فهرست مطالب

علوم خبری - پیاپی 27 (پاییز 1397)

فصلنامه علوم خبری
پیاپی 27 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • رویا معتمدنژاد * صفحات 7-18
    تکثر رسانه ای از ضروریات دموکراسی است. تضمین آن باعث می شود تا، شرایط مناسب برای انتشار افکار و اطلاعات طیف وسیعی از رسانه ها، افزایش حق انتخاب شهروندان و دسترسی آنها به اطلاعات متنوع تر و به- طور کلی آزادی بیان به صورت واقعی تر محقق گردد. در این مقاله تلاش شده تا ضمن بررسی ابعاد گوناگون تکثر رسانه ای، این موضوع در پنج محور مورد بحث و بررسی قرار گیرد. این محورها عبارتند از: 1. ویژگی های فضای مطلوب کثرت گرای رسانه ای
    2. اهمیت تکثر گرایی
    3. تلاش های داخلی و بین المللی در این حوزه
    4. عوامل تهدیدزا برای تکثر رسانه ای
    5. دولت و مسئولیت ایجاد فضای مطلوب برای تکثر.
    کلیدواژگان: کثرتگرایی رسانه ای، عصر دیجیتال، آزادی بیان، دموکراسی
  • علی احمدی، رمضان حسن زاده صفحات 19-47
    این پژوهش با هدف مقایسه هوش هیجانی در بین سردبیران رسانه های پایبند و غیر پایبند به قانون مطبوعات اجرا شده است. روش پژوهش پس رویدادی یا علی – مقایسه ای و جامعه آماری شامل سردبیران رسانه های مختلف دیداری (شامل خبرگزاری ها، پایگاه های اطلاع رسانی، روزنامه ها و مجلات) کشور است که از میان آنها 50 نفر در دو گروه پایبند (25 نفری) به روش نمونه گیری تصادفی ساده و گروه غیرپایبند (25 نفری) به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده اند. ابزار سنجش شامل مقیاس 90 سوالی هوش هیجانی بار - آن (1997) است. داده ها با استفاده از نرم افزار spss و در دو سطح توصیفی و تحلیلی (آزمون تی مستقل) مورد سنجش قرار گرفت و یافته ها نشان داد که در مجموع هوش هیجانی سردبیران غیرپایبند به قانون مطبوعات، پایینتر از سردبیران رسانه های پایبند به قانون مطبوعات است.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، سردبیران، قانون مطبوعات
  • مجید عباسی (اشلقی) *، رسول نوروزی فیروز صفحات 49-66
    حقوق بشر و رسانه دو مقوله ای هستند که ارتباط وثیقی با جهانی شدن دارند. هر دو هم محصول جهانی شدن و هم ابزارهایی برای بازتولید آن هستند. در این پژوهش تلاش شده است تا چگونگی بازیگری رسانه ها در توسعه هنجارهای حقوق بشری در عصر جهانی شدن تبیین شود. جهانی شدن با افزایش ارتباطات و وابستگی های متقابل و در نتیجه محدودکردن حاکمیت های ملی، نفوذپذیری جوامع و تلاش برای همسان سازی را میسر ساخته است. در این وضعیت بسیاری از مفاهیم در گستره جهانی تعریف می شوند؛ نظیر حقوق بشر که به حقوق مردم در برگیرنده تمام انسان های کره زمین ارتقا یافته است. از سویی دیگر کارکردهای خاص رسانه نظیر آموزش، افزایش آگاهی افراد، اطلاع رسانی به ملت ها و نهایتا جامعه جهانی سبب نهادینه شدن هنجارهای حقوق بشری در بخش قابل توجهی از جهان شده است.
    کلیدواژگان: هویت، حاکمیت، جهانی شدن، رسانه، حقوق بشر
  • احمد افروز *، ابوالفضل دانایی صفحات 67-78
    پژوهش های مختلف روانشناسی از آغاز تاکنون بیانگر وجود تفاوت های ارتباطی و درک معنای پیام بین زنان و مردان بوده است. برخی از زمینه های تفاوت عبارتند از: هوش و استعداد، رشد و قضاوت اخلاقی، جنسیت، عزت نفس، سبک های مقابله و سبک های ارتباطی. هدف از این پژوهش بررسی نقش جنسیت در درک معنای پیام در فرایند ارتباطات است. در بسیاری مواقع، تفاوت های آشکار و پنهان مشخصی در ارتباطات مردان و زنان وجود دارد. زنان نسبت به علائم کلامی و غیرکلامی حساسیت بیشتری دارند و برای آنها ارزش بیشتری قائلاند، در حالی که مردان برای برنامه ریزی های راهبردی و فعالیت بر اساس تصمیم- گیری ها ارزش بیشتری قائل شده و نسبت به آنها حساسیت بیشتری دارند. زنان بیشتر احتمال دارد که تاثیرات یک پیام بحث انگیز را تعدیل کنند و یا سوالاتی بپرسند تا یک گفتگو ادامه یابد. مردان در موقعیت- های تنشزا به تنهایی و انزوا پناه می برند و سعی میکنند که شدیدا کار کنند در حالی که زنان در این شرایط همراهی دوستانشان را طلب کرده و آشکارا نگرانی ها و احساساتشان را با آنان در میان میگذارند. زنان از لحاظ فهم و درک نشانه های غیرکلامی نیز دارای مزیت های مهمی هستند، در واقع آنها هم از نظر فرستادن و هم تعبیر و تفسیر این نشانه ها بهتر از مردان هستند. نخست، اینکه زنان بهتر میتوانند علائمی را در مورد احساسات و واکنش های خود از طریق بیانگرهای چهرهای، زبان بدن و دیگر قرینه های کلامی انتقال دهند. دوم اینکه آنها بهتر قادرند پیام های غیرکلامی دیگران را رمزگشایی کنند. این مهارت ها به آنها مزیت مهمی می دهد؛ چون آنها بهتر از مردان می توانند پیام های خود را بفرستند و بهتر می توانند پیام های غیرکلامی ارسال شده را درک کنند و این به آنها کمک می کند تا بهتر پیشبینی کنند که افراد چگونه عمل خواهند کرد. یک استثنای مهم بر این قاعده این است که زنان بیشتر از مردان تمایل دارند تا پیام های فریبنده را درست پنداشته و کمتر از مردان در تمیز دادن پیام های نادرست از درست موفق اند. همچنین نتایج نشان داده، که زنان در مقایسه با مردان سطوح بالاتری از همدلی را نشان میدهند.
    کلیدواژگان: جنسیت، درک پیام، ارتباطات
  • عباسعلی رهبر *، مهدیه رجبی صفحات 79-99
    بدون هیچ تردیدی بالاترین عنصری که در موجدیت هر جامعه دخالت اساسی دارد، هویت آن جامعه است. هویت به منزله ی شناسنامه و اعتبار یک ملت است. بی شک هویت جامعه ی ما پس از انقلاب اسلامی با حفظ مصادیقی از هویت ایرانی خود، که مبتنی بر هویت اسلامی بود، با هویت انقلابی نیز عجین شد. هویت جدیدی که حاصل از انقلاب اسلامی ایران بود، سبک و اسلوب خاص زندگی مبتنی بر جهان بینی توحیدی، شاخص ها و ارزش های متعالی و الگوهای هنجاری و رفتاری معتبری را به جامعه عرضه کرد که توانست دست استعارگران را از ایران اسلامی کوتاه کند. اما کسان پرتلاشی هستند که مایل نیستند این نظام با کلیت خودش، با روح اسلامی و هویت انقلابی خودش باقی بماند و درصدد ضربه زدن به هویت انقلابی جامعه ی ایرانی اسلامی هستند. بنابراین در این عرصه ی نفوذ همه جانبه، نمی توان توطئه ی عمیق عنادآمیز نظام استکبار را نادیده گرفت. لذا در این راستا تیپولوژی (گونه شناسی) هویتی با بهره گیری از دیدگاه آیت- ا...خامنه ای، به عنوان رهبر انقلاب و مفسر آموزه های انقلاب اسلامی، کمک شایانی به حفظ هویت ناب و اصیل اسلامی، ایرانی و انقلابی خواهد کرد. لذا هدف مقاله حاضر، تیپولوژی هویتی از منظر آیت ا...خامنه ای می باشد که سعی دارد با استفاده از روش تفسیری، گونه های هویتی را از منظر آیت ا...خامنه ای معرفی کرده و مورد بررسی قرار دهد.
    کلیدواژگان: تیپولوژی هویتی، هویت انقلابی، هویت اسلامی، هویت اسلامی- ایرانی
  • مهدی اصلان زاده * صفحات 101-130
    در واپسین سال های حیات انحلال سلسله ی قاجاریه، میل و خواست رضاخان، مطابق با آنچه کمال آتاترک در ترکیه ایجاد کرده بود، استقرار نظام جمهوری در ایران بود. این ایده در بطن خود، بالقوه حامل تنش، تضاد و مناقشه های بسیاری شد. از جمله مهمترین آنها، مواجه شدن با نارضایتی و خشم روحانیونی بود که پس از انقلاب مشروطه شاهد اعمال هجمه ها و تندروی های وکلای اقلیت رادیکال مجلس شورای ملی بودند. وکلای مذکور خواستار عدم دخالت روحانیون در امور کشور و به ویژه سیاست شده بودند. لذا ایده ی تغییر نظام حکومتی پادشاهی مشروطه به جمهوریت با رهنمودها و مخالفت های آیت الله سیدحسن مدرس راه به جایی نبرد. پس از این ناکامی، سعی بنیانگذار سلسله ی پهلوی بر آن بود که شخصیت های متنفذ سیاسی و نخبگان جامعه را حول محور برنامه هایی نظیر مدرنسازی، تمرکزگرایی، توسعه ی اجتماعی و اقتصادی، ایرانی سازی و ملی گرایی گرد آورد. واقعیت آن است که پانزده سال پس از تکوین انقلاب مشروطه مقارن با سال های 1285 تا 1300 شمسی دستاوردهای اصلی و الزامات مشروطه خواهی که وضع کنسطیطوسیون (قانون اساسی)، حاکمیت قانون، تاسیس پارلمان، آزادی، تحدید حدود قدرت و اختیارات شاه در چهارچوب قانون، تفکیک قوای مملکتی و غیره را شامل میشد از جانب رضاخان به طور کامل نادیده گرفته شده بود. آیا هرج و مرج و مسئله ی امنیت پس از انقلاب مشروطه بود که فوریت تکوین یک حکومت دموکراتیک را به تاخیر انداخت؟ همانطور که خواهیم دید محقق کردن اهداف رضاخان به هیچ وجه کار آسانی نبود، بر همین اساس اولین اولویت وی مبارزه با شکاف های اجتماعی بود که خود را در قالب جنبش های جدایی طلب و قدرت های قبیله ای نافرمان و سرکش نشان میداد که پذیرش نظم جدید، تمرکزگرایی و وحدت ملی ایران را بر نمی تابیدند. در حقیقت، قبیله گرایی و قدرت قبایل به زعم وی یکی از موانع عمده در جهت ایجاد یک دولت مدرن و متمرکز بود. در اولین سالهای سلطنت رضاشاه، انگلیسی ها و روس ها مخالفتی با این پروژه نشان ندادند، البته شانزده سال بعد (1320 ش) هر دو قدرت جهانی مذکور علیرغم وجود دشمنی های عمیق و ریشه دار، به واسطهی خطر مشترک از جانب کشورهای آلمان، ایتالیا و ترکیه، متفق القول شده، در اشغال نظامی ایران تردید نکرده و رضاشاه را از سلطنت خلع و از ایران تبعید کردند.
    کلیدواژگان: مشروطه خواهی، حاکمیت قانون، نو سازی، دولت مطلقه، شکاف اجتماعی
  • زهرا طاهری پور * صفحات 131-141
    این مقاله سیره و زندگی امام سجاد(ع) را با تاکید بر شیوه های ارتباطی میان فردی بررسی کرده و برای این منظور از اسناد و شواهد تاریخی و آثار بجای مانده از حضرت همچون صحیفه سجادیه بهره گرفته است. هدف پژوهش حاضر پاسخ به این سوال است که نحوه تعامل و ارتباط میان فردی حضرت با سایر افراد از قشرهای مختلف چگونه بوده است؟ با توجه به این که شرایط خاص سیاسی و اجتماعی، محدودیت ها و تهدید هایی را برای امام ایجاد کرده بود؛ به نحوی که برقراری ارتباط آزادانه به راحتی برای حضرت میسر نبود. این پژوهش توصیفی – تحلیلی و از نوع کاربردی به شمار آمده که به روش کتابخانه ای انجام شده است. نتایج حاصل نشان می دهد که امام با توجه به امکانات موجود از روش هایی همچون؛ توضیح دادن ، رفتارهای همراه با ملایمت ، احسان و نیکی در مقابل بدی و رفتار حمایتی بهره گرفتند. نتایج حاصل بخشی از روش های ارتباطی پیشوای چهارم را بازگو می کند که می تواند به عنوان الگویی کارآمد و موفق در جامعه امروز مورد توجه قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: امام سجاد(ع)، سیره، ارتباطات، ارتباطات میان فردی، ارتباطات دینی
  • غلامرضا لطیفی *، هوشنگ توکلی نیا صفحات 143-159
    شکل گیری عمده شهرهای اسلامی براساس فرهنگ وقف در کنار بازار و کاخ حکومتی با ایجاد مسجد جامع بعنوان عنصر وقفی ومذهبی است. گسترش سایر موقوفات از جمله مدرسه، مسافرخانه و .. و ایجاد سکونتگاه ها مسکونی پیرامون آن شهر اسلامی را شکل می دهد. وقف بعنوان نظامی فرهنگی- مذهبی در همه ادیان از دیر باز وجود داشته و اسلام بعنوان آخرین دین هویت عالی تر را به آن داده است. با توجه به حضور املاک اوقافی در هسته مرکزی شهرها و همچنین موقوفات بزرگ وکوچک در سطح محلات قدیمی شهر یا پیرامون آن، گذشت زمان فرسودگی را در آنها ایجاد خواهد کرد و برای بازسازی و حفظ هویت آنها نیازمند رویکرد های نوین مرمت شهری است. اما دور افتادگی قوانین شهری از فرهنگ وقف و عدم شناخت نهادها و مدیران شهری از وقف مشکلاتی را بین متولیان وقف و شهر ایجاد میکند که ناخواسته ابزار متعالی وقف را که فرصتی مغتنم است را به چالشی شهری بدل می سازد. روش تحقیق در این مقاله کتابخانه ای و اسنادی بوده و برای رسیدن به راهکار اجرایی به دنبال روش هایی در جهت ارتباط سازنده بین نهادهای شهری و متولیان وقف و همچنین ایجاد شیوه های نوین توسعه موقوفات می باشد.
    کلیدواژگان: فرهنگ وقف، شهرهای اسلامی، مرمت، بافت فرسوده، اوقافی
  • سید رضانقیب سادات *، فائزه کریمی مهر صفحات 161-182
    در دنیای امروز از کارکردهای رسانه، هدایت رفتار مخاطب بر مبنا یا مرزی اخلاقی یا غیراخلاقی است. رسانه ها با ارائه الگوهای رفتاری به مخاطبان، زمینه ساز رفتاری قانونمدار و انسانی، یا رفتاری ضد قانون، نابهنجار و غیراخلاقی هستند. یکی از کارکردهای اصلی رسانه ها، هدایت و راهنمایی مخاطبان در جهت تبعیت از الگوهای بهینه رفتار و عمل به قوانین، مقررات و هنجارهای جامعه است. از وجوه این هدایت ملاحظات اخلاقی است که رسانه با رعایت مرزهای اخلاقی، به ارائه این نوع از الگوهای رفتاری می- پردازد. در این مقاله با توجه به پژوهشی که با محوریت این موضوع صورت گرفته است به الزامات اخلاقی تولید برنامه های تلویزیونی سلامت محور خواهیم پرداخت. چارچوب نظری مورد تاکید با توجه به میزان ارتباط با موضوع انتخاب شده است. لذا از نظریات برندسازی و رسانه بهره خواهیم گرفت. پژوهش حاضر باهدف شناخت الزامات اخلاقی در برندسازی برنامه های تلویزیونی سلامت محور انجام شده است. کارشناسان رسانه ملی و کارشناسان رشته ارتباطات اجتماعی، جامعه آماری موردمطالعه بوده اند. با توجه به اینکه روش مورد تاکید روش پیمایش و تکنیک مورداستفاده پرسشنامه بوده است؛ روش نمونه گیری نیز تلفیقی- ترکیبی بوده که با دو تکنیک چندمرحله ای و سهمیه ای اجرا شده است. حاصل نشان داد که اگرچه برند یا نشان با تکیه بر جاذبه های مختلف مورد تاکید قرار میگیرد - که این امر معطوف به فرد، صحنه، عوامل تولید، آرم یا زمان باشد- با این وصف در این برندسازی نباید حریمهای اخلاقی جامعه در تولید برنامه های تلویزیونی سلامت محور شکسته شود؛ و از هر تمهیدی برای تولید برنامه های تلویزیونی سلامت محور بهره جست. دیدگاه افراد موردمطالعه مبنی بر احترام به قانون، هنجارها، عرف، اقوام، ادیان و نژادهای مختلف و خط قرمزها، در عین حفظ حریم خصوصی افراد و همچنین عدم نمایش تبلیغات گمراه کننده و فساد و جاذبه های غیراخلاقی برای مخاطبان است.
    کلیدواژگان: اخلاق، رسانه، برندسازی، برنامه های سلامت محور، برنامه های تلویزیونی
|
  • Roya Motamed Nejad * Pages 7-18
    La liberté et le pluralisme des medias en tant que corollaires indispensables du droit a la liberté d’expression, revêtent une importance cardinale pour la démocratie. Or la révolution numérique a eu un impact considérable sur le fonctionnement du secteur des medias et sur le pluralisme des medias. Des avancées qui suscitent d’une part des espoirs, puisque l’on peut désormais accéder a une multitude d’informations et de contenus en provenance de sources diverses, mais aussi d’autre part des préoccupations concernant le pluralisme des medias. Conformément a leurs obligations positives en matière des droits de l’homme, ce sont les Etats qui doivent jouer un rôle de premier plan dans la promotion d’un environnement propice au pluralisme des medias. Soutenir par ailleurs les recherches universitaires dans le domaine des concentrations des medias et du pluralisme, notamment en ce qui concerne l’impact des nouvelles technologies, ne pourrait que les aider dans cette voie.
    Keywords: Medias, Pluralisme, Etat, Transnationale des medias, Journalisme de qualité, Medias en ligne
  • Ali Ahmadi, Ramazan Hasanzadeh Pages 19-47
    Cette recherche a été réalisée dans le but de comparer l'intelligence émotionnelle des éditeurs de médias attachés et non-attachés à la loi la presse. La méthode de recherche utilisée est causale-comparative, et la population statistique comprend des éditeurs de divers journaux visuels (tels que agences de presse, journaux et magazines) dont 50 personnes sont réparties en deux groupes. Au premier groupe (25 personnes qui sont attachées à la loi de la presse), on opte pour la méthode d'échantillonnage aléatoire simple et au deuxième groupe (25 personnes qui sont nonattachées à la loi de la presse) on opte pour la méthode d'échantillonnage disponible. L’outil de mesure consiste en l’échelle à 90 items du Questionnaire sur l’intelligence émotionnelle (1997). Les données ont été analysées à l'aide d'un logiciel descriptif et analytique (test t indépendant) à l'aide du logiciel SPSS. Les résultats ont montré que l'intelligence émotionnelle des rédacteurs non-attachés à la loi de la presse est inférieure à celle des rédacteurs des rédacteurs attachés à la loi de la presse.
    Keywords: intelligence émotionnelle, rédacteurs, loi de la presse
  • Majid Abbasi *, Rasool Nourozi Far Pages 49-66
    Les droits de l'homme et ceux des médias sont deux questions qui, les uns avec les autres, ont des rapports solides avec la mondialisation. Les deux sont le produit de la mondialisation et ce sont également des outils pour sa reproduction. Cette recherche tente d'expliquer l'influence des médias sur l'élaboration et le développement des normes relatives aux droits de l'homme à l'ère de la mondialisation. La mondialisation, avec des communications et des interdépendances croissantes, ont donc limité la souveraineté nationale et ont fourni une plate-forme pour la diffusion des normes relatives aux droits de l'homme. Dans cette situation, de nombreux concepts tels que les droits de l'homme sont définis d’une manière globale. D'autre part, des fonctions spécifiques aux médias, telles que l'éducation, l’augmentation de la conscience des individus, le fait d’informer les nations et, finalement, de la communauté mondiale ont causé l'institutionnalisation des normes relatives aux droits de l'homme aux nombreuses régions du monde.
    Keywords: identité, souveraineté nationale, droits de l'homme, mondialisation, médias
  • Ahmad Afrooz *, Abolfazl Danaei Pages 67-78
    Different researches of psychology from the beginning indicate the existence of communication differences and understanding of the message between men and women. Some of the areas of difference are intelligence and talent, growth and moral judgment, gender, self-esteem, coping styles, and communication styles. The purpose of this study was to examine the role of gender in understanding the meaning of the message in the communication process. In many cases, there are clear and obvious differences in the relationship between men and women. Women are more sensitive and verbal than verbal and nonverbal symptoms, while men are more valued and more sensitive to strategic decisions and activities based on decision-making. Women are more likely to modify the effects of a controversial message or ask questions to continue a conversation. Men tend to shelter in solitary confinement and isolation and try to work hard, while women in this situation seek companionship and openly share their concerns and feelings with them. Make it. Women also have important advantages in terms of understanding and understanding nonverbal signs, in fact, they are better than men in terms of sending and interpreting these indications. First, women can better transmit symptoms of their feelings and reactions through their facial expressions, body language, and other verbal symbols. Second, they are better able to decrypt non-verbal messages. These skills give them an important advantage because they can send their messages better than men and can better understand the nonverbal messages they send, which helps them to get better. Anticipate how people will act. An important exception to this rule is that women tend to be more inclined than men to conceive of deceptive messages and to be less successful than men in distinguishing false messages from the correct one. The results also show that women show higher levels of empathy than men.
    Keywords: gender, message comprehension, communication
  • Abbas Ali Rahbar *, Mahdieh rajabi Pages 79-99
    Without any doubt the highest element involved in the existence of any society is identity of that society. Identity is the birth certificate and credibility of a nation. Undoubtedly, the identity of our society after the Islamic Revolution, with the preservation of some examples of Iranian identity, based on the Islamic identity, was also blended with revolutionary identity. A new identity derived from the Islamic Revolution of Iran, presented the particular style and life based on monotheistic worldview, transcendental indices and values, and normative and behavioral patterns that could cut short the hands of colonialists from Islamic Iran. But they are busy and hard-working people who do not want the system to remain with its totality, with its Islamic spirit and its revolutionary identity, and seek to undermine the revolutionary identity of the Islamic intellectual community. Therefore, in this area of full influence, one cannot ignore the deep - seated conspiracy of the system of arrogance. In this regard, identity typology, using the viewpoint of Ayatollah Khamenei, as the leader of the revolution and interpreter of the teachings of the Islamic Revolution, will help to preserve the pure and authentic Islamic, Iranian and revolutionary identity. Therefore, the aim of this paper is identity typology from the perspective of Ayatollah Khamenei, who attempts to identify identities from the viewpoint of Ayatollah Khamenei using the interpretive method.
    Keywords: Identity typology, Revolutionary identity, Islamic identity, Iranian Islamic identity
  • Mehdi Aslanzadeh * Pages 101-130
    In this paper we will survey that the first element of renovation in the last years of Qajar dynasty’s dissolution -according to Reza Khan’s desire and will power- and in accordance with what Kemal Ataturk had established before in Turkey, was establishing a republic regime in Iran. This idea intrinsically and potentially caused many contradictions, conflicts, and tensions. To mention the most important one, the regime confronted with dissatisfaction and anger of clerics who after the constitutional revolution had observed attacks and radical action of “the minority of advocates in parliament. Also, they had observed the revolution experience of Turkey in objective and tangible way. So the idea of changing governmental system to republic system with guidance and oppositions of Ayatollah Seyed Hassan Moddares completely failed. After this defeat, the mere effort of the founder of Pahlavi dynasty was to assemble the influential political personalities and elites around the programs like modernization, centralization, political and social developments, iranisation and nationalization. The fact is that fifteen years after the creation of constitutional revolution concurrent with solar years between 1282 to 1300, fundamental accomplishments and constitutional requirements which included Constitutional Law, rule of law, establishment of parliament, freedom, the threat of limiting king’s power and authorities in the framework of the act of law, separating the powers of governments, and other factors all was ignored completely by Reza Khan. Did anarchy, insecurity, and the security issue after the constitutional revolution caused the delay of the urgency of creating a democratic system? As we shall consider it later, fulfilling Reza Khan’s goals was totally very difficult. On the basis of this his first priority was opposing against social division which embody themselves in the form of unruly and disobedient dissociation movements and tribal power which deny to accept the new order, centralization, and national unity. In fact in his opinion tribalism and tribal power was a main impediment to establish a modern and central government. In the first years of Reza Khan’s reign, English and Russian government did not show any opposition to this project. Although sixteen years later in 1320 solar year, both two of the mentioned world power despite their deep-rooted hostility, and due to the common threat from Germany, Italy, and Ottoman Empire allied together and did not hesitate for military occupation and dismissal of Reza Khan from monarchy and exile.
    Keywords: Press, Modernization, Constitutionalism, Reza Shah, Authoritarian policies
  • Zahra Taheripour * Pages 131-141
    Cet article examine la vie de l'imam Sadjad en mettant l'accent sur ses pratiques de relations interpersonnelles et pour cela l’auteur de l’article recourt aux documents historiques et aux œuvres de l’Imam Sad telles que Sahifeh Sadjadieh. Le but de cette recherche est de répondre à la question de savoir quelle est la relation interpersonnelle d’Imam avec les autres personnes issues de milieux différents ? Étant donné que les conditions politiques et sociales particulières avaient créées des restrictions et des menaces, de telle sorte qu'une relation libre ne pouvait pas être facilement rendue possible pour l'imam. Cette recherche est descriptive-analytique de type pratique, réalisée par la méthodologie documentaire. Les résultats montrent que l'Imam, dans les mesures du possible, a tiré profit des procédés tels que l’explication, les conduites délicates et agréables, les actes charitables et bienfaits contre le mal qu’il recevait. Les résultats obtenus reflètent, une partie des relations interpersonnelles du quatrième Imam qui peut être considérée comme un modèle efficace et performant dans la société actuelle.
    Keywords: Imam Sadjad, sîra, Communications, relations interpersonnelles, relations religieuse
  • Gholamreza Latifi *, Hoshang Tavakolinia Pages 143-159
    The formation of major Islamic cities based on the waqf culture along the market and the palace of government by creating a comprehensive mosque as a waqf and religious element. The development of other endowments, including the school, the inn, and the formation of residential settlements around that Islamic city. Endowment as a cultural-religious system has long existed in all religions, and Islam has given it a superior identity as the last religion. Considering the presence of real estate in the core of cities as well as large and small endowments in or around the old neighborhoods of the city, the passing of the time will create a burnout, and modern urban renewal approaches will be needed to rebuild and maintain their identity. But the abandonment of urban laws from the culture of endowment and lack of knowledge of the institutions and city administrators of the endowment creates problems between the waqf and city administrators who unwittingly transform the waqf instrument, which is an opportunity, into a urban challenge. The research methodology in this paper is librarial and documentary and seeks to find ways to build a constructive relationship between urban institutions and endowment administrators, as well as creating new ways of developing endowments.
    Keywords: Endowment culture, culture, formation of Islamic cities, worn-out fabrics, development
  • Seyed Reza Naghibulsadat *, Faezeh Karimi Mehr Pages 161-182
    Dans le monde actuel, les fonctions des médias consistent à guider le comportement du public en se basant sur les frontières morales ou immorales. Les médias fournissent aux spectateurs des modèles de comportement, qui peuvent créer un comportement respectueux envers la loi et humain ou un comportement contre la loi, ou anormal. L'une des fonctions principales des médias est de guider et d’orienter le public afin de suivre les modèles de comportement et de pratique optimale en matière de lois, de réglementations et de normes de la société. Dans cet article, en mettant l'accent sur ce sujet, nous aborderons les exigences éthiques de la production de programmes télévisés axés sur la santé. Le cadre théorique est souligné en fonction de la pertinence du sujet. Par conséquent, nous recourrons aux théories de la production de la marque et de celle des médias. La présente étude vise à comprendre les exigences éthiques en matière de la production de la marque des programmes télévisés sur la santé. La méthode de recherche utilisée est l’application de la technique de questionnaire ; la méthode d'échantillonnage est aussi la combinaison des techniques à plusieurs degrés et quotas. Les résultats ont montré que, même si la marque ou le signe s’appuient sur différentes attractions – dont cela fait référence à l’individu, à la scène, aux facteurs de production, au logo ou au temps - la stratégie de la marque en produisant des programmes télévisés sur la santé ne doit pas ni dépasser les limites morales de la société; ni utiliser tous les moyens afin de produire tels programmes. Les points de vue des personnes étudiées prennent en compte le respect de la loi, les normes, les coutumes, les ethnies, les religions et les races différentes et en même temps respectent la ligne rouge des individus en protégeant leur vie privée et en évitant les publicités mensongères, la corruption et l’attirance qui sont contraires à l’éthique pour les téléspectateurs.
    Keywords: Ethiques de production de la marque, les programmes télévisés, la santé