فهرست مطالب

مدیریت سلامت - پیاپی 16 (تابستان 1383)

نشریه مدیریت سلامت
پیاپی 16 (تابستان 1383)

  • 73 صفحه، بهای روی جلد: 85,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1383/04/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم احمدی*، علیرضا ظهور، سید جمال الدین طبیبی، احمد براتی مارانی صفحات 3-16
    مقدمه

    مدیران اطلاعات بهداشتی، اطلاعات مربوط به مراقبت و درمان را بر اساس سیستم های طبقه بندی اقدامات پزشکی طبقه بندی نموده و براساس اطلاعات طبقه بندی شده گزارشات آماری را تهیه و تحلیل می نمایند . امروزه مراقبت بهداشتی با کیفیت مطلوب بدون وجود یک سیستم طبقه بندی اقدامات پزشکی کامل و کارآمد امکانپذیر نخواهد بود . با استفاده از این سیستم نتایج عملیات مراقبت در پرونده بیمار به صورت کدهای استاندارد ثبت می شود . این کدها اساس تحلیل اطلاعات برای پرسنل درمانی ، پژوهشگران ، سیاستگذاران و برنامه ریزان بهداشتی است. با توجه به اینکه در حال حاضر در کشور ما یک سیتم طبقه بندی اقدامات که بتواند نیازهای کدگذاران را برآورده کند وجود ندارد، ضرورت ارایه یک الگو مناسب احساس گردیده است.  

    روش بررسی

    این تحقیق به صورت یک مطالعه مقطعی مقایسه ای در سال های 82-1381 به منظور ارایه یک الگوی مناسب برای سیستم ملی طبقه بندی اقداماتی پزشکی کشورمان انجام شده است . ابزار گردآوری داده های این پژوهش کتاب ها ، نشریات ، پایان نامه های موجود در کتابخانه ، اینترنت و پست الکترونیکی بوده است . در این پژوهش با مطالعه سیر پیدایش و تکامل ، ساختار ، سازمان ایجادکننده ، مزایا و محدودیت ها و استانداردهای به کار رفته در طراحی سیستم های طبقه بندی اقدامات به زبان انگلیسی و یک الگو برای سیستم ملی طبقه بندی اقدامات پزشکی کشورمان پیشنهاد شد. الگوی پیشنهادی طی دو مرحله به روش دلفی آزمون شده است . سرانجام پس از تحلیل نتایج آزمون ، الگویی مناسب برای سیستم ملی طبقه بندی اقدامات کشورمان ارایه گردیده است .  

    یافته ها

    نتایج مطالعه سیستم های ملی طبقه بندی اقدامات نگاشته شده به زبان انگلیسی همراه سیستم های موجود در کشورمان به طور مقایسه ای آورده شده است . همچنین الگوی نهایی در پنج محور اصلی به طور مبسوط تشریح گردیده است. به طور خلاصه می توان چند محوری بودن ، امکان گسترش سیستم بدون تغییر در ساختار آن ، وسعت بیشتر ، در نظر گرفتن راهنمای فارسی کدگذاری اقدامات ، وجود توصیف گرهای مورد نیاز ، استاندارد بودن و تنظیم فصول بر اساس نوع اقدام یا مداخله از مزیت های الگوی ارایه شده در مقایسه با سیستم های اقدامات موجود کشور دانست :  

    نتیجه گیری

    الگوی ارایه شده برای سیتسم ملی طبقه بندی اقدامات کشورمان در مقایسه با سیستم ملی طبقه بندی کشورهای انگلیسی زبان بیانگر آن است که این الگو بیشتر منطبق بر سیستم ملی طبقه بندی اقدامات کشورهای اروپای شمالی است. به دلیل نوپا بودن سیستم ملی طبقه بندی اقدامات پزشکی کشورمان و امکان نادیده گرفتن برخی اقدامات ، کدهایی برای موارد طبقه بندی نشده پیش بینی گردید .

    کلیدواژگان: طبقه بندی اقدامات پزشکی، الگو براساس دلفی
  • فربد عبادی فرد آذر*، شهناز ریماز، محمد زکریا کیایی، فاطمه رحمتی نجار کلایی صفحات 17-26
    مقدمه

    سرطان پستان شایع ترین سرطان زنان است و دومین علت مرگ ناشی از سرطان در اکثر کشورهای دنیا محسوب می شود . براساس مطالعات موجود ، روش های تشخیص زودرس سرطان پستان ، مرگ و میر ناشی از بیماری را کاهش می دهد . بدین لحاظ ایم مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش غربالگری سرطان پستان بر آگاهی و اعتقاد دانشجویان مقطع کارشناسی ساکن خوابگاه های فاطمیه کوی دانشگاه تهران با استفاده از مدل اعتقاد بهداشتی ، صورت پذیرفته است.  

    روش بررسی

    این تحقیق به روش نیمه تجربی از نوع قبل و بعد (before and after) با ویژگی خود کنترلی بر روی 99 نفر دانشجوی مقطع کارشناسی ساکن خوابگاه های فاطمیه کوی دانشگاه تهران به صورت پذیرفت که از طریق نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و به طور تصادفی انتخاب شده بودند . ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه و ارایه آموزش براساس مدل اعتقاد بهداشتی و به طریق سخنرانی همراه با جزوه ، بروشور و نمایشی فیلم و اسلاید بود . نتایج با کمک جداول ، نمودارها و آزمون های زوج ، آنالیز واریانس یک طرفه و کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . براساس نتایج این مطالعه ، محدوده سنی دانشجویان بین 20 تا 25 سال قرار داشت و 9/92 ٪ نمونه ها مجرد بوده و 2/17 ٪ دارای سابقه خانوادگی سرطان پستان در اقوام و خویشاوندان خود بوده و 12 ٪ آنها دارای سابقه بیماری یا ناراحتی در پستان خود بوده اند .  

    یافته ها

    میانگین نمرات آگاهی از بیماری سرطان پستان و روش غربالگری سرطان پستان قبل از آموزش 68/5 (از کل 22 سوال) بود در حالی که بعد از آموزش به 96/16 رسید . نتایج آزمون زوج در مورد میانگین نمرات آگاهی و اعتقادات بهداشتی دانشجویان اختلاف آماری معنی داری را بین آزمون اولیه و آزمون ثانویه پس از آموزش نشان داد. (p<0/0001)  

    نتیجه گیری

    بر طبق نتایج این مطالعه ، آموزش پیشگیری از سرطان پستان می تواند سبب ارتقاء آگاهی و اعتقاد در زمینه شدت درک ، حساسیت درک ، تهدید درک ، منافع درک و راهنمای عمل در بعد خارجی و کاهش موانع درک در زمینه روش های غربالگری سرطان پستان شود. این پژوهش انجام مطالعات تجربی در زمینه بررسی تاثیر آموزش بر آگاهی ، اعتقاد و عملکرد خودآزمایی پستان ، معاینه بالینی و ماموگرافی را در زنان در معرض خطر سرطان پستان با به کارگیری انواع مدل های آموزش بهداشت پیشنهاد می کند .

    کلیدواژگان: آگاهی و اعتقاد، غربالگری، سرطان پستان
  • طاهره اسلامی نژاد*، علیرضا ظهور صفحات 27-35
    مقدمه

    غلبه بر بحرانهای موجود در بیمارستانها، بدون توجه به نیازها و جلب رضایت بیماران غیرممکن است. میزان رضایتمندی بیماران بستری از واحدهای مختلف بیمارستان یکی از معیارهای مهم برای ارزیابی کیفیت خدمات ارایه شده در بیمارستان است.  

    روش پژوهش:

    این پژوهش به صورت مقطعی در بهار سال 1381 به منظور ارزیابی رضایت بیماران بستری از خدمات واحدهای مختلف بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمان (شفا، باهنر و کرمان درمان) انجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش بیماران 15 سال به بالایی بود که حداقل 48 ساعت در بخشهای داخلی یا جراجی بیمارستانهای مذکور بستری شده اند. حداقل حجم نمونه لازم براساس مطالعه اولیه 564 نفر برآورد گردید کهجهت اطمینان بیشتر با 600 بیمار در زمان ترخیص مصاحبه انجام گرفت. ابزار سنجش رضایت بیماران با استفاده از پرسشنامه های استاندارد شده وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی اصفهان و شهید بهشتی ساخته شد. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون های مجذور کای، تی و آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل گردیدند.  

    یافته ها

    حدود 59% بیماران از خدمات بیمارستانهای تحت بررسی راضی بودند. تفاوت معنی داری در نسبت رضایتمندی بین سه بیمارستان تحت بررسی مشاهده نگردید. از بین واحدهای مختلف بیمارستانی، بیشترین نارضایتی بیماران از کیفیت غذا و امکانات اتاق بستری و بیشترین رضایتمندی از رفتار پزشکان و پرستاران بدست آمد. ارتباط معنی داری بین سن، تحصیلات، تاهل و مدت اقامت بیماران در بیمارستان با رضایتمندی از واحدهای مختلف بیمارستان مشاهده نگردید.  

    بحث و نتیجه گیری

    حل مسایلی که منجر به نارضایتی بیماران می گردد تلاش و تعهد مدیران را می طلبد. لازم است مدیران بیمارستانها با توجه نمودن به انتظارات و خواست بیماران، رضایت آنان را کسب نمایند تا آنان در برنامه های درمانی و مراقبتی خود بیشتر مشارکت نموده و بیمارستان بهتر به اهداف خود دست یابد.

    کلیدواژگان: رضایتمندی، بیماران بستری، بیمارستان
  • رضا دستجردی*، محسن فوادالدینی، سید مرتضی وجدان، ایرج مهدیزاده، فاطمه رحیمی صفحات 36-45
    مقدمه

    در هر سازمان، نیروی انسانی مهمترین رکن تعالی و ترقی سازمان و عامل اساسی تحقق اهداف پیش بینی شده در آن مجموعه است. با توجه به اینکه رضایت شغلی علاوه بر تحقق اهداف سازمانی، در سلامتی فردی و اجتماعی نقش ویژه ای ایفا می نماید، بنابراین مطالعه پیرامون عوامل اثرگذار برآن، می بایست همواره مورد توجه مدیریان دستگاههای دولتی قرار گیرد تا با شناخت دقیق فرصتها و تهدیدها نقاط ضعف را ترمیم و نقاط قوت را تقویت کنند. تحقیق حاضر در راستای دستیابی به هدف مذکور انجام پذیرفته است.  

    روش پژوهش:

    مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی تحلیلی است که بر روی 324 نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی به روش تصادفی انتخاب شده اند، انجام گرفته است. ابزار جمع آوری داده ها، شاخص توصیف شغل بوده است. داده های حاصل از طریق روش های آماری تحلیل واریانس و مجذور کای با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل گردیده است.  

    یافته ها

    یافته نشان دهنده آنست که بین جنسیت، رضایت شغلی در بعد شیوه ارتقاء و حقوق، رابطه معناداری وجود دارد. همچنین بین کارکنان با سطح تحصیلات بالاتر از لیسانس، از ماهیت کار و حقوقشان راضی تر، ولی از سرپرست، همکاران و شیوه ارتقا رضایت کمتری داشتند. بین رسته خدمتی و رضایت شغلی رابطه معناداری مشاهده گردید. بیشترین نارضایتی در زمینه پرداخت حقوق، به دو گروه کارکنان «درمانی» و «بهداشتی» مربوط بود.  

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش، اصلاح شیوه های ارزشیابی، نظام پرداخت حقوق و برنامه ریزی جهت اصلاح برخی نگرشهای نامطلوب نسبت به شغل، روابط نزدیکتر مدیران با کارکنان و توجه به نیازهای مختلف آنان، و برنامه ریزی صحیح، دقیق و بلند مدت در این زمینه میتواند کارآمد و موثر باشد.

    کلیدواژگان: رفتار سازمانی، رضایت شغلی، شاخص توصیف شغل، کارکنان دانشگاه علوم پزشکی
  • ایرج کریمی*، علیرضا ظهور، امیر ویانچی صفحات 46-50
    مقدمه

    همودیالیز به مدت طولانی و استفاده از پیوند کلیه متداول ترین روش درمانی برای بیماران با نارسایی کلیوی است. با توجه به تقاضای روز افزون بیماران کلیوی برای دریافت خدمات درمانی، دو روش استفاده از پیوند کلیه و همودیالیز به مدت طولانی وجود دارد که مقایسه هزینه – اثربخشی دو روش برکاستن بار بیماری ها ضروری به نظر رسید.  

    روش پژوهش:

    این پژوهش به صورت مقطعی به منظور مقایسه هزینه اثربخشی دو روش درمانی استفاده از همودیالیز به مدت طولانی و پیوند کلیه با استفاده از شاخص دالی به کمک اطلاعات پرونده های بیمارانی که در سال 1378 به بیمارستان هاشمی نژاد برای درمان مراجعه کرده بودند، انجام گرفت.  

    یافته ها

    در این بررسی میزان هزینه ها به قیمت سال 1378 محاسبه گردید. نتایج نشان داد که در روش پیوند کلیه، هزینه بیماران مرد تنها 22.6 درصد و بیماران زن 18.5 درصد هزینه های روش دیالیز مزمن بوده است. اثربخشی پیوند کلیه بیش از 7 برابر روش همودیالیز مزمن در مقیاس الی بدست آمد. در مجموع، هزینه اثربخشی روش پیوند کلیه بیش از 8 برابر روش درمانی همودیالیز است.  

    بحث و نتیجه گیری

    میانگین هزینه دوره درمان روش یالیز مزمن بیش از چهاربرابر روش پیوند کلیه است. اثربخشی براساس شاخص دالی، در روش پیوند کلیه تا سن 54 سالگی در بیماران مورد نظر پژوهش نسبت به روش دیالیز مزمن بیشتر است. در مقایسه هزینه اثربخشی روش پیوند کلیه در گروه های سنی قابل مقایسه، 3تا 14 برابر روش دیالیز مزمن است.

    کلیدواژگان: هزینه اثربخشی، شاخص دالی، دیالیز مزمن، پیوند کلیه
  • فرخنده ملکی خیمه سری*، زهرا میدانی صفحات 51-58
    مقدمه

      ضرورت پژوهش و تحقیق در ارتقاء توسعه و توان علمی کشورها بر همگان آشکار است. به ظرطی که این پژوهشها با بررسی و مرور منابع اطلاعاتی و به گونه ای انجام گیرد که از دوباره کاری ها اجتناب کند . در این میان ، به جرات می توان گفت که اینترنت کاملترین و کارآمدترین منبع اطلاعاتی است که دسترسی به حجم زیادی از اطلاعات را جهت انجام تحقیقات در کوتاهترین زمان فراهم می کند . این مقاله سعی دارد با ارتقاء دانش و مهارت پژوهشگران در استفاده از خدمات این ابزار ، آنان را در انجام جستجو با صرف زمان کمتر اما دقیقتر و کاملتر یاری کند .  

    روش پژوهش:

    جمع آوری اطلاعات از طریق مطالعات کتابخانه ای و اینترنت صورت گرفت.  

    یافته ها

    اینترنت با ایجاد شبکه وسیع جهانی و با فراهم آوردن اطلاعات زمینه ای مورد نیاز برای ادبیات پژوهش از طریق راهنماهای موضوعی ، دسترسی ، online به کتابخانه ها ، مقالات و مجلات معتبر دنیا ، پایان نامه ها و رساله های مقاطع تحصیلات تکمیلی جستجو براساس محتوی ، آدرس ، عنوان و برقراری ارتباط از طریق پست الکترونیکی با پژوهشگران و کارشناسان ، استادان و متخصصان حرفه های مختلف در تمام مراحل تحقیق اعم از آگاهی از دامنه و شدت مساله ، مطالعات دانش پیش زمینه، مرور ادبیات و... نقش سازنده ای ایفا می کند .  

    بحث و نتیجه گیری

    اینترنت با ایجاد شبکه اطلاعاتی وسیع در سطح جهان و به لحاظ دارا بودن قابلیتهای فراوان ، در تمام مراحل تحقیق نقش سازنده و تعیین کننده ای ایفا می کند. در حالی که محدودیتهای سیستم دستی برای دسترسی به اطلاعات را نیز از بین می برد . لذا به جهت این اهمیت توصیه می گردد با آموزش و دادن آگاهی های بیشتر در خصوص شناخت و بکارگیری این ابزار محققان را در هدایت تحقیقات ارزنده یاری کنیم.

    کلیدواژگان: روش تحقیق، اینترنت، مرور ادبیات الکترونیکی، ارزیابی منابع الکترونیکی
  • شیرین عباسی*، علیرضا ظهور، اعظم قادری صفحات 59-64
    مقدمه

      آموزش در هر سازمانی می تواند به صورت گوناگون از جمله آموزش ضمن خدمت ارایه شود . برگزاری دوره های آموزش ضمن خدمت در بیمارستانها به علت خاصیت پویایی علوم پزشکی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.  

    روش پژوهش:

    این پژوهش به صورت یک مطالعه نیمه تجربی در پاییز سال 1382به منظور ارزیابی یک دوره بازآموزی در ارتقاء سطح دانش کارکنان مدارک پزشکی بیمارستانهای تامین اجتماعی اصفهان انجام گرفت. سطح دانش کلیه پرسنل مدارک پزشکی بیمارستانهای تحت بررسی (30 نفر) قبل و بعد از دوره بازآموزی به وسیله پرسشنامه ای اندازه گیری شد . روایی پرسشنامه به طور صوری و پایایی آن با انجام پیش آزمون پس آزمون مورد ارزیابی قرار گرفت. بخش اول پرسشنامه در برگیرنده مشخصات فردی و بخش دوم مشتمل بر 20 سوال مرتبط به کمک نرم افزار SPSS انجام شد.  

    یافته ها

    افراد تحت بررسی در پیش آزمون به حدود 50درصد و در آزمون نهایی به حدود 78 درصد سوالات پاسخ صحیح داند( P<0/01 ) پرسنل دارای سوابق تحصیلی مرتبط با مدارک پزشکی در هر دو آزمون نمرات بهتری کسب نمودند . نمرات پرسنل مدارک پزشکی بیمارستان شریعتی در هر دو آزمون کمتر از پرسنل دو بیمارستان دیگر ( فرضی و فاطمه الزهرا) به دست آمد.  

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر چشمگیر این دوره بازآموزی در افزایش آگاهی کارکنان ، برگزاری چنین دوره هایی برای کلیه پرسنل مدارک پزشکی بیمارستهانهای کشور ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: دوره بازآموزی ـ پرسنل مدارک پزشکی ـ بیمارستانهای تأمین اجتماعی
  • لیلا احمدیان*، رضا خواجوی، لیلا شاهمرادی صفحات 65-71
    مقدمه

      امروزه از مدیریت جامع کیفیت به عنوان چراغی روشن بخش و زبان مشترک در سازمانها استقبال شده است و هر سازمانی سعی می نماید به نوعی مسیرهای قبلی خود را ، با به کار گیری این سیستم مدیریتی ، اصلاح نماید. اما نقص در سیستمهای اطلاعاتی باعث گردید که برخلاف بی نقص بودن استراتژی کیفیت ، بعضا مشکلاتی بر سر راه اجرای آن به وجود آید و با اینکه حتی بعد از اجرای این سیستم ، نتایج مطلوب و قابل توجهی حاصل نگردد .  

    روش پژوهش:

    در این مقاله که با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و اینترنت به روش مروری انجام شد ، سعی شده است علاوه بر بیان نقش ، اهمیت و چگونگی تدارک یک نظام اطلاعاتی صحیح در کلیه مراحل مدیریت جامع کیفیت از آغاز تا انتها ، به بررسی اهمیت اطلاعات در مراحل نه گانه FOCUS – PDCA نیز پرداخته شود.  

    مروری بر مطالعات :

    عمدتا مطالعات انجام شده نشان می دهد ، دلایلی که اعمال سیستم مدیریت جامع کیفیت را با عدم موفقیت مواجه می سازد این است که یا از ابتدا در گردآوری آمار و اطلاعات برای آغاز کار اشتباه شده است و یا در نمایش و ارایه نتایج حاصله از آن ، این امر باعث شده است که چهره واقعی و کارآیی این نظام مدیریتی به طور کامل آشکار نگردد.  

    بحث و نتیجه گیری

    FOCUS – PDCA خود به عنوان یک راه کار مناسب در بحث مدیریت جامع کیفیت ، مشوق کارکنان برای تفکر آماری و نظام مند است. هم چنین براساس اصول TQM ، ارتقای واقعی فرآیندها ، بر مبنای اطلاعات تولید شده امکان پذیر است. پس همزمان و همراه با پیاده سازی استراتژی مدیریت جامع کیفیت ، باید به اصلاح در سیستمهای اطلاعاتی نیز توجه شود. چرا که نه تنها در طول مسیر ارتقای فرآیند ، بسیار به آن نیازمندیم بلکه در انتها ، به منظور نمایش این نظام مدیریتی و ارایه نتایج حاصل از آن نیز تنها ابزرار کمک کننده یک نظام اطلاعاتی دقیق است. زیرا در بحث مدیریت جامع کیفیت وقتی می توانیم بگوییم ارتقاء یک فرآیند اثربخش بوده یا نه! یا مطابق با نیازهای مشتری بوده است یا نه ! که نتایج حاصل از ارتقاء آن فرآیند با اعداد و ارقامی صحیح و قابل اعتماد بیان گردد.

    کلیدواژگان: مدیریت جامع کیفیت، سیستم اطلاعاتی، FOCUS - PDCA
|
  • M Ahmadi*, AR Zohoor, SJ Tabibi, A Barati Marnani Pages 3-16
    Introduction

    Health information managers classify the information of health care and treatment on the bases of classifications system of medical procedures, and also they analyze the statistical reports on the bases of this arranged information. Today without an efficient and complete medical classification system, it would seem almost impossible to render health care with acceptable quality. By this system the results of care process are documented using standard codes. These codes become the basis for data analysis for medical team, researchers, policy makers and planners. Taking into account, the absence of classification system of procedures in iran. The necessary to create an appropriate model to satisfy coders'needs in urgently felt.

    Methods

    This cross sectional comparative study wasconducted in the year 2003-4 to present a compatible model for national medical classification system. The means for collecting data were texts, periodicals, internet and electronic mails. In this research the the trend of development, structure, responsible organization, advantages and limitations and also the standards have been used in designing English classification system were studied in order to recommend a national classification system of procedures. Using Delphi system, the recommended model was put into practice in two phases. Eventually after the analyses of test results, a workable model for national classification of medical procedure was presented.

    Finding

    The results obtained from comparison of English cassification of medical procedures with each other and with our own systems are presented. Also the final model has been completely described in five major axes, multiaxially, expandability without changing main structure of system, more expansion, Persian guideline for coding, necessary modifiers, standardization ability and organizing the chapters on the bases of the type of procedures or interventions are some of the advantages of the recommended model compared with the available medical classification systems.

    Conclusion

    It seems that the recommended model for national classification system of medical procedures as compared with the national classification systems in English speaking countries has some similarities to the system of Nordic countries rather than other English systems. Since the national cassification system of medical procedures is in i5s infancy in iran and also due to occurrence of negligence in some procedures, some codes are advised in case of unpredicted medical procedures.

    Keywords: Medical procedure classification, model based on Delphi
  • F Ebadi Fard*, Sh Rimaz, MZ Keyani, F Rahmati Pages 17-26
    Introduction

    Breast cancer is the most common malignancy among women - and second Leading cause of cancer mortality in most world wide countries. many studies indicate that Breast self examination ( BSE ), clinical breast examination ( eBE ) and mammography reduce mortality of breast cancer. This study assess effect of education of prevention on breast cancer on knowledge and belief of university. students (B.S) residing in fatemieh dormitory's of Tehran university by application heath belief model .

    Methods

    This study was quasi - experimental ( before -after) carried out on 99 university students. Sampling was a cluster multi stage random method. Selffadministered Questionnaire was prepared to collect the data. Paired T test, ANOVA, X2 test were used to analyze the data. The educational method applied was giving lectureecompanying Pamphlets and film and slide presentation. In this study Participants were between 20 - 25, 17.2 % of them had a positive family history of breast cancer, 12% of them were medical history of breast disease. 

    Finding

    While the mean number of the group in the pre test was 5.68(from total 22), it became 16.96 in posttest. paired T test indicated Mean of knowledge's and health belief score had a statistically significant difference between pretest and Posttest ( p < 0/0001 ) . conclusion Education about prevention of breast cancer can promote knowledge and Attitude about screening measurement of breast cancer.

    Keywords: knowledge, belief, screening, breast cancer
  • T Eslaminejad*, AR Zohoor Pages 27-35
    Introduction

    Overcoming the existing crisis in the hospitals without considering the patients needs and their satisfaction is impossible. The level of hospitalized patients satisfaction with different units is one of the important criterions for evaluation of the quality of hospital services. 

    Methods

    The present study was carried out by a cross-sectional method during the spring of 2002 for evaluation of hospitalized patients satisfaction with provided services in different units of hospitals (Shafa, Bahonar and Kerman Darman) affiliated to Kerman University of Medical Sciences. The statistical population of this research includes patients over fifteen who have been hospitalized in the internal and surgery wards of the above hospitals for a minimum period of 48 hours. According to the pilot study, the minimum required sample size were 564 patients and for more confidence, 600 patients were interviewed in the releasing time. Study tools were prepared on the basis of the standard questionnaires of the Ministry of Health and Medical Education and Isfahan and Shahid Beheshti Universities of Medical Sciences. The collected data were analyzed by SPSS program and using Chi square and T tests.

    Finding

    About 59% of patients were satisfied with the hospital services. Among the different units, the highest level of dissatisfaction was shown for the patients' nutrition and hygienic conditions of their rooms and the highest level of satisfaction was shown for the clinics and nursing units. The results indicate no relationship between satisfaction with different hospital units and the patients' age, level of education, duration of hospitalization and marital status. 

    Conclusion

    Solving the problems resulting in patients dissatisfaction requires the administrators commitment and effort. Hospital administrators should consider the patients' needs and expectations to acquire their satisfaction and encourage them to cooperate in their own treatment and care process and help the hospital to achieve its objectives.

    Keywords: Satisfaction, Hospitalized Patients
  • R Dastjerdi*, M Foadadini, SM Vejdan, I Mehdizadeh, F Rahimi Pages 36-45
    Introduction

    In every organization ,man power is the most important element. of excellence and progress and is the essential factor in the realization of its goals. Since job satisfaction plays a significant role in achieving organizational goals as well as individual and social health, thus the influencing factors must be examined by the public sector so they cold correct the weaknesses and reinforce the strengths through careful recognition of opportunities and threats . the present study was conducted toward the above-mentioned objective. 

    Methods

    The study is a descriptive - analytical research conducted on 324 randomly selected personnel of Birjand University of Medical Sciences. The data collection tool was job description index. The data were analyzed by Analysis of variance (ANOV A) and k2 by means ofSPSS software.

    Findings

    The findings indicate that there is a significant relationship between gender and job satisfaction regarding promotion system and salary (P < ',' 0). There was also a significant relationship between the personnel with different educational backgrounds in five job types. Personnel vlith degrees higher than bachelor were more satisfied with their jobs and salaries. Theses People, however, showed less satisfaction with their supervisors, colleagues, and promotion system. A significant relationship was also observed between service rank and job satisfaction. The Most amount of dissatisfaction concerning payment was related to clinical and "health" care Personnel. 

    Conclusion

    In order to increase job satisfaction, modifications must be done in areas like the present evaluative methods, payment systems, personnel's attitudes toward their jobs, and manager - personnel relationships. Taking personnel's needs into account, and planning precise long-term schedules can also be effective in this regard.

    Keywords: Organizational behavior, Job Satisfaction, Job description Index, Personnels of Medical University
  • I Karimi*, AR Zohoor, A Vianchi Pages 46-50
    Introduction

    long-term hemodialysis and kidney transplantation are the most common treatment for kidney failure. Regarding the increasing demand of these patients to receive therapeutic services, cost-effectiveness of these methods are compared.

    Method

    This Cross - Sectional research was done to compare cost - effectiveness of long - term hemodialysis and kidney transplantation using Delphi index and patients' medical records. Research population are Kidney patients referring to Shahid Hasherminejad Hospital in 1378.

    Finding

    In this survey expenses of 1378 were tallied. Findings show that kidney transplantation expenses were 38% and 18.5% of long-term hemodialysis for male and female patients, respectively. In Delphi Scale, effectiveness of kidney hausplautation was 7 times more than long-term hemodialysis. In summation, cost-effectiveness of kidney Hausplantation is 8 times more than hemodialysis.

    Conclusion

    Long-term dialysis average expenses are four times more than kidney transplantation index of effectiveness in kidney transplantation method was more than long-term dialysis up-to the age 54 in the research population.Cost-effectiveaess of kidney transplantation method in different age groups is 3-14 times more than long-term dialysis.

    Keywords: Cost-effectiveness, Delphi, Long-term dialysis, kidney
  • F Maleky*, Z Maidany Pages 51-58
    Introduction

    The Significance of research in the Promotion and development of Scientific Capabilities of a country in evident, provided that these research studies are done by analyzing and reviewing the information resources in such a way that avoids duplication of the work already done. Among The information resources, internet is to be the most complete and efficient source of information providing an easy access to a large volume of information in a short period of time.

    Methods

    Data collection was done by a library and internet research.

    Findings

    Playing an important role, internet, through a worldwide network, provides the background information required for review of literature, through subject index, online accent to libraries, articles and valid journals of the world, theses, dissertations of post-graduate studies, exploration based on subject content, address, title and connection with researchers, experts, specialists of different careers and professors in different stages of a research including the range and significance of the problem, review at the literature, prerequisite studies atc.

    Conclusion

    Providing a world wide information network, along with diverse capabilities, internet plays a determining and prolific role in every stage of a research, and removes the limitations of the traditional system of getting access to the information. Thus, considering the effectiveness of this system it is recommended To promote researchers' Knowledge and skills for acknowledging and utilizing the system to help them conduct valuable research studies.

    Keywords: Internet, Information resources, Source of Information
  • Abbasi*, AR Zohoor, A Ghaderi Pages 59-64
    Introduction

    Training, in each organistion, may be offered III different forms including in-service education. In-Service education in hospitals is increasing important because of the dynamic of medical Sciences.

    Methods

    This research was done as a quais i-experimental study, to evaluate a retraining program offered to promote the knowledge of medical record practitioners of a social security hospital in Estahan in fall 1382. There were 30 subjects whose knowledge level was measured by a questionnaire before and after the retraining program. Face validity of the questionnaire was confirmed and its reliability was measured by a pretest and a post - test. The first part of the questionnaire included personal details and the second part consisted of 30 questions related to the subject content offered in the program. Data analysis was done by parametric and non parametric tests with the aid of SPSS soft ware.

    Findings

    The Percentages of correct mowers, given by the subjects in the pretest and posttest, were 50% and 78%, respectively. The personnel's with an educational background, related to medical education, showed higher scores both on the pretest and the post test. The scores of medical practitioners of Shariati hospital, on both tests, were lower than those of the other two hospitals, Qarazi and Fatemehalzahra.

    Conclusion

    Considering the significant effect of this retraining program on promoting the knowledge level of the practitioners, it seems essential to offer such a program for all medical record practitioners.

    Keywords: Retraing Program-Medical Record Practitioners Social Security Hospitals
  • L Ahmadian*, R Khajuie, L Shahmoradi Pages 65-71
    Introduction

    Nowadays, tatal quality management is welcomed as the common language and enlightening means of all organizations trying to modify their prior approaches by implementing this management system. However, the in formation systems with all their faults have caused some problems in implementing this high quality system consequently, favourable or considerable results are achieved. 

    Methods

    This paper was done as a library and internet research lay the review of literature. It was attempted to show the role, importance and mechanism of providing a eorrect information system if different stages of total quality management from the beginnig up to the end. Furthermore, the significance and provision of correct information system in all 9 stages of FOCUS-PDCA were discussed.

    Review of literature:

    The related studies mostly reveal that the main reason for unfavourable outcome of total quality management in the failure either in data collection or in the presenttion of the results. Thus, the real nature and efficiency of this management system is not totally revealed.

    Conclusion

    FOCUS-PDCA is a suitalle strategy under the topic of total quality management which encourages. Personnel to Think systematically. Morover, considering the prinaples of TQM, the real promotion of procedures is facilitated by the provision of information. Hence, along with the implementation of total Qulality Management, the modificalion of information systems should be considered simultaneously. The modification of the information systems is required during the procen of promotion at the end. Of it. Modification is the only assisting means to demonstrate TQM and its output in a precise system. When the output, folloswing the procen, is explained by statistical and reliable data, one can discuss whether the procen of promotion is effective and in compliance with the needs of the clients.

    Keywords: Total Quality Management, Information Systems, FOCUS-PDCA