فهرست مطالب

مدیریت ارتباطات در رسانه های ورزشی - پیاپی 23 (بهار 1398)

مجله مدیریت ارتباطات در رسانه های ورزشی
پیاپی 23 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امین رضا بخشی چناری*، محمود گودرزی، نصرالله سجادی، مجید جلالی فراهانی صفحات 15-22
    هدف از این پژوهش، ارائه راهکارهایی برای توانمندسازی و ارتقای توسعه دیپلماسی ورزشی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است. کل فرایند پژوهش شامل دو مرحله است: مرحله اول پژوهش شامل تحقیق کیفی از نوع نظریه برخاسته از داده ها (با استفاده از ابزار مصاحبه با اساتید دانشگاه و نخبگان، مطالعه مقالات، کتب، اسناد و مدارک)، مرحله دوم پژوهش شامل تحقیق کمی از نوع توصیفی- تحلیلی (با استفاده از روش دلفی و AHP). پس از پایان مرحله اول پژوهش، تعداد 12 متغیر، بعد از پایان دوره دوم روش دلفی و غربالگری نهایی شناسایی شد. نتایج پژوهش نشان داد بازبینی و بازنگری آئین نامه های اجرایی نهادهای ورزشی (وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و...)، برگزاری جلسات هماهنگی بین وزارت ورزش و وزارت خارجه به عنوان متولیان اصلی دیپلماسی ورزشی، آموزش مدیران سیاسی - ورزشی کشور با اصول اولیه تعاملات بین المللیدر سطح جهانی، تدوین و اجرای یک برنامه جامع و علمی در جهت گسترش و ارتقای دیپلماسی ورزشی، تعریف و تببین مفهوم دیپلماسی ورزشی به دستگاه ها و نهادهای دولتی فعال در حوزه دیپلماسی عمومی، راهکارهای مهم در توانمندسازی و تقویت دیپلماسی ورزشی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از دیدگاه نخبگان است.
    کلیدواژگان: دیپلماسی ورزشی، قدرت نرم، روش دلفی
  • بهرام یوسفی، علی ناصری* صفحات 23-38
    هدف از پژوهش حاضر تحلیل فساد ورزشی در بازه زمانی 1386 تا 1396 در ایران است. در این پژوهش از روش اسنادی با رویکرد تحلیل محتوا استفاده شده است. واحد تحلیل، گزارش های رسانه های رسمی داخلی بود که با کلیدواژه موضوع فساد ورزشی، مورد جستجو قرار گرفتند. بر اساس مدل تسپ واکاوی فعالیت های مفسدانه در چهار سطح بررسی شد. سطح نخست انواع فساد را شامل می شود، که در مجموع 12 مورد شناسایی و از بین آن ها، دوپینگ با 34 درصد بیشترین میزان را نشان داد. در سطح دوم فعالیت قرار دارد که افراد درگیر در فساد را بیان می کند. نتایج در سطح سوم یا بخش، نشان داد که 24 ورزش مختلف به صورت مستقیم درگیر فساد شده اند که از این بین ورزش فوتبال با 933 مورد در گزارش های رسانه ها بیشترین وقوع فعالیت های مفسدانه را داشته است. و در سطح چهارم هم لیگ برتر، پایه ها، لیگ دسته یک، جوانان، و لیگ های دو و سه به ترتیب بیشترین میزان از درگیری با فساد را داشتند. بررسی ده ساله رسانه های کشور نشان داد که فساد در سال های اخیر با تنوع کم سابقه ای به سرعت در حال افزایش است. مبارزه واقعی با این پدیده، از رهگذر انعکاس اخبار و اطلاعات به شیوه حرفه ای و غیر مغرضانه محقق می شود. رسانه ها با خبررسانی و افشاگری، از چنان ظرفیتی برخوردارند که می توانند فضا را برای متخلفان ناامن کرده و بساط بسیاری از بسترهای ناپاک را در ورزش کشور از بین ببرند.
    کلیدواژگان: فعالیت های مفسدانه، رسانه، ورزش، مدل TASP
  • شهرام شفیعی*، محمد صادق افروزه، حکیمه افروزه صفحات 39-50
    سواد اطلاعاتی در توسعه توانمندی های اطلاعاتی جامعه دانشگاهی موثر است، بنابراین هدف اصلی این پژوهش طراحی مدل سواد اطلاعاتی دانشجویان مدیریت ورزشی دانشگاه های ایران متناسب با حیطه کاری و پژوهشی این دانشجویان می باشد. پژوهش حاضر از نوع هدف کاربردی و از نظر روش همبستگی است. که ابزار تحقیق شامل پرسش نامه نیمه محقق ساخته، با تایید روایی صوری و محتوایی توسط اساتید و پایایی ترکیبی بود. جامعه آماری را دانشجویان تحصیلات تکمیلی گرایش مدیریت ورزشی دانشگاه های سراسر کشور تشکیل دادند که در نهایت نمونه آماری شامل 112 نفر از دانشجویان بود که به صورت تصادفی انتخاب و پرسش نامه ها را تکمیل نمودند. تجزیه و تحلیل داده ها با بهره گیری از نرم افزار اس پی اس اس و نرم افزار مدل سازی Smart PLS، صورت پذیرفت. یافته ها نشان داد اثرگذاری متغیرهای کتابخانه ای و فناوری بالا و در سطح مطلوب گزارش شده است. همچنین مهارت های پایه و کتابخانه ای شامل تشخیص نیاز، دستیابی موثر و ارزشیابی اطلاعات بود و مهارت های فناوری نیز شامل سازماندهی اطلاعات و موارد حقوقی بود. با توجه به بالا بودن شدت ضرایب اثر همه ابعاد سواد اطلاعاتی در پژوهش، این مدل موجب ایجاد چارچوبی هدفمند به منظور حرکت جامعه دانشگاهی مدیریت ورزشی به سوی توسعه سواد اطلاعاتی پایدار خواهد شد.
    کلیدواژگان: دانشجویان مدیریت ورزشی، سواد اطلاعاتی، مهارت های پایه ای، مهارت های فناوری
  • حسین عیدی، همایون عباسی، سمانه الماسی* صفحات 51-66
    این مطالعه با هدف بررسی نقش میانجی دلبستگی به مکان در ارتباط بین رضایت از مکان و مقاصد رفتاری (مطالعه موردی: تماشاگران ورزشی لیگ ملت های والیبال) انجام شده است. نمونه در این مطالعه 367 نفر از تماشاگران ورزشی لیگ ملت های والیبال در سال 1397 می باشد. ابزار پرسش نامه های استاندارد دلبستگی به مکان، رضایت مندی از مکان و مقاصد رفتاری می باشند. فرضیه های تحقیق با استفاده از نرم افزارSPSS و  Smart PLS تجزیه و تحلیل گردید. نتایج تحقیق نشان داد که (1) رضایت از مکان اثر مستقیم و مثبتی بر روی مقاصد رفتاری تماشاگران دارد؛ (2) رضایت از مکان اثر مستقیم و مثبتی بر روی دلبستگی به مکان  دارد؛ (3) دلبستگی به مکان  اثر مستقیم و مثبتی بر روی مقاصد رفتاری تماشاگران دارد و در نهایت (4) اثر غیر مستقیم رضایت از مکان بر مقاصد رفتاری از طریق دلبستگی به مکان مثبت و معنادار  است. لذا به مسئولان و مدیران ورزشی در برگزاری مسابقات و رویدادهای ورزشی پیشنهاد می گردد با در نظر گرفتن دلبستگی به مکان جهت هدایت و تشویق جوانان به تفریحات سالم و از طرفی درآمدزایی برای مکان ورزشی  با فراهم کردن محیطی مطبوع همراه امکانات و نیز جوی آرام ضمن جلب رضایت تماشاگران، زمینه ساز حضور هرچه بیشتر جوانان در مکان های ورزشی و برقراری ارتباط با این مکان ها شوند.
    کلیدواژگان: دلبستگی به مکان، مقاصد رفتاری، والیبال
  • رسول نظری*، الهام مشکل گشا، رضا فردی پور صفحات 67-76

    هدف از پژوهش بررسی نقش کیفیت ارتباطات میان کارکردی و فرصتهای اجتماعی سازی به عنوان عوامل اثرگذار بر مبادله دانش ضمنی و اثربخشی بازاریابی می باشد. پژوهش از نوع تحقیق کاربردی، از نظر استراتژی توصیفی و از نظر اجرا پیمایشی است، جمع آوری اطلاعات به روش میدانی و از طریق ابزار پرسشنامه انجام شد. محیط پژوهش شرکت تولید کننده و فروشنده محصولات ورزشی مجید بود. جامعه آماری پژوهش فروشندگان ورزشی بودند، ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه بود، نمونه آماری 144 نفر از فروشندگان ورزشی می باشد. اطلاعات بوسیله نرم افزارهای ایموس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد که متغیرهای کیفیت ارتباطات میان کارکردی و فرصتهای اجتماعی سازی با اثربخشی بازاریابی به طور مستقیم و همچنین به طور غیر مستقیم از طریق اثر متغیر میانجی مبادله دانش ضمنی رابطه مثبت دارد. نقش میانجی مبادله دانش ضمنی در رابطه بین کیفیت ارتباطات میان کارکردی و فرصت های اجتماعی سازی با اثربخشی بازاریابی نقش تاثیر گذار می باشد. به طور کلی پیشنهاد می گردد مدیران بازاریابی و فروش راهبردهایی را در جهت ارتقای اثربخشی بازاریابی از طریق افزایش سرمایه گذاری بر روی ارتباطات میان کارکردی و فرصت های اجتماعی سازی مد نظر قرار دهند.

    کلیدواژگان: اثربخشی، ارتباطات، اجتماعی سازی، بازاریابی، برند ورزشی مجید
  • علی یاسینی، یسرا پناه، احسان نامدار جویمی* صفحات 77-88

    بررسی روابط بین استراتژی سبک رهبری توزیع شده، رفتار شهروندی سازمانی در سطح گروه، احساس خودکارآمدی و اعتماد در سازمان در قالب یک الگوی مفروض هدف پژوهش حاضر است. روش تحقیق توصیفی - همبستگی بود و جهت جمع آوری داده ها از روش پیمایش و چهار پرسشنامه(استاندارد و بومی سازی شده) روا و پایا استفاده شد. تمامی کارکنان رسانه های ورزشی در استان ایلام (N=136) جامعه-آماری را تشکیل داد که با استفاده از جدول مورگان تعداد 103 نفر به شیوه نمونه گیری خوشه ایمتناسب با حجم به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت آزمون الگوی مفروض پژوهش از تحلیل مسیر بوسیله نرم افزار PLS VISUAL استفاده شد. رابطه بین سبک رهبری توزیع شده و رفتار شهروندی سازمانی در سطح گروه به صورت غیرمستقیم و از طریق دو متغیر احساس خودکارآمدی و اعتماد در سازمان به میزان 45/0 تبیین شده است. استراتژی سبک رهبری توزیع شده به عنوان بدیع ترین و متاخرترین استراتژی سبک رهبری پیش بینی کننده مناسبی برای بروز رفتارهای شهروندی در سطح گروه است که پیامد اولیه استراتژی سبک رهبری توزیع شده، تغییر در میزان اعتماد کارکنان و احساس خودکارآمدی آنهاست.این دو متغیر به عنوان میانجیگر، رابطه بین استراتژی رهبری توزیع شده و رفتارهای شهروندی در سطح گروه را تحت تاثیر قرار می-دهند.

    کلیدواژگان: استراتژی سبک رهبری توزیع شده، رفتار شهروندی سازمانی، احساس-خودکارآمدی، اعتماد سازمانی
  • محمدرسول خدادادی*، حوریه دهقانپوری، مهدی صادری صفحات 89-102

    هدف تحقیق حاضر، تعیین تاثیر ارتباطات رسانه ای و تبلیغات موثر در جذب حامی مالی برای ورزش تنیس روی میز استان آذربایجان شرقی می باشد. این تحقیق از نظر هدف کاربردی، و از نظر ماهیت توصیفی- پیمایشی و از نوع همبستگی است. جامعه ی آماری تحقیق، کلیه ی متخصصین مدیریت ورزشی، متخصصین حوزه ی رسانه و نیز اعضای هیات ورزش تنیس روی میز استان آذربایجان شرقی (210 نفر) بود. حجم نمونه ی آماری با استفاده از جدول مورگان 132 نفر برآورد شد. روش نمون گیری، تصادفی خوشه ایبود. پس از جمع آوری اطلاعات از طریق پرسش نامه تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Spss21 و Excel2010 برای آمار توصیفی و استنباطی به عمل آمد. از آزمون شپیر ویلک برای نورمالیته ی داده ها، از آزمون رگرسیون خطی برای آزمون فرضیه ها و از آزمون رتبه بندی فریدمن برای رتبه بندی مولفه ها استفاده شد. نتایج نشان داد، ارتباطات رسانه ای و تبلیغات، می تواند جذب منابع دولتی، جذب حامیان بخش خصوصی، درآمد تبلیغات حین مسابقات، درآمد پخش مسابقات ورزشی، و بازاریابی و معرفی خدمات و محصول را به طور مثبت و معنی داری پیش بینی کند. با توجه به نتایج حاصل می توان اظهار کرد، رسانه و انواع نقش های آن، یک مهره ی اساسی و تاثیرگذار در امر تبلیغاتی و اسپانسری به شمار می رود؛ بنابراین، اگر سرمایه گذاری ها، حامیان مالی، تبلیغات، رسانه ها و ورزش در یک تعامل مثبت و اصولی در کنار همدیگر قرار بگیرند، باعث رشد و گسترش یکدیگر شده و به تبع آن موجب درگیر شدن بخش های مختلف جامعه و از همه مهم تر باعث رشد ورزش کشور می شوند.

    کلیدواژگان: ارتباطات رسانه ای، تبلیغات، تنیس روی میز، حامی مالی
  • صهیب احمدی، شیرین زردشتیان* صفحات 103-118

    هدف این تحقیق بررسی ارتباط سبک رهبری خدمتگزار بر بهبود عملکرد کارکنان با توجه به نقش میانجی توانمندسازی می باشد. جامعه ی آماری تحقیق تمامی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان کرمانشاه (228 نفر) بودند که طبق جدول گرجسی و مورگان 140 نفر به صورت تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند.ابزار مورد استفاده تحقیق،سه پرسشنامه استاندارد رهبری خدمتگزار پترسون(2003)، توانمندسازی روانشناختی اسپریتزر(1992) و عملکرد شغلی پاترسون(1992)بود. تمامی تحلیل ها با استفاده از نرم افزارهای 21SPSS و SMART PLS نسخه7. 2. 3 انجام گرفت.نتایج تحقیق حاکی از آن بود که رهبری خدمتگزار به طور مستقیم و نیز به صورت غیر مستقیم و به واسطه توانمندسازی بر بهبود عملکردشغلی کارکنان تاثیر معنی داری دارد.لذا به مدیران توصیه می گردد که با بهره گیری از ویژگی های رهبری خدمتگذار هم چون خدمت رسانی، مهرورزی، قابلیت اعتماد و فروتنی، زمینه ساز توانمند شدن کارکنان خود از طریق ایجاد جوی آرام و پیشرو در سازمان شوند و در پرتو توانمندی کارکنان شاهد بهبود عملکرد آنان باشند.

    کلیدواژگان: : سبک رهبری، شایستگی، خدمت رسانی
|
  • Aminreza Bakhshi Chenari *, Mahmoud Goodarzi, Seyyed Nasrollah Sajjadi, Majid Jalali Farahani Pages 15-22
    The purpose of this study was to provide solutions to empower and promote sport diplomacy in foreign policy of the Islamic Republic of Iran. The whole research process included of two phases: the first phase of the research included qualitative research using grounded theory (Interview, studying articles, books, and documents), the second phase of the research included quantitative research using descriptive-analytic (Delphi and AHP). After the end of the first phase of the study, 12 variables were identified. The results of the research showed that some key strategies in empowering and promoting sport diplomacy in foreign policy of Islamic Republic of Iran from the viewpoints of elites are as follow: to review and revise the executive regulations of sports institutions (Ministry of Sports, National Olympic Committee, etc. ), to organize coordination meetings between the ministry of sports and ministry of foreign affairs as the main owners of sport diplomacy, to train political-sports leaders of the country with the principles of international interactions in international level, to implement a comprehensive program for expanding and promoting sport diplomacy, to define and clarify the concept of sport diplomacy for state organizations active in public diplomacy
    Keywords: Sport Diplomacy, Soft Power, Delphi Method
  • Bahram Yousefi, Ali Naseri * Pages 23-38
    The purpose of this study is to analyze the sport corruption in Iran during the period 2007-2017. In this study, documentary method has been used with content-analysis approach. The analysis unit was the official national media reports that were searched for by the key word «sport corruption  Based on the TASP model, corrupt activities were investigated in four levels. The first level includes a variety of corruptions, of which 12 were identified, and doping with 34% was the highest among them. The second level, is the activity level, that shows the people involved in corruption. The results at the third or sector level showed that 24 different sports were directly affected by corruption, of which soccer with 933 media reports had the most frequently reported corrupt activities in media. And at the fourth level, the Premier League, the Grassroots, the first league, the youth, and the second and third leagues, had the highest rates of conflict with corruption, respectively. A ten-year review of the country's media has shown that corruption has been rising rapidly in recent years in an unprecedented way. The real battle with this phenomenon is realized through the reflection of news and information in a professional and dispassionately manner. The media, with reporting and disclosure, have such a capacity that they can make the atmosphere insecure for offenders and destroy many of the impure fields in the country's sport.
    Keywords: Corrupt Activities, Media, Sports, TASP Model
  • Shahram Shafiee *, Mohammad Sadegh Afroozeh, Hakimeh Aafrouzeh Pages 39-50
    Information literacy affects on the promotion of information capabilities of the academic community.  Therefore the main aim of this study was to develop information literacy model  For Sport Management Students of Iran Universities in accordance with their research & work areas. This research is applied in terms of goal and correlational in terms of method. Research tool was a semi reseacher made questionnaire that it’s face and content validity was verified by professors and also it’s composite reliability was confirmed. Research population is all the graduate students of sport management of Iran universities which 112 students were selected randomly as samples. To analyze data SPSS19 and SmartPLS2 software were used . The results showed that the impact of library and technology variables are in high level and at optimum level. Moreover, principlal and library skills were include of understanding the need, effective achievement, and information assessment. Also technology skills were include of information organizing and legal cases. According to the results, the offered model can lead to a purposeful framework to help sport management academic community towards promtion of sustainable information literacy.
    Keywords: Sport Management Students, Information Literacy, Principal Skills, Technology Skills
  • Hossein Eydi, Homayoun Abasi, Samane Almasi * Pages 51-66
    This study aims to investigate the mediator role of attachment to place in relation between place satisfaction and behavioral intentions (Case study: sports spectators of volleyball nations league . The sample  is 367 sports spectators from the Volleyball League in 1397. The tools are standard questionnaires of attachment to place, place satisfaction and behavorial intentions. The research hypotheses were analyzed using SPSS21 and Smart PLS3. 2. 6 software. The results of the research showed that (1) the satisfaction of the place has a direct and positive effect on the behavioral goals of the spectators; (2) the satisfaction of the place has a direct and positive effect on attachment to the place; (3) attachment to the place has a direct and positive impact on spectators and finally (4) the indirect effect of satisfaction of the place on behavioral intentions through attachment to the place is positive and significant. Therefore, it is suggested to officials and sports administrators of holding sport competitions and events to facilitate the attendance of youth in sport venues considering place attachment  and revenue making for sport venues by providing suitable conditions and good facilities as well as calm situation.
    Keywords: Place Attachment, Behavioral Intentions, Volleyball
  • ELHAM Moshkelgosha, Reza Fardipoor Pages 67-76

    The aim of this study was investigate the role of quality cross-functional communication and social opportunities as factors affecting the exchange of tacit knowledge and marketing effectiveness. Methods this descriptive correlation studies that were conducted through a survey. The population of this research was sports Sellers. The data collection tool was questionnaire, and the sample of this research was 144 Sellers of Sports products. The collected data is analyzed using SPSS and AMOS software. Results shows that two variables of inter functional communication quality, and socialization opportunities has a positive and direct relationship with marketing development and a positive and indirect relationship through the mediating effect of tacit knowledge. The results show mediate role of the exchange of tacit knowledge in relationship between the quality of cross-functional communication and socialization opportunities with marketing effectiveness theoretically, the body of knowledge adds. In general, it is recommended that marketing and sales managers consider strategies to improve marketing effectiveness by increasing investment in inter-functional communication and socializing opportunities.

    Keywords: communication, Effectiveness, marketing, social opportunities, Majid Sport Brand
  • Ehsan Namdar Joyami * Pages 77-88

    The study of the relationship between distributed style style strategy, organizational citizenship behavior at group level, self-efficacy and trust in organization in the form of a hypothesized pattern. The research method was descriptive-correlational. For collecting data, a survey method and four valid and reliable questionnaires were used. The total staff of the sports media of Ilam province (N = 136) comprised a population that was selected by using a Morgan table of 103 people by random sampling in a proportional volume. In order to test the hypothesis of the research, the path analysis was performed using PLS VISUAL software. The relationship between distributed style and organizational citizenship behavior at the level of the group is indirect and through the two variables, the sense of self-efficacy and trust in the organization is explained at 45%. The strategy of distributed leadership style as the most innovative and recent style of leadership style is a good predictor of occurrence of citizenship behaviors at group level, which is the primary outcome of distributed leadership style strategy, change in employee trust and self-efficacy. These two variables As mediators, the relationship between distributed leadership strategy and citizenship behaviors affects the level of the group.

    Keywords: Distributed Style Styles, Organizational Citizenship Behavior, Self-efficacy, Organizational Trust
  • Mohammad Rasoul Khodadadi *, Houriyhe Dehghanpouri, Mehdi Saderioskoyi Pages 89-102

    The aim of study is investigate the role of media communication and efective advertising in attracting the financial supporter for the Table tennis in the East Azerbaijan Province. This research is applied in terms of purpose and is descriptive – survey. The statistical population was all of the sports management professionals, Media Professionals and also Board members on the table tennis in East Azerbaijan province; that was estimated 210 persons. The sample size was found 132 people by Morgan table. Validity and reliability of questionnaires used by researchers in various researches have been confirmed and confirmed. Analysis of data was performed by using the SPSS software (version 21) and Excel (version 2010). Shapiro - Wilk Test was used for study normality of data distribution, and was used Linear regression Test and Friedman test for testing the hypotheses. Results show that, the media communications and advertising can positively and significantly predict attracting public resources, attracting sponsors of the private sector, advertising revenue during the tournament, revenues from sports competitions, and marketing and introducing services and products. With regard to the results, it can be stated that the media and its various roles are an essential element in advertising and sponsorship; Therefore, if investments, sponsors, advertising, media and sports are placed in a positive and principled interaction together, they will grow and expand together and, as a result, engage in different sectors of society and, most importantly, It will boost the country's sport.

    Keywords: Advertising, Financial supporter, Media communication, The Table Tennis
  • Sohaib Ahmadi Pages 103-118

    The aim of this study was to The Effect of Servant leadership style on Improving Occupational Performance, Emphasizing the Mediating Role of Staff Empowerment in Sports and Youth Departments of Kermanshah Province. The statistical population includes all employees of sport and youth departments of Kermanshah province (228 people The sample size includes 140 people selected by cluster-random sampling method. The measurement tools are three three Peterson Servant Leadership(2003),Spreadser Empowerment (1992),and Paterson's Job Performance (1992). Descriptive and inferential statistics were used to analyze the data. All analyzes were performed using the software SPSS 21 and SMART PLS 7. 2. The findings of the research showed that the leadership of the servant has a significant effect, directly and indirectly, through empowerment, on improving the job performance of the staff. Therefore, administrators of sport and youth departments can use the features of a servant leader such as service, kindness, trust and humility, which will enable their employees to empower through the creation of a calm and progressive organization, and in the light of their staff's ability to improve Their performance.

    Keywords: Leadership style, merit, service