فهرست مطالب

مجله تحقیقات نظام سلامت حکیم
سال بیست و یکم شماره 4 (پیاپی 83، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عفت محمدی، علیرضا اولیایی منش*، سید رضا مجدزاده، محمد جواد کبیر، محمدرضا مبینی زاده، مجتبی عطری، کامران اصغری، سید موسی طباطبایی، مانی یوسف وند، زهرا گودرزی صفحات 255-265
    مقدمه
    طرح تحول نظام سلامت از نخستین سال اجرا تا کنون تاثیرات متعددی بر رفتار عاملین نظام سلامت داشته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر طرح تحول بر فرآیندهای اجرائی، ضوابط و مقررات سازمان های بیمه پایه سلامت تدوین شد.
    روش کار
    مطالعه حاضر از نوع کیفی است و با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختار یافته و تحلیل اسناد انجام شد. تحلیل داده ها با بهره گیری از روش تحلیل محتوای کیفی و رویکرد جزء به کل انجام شد. مصاحبه ها با استفاده از نرم افزار Maxqda نسخه 11، تحلیل شد. جامعه پژوهش شامل صاحب نظران و مدیران ارشد حوزه بیمه سلامت و روش انتخاب افراد، مبتنی بر هدف بود.
    یافته ها
    چهار موضوع و 11 تم شامل پوشش جمعیت، خدمات، هزینه خدمت، فرآیند تنظیم و رسیدگی به اسناد، فرآیند پرداخت مطالبات، تاثیر بسته های طرح تحول، تعاملات سازمان های بیمه گر با وزارت بهداشت و بیمارستان ها، قوانین و ضوابط، ساختارها و حجم کاری سازمان های بیمه به همراه 75 زیرتم شناسایی شد.
    نتیجه گیری
    تجربه کشور در اجرای طرح تحول نظام سلامت تشریح کرد که دسترسی اولیه به مراقبت های سلامتی در کشوری با سطح درآمد متوسط برای همه افراد هدفی دست یافتنی است، اگرچه همواره گمانه زنی هایی پیرامون پایداری و کمیت آن وجود دارد. اصلاحات اصلی در تامین مالی برنامه ها مستلزم تغییراتی است که نیازمند سرمایه گذاری دولتی و تعهد بلندمدت برای غلبه بر چالش ها می باشد.

    کلیدواژگان: طرح تحول، اصلاحات، نظام سلامت، بیمه سلامت
  • بهزاد دماری، فریما مینایی، سهند ریاضی اصفهانی* صفحات 266-273
    مقدمه
    از بین بردن بی عدالتی در سلامت، یکی از اهداف مهم نظام های سلامت است. هدف از طرح حاضر، بررسی دستاوردها، چالش‏ها و راهکارهای دستیابی به عدالت در سلامت در جمهوری اسلامی ایران بود.
    روش
    این طرح با رویکرد کیفی انجام گرفت. اطلاعات با استفاده از مرور منابع و اسناد و بحث گروهی متمرکز با ذینفعان گردآوری گردید. اطلاعات پس از تحلیل، در سه دسته دستاوردها، چالش ها و راهکارها دسته بندی شد.
    نتایج
    نظام سلامت کشور در زمینه کاهش نابرابری های سلامت در 10 سال گذشته دستاوردهای فراوانی داشته که مهم ترین آن ها عبارتند از توسعه شبکه های بهداشتی به حاشیه شهرها، طرح پزشک خانواده (شهری و روستایی)، طرح تحول سلامت و در پی آن کاهش هزینه های کمرشکن و فقرزای سلامت، افزایش دسترسی عموم به اطلاعات سلامت و به دنبال آن ایجاد پاسخ گویی در سیاست گذاران. عواملی نیز موجب شده که دستاوردهای بیشتری حاصل نشود که اجرا نشدن یا اجرای ناکامل قوانین و سیاست های اجرایی، توجه ناکافی به مولفه های اجتماعی سلامت و ضعف در تدوین و اجرای پیوست سلامت برای سیاست ها از آن جمله هستند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد در تدوین برنامه و قانون گذاری مشکل زیادی در کشور وجود نداشته باشد و قوانین تقریبا همسو با توصیه های سازمان جهانی بهداشت، در راستای کاهش نابرابری ها در سلامت باشند. اما میان سیاست گذاری و تدوین قوانین با اجرای آن ها انفکاک وجود دارد؛ به عبارت دیگر، هنگام نوشتن قوانین به امکان اجرا اندیشیده نمی شود و اصول حکم رانی خوب، از جمله جلب همکاری و مشارکت ذینفعان، کمتر رعایت می شود.

    کلیدواژگان: عدالت در سلامت، نظام سلامت ایران، مراقبت های اولیه سلامت، سیاستگذاری، مولفه های اجتماعی سلامت
  • محمد دهقانی، امیر تراب میاندوآب، محمدحسین حیوی حقیقی* صفحات 274-281
    مقدمه
    بهره وری از زیرساخت های فناوری اطلاعات و استفاده از آن ها می تواند دستیابی مدیران و سیاست گذاران را به اهداف استراتژیک تسهیل نماید. در مطالعه حاضر، زیرساخت های فناوری اطلاعات مورد نیاز دانشگاه های علوم پزشکی برای دستیابی به اهداف نقشه جامع علمی سلامت، که یک برنامه استراتژیک محسوب می گردد، مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    مطالعه کیفی حاضر در سال 1396 با استفاده از روش دلفی انجام شد. روش نمونه گیری مبتنی بر هدف بود. در پژوهش در دست، از نرم افزار MAXQAD-10 برای تجزیه وتحلیل کیفی و از نرم افزار SPSS19 برای تحلیل توصیفی استفاده گردید.
    یافته ها
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر، مهم ترین زیرساخت فناوری اطلاعات برای دستیابی به اهداف نقشه جامع علمی سلامت بنابر دیدگاه خبرگان، مشتمل بر سرمایه گذاری و ارتقای پرونده الکترونیک سلامت(691 امتیاز)، ارتقای سرعت و پهنای باند اینترنت(668 امتیاز)، سیستم مدیریت ارتباط با مشتری(667 امتیاز)، دورا سلامت( 623 امتیاز) و سیستم های ثبت بیماری(586 امتیاز)می باشد.
    نتیجه گیری
    به کارگیری فناوری اطلاعات در سازمان های مراقبت سلامت در صورتی کارآمد است که با اهداف استراژیک آن سازمان هم راستا باشد. لذا توصیه می شود سیاست گذاران و مدیران، پیش از سرمایه گذاری و پیاده سازی، از لزوم به کارگیری این فناوری ها اطمینان حاصل نمایند.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات سلامت، پرونده الکترونیک سلامت، نقشه جامع علمی سلامت، سند چشم انداز
  • میترا ساسانی، قهرمان محمودی* صفحات 282-289
    مقدمه
    طرح تحول نظام سلامت ایران، با هدف ارتقای مشارکت مالی عادلانه، افزایش پاسخگویی و ارتقای سلامت، در سال 1393 اجرا شد. از آن جایی که بهبود وضعیت بخش های اورژانس از جمله اهداف این طرح به شمار می رود، لذا مطالعه حاضر با هدف ارزیابی عملکرد بخش اورژانس بیمارستان های متخب شهر تهران، پس از اجرای این طرح انجام شد.
    روش کار
    مطالعه توصیفی-تحلیلی حاضر در سال 1396 در بخش اورژانس سه بیمارستان دولتی شهر تهران انجام گرفت. در مجموع، تعداد 96 نفر از کارکنان شاغل در بخش اورژانس بیمارستان های برگزیده به روش تصادفی انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از یک پرسشنامه 38 سوالی محقق ساخته، مبتنی بر اهداف طرح تحول نظام سلامت، استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-19 و آمار توصیفی و آزمون آماری آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    از دیدگاه کارکنان شاغل در بخش اورژانس، اگرچه تعداد بیماران مراجعه کننده پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت افزایش یافته، اما تعداد کارکنان بخش برای ارائه خدمات کافی نمی باشد. همچنین، طرح تحول نظام سلامت کیفیت، خدمات ارائه شده، کیفیت هتلینگ و تسهیلات و امکانات بخش را ارتقا داده است.
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر آن است که عملکرد و کیفیت خدمات پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت در بیمارستان های دولتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران بهبود یافته است.

    کلیدواژگان: اصلاحات مراقبت سلامت، بیمارستان، اورژانس
  • محمد آریانا، احسان خلیلی*، توفیق مبادری، محمدرضا مهمان دار صفحات 290-299
    سابقه و هدف
    پیگیری و کنکاش در مورد عوامل اصلی شکل گیری تصادفات، موضوعی است که از دهه گذشته به منظور پیش گیری از تصادفات به شدت مورد توجه پژوهش گران حوزه راهنمایی و رانندگی قرارگرفته است. بررسی این عوامل می تواند تا حد زیادی از بروز عوامل پایه شکل گیری تصادفات جلوگیری کند. شناسایی و ارزیابی مولفه های موثر بر عامل نقص راه در بروز تصادفات خسارتی و جرحی/فوتی و سپس ارزیابی مناطق کلان شهر تهران بر اساس این مولفه ها، از مهم ترین اهداف متصور در پژوهش حاضر بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نظر ماهیت و نحوه انجام، کاربردی-توسعه ای است. منطقه مورد مطالعه، کلان شهر تهران بزرگ بود. در این پژوهش از بانک اطلاعات تصادفات پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ استفاده شد. این اطلاعات مربوط به تصادفات سه سال گذشته بود و در کل تعداد 2739 تصادف بررسی گردید. روش ارزیابی اطلاعات در پژوهش حاضر، اولویت بندی بر اساس شباهت به راه حل ایده آل بود و ماتریس های وزنی آن از طریق روش تحلیل سلسله مراتبی به دست آمد.
    یافته ها
    در این پژوهش، در ابتدا مولفه های موثر بر وقوع تصادفات رانندگی ناشی از نقص موثر راه در بروز تصادفات خسارتی و جرحی/ فوتی مورد بررسی قرارگرفت. در ارزیابی به عمل آمده به کمک روش تحلیل سلسله مراتبی، مولفه هایی چون کم بودن عرض معبر و نواقص علائم عمودی و افقی، از مهم ترین علل وقوع تصادفات ناشی از نقص موثر راه انتخاب شدند.
    نتیجه گیری
    در نتیجه پژوهش حاضر، در تصادفات خسارتی و جرحی/ فوتی به ترتیب مناطق 23 و 7 به عنوان بدترین و در هر دو حالت، منطقه 10 به عنوان بهترین منطقه از نظر میزان خسارات و تلفات ناشی از تصادفات نقص موثر راه شناخته شدند.
    کلیدواژگان: حوادث ترافیکی، مرگ و میر، تصادف
  • آیدین آرین خصال، فرزانه محمودی میمند* صفحات 300-305
    مقدمه
    توجه به جنبه های مدیریت زنجیره ارجاع خدمات و شناسایی حیطه هایی که بتواند رضایت و بهبود کیفیت خدمات برای مراقبت کارآمد از بیمار را بهبود بخشد، امری ضروری است. هدف پژوهش حاضر، شناخت موانع موجود در مسیر اجرای زنجیره ارجاع خدمات بیمارستانی، در راستای ارتقای کیفیت خدمات و رضایت بیمار بود.
    روش کار
    مطالعه از نقطه نظر هدف، کاربردی و از دیدگاه روش، توصیفی- تحلیلی است. جهت بررسی عمیق تر موضوع پژوهش، تنها بیمارستان شفا انتخاب شد؛ به عبارتی، مطالعه از نوع موردی بود. نمونه گیری پژوهش از نوع هدفمند و ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه نیمه ساختار یافته بود، که از طریق مصاحبه تکمیل گردید. جمع آوری داده های مربوط به موانع کیفیت و رضایت طی سه ماه (شهریور، مهر و ابان 1394) انجام شد و در این مدت، تعداد 115 خدمت تصویربرداری ارجاع شده به کلینیک بعثت کرمان بررسی شد. پاسخ سوالات باز مربوط به کیفیت، رضایت و موانع زنجیره ارجاع، پس از تحلیل مضمون و کدگذاری به شکل توصیفی دسته بندی شد.
    یافته ها
    به دنبال بررسی های انجام شده در پژوهش حاضر، 4 موضوع و 11 زیرموضوع شناسایی شد. بنابر گزارش بیماران، در هیچ یک از 115 خدمت ارجاع شده از بیمارستان شفا به کلینیک بعثت، بابت استفاده از آمبولانس بیمارستان و خدمت دریافتی هزینه ای به کلینیک بعثت پرداخت نکرده و برای دریافت خدمات دیگر به خارج از بیمارستان ارجاع نشده بودند. مساله ازدحام، تاخیر در خدمت رسانی، کمبود و فرسوده بودن آمبولانس های مرکز، در بعد رضایت و عدم ارتباط موثر، در بعد کیفیت، از اهم یافته های پژوهش حاضر بود.
    نتیجه گیری
    مهم ترین موانع در اجرای زنجیره ارجاع خدمات، عدم قطعیت، نبود هماهنگی میان فعالیت های مختلف و عامل انسانی است. پایبندی به ابعادی چون منابع انسانی و غیرانسانی، ساختار سازمانی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و نهایتا تدوین شاخص های مناسب جهت ارزیابی عملکرد، از عوامل ضروری موفقیت و تعالی زنجیره خدمات و بهبود کیفیت است.

    کلیدواژگان: زنجیره ارجاع بیمارستانی، طرح تحول نظام سلامت، موانع، کیفیت خدمات
  • مرضیه افشون، لیلا ریاحی*، لیلا نظری منش صفحات 306-312
    مقدمه
    پژوهش حاضر پیرامون ارتباط میان تعرفه های کتاب ارزش نسبی و پرداخت از جیب بیماران به انجام رسید و شایع ترین اعمال جراحی در بازنشستگان شرکت نفت، یعنی جراحی آب مروارید، آنژیوگرافی عروق قلب، تعویض مفصل زانو و تعویض مفصل ران بررسی شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر از منظر نتایج، کاربردی و از منظر روش اجرا، توصیفی-تحلیلی است. جامعه پژوهش، بازنشستگان بستری شرکت نفت در بیمارستان خصوصی تهران بودند. داده ها از طریق بررسی اسناد پزشکی موجود در بایگانی صندوق بازنشستگی شرکت نفت از سال 1393 تا 5 ماهه ی اول سال 1394 گردآوری شد. تعداد 920 نمونه انتخاب شد که 459 مورد آن مربوط به پیش از اجرای تعرفه ها و 461 مورد مربوط به پس از اجرای آن بود. داده ها با استفاده از آزمون های T زوجی و ویل-کاکسون به کمک نرم افزار SPSS-20 مورد بررسی قرارگرفت.
    یافته ها
    نتایج آزمون های آماری نشان دهنده ی تفاوت معنادار میان پرداخت مستقیم بیماران تحت عمل آنژیوگرافی، پیش و پس از اجرای تعرفه های کتاب ارزش نسبی بود (P<0/05)؛ نتایج آزمون ویل کاکسون نشان دهنده تفاوت معنادار فرانشیز بیماران تحت جراحی آب مروارید بود (Z=-12/07) (P=0/05).
    نتیجه گیری
    طرح تحول سلامت در بیمارستان های خصوصی باعث افزایش پرداخت از جیب بیماران شد که البته با نظارت و مدیریت صحیح، می توان میزان آن را کاهش داد.

    کلیدواژگان: اب ارزش، پرداخت از جیب، پرداخت مستقیم، پرداخت غیر رسمی، فرانشیز
  • محمد آریانا*، احسان خلیلی، توفیق مبادری، محمدرضا مهمان دار صفحات 313-320
    مقدمه
    روش های برنامه ریزی برخورد با معضلات ناشی از راه بندان های طولانی، متاثر از مشکلات جوی، تصادفات، مهندسی معابر و به تبع آن آلایندگی های ناشی از مسائل مذکور در شهر تهران، که همه روزه گریبان گیر ساکنین است، جوابگو نبوده و این امر فرصت اقدامات مناسب را از مدیریت حمل ونقل و ترافیک شهری سلب می کند. امروزه در اکثر کشورها برای نیل به یک مدیریت بهینه در امر حمل ونقل، از مطالعات تطبیقی بهره می گیرند.
    روش کار
    پژوهش حاضر با هدف ارتقای وضعیت مدیریت حمل ونقل و ترافیک در جهت کاهش تصادفات در مناطق تهران، به شناخت مفهوم مدیریت حمل ونقل و ترافیک و مولفه های تاثیرگذار بر سطح مدیریت حمل ونقل در مناطق 22گانه تهران و در نهایت سطح بندی این مناطق برحسب شاخص های به دست آمده پرداخت. وضعیت مدیریت حمل ونقل و ترافیک در سطح مناطق 22گانه تهران با روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی و دلفی و نرم افزار Expert Choice مورد ارزیابی قرارگرفت. جامعه آماری مورد مطالعه، شامل خبرگان و صاحب نظران حوزه های مختلف ترافیکی و خدمات شهری بود.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که منطقه 13 تهران از لحاظ مدیریت حمل ونقل و ترافیک شهری با وزن نهایی 93/3 نسبت به دیگر مناطق در جایگاه بالاتری قرار دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر حاکی از آن است که برای بهینه سازی مدیریت حمل ونقل و ترافیک شهری در شهر تهران، لازم است اوزان به دست آمده برای هر یک از مولفه های تاثیرگذار در مناطق شهری به خوبی توجه قرارگرفته، در برنامه ریزی ها و مدیریت حمل ونقل و ترافیک در جهت کاهش تصادفات منظور گردند.
    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: حمل ونقل، مدیریت ترافیک، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)
|
  • Alireza Oliaeemanesh, Efat Mohammadi*, Mohammad Javad Kabir, Mohammad Reza Mobinizadeh, Kamran Asghari, Mani Yousefvand, ZAHRA GOUDARZI Pages 255-265
    Introduction
    From the first year of implementation, the Health Transformation Plan (HTP) has had many effects on the practice of health system actors. The present study was designed to investigate the effect of the HTP on the implementation processes, rules, and regulations of the basic health insurance organizations.
    Methods
    This qualitative study was conducted using semi-structured interviews and document analysis. Data were analyzed using qualitative content analysis with an inductive approach. The interviews were analyzed using MAXQDA version 11 software. The research population consisted of experts and senior managers of the health insurance sector selected using purposive sampling.
    Results
    Four topics and 11 themes were identified, including population coverage, service coverage, cost of services, process of arranging and manipulating documents, the process of paying claims, the impact of HTP packages, the interactions of insurance companies with the Ministry of Health and hospitals, rules and regulations, structures, and workload of insurance agencies. They all constituted 75 subthemes.
    Conclusions
    The experience of implementing the HTP in Iran shows that primary access to healthcare services for all is an achievable goal for any middle-income country although there are always questions about their sustainability and quantity. Major reforms in the financing of plans need changes that require government investment and long-term commitment to overcome challenges.

    Keywords: Development Plan, Reform, Health System, Health Insurance
  • Behzad Damari, Farima Minaee, Sahand Riazi, Isfahani* Pages 266-273
    Introduction
    Tackling inequity in health is one of the main objectives of health systems. The aim of this study was to assess the achievements and challenges, as well as solutions, in reaching the equity in health in Iran.
    Methods
    This study was conducted using a qualitative approach. Data were gathered by reviewing documents and conducting focused group discussions with the stakeholders. The analyzed data were categorized into three groups including achievements, challenges, and solutions.
    Results
    The Iranian health system has achieved many successes in the past 10 years including expanding the primary healthcare networks to city outskirts, implementing the family physician program (urban and rural), implementing the Health Transformation Plan (HTP) and subsequent decrease in catastrophic and impoverishing health expenditures, and increasing the public access to health information and subsequent responsiveness of policymakers. However, some factors hindered further achievements, including the absent or incomplete implementation of laws and practical policies, insufficient attention to the social determinants of health, and poor designing and implementation of the health annex for the policies.
    Conclusions
    It seems that there are little problems in legislation and policymaking in the country and the laws are almost compatible with the recommendations of the World Health Organization, aiming at the inequity reduction in health. However, there is a gap between the policymaking/legislation and the practice. In other words, legislation is poorly practicable and the principles of good governance, including attracting the participation and cooperation of stakeholders, are not fully respected.
    Keywords: Equity in health, primary health care, policy making, law, governance, Social Determinants of Health
  • Mohammad Dehghani, Mohammad Hosein Hayavi Haghighi* Pages 274-281
    Background
    Utilizing information technology (IT) infrastructures can help managers and policymakers to achieve strategic goals. In this study, we investigated the IT infrastructures in medical sciences universities required for achieving the goals of the holistic scientific map on health as a strategic plan.
    Methods
    This qualitative study was conducted using the Delphi method and purposeful sampling in 2017. MAXQDA V. 10 software was used for qualitative analysis and SPSS V. 19 for descriptive analysis.
    Results
    The results showed that from the viewpoint of experts, the most important IT infrastructures to achieve the goals of holistic scientific map on health included investment on and promotion of electronic health recording (691 points), enhancement of the internet speed and bandwidth (668 points), customer relationship management system (667 points), Telehealth (623 points), and disease registration systems (586 points).
    Conclusions
    The use of information technology in health care organizations will be effective if it is consistent with the organization’s strategic objectives. Therefore, designers and managers should be ensured about the necessity of applying these technologies before investment and implementation.

    Keywords: Health Information Technology, electronic Health Record, for achieve the goals of Health Scientific Road Map, vision of Iran1404
  • Ghahraman Mahmoudi* Pages 282-289
    Introduction
    The health reform plan was established in 2014 in Iran with the aim of promoting fair financial participation, increasing accountability, and promoting health status. Since the promotion of emergency departments was one of the goals of this plan, this study was conducted to evaluate the performance of the emergency departments of the selected hospitals in Tehran after the implementation of this plan.
    Methods
    This descriptive - analytical study was conducted in the emergency departments of three public hospitals in Tehran in 2017. A random sample of 96 employees of the emergency departments was selected. To collect data, a researcher - made 38-item questionnaire was used based on the goals of the health reform plan. Data were analyzed using SPSS V. 19 software through descriptive statistics and analysis of variance.
    Results
    From the viewpoint of the staff working in the emergency department, the number of patients has increased since the implementation of the health reform plan, while the number of department staff required to provide services is not sufficient. Moreover, the health reform plan has improved the quality of services, hoteling, facilities, and amenities of the departments.
    Conclusions
    The results indicated that the performance and quality of services have improved after the implementation of the health reform plan in the hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences.


    Keywords: Health Reform Plan, Hospital, Emergency Service
  • Mohammadreza Mehmandar, Mohammad Ariana, Ehsan Khalili*, Tofigh Mobaderi Pages 290-299
    Objectives
    Research on the factors effective in driving accidents has attracted the attention of traffic researchers in recent decades. Investigating these factors can eliminate the substantial causes of accidents. The main objective of the current study was to detect and evaluate the effective road defects in accidents in metropolitan Tehran.
    Methods
    This practical - developmental study (in terms of nature and procedure) was conducted in Tehran city. The data on road defects and accidents were obtained from the Tehran traffic police and used in this study. The data had been recorded in the past three years and extracted from 2739 records. The technique for order of preference by similarity to ideal solution (TOPSIS) was used for data analysis and the analytic hierarchy process (AHP) was employed to develop weight matrices.
    Results
    In this study, the road defects effective in property damage only (PDO) and injury/fatal crashes were evaluated. The results of AHP showed narrow roads and defects in horizontal/vertical traffic signs were the most effective causes of driving accidents.
    Conclusions
    In this study, districts 23 and 7 had the worst situations and district 10 had the best situation among the Tehran regions in terms of PDO and injury/fatal crashes.

    Keywords: Traffic Injuries, Death, Accident
  • Aidin Aryankhesal, Farzaneh Mahmoudimeymand* Pages 300-305
    Background
    It is essential to pay attention to the management of the service referral system and identification of the areas that can improve satisfaction and quality of services. The aim of this study was to identify barriers to the implementation of a referral system in hospitals in order to improve the quality of services and patient satisfaction.
    Methods
    This was an applied study in terms of purpose and descriptive - analytic in terms of methodology. We only chose Shafa hospital in Kerman to reach a comprehensive understanding of the issue. Purposeful sampling was done and the data were collected using semi-structured questionnaires that were completed during interviews. The data collection was carried out during three months (August, September, and October 2015). During the study period, 115 referral services for imaging were identified and investigated in the hospital. The answers to open-ended questions were classified after coding and content analysis.
    Results
    In the study, four main themes and 13 sub-themes were identified. None of the patients claimed to pay for hospital’s ambulances and imaging services, and they were not asked to go outside the hospital to receive any health service. The issues of the crowd, delay in service delivery, and the shortage of ambulances in the domain of satisfaction and lack of effective communication in the domain of quality were the main findings of the research.
    Conclusions
    The most important obstacles to implementing the service referral system in the hospital were related to uncertainty, the lack of coordination between different activities, and the human factors. Paying attention to factors such as human and non-human resources, organizational structure, information and communication technology, and development of appropriate indicators for evaluating performance is essential for the success of service chains and quality improvement.

    Keywords: Hospital referral chain, Health reform plan, Obstacles, quality of care
  • Layla Riahi* Pages 306-312
    Introduction
    This study aimed to investigate the relationship between hospital cost based on current procedural terminology and patients’ out-of-pocket payment by examining the most common surgical procedures in Oil Company retires, including cataract surgery, coronary angiography, total knee arthroplasty, and total hip replacement.
    Methods
    This applied study utilized a descriptive - analytical design. The target population included oil company retires hospitalized in private hospitals in Tehran. The data were collected by examining the medical records archived in the Oil Industry Pension Fund from 2014 to 2015. In total, 920 samples were selected, 459 of which had been gathered before the implementation of Current Procedural Terminology and 461 after its implementation. In the end, the data were analyzed using SPSS V. 20 software by paired t-test and Wilcoxon test.
    Results
    The results of statistical tests showed a significant difference in the direct payment of patients undergoing angiography before and after the implementation of Current Procedural Terminology (P < 0.05). In addition, the Wilcoxon test showed a significant difference in the patient’s franchise for cataract surgery (P = 0.01; Z = -12.07).
    Conclusions
    The health reform plan has increased the out-of-pocket payment in private hospitals. However, it can be reduced by proper monitoring and management.

    Keywords: CPT Book, Out of Pocket, Direct Payment, Unformal Payment, Franchise
  • Mohammadreza Mehmandar, Mohammad Ariana*, Ehsan Khalili, Tofigh Mobaderi Pages 313-320
    Introduction
    Planning has been ineffective for dealing with problems associated with long traffic jams occurring due to atmospheric instability, crashes, and inappropriate road engineering in Tehran city. This has led to subsequent pollution problems, faced the citizens with many daily challenges, and eliminated the opportunity for appropriate measures to manage urban transportation and traffic. Today, comparative studies are used to achieve optimal transportation management in most countries.
    Methods
    The aim of this study was to improve the transportation and traffic management in Tehran city by understanding the concept of transportation and traffic management, studying related literature, formulating effective factors on the transportation and traffic management in 22 districts of Tehran, and ultimately ranking them based on their weights. The state of transportation and traffic management in the 22 districts of Tehran was evaluated by descriptive - analytical methods using the analytical hierarchy process (AHP) and Delphi techniques. The statistical population included experts in various areas of traffic and urban services.
    Results
    The results showed that the 13th district was better than the others in terms of urban transportation and traffic management, with a final weight of 3.93.
    Conclusions
    It is suggested that in order to optimize the management of transportation and urban traffic in Tehran, weights of components be taken into account for each urban region and be considered in the planning and management of transportation and traffic.

    Keywords: Transportation, Traffic Management, Analytical Hierarchy Process (AHP)