فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی‌ام شماره 2 (اردیبهشت 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفورا هادیان، شیدا جبل عاملی* صفحات 86-96
    پیش زمینه و هدف
    با توجه به شیوع بالای مشکلات خواب و فشارهای روانشناختی در دانشجویان، هدف این پژوهش بررسی اثربخشی درمان متمرکز بر شفقت بر نشخوار فکری دانشجویان دارای اختلال خواب بود.
    مواد و روش کار
    روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی همراه با گروه کنترل و مراحل پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری این پژوهش همه دانشجویان دانشگاه پیام نور قهدریجان در سال تحصیلی 97- 1396 بود که از میان آن ها 30 نفر از دانشجویان دارای اختلال خواب به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند (15 نفر برای هر گروه). گروه آزمایش طی 8 جلسه 90 دقیقه ای تحت درمان گروهی متمرکز بر شفقت قرار گرفت اما به گروه کنترل هیچ درمانی ارائه نشد. پرسشنامه های نشخوار فکری و اختلال خواب در مراحل پیش آزمون و پس آزمون توسط هر دو گروه تکمیل شد. داده های به دست آمده با SPSS -16 و روش تحلیل کوواریانس چند متغیره(مانکوا) تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس چند متغیره نشان داد که در مرحله پس آزمون، بین نشخوار فکری گروه آزمایش و کنترل تفاوت معناداری وجود دارد (003/0=P). علاوه بر این، درمان بر زیرمقیاس های نشخوار فکری (حواس پرتی، تامل، خودخوری) نیز تاثیر داشته و باعث بهبود آن ها شده است (05/0>P).
    بحث و نتیجه گیری
    طبق نتایج پژوهش حاضر، درمان متمرکز بر شفقت می تواند بر نشخوار فکری دانشجویان دارای اختلال خواب موثر باشد.
    کلیدواژگان: درمان متمرکز بر شفقت، نشخوار فکری، دانشجویان، اختلال خواب
  • سحر احسانی، رضا رستمی*، فاطمه دهقانی آرانی، جواد حاتمی، اسدالله رجب صفحات 97-105
    پیش زمینه و هدف
    حافظه ی کلامی به حافظه ی مربوط به کلمات و دیگر انتزاع های مربوط به زبان اشاره دارد. این پژوهش باهدف بررسی تاثیر بیماری دیابت نوع 1 بر حافظه یکلامیبا در نظر گرفتن نقش تعدیل گری نشخوار فکری در بین نوجوانان انجام شد.
    مواد و روش کار
    40 نفر نوجوان مبتلا به دیابت با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس از بین اعضای انجمن دیابت ایران انتخاب شدند، همچنین با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی 40 نفر دانش آموز از بین مدارس منطقه 2 تهران به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند پس از گردآوری پرسشنامه نشخوار فکری افراد به وسیله ی آزمون حافظه شنوایی کلامی ری برای ارزیابی حافظه ی کلامی مورد آزمون قرار گرفتند. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس چندگانه مورد تجزیه تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تفاوت معنی داری در بین دو گروه نشان دادند (p>0.001)؛ بنابراین عملکرد افراد مبتلا به دیابت در حافظه ی کلامی ضعیف تر از افراد سالم است. همچنین افرادی که نشخوار فکری بالاتری داشتند عملکرد ضعیف تری در آزمون حافظه شنوایی کلامی ری به دست آوردند (p>0.001).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند دیابت نوع یک باعث کاهش عملکرد حافظه ی کلامی می شود؛ همچنین نشخوار فکری بر عملکرد حافظه ی کلامی موثر است اما با توجه به این که نشخوار فکری و بیماری دیابت نوع 1 هرکدام بر فاکتورهای متفاوتی از حافظه ی کلامی تاثیر می گذارند نشخوار فکری نقش تعدیل گری ایفا نمی کند.
    کلیدواژگان: حافظه کلامی، دیابت نوع یک، نشخوار فکری
  • لادن واقف*، شورش قیصری، مجتبی زاهدی صفحات 106-115
    پیش زمینه و هدف
    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی اثربخشی تحریک الکتریکی فرا جمجمه ای با جریان متناوب، بر توجه دانش آموزان دارای اختلال یادگیری خاص است.
    مواد و روش کار
    20 دانش آموز مقطع ابتدایی دارای اختلال یادگیری خاص به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب گردیدند و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل (10 نفر در هر گروه) تقسیم شدند. ابتدا توجه انتخابی آزمودنی ها با کمک آزمون استروپ ارزیابی گردید. سپس در گروه آزمایش، بر اساس سیستم 20-10 دو الکترود آند به طور هم زمان در نواحی F3 و P3 و الکترود کاتد در ناحیه FP2 روی سر قرار داده شدند و جریان الکتریکی با فرکانس 10 هرتز (موج آلفا)، شدت 1 میلی آمپر و مدت 20 دقیقه ارائه گردید. پروتکل مشابهی برای گروه کنترل استفاده شد با این تفاوت که فقط 30 ثانیه تحریک دریافت کردند. در پایان مجددا آزمون استروپ گرفته شد. داده ها با استفاده از روش کوواریانس چندمتغیره تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که تحریک الکتریکی فراجمجمه ای با موج آلفا توانست بر دقت و زمان واکنش دانش آموزان دارای اختلال یادگیری خاص تاثیر مثبت و معنی داری (p<.0/05) بگذارد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج حاصل حاکی از آن است که تحریک الکتریکی با موج آلفا در ناحیه F3-P3 افراد دارای اختلال یادگیری می تواند بر روی بهبود توجه آن ها اثربخش باشد و کارکردهای توجهی آن ها را بهبود ببخشد. لذا می توان از این روش به عنوان یک روش غیر دارویی، برای بهبود کارکردهای توجهی این افراد استفاده نمود.
    کلیدواژگان: اختلال یادگیری خاص، تحریک الکتریکی فراجمجمه ای با جریان متناوب (tACS)، توجه
  • سمانه کوزه گران، بی بی فاطمه شخص امام پور، الهه الهیاری، سید محمد حسینیان، امیر صابرتنها* صفحات 116-121
    پیش زمینه و هدف
    هدف ما در این مطالعه مقایسه دو مانور فشردن عضله تراپزیوس و مانور بالا کشیدن فک تحتانی برای ارزیابی شرایط مناسب برای جاگذاری ماسک حنجره ای است.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 138بیمار با کلاس بیهوشی 1 و 2 کاندید جراحی الکتیو شکستگی ساق به صورت تصادفی در یکی از دو گروه مانور فشردن عضله تراپزیوس و مانور بالا کشیدن فک تحتانی قرار گرفتند. در هر دو گروه القای بیهوشی با داروهای میدازولام، فنتانیل و پروپوفول انجام شد. پس از القای بیهوشی بسته به نوع گروه، از یک دقیقه بعد از بیهوشی با فواصل هر 20 ثانیه مانور انجام می شد تا زمانی که بیمار هیچ پاسخ حرکتی به مانور نشان نمی داد، در این زمان ماسک حنجره ای برای بیمار تعبیه می شد. لارنگوسپاسم، سرفه، عق زدن، توقف تنفس، اشباع اکسیژن کم تر از 90 درصد و حرکات هدفمند در حین جاگذاری ماسک حنجره ای و تا یک دقیقه بعدازآن به عنوان تلاش ناموفق در جاگذاری ماسک حنجره ای در نظر گرفته شد. فشارخون، ضربان قلب، زمان جاگذاری ماسک حنجره ای و فراوانی جاگذاری موفق در دو گروه با هم مقایسه شد.
    یافته ها
    درصد فراوانی جاگذاری موفق ماسک حنجره ای در گروه فشردن عضله تراپزیوس (94.2 درصد) و بالاکشیدن فک تحتانی (98.6 درصد) تفاوت معناداری نداشت (18/0=p) درحالی که میانگین زمان مناسب برای جاگذاری ماسک حنجره ای در گروه فشردن عضله تراپزیوس به طور معناداری بیشتر از بیماران گروه مانور بالاکشیدن فک تحتانی بوده است (0.001>p). علائم حیاتی (فشارخون و ضربان قلب) بیماران دو گروه بعد از قرار دادن ماسک حنجره ای تفاوتی نداشت (0.05<p).
    بحث و نتیجه گیری
    مانور بالا کشیدن فک تحتانی و فشردن عضله تراپزیوس هیچ کدام ازنظر پیش بینی احتمال موفقیت در کارگذاری ماسک حنجره -ای بر دیگری برتری ندارد ولی زمان مناسب برای کارگذاری ماسک حنجره ای در گروه فشردن عضله تراپزیوس طولانی تر است بنابراین به نظر می رسد استفاده از مانور بالا کشیدن فک با توجه به نیاز به زمان کم تر جهت پیش بینی کارگذاری موفق ماسک حنجره ای روش مناسب تری برای پیش بینی عمق بیهوشی لازم برای این منظور باشد.
    کلیدواژگان: فشردن عضله تراپزیوس، بالاکشیدن فک تحتانی، جاگذاری ماسک حنجره ای
  • بهزاد ناظم رعایا*، پرویز کاشفی، سارا خسروی صفحات 122-130
    پیش زمینه و هدف
    استفاده از مدل های امتیازبندی مختلف جهت ارزیابی کیفیت عملکردی مراقبت های ویژه (ICU)، پیش بینی هزینه های مراقبت های ویژه و تجهیزات لازم جهت بیمار انجام می گیرد. سیستم های مختلفی تاکنون معرفی شده اند که مزایا و معایبی نسبت به هم دارند. در مطالعه حاضر به مقایسه Simplified Acute Physiology Score-III(SAPS-III) و Mortality Probability Model-III(MPM-III) پرداخته شد.
    مواد و روش کار
    مطالعه مقطعی حاضر، بر روی 240 بیمار که به علل غیرتروما بستری شده در ICU بیمارستان الزهرا (س) در سال 95-1394 انجام گرفت. اطلاعات بیماران شامل مشخصات دموگرافیک، میانگین فشار سیستولی، دیاستولی و شریانی، نبض، تعداد تنفس، تب، GCS، شمارش لکوسیتی، هماتوکریت، بیلیروبین، کراتینین، آنالیز گاز شریانی و وجود بیماری زمینه ای از پرونده بیمار جهت محاسبه MPM-III و SAPS-III استخراج و مقایسه شد.
    یافته ها
    مطالعه حاضر بر روی 240 بیمار غیرترومایی انجام گرفت. قدرت تشخیص (discrimination) تست MPM-III در نقطه برش 17/0 برابر با 83/0(898/0-765/0:CI95%، 001/0P<)، حساسیت و اختصاصیت این تست در پیش بینی مرگ و میر به ترتیب 82 درصد و 73 درصد می باشد. در بیماران غیرترومایی بر اساس سیستم امتیازبندی SAPS-III قدرت تشخیص (discrimination) در نقطه برش 5/48 برابر با 78/0(001/0P<،84/0-72/95:0%CI)، حساسیت 83 درصد و اختصاصیت 70 درصد به دست آمد. مدت زمان بستری در ICU (002/0 و 028/0P=) و مدت زمان انتوباسیون (001/0>و 001/0P=) ارتباط مستقیمی با مرگ و میر در هر دو سیستم امتیازبندی داشت اما کل مدت بستری (002/0P=) فقط در SAPS-III معنادار شد.
    بحث و نتیجه گیری
    مقایسه دو سیستم امتیازبندی SAPS-III و MPM-III در بیماران غیرترومایی، قدرت تشخیصی بالاتری را برای MPM-III نشان داد. همچنین بررسی ها نشان داد که مرگ و میر در سیستم امتیازبندی MPM-III به مدت زمان بستری در ICU و انتوباسیون بستگی دارد درحالی که در سیستم SAPS-III علاوه بر موارد فوق کل مدت زمان بستری نیز موثر بود.
    کلیدواژگان: بخش مراقبت های ویژه، Simplified Acute Physiology Score-III، Mortality Probability Model-III، مرگ و میر
  • فاطمه کشاورزی* صفحات 130-139
    پیش زمینه و هدف
    بررسی کاریوتیپ در موارد متعددی به عنوان اولین گام در تشخیص اختلالات ژنتیکی می باشد. هدف از تحقیق حاضر بررسی کاریوتیپ تعدادی از افراد با موارد متعددی از احتمال یک اختلال ژنتیکی است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی - مقطعی می باشد. پس از اخذ مجوزهای لازم و رضایت نامه ی کتبی از والدین افراد مبتلا به عقب ماندگی ذهنی و خود افراد با مشکلات ناباروری و مبتلا به سرطان، نمونه گیری به عمل آمد. از دویست فرد با سابقه سقط مکرر و ناباروری شامل 124 زن و 76 مرد،40 فرد مبتلا به انواع سرطان ها به همراه 180 فرد مبتلا به عقب ماندگی ذهنی، نمونه خون اخذ شد و سپس به روش سیتوژنتیک کاریوتیپ این افراد تعیین شد.
    یافته ها
    از 180 نفر مبتلا به عقب ماندگی ذهنی (6/6درصد)12 نفر ناقل یک اختلال کروموزومی (8 نفر اختلال ساختاری و 4 نفر سندرم x شکننده) و (4/92درصد)172 نفر دارای کاریوتیپ سالم بودند. همچنین از 200 فرد مبتلا به اختلال ناباروری و سقط جنین 138(69درصد) نفر کاریوتیپ سالم و 62 (31درصد) نفر دارای یکی از نقایص کروموزومی بودند. در میان 40 بیمار مبتلا به سرطان تنها در 2 مورد (0.8درصد) جابجایی کروموزومی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    73 تغییر کروموزومی (62 در ناباروری، 8 در عقب ماندگی ذهنی، 2 در سرطان و 1 اختلال ساختاری شکنندگی X) در کاریوتیپ 420 نفر مشاهده شد. این نتیجه لزوم انجام کاریوتایپ را با بیشترین اهمیت در مشکلات ناباروری و سقط جنین نشان می دهد در ارتباط با عقب ماندگی ذهنی و سرطان لزوم تحقیقات بیشتر است.
    کلیدواژگان: سقط جنین، ناباروری، کاریوتیپ، سرطان، عقب ماندگی ذهنی
  • مهران علی پور، فیروزه سپهریان آذر، اسماعیل سلیمانی، فریبرز مکاریان* صفحات 140-154
    پیش زمینه و هدف
    سرطان پستان می تواند باعث سطوح متفاوتی از اضطراب شده و تحت تاثیر سبک زندگی افراد قرار گیرد. هدف پژوهش مقایسه اثربخشی درمان پذیرش و تعهد و آموزش تقویت مقابله زوجی بر اضطراب سلامتی و سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت زنان مبتلا به سرطان پستان بود.
    مواد و روش کار
    این پژوهش یک طرح نیمه آزمایشی با پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری 3 ماهه همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری را تمامی بیماران زن مبتلا به سرطان پستان که در سال 1396 به بیمارستان سیدالشهدا اصفهان مراجعه نمودند تشکیل داده که از میان آن ها 45 نفر از داوطلبین به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل گمارش شدند. گروه های آزمایش 9 نشست 90 دقیقه ای تحت درمان قرار گرفتند. داده ها با پرسشنامه های اضطراب سلامتی سالکووسکیس و همکاران (2002) و سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت والکر و همکاران (1987) گردآوری شد و با روش تحلیل وارریانس اندازه های مکرر مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین گروه های درمان پذیرش و تعهد و آموزش تقویت مقابله زوجی با گروه کنترل در اضطراب سلامتی و سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت تفاوت معناداری وجود دارد (000/0 p= و 002/0p=) و درمان پذیرش و تعهد اثرات بیشتری را بر متغیرهایی مانند مسئولیت پذیری در قبال سلامتی داشته است (05/0p<).
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس یافته ها، می توان مداخلات صورت گرفته را به عنوان راهبردهایی موثر جهت کاهش علائم اضطراب سلامتی و نیز بهبود شاخص های روان شناختی سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت زنان مبتلا به سرطان پستان پذیرفت.
    کلیدواژگان: درمان پذیرش و تعهد، آموزش تقویت مقابله زوجی، اضطراب سلامتی، سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت، سرطان پستان
  • فرید قاضی زاده، مهران نوروزی، ساسان حجازی، لیلا صالحی* صفحات 155-162
    پیش زمینه و هدف
    اختلال عملکرد ریوی در بیماران تالاسمی ماژور به صورت بیماری رستریکتیو و ابستراکتیو می باشد. اختلال عملکرد ریوی با افزایش سن و میزان اضافه بار آهن شدیدتر می شود. هدف از این مطالعه بررسی کارآیی اسپیرومتری در تشخیص رسوب آهن در ریه بیماران مبتلا به تالاسمی می باشد.
    مواد و روش کار
    مطالعه به صورت مقطعی (توصیفی- تحلیلی) و برای بررسی تغییرات اسپیرومتری و ارتباط آن با ذخایر آهن در بیماران مبتلا به بتا تالاسمی ماژور انجام شد. معاینه فیزیکی کامل، CBC٬MRI T2* قلب، و اندازه گیری سطح فریتین سرم انجام شد. اسپیرومتری دومرحله ای نیز 2 هفته بعد از تزریق خون انجام شد
    یافته ها
    این مطالعه با 31 بیمار انجام شد. تغییرات اسپیرومتری در 10 نفر (32.3%) نرمال و 21 نفر (8/67%) غیرنرمال بود. میانگین سطح فریتین در بیماران با اسپیرومتری نرمال و غیرنرمال تفاوت معناداری نداشت. از 17 بیماری که MRI T2*قلب غیرنرمال داشتند، 15 بیمار اسپیرومتری غیرنرمال و 2 بیمار اسپیرومتری نرمال داشتند (007/0= P).
    بحث و نتیجه گیری
    بین MRI T2* قلب بیماران و تغییرات اسپیرومتری ارتباط معناداری وجود دارد. تغییرات اسپیرومتری همانند MRI T2* قلب می تواند جهت بررسی وضعیت اضافه بار آهن بیماران تالاسمی مورداستفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: فریتین، اسپیرومتری، قلب MRI T2*، تالاسمی ماژور
|
  • Safoura Hadian, Sheida Jabalameli* Pages 86-96
    Background & Aims
    According to the high prevalence of sleep disorders and psychological problems in students, the purpose of this research was to study the effectiveness of Copassion-Focused Therapy (CFT) on rumination of the students with sleep disorders.
    Materials & Methods
    The research method was semi-experimental with pre-test and post-test design with control group.The statistical population of this study was students with sleep disorders in Payame noor university of Ghahderijan in 2017-2018. The sample consisted of 30 students from this population that were selected by available sampling method and were randomly assigned to two experimental and control groups (15 individuals for each group).Participants in the experimental group participated in 8weekly sessions, 90 minutes of CFT, while the control group did not receive any interventions. Both of the groups completed Rumination Questionnaire (Nolen- Hokesema, 1991) in pre-test and post–test. Data were analyzed using multivariate covariance analysis using SPSS-16 software.
    Results
    The results of multivariate covariance analysis indicated a significant difference between the two groups (experiment and control) in all research variables of Rumination)p=0/003).Furthermore, this intervention affected and improved the components of rumination (Distraction, Reflection, and Brooding))p>0/05).
    Conclusion
    According to the findings of this study the CFT can be effective on rumination of the students with sleep disorder.
    Keywords: Compassion- Focused Therapy (CFT), Rumination, Students, Sleep Disorder
  • Sahar Ehsani, Reza Rostami*, Fatemeh Dehghani Arani, Javad Hatami, Asadollah Rajab Pages 97-105
    Background & Aims
    Verbal memory refers to the memory of words and other abstractions related to language. The purpose of this study was to determine the effect of diabetes mellitus type 1 on verbal memory considering the moderation role of rumination in adolescents.
    Materials & Methods
    Using a suitable sampling method, 40 adolescents with diabetes type 1 were selected from members of the Iranian Association for Diabetes. Also, using random sampling method, 40 students from Tehran area 2 were selected as control group. After collecting the rumination questionnaire, subjects were tested by verbal auditory test for verbal memory evaluation. Multiple variance analysis was used to analyze the data.
    Results
    There was a significant difference between two groups (p> 0.001). Therefore, the performance of subjects with diabetes type 1 was weaker than normal subjects in verbal memory. Also, subjects with higher rumination scores showed a weaker performance in verbal auditory test (p> 0.001).
    Conclusion
    The results showed that diabetes type 1 causes a decrease in verbal memory function; also, rumination affects the verbal memory function. It should be noted that rumination and diabetes type 1 affect different factors of verbal memory, so rumination does not play a moderating role.
    Keywords: verbal memory, diabetes type 1, rumination
  • Ladan Vaghef*, Shoresh Ghaisary, Mojtaba Zahedi Pages 106-115
    Background & Aims
    This main aim of this study is to investigate the effectiveness of Transcranial Alternating Current Stimulation (tACS) on attention in students with specific learning disorder.
    Materials & Methods
    Twenty students of elementary school with specific learning disorders were selected through purposive sampling method and randomly divided into two groups, the experimental and control groups (10 in each group). At first, the subjects' selective attention was evaluated by Stroop task. Then in the experimental group two anodal electrodes were simultaneously placed over the F3 and P3, whilst cathedral electrode was placed over the FP2, the according to the International 10/20 system.
    An alternative electrical current at 10 Hz (Alpha wave) was delivered at 1 mA intensity for 20 min.
    The same protocol was used for the control group, except that they received stimulation for only 30 s. At the end, the Stroop test was again administrated. Data were analyzed using multivariate covariance method.
    Results
    The findings showed that alpha-wave-induced Transcranial Stimulation could have a positive and significant effect on the accuracy and response time of students with specific learning disorder.
    Conclusion
    The results of this study indicated that Transcranial Stimulation with alpha wave in the F3-P3 region of students with learning disorder can be effective in improving their attention and improve their careful function. Therefore, this method can be used as a non-pharmacological method to improve the function of these individuals.
    Keywords: Specific learning disorder, Transcranial Alternating Current Stimulation (tACS), attention
  • Samaneh Kouzegaran, Bibi Fatemeh Shakhsemampoor, Elaheh Allahyari, Seyyed Mohammad Hoseinian, Amir Sabertanha* Pages 116-121
    Background & Aims
    The aim of this study was to compare trapezius squeezing and jaw thrust to evaluate suitable conditions for laryngeal mask airway (LMA) insertion.
    Materials & Methods
    In this clinical trial study, 138 patients with ASA physical status 1 or 2 who were candidates for elective surgery of shin fracture were randomly assigned into one of the groups of trapezius squeeze and raising the lower jaw maneuvers. In both groups, no motor response to the maneuver was considered as the suitable time for LMA insertion. Laryngospasm, coughing, gag reflex, breath-holding, oxygen saturation of less than 90%, and the presence of purposeful movements during LMA insertion and up to one minute after that were considered as unsuccessful attempts in LMA insertion. The mean blood pressure, heart rate, LMA insertion time and the incidence of successful LMA insertion in both groups were compared.
    Results
    The incidence of successful LMA insertion in the trapezius squeezing group (94.2%) and the lower jaw thrust (98.6%) did not have any significant difference (p=0.18). The average time for LMA insertion from initiation of induction was significantly longer in the patients with trapezius squeezing than in patients with lower jaw thrust maneuver (p<0. 001). The vital signs (including blood pressure and heart rate) of the patients in the groups were not different after LMA insertion (p>0.05).
    Conclusion
    Trapezius squeezing and jaw thrust in patients undergoing anesthesia by propofol as a prediction index for successful LMA insertion have no superiority over each other.
    Keywords: trapezius squeeze test, jaw thrust, laryngeal mask airway
  • Behzad Nazemroaya*, Parviz Kashefi, Sara Khosravi Pages 122-130
    Background & Aims
    Different scoring systems are used in order to assess the functional quality of intensive care units (ICU) and to predict the required costs and facilities of intensive cares. Variety of scoring systems has been explained that each has advantages and disadvantages. In this study Simplified Acute Physiology Score-III (SAPS-III) and Mortality Probability Model-III (MPM-III) were compared.
    Materials & Methods
    The current cross-sectional study was conducted on 240 non-traumatic patients admitted at ICU of Al-Zahra Hospital in 2016-17. Patients' information including demographics, mean of systolic, diastolic and arterial pressure, pulse rate, respiratory rate, temperature, Glasgow Coma Scale(GCS), WBC, hematocrit, bilirubin, creatinine, arterial blood gas, and the presence of underlying diseases was gathered from the records for measurement of MPM-III and SAPS-III scores and then they were compared.
    Results
    This study was conducted on 240 non-traumatic patients. Discrimination of MPM-III in cut-off point of 0.17 was 0.83(P<0.001; 95%CI: 0.765-0.898), sensitivity and specificity of this test in prediction of non-traumatic mortality was 82% and 73%, respectively. Discrimination of SAPS-III in cut-off of 48.5 was 0.78(P<0.001; 95%CI: 0.72-0.84), while its sensitivity and specificity was 83% and 70%, respectively. Duration of ICU hospitalization (P=0.028 and 0.002) and duration of intubation (P=0.001 and <0.001) had direct association with mortality based on both scoring systems while total duration of hospitalization was only significant in SAPSIII (P=0.002).
    Conclusion
    Comparison of SAPS-III and MPM-III in non-traumatic patients presented a higher discrimination ability for MPM-III. In addition, findings showed that mortality in MPM-III was in association with duration of ICU admission and intubation while for SAPS-III, in addition to previous factors, total duration of hospitalization was associated as well.
    Keywords: Intensive Care Unit, Simplified Acute Physiology Score-III, Mortality Probability Model-III, Mortality
  • Fatemeh Keshavarzi* Pages 130-139
    Background & Aims
    The study of karyotype in several cases is the first step in the diagnosis of genetic disorders. The purpose of this study was to investigate the karyotype of a number of individuals with a range of possible genetic disorders.
    Materials & Methods
    This researchis a descriptive cross-sectional study. Sampling was done after obtaining necessary permissions and written consent from the parents of mentally retarded individuals and individuals with infertility and cancer problems. Blood samples were taken from 200 individuals with a history of recurrent abortions and infertility, including 124 women and 76 men, 40 patients with different types of cancers, and 180 mentally retarded subjects, and then they were determined by cytogenetic karyotype.
    Results
    Out of 180 mentally retarded subjects, 12 (6.6%) had a chromosomal abnormality (8 structural chromosomal abnormalities and four men with fragile X syndrome) and 172(92.4%) subjects had normal karyotypes. Also, of 200 subjects with infertility and abortion, 138 (69%) had healthy karyotype and 62 (31%) had one chromosomal defect. Among 40 patients with cancer, only 2 (0.8%) chromosomal changes were observed.
    Conclusion
    Seventy-three chromosomal changes (62 in infertility, 8 in mental retardation, 2 in cancer and 1 in structural disorder of fragility X) were shown in Karyotype of 420 cases. The findings imply the necessity of performing karyotype in infertility and abortion problems. Further research is needed on mental retardation and cancer.
    Keywords: Abortion, Infertility, karyotype, Cancer, Mental Retardation
  • Mehran Alipour, Firouzeh Sepehrian Azar, Esmaeil Soleimani, Fariborz Mokarian* Pages 140-154
    Background & Aims
    Breast cancer can lead to different levels of anxiety and be affected by lifestyle. The purpose of this study was to compare the efficacy of acceptance and commitment therapy and Couples Coping Enhancement Training on Health Anxiety and Health Promoting Lifestyles in Women with Breast Cancer.
    Materials & Methods
    This study was a quasi-experimental study with pre-test, post-test, and control groups with 3 months follow-up. The study population consisted of female patients with breast cancer who were referred to Isfahan's Seyed Alshohada Hospital in 2017. Among them, 45 volunteers were selected through Purposive sampling after checking the inclusion criteria and they were randomly assigned to experimental and control groups. Experimental groups were investigated for 90 minutes in 9 sessions. The data were collected using Salkovskis et al. Health Anxiety Inventory (2002) and Walker et al. Health-promoting lifestyle Inventory (1990) and data were analyzed using repeated measurements analysis.
    Results
    The results showed that there was a significant difference in health anxiety and Health Promoting Lifestyles between experimental groups and control group (p=0.000 and p=0.002). Moreover, Acceptance and Commitment Therapy was more effective on variables such as Responsibility for health (p<0.05).
    Conclusion
    Based on the findings, it can be concluded that interventions are effective strategies to reduce the symptoms of health anxiety and also to improve the psychological indicators of Health Promoting Lifestyles in women with breast cancer.
    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Couples Coping Enhancement Training, Health Anxiety, Health Promoting Lifestyle, Breast Cancer
  • Farid Ghazizadeh, Mehran Noroozi, Sasan Hejazi, Leila Salehi* Pages 155-162
    Background & Aims
    Spirometry changes in thalassemic patients can be obstructive or restrictive and pulmonary dysfunction depends on age and body iron overload. In this study the effectiveness of lung spirometry in detecting iron overload in patients with β-thalassemia was investigated.
    Materials & Methods
    This cross-sectional (descriptive-analytic) study investigated the spirometry test results and their association with iron stores in patients with thalassemia major.
    Complete physical examination, CBC, MRI T2*of heart, and serum ferritin were performed. A two-stage spirometry was also taken 2 weeks after blood transfusion in the sitting position.
    Results
    This clinical trial study was carried out on 31 patients. The spirometry test results in 10 (32.3%) patients were normal, while the spirometry test results were abnormal in 21 (67.8%) patients.
    Of the 17 patients with abnormal heart MRI T2*, spirometry results were abnormal in 15 patients and 2 patients had normal spirometry.
    Conclusion
    Ferritin stores have no significant relationship with spirometry changes in patients with β-thalassemia major. But there was a significant correlation between MRI T2*of the heart and spirometry changes.
    Keywords: Ferritin, Spirometry, thalassemia, MRI T2*