levels of irisin and anthropometric obesity indexes in overweight middle-aged women.
    Methods
    In this semi-experimental study, 20 women with regular menstrual cycles and body mass index (30-25) were voluntarily chosen and randomly divided into two groups, Pilates and control. Pilates group trained 8 weeks, three time per week. Blood samples from participants were taken 12 hours before pre-test and also at the end of the exercise protocol after 48 hours of fasting state in two stages. Data were analyzed using the independent samples T-test and paired samples T-test (p<0.05).
    Results
    Paired t-test results for plasma irisin in training group showed a significant increase after 8 weeks pilates training (p=0.00). As well as the arms, abdomen, hips, thighs, weight and body mass index after training in the Pilates group was significantly reduced (p<0.05) and control group showed no significant change compared to the start of the study (p>0.05). Comparison of means between groups by independent t-test was significant only in irisin variable compared to the control group (p<0.05).
    Conclusion
    It seems Pilates exercise can effect on irisin plasma levels and anthropometric indexes in overweight women.
    Keywords: Pilates, Irisin, Overweight
  • Saeid Dabbagh Nikookheslat, Vahid SariSarraf, Yaghoob Salekzamani, Masoud Abdollahpour Alni * Pages 47-55
    Background
    Diabetes is one of the most common metabolic disorders that are rapidly expanding worldwide . The aim of this study was to investigate the effect of 12 weeks aerobic and combined training on neural conduction in type 2 diabetes men with peripheral neuropathy.
    Methods
    twenty-two male with type 2 diabetes were randomly divided into two groups of aerobic (11) and combined (11). Intensity of aerobic exercise was 70 to 75 percent of maximum heart rate for 25 to 45 minutes and combined training consists of both aerobic and resistance training, three times a week for 12 weeks. Before and after intervention, nerve conduction measurements and blood samples were done. The collected data were analyzed using independent-T test and paired samples-T test.
    Results
    In both groups sural, peroneal and tibial nerve conduction velocity (NCV), and sural and peroneal nerve action potential amplitude significantly increased (P<0.05), However tibial motor nerve action potential amplitude was significantly increased only in combined group (P<0.05). In addition, there was significantly differences between two groups in variation range of peroneal and tibial motor nerve action potential amplitude (P<0.05).
    Conclusion
    Both aerobic and combined training in control of diabetes are effectiveness, but it seems NCV and nerve action potential amplitude improves in combined training more than aerobic training.
    Keywords: Aerobic_combined trainings_Type 2 diabetes_Nerve conduction velocity_Peripheral neuropathy
  • Hamid Reza Rahmatollahi, Ali Salehzadeh*, Seyed Ataollah Sadat Shandiz Pages 56-64
    Background
    Breast cancer is the most common cause of cancer. The aim of the current study was to evaluate the cytotoxicity, apoptotic effects and Noxa gene expression of Oscillatoria extract against human breast cancer (MCF-7) cell line.
    Methods
    The MCF-7 cells were treated with different concentration of extracts ranging 1.56, 3.12, 6.25, 12.5, 25, 50 mg/mL for 24 and 48 hours. The cytotoxicity activity of Oscillatoria extract towards cancer cells were evaluated by using colorimetric MTT (3-(4,5-Dimethylthiazol-2-yl)-2,5-Diphenyltetrazolium Bromide) assay. The Noxa gene expression was measured via real time PCR technique. Finally, apoptotic and necrosis study of extract was analyzed using Flow-cytometry method.
    Results
    Cytotoxic results clarified that the desired extracts have a dose-dependent toxicity effect and viability of the cells significantly decreased. Noxa gene expression levels in MCF-7cells were increased to 33.93 ± 1.6 (P<0.001) compared to the control group. In addition, the flow-cytometry data revealed the 43.07 % apoptosis in breast cancer cell line ‏.
    Conclusion
    It seems that Oscillatoria extract has potential uses for treatment of breast cancer and it suggested that further investigations were performed for Oscillatoria pharmaceutical importance.
    Keywords: Oscillatoria, Breast cancer, Noxa, Apoptosis
  • Hamidreza Shetabi¹, Parviz Kashefi, Parnian Zolfaghari* Pages 65-71
    Background
    There are different scoring systems to determine the mortality rate of patients to intensive care unit (ICU), the aim of this study was to compare the Simplified Acute Physiology Score (SAPS) III and Sequential Organ Failure Assessment (SOFA) tests in determining the degree of mortality in non-traumatic patients who admitted to the intensive care unit (ICU).
    Methods
    In this retrospective cross-sectional study, mortality rate was assessed with using of SOFA and SAPS III scorings on 100 non traumatic patients who admitted to the ICU according to the inclusion and exclusion criteria. The patients were also divided into two groups based on mortality and were included survive and non-survive groups.
    Results
    The mean SOFA score in survived and non-survived groups were 2.03 + 1.96 and 5.42 + 3.84 respectively, and for SAPS III, were 30.76 + 8.17 and 55.38 + 15.47 respectively. The SOFA and SAPS III scores in the non-survived group was significantly higher than survived group (P <0.0001 for both tests). The sensitivities, specificities, positive predictive value and negative predictive value were 79/75%, 85/71%, 95/5%, 52/9% for the SAPSII score, respectively and 91/14%, 57/14%, 88/9%, 63/2% for the SOFA Scoring system, respectively ‏.
    Conclusion
    SAPS III was a better prognostic score in determining of mortality.
    Keywords: Mortality, SOFA, SAPSIII, Intensive Care Unit, non-traumatic
  • Parisa Shahbazi*, Ahmad Nematollahi, Ali Haghi, Amir Ali Shahbazfar, Katayoon Nofuzi Pages 72-80
    Background
    The inhibitory effect of Nanoparticles and microparticles of Chitosan on infection due to Cryptosporidium was studied.
    Methods
    For this purpose 30 NMRI mice with 4-6 weeks old were randomly divided into five groups including, uninfected /untreated control group, infected/untreated control group, infected/ treated with chitosan (0.5 mg in per approve), infected/ treated with nano chitosan (0.5 mg in per approve) and infected/ treated with nano chitosan (1 mg in per approve). Except first group, mice were experimentally infected by oral administration of 104 C. parvum oocysts for per animal. Treatment groups were administered with nano chitosan and micro particles of chitosan. The presence of oocyst shedding, weight gain/loss, the histopathology of intestine sections and serology were examined in all groups.
    Results
    There was no significant difference between the mean of weight gain/loss in control and treatment groups. Oocyst shedding was significantly (p<0.05) reduced in treatment groups; in spite of more reduction in oocyst shedding in use of nano chitosan but no significant difference (p≤0.05) between the treatment with chitosan and nano chitosan was seen. In the HI test was also significant difference (p≤0.05) between the treatment and control groups. Histopathological analysis of intestine sections further not supported the clinical and parasitological findings ‏.
    Conclusion
    The nano chitosan and chitosan were effective against experimentally infection with Cryptosporidium parvum in mice; therefore can be used as a treatment for cryptosporidiosis.
    Keywords: Chitosan, Cryptosporidium parvum, Mice, Microparticles, Nanoparticles
  • Parviz Saleh, Yousef Ahmadi* Pages 81-88
    Background
    Tuberculosis is still considered as one of the major health-care problems in our country and affects annually population of 10 to 20 million TB patients. The aim of this study was to evaluate the diagnostic value of cerebrospinal fluid adenosine deaminase enzyme in tuberculosis meningitis.
    Methods
    A total of 67 patients were included in the study based on CSF criteria that were suspected to cause saline meningitis. When performing LP, a 2-cc of CSF fluid was taken to measure the level of ADA fluid in the CSF. The level of ADA liquid CSF was measured using kinetic spectrophotometry.
    Results
    Highest ADA values in patients with TB meningitis (25.57 ± 19.63 IU/L) and the lowest ADA values in neuro-brucellosis meningitis (2.50 ± 0.57 IU/L). The amount of Cutoff Point was ADA in detecting TB meningitis with a sensitivity of 81.1% and specificity of 76.5%, equal to 9.68 IU ‏.
    Conclusion
    ADA levels of cerebrospinal fluid in cases of TB meningitis, compared to non-TB meningitis, with a high sensitivity and specificity increase and is a simple and inexpensive diagnostic procedure, along with other diagnostic methods for the rapid diagnosis of TB meningitis.
    Keywords: Adenosine Deaminase, Cerebrospinal Fluid, TB Meningitis, Bacterial Meningitis, Viral Meningitis
  • Mojgan Mazaheri* Pages 89-96
    Background
    Urinary tract infection (UTI) is one of the most common bacterial diseases in children. This infection can lead to serious complications, such as chronic kidney injury, chronic renal failure, and even hypertension. The aim of this study was to investigate changes in serum levels of interleukin-8 in upper and lower urinary tract infections, and to investigate its association with the type of urinary tract involvement.
    Methods
    This was a cross-sectional and prospective study. The study population consisted of all children aged 3 months to 12 years' old who referred to Amiralmomenin Hospital in Semnan city. By convenience sampling, 57 children were enrolled and received either oral or injectable treatment. Interleukin-8 serum levels were measured before and 3 days after treatment, by ELISA method and using available kits. DMSA scan was performed one week after admission to assess the severity of kidney parenchymal involvement in order to determine and distinguish between lower and upper urinary tract infections.
    Results
    Totally 57 subjects with mean age 21.2 ± 20.76 months were enrolled. Children aged more than 20 months were more likely to have upper urinary tract infection than the other group (P=0.005). In males, the prevalence of upper urinary tract infection was significantly lower (P = 0.049). Children with upper urinary tract infection had a higher interleukin-8 concentration (P=0.001) than the lower urinary tract infection.
    Conclusion
    IL-8 had higher serum concentrations in upper urinary tract infections compared to lower urinary tract infections. As a result, this test can be used as a suitable substitute for DMSA scan, to predict the type of urinary tract infection.
    Keywords: Interleukin 8, Infections, Urinary tract, Renal failure
  • Azadeh Montaseri*, Maryam Zeynali, Seyyedeh Mahdiyeh Hatami, Maryam Hassan famian Pages 97-105
    Background
    It has been accepted that different effects of stem cells can be contributed to their paracrine secretions into the supernatant. Accordingly, the goal of this study is to evaluate the probable effects of adipose derived stem cells (ASCs) supernatant on chondrocyte gene expression and to compare it with co-culture condition of chondrocyte and ASCs.
    Methods
    To evaluate the supernatant effects, chondrocyte at the second passage were treated with ASCs-supernatant for 72 hr. Co-culture of cells were performed by seeding the same number of chondrocytes and ASCs in culture flasks for 72 hr too. After this period, cells in both groups were prepared for evaluation of cartilage specific genes expression using Real time RT-PCR technique. Data were analyzed using Two-Way ANOVA and Tukey's post-test.
    Results
    Treatment of chondrocytes with ASCs supernatant resulted in significant increase in the expression of Collagen II and Sox-9, but that of the aggrecan and COMP did not change significantly ‏.
    Conclusion
    ASCs supernatant can be a beneficial medium compared to the stem cells itself and can be introduced as a candidate for promotion of cartilage lesions healing.
    Keywords: Chondrocyte, Cartilage, Stem Cells, Adipose Tissue, Gene
  • Farhad Mirzaei, Samad Eslam Jamal Golzari * Pages 106-111
    Background
    Role of anesthesiologist is important in difficult intubation and laryngoscopy and the role of an expert assistant performing the required maneuvers is important as well. Nevertheless, these maneuvers cannot be efficient during intubation in some cases because of inadequate experience of assistants. Therefore, in this study we compared the degree of laryngoscopic view and intubation condition using BURP and Modified BURP maneuvers.
    Methods
    Patients were randomly divided into two groups of study based on entering to the operation room. Premedication and induction of anesthesia were performed similarly in both groups. Later, laryngoscopy and intubation were performed. In control group, anesthesiologist recorded the visualized degree. Assistant was asked to perform maneuvers to improve laryngoscopic view. In case group, after recording the initial laryngoscopic view, anesthesiologist improved laryngoscopic view by his right hand and asked his assistant to intubate the patient. Then degree of improvement of visualization and success of intubation in two groups were compared.
    Results
    The mean time required for intubation was significantly more in the control group (P<0.001). In case group, laryngoscopic view improved significantly more than the control group (P=0.005). Nevertheless, the success of intubation was equal in both groups with no significant difference.
    Conclusion
    Findings of this study indicate that modified BURP provides better view of laryngoscopy compared to BURP. Both methods and maneuvers are equally effective regarding the success of intubation.
    Keywords: BURP, Modified BURP, Intubation, Laryngoscopy