فهرست مطالب

تعالی بالینی - سال هشتم شماره 4 (پیاپی 21، بهار 1398)

مجله تعالی بالینی
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 21، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/11
  • تعداد عناوین: 5
|
  • جواد غفاری* صفحات 1-8
    شیوع اختلالات آلرژیک، مانند کهیر، طی دهه ها افزایش یافته است. علت دقیق بیماری های آلرژیک ناشناخته است، اما عوامل ژنتیکی و محیطی در ایجاد آن ها نقش دارند.  بیماری های آلرژیک هزینه های مالی زیادی بر خانواده و جامعه تحمیل می کنند. بیماری کهیر، به خصوص نوع مزمن آن، تاثیر منفی قابل توجهی بر کیفیت زندگی  بیماران  می گذارد. براین اساس مطالعه ای مروری بر مبنای بررسی متون در منابع اینترنتی و پایگاه های اطلاعاتی در دسترس مانند؛ Pubmed، Scopus، Google Scholar، Up To Date با کلیدواژه های فارسی شامل؛ کهیر حاد، کهیر مزمن، درمان و راهنمای درمان جستجو انجام شد. اساس درمان  و مراقبت هر بیماری، شناسایی علت یا علل آن و اجتناب از آن علت یا علل می باشد. آنتی هیستامین ها در درمان کهیر حاد و مزمن در کودکان و  بزرگ سالان، در تمام دستورالعمل ها به عنوان اولین خط درمانی در نظر گرفته می شوند. این داروها در اکثر موارد سبب بهبود علائم کهیر می شوند. آنتی هیستامین های نسل دوم ترجیح داده می شوند. در اغلب موارد، بیماران به داروهای خط اول و دوم(آنتی هیستامین با دوز معمول و یا دو تا چهار برابر دوز اولیه) پاسخ می دهند و نیاز به داروهای خط سوم  به بعد(آنتی لوکوترین ها، اومالیزوماب و آنتی ساپرسورها) کمتر است.
    کلیدواژگان: کهیر، درمان، راهنمای بالینی، آنتی هیستامین ها
  • میترا شعبانی، کیومرث نیازآذری*، ترانه عنایتی صفحات 9-17
    در عصر حاضر به کارگیری رویکردهای نوآورانه در پیشبرد اهداف سازمانی یک ضرورت مسلم در نظام سلامت می باشد، زیرا نظام سلامت بر پایه تغییر و تحول های بروز و کارآمد سازمانی است و تعالی سازمانی شرایط و موقعیت هایی در سازمان ایجاد می کند که منجر به ارتقاء نوآوری که لازمه پیشرفت هر سازمان می باشد، می گردد. بنابراین هدف مطالعه، مروری بر تاثیر تعالی سازمانی به عنوان رویکرد نوآورانه در آموزش پزشکی است.
    در این مطالعه مروری، از مقاله های چاپ شده در مجلات فارسی و انگلیسی موجود در پایگاه های اطلاعاتی Google Scholar, ProQuest, Elsevier, Pubmed, ISI (Web of Science), Iran Medex, Scopus  در محدوده سال های 2000 تا 2018 استفاده شد. جستجوی مقاله ها به طور عمده و با استفاده از کلیدواژه های تعالی سازمانی، نوآوری، آموزش پزشکی، سرآمدی سازمانی و معادل انگلیسی آن ها؛Organizational Excellence, Innovative, Medical Education Organizational Excellence انجام گردید. فرآیند انتخاب مقالات بر اساس این راهبرد انجام شد:  در انتهای جستجو، تعداد 100 مقاله به دست آمد و  از بین 80 مقاله پس از غربالگری عنوان و چکیده، 9 مقاله واجد معیارهای ورود به مطالعه شناخته شد.
    یافته ها نشان داد که با به کارگیری روش های نوآورانه، خلاق و ایده پردازی در نظام سلامت می توان بر اهداف سازمانی مطلوب دست یافت. به طوری که به کارگیری صحیح و نظامند الگوی تعالی سازمانی در سازمان های مختلف منجر به پیشبرد اهداف سازمانی شده است، بنابراین در مسیر توسعه و گسترش علم در نظام سلامت وجود الگوی تعالی سازمانی یک الزام تلقی می گردد. در الگوی تعالی سازمانی با بهره گیری نوآوری هدفمند می توان بر عوامل تاثیرگذار پیشرفت سازمانی دست یافت.
    کلیدواژگان: تعالی سازمانی، نوآوری، آموزش پزشکی، سرآمدی سازمانی
  • سما جدیدی، عصمت دانش*، مرضیه غلامی توران پشتی صفحات 18-28
    با به دنیا آمدن کودکان بنیان خانواده نیازمند تغییرات اساسی خواهد شد والدین خصوصا مادران بایستی در راستای به کارگیری نحوه فرزند پروری موثر گام بردارند تا با تقویت خوداثربخشی راهکارهای تربیتی کودک را به بهترین شکل عملی نمایند و در مسیر رشد و تکامل پا به پای کودکان قدم بردارند. بر این اساس مطالعه حاضر با هدف بررسی روش آموزش گروهی فرزند پروری به عنوان مسیری در راستای خود اثربخشی مادران صورت گرفته است.
    مطالعه مروری حاضر ، از طریق جستجو در مجلات، بررسی در پایگاه اطلاعاتیGoogle Scholar ، Scopus ، Iran index، ISI ، Pubmed، Elsevier ، Proquest، در محدوده سال های 2000-2018 استفاده شد.
    جستجوی مقالات با استفاده از کلیدواژه های آموزشی گروهی، فرزند پروری، خود اثربخشی مادر، فرزند پروری مثبت صورت گرفته است. حاصل جستجو اولیه 145 مقاله بوده است که پس از غربالگری عناوین چکیده ها، 48 مقاله انتخاب و در نهایت 37 مقاله واجد معیارها ورود به مطالعه داشته اند.
    نتایج یافته ها نشان داد که مادران به عنوان نزدیک ترین فرد به کودک نیازمند دریافت آموزش و ارتقای دانش، آگاهی و مهارت در راستای نحوه فرزند پروری می باشند. بنابراین با به کارگیری روش های موثر آموزشی خصوصا آموزش گروهی می توان رویکرد فرزند پروری مثبت را در خانواده ها ارتقا داد.
    کلیدواژگان: آموزش گروهی، فرزند پروری، خود اثربخشی، فرزند پروری مثبت
  • نرگس علیزاده*، مریم عمادی، معصومه اکبری صفحات 29-38
    تینیتوس، درک صدا در گوش و گاهی در سردر غیاب یک محرک یا منبع خارجی می باشد. هر نوع اختلال در مغز خصوصا سیستم شنوایی می تواند باعث ابتلا به تینیتوس شود. حدود 15-10 درصد مردم در بخشی از دوران زندگی خود این بیماری را تجربه می کنند. هدف این مقاله بحث در مورد پاتوفیزیولوژی این بیماری ، شناخت و پیشگیری از این مشکل و نگاهی گذرا بر آینده درمانی  و کمک به کاهش عوارض این بیماری با ارائه راهکارهای جدید می باشد. مطالعه حاضر به بررسی بیماری تینیتوس به کمک طبقه بندی موضوعات تحقیق شده و جنبه های شناخته شده ی مهم مرتبط با بیماری تینیتوس می پردازد. برای جمع آوری اطلاعات در حیطه ی بیماری تینیتوس از لحاظ محتوایی کلمات کلیدی  در پایگاه های موردنظر جستجو شد. از جمله موارد ایجادکننده تینیتوس قرار گرفتن در معرض صدای خشن، داروهای اتوتوکسیک، کموتراپی، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی می باشد. در مورد اقداماتی درمانی می توان به صدا درمانی، درمان رفتاری شناختی و موسیقی درمانی اشاره کرد. محافظت از گوش ها در برابر صداهای بلند و کنترل میزان صدای دستگاه های صوتی و استفاده از پلاک ها در مواجه با صداهای بسیار بلند نیز می تواند در پیشگیری از این بیماری. گرچه تحقیقات زیادی انجام شده، اما برای درمان این بیماری داروهای موثری تاکنون شناخته نشده است. به طور اطمینان تحقیق و تمرکز در مورد این بیماری با استفاده از یک روش جدید که مسیرهای شنوایی و اختلالات اسکلتی عضلانی را هدف قرار دهد گزینه ی مناسبی برای درمان خواهد بود.
    کلیدواژگان: تینیتوس، شنوایی، پاتوفیزیولوژی، وزوز گوش، سیستم شنوایی
  • فاطمه تحقیقی، وحید ضیایی* صفحات 39-50
    کورتیزول یک هورمون ترشح شده از غدد آدرنال است. کورتیکواستروئیدها در واقع آنالوگ سنتتیک گلوکوکورتیکوئید طبیعی بدن(یعنی کورتیزول) هستند. این داروها با دو مکانیسم ضدالتهابی و سرکوب کننده سیستم ایمنی در درمان بیماری ها استفاده می شوند، استروئیدها در درمان بیماری های التهابی و اختلالات روماتولوژیک کاربرد فراوانی داشته و سال هاست که اثرات درمانی و مفید این داروها در درمان بیماری های روماتیسمال شناخته شده است. از سال 1950 که هنوخ و همکاران برای اولین بار از این داروها در درمان آرتریت روماتوئید کردند استفاده از این داروها در درمان بیماری های روماتیسمال مرسوم شد. این داروها به شکل های مختلف مانند خوراکی، تزریقی(عضلانی، وریدی، داخل مفصلی) و موضعی(پماد، قطره و استنشاقی) در دسترس هستند و بسته به دوزهای مصرفی اثرات متفاوتی دارند که شامل اثرات فیزیولوژیک، مهارکنندگی محور نوراندوکرین، و مقابله با استرس، ضدالتهابی و مهارکنندگی سیستم ایمنی می باشد. استروئیدها به صورت فیزیولوژیک در طی شبانه روز به میزان 18-12 میلی گرم(کورتیزول) به ازا هر مترمربع سطح بدن ترشح می شود که اثرات تنظیم کننده هموستاز بدن، کاهش التهاب، تخفیف واکنش های ایمنی را دارند. ولی در دوزهای بالاتر سه اثر مهم دیگر را هم ایفا می کنند. در دوزهای بسیار بالا(با دوز 30-10 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) به صورت پالس 3-1 روزه تاثیر مهار سیستم ایمنی را دارد و دوزهای 2-1 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن باعث بروی اثرات ضدالتهابی آن می شود. همچنین در دوز کمی بالاتر از دوز فیزیولوژیک (برمبنای استفاده از پردنیزولون کمتر از 3/0 میلی گرم به ازا هر کیلوگرم وزن بدن) اثر تنظیم کنندگی محور نوروآندوکرین را دارد. در این مقاله سعی شده مروری بر نقش و موارد مورداستفاده کورتیکواستروئیدها، انواع دوز و عوارض آن ها با تاکید بر نقش این دسته از داروها در بیماری های روماتولوژیک و اتوایمیون انجام شود.
    کلیدواژگان: گلوکوکورتیکوئیدها، التهاب، اختلالات روماتولوژیک، خود ایمنی
|
  • Javad Ghaffari* Pages 1-8
    The prevalence of allergic disorders, such as urticaria or hives, has increased over the decades. The exact etiology of allergic diseases is unknown, but genetic and environmental factors contribute to it. Allergic diseases carry a lot of financial burden on the family and society. Urticaria, especially the chronic type, has a significant effect on the quality of life of patients. We searched on various sites such as Google, pubmed, uptodate and Scopus. The search was carried out with keywords including urticaria, chronic urticaria, treatment and guidelines. The basis of treating each illness is to recognize its cause and resolve it. This is a fact that antihistamines in most cases improve the symptoms of urticaria in children and adults and have few complications; they’re considered by all guidelines as the first line of treatment. Second-generation antihistamines are preferred. In most cases, patients respond to first-line or second-line drugs (antihistamines), and the need for third- and fourth-line drugs is very little (anti leukotrienes, Omalizumab and immunosuppressives).
    Keywords: Urticaria, Treatment, Guidelines, Antihistamines
  • Mitra Shabani, Kiumars Niaz Azeri*, Taraneh Enayati Pages 9-17
    In the current period, the application of innovative approaches to the advancement of organizational goals is a definite necessity in the health system, because the health system is based on evolving and effective changes and Organizational excellence creates situations in the organization that leads to innovation. Therefore, the purpose of the study was to examine the impact of organizational excellence as an innovative approach to medical education.
    In this review article, articles published 2000 to 2018 were used in the Persian and English journals from databases from in the Google Scholar, ProQuest, Elsevier, Pubmed, ISI (Web of Science), Iran Medex, Scopus. The search for articles was mainly done using keywords; the Organizational Excellence, Innovative, and Medical Education Organizational Excellence. The process of selecting articles was based on this strategy: At the end of the search, 100 articles were obtained that 9 papers met the criteria for entering the study.
    The results showed that using organizational, creative and ideological methods in the health system can be achieved organizational goals that are appropriate to the organization So that the use correct and systematic of this template in different organizations has led to the advancement of goals. Therefore, in the path of development of science in the health system, is a must a pattern of organizational excellence. In organizational excellence with the use of targeted innovation, one can find the factors influencing organizational progress.
    Keywords: Organizational Excellence, innovative, medical education, Organizational excellence
  • Sama Jadidi, Esmat Danesh*, Marziyeh Gholamitooranposhti Pages 18-28
    With the birth of the children, the family foundation will require major changes, parents, especially mothers, have to take effective steps toward effective parenting and parents to improve self-efficacy, are best implemented the child's educational strategies, and on the path to development with their children. Accordingly, the present study aims to investigate method Group training Positive Parenting In children to strengthen mother's Self Effectiveness.
    The present review study was conducted through a search in data base in the Google Scholar, Scopus, Iran index, ISI, Pubmed, Elsevier, Proquest databases in the years 2000-2018.
    Finding articles using group education, parenting, mother's self-efficacy, positive parenting was done. The result of the original search was 145 articles. After screening the titles of abstracts, 48 articles were selected and finally 37 articles had the criteria for inclusion in the study.
    The results of the findings indicated that mothers -The closest person to the child- need to receive education and promotion of knowledge, knowledge and skills in the direction of childbirth.
    Therefore, by using effective educational methods, especially group training, a positive parenting approach can be promoted in families.
    Keywords: Group Education, Parenting, Self-Efficacy, Positive Parenting
  • Narges Alizade*, Maryam Emadi, Masoumeh Akbari Pages 29-38
    Tinnitus understands a sound in the ear and sometimes in the head without external source or stimulus.  Any disorder in the brain, especially the auditory system, can cause tinnitus. About 10-15% of people experience it in part of their lifetime. The purpose of this article is to discuss the pathophysiology of this disease, to identify and prevent this problem, and to look at the future of the treatment and to help the complications of the disease decrease by providing new strategies.
    The study examines Tinnitus disease by categorizing the topics studied and important known aspects associated with tinnitus disease. In order to gather information about tinnitus disease, the content of the keywords was searched at the sites.
    Among the cases of Tinnitus acute exposure to acute respiratory distress, autoimmune drugs, chemotherapy, and non-steroidal anti-inflammatory drugs. Therapeutic measures include sound therapy, cognitive behavioral therapy, and music therapy. Protecting the ears against loud noises and controlling the volume of sound devices and the use of plaques in the face of very high sounds can also be effective in preventing the disease. Although much research has been done, no effective drugs have ever been identified for the treatment of this disease. Auditory pathways and musculoskeletal disorders is a good option for treatment.
    Keywords: Tinnitus, Hearing, Pathophysiology, Auditory System
  • Fatemh Tahghighi, Vahid Ziaee* Pages 39-50
    Corticosteroids are synthetic analogues of the natural cortisol hormone, which secreted by the adrenal glands. Corticosteroids have two main therapeutic effect, anti-inflammatory and immunosuppressive effect. Since 1950s, when Henoch used this group drugs in the treatment of rheumatoid arthritis, different form of steroids were commonly studied in the treatment of other autoimmune and rheumatologic disorders.
    Corticosteroids are available in different formulations, including: oral, injection (intramuscular, intravenous, intraarticular), topical (ointment for the skin, droplet for the eyes, and inhalation for the respiratory system). In this review, we discuss on the effects of corticosteroids depends on the dosages. Different doses and side effects of corticosteroids are discussed in detail in this review, including: physiologic effects, inhibit neuroendocrine axis, stress doses (in perioperative and other stress), anti-inflammatory and immunosuppressive, with emphasize on rheumatologic and autoimmune disorders.
    Keywords: Corticosteroids, Autoimmune disorders, Inflammation, Rheumatologic disorders