فهرست مطالب

مجله تحقیقات حقوقی
پیاپی 84 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/11/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ابراهیم بیگ زاده، سید محمدعلی عبداللهی* صفحات 11-41
    دیوان بین المللی کیفری نخستین نهاد دائمی است که در راستای تحقق عدالت کیفری و مبارزه با بی کیفرمانی تشکیل شده است و، وظیفه خطیر تعقیب و محاکمه مرتکبان شنیع ترین جنایات بین المللی را بر عهده دارد. اساسنامه رم که از اول ژوئیه سال 2002 لازم الاجرا شده است، سند اساسی این دیوان است که با هدف تضمین کارایی و کارآمدی این نهاد مهم بین المللی تدوین و تصویب شده است. یکی از بخش های مهم اساسنامه، مواد مربوط به صلاحیت دیوان است که از زمان مذاکرات پیش از انعقاد اساسنامه در کنفرانس رم تا پس از تاسیس دیوان و در حال حاضر موضوع های بحث برانگیز متعددی را در پی داشته است. یکی از این موضوع ها، بحث پیش شرط های اعمال صلاحیت دیوان بین المللی کیفری و خلا های صلاحیتی آن در مواجهه با جنایات بین المللی موضوع اساسنامه است. در مقاله حاضر، تلاش شده است اولا پیش شرط های اعمال صلاحیت دیوان، مذکور در ماده 12 اساسنامه به نحو مقتضی تبیین گردد، ثانیا ادله موافقان و مخالفان توسعه موارد مذکور تشریح شود، و در نهایت ارزیابی مدللی از نظرات مختلف در خصوص امکان یا عدم امکان توسعه صلاحیت دیوان ارائه گردد.
    کلیدواژگان: دیوان بین المللی کیفری، صلاحیت جهانی، صلاحیت شخصی، صلاحیت سرزمینی، اصل تابعیت منفعل
  • عبدالحسین شیروی، مرضیه نیکویی* صفحات 43-70
    قرارداد توزیع بین المللی یکی از مهمترین قراردادهای حوزه تجارت بین الملل است. به موجب این قرارداد، طرفین با ایجاد یک چارچوب کلی، بستری برای سامان دهی روابط تجاری و حقوقی خود در آینده فراهم می کنند. طرفین این قرارداد عبارتند از «تامین کننده» و «توزیع کننده». در این قرارداد، توزیع کننده محصولات را از تامین کننده خریداری و به نام و با مسئولیت خود به توزیع کنندگان فرعی یا سایر مشتریان می فروشد. ماهیت بسترسازی که بر اساس قرارداد چارچوب ایجاد می شود مهمترین خصیصه این قرارداد به شمار می آید. در نظام حقوقی داخلی ما، مقررات ویژه ای برای این قرارداد شناسایی نشده است. از این رو مسئله اصلی پژوهش حاضر، این است که آیا نظام حقوقی ایران ظرفیت پذیرش چنین قراردادی را دارد. پاسخ به این سوال ابتدا مستلزم بررسی ماهیت قرارداد توزیع و سپس ارزیابی این ماهیت با مبانی حقوق قراردادها در نظام حقوقی ایران است. بر اساس تحلیل های ارائه شده، نتیجه پژوهش حاضر این است که اگر چه در حقوق ما قراردادی با ماهیت بسترسازی وجود ندارد و قرارداد توزیع با هیچ یک از نهادهای حقوقی موجود منطبق نیست، ولی نظام حقوقی ما ظرفیت پذیرش این نهاد را دارد.
    کلیدواژگان: قرارداد توزیع، قرارداد چارچوب، قرارداد کلان، بسترسازی، قرارداد اجرایی
  • سیدعلی هنجنی، سعید فرهادنیا* صفحات 71-90
    مسئولیت دولت در قبال اعمال گروه های تروریستی مسئله ای بسیار چالش برانگیز است. با بررسی مواد موجود در طرح مسئولیت دولتها برای اعمال متخلفانه بین المللی نمی توان همه موارد رابطه دولت و گروه های تروریستی را تحت شمول آن ها قرار داد. رابطه دولت با گروه های تروریستی به سه صورت است: اول آن که گروه های تروریستی تحت هدایت یا کنترل دولت هستند. دوم، گروه های تروریستی مستقل از دولت بوده، دولت تنها با آن ها همکاری و آن ها را مساعدت می-کنند، سوم آن که دولت نسبت به اقدامات گروه های تروریستی در سرزمینش نسبت به دولت های دیگر بی تفاوت است. طرح مسئولیت دولت های مصوب سال 2001 تنها پاسخگوی حالت اول است و در سایر حالت ها خلاء وجود دارد. برای پر کردن این خلاء نظرات مختلفی ارائه شده است که شامل نظریه مسئولیت مطلق یا جمعی، مسئولیت مبتنی بر معاونت، مسئولیت ناشی از اغماض و محاسبه خسارت و مسئولیت مبتنی بر سببیت می گردد. در این تحقیق تلاش می شود که هریک از این نظریات و نقاط ضعف و قوت آن ها بررسی شده و راه حلی نهایی ارائه گردد.
    کلیدواژگان: دولت، تروریست، مسئولیت، سبیت
  • سعید حبیبا*، فاطمه صادقی صفحات 91-108
    با توجه به اینکه امروزه از یک طرف شهرت علائم تجارتی اهمیت فراوانی برای مالکان علامت دارد و آن ها هزینه ی زیادی برای کسب و حفظ آن از آسیب صرف می کنند و از طرف دیگر به دلیل مشکل بودن اثبات ارکان سه گانه مسئولیت مدنی برای حمایت از علائم دارای حسن شهرت و نیاز به ایجاد حمایتی درخور برای این علائم، پیش بینی نهادهای حمایتی مانند پسینگ آف جهت جلوگیری از نقض علائم تجارتی دارای حسن شهرت برای حمایت از صاحبان علامت تجارتی بسیار موثر است؛ به طوری که این نهاد در حقوق کامن لا از پیشینه طولانی برخوردار است. علائم تجارتی دارای حسن شهرت در صورت وجود شرایطی مشمول حمایت پسینگ آف قرار می گیرند. اینکه چه علائمی و با چه شرایطی از طریق پسینگ آف حمایت می شوند و اینکه آیا حقوق ایران این نظام حمایتی را پوشش می دهد یا خیر، در این مقاله بررسی خواهد شد و این موضوع تبیین می شود که علائم دارای حسن شهرت در صورت وجود احتمال گمراهی و ورود خسارت مشمول نهاد پسینگ آف می گردند و از آنجایی که در قوانین فعلی ایران این نهاد وجود ندارد نیاز به ایجاد آن یا حمایت از این علائم به طور خاص ذیل قواعد منع رقابت غیرمنصفانه احساس می شود.
    کلیدواژگان: : پسینگ آف، حقوق نوشته، رقابت غیرمنصفانه، علامت تجارتی، کامن لا
  • نسرین مهرا، محمد مهدی برغی* صفحات 109-138
    سلب آزادی از افرادی که به اتهام ارتکاب جرم مشمول قرار بازداشت موقت می شوند یکی از جلوه های مناقشه میان دو حق امنیت و آزادی است؛ چرا که از یک سو حق آزادی اشخاص اقتضاء دارد که هیچ گونه محدودیتی برای کسی که مجرمیت او توسط هیچ دادگاهی احراز نشده است، ایجاد نشود و از سوی دیگر لزوم دسترسی به متهم و برقراری دادرسی کیفری عادلانه مستلزم آن است که چنین شخصی با محدودیت هایی در حوزه ی آزادی رو به رو گردد. همین امر موجب شده که امروزه اسنادی چون کنوانسیون اروپایی حقوق بشر گرچه نهاد بازداشت موقت را به خاطر حمایت از منافع جامعه بپذیرند، اما در مرحله ی اجرای آن و با توجه به آرای صادره توسط دادگاه اروپایی حقوق بشر ضوابط و سازوکارهایی را در جهت رعایت حقوق انسانی افراد مشمول این قرار در نظر گیرند. در حقوق ما قانون جدید آیین دادرسی کیفری هم ضمن پذیرش قرار بازداشت موقت، کوشیده است تا پاره ای از ضوابط بین المللی ناظر بر این قرار از جمله لزوم وجود ظن معقول به ارتکاب جرم توسط متهم جهت صدور قرار، ضرورت انجام رسیدگی کیفری پس از صدور قرار، امکان اعتراض به قرار و . . را مورد تاکید قرار دهد. با این وجود همچنان ایراداتی در قانون جدید مشاهده می شود که از آن جمله می توان به محدود کردن صدور قرار بازداشت موقت به برخی جرایم خاص و نیز نبود ضمانت اجراهای مشخص و معین برای تخطی افراد مسئول از ضوابط حاکم بر این قرار اشاره کرد.
    کلیدواژگان: قرار بازداشت موقت، دادگاه اروپایی حقوق بشر، آیین دارسی کیفری، سلب آزادی
  • سید قاسم زمانی، محمد مهدی شامانی* صفحات 139-163
    امروزه به دلیل نادیده گرفتن منافع کشور میزبان از بعد رعایت استانداردهای حقوق بشری، حقوق محیط زیست و نگرانی های اقتصادی از حیث خروج سرمایه از کشور و همچنین قدرت و مداخله نگران کننده این شرکت ها در مسائل سیاسی کشور میزبان، دولت ها در تلاش هستند تا شرکت های چند ملیتی را تحت صلاحیت دادگاه های داخلی درآورند. آنچه که دولت را در این دو زمینه به یک بنگاه چند ملیتی مرتبط می کند ارتباط سرزمینی بودن و ارتباط تابعیت است. با این حال رویه دولت هایی نظیر ایالات متحده نشان می دهد که دولت ها تمایل دارند خطوط ارتباطی بیشتری برای اعمال صلاحیت بر بنگاه های چند ملیتی بیابند. اصل صلاحیت سرزمینی مانع از اعمال صلاحیت دادگاه به شرکت های چند ملیتی می شود، اما اگر یک بنگاه چند ملیتی قصد داشته باشد از شخصیت حقوقی بنگاه های وابسته به خود به عنوان پوششی برای مصونیت از تعقیب دادگاه های محلی استفاده کند، می توان با استفاده از قاعده گذر از شخصیت حقوقی صلاحیت دادگاه نسبت به بنگاه چند ملیتی را نیز قابل اعمال دانست. در عین حال، محاکم رسیدگی کننده می توانند به استناد نقض حقوق بین الملل بشری به تخلفات بنگاه های چند ملیتی رسیدگی کنند.
    کلیدواژگان: شرکت چند ملیتی، شخصیت حقوقی، صلاحیت قضایی، حقوق بشر
  • عبدالهادی وحیدی فردوسی، شهرزاد حدادی* صفحات 165-190
    نظام خوداجرای قراردادها، سازوکاری است که به موجب آن، بدون آنکه نیازی به مراجعه به دادگاه ها باشد، قراردادها اجرایی شوند. مولفه های گوناگونی در تشکیل این نظام موثر هستند که یکی از آنها خسارات کارآمد قراردادی است که می توان ویژگی های آن را در شناسایی انواع مختلف خسارات ناشی از نقض تعهدات قراردادی و تعیین ضابطه مناسب ارزیابی این خسارات دانست. این دو مولفه انگیزه های اصلی نقض تعهد قراردادی یا پابندی به آن را در حساب هزینه - فایده نهایی طرفین یک رابطه قراردادی شکل می دهد؛ به نحوی که هرچه تنوع خسارات قابل مطالبه بیشتر باشد، هزینه نقض تعهد را افزایش می دهد و هرچه ضابطه ارزیابی خسارت جامع تر باشد، نقض را به عمل گران تری تبدیل می نماید. با این حال نوع قواعد حقوقی حاکم در نظام حقوقی ایران و رویکرد نظام قضایی موجود، پذیرش حداقلی از خسارات قابل مطالبه را نمایان می سازد؛ به نحوی که نقض به عمل سودآوری تبدیل می گردد. این امر هزینه های سنگینی را بر نظام حقوقی و نظام اقتصادی تحمیل می نماید؛ درحالی که می توان با حرکت به سمت نظام خوداجرای قراردادها از طریق خسارات کامل و کارآمد قراردادی، از میزان این هزینه ها کاست.
    کلیدواژگان: نظام خوداجرای قراردادها، خسارات کامل، انواع خسارات، ضوابط ارزیابی خسارات
  • محمدرضا ویژه، رضوان پویا* صفحات 191-213
    «اخلاق عمومی» یکی از مهمترین مفاهیم تحدید کننده حقوق و آزادی های بشری است که به رغم درج در بسیاری از اسناد و متون حقوق بشر، تعربف دقیق و تبیین شفافی از مفهوم آن و شرایط اعمال محدودیت های آن بر حقوق و آزادی های فردی صورت نگرفته است. پژوهش حاضر، از میان تلاش ها و رویکردهای مختلف در تبیین مفهوم اخلاق عمومی، در پی تعریف و تبیین اصول بنیادینی است که اخلاق عمومی با تکیه بر آن ها می تواند واجد ظرفیت و صلاحیت تحدید حقوق و آزادی های فردی شود. این اصول متشکل از اصل عمومیت، اصل عقلانیت، اصل خودآیینی، اصل آزادی و اصل تسامح هستند که در صورت تامین می توانند شکل گیری اخلاق عمومی را به صورت دموکراتیک، کارآمد و موثر تضمین کنند. اما در صورتی که همه یا هر یک از این اصول محقق نشوند، فرایند شکل گیری اخلاق عمومی غیردموکراتیک، ناقص و ناکارآمد خواهد بود و این نوع از اخلاق عمومی صلاحیت تحدید حقوق و آزادی های فردی را نخواهد داشت.
    کلیدواژگان: اخلاق عمومی، حقوق فردی، تحدید حقوق و آزادی های فردی
  • عباس شیری ورنامخواستی* صفحات 215-242
    بزه دیده شناسی قضایی یا قانونی، شاخه ای از بزه دیده شناسی کاربردی است، بررسی و تحلیل علمی بزه دیدگی و بزه دیدگان به منظور کشف حقیقت در فرآیند تحقیقات مقدماتی و رسیدگی کیفری می باشد. در هنگام تشکیل پرونده کیفری، ارزیابی صحت و سقم اظهارات بزه دیده، دلایل و مدارک ارائه شده در اجرای عدالت تاثیر مهمی دارد. در ادامه تحولات بزه دیده شناسی، کشف علمی جرایم و حقوق تحقیقات جنایی اهمیت علمی پدیده بزه دیدگی مورد توجه قرار گرفت. تشکیل نیم رخ جنایی و پرونده شخصیت بزه دیدگان از اهم دستاوردهای بزه دیده شناسی قضایی است. کشف جرم، انجام تحقیقات، شناسایی متهم و اثبات بزهکاری وی در بسیاری موارد با بزه دیده ارتباط پیدا می کند. بزه دیده سرنخ مناسبی برای شناسایی و اثبات بزهکاری مرتکب خواهد بود. تا از این طریق بتوان به ترسیم نیم رخ جنایی بزهکاران نیز دست یابد. بزه دیده شناسی قضایی با شناسایی علت های بزه دیدگی و تقصیر بزه دیده، می تواند الگوهای مناسبی برای پیشگیری از جرم ارائه نماید.از طرفی تعیین نوع، شدت و میزان واقعی بزه دیدگی و متمایز ساختن بزه دیدگی های واقعی از دروغین نیز از اهم موضوعاتی است که در فرآیند تحقیقات مقدماتی و دادرسی های کیفری باید مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بزه دیده شناسی قضایی، بزه دیده شناسی قانونی بزه دیدگی، تحقیقات مقدماتی، تحقیقات جنایی، نیم رخ جنایی
  • علی اسلامی پناه* صفحات 243-265
    قواعدی که از تصمیمات محاکم به دست می آید «رویه قضایی» نامیده می شود. تصمیم هر دادگاه به صورت رای اعلام می شود، بنابراین، آراء صادره از محاکم، رویه قضایی نامیده می شود. در نظام حقوقی کشور ما، رویه قضایی دارای دو معنای عام و خاص است. مجموعه آراء صادره از دادگاه ها در کلیه سطوح آن «رویه قضایی» به معنای عام نامیده می شود. آراء نوعی و کلی که هیات عمومی دیوان عالی کشور در مقام رفع تعارض از آراء محاکم صادر می کند و برای سایر محاکم در موضوعات مشابه الزام آور است، رویه قضایی به معنای خاص نامیده می شود. پرسشی که مطرح است این است که رویه قضایی در کدام یک از دو معنای اصطلاحی فوق منبع حقوق است؟ در کشور ما، آراء دسته اول منبع حقوق محسوب نمی شوند ولی آراء دسته دوم منبع حقوق محسوب می شوند. در این مقاله ایجاد قاعده حقوقی از طریق آراء محاکم مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: منابع حقوق، رویه قضایی، رای وحدت رویه، دیوان عالی کشور، دیوان عدالت اداری
  • ماشااله بنانیاسری* صفحات 267-298
    اعتبارنامه های تجاری لازم، از جهتی، به اعتبار تایید شده و اعتبار تایید نشده، تقسیم می شوند. تایید اعتبار، خود عمل حقوقی جدیدی با همان مفاد اعتباری است که مورد تایید قرار گرفته، و التزامی مستقیم، اصلی و مستقل را بر عهده بانک تاییدکننده می نهد، چندان که در اثر عمل حقوقی تایید تعهد این بانک به تعهد بانک گشاینده اعتبار افزوده می شود. تایید به معنای مصطلح در حقوق اعتبارات اسنادی مستلزم وجود اذن یا درخواست از ناحیه بانک گشاینده اعتبار است. اما، گونه ای جدید از تایید اعتبار نیز در بازار بانکداری پدید آمده که در آن اذن یا درخواست بانک گشاینده وجود نداشته، بلکه بنا به درخواست ذینفع اعتبار و حسب قرارداد خصوصی منعقده میان او و بانکی داده می شود. تایید اعتبار از نوع اخیر را «تایید خاموش» نام داده اند تا آن را از تایید به معنای مصطلح در حقوق اعتبارات اسنادی ممتاز سازند. بررسی مفهوم این قسم تایید، تفاوت های آن با تایید به معنای مصطلح، اثار حقوقی و خطرات تایید خاموش موضوع نوشتار حاضر است.
    کلیدواژگان: اعتبار اسنادی، تایید، تایید خاموش، حق رجوع
  • مریم غنی زاده بافقی*، زهرا غنی زاده صفحات 299-324
    در هر نظام حقوقی تصمیم گیری در موضوع حضانت و سرپرستی کودکان، مبتنی بر نوع برداشت نظام مذکور از کودک و مفهوم کودکی است و در این زمینه، تصمیم گیری صحیح نیازمند بهره گیری از معیارهای مشخص و کارآمد است. در فقه اسلامی این معیار تحت عنوان مصلحت یا غبطه معرفی شده است و پس از تصویب کنوانسیون حقوق کودک نیز مصالح عالیه کودک به عنوان مفهومی فراگیر در حوزه کودک مورد توجه قرار گرفت. با این وجود ذات سیال و مبهم مصالح عالیه زمینه را برای برداشت های مختلف فراهم نمود، امری که سبب تشتت آراء وسردرگمی ارزیابان در این حوزه شده است. در این میان کمیته کنوانسیون حقوق کودک تلاش زیادی برای زدودن ابهام از چهره مصالح عالیه کرده است. بهره گیری از مواد قانونی در قوانین ایران نیز دراین خصوص می تواند تا حدی رهگشا باشند. هدف پژوهش حاضر استخراج مولفه های حضانت در چارچوب مصالح عالیه کودک با استفاده از ظرفیت کنوانسیون و قوانین داخلی است. از این رو ارائه مولفه های مذکور از دستاوردهای این تحقیق می باشد.
    کلیدواژگان: حضانت، مصالح عالیه کودک، کنوانسیون حقوق کودک، نظام حقوقی ایران، قوانین داخلی
|
  • Ebrahim Beigzadeh, Mohamadali Abdollahi Pages 11-41
    International Criminal Court (ICC) is the first permanent body established in pursuance of implementing criminal justice and fight against impunity and was assigned with the critical function of prosecution and conviction of perpetrators of the most heinous international crimes. Having been enforced in 2002, the Rome Statute is the constitutional document of the Court which was drafted and adopted with the goal of ensuring effectiveness and efficiency of this primary international body. Provisions related to jurisdiction of the Court are among the most important parts of the Statute and were the subject of many controversial issues during the negotiations of the Rome conference, after the establishment of the Court, and even now. One such issue is the preconditions to the exercise of jurisdiction the Court and the existence of jurisdictional gaps in the Statute in the confrontation with the international crimes covered in that document. This article tries to, first, appropriately elaborate on the preconditions to the exercise of jurisdiction formulated in Article 12 of the Statute, second, to explain the arguments for and against expanding the mentioned preconditions, and finally, to submit an argumentative assessment of different views concerning whether such expansion is possible.
    Keywords: International Criminal Court, universal jurisdiction, Personal Jurisdiction, Territorial Jurisdiction, passive personality jurisdiction
  • Abdolhossein Shiravi Pages 43-70
    International Distribution contract is one of the most important agreement on the international trade law. Distribution contracts are agreements concluded between a supplier and a distributor. The supplier agrees to supply the distributor with products. The distributor commits itself to purchasing, distributing and promoting such products in its own name and on its behalf. By means of a distribution contract parties organize the distribution. this contract is a framework agreement, which provides the context for subsequent contracts. due to absence of distribution legislation and lack of important provisions in Iran, the main issue is in this thesis if Iran legal system have capacity of assent this contract. In order to do so, firstly, this work is introduced to the nature of a distribution agreement and assess its with foundamental legal contract In Iran legal system. Accordace with the analyzed, confirm that distribution contract is a framework agreement which infrastructure is the nature of it, in spite of the lack of a solid legal framework on this agreement in Iran and not indentical with other legal entity.
    Keywords: Distribution Agreement, Framework Agreement, Master Agreement, infrastructure, application Contract
  • Ali Hanjani Pages 71-90
    The responsibility of state for measures of terrorist groups is a challenging question. Considering all articles of the ILC Draft Articles on State Responsibility for International wrongful Acts can not include all aspects of co-operation between state and terrorist groups. Relation between state and terrorist groups is in three forms: first, terrorist groups are under control or instruction of state. Second, terrorist groups are independent from state and states only co-operate with and assist them. Third, states are indifferent to measures of terrorist groups done in their territory against other states. Draft Articles of Responsibility of States for International Wrongful Acts enacted in 2001 only respond to the first situation and there is a gap in other situations. Many opinions have been presented for filling this gap which include Theory of absolute or collective responsibility, Theory of Complicity, Condonation and accounting of damage theory and Theory of causation-based responsibility. In this article, it will be tried to study each of these theories and their weakness and strength points and to present final solution.
    Keywords: State, terrorist, Responsibility, causality
  • Saeed Habiba *, Fatemeh Sadeghi Pages 91-108
    Given that today reputation of trademarks is very important for their owners and they spend a lot of cost to acquire and keep it from damage, anticipation of institutions such as passing off to prevent infringement of trademarks with goodwill to protect trademark owners is very effective. For this reason, this institution, namely, passing off has a long history in common law system. Trademarks with goodwill are protected, provided that the necessary conditions exist. This article first, clarifies the types of the trademarks which are supported by passing off mechanism, and the conditions which these marks shall contain to be supported by this mechanism. Furthermore, the article sheds some light on the Iranian legal system to see whether or not this system provides the same protection for the relevant trademarks. The article also contends that the reputable marks which are subject to the possibility of misdirection and, thus, causing damages shall be governed by the mechanism of passing off. Against this backdrop, it shall be noted that there is no such an institution in the current Iranian legal system. Hence, in the context of Iranian law, the necessity to establish a similar passing off mechanism or, otherwise, protecting those trademarks through other appropriate mechanisms, to be based upon provisions which prohibit unfair competition, seems to be an irrefutable fact.
    Keywords: Civil Law, Common Law, Passing off, Trade mark, Unfair Competition
  • Mohammadmehdi Barghi * Pages 109-138
    Deprivation of liberty from persons who accused of crime to a temporary detention is one of the effects of the conflict between the right to security and liberty;because on the one hand,right to freedom of persons appropriate that any restrictions cannot be created to whom his guilt has not been established by any court.In other hand, access to the accused and also establish a fair criminal trial it is requires that such a person face with limitations in the field of freedom. Today, this has caused that although documents such as the European Convention of Human Rights accept temporary detention institutions for protecting the interests of society but in the implementation and due to the opinions issued by the European Court of Human Right, some criteria and mechanisms are considered to ensure the respect of human rights to persons affected by temporary detention. In Iran, in the new criminal procedure law was accepted temporary detention code, and also was tried to emphasize some of the international standards including necessity of reasonable suspicion of committing a crime by the accused to issue, necessity of criminal proceedings after issuance and the possibility of objecting and etc. Likewise, there are some flaws and problems in the new law including restricting the issuance of a temporary detention to some specific crimes and also the lack of specific sanctions for violations of officials.
    Keywords: temporary detention, the European Court of Human Right, Code of Criminal Procedure, deprivation of liberty
  • Seyed Qasem Zamani, Mohammad Mehdi Shamani * Pages 139-163
    Today, because of ignoring the interests of the host country, Following the observance of human rights standards, Environmental rights and Economic concerns such The outflow of capital from the country and also The power and interference of these companies in the political issues of the host country, Governments are trying to make multinational companies Under the jurisdiction of the domestic courts. in these areas The connection is "Territorial" and the connection of "Citizenship". Connects the government to a multinational corporation. However, the practice of developed governments Like the United States (In the description and application of the jurisdiction of these enterprises in their laws) Shows that governments tend to Find More communication lines to exercise jurisdiction On multinational corporations such (Benchmark Supervision, the citizenship of shareholders or managers, manufactured goods, etc.) Principle of territorial jurisdiction of the court Prevent them from exercising their jurisdiction over multinational corporations But if a multinational corporation Intends to The legal personality of their affiliates As cover To stay safe from pursuing local courts, Can be used The piercing the corporate veil rule to apply The jurisdiction of the court to the multinational corporation. At the same time, the courts can investigate crimes and violations of multinational corporations Based on violations of international human rights
    Keywords: Multinational Corporation, Legal Personality, Jurisdiction, Human rights
  • Hadi Vahid, Sh Hadadi * Pages 165-190
    Contract Self Performance is a structure in which, without any need to invoke courts, contracts will be performed. Various components are effective to establish this system which efficient compensation is one of them that may be known through recognition of different kind of damages and proper criteria to evaluate damages. These two components are primary incentives to breach agreements or to perform contractual commitments in party's cost-benefit analysis in a way that if the variety of the accepted damages is more, cost of any breach will be more and if the criteria to evaluate damages is more comprehensive, the breach will be more expensive, however the existing legal rules in Iran's Law and the judicial system approach, accept minimum damages in a way that breach will be assumed as a profitable determination. This matter will impose extraordinary costs on legal and economic system, which may be reduced through through efficient and complete contractual damages.
    Keywords: Contract Self Performance, Complete Damages, Kinds of Damages, Damages Calculation Criteria
  • Mohammad Reza Vijeh, Rezvan Pouya * Pages 191-213
    "public morality" or "public morals" are mentioned as a legitimate aim that justified restriction of some rights granted by the instruments for the protection of rights and fundamental liberties, both in a national and in an international context. To avoid arbitrary restrictions to these rights, it is important to understand its meaning and to perceive conditions and limitations on use of restrictions on rights. To achieve this goal, this article refers to some principles that public morality can rely them to be efficient and democratic public morality and has the ability and capacity of restriction of individual rights and liberties. the principle of publicity , the principle of rationality, the principle of autonomy, the principle of freedom and the principle of tolerance are these principles that the lack of one or all of them, makes public morality to inefficient and undemocratic public morality that can not restrict individual rights and liberties.
    Keywords: public morality, individual rights, limitation of individual rights, liberties
  • Abbas Shiri * Pages 215-242
    Forensic Victimology is a branch of applied victimology, a scientific examination of victimhood and victimization in order to discover the truth in the process of preliminary investigation and criminal proceedings. When filing a criminal case, assessing the integrity of the victim''s statements, the evidence and evidence presented in the administration of justice have a significant impact. In the course of the evolution of victimology, the scientific discovery of crimes and the rights of criminal investigations, the scientific significance of the phenomenon of victimization was considered. The formation of a criminal offense and the victim''s personality record are one of the main achievements of victimization. Detecting a crime, conducting investigations, identifying the accused and proving his delinquency in many cases relates to the victim. The victim will be the appropriate clerk to identify and prove the crime. In this way, it is possible to draw the criminal offense of the perpetrators. Forensic Victimology by identifying the causes of victimization and victim''s fault can provide appropriate models for crime prevention. On the other hand, determining the type, severity and actual rate of victimization and distinguishing real victimizations from false ones is also one of the most important issues in the process of preliminary investigations and trials Criminal should be taken into consideration.
    Keywords: Forensic Victimology, Victimization, Preliminary investigations, Criminal investigation
  • Ali Eslami Panah * Pages 243-265
    The rules derived from the opinions of judges that apear in their decisions, are called the "Case-Law". In the other words, the judgment of courts is called case-law. In the Iranian legal system, there is two types of Judicial decision. The first, is a set of judgments that is passed by the courts at any level, and the second, is the judgment that is passed by Plenary Assembly of the Supreme court, relating to the resolving of the conflicts between the judgments of the courts. In our legal system the first type of judicial decisions is not the source of law but the second type are obligatory for all the courts in the similar cases, thus is the source of law. This second type of judicial decisions is regarded as source of law. In this paper we criticize the judgment as a source of law in the Iranian legal system.
    Keywords: Source of Law, Judgment, Judicial decision, Plenary Assembly of the Supreme court, Case-Law
  • Pages 267-298
    Irrevocable commercial letters of credit, in one respect, are divided into confirmed and non-confirmed credit. The confirmation of credit, in and of itself, is a new judicial act which contains same terms and conditions of confirmed credit. It creates a direct, primary and independent obligation upon confirming bank, so that it add confirming bank's obligation to issuing bank's obligation. The confirmation of credit in strict legal sense requires authorization or request of issuing bank. However, banking market bring about a new type of confirmation which have not this requirement, but it creature of a private contract between beneficiary of credit and a bank; i.e. it takes form at the request of beneficiary of credit rather than issuing bank. This specific type of confirmation is called "silent confirmation", distinguishing it from confirmation in strict legal sense. This article study concept of silent confirmation, differences between two types of confirmation, legal effects and risks of silent confirmation.
    Keywords: Letter of Credit, Confirmation, Silent Confirmation, Right of Recourse
  • Maryam Ghanizade Bafghi *, Zahra Ghanizade Pages 299-324
    Deciding in the subject of custody and the children guardianship in a legal system totally depends on each system’s approach towards child and childhood’s conception. In this regard each system has it’s own factors. While we face with the concept of interest or Ghebte in Islamic jurisprudence, the best interest of the child (BIC) was bolded after convention on the rights of the child’s ratification (CRC) in 1989. Although Iran has joined the convention, the dynamic and ambiguous nature of interest prepare the possibility of different interpretations which will lead to judgements’ dispersion and assessors’ confusion. Thus CRC’s committee has tried to solve the problem and enjoying the internal laws may be effective. The aim of this research is the access to the custody criteria as the leading factors according to the CRC and internal laws’ capacity in the context of BIC. Thus presenting that criteria will be the result.
    Keywords: custody, best interest of the child, Convention on the Rights of the Child, Iran legal system. Imamie jurisprudence