فهرست مطالب

پدافند غیرعامل - سال نهم شماره 4 (پیاپی 36، زمستان 1397)

فصلنامه پدافند غیرعامل
سال نهم شماره 4 (پیاپی 36، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • امیرحسین عبدالله زاده*، صادق شهریار صفحات 1-15
    شبکه آب رسانی شهری در معرض تهدیدات کمی و کیفی قرار دارد. این تهدیدات کیفی، شامل تهدیدات شیمیایی و بیولوژیکی می باشد. وقوع بحران های کیفی شبکه آب رسانی شهری به صورت مستقیم در زندگی شهروندان تاثیرگذار می باشد و در مواقعی می تواند یک بحران فنی را تبدیل به بحران های اجتماعی و سیاسی کند. اولین گام در راه کار مهندسی پدافند غیرعامل شبکه آب رسانی شهری انتخاب پهنه های در معرض خطر  می باشد. انتخاب مکان هایی با اولویت بالای خطرپذیری و مکان های مناسب نصب کنترل گرهای کیفی آب می باشد. این پژوهش در 5 معیار کلی شامل خسارت به لوله ها، شیرها، قطع کننده ها، هدایت کننده ها؛ خسارت به مخازن و محل جمع آوری آب ها؛ انسان های ساکن و مستقر در مساکن؛ انسان های فعال و مستقر در محل کار و فعالیت و انسان های در حال جابه جایی و عبور و مرور شامل 17زیرمعیار از قبیل سطح سرویس مناطق و مخازن، فاصله از خطوط انتقال و توزیع آب، همجواری با کنتاکت تانک، تصفیه خانه ها، مخزن زمینی، تلمبه خانه و مخزن هوایی، توزیع و تراکم جمعیت، کاربری های حساس، کارو فعالیت منطقه ای و خدمات شهری، فضای سبز، نزدیکی به خطوط مترو، شبکه بزرگراهی، شبکه ریلی، شبکه شریانی درجه یک و دو و ایستگاه های مترو به عنوان معیارهای موثر بر مکان یابی انتخاب شده است. با مقایسه دودویی در روش AHP که توسط 30 نفر از کارشناسان انجام پذیرفته است با استفاده از تحلیل مکانی در محیط GIS از طریق تلفیق زیرمعیارها پهنه شهر تهران در پنج دسته بسیار بحرانی، بحرانی، اولویت کوتاه مدت، اولویت میان مدت و بدون اولویت تقسیم بندی شده است. در نهایت علاوه بر تحلیل کل شهر تهران سه پهنه به عنوان خطرپذیرترین نشان داده شده است.
    کلیدواژگان: شبکه آب رسانی شهری، بحران کیفی، پهنه آسیب پذیر، GIS، AHP
  • احمد آفتاب، علیرضا سلیمانی*، محمد فری صفحات 17-31
    پدافند غیرعامل از جمله موضوعاتی است که در بررسی و ارزیابی ایمنی و امنیت شهرها، نحوه پراکنش کاربری ها، موقعیت استقرار زیرساخت ها و تاسیسات شهرها را مورد بررسی قرار می دهد که علاوه بر کاهش هزینه های شهری، ایمنی و امنیت شهروندان را تضمین می کند. شهر ارومیه به دلیل موقعیت ژئواستراتژیکی (نزدیکی به مرز دو کشور ترکیه و عراق) و تنوع قومیتی بالا و مرکزیت استانی یکی از شهرهای با پتانسیل بالا نسبت به جنگ و درگیری و آسیب های ناشی از تهدیدات به شمار می رود که از جایگاه ویژه ای برخوردار است. هدف این پژوهش ارزیابی میزان      آسیب پذیری زیرساخت های شهر ارومیه از منظر پدافند غیرعامل جهت بالا بردن امنیت ساکنین شهر، ایمنی کاربری ها و زیرساخت ها و کاهش آسیب پذیری در سطح شهر می باشد. از این جهت زیرساخت های شهری ارومیه از نظر اصول همجواری و پراکندگی مورد برسی قرار گرفته اند. در پژوهش حاضر کلیه زیرساخت های شهر ارومیه با استفاده از مدل های تصمیم گیری چند معیاره AHP وANP مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و سپس در محیط GIS این اطلاعات در 5 کلاس طبقه بندی شده، هم پوشانی گردیدند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که 23/10 درصد شهر ارومیه در پهنه آسیب پذیری خیلی کم، 8/30 درصد در پهنه آسیب پذیری کم، 83/32 درصد در پهنه آسیب پذیری متوسط، 26/17 درصد در پهنه آسیب پذیری زیاد، 83/8 درصد در پهنه آسیب پذیری خیلی زیاد قرار گرفته است؛ همچنین منطقه 5 ارومیه آسیب پذیرترین منطقه این شهر و منطقه 2 شهر ارومیه کم آسیب پذیرترین منطقه شهر ارومیه تشخیص داده شد.
    کلیدواژگان: پدافند غیرعامل، آسیب پذیری زیرساخت های شهری، سیستم اطلاعات جغرافیایی، مدل های تصمیم گیری چند معیاره، شهر ارومیه
  • حسین هنری*، سید محمد هاشم زمانی، اسماعیل رضوی، سید مجتبی آقایی صفحات 33-40
    روغن کشی، در ایجاد ارزش افزوده و اشتغال زایی بخش های کشاورزی، صنعت و بازرگانی نقش مهمی ایفا می کند. در سال های اخیر سطح کشت و تولید گیاه استراتژیک پنبه در مناطق مختلف کشور به ویژه استان گلستان به دلایل مختلف که  یکی از آنها آفت کرم قوزه خوارHelicoverpa armigera بوده روند کاهشی را تجربه کرده است. مطالعه همه جانبه بر روی این آفت بخصوص از جنبه ژنتیکی و ملکولی از ماموریت های اصلی سازمان پدافند غیرعامل کشور می باشد. آگاهی از میزان تنوع جمعیت ها در شناخت بهتر کانون های حمله آفت و برنامه ریزی صحیح برای کنترل سودمند می باشد. نشانگرهای میتوکندریایی ابزاری مناسب برای بررسی تنوع ژنتیکی و فیلوژنی موجودات جانوری در دنیا می باشند. در این پژوهش، برای بررسی تنوع ژنتیکی جمعیت های مختلف کرم قوزه از نشانگر میتوکندریایی COI استفاده شده است. بدین منظور نمونه های کرم قوزه از چند شهرستان استان گلستان جمع آوری گردید. ژنوم میتوکندریایی هر یک از لارو ها استخراج و با آغازگرهای COI به وسیله واکنش PCR تکثیر و محصولات PCR توالی یابی شد. توالی های به دست آمده به کمک نرم افزار Online Blast مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. عدم تنوع ژنتیکی در نمونه های جمع آوری شده از مناطق مختلف استان، بیانگر بسته بودن مخزن ژنی این آفت و عدم انتقال آلودگی از خارج از شهرستان می باشد. مطالعه تنوع ژنتیکی کرم قوزه پنبه به مدیران و برنامه ریزان در نحوه مدیریت و کنترل آن، شناسایی نقاط خطر ساز و تاثیرگذار و ارائه راه کارهای بهبود و ارتقاء عملکرد این مراحل، کمک خواهد کرد.
    کلیدواژگان: کرم قوزه پنبه Helicoverpa armigera، نشانگر میتوکندریایی COI، توالی یابی
  • احمد رضایی، محسن شایسته، مهدی عشقی* صفحات 41-46
    پس از یک انفجار هسته ای شاهد تابش هایی نظیر آلفا، بتا، گاما و نوترون هستیم که به شکل مستقیم و یا غیرمستقیم از انفجار به وجود می آیند. با توجه به اهمیت مطالعاتی تابش های هسته ای و برد آن ها، این تابش ها به دو نوع اولیه و باقیمانده تقسیم می شوند. به جز تابش های نوترون و گاما، سایر تابش ها به دلیل ماهیت فیزیکی شان، اهمیت مطالعاتی در برد بلند ندارند. در این پژوهش برای مقایسه با نتایج شبیه سازی، دز معادل    تابش های اولیه داده های مرجع محاسبه شده است. همچنین چشمه های مربوط به نوترون اولیه، گامای ثانویه ناشی از عبور نوترون در هوا و گامای محصولات شکافت تا 1 دقیقه اول پس از انفجار، بر اساس قدرت این چشمه ها مشخص شده اند و با شبیه سازی ترابرد ذرات مذکور در محیط، توسط کد مونت کارلوی MCNPX، دز معادل در بافت در فواصل 300 تا 3800 متری محاسبه شده است. فاصله ایمن برای افراد در معرض تابش یک سلاح KT 1 بر اساس شبیه سازی 1900 متر و بر اساس مقادیر دز مرجع 1800 متر می باشد.
    کلیدواژگان: تابش اولیه، دز معادل در بافت، تابش های آنی، شبیه سازی مونت کارلو
  • جواد خلیل زاده*، میثم شفیعی، علی طالبی صفحات 47-56
    استتار از اصول پدافند غیرعامل محسوب می شود. مسلم است که با وجود پیشرفت های چشمگیر در زمینه ساخت و تولید انواع حساسه ها و سنجنده ها روش استتار سنتی کارآیی لازم را برای مواجهه با این آشکارسازها نداشته و پا به پای توسعه در زمینه سامانه های شناساگر یا آشکارساز باید به فکر گسترش راهکارهای نوین مقابله نیز بود. یکی از این راهکارها، استتار تطبیقی یا هوشمند یا انعطاف پذیراست. در این نوع استتار تلاش بر این است تا هدف در برابر تغییرات محیطی به طور فعال واکنش نشان داده و خود را از دید ناظران مخفی نگاهدارد. در سال های اخیر تعدادی از پژوهشگران در قالب طرح های تحقیقاتی به امکان سنجی ساخت چنین سامانه هایی پرداخته اند که این پژوهش ها عموما یا در طیف مرئی نبوده اند و یا در طیف مرئی منجر به تولید سیستم استتاری نشده اند. در این پژوهش با بهره گیری از فناوری جدید الکترووتینگ استتار هوشمند طراحی و شبیه سازی شده است. در این طراحی آرایه ای از میکرومنشورهای اپتیکی متشکل از مایع با ضریب شکست معین و با شکل قابل تغییر در نظر گرفته می شود که با حرکت دادن حجم های کوچک مایعات در اثر اعمال پتانسیل الکتریکی، زاویه شکست منشورها برای طول موج های مختلف کنترل می شود. به منظور پوشش دادن سطح اهداف به کار گرفته و با استفاده از مایعات متفاوت در درون میکرومنشورها، رفتار طول موج های مختلف را با نوشتن روابط اپتیکی حاکم در خروجی منشور بررسی و یک الگوی استتاری تطبیقی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: استتار، استتار هوشمند، الکترووتینگ، میکرو منشور
  • محمد پالیزوان*، رضا دشتی صفحات 57-67
    امروزه سامانه های قدرت الکتریکی به عنوان یکی از اهداف راهبردی در جنگ های مدرن شناخته می شوند و خطرات گوناگونی آنها را تهدید  می نماید که بایستی جهت مقابله با آنها تمهیداتی در نظر گرفته شود. با توجه به اهمیت سامانه قدرت در حفظ و تداوم فعالیت های جامعه، لازم است تا تدابیر امنیتی کافی برای کم اثر نمودن تهدیدات و کاهش آسیب پذیری ها اتخاذ گردد که در این زمینه، پدافند غیرعامل می تواند نقش مهمی در استمرار فعالیت چرخه تولید تا مصرف انرژی الکتریکی ایفا نماید. در این مقاله به تاثیر جایگاه پدافند غیرعامل در جهت افزایش امنیت سامانه های قدرت در مقابل خرابکاری ها و تهدیدات پرداخته شده است. بدین منظور، ابتدا به ارزیابی تهدیدات موثر و مخرب در    شبکه های برق به همراه مروری بر برخی نمونه های عملیاتی در کشورهای مختلف پرداخته شده و سپس، نقاط آسیب پذیر بخش های اصلی سامانه قدرت اعم از مراکز تولید، پست های انتقال و فوق توزیع، خطوط انتقال، مراکز کنترل، و شبکه های توزیع، شناسایی و مطرح شده است. پس از آن، راهبردها و ایده های موثری در جهت کاش سطح آسیب پذیری هریک از این بخش ها ارائه گردیده که در مجموع به مقاوم سازی و افزایش امنیت شبکه تحت شرایط بحرانی و غیرطبیعی کمک خواهند کرد. این راه کارها بر اساس تجربیات سایر کشورها و تحقیقات انجام گرفته در حوزه پدافند غیرعامل ارائه شده و عمده تهدیدات سایبری و فیزیکی در شبکه های برق را می تواند پوشش دهد.
    کلیدواژگان: پدافند غیرعامل، سامانه های قدرت الکتریکی، مقاوم سازی، حملات مخرب
  • سعید ملکی*، سیده سهیلا حسینی، زهرا محقق زاده صفحات 69-77
    آسیب پذیری شهری میزان خسارتی است که در صورت بروز سانحه به اجزا و عناصر یک شهر بر حسب چگونگی کیفیت آنها وارد می شود؛ بررسی ساختار های یک شهر و ریز پهنه بندی آسیب پذیری آن از منظر پدافند غیرعامل گامی است به سوی چشم انداز آینده شهر ایمن. پژوهش حاضر چالش آسیب پذیری در ساختار های شهری از منظر پدافند غیرعامل است و رویکرد مورد انتظار مدل سازی جهت شناسایی این زیرساخت ها است. قلمرو مطالعه حاضر؛ شهر دزفول در استان خوزستان و به عنوان مرکز پشتیبان جنگ است. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش شناسی توصیفی تحلیلی مبتنی بر رویکرد مطالعات مکانی- مدلی است و شاخص هایی در قالب 10 دسته شناسایی شد و با استفاده از تحلیل ترکیبی AHPFUZZY-GIS وزن دهی نقشه های فواصل برای آن ها طراحی و استاندارد شد. برای توزیع فضایی و بررسی آسیب پذیری پدافندی از ابزارFUZZY OVERLAY در نرم افزار ArcGIS استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که در بررسی  شاخص های مورد مطالعه شاخص مراکز انتظامی و انبار با وزن 116/0 و 113/0 به عنوان مهم ترین شاخص در زمینه پدافند غیرعامل شناسایی شدند. در بخش پهنه بندی ساختار های شهری دزفول بیشترین بخش هایی که مورد خطر تهاجم در حمله هوایی بودند و در وضعیت کاملا آسیب پذیر قرار داشتند عبارت بودند از: 28/41 مراکز انبار، 29/84، مراکز مسکونی، 38/62 مراکز تجاری، 32/35 مراکز اداری، 100 مراکز اداری، پایانه و مراکز بهداشتی، 27/18 مذهبی، 28/39 آموزشی و 38/33 راه های این شهر. با توجه به این نتایج باید گفت که وضعیت شهر دزفول از منظر پدافند غیرعامل بخصوص برای حمله هوایی بسیار نامناسب و است و در صورت هرگونه حمله این شهر با مشکل جدی روبه رو خواهد بود.
    کلیدواژگان: آسیب پذیری، ساختار، پدافند غیرعامل، حمله هوایی، دزفول
  • متین باستان فرد، کتایون تقی زاده* صفحات 79-91
    پدافند غیرعامل نوعی دفاع غیرنظامی است، که به معنای کاهش آسیب پذیری در هنگام بحران، بدون استفاده از اقدامات نظامی و صرفا با بهره گیری از فعالیت های غیرنظامی، فنی و مدیریتی است. طراحی دفاعی مسئله جدید و نو نیست. این مسئله از سالیان دور در کشورها مطرح بوده است. در ایران نیز سازمان پدافند غیرعامل در سال 1382 به فرمان رهبر انقلاب تاسیس گردید. دفاع و پایداری طرح دو خصوصیت شکل دهنده اساسی معماری در پدافند غیرعامل است. در این زمینه لازم است معمار، دفاع (پدافند) را از نظر محتوایی درک کند. اگرچه اهمیت ارتباط دو حوزه معماری و پدافند غیرعامل امری بدیهی است، اما شکاف بزرگ در این مهم، بحث آموزش است که متاسفانه از نگاه دوسویه بین دو مبحث پدافند غیرعامل و معماری در حوزه آکادمیک غفلت شده است. توجه به مباحث مرتبط با معماری، در سال های اخیر مد نظر اهل فن در موضوع پدافند غیرعامل قرار گرفته و از سوی دیگر از سال 1388 بحث "معیارها و ضوابط فنی پدافند غیرعامل" به صورت پیش نویس به مباحث بیست گانه مقررات ملی ساختمان اضافه شده است، که به گونه ای تنها سند معتبر طراحان در این باب است. بررسی‎ها حاکی از عدم اشراف جامع دانش آموختگان پدافند غیرعامل به حوزه طراحی و معماری است و از طرف دیگر مطالعه عناوین و سرفصل های دروس رشته معماری در مقاطع تحصیلی، گرایش های مقاطع مختلف و... بیانگر جای خالی پرداخت به موضوع پدافند غیرعامل در رشته معماری بوده که نتیجه آن طراحان و معمارانی است که هیچ گونه شناختی از این مهم کسب نکرده اند. بازبینی عدم پرداخت به هریک از این دو موضوع در دروس مقاطع مختلف رشته مقابل، آسیب ها و چالش های پیش رو و ارائه راهکارهایی در خصوص ورود مبحث پدافند غیرعامل به آموزش معماری و بالعکس، مواردی است که در این نوشتار بدان پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: معماری، پدافند غیرعامل، حوزه آموزش
  • عبدالله ملک زاده*، رسول پاشایی، محسن منصور سمایی صفحات 93-103
    پایش ایمنی سازه ها و بناهای مهم نظیر پل ، سد، مترو و راه آهن، فرودگاه ، همچنین خطوط لوله انتقال انرژی و نیز پایش امنیت     محیط هایی همچون مرزها و مراکز حساس و... به منظور کاهش خسارت هنگام بلایای طبیعی و غیرطبیعی می تواند از موارد مورد توجه پدافند غیرعامل باشد. روش های متنوعی نظیر استفاده از شتاب سنج ها، رادارها و سامانه های تشخیص لرزش که با GPS کار می کنند به منظور پایش امنیت پل، تونل و سد، استفاده از رادارها برای پایش باند فرودگاه، استفاده از روش های مختلف ارتباط بی سیم در خطوط ریلی و نیز تشخیص نشتی خطوط لوله انرژی و... به کار گرفته می شوند تا خسارات ناشی از حوادث کاهش یابد. مطمئن ترین و نوین ترین روش دستیابی به این هدف استفاده از حسگر توزیعی فیبر نوری حساس به فاز بر مبنای پراکندگی رایلی می باشد. در این حسگرها از       تقویت کننده اربیوم و پراکندگی های رامان و بریلوئن القایی، به منظور افزایش محدوده حسگری استفاده می شود. در چیدمان های اولیه از این حسگر، محدوده سنجش با استفاده از تقویت کننده اربیوم به km 6 رسید. بیشترین مسافت سنجش متعلق به استفاده ترکیبی از تقویت کننده های اربیوم و بریلوئن می باشد که km 300 است. علاوه بر طول حسگری بالا، دقت و حساسیت مناسب این دسته از حسگرها توجه محققان و مسئولین جوامع مختلف را به ویژه به منظور اقدامات پدافندی غیرعامل به خود جلب کرده است.
    کلیدواژگان: پدافند غیرعامل، حسگر توزیعی، پراکندگی رایلی، OTDR حساس به فاز، تقویت کننده اربیوم، تقویت کننده رامان، تقویت کننده بریلوئن
|
  • A.H. Abdollahzadeh *, S.Shahriar Pages 1-15
    Urban water distribution network is subject to quantitative and qualitative threats. Quality threats include chemical and biological threats. The crisis in quality of urban water network directly affects human life in three areas of residence, work and activity, and can turn a technological crisis into a social and political one. The first step in the passive defense engineering strategy of urban water supply network is identification of areas at risk; distinguishing places with high risk profiles and selecting appropriate locations for installing water quality controllers. This study spans these five general criteria: damages to pipes, valves, breakers, directors; damages to tanks and water reservoir locations; people living and settled in the local housing facilities; people active at the local workplace, commutating citizens and traffic. It consists of 17 sub-criteria such as levels of service of areas and reservoirs, the distance from water transmission and distribution lines, proximity to contact tanks, refineries, tank floors, pumping stations and air tanks, population distribution and density, sensitive applications, regional work and activities and municipal services, green space, proximity to subway, highway network, railway network, and a network of ways, metro stations and metro lines. The AHP binary method of comparison carried out by 30 researchers using GIS spatial analysis with combination of sub criteria Tehran zone is divided into five categories: super critical, critical, short-term priority, medium term priority and without priority. Finally, as well as analyzing Tehran completely, three zones are shown to be most risky.
    Keywords: water network systems, qualitative crisis, vulnerable region, GIS, AHP
  • A. Aftab, A. R. Soleymani*, M. Farri Pages 17-31
    Monitoring the safety of huge structures and buildings such as bridges, dams, subways railways and airports as well as energy transmission pipelines and also monitoring places such as borders, security centers etcetera to reduce damages due to natural and non-natural disasters are subjects of particular interest in passive defense. In order to reduce the detriment of the events, various methods are applied such as: the use of accelerometers, radars, and vibration detection systems that operate with GPS to monitor the safety of bridges, tunnels and dams; the use of radars to monitor runways; the use of various wireless communication methods in rail lines, as well as methods to detect leakage of energy pipelines and etc. The safest and most innovative way to achieve this goal is the use of phase-sensitive distributed optical fiber sensor based on Rayleigh scattering. In these sensors, the Erbium amplifier and stimulated Raman and Brillouin scatterings are used to increase the sensing range. In the initial configurations of the sensor, the sensing range was about 6 km by utilizing Erbium amplifier. Maximum sensing range belongs to combination of Erbium and Brillouin amplifiers, which is about 300 kilometers. Along with the high sensing range, the accuracy and sensitivity of this category of sensors attract the attention of researchers and officials of various communities, especially for the purpose of passive defense measures.
    Keywords: Passive Defense, Distributed Optical Fiber Sensor, Rayleigh Scattering, Phase-Sensitive OTDR (Ф-OTDR), Erbium Amplifier, Raman amplifier, Brillouin Amplifier
  • H. Honari*, S. M. Hashem Zamani, E. Razavi, S. M. Aghaee Pages 33-40
    One of the important issues in passive defense considerations is progressive collapse. Progressive collapse of the structure occurs when the major structural load carrying members are removed suddenly and the remaining structural elements are not capable of supporting the weight of the building and eventually result in collapse and failure of the structure. The main purpose of this investigation is assessment of the progressive collapse capacity of reinforced concrete special moment frame that is designed according to Iranian National Building Code (part 9). In this paper, two methods of analysis, nonlinear static analysis (pushdown analysis) and linear static analysis, are used for evaluating the progressive collapse capacity of special moment resisting frames with 3, 5 and 7 stories under two different scenarios. The Progressive collapse potential of SMRFs is evaluated based on the acceptance criteria of the last edition of UFC 4-023-03 document. The results show that the linear static analysis procedure has more conservative results compared to the pushdown analysis and the beam elements are also more vulnerable to progressive collapse than column elements.
    Keywords: Helicoverpa armigera cotton worm, mitochondrial marker COI, Sequencing
  • A.Rezaei, M.Shayeste, M. Eshghi* Pages 41-46
    After a nuclear explosion, we observe radiations like alpha, beta, gamma, and neutron rays, which emerge directly or indirectly from the explosion. Considering the importance of studying nuclear radiations and their range, these radiations are divided into initial and residual types. Apart from neutron and gamma rays, other radiations due to their physical nature are not significant in long-range studies. In this study, equivalent dose of the reference data’s initial radiation is calculated for benchmarking. On the basis of their power, initial neutron sources, secondary gamma sources caused by neutron interaction in the air, and gamma sources from fission products for the first minute after the explosion have been identified. By simulating the transport of these particles in the environment using Monte Carlo MCNPX Code, the equivalent doses in the tissue from 300 to 3800 meters have been calculated. Safe distance for exposure to 1KT weapon is equal to 1900 meters according to simulation results, and equal to 1800 meters based on the reference dose..
    Keywords: Initial Radiation, Equivalent Dose in Tissue, Instantaneous Radiation, Monte Carlo Simulation
  • J.Khalilzadeh*, M. Shafiei, A. Talebi Pages 47-56
    Camouflage is considered to be a passive defense principle. It is clear that, despite dramatic advances in the production of detectors and sensors, traditional camouflage technique does not have the necessary effectiveness to deal with these detectors, and development of detection and detection systems should be considered in the context of developing new solutions to countermeasure. One of these strategies is smart or adaptive camouflage. In this kind of camouflage, the goal is to react actively to environmental changes and to keep itself hidden from the eyes of the observer. In recent years, a number of researchers have made feasibility studies for such systems in research projects. These studies are not generally in the visible spectrum or have not led to production of a camouflaged system. In this research, design and simulation of an intelligent camouflage using electro-wetting technology have been developed. In this design, an array of optical micro-prisms consisting of a refractory liquid with a changeable shape is employed. By applying electric potential, small volumes of liquids are moved; thus, the angle of breakage of the prisms is controlled for different wavelengths. With objective of covering the surface of the targets, different fluids are used within the micro-prisms and behavior of different wavelengths is studied by writing the optical relations governing the prism output rays and a comparative camouflage pattern is presented.
    Keywords: Camouflage, Smart Camouflage, Electrowetting, Microprism
  • M. Palizvan*, R. Dashti Pages 57-67
    Nowadays, electrical power systems which consist of generation, transmission, distribution, and control centers of electrical energy, are recognized as one of the strategic goals of modern warfare and threatened by various hazards, for which measures must be taken. Regarding the importance of power system in maintaining and sustaining communal activities, it is necessary to adopt adequate security measures to minimize threats and reduce vulnerabilities. In this context, passive defense can play an important role in the continuity of activities spanning from electric power generation up to consumption. In this paper, the influence of passive defense position upon increasing the security of power systems against sabotages and threats, has been addressed. To this end, first, the evaluation of destructive threats and related vulnerabilities in different parts of the network have been considered, then the effective strategies and ideas have been developed to decrease their vulnerability effects and increase the stability and security of network under critical and abnormal conditions. These strategies are based on the experiences of other countries and the research conducted in the field of passive defense, and can well cover most cyber and physical threats in the power grids.
    Keywords: Passive Defense, electrical power systems, Reinforcement, Destructive Attacks
  • S. Maleki*, S. S. Hoseini, Z. Mohaghegh Pages 69-77
    Urban vulnerability is the quality and extent up to which the components and elements of a city are damaged in the event of an incident. The study of a city’s structures and the zoning of its vulnerability from the perspective of passive defense is a step towards the future prospects of a safe city. This paper studies the vulnerability challenge in city structures from a passive defense point of view and it is the expected modeling approach to identify these infrastructures. The statistical society of this paper is Dezful city, Khouzestan province; as the center of war provisions. This is a practical study from an objective point of view and an analytical descriptive study methodologically. It is based on space-modeling studies approach with10 formats of characteristics being identified and with the assistance of mixed analysis of AHPFUZZY-GIS, weighing distance maps has been designed and standardized. OVERAL FUZZY tools in ArcGIS application are used for spatial distribution and studying defense vulnerability. The results indicate that in analyzing indexes, police stations and warehouse indexes were the most significant ones in passive defense with weighs of 0.116 and 0.113. In Dezful's microsphere of urban structures, the following places were in danger of air strike attacks and had a completely vulnerable situation: 28/41 warehouse centers, 29/84 residents, 38/62 shopping centers, 32/35 business offices, 100 terminals and restrooms, 27/18 religious centers, 28/39 education centers and 38/33 the roads. According to these results it is clear that the situation of Dezful city from passive defense view is precisely not suitable for the times of air strikes and in case of any attacks the city will face major problems.
    Keywords: Vulnerability, structure, Passive Defense, Air strike, Dezful
  • Matin Bastanfard, Katayon Taghizade * Pages 79-91
    Passive defense is a kind of civil defense, which means reducing vulnerability during crisis. Passive defense is realized without military action and only through civilian, technical and managerial activities. Defensive planning is not a new issue since it has been on the agenda for a long time. In Iran, the Inactive Defense Organization was established in 1382 by the Supreme Leader of the Revolution. Defense and sustainability of design are two factors that form the architecture in passive defense. In this context, the architect must understand the defense from the point of view of the concept and content. Although the importance of linking the two domains of architecture and passive defense is clear, the big gap in this issue is the education debate. Unfortunately, the link between the two issues has been neglected in the academic field. Consideration of architectural issues in recent years has been studied by researchers in the field of passive defense. On the other hand, since 1388, the discussion of "Technical Criteria and Standards of Passive Defense" has been added as a draft to the twenty issues of national building regulations.  This script is the only valid designer document on this topic. Investigations show the lack of awareness of the passive defense graduates in relation to the design and architecture field. On the other hand, studying the titles and courses of architecture at different levels of education, and various perspectives and so on, indicate the lack of addressing the issue of passive defense in the field of architecture. So, the result is the graduation of designers and architects who have no knowledge of this important subject. The prospective of disregarding one of these two topics in the curriculum of the other, damages and challenges ahead, and providing solutions in the field of defining the topic of passive defense in architecture education and vice versa, are the issues discussed in this article.
    Keywords: Architecture, Passive Defense, Academic field
  • Abdollah Malakzadeh * Pages 93-103
    Monitoring the safety of huge structures and buildings such as bridges, dams, subways railways and airports as well as energy transmission pipelines and also monitoring places such as borders, security centers etcetera to reduce damages due to natural and non-natural disasters are subjects of particular interest in passive defense. In order to reduce the detriment of the events, various methods are applied such as: the use of accelerometers, radars, and vibration detection systems that operate with GPS to monitor the safety of bridges, tunnels and dams; the use of radars to monitor runways; the use of various wireless communication methods in rail lines, as well as methods to detect leakage of energy pipelines and etc. The safest and most innovative way to achieve this goal is the use of phase-sensitive distributed optical fiber sensor based on Rayleigh scattering. In these sensors, the Erbium amplifier and stimulated Raman and Brillouin scatterings are used to increase the sensing range. In the initial configurations of the sensor, the sensing range was about 6 km by utilizing Erbium amplifier. Maximum sensing range belongs to combination of Erbium and Brillouin amplifiers, which is about 300 kilometers. Along with the high sensing range, the accuracy and sensitivity of this category of sensors attract the attention of researchers and officials of various communities, especially for the purpose of passive defense measures.
    Keywords: Passive Defense, Distributed Optical Fiber Sensor, Rayleigh Scattering, Phase-Sensitive OTDR (?-OTDR), Erbium Amplifier, Raman amplifier, Brillouin Amplifier