فهرست مطالب

نوید نو - پیاپی 69 (بهار 1398)

فصلنامه نوید نو
پیاپی 69 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سپیده کریمی، حسن ممتاز* صفحات 1-14
    مقدمه
    ورم پستان گاو یکی از بیماری های شایع در گله گاوهای شیری است که توسط عوامل مختلفی از جمله کلبسیلا پنومونیه (KlebsiellaPneumonia) ایجاد می شود. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف ردیابی باکتری کلبسیلا پنومونیه در موارد اورام پستان بالینی و تحت بالینی در گاو و بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی این باکتری انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش 130 نمونه شیر از گاوهای شیری مبتلا به اورام پستان از گاوداری های شهرستان شهرکرد جمع آوری شدند و پس از کشت میکروبی و تایید مولکولی جدایه های کلبسیلا پنومونیه جدا گشته، حضور شایع ترین ژن های کدکننده مقاومت آنتی بیوتیکی در این جدایه ها به روش  PCR(PolymeraseChainReaction) و الگوی فنوتیپی مقاومت آنتی بیوتیکی به روش انتشار دیسک ارزیابی شدند. جهت تجزیه و تحلیل نتایج از مدل های آماری مربع کای و دقیق فیشر در سطح اطمینان 95 درصد در نرم افزار آماری SPSS 20 استفاده گردید.
    یافته ها
    از 130 نمونه شیر مورد آزمایش، 20 نمونه (38/15 درصد) آلوده به کلبسیلا پنومونیه بودند که در این جدایه ها حضور اکثر ژن های کدکننده مقاومت آنتی بیوتیکی ردیابی گردید؛ به طوری که ژن های sulI و aadA1 به ترتیب با فراوانی 70 و 65 درصد شایع ترین و ژن های cat1 و cmlA با فراوانی 25 درصد نادرترین ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی ردیابی شده در این جدایه ها بودند. شایان ذکر است که تمام جدایه ها نسبت به پنی سیلین و تتراسیکلین مقاوم بودند.
    نتیجه گیری
    مقاومت آنتی بیوتیکی چندگانه در جدایه های کلبسیلا پنومونیه نشان دهنده استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک در درمان بیماری های عفونی بوده و لزوم انجام آنتی بیوگرام جهت انتخاب موثرترین آنتی بیوتیک در درمان اورام پستان را بیش از پیش بااهمیت می کند.
    کلیدواژگان: الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی، شهرستان شهرکرد، کلبسیلا پنومونیه، ورم پستان گاو
  • حبیب الله اسماعیلی، مجید غیورمبرهن، مریم طایفی، راضیه یوسفی* صفحات 15-24
    مقدمه
    سندرم متابولیک مجموعه ای از شرایط متابولیکی همزمان و مرتبط است. شناسایی این ارتباطات می تواند در پیشگیری و درمان موثر باشد. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف تعیین ساختار عاملی متغیرهای سندرم متابولیک در ارتباط با یک نمونه از افراد 35 تا 65 سال ساکن شهر مشهد انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر در ارتباط با 9761 فرد 35 تا 65 سال شرکت کننده در فاز مقطعی مطالعه مشهد انجام شد. میانگین متغیرهای شاخص توده بدنی، دور کمر، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک، قند خون ناشتا، کلسترول تام، تری گلیسرید و چربی خون با چگالی بالا در هر دو جنس مقایسه شد و همبستگی بین مولفه های آن محاسبه گردید. لازم به ذکر است که برای بررسی ساختار موجود میان این متغیرها از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل عاملی نشان از تفاوت در ساختار عاملی دو جنس داشتند. در این مطالعه برای مردان ساختار سه عاملی و برای زنان ساختار چهار عاملی شناسایی گردید. واریانس کل تبیین شده توسط عامل ها در مردان حدود 66 درصد و در زنان حدود 79 درصد بود. شایان ذکر است که متغیر چاقی با واریانس تبیین شده 25 درصد، مهم ترین نقش را در ایجاد سندرم متابولیک در مردان داشت و قند خون به عنوان شاخصی از مقاومت انسولینی به دلیل داشتن بار عاملی کمتر از 4/0 نقشی در این ساختار نداشت. در پژوهش حاضر فشار خون در زنان با واریانس تبیین شده 22 درصد به عنوان اولین عامل شناسایی شد و قند خون به همراه چربی خون و تری گلیسرید با واریانس تبیین شده 19 درصد در یک عامل قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر ابتلا به سندرم متابولیک بر بروز بیماری های قلبی- عروقی بهتر است سیاست های پیشگیرانه را به تفکیک جنسیت طراحی نمود. همچنین، توصیه می شود که در مردان، چاقی و در زنان، پرفشاری خون مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اختلالات متابولیکی، بیماری قلبی- عروقی، تحلیل عاملی، دیابت، سندرم متابولیک
  • محمدتقی شاکری، نسیم خواجویان*، حبیب الله اسماعیلی، راضیه یوسفی، الهام ناوی پور صفحات 25-33
    مقدمه
    پرفشاری خون یکی از مهم ترین عوامل خطر بیماری های قلبی- عروقی بوده و یک بیماری با شیوع بالا و عوارض جدی است. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف شناسایی عوامل مرتبط با پرفشاری خون با استفاده از مدل رگرسیون چندسطحی انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع مقطعی- تحلیلی بوده و داده های آن مربوط به مطالعه مشهد است که از سال 1387 آغاز شده و تاکنون ادامه دارد. جمعیت مورد مطالعه کلیه افراد 35 تا 65 سال ساکن در مشهد بودند. افراد نمونه نیز 9365 نفر بودند که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای- خوشه ایانتخاب شدند. در این مطالعه اطلاعات دموگرافیک، شاخص تن سنجی، دیابت، اضطراب، افسردگی، سطح فعالیت فیزیکی و الگوهای غذایی ثبت گردیدند. به منظور توصیف آماری داده ها از نرم افزار SPSS 23و برای برازش مدل رگرسیون دوسطحی از نرم افزار MLwiN 2.10استفاده گردید. سطح معناداری نیز حداکثر معادل 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن بودند که شیوع بیماری پرفشاری خون معادل 23 درصد (2135 نفر) بوده است که از این تعداد، 22 درصد (1230 نفر) زن با میانگین سنی 0/8±6/47 سال و 24 درصد (905 نفر) مرد با میانگین سنی 4/8±9/48 سال بودند. همچنین، نتایج حاصل از برازش مدل چندسطحی نشان از وجود رابطه معنادار و مثبتی بین متغیرهای ابتلا به دیابت نوع دو، کلسترول، شاخص توده بدنی و سن با پرفشاری خون داشتند (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند که بخش عمده ای از عوامل مرتبط با ابتلا به پرفشاری خون، متغیرهای قابل کنترل مربوط به سبک زندگی هستند و انجام اقدامات و مداخلات آموزشی به موقع و مناسب برای بهبود غربالگری، کنترل و حتی درمان بیماری ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: پرفشاری خون، عوامل خطر، مدل چندسطحی
  • رقیه رشیدی، محمد صادق امیری، احمد قربانی* صفحات 34-41
    مقدمه
    کارسینوم هپاتوسلولار یکی از شایع ترین دلایل مرگ ناشی از سرطان در جهان می باشد. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات چهار گیاه جمع آوری شده از کوه های کپه داغ خراسان بر تکثیر سلول سرطانی رده هپاتوکارسینوما انجام شد. این گیاهان عبارت بودند از: آنغوزه هزار مسجد (Ferula latisecta)، جاشیر گچ دوست (Prangos latiloba)، مرزه جنگلی (Satureja mutica) و پیاز غول آسا (Allium giganteum).
    مواد و روش ها
    سلول های هپاتوکارسینومای رده HepG2 با غلظت های 400-5/12 میکروگرم بر میلی لیتر از عصاره آبی- الکلی خیسانده از اندام هوایی گیاهان مذکور تیمار شدند. پس از 24 ساعت، درصد سلول های زنده و میزان رادیکال های آزاد اکسیژن تعیین گردید و از سلول های فیبروبلاست لثه انسان به عنوان سلول غیرسرطانی کنترل استفاده شد. در نهایت، داده ها در نرم افزار SPSS 20 با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی Dunnett تجزیه و تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    بر مبنای نتایج، عصاره پیاز غول آسا و مرزه جنگلی اثر معناداری بر زنده مانی سلول های هپاتوکارسینوما نداشتند. آنغوزه هزار مسجد در غلظت 400 میکروگرم بر میلی لیتر و جاشیر در غلظت های 200 و 400 میکروگرم بر میلی لیتر درصد سلول های زنده را کاهش دادند (05/0 P<)؛ اما عصاره جاشیر در غلظت 200 میکروگرم بر میلی لیتر تاثیری بر زنده مانی فیبروبلاست ها نداشت. این عصاره تولید رادیکال های آزاد اکسیژن در سلول های هپاتوکارسینوما را کاهش داد (001/0< P).
    نتیجه گیری
    از میان گیاهان مورد بررسی، جاشیر گچ دوست توانست در غلظتی که اثر سمی بر فیبروبلاست نرمال نداشت، تکثیر سلول هپاتوکارسینوما را مهار کند. این اثر با مکانیسمی غیر از مسیر آسیب اکسیداتیو ایجاد شده است.
    کلیدواژگان: آنغوزه، پیاز غول آسا، جاشیر، مرزه، هپاتوکارسینوما
  • مهناز عابدیان، آرزو مرادی تولایی، مریم سعیدی سردابی، مهسا نقدیشی* صفحات 42-50
    مقدمه
    اوتیسم یکی از اختلالات فراگیر رشد می باشد که ویژگی اصلی آن وجود نقایص کیفی در تعاملات اجتماعی و مهارت های ارتباطی دوجانبه و نیز محدودشدن الگوهای رفتاری می باشد. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بهبود تعاملات اجتماعی کودکان مبتلا به اوتیسم با استفاده از رویکرد درمانی با کمک حیوان و بررسی اثربخشی این روش درمانی بر بهبود مهارت های اجتماعی کودکان اتیستیک در سال 1396 در شهر مشهد انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر که به صورت گزارش موردی مداخله ای تنظیم شده است، در ارتباط با سه کودک نه ساله که با روش نمونه گیری تصادفی از میان کودکان اتیستیک با عملکرد بالا در سطح شهر مشهد انتخاب گردیدند، انجام شد. شرکت کنندگان طی یک دوره سه هفته ای (آزمون به صورت هفتگی) از طریق خرده مقیاس تعاملات اجتماعی مقیاس درجه بندی اوتیسم Gilliam ویرایش دوم مورد ارزیابی اولیه قرار گرفتند. سپس، مداخله با حیوان (سگ) برای هر سه شرکت کننده به مدت 12 هفته به صورت انفرادی صورت گرفت و مجددا تعاملات اجتماعی کودکان ارزیابی گردید.
    یافته ها
    هر سه فرد شرکت کننده در این مطالعه به طور متوسط 30 درصد پیشرفت در مهارت های اجتماعی را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان دهنده اثربخشی مداخله با استفاده از حیوان بر بهبود مهارت های اجتماعی کودکان طیف اوتیسم بودند.
    کلیدواژگان: اوتیسم، حیوان درمانی، مهارت های اجتماعی
  • امیر پرویز توسلی، محمدرضا نورس، زهرا نیک اختر، شبنم محمدی* صفحات 51-59
    مقدمه
    پژوهش در منابع طب سنتی از اولویت های تحقیقاتی می باشد. کتاب قانون به عنوان معتبرترین کتاب جامع پزشکی، نقش مهمی در آموزش پزشکی داشته است. ابن سینا در این کتاب به تشریح توجه نموده است. کلیه و مجاری ادراری در تنظیم فشار خون، دفع مواد زائد و رساندن آن به مثانه نقش دارند. در این ارتباط، پژوهش حاضر به ارائه نظریات این حکیم ایرانی و سایر منابع طب سنتی در مورد آناتومی کلیه و مقایسه تطبیقی آن با یافته های آناتومی جدید پرداخته است.
    مواد و روش ها
    ابتدا متون معتبر طب سنتی مانند "قانون" (ابن سینا) ، "ذخیره خوارزمشاهی" و "تشریح منصوری" مورد بررسی قرار گرفت. ملاک انتخاب این کتاب ها، اعتبار حکیمان قابل استناد و قابل ارجاع بودن نوشتارها بود. در ادامه، طی یک بررسی کتابخانه ای مبانی کالبدشناسی، جراحی، آسیب شناسی و نشانه شناسی با کلیدواژه های "کلیه" و "گرده" از منابع طب ایرانی و طب نوین استخراج شدند و مورد تحلیل و تطبیق موضوعی قرار گرفتند. سپس، اشتراکات و افتراقات بررسی شدند و به صورت مقایسه ای میان طب سنتی و نوین جمع بندی گردیدند.
    یافته ها
    بر مبنای پژوهش صورت گرفته مشخص شد که پزشکان ایرانی با وجود ملاحظاتی که در استفاده از بدن انسان در تشریح داشته اند و بیشتر از تشریح حیوانات برای آموزش و تحقیق استفاده می کرده اند، شناخت دستگاه کلیه و مجاری ادراری توسط پزشکان ایرانی از نظر آناتومی و فیزیولوژی با دقت صورت گرفته است و با یافته های پزشکی نوین مطابقت بسیاری دارد.
    نتیجه گیری
    توصیفات آناتومیک دقیق و شناخت انواع بیماری های کلیه براساس علائم آن ها نمایانگر دقت و تفسیر درست از علامت و نشانه شناسی کلیه و آگاهی دقیق از عملکرد آن می باشد.
    کلیدواژگان: ابن سینا، طب ایرانی، طب نوین، علم تشریح، کلیه
  • میلاد ایرانشاهی، بهجت جوادی* صفحات 60-71
    مقدمه
    بادرنجبویه با نام علمی L. Melissa officinalis گیاهی است از خانواده نعناعیان که در طب سنتی ایران در درمان طیف وسیعی از بیماری ها از جمله بیماری های نورولوژیک همچون فراموشی، صرع، فلج، سکته مغزی، میگرن و سرگیجه مورد استفاده قرار می گیرد. مطالعات فارماکولوژیک بسیاری نشان دهنده اثرات محافظت عصبی بادرنجبویه و ماده موثر اصلی آن (رزمارینیک اسید) می باشند. با توجه به شیوع بالای بیماری های سیستم اعصاب مرکزی و آلزایمر و نیز با توجه به استفاده از بادرنجبویه به عنوان داروی موثر در درمان این بیماری ها در طب سنتی، در مقاله مروری حاضر به تعیین اثرات این گیاه و ترکیبات اصلی آن بر بیماری های عصبی و نیز اثرات محافظت عصبی آن ها پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع مرور منابع (Review Article) می باشد. در این مطالعه کتاب های مهم طب و داروسازی سنتی و همچنین پایگاه های داده پردازی معتبر علمی جهت یافتن کاربردهای گیاه در بیماری های عصبی و مرتبط با سیستم اعصاب مرکزی از دیدگاه طب سنتی مورد جستجو و بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    بادرنجبویه با مکانیزم های متفاوتی از جمله سرکوب استرس اکسیداتیو، مهار استیل کولین استراز، تحریک گیرنده های استیل کولین و گابا-A و مهار آنزیم های متالوپروتئیناز-2 و مونوآمین اکسیداز اثرات خود را اعمال می نماید. شکل خوراکی بادرنجبویه به مدت هشت هفته عموما در درمان بیماری های مذکور موثر بوده و بدون عارضه می باشد.
    نتیجه گیری
    استفاده از گیاه بادرنجبویه به عنوان داروی کمکی برای درمان برخی از بیماری های سیستم عصبی به ویژه آلزایمر می تواند باعث بهبود و جلوگیری از پیشرفت این بیماری ها گردد.
    کلیدواژگان: آلزایمر، استیل کولین استراز، بادرنجبویه، بیماری های عصبی، بیماری های نورولوژیک
|
  • Sepideh Karimi, Hassan Momtaz * Pages 1-14
    Introduction
    Bovine mastitis is one of the most common diseases in dairy cattle that is caused by various infectious agents, such as Klebsiella pneumoniae. The aim of this study was to detect Klebsiella pneumoniae in bovine clinical and subclinical mastitis and investigate the antibiotic resistance pattern of this bacterium.
    Materials and Methods
    A total of 130 milk samples were collected from diary cattle with mastitis in the dairy farms of Shahrekord, Iran. After microbial culture and molecular confirmation of Klebsiella pneumoniae strains, the presence of the most common genes encoding antibiotic resistance in these isolates was determined by polymerase chain reaction. In addition the phenotypic pattern of these isolates were investigated by the simple disk diffusion method. For statistical analysis, Chi-square and Fisher’s exact tests were run in SPSS software (version 20) at 95% confidence level.
    Results
    Out of the 130 samples tested, 20 (15.38%) specimens were infected with Klebsiella pneumoniae. In these isolates, most of the genes encoding antibiotic resistance were detected. In this regard, the sulI and aadA1 genes with the frequencies of 70% and 65% had the highest prevalence, and the cat1 and cm1A genes with a frequency of 25% were identified as the rarest antibiotic resistance genes detected in these isolates. All isolates were resistant to penicillin and tetracycline.
    Conclusion
    Multiple antibiotic resistance in Klebsiella pneumoniae strains indicates the unnecessary use of antibiotics in the treatment of infectious diseases and the need for antibiograms to select the most effective antibiotic in the treatment of bovine mastitis.
    Keywords: antibiotic resistance pattern, Bovine mastitis, Klebsiella pneumoniae, Shahrekord Township
  • Habibollah Esmaily, Majid Ghayour Mobarhan, Maryam Tayefi, Razieh Yousefi * Pages 15-24
    Introduction
    Metabolic syndrome (MS) is a set of simultaneousand related metabolic conditions. Identifying these relationships can affect adopting preventive and even curative measures. Hence, this study was conducted with the aim of evaluating the factorial structure of MS variableson the individuals within the age range of 35-65 years who lived in Mashhad, Iran.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was performed on9761 cases within the age range of 35-65 years in Mashhad. The mean scores of variables, such as body mass index, waist circumference, systolic and diastolic blood pressure, fast blood sugar, total cholesterol, triglyceride, and high-density lipoprotein (HDL) were compared in two genders, and the correlations among them were calculated. In order to investigate the structure of these variables, exploratory factor analysis was applied.
    Results
    The results of factor analysis showed a different factorial structure between the two genders. There were a three-factor structure for men and a four-factor structure for women. The factors accounted for approximately 66% variance in men and almost 79% variance in women. It is worth mentioning that obesity with the explained 25%variance played the most important role in the development of MS in men, and due to the factor loading of glucose as an insulin resistance indicator lower than 0.4, it did not have any effects on this structure. In the present study, hypertension was identified as the first factor for women with 22% explained variance, and blood glucose with HDL and triglyceride were placed in one factor with 19% explained variance.
    Conclusion
    Considering the influence of MS in the development of cardiovascular diseases, preventive policies should be separately designed for each gender. Moreover, it is recommended to highly consider obesity in men and hypertension in women.
    Keywords: Cardiovascular Disease, Diabetes, Factor Analysis, metabolic disorders, metabolic syndrome
  • Mohammad Taghi Shakeri, Nasim Khajavian *, Habibolah Esmaily, Razieh Yusefi, Eelham Navipour Pages 25-33
    Introduction
    Hypertension is one of the most important risk factors for cardiovascular disease with a high prevalence and serious complications. In this regard, the present study aimed to identify factors associated with hypertension using multivariate regression model.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study has been conducted in Mashhad since 2008. The study population were individuals within the age range of 35-65 years in Mashhad.The sample was composed of 9365 cases selected using stratified cluster sampling technique. The variables included in the present study were demographic data, anthropometric index, diabetes, anxiety, depression, physical activity level, and dietary patterns. To conduct data analysis, SPSSsoftware (version 23) was used for fitting the two-level regression model of MLwiN2.10. P-value less than 0.05 was considered statistically significant.
    Results
    The results showed that the prevalence of hypertension was 23% (2135), out of which 22% (1230) patients were women with mean age of 47.6±8.0 years. The mean age of male participants(n=905) was 4.8±9.48 years. The obtained results of fitting the multivariate model indicated that there was a significant positive relationship among the variables of type 2 diabetes, cholesterol, body mass index, age with hypertension (P<0.05).
    Conclusion
    The results of this study showed that most of the factors associated with hypertension are controllable lifestyle variables. It is suggested to conduct appropriate interventions to improve screening, control, and even treatment of such a disease.
    Keywords: Hypertension, Multilevel model, Risk factors
  • Roghayeh Rashidi, Mohammad Sadegh Amiri, Ahmad Ghorbani * Pages 34-41
    Introduction
    Hepatocellular carcinoma is one of the most common causes of cancer mortality worldwide. The aim of this study was to investigate the effects of four plants collected from Kopet-Dag Mountains in Khorasan Province on the proliferation of hepatocarcinoma cell line. These plants include Ferula latisecta, Prangos latiloba, Satureja mutica, and Allium giganteum.
    Materials and Methods
    The HepG2 hepatocarcinoma cells were treated with 12.5-400 µg/mL of the hydro-alcoholic extracts prepared from the aerial parts of the plants. The percentage of cell viability and the amount of oxygen free radicals were determined after 24 h. Human gingiva fibroblast was used as a non-cancerous control cell. Data were analyzed in SPSS software (version 20) through one-way analysis of variance followed by Dunnett post hoc test.
    Results
    According to the results, the extracts of Allium giganteum and Satureja mutica had no significant effect on the viability of hepatocarcinoma cells.Ferula latisecta at the concentration of 400 µg/mL and Prangos latiloba at the concentrations of 200 and 400 µg/mL reduced the percentage of cell viability (P<0.05). However, Prangos latiloba extract at the concentration of 200 µg/mL had no effect on the viability of fibroblasts. This extract reduced the amount of oxygen free radicals in hepatocarcinoma cells (P<0.001).
    Conclusion
    Out of the investigated plants, Prangos latiloba could inhibit the proliferation of hepatocarcinoma cell at the concentration which had no cytotoxicity against normal fibroblast. This effect was induced via a mechanism independent of the pathway of oxidative damage.
    Keywords: Allium giganteum, Ferula latisecta, Hepatocarcinoma, Prangos latiloba, Satureja mutica
  • Mahnaz Abedian, Arezoo Moradi Tavalaei, Maryam Saeidi Sardabi, Mahsa Naghdishi * Pages 42-50
    Introduction
    Autism is known as one of the pervasive development disorders. The main feature of autism is the qualitative defects in the social interactions and bilateral communication skills, as well as the limited behavior patterns. Therefore, the present study aimed to evaluate the improvement of social interactions in the children with autism using an animal-assisted therapeutic approach in Mashhad in 2017.
    Materials and Methods
    This pre-post study was performed on three nine-year old children selected by random sampling method from the high-performance autistic children in Mashhad, Iran. The participants were evaluated for three weeks (weekly tests) using the social interaction subscale of the Gilliam Autism Rating Scale-Second Edition. Afterwards, the animal-assisted intervention was performed using a dog for each of the three subjects individually for 12 weeks and the social interactions of children were re-evaluated.
    Results
    According to the findings of this study, all the three participants showed an average of 30% enhancement in the social skills.
    Conclusion
    The results of our study demonstrated that the animal-assisted therapeutic intervention was effective in promoting the social skills of the children with autism spectrum disorder.
    Keywords: Animal-assisted therapy, Autism, social skills
  • Amir Parviz Tavassoli, Mohammad Reza Noras, Zahra Nikakhtar, Shabnam Mohammadi * Pages 51-59
    Introduction
    Research in traditional medicine sources is one of the research priorities. The book of law as the most authoritative comprehensive medical book play an important role in medical education. Ibn Sina explains anatomy in this book. The kidneys and ureter are involved in regulating blood pressure, disposing of the waste material and passing it to the bladder. This article presents the views of this Iranian wise and other traditional medicine sources on renal anatomy and compares findings with the results of the new anatomy.
    Materials and Methods
    At first, texts of traditional medicine such as law (Ibn Sina), Kharazmhahi and Mansuri's description were studied. The criterion for choosing these books has been the credibility of the wise men to be cited and referable to the writings. Then, during a library study, the foundations of anatomy, surgery, pathology, semiology with the key words "kidney" and "pollen" from Iranian medicine sources and sources of modern medicine have been extracted and analyzed. Communities and differences were reviewed and compared in the traditional and modern medicine.
    Results
    According to studies, it was found that Iranian physicians, despite the considerations that have been described in the use of the human body and used more animal model for teaching and research, knowledge of the anatomy and physiology of the kidney and urinary system by Iranian physicians have been carefully considered and is consistent with modern medical findings.
    Keywords: Anatomy, Avicenna, Iranian medicine, Kidney, Modern medicine
  • Milad Iranshahi, Behjat Javadi * Pages 60-71
    Introduction
    Melissa officinalis (Lamiaceae) has been used in Iranian Traditional Medicine for the treatment of neurological disorders, including dementia, epilepsy, paralysis, strokes, migraine, and vertigo. Several pharmacological studies showed neuroprotective effectsofM. officinalis and its active constituent, namely rosmarinic acid.  Regarding the high prevalence of Alzheimer's and other central nervous system diseases as well as the utilization of M. officinalis for the treatment of these diseases in traditional medicine, this review aimed to identify the neuroprotective effectsof this plant and its major components for the treatment of neurological diseases.
    Materials and Methods
    This study is a review article. Major textbooks in traditional medicine and pharmacy as well as the scientific databases were searched to find the effect of this plant on neurological disorders and other central nervous system diseases in traditional medicine.
    Results
    M. officinalis acts through different mechanisms, including the reduction of oxidative stress, inhibition of acetylcholinestrase, stimulation of acetylcholine and GABAA receptors, and inhibition of metalloproteinase-2 and monoamine oxidase.  Oral administration of M. officinalis  for 8 weeks leads to the treatment of above-mentioned diseases without any side effects.
    Conclusion
    The utilization of M. officinalis as a complimentary treatment may be beneficial for the treatment of neurological disorders, especially Alzheimer's disease.
    Keywords: Alzheimer's disease, acetylcholinesterase, Melissa officinalis, Central nervous system diseases, Neurological disorders