فهرست مطالب

Journal of Research and Health
Volume:9 Issue: 3, May-Jun 2019

  • تاریخ انتشار: 1398/01/12
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ندا میرباقر آجرپز*، ابوذر محمدی، حامد نجاران، شهلا خزایی صفحات 195-202
    در اقدامات پرستاری موسیقی به عنوان یک مداخله موثر می تواند به عنوان یک ابزار درمانی غیرتهاجمی به کار رود. هدف مطالعه ما بررسی تاثیر موسیقی بر پارامترهای فیزیولوژیک بیماران بعد از عمل جراحی قلب باز می باشد. بیماران در دوگروه 30 نفره کنترل و آزمون به طورتصادفی قرار گرفتند. ابتدا نمونه ها فرم اطلاعات دموگرافیک را تکمیل و سپس پارامترهای فیزیولوژیک کنترل شد. در ادامه بیماران با یک هدفون به مدت 30 دقیقه به موسیقی بی کلام گوش کردند. داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس ورژن 14 و تستهای آماری کای اسکوئر و تی تست تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد تعداد نبض و فشارخون سیستولیک، اشباع اکسیژن  شریانی بیماران گروه آزمون در مقایسه با گروه کنترل پس از گوش دادن به موسیقی تفاوت معنی داری داشته است. ولی این تفاوت در مورد تنفس و فشارخون دیاستولیک معنی دار نمی باشد. از آن جایی که موسیقی موجب کاهش پارامترهای فیزیولوژیک می گردد و دارای محاسنی است، لذا می توان از آن در جهت کنترل پارامترهای فیزیولوژیک بعد از عمل جراحی توصیه نمود.
    کلیدواژگان: موسیقی، تعداد نبض، فشارخون، تعداد تنفس SPO2
  • زینب گلدانی مقدم، بی بی اقدس اصغری*، فرزانه میکائیلی نایینی صفحات 203-211
    زمینه و هدف
    بیماران دیالیزی به عنوان بیماران خاص طبقه بندی می شوند و از آن جا که این بیماران علاوه بر روبرو شدن با تغییرات متعدد فیزیولوژیک با تنش های روانی بسیاری روبرو می گردند، لذا این مطالعه به بررسی رابطه تاب آوری با رفتار بیماری بیماران دیالیزی بخش دیالیز دانشگاه علوم پزشکی شهر بیرجند پرداخته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه همبستگی، 87 نفر از بیماران دیالیزی مراجعه کننده به بخش دیالیز دانشگاه علوم پزشکی شهر بیرجند در سال 1394 به روش دردسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه های تاب آوری کانر و دیویدسون (1991) و رفتار بیماری پیلسکو و اسپنس (1981) بود. پس از جمعآوری پرسشنامه ها، داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 16 و آزمون های آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون در سطح معنی داری 05/0p< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین تاب آوری با خودبیمار انگاری، اختلال عاطفی و انکار بیماری در بیماران مورد مطالعه رابطه منفی و معنی داری وجود دارد (001/0p<). مقدار ضریب تعیین تعدیل شده برای متغیر وابسته خودبیمار انگاری برابر با 21 صدم است. برای مهار عاطفی 4/21 است. برای اختلال عاطفی 4/22 و برای انکار بیماری 5/29 است. این ضرایب نشان می دهند هر یک از متغیرهای مستقل چه مقدار از تغییرات متغیرهای وابسته را تبیین کرده اند.
    نتیجهگیری
    با توجه به این نتایج، پیشنهاد می شود در درمان بیماری ها به جنبه های روانشناختی بیماران توجه خاص شود.
  • بابک فضلی، زهرا شریف پور، مرضیه نورانی*، امیرهوشنگ مهرپرور، سید محمد جعفری صفحات 212-219
    زمینه و هدف
    شکایت از اختلالات اسکلتی عضلانی به طور ویژه در بانکداران با عوامل مختلف خطر از جمله ویژگی های شخصی، شرایط کار، حرکات تکراری و ایستگاه کار مشخص گردیده که طبق بررسی ها، بیش از 60٪ از کارکنان بانک را به طور مستقیم یا غیر مستقیم در نواحی مختلف بدن درگیر کرده است. از سویی استرس ناشی از کار می تواند به طیف وسیعی از عوارض جانبی فیزیکی و اختلالات روانی از جمله افسردگی و اضطراب منجر شود. کارمندان بانک به علت نیازمندی های فیزیکی و ذهنی کار، در معرض مشکلات اسکلتی- عضلانی می باشند. از اینرو این مطالعه با هدف بررسی همبستگی نتایج دو روش RULA و OCRA در ارزیابی ریسک فاکتورهای اختلالات اسکلتی عضلانی مرتبط با کار درکارمندان بانک ملت شهرستان یزد انجام شده است.
    روش بررسی
    دراین مطالعه توصیفی تحلیلی که در سال 1391 انجام شد، ارزیابی وضعیت بدنی 80 نفر از کارمندان بانک ملت شهرستان یزد به صورت تصادفی، با دو روش RULA و OCRA مورد بررسی قرار گرفت. سپس داده های موجود با استفاده از نرم افزار SPSS16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    با توجه به نتایج به دست آمده، میانگین نمره RULA و OCRA به ترتیب برابر با 14/1 ± 13/4 و 088/0 ± 30/0 می باشد.. آزمون آماری T-test تفاوت معنی داری را بین دو روش ارزیابی RULA و OCRA نشان می دهد (P <0/05). همچنین نمره RULA در سه گروه سنی با هم تفاوت معنی داری ندارد، این حالت در مورد نمره OCRA نیز صدق می کند (P >0.05)
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد، میان دو روش ارزیابی همبستگی خطی برقرار نمی باشد (p > 0/05). علاوه بر این نتیجه آزمون روایی( Reliability Analysis) با005/0 =α ، بیانگر عدم وجود همخوانی میان دو روش می باشد.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی- عضلانی، روش ارزیابی پوسچر RULA، روش ارزیابی پوسچر OCRA، اختلالات اسکلتی عضلانی در بانکداران
  • خالد بادپا، محمود شیرازی*، علی عرب صفحات 220-226
    زمینه و هدف
    نوجوانی با تغییرات بیولوژیک، شناختی و هویت خاص همراه است. کاهش سطح تحمل و اضطراب هویت از جمله نشانه هایی است که می تواند در طول این دوره ظاهر شود و بر سلامت روان دانشجویان و کیفیت زندگی آنها تاثیر بگذارد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر درمان شناختی-رفتاری مبتنی بر مدیریت خشم بر کنترل خشم بر روی افکار اضطرابی در دانش آموزان پسر دبیرستان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این یک مطالعه نیمه تجربی بدنبال یک طرح پیش آزمون- پس آزمون بود. در این مطالعه، جامعه آماری شامل تمام دانش آموزان پسر پایه دبیرستانی بود که در سال تحصیلی 2017-2018 در چابهار تحصیل می کردند. برای این منظور، یک گروه 30 نفری از دانش آموزان دبیرستانی در چابهار که نمره های بالاتری را در مورد پرسشنامه افکار اضطرابی Wells (1994) به دست آوردند، به صورت تصادفی انتخاب شدند و سپس به دو گروه تقسیم شدند: گروه تجربی و گروه کنترل (هر کدام از 15 نفر). گروه تجربی ، 10 جلسه تمرین شناختی - رفتاری مبتنی بر مدیریت خشم دریافت و گروه شاهد چنین درمانی دریافت نکردند. برای جمع آوری داده ها، پرسشنامه افکار اضطرابی Wells (1994) مورد استفاده قرار گرفت و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از SPSS22 و آزمون آماری کوواریانس انجام شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بین میانگین نمرات افکار اضطرابی دانشجویان گروه تجربی و گروه کنترل اختلاف معنی داری دارد (P <0.01).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که درمان شناختی-رفتاری مبتنی بر مدیریت خشم در کاهش افکار اضطرابی در دانش آموزان موثر است.
    کلیدواژگان: درمان شناختی-رفتاری مبتنی بر مدیریت خشم، افکار اضطرابی، دانشجویان
  • نرگس زمانی*، زهره رئیسی، سعید زمانی صفحات 227-235
    هدف پژوهش حاضر، اثربخشی درمان فعال سازی رفتاری گروهی بر علائم افسردگی، اضطراب و استرس در بیماران مبتلا به اختلال سازگاری با استفاده از طرح مطالعه موردی است.
    روش
    دریک بررسی تک موردی آزمایشی از نوع خط پایه چندگانه فرایند درمان بر روی سه آزمودنی انجام گرفت. سه شرکت کننده مبتلا به اختلال سازگاری افراد با مشکلات زناشویی، پیش از مداخله، حین مداخله و پس از مداخله با استفاده از مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس لاویبوند و لاویبوند (1995) ارزیابی شدند.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد، که این درمان به کاهش علائم افسردگی، اضطراب و استرس منجر شد. رویکرد درمان فعال سازی رفتاری در درمان علائم افسردگی، اضطراب و استرس در بیماران مبتلا به اختلال سازگاری افراد با مشکلات زناشویی موثر است.
    نتیجه گیری
    نتایج بررسی این سه آزمودنی، حاکی از اثربخشی بالینی درمان فعال سازی رفتاری گروهی در درمان علائم افسردگی، اضطراب و استرس در بیماران مبتلا به اختلال سازگاری افراد با مشکلات زناشویی موثر است. هرچند این مطالعه فاقد گروه کنترل بود، اما یافته های پژوهش حاضردلالت بر تعمیم پذیری بالای یافته های مربوط به درمان فعال سازی رفتاری است. در نهایت، میتوان گفت که این روش درمانی، موثر بوده و برای بررسی بیشتر اثربخشی آن، مطالعات ارزیابی کنترل شده ای در جهت رسیدن به نتیجه قطعی لازم است.
    کلیدواژگان: فعال سازی رفتاری، افسردگی، اضطراب، استرس، اختلال سازگاری
  • هاشم جبراییلی*، مجتبی حبیبی، عالیه نظامی صفحات 236-245
    زمینه و هدف
    تاب آوری که به معنای توانایی مقابله با شرایط دشوار و پاسخ انعطاف پذیر به فشارهای زندگی روزانه است بر اساس جنسیت متفاوت عمل می کند. بنابراین همراه با گرایش به اعتیاد می تواند در رابطه با اثر جنسیت بر مصرف نقش تعدیل کننده داشته باشد. پژوهش حاضر در قالب مدلی به بررسی این نقش پرداخت.

    مواد و روش ها
    تعداد 300 دانشجو (124 مرد و 176 زن) به شیوه نمونه گیری در دسترس از بین دانشجویان دانشگاه خوارزمی انتخاب و با استفاده از پرسشنامه تاب آوری کانر، پرسشنامه گرایش به اعتیاد و پرسشنامه محقق ساخته در مورد مصرف مواد مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده های بر مبنای آزمون های همبستگی و مدل یابی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزارهای SPSS و EQS مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها
    یافته ها حاکی از آن بود بین گرایش به اعتیاد و مصرف مواد رابطه معنادار مثبت (01/0>P، 28/0=r)، بین گرایش به اعتیاد و تاب آوری رابطه معنادار منفی (01/0>P، 44/0-=r)، بین مرد بودن و تاب آوری رابطه معنادار منفی (01/0>P، 29/0-=r) و بین مرد بودن و گرایش به اعتیاد رابطه معنادار مثبت (01/0>P، 28/0-=r) وجود دارد. همچنین، مدل پیشنهاد شده برای بررسی نقش تعدیل کننده تاب آوری و گرایش به اعتیاد در رابطه با اثر جنسیت بر مصرف مواد از برازش خوبی با داده ها (10/0=RMSEA، 92/0=CFI، 90/0=NFI، 96/0=GFI، 89/0=AGFI) برخوردار بود.
    نتیجه گیری
    تاب آوری نقش مهمی در پیش گیری از مصرف مواد دارد و افرادی با نمره بالا در تاب آوری با وجود داشتن گرایش به اعتیاد به دلیل برخورداری از توانایی مقابله با شرایط دشوار و پاسخ انعطاف پذیر به فشارهای زندگی روزانه، کمتر در معرض مصرف مواد قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: گرایش به اعتیاد، جنسیت، مصرف مواد، متغیر تعدیل کننده، تاب آوری
  • مجتبی حبیبی*، مریم صداقت، راحله محمدی، سمیه صالحی، خلیل علی زاده صفحات 246-253
    هدف
    از آنجا که استرس روی سلامت جسمانی و روانی تاثیر غیر قابل انکاری دارد و بخشی از استرس ناشی از اطلاعات و ادراک های نادرست افراد است این مطالعه به منظور بررسی اثربخشی آموزش های دوره پایش برای کاهش سطح استرس فرزندپروری و ارتقاء سطح رضایت از فرزندپروری مادران انجام گردیده است.
    روش
    تعداد 93 مادر تحت پوشش این دوره آموزشی در گروه مداخله و 57 مادر در گروه گواه قرار گرفتند. طرح پژوهش از نوع شبه تجربی بوده و برای جمع آوری داده ها از مقیاس استرس فرزند پروری و رضایت از فرزند پروری و برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره، t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید.
    نتایج
    یافته های پژوهش حاکی از اثر بخشی آموزش های فرزند پروری دوره پایش بر کاهش سطح استرس فرزندپروری(32/3-=, t 0.001=p) و افزایش رضایت از فرزند پروری (29/15=, t 0.001=p) مادران شرکت کننده در این دوره بود. نتایج آزمون تحلیل واریانس تک متغیره حاکی از آن است که این آموزش ها باعث کاهش تعاملات ناکارامد والد کودک (05/0P<، 11/9=( 146،1)F)، کاهش تنیدگی والدین (05/0P<، 64/4=( 146،1)F) و کم شدن ادراک مادر از ویژگی های مشکل آفرین کودک (05/0P<، 42/5=( 146،1)F) گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد کمک به مادران در دوره فرزند پروری به لحاظ شناختی و ارائه اطلاعات لازم به آنها درباره کودک و ویژگی های طبیعی وی و اصلاح دانش و باورهای نادرست مادران دراین زمینه می تواند برای مادران و فرزندان آنها نقش محافظت کننده ای در مقابل تنیدگی داشته باشد و فرایند فرزند پروری را تسهیل نماید.
    کلیدواژگان: پایش تحول کودک، استرس فرزند پروری، رضایت از فرزند پروری
  • مجید شیرزاد*، نیر ترقی خواه دیلمقانی، علی لفطه صفحات 254-260
    اعتیاد به اینترنت در بین دانشجویان شیوع بالایی دارد و اغلب آن ها به میزان مطلوب از سواد سلامت برخوردار نیستند. سواد رسانه سازه ی جدیدی است که می تواند این مولفه ها موثر باشد. هدف پژوهش حاضر تعیین نقش سواد رسانه در سواد سلامت و اعتیاد به اینترنت بود. روش پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی بود. جامعه ی آماری، دانشجویان تحصیلات تکمیلی شهر تهران بودند که به روش نمونه گیری دردسترس، 183 نفر از آن ها در پژوهش شرکت کردند و به پرسشنامه های یادگیری خودتنظیم، اعتیاد به اینترنت و سواد اطلاعاتی پاسخ دادند. تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون حاکی از آن بود که سواد رسانه ای با سواد سلامت، رابطه ی مثبت معنادار و با اعتیاد به اینترنت، رابطه ی منفی معنادار دارد، همچنین می تواند سواد سلامت و اعتیاد به اینترنت را پیش بینی نماید. این یافته ها بر اهمیت سواد رسانه ای در افزایش سواد سلامت و کاهش اعتیاد به اینترنت دلالت دارد.
    کلیدواژگان: سواد رسانه، سواد سلامت، اعتیاد به اینترنت، دانشجویان
  • مهرانگیز شعاع کاظمی، سیده نرجس عمرانی* صفحات 261-267
    هدف مطالعه حاضر بررسی رضایت از زندگی والدین بر اساس اسطوره های والدگری والدین ایرانی بود. برای بررسی اسطوره های والدگری از دو پرسشنامه اسطوره والدگری صیدی ( 1394) با 69 سوال و رضایتمندی از زندگی خانوادگی کانزاس (1986) با 4 گویه استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار استنباطی( رگرسیون چند متغیره) استفاده شد. نتایج نشان داد: بین اسطوره های والدگری و رضایت از زندگی رابطه معنادار ی وجود دارد. که در بهترین مدل پیش بینی برای رضایتمندی از زندگی والدین، اسطوره آرام بخشی افراطی (35/0 =b)، نتیجه بخشی(32/0=b) و اسطوره پیش از ازدواج -رفتاری (27/0- =b) قادر به پیش بینی متغیر ملاک هستند. اسطوره آرام بخشی افراطی بیشترین سهم را در پیش بینی رضایت از زندگی بر عهده دارد. اسطوره پیش از ازدواج -رفتاری نیز پیش بینی کننده منفی رضایت از زندگی همسران است. در مجموع نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که اگر چه اسطوره های والدگری به ظاهر باعث خستگی جسمی والدین ایرانی شد اما در جامعه ایرانی سطح رضایتمندی از زندگی با وجود تلاش برای تربیت موثر فرزندان بالا بود.
    کلیدواژگان: اسطوره والدگری، رضایت اززندگی، خانواده های ایرانی
  • رضا ناظری، حسین لطف آبادی*، حسین پورشهریار صفحات 268-274
    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی دو روش آموزشی خوددلسوزی و ذهن آگاهی بر بهزیستی تحصیلی دانش آموزان نوجوان دارای اضافه وزن بود. روش پژوهش آزمایشی با طرح  پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه است. نمونه پژوهش  60 دانش آموز پسر دارای اضافه وزن (هرگروه، 20 نفر) بود که با استفاده از نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شدند و به دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل گمارده شدند. برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه درگیری تحصیلی و مقیاس لذت از فعالیت های بدنی استفاده شد. یک گروه، آموزش خود دلسوزی و گروه دیگر آموزش ذهن آگاهی دریافت کردند و گروه کنترل هیچ گونه آموزشی دریافت نکرد. برای تحلیل داده ها از تحلیل کواریانس و آزمون پیگیری بونفرونی استفاده شد. نتایج نشان داد که آموزش خود دلسوزی و ذهن آگاهی هر دو به طور معنی داری باعث افزایش درگیری تحصیلی و لذت از فعالیت بدنی شدند. یافته ها نشان داد که  بین دو روش تفاوتی در افزایش لذت از فعالیت های بدنی وجود نداشت اما آموزش ذهن آگاهی تاثیر بیشتری را در افزایش درگیری تحصیلی داشت. به طور کلی نتایج نشان داد این دو روش می تواند بهزیستی تحصیلی دانش آموزان دارای اضافه وزن را به نحو قابل ملاحظه ای افزایش دهد.
    کلیدواژگان: خود دلسوزی، ذهن آگاهی، بهزیستی تحصیلی، اضافه وزن، دانش آموزان
  • زینب کریمی، سیامک محبی، نرگس افشار، ذبیحاللهقارلی پور* صفحات 275-281
    مقدمه
    تغذیه انصاری با شیر مادر به عنوان یک سیاست برای افزایش بقای کودکان و کاهش میزان بیماری های کودکان در سراسر دنیا مورد توصیه سازمان جهانی بهداشت است. اما بر اساس بررسی های انجام شده میزان تغذیه انحصاری با شیر مادر در ایران از 23 تا 47 درصد متغیر است و از طرفی در بین تحقیقات انجام شده کمتر مطالعه ای از یک چهارچوب نظری مناسب جهت تداوم رفتار تغذیه انحصاری با شیر مادر استفاده کرده است. از این رو این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر بر تغذیه انحصاری با شیر مادر بر اساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده در مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی قم انجام گرفت.

    روش اجرا
    این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی مقطعی بود که در سال 1394 روی 373 نفر از خانم های مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر قم که دارای کودک زیر6 ماه بودند و به طریق نمونه گیری چند مرحله ای وارد مطالعه شدند انجام پذیرفت. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه مربوط به تغذیه انحصاری با شیر مادر مبتنی بر تئوری رفتار برنامه ریزی شده استفاده گردید. داده ها از طریق نرم افزار آماری SPSS V.20 و با استفاده از آزمون های تی مستقل، ANOVA و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها
    4/72% از مادران، کودکان خود را انحصارا با شیر مادر تغدیه می کردند. همچنین رابطه معنی داری بین تحصیلات پدر و شغل پدر با رفتار تغذیه انحصاری با شیر مادر یافت شد (05/0p<). به علاوه، بین هنجارهای انتزاعی (13/0- r= ،007/0p=) و قصد  (39/0- r= ،001/0p=) با رفتار تغذیه انحصاری با شیر مادر رابطه منفی و معنی داری مشاهده گردید.

    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت تغذیه انصاری با شیر مادر و نقش آن در سلامت کودکان، اصلاح نگرش مادران در دوران بارداری و پس از زایمان و تقویت هنجارهای حمایت کننده از آنان در جهت شروع و تداوم تغذیه انحصاری با شیر مادر در افزایش رفتار تغذیه انحصاری کودک با شیر مادر  تاثیر بسزایی خواهد داشت و نیز طراحی برنامه های مداخله ای با استفاده از تئوری رفتار برنامه ریزی شده در تسریع این روند یاری گر خواهد بود.
    کلیدواژگان: تغذیه انحصاری با شیر مادر، زنان، تئوری رفتار برنامه ریزی شده
|
  • Alireza Atarodi*, Ahmadreza Atarodi Pages 193-194
    Information technology (IT) is the study or the use of systems (especially computers and telecommunications) for storing, retrieving, and sending information or the use of any computers, storage, networking and other physical devices, infrastructure and processes to create, process, store, secure and exchange all forms of electronic data nowadays.
    In the present world, it seems that we are all and and the most of the bases and issues are depended somehow on IT. A profound revolution has taken place in communication technology today that has influenced talent, taste and the way of relationship in the world and IT has had some impacts on all areas and subjects and has made a new environment that was not available for anybody before and also created an opportunity for others to exchange their information and knowledge easily and in a piece of time
    Keywords: technology
  • Neda Mirbagher Ajorpaz*, Abouzar Mohammadi, Hamed Najaran, Shala Khazaei Pages 195-202
    Music as a therapeutic non-invasive tool-could be used as an effective intervention in nursing practice. The aim of this study was to survey effect of music upon patients’ physiological parameters following open heart surgery. A quasi-experimental study was performed on 60 patients under open heart surgery referred to intensive care unit. Patients were randomly divided into two groups including experimental and control groups. Patients in experimental group listened to non verbal music for 30 minutes after surgery by headphones. The control group did not receive any intervention. Before and after intervention, physiological parameters was measured in two groups. A significant difference was demonstrated in pulse rate, systolic blood pressure and oxygen saturation of experimental group’s patients. But there was no significant difference in respiratory rate and diastolic blood pressure. As for music would reduce some of the physiological parameters, and have some advantages, it could be suggested to use for controlling physiological parameters following surgery.
    Keywords: Blood Pressure, Music, Oxygen Saturation, Pulse, Respiratory
  • Zinat Goldanimoghadam, Bibi Aghdas Asghari*, Farzaneh Michael Manee Pages 203-211
    Dialysis patients are classified as special cases.These patients have to face various physiological changes and lots of psychological stress. This research aimed to study the relationship between resilience with illness behavior in dialysis patients. The study population consisted of all dialysis patients who have referred to the diemoalysis unit (78 participants); all of them have taken census for sampling due to the low number of statistical. Data collection tools was the Connor-Davidson resilience scale and Pilowsky & Spence’s illness behavior questionnaire. There is a negative relationship significant between resilience with hypochondriasis, affective disorder, and denial of disease. The modified coefficient for the dependent variable of hypochondriasis is equal to 21; for affective control, affective disorder, denial of disease was 21.4, 22.4, and 29.5 respectively. These coefficients indicate that how amount of dependent variables are expressed by independent variables. According to the results, it is necessary that that psychological aspects of patients should be focused in the treatment of diseases.
    Keywords: Dialysis patients, Illness behavior, Resilience
  • Babak Fazli, Zahra Sharif Poor, Marzieh Noorani*, Amir Hooshang Mehrparvar, Sayed Mohammad Jafari Pages 212-219
    Bank employees are at risk of musculoskeletal problems because of the physical and mental requirements of the job. Studies show that more than 60 percent of bank employees have been directly or indirectly involved in many factors, such as personal characteristics, conditions and workstations, stress and repetitive movements. The aim of this study was to evaluate the RULA and OCRA methods of risk factors for musculoskeletal disorders in the bank staff. This study was carried out in order to assess the physical status of 80 the bank employees using two
    methods
    RULA and OCRA. According to the results, the average score RULA and OCRA are 4.13±1.14 and 0.300±0.088, respectively. Statistically significant t - tests show differences between RULA and OCRA assessment methods. The RULA scores for the three age groups were also not significantly different, as they also apply to the OCRA score. Though, there are similarities between the two methods especially in assessment of repetitive motion in upper limb, but OCRA method propose as appropriate method to MSDs risk evaluate, so is not recommended to use two method instead of each other.
    Keywords: Bank, Evaluation, Musculoskeletal Disease, Postures
  • Khaled Badpa, Mahmoud Shirazi*, Ali Arab Pages 220-226
    Adolescence is accompanied by specific biological, cognitive, and identity changes. A decreased level of tolerance and identity anxieties are among the signs that can emerge during this period and affect students’ mental health and their quality of academic life. This study aimed to determine the effect of mindfulness based on cognitive-behavioral therapy focusing on anger management regarding anxious thoughts. This quasi-experimental study used a pretest-posttest design. The statistical population of this study included all male junior high school students studying at high schools in Chabahar. To this end, a corpus of 30 male junior high school students in Chabahar who obtained high scores on wells anxious thoughts inventory were randomly selected and then assigned to two groups of experimental and control (each constituting of 15 participants). The experimental group underwent 10 sessions of mindfulness-based cognitive behavioral anger management therapy and the control group did not receive such a therapy. To collect data for the present study, the wells anxious thoughts inventory was used. Results of the current study showed that the mean score of anxious thoughts obtained by the experimental group was significantly lower than that obtained by the control group in the posttest. The results of this study demonstrated that mindfulness-based cognitive behavioral anger management therapy can decrease anxious thoughts among.
    Keywords: Anger, Anxiety, Cognitive-Behavioral Therapy, Students
  • Narges Zamani*, Zohreh Raeisi, Saeed Zamani Pages 227-235
    Adjustment disorders are disorders that a person cannot match with a traumatic event. People with depression, anxiety disorder and depression are susceptible to abusive behaviors, therefore, this study aimed to investigate the effect of group behavioral activation on depression, anxiety and stress in adjustment disorders by using a single case design. Three chronic patients who met DSM-5 criteria for adjustment disorders were treated according to the treatment manual of group behavioral activation therapy. The treatment outcome was measured before, during and after the treatment using depression anxiety stress scales. The results revealed this treatment in reducing the symptoms of depression, anxiety and stress was effective. The baseline scores of depression, anxiety, and stress in the first patient were 24.73, 17.54, and 28.70, respectively; the improvement rate in each of the subscales was 62%, 71% and 63%, and the overall improvement in the three subscales was 65%. For the second patient, the baseline scores of depression, anxiety, and stress were 27.73, 17.37, and 29.01, respectively; the improvement rate in each of the subscales was 54%, 68% and 59%, and the overall improvement in the three subscales was 60%. The improvement rate of the third patient was higher than that of the first and the second patients. The improvement rate in depression, anxiety, and stress was 61%, 60% and 67%, and the overall improvement in the three subscales was 63%. The overall improvement of the research variables was 62%. The results of these three patients indicated that the clinical effect of group behavioral activation therapy in treating the symptoms of depression, anxiety and stress in patients with adjustment disorder and marital problems.
    Keywords: Adjustment Disorders, Anxiety, Depression, Stress
  • Hashem Jebraeili*, Mojtaba Habibi, Alieh Nazemi Pages 236-245
    Resilience as flexible response to the pressures of daily life acts differently based on gender. Therefore, it can have mediating role in relation to the effect of gender on substance use. This study aimed to examine the mediating role of resilience and tendency to addiction regarding the effect of gender on substance use. 300 university students (124 males and 176 females) were chosen by the convenience sampling method and they were evaluated by the resilience scale, the tendency to addiction questionnaire, and a researcher-made questionnaire about substance use. The results showed that there was a significant positive relationship between the tendency to addiction and substance use; there was a significant negative correlation between the tendency to addiction and resilience; there was a negative relationship between male gender and resilience; and there was a significant positive relationship between male gender and tendency to addiction. In addition, the proposed model fitted the data. Resilience has an important role in the prevention of substance use and those with high scores on resilience, despite a tendency to addiction, are less prone to substance use because of the ability to deal with difficult situations and flexible response to the pressures of daily life.
    Keywords: Addiction, Resilience, Sex differences, Substance use
  • Mojtaba Habibi*, Maryam Sedaghat, Rahele Mohammadi, Somaieh Salehi, Khalil Alizadeh Pages 246-253
    The impact of stress on physical and mental health is undeniable and today, many mothers have parental stress. This study aimed to examine effect of training of growth monitoring period to reduce parenting stress and improving the level of satisfaction of mothers' parenting. Study's population included mothers of children 1 to 4 years old that in the form of available sample were selected to participate in training. 93 mothers were included in the intervention group for training and 57 mothers were included in the control group in form of quasi-experimental design. Parenting stress scale and parental satisfaction scale were used to collect data. Results showed the training of monitoring period decreased parenting stress levels and increased parenting satisfaction (t=15.29, p=0.001). This training reduces the parent – child dysfunctional interaction, parental distress, and problematic child characteristic. It seems to help mothers during child-rearing and provide the necessary information to them about the child and their natural features and modification of mothers' false beliefs and knowledge in this field can be used for the protective role of mothers and their children in the face of stress, and facilitate the process of parenting.
    Keywords: Child Development, Parenting, Stress, Satisfaction
  • Majid Shirzad*, Nayyer Taraghi Khah Dilmaghani, Ali Lafte Pages 254-260
    Internet addiction is prevalent among students who often do not have the desired level of health literacy. This study aimed to determine the role of media literacy in health literacy and Internet addiction. The statistical population of this study comprised of female graduate students in Tehran. 183 participants were selected using convenience sampling method. The participants responded to health literacy scale, internet addiction scale, and media literacy scale. The results showed that information literacy had a significant and positive relationship with health literacy; however, it had a significant negative relationship with Internet addiction. It seems that media literacy can predict internet addiction and health literacy. This finding implied the importance of media literacy in increasing media literacy and reducing of Internet addiction.
    Keywords: Addiction, Health Literacy, Internet, Media
  • Mehrangiz Shoaa Kazemi, Seiedeh Narjes Emrani* Pages 261-267
    Parents' beliefs and attitudes about parenting have a significant effect on their life satisfaction. The purpose of this study was to assess the satisfaction with life in parents based on parental myths of Iranian parents. To examine the parental myths, two questionnaires of Seidi's parenting myth with 69 questions and Kansas family life satisfaction with 4 items were used. Inferential statistics (multivariate regression) were used to analyze the data. The results showed that there wasa significant relationship between parenting myths and life satisfaction. In the best-of-breed prediction model for satisfying the lives of parents, the excessively calm parenting, efficacy, and pre-marriage-behavioral myths were able to predict the criterion variable. Excessively calm parenting myth contributed mostly to life satisfaction. The myth of pre-marriage-behavioral was also a negative predictor of life satisfaction. In sum, the results of this study showed that although parental myths seem to cause physical fatigue inIranian parents, in Iranian society, the level of satisfaction with life was high despite the efforts to improve the effective education of children.
    Keywords: Family, Parenting Behavior, Personal Satisfaction
  • Reza Nazeri, Hossein Lotfabadi*, Hossein Pourshahriar Pages 268-274
    Overweight and obesity are common issues that have increased in children and adolescents in recent years. Along the physical problems, the psychological state of these individuals has also been considered by researchers. The purpose of the present study was to investigate the effect of cognitive self-compassion and mindfulness on the educational well-being of overweight adolescent students. The research method was a pretest-posttest with a control group. The participants consisted of 60 male overweight students (each group, 20) who were selected through a purposeful sampling and were assigned to two experimental and one control groups. Two questionnaires including educational engagement scale and the pleasure of physical activity scale were used to collect data. One group received cognitive self-compassion and the other group received mindfulness training and the control group did not receive any training. According to the results that self-compassion training and mindfulness significantly increased academic engagement and enjoyment of physical activity. The findings showed that there was no difference between the two methods of increasing the pleasure of physical activity, but mindfulness training had a greater effect on increasing academic engagement. Overall, the results showed that these two methods could significantly increase the educational well-being of overweight students.
    Keywords: Adolescent Well-being, Compassion, Mindfulness, Overweight, Students
  • Zeynab Karimi, Siamak Mohebi, Narges Afshar, Zabihollah Gharlipour* Pages 275-281
    The rate of Exclusive Breastfeeding (EBF) varies from 23% to 47% in Iran. Few studies have utilized an appropriate theoretical framework to investigate the continuation of EBF behavior. Resorting to the theory of planned behavior (TPB), this study was carried out to determine factors affecting EBF among women referred to health centers. Using multi-stage sampling method, 373 women were selected. Based on TPB, a questionnaire of theory based within demographic variables was designed for data collection. Prevalence of EBF was 72.4%. Moreover, father's educational level and father's job had a significant relationship with EBF behavior. In addition, significant negative relationships were found between EBF behavior and subjective norms as well as intention. As a result, intervention programs using the TPB can be helpful for promoting the continuity of EBF.
    Keywords: Behavior, Exclusive Breastfeeding, Women