فهرست مطالب

پژوهش سلامت - سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، زمستان 1397)

نشریه پژوهش سلامت
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریده دالکی، مجید اسماعیل پور*، منیژه بحرینی زاد صفحات 63-71
    مقدمه
    امروزه برند یک الزام استراتژیک برای سازمان هاست که آن ها را در جهت ایجاد ارزش بیشتر برای مشتریان و ایجاد مزیت های رقابتی پایدار یاری می نماید. ایجاد یک برند قدرتمند در بازار، هدف اساسی بسیاری از سازمان ها می باشد. تصویر مناسب برند یکی از عواملی است که بر قدرت و ارزش برند می افزاید. پژوهش حاضر با هدف تبیین عوامل موثر بر تصویر برند بیمارستان سلمان فارسی بوشهر با نقش واسط ارزش ویژه برند صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر جمع آوری داده ها، توصیفی و از نوع همبستگی بود. ابزار گردآوری داده های پژوهش پرسشنامه بود. جامعه آماری پژوهش، بیماران بیمارستان سلمان فارسی تشکیل می دادند و داده های پژوهش نیز در مهر سال 1396 گردآوری گردید. تعداد 385 پرسشنامه به صورت غیرتصادفی و در دسترس از بیماران بیمارستان سلمان فارسی شهر بوشهر جمع آوری شد. در نهایت داده های به دست آمده با استفاده از روش های آمار توصیفی و مدل سازی معادلات ساختاری به کمک نرم افزارSPSS  تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که ارزش ویژه برند تاثیر مثبت و معناداری بر تصویر برند بیمارستان سلمان فارسی دارد. همچنین آگاهی از برند، اعتماد به برند، شهرت برند، شخصیت برند، تعهد به رابطه، رضایت مشتری و وفاداری به برند بر ارزش ویژه برند بیمارستان سلمان فارسی تاثیر مثبت و معناداری دارند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه مبنی بر تاثیر متغیرهای آگاهی از برند، اعتماد به برند، شهرت برند، شخصیت برند، تعهد به رابطه، رضایت مشتری و وفاداری به برند بر افزایش ارزش ویژه برند بیمارستان و به دنبال آن ایجاد تصویر مثبت از بیمارستان، بیمارستان ها می توانند برای ایجاد تصویر برند مناسب، وفاداری به برند و ارزش ویژه برند خود، فعالیت های بازاریابی خود را از طریق افزایش منافع بیماران بیمارستان و استقلال پزشکان افزایش دهند.
    کلیدواژگان: آگاهی از برند، اعتماد به برند، رضایت مشتری، وفاداری به برند، ارزش ویژه برند، تصویر برند
  • مریم علی پور، خلیل علی محمد زاده*، سید مجتبی حسینی صفحات 73-80
    مقدمه
    کیفیت ساخت و هتلینگ در مراکز درمانی از جمله مواردی است که بر حالات روحی و جسمی بیمار تاثیر می گذارد. خدمات  ضعیف  هتلینگ و سازه های بی کیفیت می توانند سبب تشدید اختلالات رفتاری و اضطراب و در نهایت کاهش آستانه تحمل درد بیماران گردند. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط تحمل درد و رنج بیماران با ابعاد مختلف هتلینگ و سازه های بیمارستانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک تحقیق توصیفی -کاربردی است. جامعه هدف بصورت نمونه گیری تصادفی به میزان250 نفر از بیمارانی که به بیمارستان امیر اعلم مراجعه کرده بوند انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه پژوهشگر ساخته گردآوری شد و جهت سنجش پایایی پرسش نامه، ضریب آلفای کرونباخ محاسبه گردید که عدد 0.7 حاصل شد. در نهایت از نرم افزار Spss نسخه 24 جهت اریابی اطلاعات استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل رگرسیون همزمان نشان داد که ازمیان دو متغیر پیش بین سازه های بیمارستانی و خدمات هتلینگ، تنها متغیر هتلینگ توانسته است درحدود 21 درصد برروی میزان تحمل درد و رنج بیماران تاثیرگذار باشد. همچنین بین ابعاد مختلف هتلینگ، حقوق بیمار ببیشترین رابطه و ابعاد اقتصادی و راهنمایی به ترتیب ارتباط کمتری با تحمل درد و رنج بیماران داشتند.
    نتیجه گیری
    جهت افزایش تحمل درد و رنج بیماران بستری در بیمارستان،  لازم است بعد حقوق بیمار در برنامه ریزی های هتلینگ و کیفیت سازه مورد تاکید بیشتری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سازه های بیمارستانی، هتلینگ بیمارستانی، تحمل درد و رنج بیمار
  • سیدمهدی طالب زاده*، واهان مرادیانس، روزبه نقشین، مریم حمیدزاد صفحات 81-87
    مقدمه
    روش های متعددی برای شناسایی انسداد مزمن ریه معرفی شده اند که از جمله آنها بررسی ظرفیت های ریوی است. شاخص FEV3/FEV6 اخیرا معرفی شده و بیان شده است که در تشخیص موارد انسدادی ریه موثر است؛ بنابراین در مطالعه کنونی اهمیت این شاخص در تشخیص موارد انسداد مزمن ریه برای اولین بار در بیماران ایرانی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه مقطعی، بیماران مشکوک به انسداد مزمن ریه پس از اخذ رضایت آگاهانه مورد ارزیابی با دستگاه اسپیرومتری و بادی باکس قرار گرفتند  و مقدار شاخص های FEV1، FEV3، FEV6 و FVC اندازه گیری شد. سپس بر اساس جهانی استاندارد GOLD شاخص FEV1/FVC کمتر از70% به عنوان تشخیص COPD مطرح شده و بیماران در دو گروه با و بدون COPD طبقه بندی گردیدند. در نهایت با هدف تعیین کارائی FEV3/FEV6، در افراد دو گروه، این شاخص اندازه گیری شده و کارائی آن در مقایسه با FEV1/FVC در تشخیص COPD مقایسه شد. نتایج به دست آمده با استفاده از آزمون t مستقل (برای مقایسه پارامترهای با توزیع نرمال) و آزمون من ویتنی (برای مقایسه پارامترهای با توزیع غیرنرمال) در نرم افزار SPSS ویرایش 23 تحلیل شدند.
    یافته ها
    تعداد 50 بیمار تحت بررسی قرار گرفتند که 42 نفر از بیماران مرد و 8 نفر زن بودند. میانگین سنی بیماران شرکت کننده در مطالعه 14+1/42 سال بود. با استفاده از شاخص FEV1/FVC<70% در اسپیرومتری، تعداد 5 نفر مبتلا به انسداد مزمن ریه تشخیص داده شده است. همچنین با استفاده از دستگاه Body-Plethysmography و شاخص های RV>80%, TLC>80%, RV/TLC>120%، 34 نفر مثبت تشخیص داده شدند اما با استفاده از شاخص FEV3/FEV6<70% هیچ کدام از بیماران مبتلا  شناسایی نشدند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان دادکه نسبت FEV3/FEV6 فاقد ارزش تشخیصی برای شناسایی انسداد مزمن ریه می باشد. هر چند این شاخص در مطالعات کشورهای دیگر ارزش تشخیصی مثبت داشته است، اما این موضوع در بیماران ایرانی هنوز مورد تایید قرار نگرفته است و بنظر می رسد نیازمند ارزیابی های بیشتری باشد.
    کلیدواژگان: بیماری انسداد مزمن ریه، ظرفیت ریوی، اسپیرومتری، حجم اجباری بازدمی، نسبت FEV3، FEV6
  • مجتبی تاشکه، محمدحسن دوازده امامی*، میثم بازانی، میثم شاه حسینی، طاهره مصطفی لو صفحات 88-95
    مقدمه
    هدف از مطالعه ی حاضر بررسی اثربخشی طرحواره درمانی هیجانی بر مقبولیت اجتماعی و رفتار قلدری نوجوانان مبتلا به اختلال استرس پس از آسیب در میان نوجوانان بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک طرح نیمه آزمایشی با پیش آزمون-پس آزمون و گروه کنترل بود. جمعیت مطالعه همه نوجوانان پسر آسیب دیده ی شهر خوی (ایران) در سال 1396 بود که تحت حمایت سازمان بهزیستی ایران بودند. 50 نوجوان پسر آسیب دیده از طریق روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و با گمارش تصادفی در گروه آزمایش یا کنترل  قرار گرفتند (25=N). گروه آزمایشی تحت ده جلسه طرحواره درمانی هیجانی قرار گرفت درحالی که در گروه کنترل درمان انجام نگرفت. هر دو گروه پرسشنامه های پذیرش اجتماعی و رفتار قلدری را قبل و بعد از جلسات درمان تکمیل کردند. به منظور بررسی داده ها از آنالیز توصیفی و تحلیل کوواریانس با رعایت پیش فرض های آن استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل کواریانس داده ها نشان داد که بین میانگین نمرات گروه آزمایشی در نمرات پس آزمون پذیرش اجتماعی و رفتار قلدری با گروه کنترل تفاوت معنی داری وجود داشت (0/01=P). همچنین مداخله صورت گرفته باعث افزایش نمرات پذیرش اجتماعی و کاهش نمرات رفتار قلدری در گروه آزمایشی گردید (0/01=P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد طرحواره درمانی هیجانی مداخله مناسبی برای پرداختن به مقبولیت اجتماعی و رفتار قلدری در نوجوانان مبتلا به اختلال استرس پس از آسیب باشد.
    کلیدواژگان: طرحواره درمانی هیجانی، مقبولیت اجتماعی، رفتار قلدری، اختلال استرس پس از آسیب
  • سمیه منتشلو*، محمدرضا شعیری، لیلا حیدری نسب صفحات 96-103
    مقدمه
    با توجه به تاثیرات فراگیر اختلال ملال جنسیتی بر عملکرد اجتماعی و روانی مبتلایان و همچنین آگاهی کمی که در کشور ما نسبت به این اختلال وجود دارد، بعضا منجر به برخوردهای نامناسب و غیرمنطقی منجر می شود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، تعیین تفاوت ویژگی های شخصیتی افراد مبتلا به اختلال ملال جنسیتی و افراد غیرمبتلا با استفاده از آزمون رورشاخ است.
    مواد و روش ها
    28 بیمار مبتلا به اختلال ملال جنسیتی و 28 آزمودنی غیرمبتلا ارزیابی شدند. روش نمونه گیری به صورت در دسترس و با توجه به همتاسازی ویژگی های جمعیت شناختی بود. آزمودنی ها پس از گزینش با استفاده از آزمون رورشاخ، منطبق با نظام جامع اکسنر، به شکل انفرادی، مورد ارزیابی قرار گرفتند. سرانجام داده های حاصل با استفاده از spss21 و روش آماری t-test تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که افراد مبتلا به اختلال ملال جنسیتی و  افراد غیرمبتلا در متغیرهای اختصاصی مربوطه (YF,FT, F, FQo, FQu) تفاوت معنادار داشتند، به این صورت که در برخی متغیرها (M, YF,FT) افراد مبتلا نمره بالاتر گرفته و در برخی دیگر از متغیرها (F, FQo, FQu) افراد غیرمبتلا نمره ی بالاتری داشتند.
    نتیجه گیری
    در افراد مبتلا به اختلال ملال جنسیتی بروز دردهای روانی، احساس درماندگی، کناره گیری از رویدادهای زندگی و کوشش برای ایجاد فاصله بین خود و محیط و بیان نامناسب و سرکوب شده ی هیجان ها، بیشتر دیده می شود که این موارد همگی ارتباط مستقیمی با تجربه ی افسردگی و بروز اضطراب دارند.
    کلیدواژگان: اختلال ملال جنسیتی، رورشاخ، نظام جامع اکسنر
  • ابوالقاسم گل خندان* صفحات 104-111
    مقدمه
    امید به زندگی به عنوان یکی از شاخص های مهم سلامت، اثر چشم گیری بر رفاه اجتماعی، توسعه اقتصادی و سرمایه انسانی دارد. بر این اساس، هدف اصلی این مطالعه بررسی عوامل موثر بر امید به زندگی در ایران و با تاکید بر فلاکت اقتصادی می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه با استفاده از داده های سری زمانی 1395-1370 به بررسی رابطه بلندمدت بین امید به زندگی، شاخص فلاکت، سرانه مخارج عمومی سلامت، شاخص تولید مواد غذایی، نرخ بی سوادی و شهرنشینی پرداخته است. به این منظور از آزمون هم جمعی (هم انباشتگی) یوهانسن استفاده شده است. هم چنین، تحلیل داده ها و نتایج به کمک نرم افزار Eviews9.0 انجام شده است.
    یافته ها
    بر اساس نتایج به دست آمده از برآورد مدل، شاخص تولید مواد غذایی، سرانه مخارج عمومی سلامت و شهرنشینی، امید به زندگی را در بلندمدت افزایش و شاخص فلاکت و نرخ بی سوادی، امید به زندگی را در بلندمدت کاهش می دهند. یک درصد افزایش در شاخص فلاکت، امید به زندگی را در بلند مدت 0/27 درصد کاهش می دهد.
    نتیجه گیری
    اتخاذ سیاست های مناسب جهت کاهش نرخ بیکاری و تورم، می تواند به ارتقای امید به زندگی در کشور کمک کند.
    کلیدواژگان: امید به زندگی، فلاکت اقتصادی، هم انباشتگی
  • ندا عزالدین، مینا باباشاهی* صفحات 112-119
    طی دهه های گذشته، روند رو به رشد شیوع چاقی و بیماری های غیر واگیر، در کشورهای توسعه یافته و به دنبال آن در سایر کشورها تبدیل به معضل بهداشتی شده که این موضوع دارای عواقب منفی بر سلامتی جامعه و تحمیل بار اقتصادی فراوان بر سیستم بهداشتی و درمانی می باشد. استراتژی های مختلفی برای مقابله با این مشکل سلامتی در دنیا، تدوین و به اجرا درآمده است. یکی از این استراتژی ها، بر چسب گذاری مواد غذایی بسته بندی شده و یا منوی غذایی رستوران هاست که مصرف کنندگان را از کالری و محتوای غذای مصرفی آگاه می سازد. این مطالعه مروری با استفاده از منابع موجود به بررسی نقش چراغ راهنمایی مواد غذایی در انتخاب های غذایی سالم پرداخته است. نتایج مطالعات مختلف حاکی از آن است که برچسب گذاری چراغ راهنمایی، به دلیل درک آسانتر اطلاعات تغذیه توسط مصرف کننده و عدم پیچیدگی، در افزایش انتخاب های غذایی سالم و کاهش انتخاب مواد غذایی نا سالم موثرتر است. پیشنهاد می شود، دست اندرکاران حوزه سلامت جهت افزایش آگاهی و تغییر رفتار و عملکرد تغذیه ای افراد جامعه، از برنامه های آموزش تغذیه سالم با هدف کاهش عوامل خطر تغذیه ای حمایت بیشتری نمایند.
    کلیدواژگان: برچسب گذاری مواد غذایی، چراغ راهنمایی، انتخاب غذایی، بیماری های غیر واگیر
  • فرزانه امیری سیف الدینی کوهبنانی، سوسن صابر* صفحات 120-128
    مقدمه
    دیابت و آسم دو اختلال مزمن و شایع در سراسر جهان است که افراد دچار آنها همواره درجاتی از اضطراب را تجربه می کنند. هدف این پژوهش مقایسه میزان اضطراب هستی و معنای زندگی در  بین بیماران آسمی و دیابتی بود.
    مواد و روش ها
    روش این پژوهش علی- مقایسه ای و جامعه آماری شامل تمام بیماران آسمی و دیابتی مراجعه کننده به پزشکان متخصص در شهر تهران در سال 1395 بود که از میان آن ها 40 نفر برای هر گروه به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه اضطراب هستی گود و گود (1974) و پرسشنامه معنای زندگی استیگر، فرازیر، اویشی و کلر (2006) بود. برای تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده از روش تحلیل واریانس چندمتغیری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین دو گروه بیماران دچار آسم و بیماران دچار دیابت به لحاظ مولفه های اضطراب هستی تفاوت معناداری وجود دارد. بدین معنا که بیماران دچار آسم در مقایسه با بیماران دچار دیابت در سه مولفه بی هدف بودن کارها، پوچ بودن معنای زندگی و عدم علاقه نسبت به کارها میانگین نمره های بالاتری کسب نمودند. همچنین بین دو گروه بیماران دچار آسم و بیماران دچار دیابت به لحاظ مولفه های معنای زندگی تفاوت معناداری وجود دارد. یعنی بیماران دچار دیابت در مقایسه با بیماران دچار آسم در وجود معنا در زندگی میانگین نمره های بالاتری کسب نمودند.
    نتیجه گیری
    بیماران دچار دیابت و بیماران دچار آسم از لحاظ میزان تجربه اضطراب هستی و معنای زندگی متفاوت هستند. به این دلیل که شاید میزان مرگ و میر متفاوتی را تجربه می کنند، از این رو بیماران دیابتی در زندگی خود بیشتر دچار پوچی و بی هدفی و از دست دادن علاقه و معنای زندگی می شوند.
    کلیدواژگان: اضطراب هستی، آسم، دیابت، معنای زندگی
|
  • Farideh Dalaki, Majid Esmaeilpour*, Manijeh Bahrainizad Pages 63-71
    Introduction
    Today, brands are a strategic requirement for organizations that help them create value for customers and create sustainable competitive advantage. Creating a strong brand on the market is the key to many organizations. Brand image is one of the factors that adds to brand strength and value. The purpose of this study was to explain the factors affecting brand image of Salman-e-Fars Bushehr Hospital with the role of special brand value intermediary.
    Materials and Methods
    The present study was applied in a descriptive and correlational manner. Data collectied via a questionnaire. The statistical population of the study consisted of patients in Salman-e Fars hospital. Data were collected in October 2013. A total of 385 questionnaires were randomly distributed among patients in Salman Fars city Hospital in Bushehr. Finally, the data were analyzed using descriptive statistics and structural equation modeling with SPSS software.
    Results
    The research findings showed that brand equity has a positive and significant effect on brand image of Salman Farsi Hospital. Brand awareness, brand trust, brand reputation, brand personality, commitment to relationship, customer satisfaction and brand loyalty have a positive and significant effect on brand equity of Salman-e Fars Hospital.
    Conclusion
    According to the findings of the study, the effect of brand awareness, brand trust, brand reputation, brand personality, commitment to relationship, customer satisfaction and brand loyalty on the increase of brand equity of the hospital and the subsequent creation of a positive image of the hospital, Hospitals can increase their marketing efforts by increasing the benefits of hospital patients and the independence of doctors to create brand image, brand loyalty, and brand equity.
    Keywords: Brand Awareness, Brand Trust, Customer Satisfaction, Brand Loyalty, Brand Equity, Brand Image
  • Maryam Ali Pour, Khalil Alimohammadzadehh*, Seyyed Mojtaba Hosseini Pages 73-80
    Introduction
    The quality of construction and hotel accommodation in health centers is one of the things that affect the physical and mental state of the patient. Hotel services and poor quality structures can exacerbate behavioral disturbances and anxiety and ultimately reduce the pain tolerance of patients. Therefore, the present study was conducted to determine the relationship between pain tolerance and suffering of patients with different dimensions of hoteling and hospital structures.
    Materials and Methods
    This study was a descriptive-practical study. The population was randomly selected from 250 patients referred to Amir-Alam Hospital; Tehran/Iran. Data were collected through a researcher-made questionnaire. To determine the reliability of the questionnaire, the Cronbach's alpha coefficient was estimated to about 0.7. Finally, Spss software version 24 was used for data analysis.
    Results
    The results of simultaneous regression analysis indicated that; between two variables of hospital structures and hoteling; only hoteling variable has been able to influence the pain and suffering of patients by about 21%. Also, between different dimensions of hoteling services, patient's rights has the most and economic and guidance dimensions have less relationships with the patients' pain suffering.
    Conclusion
    In order to increase the tolerance of the pain by hospitalized patients, it is necessary to emphasize on the patient's rights in hotel building planning and quality of the structure.
    Keywords: Hospital Structures, Hospital Hoteling, Patients' Pain Suffering
  • Seyed Mehdi Talebzadeh*, Vahan Moradianc, Rozbeh Naghshin, Maryam Hamidzad Sangachin Pages 81-87
    Introduction
    The prevalence of chronic obstructive pulmonary disease (COPD) is increasing. The FEV3/FEV6 detector index has recently been introduced and it has shown to be effective in diagnosis of new cases of COPD. The present study assessed for first time the significance of this index in identifying COPD in Iranian patients.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, patients suspected to COPD were evaluated after getting  informed consent. All patients were assessed with spirometry and body plethysmography and FEV1, FEV3, FEV6 and FVC indices were measured. Then, the subjects were classified into two groups of patients with or without COPD. Subjects with an FEV1/FVC > 70% were diagnosed with COPD and assigned to the first group, according to the criteria provided by Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease. In order to determine the efficacy of FEV3/FEV6, the index was measured for each subject, and was then compared with FEV1/FVC in terms of COPD diagnosis. The results were analyzed with independent t-test (for comparing parameters with normal distribution) and the Mann-Whitney test (for comparing parameters with abnormal distribution) in SPSS version 23.
    Results
    A total of 50 patients were examined, 42 of whom were male and the remaining 8 were female. The mean age of the patients was measured to be 42.1±14 years. Having established  FEV1/FVC < 70% as a diagnostic criterion in spirometry, 5 patients with COPD were correctly diagnosed. Also, 34 patients were diagnosed with Body-Plethysmography with RV > 80%, TLC > 80%, and RV/TLC >120%. However, an FEV3/FEV6 value of less than 70% was not found to have any diagnostic value, hence, the index failed to correctly identify patients who had already been diagnosed with COPD.
    Conclusion
    The FEV3/FEV6 index was not found to have any diagnostic value for diagnosis of chronic obstructive pulmonary disease. Although, the index has reported to be of positive diagnostic value in other countries, the same cannot be asserted for Iranian patients, as it was not confirmed in this study. Further evaluations may be needed.
    Keywords: Chronic Obstructive Pulmonary Disorder, Pulmonary Capacity, Spirometer, Forced Expiratory Volume, FEV3, FEV6 Ratio
  • Mojtaba Tashkeh, Mohmmad Hasan Davazdahemamy*, Meysam Bazani, Meysam Shahhosseni, Tahere Mostafalo Pages 88-95
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of emotional schema therapy on social acceptability and bullying behavior in adolescents with post-traumatic stress disorder among selected teenagers.
    Materials and Methods
    The present study was a semi-experimental design with pretest-posttest and control group. The population of the study was all teenage boy injured in Khoy city (Iran) in 2016 which were sponsored by the Welfare Organization of Iran. 50 males were selected through available sampling method and randomly assigned to experimental or control groups (N = 25). The experimental group underwent 10 sessions of emotional schema therapy, while the control group did not receive treatment. Both groups completed social acceptance and bullying behavior questionnaires before and after treatment sessions. To investigate the data, descriptive analysis and covariance analysis were used with respect to its assumptions.
    Results
    Analysis of covariance of data showed that there was a significant difference between the mean scores of the experimental group in post-test and social acceptance and bullying behavior with control group (P = 0.01). The intervention also increased social acceptance scores and decreased bullying behavior in the experimental group (P = 0.01).
    Conclusion
    Emotional Schema Therapy seems to be an appropriate intervention for addressing social acceptability and bullying behavior in adolescents with posttraumatic stress disorder.
    Keywords: Emotional Therapy Schema, Social Acceptance, Bullying Behavior, Post Traumatic Stress Disorder
  • Somayeh Mantashloo*, Mohammad Reza Shairi, Leila Heydarinasab Pages 96-103
    Introduction
    Given the wide-ranging effects of Gender Dysphoria Disorder on the social and mental performances, as well as the little awareness about this disorder in Iran, sometimes leads to inappropriate and irrational encounters with suffered peoples. Therefore, the purpose of this study is to determine the difference in personality characteristics of people with Gender Dysphoria Disorder with healthy subjects using the Rorschach test.            
    Materials and Methods
    28 patients with Gender Dysphoria Disorder and 28 healthy subjects using available sampling method were selected and evaluated. Then, subjects were individually evaluated after selecting by Rorschach test; according to Axner's comprehensive system. Finally, the data were analyzed using t-test analyzing method in Spss-21 software.
    Results
    The results showed that people with Gender Dysphoria Disorder and healthy people had a significant difference in some specific variables (YF, FT, F, FQo, FQu). So that; in some variables (M, YF, FT), Gender Dysphoria Disorder had higher scores, but in some other variables (F, FQo, FQu), healthy subjects had a higher scores.
    Discussion
    In people with Gender Dysphoria Disorder, mental illness, feelings of helplessness, abandonment of life events, and an attempt to create a gap between themselves and the environment and the expression of inappropriate and suppressed excitement are more evident, which are directly related to the more incidence of depression and anxiety.
    Keywords: Gender Dysphoria Disorder, Rorschach, Axner's Comprehensive System
  • Abolghasem Golkhandan* Pages 104-111
    Introduction
    Life expectancy as an important indicator of health has a significant impact on social welfare, economic development and human capital. Accordingly, the main purpose of this study is to examine the factors affecting on life expectancy in Iran with emphasize on economic misery.
    Materials and Methods
    This study evaluated the long-term relationship between life expectancy, misery index, per capita public health expenditure, food production index, illiteracy rate and urbanization, by using time series data from 1981-2016. For this purpose; the Johansen co-integration test was used. Also, the statistical analyzing performed by using the Eviews9.0 software.
    Results
    Based on the results of model estimation, the index of food production, per capita public health expenditure and urbanization, will increase the life expectancy in the long run and the misery index and illiteracy rate will reduce the life expectancy in the long term. A one-percent increase in the misery index reduces life expectancy by 0.27% in the long term.
    Conclusions
    Adopting appropriate policies to reduce the unemployment and inflation can help boost the life expectancy in the country.
    Keywords: Life Expectancy, Economic Misery, Co-Integration
  • Neda Ezzeddin, Mina Babashahi* Pages 112-119
    Over the past decades, the growing incidence of obesity and non-communicable diseases has become a health problem in developed countries and, subsequently, in other countries. This has negative consequences for the health of society and imposes a large burden on the health system. Various strategies have been developed to deal with this health problem in the world. One of these strategies is packaged food packaging, or a restaurant menu that informs consumers about calories and nutritional content. This review study uses available resources to examine the role of food traffic lights in healthy food choices. The results of various studies indicate that tagging traffic signals are more effective in increasing healthy choices and reducing the selection of unsafe food because of easier understanding of consumer nutrition information and lack of complexity. It is suggested that health professionals improve their nutrition education and nutrition education programs in order to increase awareness and change in the behavior and nutritional function of people in order to reduce the risk factors of nutrition.
    Keywords: Food Labeling, Traffic Light, Food Choices, Non-Communicable Diseases
  • Farzaneh Amiri Seifaddini Kouhbanani, Susan Saber* Pages 120-128
    Introduction
    Diabetes and asthma are two of the most commonly chronic disorders in the world which imposes some degrees of anxiety to patients. The aim of this study was to compare the level of anxiety and the meaning of life between asthmatic and diabetic patients.  
    Materials and Methods
    The research method was causal-comparative. The population of study included of all asthmatic and diabetic patients referred to specialist physicians in Tehran city in 2016, among them 40 patients were selected for each groups of diabetes and asthma by available sampling method. The instruments used were Good and Good's Behavioral Anxiety Inventory (1974) and Styger, Frazier, Oishi, and Clare's (2006) Meaningful Life Questionnaire. Data analyzed via multivariate analysis of variance. 
    Results
    There was a significant difference between the two groups of patients about to anxiety variables. Patients with asthma, in comparison with diabetic patients, had higher score in three variables as untidiness, lack of meaning of life, and lack of interest in the work. They also had significant difference in components of the meaning of life. That is, diabetic patients, in comparison with those with asthma, achieved higher mean scores in life variable.
    Conclusion
    Diabetic patients experience different levels of anxiety and the meaning of life than to asthmatic. Because they may have different mortality rates, diabetic patients are more likely to suffer higher levels of livelihood and meaning in their lives.
    Keywords: Life Anxiety, Asthma, Diabetes, Meaning of Life