فهرست مطالب

Plant Molecular Breeding - Volume:5 Issue: 2, Summer and Autumn 2017

Journal of Plant Molecular Breeding
Volume:5 Issue: 2, Summer and Autumn 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/10/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • فاطمه خسروی، شاهرخ قرنجیک *، علی دهستانی صفحات 1-10
    گونه های Phytophthora عامل بیماری های متعددی در گونه های گیاهی گیاهی هستندکه موجب افت عملکرد تولید در محصولات کشاورزی می شوند. علیرغم سال ها تلاش برای ایجاد گونه های مقاوم به Phytophthora، هیچ گزارشی از ارقام مقاوم خیار وجود ندارد. در این مطالعه اثر مصرف همزمان فسفیت پتاسیم (KPhi) و کیتوزان بر برخی از پاسخ های فیزیولوژیک و مولکولی گیاهان خیار تحت تیمار Phytophthora capsici مورد بررسی قرار گرفت. گیاهان خیار با غلظت های مختلفی از KPhi و کیتوزان تیمار و پس از آن با زئوسپورهای P. capsici تلقیح شدند و نمونه های برگی در دوره های زمانی متفاوت جمع آوری گردید. نتایج نشان داد فعالیت آنزیم گایاکول پراکسیداز (GPOD) بلافاصله در روز اول و دوم پس از تلقیح با پاتوژن افزایش یافته بطوری که بیشترین فعالیت را در گیاهان تیمار شده با فسفیت پتاسیم (4gr/1) بعد از گذشت دو روز از تلقیح نشان داد. در مقایسه با آنزیم گایاکول پراکسیداز، بیشترین فعالیت سوپراکسید دیسموتاز (SOD) در همان تیمار اما بعد از گذشت 5 روز از تلقیح مشاهده شد. بنابراین مشخص شد که فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در اثر تیمار با فسفیت پتاسیم یا کیتوزان به شدت تحت تاثیر قرار گرفته، درحالی که فعالیت آنها در گیاهان شاهد افزایش قابل ملاحظه ای نیافته است. تجزیه و تحلیل qPCR نشان داد که بیشترین افزایش بیان ژن گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) گیاهان تیمار شده با فسفیت پتاسیم (4gr/1) و کیتوزان (200mg/1) بعد از گذشت 5 روز از انجام تلقیح با پاتوژن حاصل شده است. یافته های این مطالعه اطلاعات جدیدی در مورد مکانیسم های القاء فسفیت پتاسیم و کیتوزان ارائه میدهد که می تواند در کاهش شدت بیماری موثر باشد.
    کلیدواژگان: القاگر مقاومت، خیار، فسفیت پتاسیم، کیتوزان، پاسخ دفاعی
  • شیوا شاهی، علی ایزدی دربندی *، حسین رامشینی، مهدی یونسی حمزه خانلو صفحات 11-19
    به منظور دستیابی به کالوس زایی و چند شاخه زایی در رازیانه، اثرات مختلف آنتی بیوتیک سفاتوکسیم و هورمونهای رشد بر روی جنین آن مورد آزمایش قرار گرفت. این آزمایش در قالب طرح فاکتوریل کاملا تصادفی انجام شد.در این آزمایش از 3 ژنوتیپ فسا، مشکین شهر و حاجی آباد با دو غلظت . و 100 میلیگرم بر لیتر آنتی بیوتیک سفاتوکسیم، غلظت های 0 و 0/2 میلی گرم بر لیتر NAA، 0 و 0/4 میلی گرم بر لیتر IAA و 0، 0/5 و 1 میلی گرم بر لیتر BAP استفاده شد. اندام زایی، چندشاخه زایی و ریشه زایی بعد از حدود 35 روز و بدون انجام واکشت در همان محیط اولیه مشاهده شد. بالاترین میزان چندشاخه زایی در محیط حاوی 100 میلی گرم بر لیتر آنتی بیوتیک و 1 میلی گرم بر لیتر BAP مشاهده گردید. بطور کلی بالاترین میزان کالوسزایی و چند شاخهزایی در حضور 100 میلی گرم بر لیتر آنتی بیوتیک سفاتوکسیم بدون نظر گرفتن سایر هورمون ها مشاهده گردید که این خود نشان دهنده فعالیت شبه اکسینی آنتی بیوتیک سفاتوکسیم است.
    کلیدواژگان: رازیانه، آنتی بیوتیک سفوتاکسیم، هورمون های رشد، جنین، چند شاخه زایی
  • بابک دلنواز هاشم لوییان *، عذرا عطایی عظیمی صفحات 20-26
    پنبه (Gossypium hirsutum L.) یکی از منابع روغن و اسیدهای چرب (FAs) خوراکی است. در این تحقیق، جداکشت های رویانی در محیط MS با مقادیر متفاوتی از تنظیم کننده های رشد (فیتوهورمون ها) شامل بنزیل آدنین (BA)، اندول استیک اسید (IAA)، 2 و 4- دی کلروفنوکسی استیک اسید ( 4-D، 2) و نفتالین استیک اسید (NAA)، برای یافتن ارتباط هورمون و اندامزایی با محتوای روغن و اسیدهای چرب کشت شدند. روغن با کلروفرم و متانول استخراج شد. اسیدهای چرب روغن برای آنالیز با گاز کروماتوگرافی جرمی، استری و متیله شدند. دانه ها و شاخساره ها به ترتیب 36/1 و 4/5% روغن داشتند. روغن شاخساره های باززایی شده (33/3%) در تیمار 2(T2) با 0/25 میلی گرم بر لیتر BA و 5 میلی گرم بر لیتر IAA، بیشتر از دانه ها، شاخساره ها و همه اندام های بازایی شده بود. اسیدهای چرب غیر اشباع در برخی از تیمارها بسته به نوع فیتوهورمون و نوع اندامزایی افزایش داشتند. مقادیر همه اسیدهای چرب ریشه های باززایی شده در T4 با BA/IBA کمتر از دیگر نمونه ها بود. نتایج ما نشان داد که پنبه رقم ساحل می تواند 12 نوع اسید چرب را بسازد ولی برخی از آن ها، در شرایط خاص بسته به نوع و غلظت فیتوهورمون ها و اندامزایی ساخته می شوند.
    کلیدواژگان: فیتوهورمون، اندام زایی، گاز کروماتوگرافی جرمی، صابونی شدن، باززایی
  • آلایاچو شیفراو آلیمو *، آتنافو دستاو مولوالم، گدفا ساموئل آدوگنا صفحات 27-37
    فلفل تند (Capsicum spp) یک ادویه مهم تجاری است که بطور گسترده در اتیوپی کشت و مورد استفاده قرار می گیرد. علیرغم اهمیت بسیار آن، اطلاعاتی در زمینه تنوع ژنتیکی این محصول زراعی دردسترس نیست. تعیین ویژگی های ارقام یک پیوند مهم بین محافظت و استفاده از منابع ژنتیک گیاهی در برنامه های اصلاحی مختلف می باشد. با استفاده از 5 آغازگر ISSR، در مجموع 37 باند قابل امتیازدهی تولید شد که 35 باند (94/6%) آنها چندشکل بودند. تنوع باندهای چندشکل در جمعیت از 51/35% تا 91/89% با میانگین 66/6%، تنوع ژنتیکی Ni از 0/19 تا 0/30 با میانگین 0/38، و شاخص Shanon از 0/29 تا 0/45 0 و میانگین 0/43 متغیر بود. با در نظر گرفتن همه پارامترهای تنوع، بالاترین تنوع از جمعیت های amhara2 و کمترین مقدار از Oromia2 بدست آمد. بر اساس ضریب مشابهت جفتی جاکارد، جمعیت های Oromia1 و Oromia2 با مشابهت 0/956 مرتبط ترین و جمعیت های Semn omo و Amhara2 با مشابهت 0/827 بیشترین فاصله از هم را داشتند. خوشه بندی نشان داد که همبستگی قوی بین فاصله جغرافیایی و تنوع ژنتیکی ارقام فلفل تند اتیوپیایی وجود دارد، زیرا گونه هایی که از نظر جغرافیایی با هم مرتبط بودند در یک گروه قرار گرفتند. جمعیت های Amhara2 بیشترین تنوع ژنتیکی را نشان دادند و بنابراین می توان آنها را بعنوان مکان های اصلی برای طراحی نواحی محافظت شده برای این گیاه زراعی در اتیوپی در نظر گرفت. علاوه براین، پیشنهاد می شود که نشانگرهای مولکولی ابزار معتبری برای ارزیابی تنوع ژنتیکی در ارقام فلفل می باشند.
    کلیدواژگان: کپسیکوم، ارقام، تجزیه و تحلیل خوشه بندی، تنوع، فلفل
  • ابراهیم رمضان، گالال آنی *، محمد گاویش، مصطفی الشناوی صفحات 38-49
    انگشت نگاری DNA یک ابزار مهم برای بررسی تنوع و شناسایی ارقام در برنامه های اصلاح گیاه می باشد. آغازگرهای نیمه تصادفی PCR که مکان های اتصال اینترون-اگزون (ISJ) را هدف قرار می دهند برای ارزیابی پتانسیل این نشانگرها در شناسایی و دسته بندی ژنوتیپ های برنج مورد استفاده قرار گرفتند. برای غربالگری 14 ژنوتیپ برنج مصری، شامل 6 ژنوتیپ ژاپونیکا، 4 ژنوتیپ ایندیکا و 4 ژنوتیپ ایندیکا/ژاپونیکا از 12 آغازگر ISJ استفاده شد. در مجموع 117 قطعه تکثیر شده تولید شد که 76 قطعه چند شکل بوده و نسبت متوسط چندشکلی برابر با 58/9% را نشان داد. تعداد قطعات تکثیر شده به ازای ژنوتیپ در آغازگرها از 65 در رقم برنج ژاپونیکای Sakha101 تا 85 در رقم برنج ایندیکا/ ژاپونیکا Giza179 متغیر بود. تعداد قطعات چندشکل تکثیرشده از 3 برای آغازگر ISJ-1 تا 24 برای آغازگر ISJ-2 تفاوت داشت. متوسط تعداد باندهای تکثیر شده به ازای آغازگر و به ازای ژنوتیپ به ترتیب 16/71 و 10/24 بود. مقادیر PIC از 0/289 باری ISJ-9 تا 0/480 برای ISJ-1 با میانگین 0/375 متغیر بود. ضریب تشابه بر اساس اطلاعات نیمه تصادفی میان ژنوتیپ های مطالعه شده بین 0/53 تا 0/9 با میانگین 0/66 بود. همه ژنوتیپ ها بوضوح در دو گروه اصلی در تشابه 58% براساس شاخص مشابهت جاکارد دسته بندی شدند. در گروه اول ژنوتیپ های ایندیکا و ایندیکا/ژاپونیکا و در گروه دوم ژنوتیپ های ژاپونیکا قرار دارند. این نتایج نشان می دهد که انگشت نگاری با استفاده از نشانگرهای DNA نیمه اختصاصی می تواند یک ابزار سودمند برای شناسایی و ارزیابی تنوع ژنتیکی در برنج باشد. نتایج وجود تنوع میان ژنوتیپ های مطالعه شده و پتانسیل استفاده از آنها در برنامه های اصلاحی را نشان می دهد. سهولت استفاده و تکرارپذیری نشانگرهای ISJ حاکی از توانایی بالقوه آنها برای توصیف مولکولی، شناسایی و ارزیابی خلوص ژنوتیپ های برنج می باشد.
    کلیدواژگان: برنج، انگشت نگاری DNA، نشانگرهای ISJ، ضریب تشابه
  • محمد مجیدی*، یونس بهمنی صفحات 50-59
    جداسازی RNA با کیفیت بالا یکی از اساسی ترین روش ها در بیولوژی مولکولی می باشد. استخراج RNA از گیاهان چوبی به دلیل حضور بافت های سخت و چوبی و مقادیر بالای ترکیبات پلی ساکاریدی، پلی فنلی و دیگر متابولیت های ثانویه با مشکلات فراوانی همراه است. در تحقیق حاضر، یک روش مناسب برای جداسازی RNA از طیف وسیعی از گیاهان چوبی مشتمل بر هشت گونه بازدانه و چهار گونه نهاندانه معرفی شده است. روش مذکور مبتنی بر CTAB است که با افزودن سدیم سیترات و بافرهای کمکی، تغییراتی در آن اعمال شده است. ارزیابی نمونه های استخراج شده با الکتروفورز ژل آگارز نشان داد که RNA های استخراج شده از سلامت بالایی برخوردار بوده و پروفایل RNA دارای تمامی باندهای مورد انتظار RNA میباشد. همچنین آلودگی های DNA و پروتئینی نیز مشاهده نشدند. ارزیابی های اسپکتروفتومتری نمونه های RNA با استفاده از نانودراپ نشان داد که غلظت RNAهای استخراجی در دامنه ای بین 35،68 تا 216،98 میکروگرم بر گرم وزن تر بافت قرار دارند که RNA کافی برای سنتز cDNA و سایر آزمایشات مبتنی بر RNA را فراهم می آورد. هر دو نسبت جذبی 260 به 280 و 260 به 230 نانومتر نیز در دامنه مطلوب قرار داشتند که بیانگر خلوص بالا و فقدان آلودگی های پروتئینی، پلی فنلی و پلی ساکاریدی در RNA استخراجی می باشد. کارایی RNA استخراج شده در کاربردهای پایین دستی، توسط real-time PCR و همچنین تکثیر یک cDNA طویل مورد تایید قرار گرفت. در پایان نیز به برخی از مزایا و همچنین کاربردهای احتمالی روش مذکور اشاره شده است.
    کلیدواژگان: جداسازی RNA، گیاهان چوبی، آلودگیها، CTAB، سدیم سیترات، بافرهای کمکی
  • کریم فرمان پور کلالق، مهدی محب الدینی*، علیرضا قنبری صفحات 60-67
    زغال اخته (Cornus mas L.) از درختان کشت شده قدیمی در منطقه ی ارسباران بوده که دارای ارزش اقتصادی و دارویی است. با این حال اطلاعات کمتری در مورد تنوع ژنتیکی، برنامه های اصلاحی و ساختار جمعیت این گونه وجود دارد. با در نظر گرفتن این عوامل، هدف اصلی مطالعه ی حاضر تجزیه و تحلیل تنوع ژنتیکی، روابط فیلوژنتیکی و ساختار جمعیت ژنوتیپ های زغال اخته ارسباران با استفاده از نشانگرهای مولکولی ISSR می باشد. آغازگرهای استفاده شده در مجموع 153 باند تولید کردند که 98 باند چند شکل بودند (64% چند شکلی). بالاترین ضریب تشابه جاکارد 0/777 به دست آمد. بر پایه ی UPGMA، ژنوتیپ ها به هفت گروه اصلی تقسیم بندی شدند. از طرف دیگر، تجزیه به مختصات اصلی به عنوان روشی مکمل بر تجزیه ی خوشه ای، گروه بندی ژنوتیپ ها در نموادر فیلوژنی را تایید نمود. مقدار نسبتا پایین سه مولفه ی اصلی (41/464%)، حالت پراکنده بودن توالی آغازگرهای استفاده شده در ژنوم زغال اخته را نشان داد. میانگین شاخص اطلاعات چند شکلی، شاخص نشانگری، قدرت تفکیک، تعداد آلل های مشاهده شده، تعداد آلل های موثر، شاخص تنوع نی، و شاخص اطلاعات شانون به ترتیب 0/230، 1/769، 4/7، 1/642، 1/498، 0/271 و 0/392 بودند. در بررسی ساختار جمعیت، زمانی که مقدار K از 2 تا 10 تنظیم شد، هفت گروه یا زیر جمعیت نمایان شدند که نتایج حاصل از نمودار فیلوژنتیکی و تجزیه به مختصات اصلی را تایید نمود. نتایج حاصل از این مطالعه می تواند در برنامه ریزی مطالعات آینده بر ژرم پلاسم و برنامه های اصلاحی زغال اخته مفید و موثر باشد.
    کلیدواژگان: آغازگر، چند شکلی، شاخص تنوع نی، شانون، دندروگرام، ژرم پلاسم
|
  • Fatemeh Khosravi, Shahrokh Gharanjik *, Ali Dehestani Pages 1-10
    Phytophthora species are considered as the major cause of several plant diseases resulting in huge yield losses in agricultural crops. Despite years of effort to develop Phytophthora resistance varieties, there is no reports of a resistant cucumber variety. In this study, the effect of concomitant application of potassium phosphite (KPhi) and chitosan on some physiological and molecular responses of Phytophthora capsici-challenged cucumber plants were investigated. Cucumber plants were treated with KPhi and/or Chitosan at different concentrations and were then inoculated with zoospores of P. capsici and leaf samples were collected at different time courses. Results showed that Guaiacol peroxidase (GPOD) enzymatic activity surged immediately at first and second days after pathogen inoculation with a peak in plants treated with 4 gL-1 KPhi 2 days after inoculation. Compared to GPOD, the highest superoxide dismutase (SOD) activity was observed in the same treatment but later at 5 days after inoculation. It was indicated that the activity of antioxidant enzymes was greatly influenced by application of either KPhi or chitosan while their activity was not remarkably enhanced in control plants. qPCR analysis revealed that the highest increase in glutathione peroxidase (gpx) gene expression was achieved in plants concomitantly treated with 4 gL-1 KPhi and 200 mgL-1 chitosan 5 days after inoculation. The findings of this study provide novel information regarding inducing mechanisms of KPhi and chitosan which may be effective in mitigating disease severity.
    Keywords: Resistance inducer, Cucumber, potassium phosphite, Chitosan, Defense Response
  • Shiva Shahi, Ali Izadi Darbandi *, Hossein Ramshini, Mehdi Younessi Hamzekhanlu Pages 11-19
    Callus induction and regeneration of fennel from embryo explants were stabilized in the presence of cefotaxime antibiotic and different plant growth regulators (PGRs). The experiments were conducted under a factorial experiment, based on a completely randomized design (CRD). Genotypes; Fasa, Meshkinshar and Hajiabad were applied under different concentration of cefotaxime (0 and 100 mg l-1), NAA (0 and 0.2 mg l-1), IAA (0 and 0.4 mg l-1) and BAP (0, 0.5 and 1mg l-1). Regeneration, proliferations and root induction were taken placed on studied media, after 35 days without sub-culturing. The highest rate of proliferation with 200 shoots per explant was observed on B5 medium, containing100 mg l-1 cefotaxime and 1.0 mg l-1 BAP.  Callus induction and proliferations were observed in all media containing 100 mg l-1 cefotaxime that can be related to auxin like activity of cefotaxime in fennel tissue culture.
    Keywords: fennel, Cefotaxime, PGRs, embryo, Proliferation
  • Babak Delnavaz Hashemloian *, Azra Ataei Azimi Pages 20-26
    Cotton (Gossypium hirsutum L.) is a source of edible oil and fatty acids (FAs). In this study, embryos’ explants were cultured in MS medium with different concentration of  plant growth regulators (phytohormones) include BA, IAA, IBA, 2, 4- D and NAA, to finding the relationship of hormone and organogenesis with oil and FAs content. Oil was extracted with chloroform and methanol. FAs of oil were esterificated and methylated for GC-MS analysis. The seeds and shoots oil were 36.1 and 4.5%. Oil of regenerated shoots (33.3%) in T2 with 0.25 BA and 5 mgl-1 IAA was higher than to seeds, shoots and all regenerated organs.Unsaturated FAs increased in some treatments depending on the type of phytohormone and organogenesis.  Amounts of all FAs of regenerated root of T4 in BA/IBA were lesser than to other samples. Our results showed that Sahel cultivar of cotton can synthesize 12 types of FAs, but some of those FAs are made under certain conditions depending on the type and concentration of phytohormones and organogenesis.
    Keywords: phytohormone, organogenesis, GC-MS, Saponification, Regeneration
  • Shiferaw Alayachew *, Destaw Atnafu, Samuel Gedefa Pages 27-37
    Hot pepper (Capsicum spp.) is an economically important spice widely cultivated and consumed in Ethiopia. In spite of its wide importance, there is no information available on the molecular genetic diversity of this crop. Cultivars characterization is an important link between the conservation and utilization of plant genetic resources in various breeding programs. Using five ISSR primers, a total of 37 scorable bands were generated of which 35 (94.6%) were polymorphic bands. The diversity of polymorphic bands within population ranged from 51.35% to 91.89 % with a mean of 66.6 %, Nei’s genetic diversity of 0.19 - 0.30 with a mean of 0.28, and Shannon information index of 0.29 - 0.45 with a mean of 0.43. With all diversity parameters, the highest diversity was obtained from amhara2 populations, whilst the lowest was from Oromia2. From Jaccard’s pairwise similarity coefficient, Oromia1 and oromia2 were the most related populations exhibiting 0.956 similarity and Semn omo and Amhara 2 were the most distantly related populations with similarity of 0.827. Clustering was showed that there is strong correlation between geographic distance and genetic diversity of Ethiopian hot peppers cultivars because geographically closely related species have been clustered together. Amhara 2 populations exhibited the highest genetic diversity so that the populations should be considered as the primary sites in designing conservation areas for this crop in Ethiopia.  Further, it is suggested that molecular markers are valid tags for the assessment of genetic diversity in Capsicum spp. cultivars.
    Keywords: Capsicum, Cultivars, cluster analysis, Diversity, pepper
  • Ebrahim Ramadan, Galal Anis *, Mohamed Gawish, Mostafa Elshenawy Pages 38-49
    DNA fingerprinting has become an important tool for diversity assessment and varietal identification in plant breeding programs. Semi- random PCR primers targeting intron-exon splice junctions (ISJ) were used to evaluate the potential of these markers in identification and classification of rice genotypes. A total of 12 ISJ primers were used for screening fourteen Egyptian rice genotypes, including six Japonica, four Indica and four Indica/Japonica rice genotypes. A total of 117 amplified fragments were generated among which 76 fragments were polymorphic revealing average polymorphic ratio of 58.9%. Number of amplified fragments per genotype across the primers ranged from 65 in Japonica rice variety Sakha101 to 85 in Indica/Japonica rice variety Giza179. Number of polymorphic amplified fragments ranged from 3 for primer ISJ-1 to 24 for primer ISJ-2. The average numbers of amplified bands per primer per genotype were 16.71 and 10.24, respectively. Polymorphic information content (PIC) values ranged from 0.289 for ISJ-9 to 0.480 for ISJ-1 with an average of 0.375. The coefficient of similarities based on semi-random data among the studied genotypes ranged from 0.53 to 0.9 with an average of 0.66. All genotypes clearly grouped into two major clusters in the dendrogram at 58% similarity based on Jaccard’s similarity index. The first cluster represents the Indica and Indica/Japonica rice genotypes, while the second cluster represents the Japonica genotypes. These results indicate that fingerprinting using semi-specific DNA markers may be an efficient tool for varietal identification and assessing genetic diversity in rice. The results highlight the existing diversity among the studied genotypes and hence their potential use in breeding programs. The simplicity and reproducibility of ISJ markers indicates the potential utilization for molecular characterization, identification and purity assessment of rice genotypes.
    Keywords: Rice, DNA Fingerprinting, ISJ markers, Similarity coefficient
  • Mohammad Majidi *, Yones Bahmani Pages 50-59
    Isolation of high-quality RNA is one of the most crucial methods in molecular biology. RNA extraction from woody plants has been problematic due to the presence of rigid and woody tissues, large amounts of polysaccharides, polyphenols and other secondary metabolites. Here we present a suitable protocol for RNA isolation from a wide range of woody plants that includes eight gymnosperms and four angiosperms. The method is based on the CTAB protocol which was modified by adding sodium citrate and two helper buffers. Agarose gel electrophoresis showed a good RNA integrity and total RNA profile that includes all expected RNA bands. Also, DNA and protein contaminations were not observed. Spectrophotometric quantification of RNA samples by NanoDrop showed that the average RNA yields ranged from 35.68 to 216.98 µg per gram fresh weight, that is enough to proceed into cDNA synthesis and other RNA-related works. Both the A260/A280 and A260/A230 ratios were in the desired ranges, indicating that RNA was of high purity and without protein, polyphenol, and polysaccharide contamination. The efficiency of isolated RNA for downstream applications was verified by real-time PCR and successful amplification of a long cDNA. Finally, some advantages and possible applications of the method are also mentioned.
    Keywords: RNA isolation, Woody plants, Contaminations, CTAB, Sodium citrate, Helper buffers
  • Karim Farmanpour Kalalagh, Mehdi Mohebodini *, Alireza Ghanbari Pages 60-67
    Cornelian cherry (Cornus mas L.), considered as the ancestor of cultivated trees in Arasbaran region, is a medicinally and economically plant species. However, little is known about genetic diversity, breeding programs, and population structure of this species in mentioned region. Keeping this in view, the main objectives of present study were to analysis the genetic diversity, phylogenetic relationships and population structure of cornelian cherry genotypes from Arasbaran region using Inter Simple Sequence Repeat molecular markers. Utilized primers amplified 153 bands, of which 98 bands were polymorphic (64% polymorphism). Highest Jaccard’s similarity coefficient was obtained 0.777. Based on Unweighted Pair Group Method with Arithmetic Averages, genotypes were divided into seven major groups. On the other hand, Principal Coordinate Analysis (PCoA) as a complementary method to cluster analysis demonstrated genotypes grouping in phylogenetic dendrogram. Relatively low amount of three main components in Principal Component Analysis (PCA) (41.464%) indicated the scattering distribution of utilized primers’ sequence in cornelian cherry genome. The mean values of polymorphism information content, marker index, resolving power, observed number of alleles, effective number of alleles, Nei’s gene diversity, and Shannon’s information index were 0.230, 1.769, 4.7, 1,642, 1.498, 0.271, and 0.392 respectively. Population structure analysis showed the seven groups or sub- populations (K= 7) when the amount of K value was set at K= 2 to K= 10, which demonstrated the results of phylogenetic dendrogram and Principal Coordinate Analysis (PCoA). Results of this study can be useful for planning future studies on cornelian cherry germplasm and breeding programs.
    Keywords: primer, Polymorphism, Nei, Shannon, dendrogram, Germplasm