فهرست مطالب

مطالعات فرهنگ - ارتباطات - پیاپی 45 (بهار 1398)

فصلنامه مطالعات فرهنگ - ارتباطات
پیاپی 45 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سعیدرضا عاملی*، سیداحمد عسکری صفحات 7-30
    مفهوم خرید در مطالعات فرهنگی، با فراگیرشدن رسانه های اجتماعی در قالب خرید آنلاین و بازار مجازی و به عنوان کنشی هویت بخش، دچار دگردیسی شد. این مقاله با هدف بررسی نقش شبکه های اجتماعی مجازی بر تجربه خرید شهروندان تهرانی، این پرسش را دنبال می کند که تجربه خرید در فضای مجازی، چه تفاوت و شباهتی با فضای واقعی دارد؟ این پژوهش برای درک تجربه خرید در فضای اول و دوم، از پارادایم دوفضایی شدن ها بهره می برد و با مطالعه الگوی رفتار خرید در اینستاگرام و کانال های فروش در تلگرام با روش اتنوگرافی و نتنوگرافی، به پژوهش در این حوزه دوفضایی می پردازد. مشاهده فضای خرید آنلاین و آفلاین، پس از گونه شناسی و تشریح عوامل تشویق کننده و تحدیدکننده خرید مجازی نشان داد که اینستاگرام و تلگرام، بیشتر از اینکه به عنوان فضاهایی برای خرید مستقیم عمل کنند، کارکرد «تبلیغ کالا در بازار واقعی» را برعهده دارند و بیشتر از اینکه در مرحله اجرا موفق باشند، در مراحل آگاهی ایفای نقش می کنند. پژوهش پیش رو، به این یافته رسید که اگرچه خرید فراغتی و پرسه زنی در بازار واقعی و مجازی رواج دارد، اما برخلاف ایده میشل دوسرتو و متفکرانی که از مقاومت، فراغت، لذت و پرسه زنی مخاطب دفاع می کنند، خریدار با حضور فعال در مراکز خرید شهری و عضویت در کانال های مجازی، درگیر «چرخه مصرف» است؛ به گونه ای که تاکتیک های مصرف کننده نتوانسته به عنوان عنصری رهایی بخش در برابر استراتژی جامعه مصرفی بکار گرفته شود.
    کلیدواژگان: فرهنگ مجازی، رسانه های اجتماعی، خرید آنلاین، تلگرام، اینستاگرام
  • مهدخت بروجردی علوی*، محمدتقی کرمی، محسن شاکری نژاد صفحات 31-56
    عفاف و حجاب از آموزه ها و دستورات دینی اند که آشنایی افراد با معیارها، الگوها و احکام مرتبط با آنها در فرایند جامعه پذیری دینی آنان صورت می پذیرد. در این فرایند، فرد با محتوا و معنای این آموزه ها آشنا می شود و آنها را در موقعیت ها و تعاملات زندگی روزمره خود بکار می گیرد. چادر به عنوان حجاب برتر مورد نظر دین مبین اسلام، یک پدیده فرهنگی در حوزه پوشش زنان است که در طول سالها در سیمای جمهوری اسلامی ایران به نمایش درآمده است. انتخاب این پوشش به طور معمول نشانه ای از تعهد و تقید فرد به موازین شرعی ازجمله در مراودات اجتماعی است. بنابراین، از زنان چادری به عنوان حاملان حجاب برتر بیش از دیگران انتظار می رود چارچوب های عرفی و شرعی پوشش و رفتار را در مواجهه با نامحرم رعایت کنند. این پژوهش در پی پاسخگویی به این پرسش است که شاخص های عفاف چگونه در زنان چادری سریال های تلویزیونی ایرانی بازنمایی شده است. به این منظور شاخص های مذکور، پس از استخراج از احکام اسلامی، با استفاده از روش تحلیل محتوای کمی، در شخصیت های چادری 40 سریال از پربیننده ترین سریال های پخش شده از تلویزیون ایران در سال های پس از انقلاب اسلامی تحلیل شده اند. براین اساس، 107 شخصیت چادری این سریال ها، به صورت تمام شماری انتخاب و مورد بررسی قرار گرفته اند. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات، از نرم افزار spss و آمار توصیفی و استنباطی (آزمون کای اسکور) استفاده شده است. یافته های تحقیق حاکی از آنند که در سالهای پس از انقلاب اسلامی، زنان چادری نمایش داده شده در سریال های تلویزیونی، به رغم انتخاب حجاب برتر به عنوان پوشش بیرونی که خود معرف سطحی از تعهد و تقید به مبانی دینی و اصول شرعی است، معیارهای عفاف اسلامی را در تعامل با افراد نامحرم رعایت نکرده اند و نحوه ارتباط، نگاه وگفت وگوی آنان با نامحرم و نیز زینت، مو و اندام آشکار آنها در برابر نامحرم، تفاوت معناداری با دارندگان سایر پوشش ها ندارد.
    کلیدواژگان: رسانه ملی، سریال های تلویزیونی، عفاف، حجاب، زنان چادری
  • محمد روزخوش*، فرشته رازقی صفحات 57-84
    این پژوهش با میانجی مطالعه موردی تئاتر خصوصی، برخی از زمینه های اقتصادی- اجتماعی کلان اقتصاد هنر در ایران را واکاوی می کند. در سال های اخیر، شمار افرادی که به واسطه آموزش های دانشگاهی یا شیوه های معمول دیگر به «جامعه تئاتری» می پیوندند، افزایش یافته است. این در حالی است که به رغم افزایش جمعیت «تئاتری ها»، زیرساخت ها چندان تغییری نکرده اند و امکانات سخت افزاری سالن های نمایشی کم و بیش همان است که بود. از اوایل دهه 80، این ایده که خصوصی سازی تئاتر راه حل این مشکل و بسیاری دیگر از دردهای تئاتر ایران است به «ایده ای هژمونیک» بدل شد. بسیاری از فعالان عرصه نمایش این ایده را پذیرفتند. متولیان دولتی نمایش نیز برای خروج از بحران کمبود سالن های نمایش، نیم نگاهی به بخش خصوصی انداختند. اکنون با گذشت نزدیک به دو دهه از آن زمان، بیش از 20 تماشاخانه خصوصی در کنار تماشاخانه های دولتی در تهران فعالیت می کنند. حال وقت پرسیدن این پرسش است که آیا این برنامه توانست گرهی از کار فروبسته نمایش ایران بگشاید؟ دولت و بخش خصوصی در تئاتر چه نسبتی با یکدیگر برقرار کرده اند؟ فعالان و «ذی نفعان» میدان نمایش، این تجربه را چگونه ارزیابی می کنند؟ و اینکه مرور تجربه تئاتر خصوصی چه چیزی درباره «اقتصاد فرهنگ» در ایران به ما می گوید؟ این پژوهش درصدد بوده است که این پرسش ها را بر پایه بازخوانی دیدگاه ها و ارزیابی های «اهالی تئاتر» پاسخ گوید؛ اما فهم «فعالیت بخش خصوصی در تئاتر» به عنوان مقوله ای از اقتصاد هنر، مستلزم درک مناسبات کلی تر اجتماعی اقتصادی است. بدین سبب مقاله کوشیده است «تئاتر خصوصی در ایران» را در پس زمینه تحولات اقتصادی اجتماعی دو دهه اخیر ایران تحلیل کند. این پژوهش نشان می دهد که چگونه روند مسئله آمیز اقتصادی اجتماعی دو دهه اخیر ایران در «میدان نمایش» بازتاب یافته است. یکی از پیامدهای این روند، تاسیس «تماشاخانه خصوصی» به جای «تئاتر خصوصی» است.
    کلیدواژگان: خصوصی سازی، تئاتر خصوصی، اقتصاد بازار
  • محمد مهدی فرقانی، یاسین خدامرادی* صفحات 85-102
    هدف پژوهش، بررسی نقش سواد رسانه ای در تعدیل اعتیاد اینترنتی است. این پژوهش با روش آزمایشی و با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری، دانش آموزان پایه سوم مقطع متوسطه دوم استان چهارمحال و بختیاری است که به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای به تعداد 40 نفر در دو گروه کنترل و آزمایش انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه های استاندارد استفاده مشکل زا از اینترنت کاپلان، اعتیاد اینترنتی یانگ و پرسشنامه محقق ساخته سواد رسانه ای است. از آزمون های آلفای کرونباخ، ویلکاکسون و t زوجی توسط نرم افزار 24spss استفاده شد. نتایج پژوهش نشان دادند که آموزش سواد رسانه ای، در تعدیل اعتیاد اینترنتی در بین دانش آموزان تاثیر دارد. همچنین نتایج نشان دادند که آموزش سواد رسانه ای، در میزان استفاده از رسانه، افزایش توانایی تحلیل و ارزیابی، توانایی تولید پیام رسانه ای، توانایی برقراری ارتباط با تولیدکنندگان پیام رسانه ای و افزایش تفکر انتقادی دانش آموازان در برخورد با پیام رسانه ای اثر دارد.
    کلیدواژگان: سواد، سواد رسانه ای، اعتیاد، اینترنت، اعتیاد اینترنتی
  • زهرا اجاق* صفحات 103-126
    با وجود بیش از 100 سال تجربه روزنامه نگاری علم در ایران، رسانه های علمی عمومی، در ارتباط علم و جامعه، بیشتر بر کارکرد انتقال دهندگی تاکید دارند و نقش روزنامه نگاران علم، ترجمه و ساده سازی زبان تخصصی علم یعنی ارتباطات عمومی علم سنتی است. این پژوهش می کوشد تا از طریق مصاحبه عمیق و کانونی با روزنامه نگاران علم با بیش از 10 سال سابقه فعالیت، مقولات مورد نظر آنان در بازتعریف روزنامه نگاری علم خوب را شناسایی کند. نتایج نشان می دهند که بازتعریف نقش روزنامه نگاری علم نیز مبتنی بر مدل سنتی است. ولی تعداد محدود مخاطبان و احساس نیاز به استقلال اقتصادی، موجب تفکر درباره این رسانه ها به مثابه عناصری هویت بخش و در عین حال سرما یه ای فیزیکی، فرهنگی و اجتماعی شده است. این رویکرد می تواند فعالیت روزنامه نگاری علم را در ایران تغییر دهد و آن را به بخشی پویا و اثرگذار در عرصه رسانه و علم تبدیل کند.
    کلیدواژگان: ارتباطات عمومی علم، رسانه علمی عمومی خوب، روزنامه نگاری علم، ایران
  • سردار فتوحی* صفحات 127-152
    امروزه روابط اجتماعی به دلیل ظهور ابزارهای نوینی چون رسانه های ارتباطی، دانشگاه و...  از لحاظ کمیت و کیفیت تغییر کرده است. کمیت رابطه بر کیفیت روابط فرد با دیگران ازجمله دوستان تاثیرگذار است. بر این اساس، هدف این پژوهش بررسی تاثیر انزوای اجتماعی بر کیفیت دوستی بین دانشجویان دانشگاه کردستان مبتنی بر نظریه شبکه است. این پژوهش به صورت پیمایشی اجرا شده و با استفاده از روش نمونه گیری غیراحتمالی آسان، 375 نفر از دانشجویان دانشگاه کردستان انتخاب و سپس با بهره گیری از پرسشنامه محقق ساخته، یافته ها جمع آوری شدند. پس از استخراج نتایج پرسشنامه ها، محاسبات آماری برای توصیف و آزمون فرضیه ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Lisrel انجام شدند. نتایج حاکی از آنند که انزوای اجتماعی بر یاس از تداوم روابط، احساس بی قدرتی، مطیع بودن و وابستگی در روابط دوستانه دانشجویان تاثیر معناداری دارد؛ اما انزوای اجتماعی بر تنفر و بی اعتمادی به دیگران فاقد تاثیر معنادار است . در نتیجه آن باید بگوییم زمانی که دانشجویان تماس با همنوعشان را از دست داده باشند، استعداد کسب تجربه و اندیشه را نیز از دست می دهند که با ازدست دادن اندیشه و عمل، احساس ناتوانی و بی قدرتی می کنند و در نتیجه آن مطیع دیگران می شوند.
    کلیدواژگان: شبکه روابط، وابستگی، بی قدرتی، یاس اجتماعی
  • سید علیرضا انوری*، محمد مظلوم خراسانی، محسن نوغانی دخت بهمی صفحات 153-178
    این تحقیق رابطه متغیرهای عاملیت کنشگر- ساختار را در فرهنگ کسب وکار دانش بنیان و بر اساس مفهوم عادت واره کسب وکار بررسی می کند. جامعه آماری، تمام اعضای شرکتهای رشد و دانش بنیان دانشگاه فردوسی مشهد با حجم نمونه 204 نفر می باشند. عادت واره کسب وکار بر اساس نظریه بوردیو و با چهار بعد نوآوری، تعامل اجتماعی، بازارگرایی و تدوین طرح کسب وکار مفهوم سازی و سنجیده می شود. متغیرهای عاملیت نیز شامل حمایت اجتماعی، سیاستهای حمایتی و شبکه حمایتی دانش اند. روابط همبستگی بین متغیرها نشان می دهند که تمام متغیرهای عاملیت، با عادت واره کسب وکار رابطه مستقیم و معنادار دارند و با افزایش آنها، میزان عادت واره  کسب وکار افزایش می یابد. در تحلیل رگرسیون گام به گام نیز مشخص می شود که حدود 5/0 از تغییرات متغیر وابسته به وسیله متغیرهای عاملیت تبیین می شود که سهم متغیر حمایت اجتماعی بیشتر از سایر متغیرهاست. نتیجه تحقیق این است که عادت واره کنشگران، در فرهنگ کسب وکار دانش بنیان نقش اساسی دارد و برای افزایش توان کسب وکار خود باید برنامه ریزی منظم و تعامل هدفمند و دوجانبه به منظور برقراری رابطه و جذب و دریافت منابع مختلف از بخشهای گوناگون داشته باشند.
    کلیدواژگان: دانش بنیان، فرهنگ، عادت واره، عاملیت، دانشگاه فردوسی
  • غلامرضا خواجه سروی، کمیل خجسته باقرزاده* صفحات 179-208
    انقلاب جوشان فناوری اطلاعات، فضای جدیدی در عرصه سیاست ایجاد کرده است. با توجه به فرصتهایی که این انقلاب فناورانه ایجاد کرده، انقلاب اسلامی به دنبال مدلی برای عبور از شبکه منسجم رسانه ای نظام غرب است. اسلام هراسی اگر چه از زاویه ای تهدید برای جهان اسلام است، اما از سوی دیگر عاملی شده تا دیگران درباره آن کنجکاو شوند و به دنبال پاسخ به پرسش هایی درباره اسلام باشند. انقلاب اسلامی تلاش می کند تا با بهره گیری از سپهر مجازی و ایجاد محیط خودمختاری، نخست از شبکه رسانه ای رقیب عبور و خود با مخاطب ارتباط برقرار کند. دوم؛ مفاهیم و پیامهای انقلاب اسلامی را به این جامعه شبکه ای منتقل نماید. الگوی نامه به جوانان غرب که از سوی رهبر انقلاب اسلامی نوشته و توسط رسانه های مجازی این جبهه پشتیبانی شد، نمونه ای از این دست اقدامات است. در این الگو تلاش می شود تا با ایجاد زنجیره ای از کنشها، محتوا در قالب شبکه ساخته شده، به دست مخاطب هدف برسد.
    کلیدواژگان: عصر اطلاعات، جامعه شبکه ای، محیط خودمختاری، نامه به جوانان غرب
  • مسیح علی پور*، حسن محدثی گیلوایی، الله کرم کرمی پور صفحات 205-234
    موضوع این مطالعه بررسی تغییرات ارزشها، نگرشها و روش های دینی از طریق سنجش میزان خوداتکایی و مرجعیت گرایی در امور دینی نسل حاضر و نسلهای اولیه بعد از انقلاب اسلامی سال 1357 است. فرضیه های تحقیق که از دیدگاه های نظری مرتبط با خوداتکایی و مرجعیت گرایی استخراج شده اند، با استفاده از داده هایی که به روش پیمایشی گردآوری شده آزمون شده اند. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران، 392 نفر از دو گروه سنی 50 تا 65 سال و 15 تا 30 سال شهروندان شهرهای قم و تهران هستند که در سال 1396 با روش نمونه‏گیری خوشه‏ای انتخاب شده اند. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شده و مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفته اند. نتایج نشان دهنده این هستند که بین طیف خوداتکایی و مرجعیت گرایی دینی در دو گروه مطالعاتی که به نوعی نسل اول و سوم انقلاب محسوب می شوند، تفاوت معنی داری وجود دارد و در شاخصهای مرجعیت گرایی و خوداتکایی در مناسک دینی، گرفتن فرمانهای دینی، انعطاف دینی، اخلاق، پذیرش ادیان،  مرجعیت سنت یا عقلانیت و اخذ اطلاعات نیز در میان دو گروه مورد مطالعه تفاوت معنی دار هست؛ به این معنا که نسل اولیه بعد از انقلاب، مرجعیت گرایی بیشتری در امور دینی داشته و نسل کنونی مرجعیت گرایی کمتر و خوداتکایی بیشتری در امور دینی دارد.
    کلیدواژگان: مقایسه، مرجعیت گرایی دینی، خوداتکایی دینی، انقلاب 1357، نسل اول و سوم
  • احمد کوهی*، مجتبی امیری، محمد مهدی ذوالفقارزاده صفحات 235-262
    برای تبیین شرایط تبلیغ دین در آینده، نیازمند مطالعه وضعیت آینده آن از طریق مطالعه روندهای اثرگذار بر آینده ایم. یکی از مهمترین روندهایی که بر تبلیغ دین اثر می گذارند، روندهای دینداری اند. در این مطالعه، با به کارگیری روش چرخ آینده و با تشکیل جلسات ذهن انگیزی نخبگان، پیامدهای احتمالی متفاوت و باواسطه روندهای اصلی تغییر دینداری بر آینده تبلیغ دین بررسی شده اند. چهار روند اصلی (افزایش گرایش به دین ورزی احساسی، رشد گزینش گری و ترکیب گرایی در دینداری، چالش های حاکمیت دینی و مطالبه و رواج الگوی درمانگرایی در دینداری) موجب خواهند شد اتفاقات متفاوتی در آینده تبلیغ دین رقم بخورد. در آینده، تبلیغ دین کار دشوارتری خواهد شد؛ نقش عموم مردم در آن بیشتر می شود و سازمان ها و نهادهای دولتی با چالش نقش در آن مواجه می شوند. تکثر در الگوها و روش های تبلیغی مشهود خواهد بود و نیاز به خلاقیت و مهارت های ابداع، محسوس می شود. اعزام مبلغ، الگویی ناکارآمد تلقی می شود و گروه ها و موسسه های تبلیغی با چاشنی درآمدزایی و ارتباط بده بستان با مخاطبان، به سمت الگوهای جدیدی از تعامل پیش می روند. مبلغان دین بیش از آنکه ارائه دهندگان اطلاعات دینی باشند، پاسخگویان به نیازهای عاطفی، عرفانی و معنوی مخاطبان خود و نیازمند مهارت های ارتباطی خواهند بود.
    کلیدواژگان: دینداری، تبلیغ دین، آینده پژوهی، روندها، چرخ آینده
|
  • Saied Reza Ameli *, Seyed Ahmad Askari Pages 7-30
    The concept of shopping in cultural studies has been changed by the spread of social media in the form of virtual markets and online shopping, as an identity-maker action. Examining the role of virtual social networks on Tehran people’s shopping experiences, this article aims to identify the differences between shopping experience in virtual and real spaces.To capture the meaning of the shopping experience in the first and second spaces, the present research uses the paradigm of dual spacization, and studying the pattern of shopping behavior in Instagram and Telegram channels, it intends to investigate this dual-spacization field using ethnographic and netnographic methods.Identifying and then explaining, the typology of virtual stimulating and limiting factors through online and offline shopping spaces observations, it turned out that Instagram and Telegram are more an advertising means for real market goods than a space for direct shopping. The research findings show that while shopping for the sake of spending leisure times and hanging around is common in both real and virtual markets, but contrary to the idea of Michel deCerteau and thinkers, who advocate resistance, leisure, pleasure and hanging around of the audience, involving actively in shopping malls and membership in virtual channels, the buyer is engaged in a"consumption cycle" so that consumer tactics have not been able to be used as an emancipating element in the strategy of consumer society.
    Keywords: Virtual Culture, Social Media, online shopping, Telegram, Instagram
  • Mahdokht Brojerdi Alavi *, Mohammad Taghi Karami Ghahi, Mohammad Shakerinejad Pages 31-56
    Chastity and veil are Religious orders that acquaintance of individuals with their criteria and patterns of them take place in process of their religious socialization. In this process, people understand the content and meaning of these doctrines and use them in the situations and interactions of their everyday lives. Chador as the preferred hijab in Islam is a cultural phenomenon in the field of women's clothing that has been shown over the years in IRIB. Choosing this cover, including in social relationships is usually a sign of a person's commitment to religious principles. This research seeks to answer this question that how chastity indicators have been represented in Chadori women of TV series's, in the years after the Islamic Revolution? In this regard, at first these indicators derived from Islamic law and then analyzed in all Chadori women in 40 most viewed Iranian TV series. Accordingly, a total of 107 Chadori characters from these series have been selected and studied. . SPSS software and descriptive and inferential statistics (Chi-square test) were used to analyze the data. Findings of the research indicate that in the years after the Islamic Revolution, Chadori women, despite choosing the superior hijab, have not followed the criteria of Islamic chastity in their interaction with men. The way they communicate, look and talk with men, also their obvious adornment, hair and body in facing men, have no significant difference with the women who have another kind of covers.
    Keywords: Chastity, veil, Chadori women, TV Series, IRIB
  • Muhammad Roozkhkkjsh *, Fereshteh Razeghi Pages 57-84
    This study is a mediatorof a case study of the private theater which seeks to explore some of the major socio-economic fields of art economics in Iran. Recently, there has been an increase in the number of people joining the theater community through academic or other routine practices. Despite the theatrical population growth, the infrastructure has not changed much; the facilities of the showrooms are just as low. Since early 1980s, the idea of the privatization of the theater and some of the other theatrical effects of Iran, became the "hegemonic idea",. Many activists accepted this. Governmental theater custodians had a glance to the private sector, to eliminate crisis because of showrooms shortage. Now, more than 20 private theaters have been operating alongside state showrooms in Tehran. Still there are some questions: could this program open a knot of Iran's overwhelming work? How do the activists and "stakeholders" evaluate the experience of the field? The research attempts to answer questions on the basis of revising the views and evaluations of the theater activists, but understanding the "private activity of the theater" as a category of art economics requires an understanding of the more general social relations.  The article attempts to analyze the "private theater in Iran" in the context of the socioeconomic transformation of the last two decades of Iran. It shows the reflection of the socioeconomic problem during last two decades. One consequence of this trend is to establish "private showroom" instead of "private theater".
    Keywords: Privatization, Private theatre, Market economy
  • Mohammad Mehdi Forghani, Yasin Khodamoradi * Pages 85-102
    A
    Investigating the role of media literacy in adjusting Internet addiction is the aim of present research. This research is done through experimental method and using pre-test and t-test pattern with control group. Its statistical community is all students of third class of second level of middle school in Chaharmahal va Bakhtiari province. Multi-stage cluster sampling is the manner of sampling in this research. Forty students were selected as statistical sample in control and experiment groups. We have used Kaplan Standard Questionnaire "Internet misuse", and Yang Standard Questionnaire "internet addiction", and the media literacy Questionnaire which made by the researchers of the present research. We have used to Krunbachʼs alpha tests, Wilcassonʼs average comparison test, and T-pair by SPSS 24 software in order to measure the hypothesis of the research. The innovative accept of present research is its subject with the view of relationship between the two variables which are not paid attention to them synchronously and as a prevention way in previous researches, both Iranian or foreigners. Results of the present research show that education of media literacy has its effects on adjustment of internet addiction among students, amount of media utilization, improvement the ability of analysis, ability to produce media massage, ability to communicate with media message producers, and improvement of studentsʼ critical thinking in confronting media massages.
    Keywords: Literacy, Media Literacy, Addiction, Internet, Internet addiction
  • zahra ojagh * Pages 103-126
    Although science journalism has more than 100 years' history in Iran but, Iranian popular science media insists on conveying of information as a function of these media. In this type of media, the role of science journalists is translation and simplification of the complex and expertise language of the modern science. In the literature, this approach named traditional models of public communication of science. To identify categories for good science journalism in Iran, this study has used focus group and had deep interview with science journalists who had experienced for more than 10 years . Findings of the research indicate that redefinition of the function of science journalism is also based on traditional models. It means that science journalists proposed popularization and contextual model. However, they start to think about these media as identical factor and physical-cultural and social capital because of limited number of audiences and feeling to have  independent economy. It seems that this approach would change the function of science journalism in the future and it would become a dynamic and influential part in the field of media and science.
    Keywords: public communication of science, Good popular science media, science journalism, Iran
  • sardar fotohi * Pages 127-152
    Today, social relationships have changed in aspect of quantity and quality due to the emergence of modern tools such as communication media, universities and so on. The quantity of relationships affects the quality of one's relationships with others, including friends. Therefore, the purpose of this study is to investigate the effect of social isolation on Quality of friendship among students in Kurdistan University based on network theory. The present study is a survey that using a Convenience nonprobability sampling method and 375 students of Kurdistan University were selected.  Data were collected using a researcher-made questionnaire. After extracting the results of the questionnaires and using SPSS and Lisrel software, statistical calculations were performed to describe and test the hypotheses.The results indicate that social isolation has a significant effect on frustration of relationships, a feeling of powerlessness in friendship, subjugation and dependence in students' friendships, but social isolation has no significant effect on hatred and distrust to others. Consequently, when young people have lost contact with their colleagues, loses the talent of experience and thought. Individuals losing thought and action , feel helpless and powerless and thus results submissive to others.
    Keywords: Relationship network, affiliation, Powerlessness, social despair
  • Mohammad Mazlom Khorasani, Mohsen Nogani Dokht Bahmani Pages 153-178
    This study investigates the relationship between variables related to agency of actor-structure  in the knowledge-based business culture and based on the concept business habitus.The statistical population is all members of the growth and knowledge based enterprises  in Ferdowsi University with a sample size of 204 people. The habit of business is measured and  conceptualized with four dimensions of innovation, social interaction, market orientation and business plan development based on Bourdieu's theory. Agency variables are included Social Support, Supportive Policies and Knowledge Support Network. Correlations of relationships between variables show that all agent variables have a direct and meaningful relationship with business habitus and they  increas with the increases of the rate of business habitus.In step-by-step regression analysis, it is also determined  that about 0.5 of dependent variable changes is explained by agent variables that the share of social support variable is more than other variables. The result of the research shows that the habitus of actors has played a fundamental role in the knowledge based business culture and actors should have regular planning and purposeful and mutual interaction  to increase their business's ability in order to establish a relationship and attract and receive various resources from different sectors.
    Keywords: Knowledge - based_culture_Habitus_Agency_Ferdowsi University
  • Komeil Khojasteh * Pages 179-208
    The booming revolution of information technology has created a new space in politics. Given the opportunities that this technological revolution has created, the Islamic Revolution seeks for a model to cross the cohesive network of Western media systems. However islamophobia is a threat to the Muslim world, but on the other hand, it has become possible for others to become curious about it and seek answers to questions about Islam. The Islamic revolution tries to exploit the virtual scope until: First, it will pass through the rival media network, and second transfer the concepts of the Islamic revolution to this networking society.Letter patterns to Western youth are examples of these efforts. The letter which the leader of Islamic revolution wroth to the Western youth and supported by virtual medias was example of this kind. In this kind of pattern, it attempts to create a chain of actions through
    Keywords: Information Era, Network Society, Autonomy environment, Letter to Western youth
  • Masih Alipour *, Hassan Mohaddesi, Allahkaram Karamipoor Pages 205-234
    This study is examining the changes in religious values, attitudes and methods by measuring the degree of Autonomy and Authority in the religious affairs of the current generation and the early generations of the Islamic Revolution in 1979 in Iran. Research hypotheses that have been tested on the theoretical views related to autonomy and authority extracted using data collected in a survey method. The sample size using the Cochran formula was 392 people with accuracy of %/05 and confidence level of %95, from two age groups of 50 to 65 years old and 15to 30 years old citizens of Qom and Tehran cities in the year of 2017 using cluster sampling method and randomly selected. Required information was collected using a questionnaire and analyzed statistically. The results of the analysis indicate that there is a significant difference between the spectrum autonomy and religious authority in the two groups of studies that are somehow considered as the first and third generation of the Islamic Revolution. These analyses indicate that there is a significant difference in autonomy indexes in religious rituals, autonomy of religious commands, autonomy in religious flexibility, autonomy in ethics, autonomy in accepting religions, in the authority of tradition or rationality, and in obtaining information between the two groups of studies. This means that the early generation after the revolution has more religious authority in the religious affairs of religion, and the current generation is of lower authority and less autonomy in religious affairs.
    Keywords: Comparative, religious authority, Religious autonomy, First Generation, Third Generation of the Revolution 1979, Iran
  • Mojtaba Amiri, Mohhamad Mahdi Zolfagharzadeh Pages 235-262
    In order to explain the conditions for the propagation of religion in the future, we need to study its future status by studying the trends affecting the future. One of the most important trends that affect the propagation of religion is the trends of religiosity. In this study, using the "futures wheel" and experts' panels, we examine the different and mediated consequences of several main trends of religious change on the future of religion propagation. The four main trends: increasing the tendency towards emotional religiosity, the growth of selectivity and compositionalism in religiosity, the challenges of religious governance demand, and the prevalence of the pattern of therapeutic in religiosity will lead to different events in the future of religion propaganda  Religion propagation will be more difficult In the future,. The role of the public people will increase and governmental organizations will face the challenge of their role. The plurality of patterns and propagation methods, and also the need for creativity and inventive skills will be evident. The "clergiman dispatch" is considered to be inefficient, and religious groups and agencies with revenue-generating approach and contact with audiences are moving toward new patterns of engagement. Religious missionaries are more likely to respond to the emotional and spiritual needs of audiences than being religious information providers.
    Keywords: Religiosity, religion propagation, Futurology, Trends, future wheels