فهرست مطالب

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی - سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 45، بهار 1398)

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی
سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 45، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ابراهیم نجفی، حسین صالحی اصل، غلامحسین رحیمی* صفحات 1-32
    مقدمه
    آینده پژوهی، انعطاف پذیری راهبردی سازمان را تقویت و ناجا با آینده پژوهی نظام مند می تواند توانمندی راهبردی خود در عدم غافلگیری در سطوح مختلف را بالا برده، نظم و امنیت مطلوب خود را محقق کند.
    روش
    روش پژوهش آمیخته با به کارگیری طرح پژوهش اکتشافی و از نوع کاربردی است. نوع داده ها کیفی و کمی، بیان نتایج توصیفی- تحلیلی، روش گردآوری داده ها در بخش مبانی و ادبیات نظری، روش اسناد و مدارک و در بخش میدانی انجام مصاحبه و استفاده از ابزار پرسشنامه محقق‎ساخته به روش پیمایش انجام شده است.
    یافته ها
    بر اساس یافته های پژوهش برگرفته از نظرات صاحب نظران، نخبگان و خبرگان موضوع، مدل پیشنهادی نظام آینده پژوهی ناجا مشتمل بر شش بعد 1- محرک ها یا ارکان جهت ساز تاثیرگذار بر نظام آینده پژوهی ناجا 2- قابلیت های نظام آینده پژوهی ناجا 3- عناصر اصلی نظام آینده پژوهی ناجا 4- توانمندسازهای نظام آینده پژوهی ناجا 5- کارکردها یا انتظارات محوری از نظام آینده پژوهی ناجا و 6- تاثیرات یا پیامدهای راهبردی نظام آینده پژوهی ناجا و با ترکیب 52 مولفه است.
    نتیجه‎گیری
    مولفه های دسته بندی و مرتب شده در ابعاد شش گانه در مدل پیشنهادی، شناخت مطلوبی را در خصوص وضعیت و همچنین به صورت نقشه‎راهی در اختیار فرماندهان و مدیران حوزه مرتبط قرار می گیرد تا با در نظر گرفتن آن ها، اهداف و برنامه های خود را ساماندهی کنند تا دستیابی به اهداف امکان پذیر شود.
    کلیدواژگان: ناجا، آینده پژوهی سازمانی، طراحی نظام
  • آرش قربانی سپهر، افشین متقی، حسن صمدزاده*، مراد دلالت صفحات 33-59
    مقدمه
    حساسیت های بالای استان با توجه به موقعیت جغرافیایی و ساختارهای طبیعی، انسانی و سیاسی فرهنگی، امنیتی و نظامی خاص و سابقه چندین ساله بحران، ضرورت شناخت همه جانبه استان و پژوهش های مفصل علمی را برای کشف علل و عوامل ناامنی و پیدا کردن راهکارهای مناسب برقراری امنیت و استفاده از فرصت های منطقه ای را ضروری می دارد و این امر محقق نمی شود مگر با مطالعات منطقه ای که مقاله حاضر، حاصل این پژوهش در منطقه سیستان و بلوچستان می باشد؛ بنابراین، هدف اصلی پژوهش حاضر، شناخت و تحلیل تهدیدات طبیعی و انسان ساز موثر بر ناامنی و نابسامانی فضای جغرافیایی سیستان و بلوچستان است.
    روش
    پژوهش حاضر ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر شیوه اجرا، پیمایشی است. روش گردآوری اطلاعات در این پژوهش روش کتابخانه ای و میدانی است. همچنین جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان امنیتی و انتظامی، مسئولین و نخبگان دانشگاهی استان سیستان و بلوچستان می باشد. همچنین داده ها با استفاده از پرسشنامه روا و پایا (آلفای کرونباخ برابر با 807/0) جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شده است.
    یافته ها
    بر اساس نتایجی که از آزمون فریدمن به دست آمده می توان گفت که در بین گویه های تحقیق، گویه «تهدیدات انسان ساز» با امتیاز 33/1 در رتبه اول قرار می گیرد و گویه «تهدیدات طبیعی» با امتیاز 08/1 در رتبه دوم قرار می گیرد که فرضیه اول تحقیق رد می شود. همچنین نتیجه حاصل از آزمون T-Test برای وجود تفاوت معناداری تهدیدات طبیعی و انسان ساز موثر بر نابسامانی فضای جغرافیایی سیستان و بلوچستان نشان دهنده آن است که سطح معناداری آزمون کوچک تر از (05/0) می باشد و در سطح اطمینان 95 درصد، اختلاف معنادار مثبتی بین تهدیدات طبیعی و انسان ساز وجود دارد. بدین ترتیب، بین این دو، یعنی تهدیدات طبیعی و انسان ساز رابطه معناداری وجود دارد که فرضیه دوم تحقیق تاییدمی شود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دهنده آن است که تهدیدات طبیعی و انسان ساز تاثیرگذار در این فضای جغرافیایی بحران و ناامنی را در سیستان و بلوچستان دوچندان نموده که پیامدهای امنیتی ناگواری را برای این استان در سال های اخیر ازجمله تهدید نگرش به حاکمیت، تهدید اندیشه های حاکم، تهدید هویت ملی، تهدید انسجام اجتماعی، تهدید سرمایه اجتماعی، تهدید دل بستگی ملی و تهدید رفتار اجتماعی رقم زده است که به تبع آن زمینه ناآرامی های اجتماعی در میان شهروندان، طراحی توطئه‎آمیز بازیگران خارجی و دخالت گروه های اجتماعی ناراضی فراهم آورده است.
    کلیدواژگان: تهدید، امنیت، ناامنی، سیستان و بلوچستان
  • منصوره پناهی، علی محبی*، روح الله کریمی خویگانی صفحات 61-86
    مقدمه
    نظر به درک ضرورت و اهمیت ارزیابی اثربخشی برنامه های آموزشی برای سازمان های نظامی و با تاکید اجرایی نمودن برنامه های عملیاتی لحاظ شده به ویژه برای دانشگاه علوم انتظامی امین، بررسی دوره های آموزشی ازلحاظ کاربردی و اثربخش بودن، موردتوجه واقع شده و بررسی آن به عنوان نیاز سازمانی به محققین و متخصصین این سازمان واگذارشده است. بر این اساس، این پژوهش سعی دارد اثربخشی آموزش ها را در دوره عمومی انتظامی دانشگاه علوم انتظامی بر اساس الگوی کرک پاتریک در سه سطح واکنش، یادگیری و رفتار ارزیابی کند.
    روش
    پژوهش حاضر ازنظر نوع تحقیق، توصیفی و ازنظر هدف، کاربردی است و داده های آن به شیوه پیمایشی جمع آوری شده است. جامعه آماری، دانشجویان دوره 28 دانشگاه به تعداد 502 نفر و فرماندهان بلافصل ایشان به تعداد 9 نفر در نظر گرفته شده است که با استفاده از فرمول حداکثری کوکران تعداد نمونه دانشجویان 218 نفر برآورد شد. ابزار سنجش میزان رضایت و تغییرات رفتاری از پرسشنامه های محقق ساخته و برای سنجش میزان یادگیری نمرات پایان دوره عمومی دانشجویان مورد ارزیابی قرار گرفته است. برای تحلیل داده ها از آزمون آماری کلموگروف- اسمیرنف و t تک نمونه ای استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده بیانگر این است که میزان رضایت دانشجویان از آموزش ها مثبت است. نمره سنجش میزان یادگیری 59/16 است. همچنین میزان تغییرات رفتاری ازنظر دانشجویان مثبت و ازنظر فرماندهان منفی است.
    نتیجه گیری
    تحلیل داده ها نشان می دهد اثربخشی میزان رضایت و یادگیری در حد زیاد بوده است. در سطح سوم (تغییرات رفتاری) اثربخشی ازنظر دانشجویان زیاد، ولی از منظر فرماندهان در سطح متوسط ارزیابی شده است.
    کلیدواژگان: ارزیابی، اثربخشی، آموزش، دوره عمومی کاردانی انتظامی
  • احمدرضا اسماعیلی، میرعلی سیدنقوی، غلامرضا معمارزاده طهران*، ناصر حمیدی صفحات 87-116
    مقدمه
    رویکرد سنتی طراحی شغل در سازمان ها پاسخ گوی نیازهای سازمان های امروزی نبوده و در رویکرد جدید با عنوان معماری منابع انسانی، اصالت به جای شغل به منابع انسانی داده شده است. در این پژوهش سعی شده تا منابع انسانی ناجا با استفاده از الگوی معماری منابع انسانی اسنل و لپاک (2007) معماری شده و ترکیب های مطلوب برنامه های تعادل برای آن ها تعریف شود.
    روش
    این پژوهش از حیث هدف، کاربردی و از حیث روش اجرا، توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کارکنان نیروی انتظامی است که ازاین بین، 400 نفر به روش خوشه ایطبقه ای انتخاب شده اند. روش گردآوری داده و اطلاعات در این پژوهش کتابخانه ای و میدانی با ابزار پرسشنامه می باشد.
    یافته ها
    پس از معماری کارکنان موردمطالعه بر اساس الگوی معماری منابع انسانی با ویژگی های منحصربه فردی و ارزش راهبردی، یافته ها نشان می دهد که کارکنان صف از ارزش راهبردی و منحصربه فردی بالاتری نسبت به کارکنان ستاد برخوردار هستند.
    نتیجه گیری
    بر اساس الگوی معماری شده منابع انسانی ناجا، اکثریت کارکنان از منحصربه فردی و ارزش راهبردی بالاتر از میانگین برخوردار هستند که این میانگین در کارکنان صف بالاتر است؛ بنابراین به دلیل این ویژگی ها جایگزینی این کارکنان برای سازمان با هزینه های فراوانی مواجه بوده و به دلیل نقش پررنگ و ویژه کارکنان صف در ایجاد نظم و امنیت داخلی، اجرای برنامه های پرهزینه و راهبردی تعادل کار و زندگی برای این کارکنان از اهمیت زیادی برخوردار است.
    کلیدواژگان: معماری سازمانی، منابع انسانی، تعادل کار و زندگی، ارزش راهبردی، منحصربه فردی
  • اکبر وروایی، حسین ذوالفقاری، سیدعلی عبادی‎نژاد، هادی رفیعی کیا* صفحات 117-149
    مقدمه
    پیشگیری انتظامی از تکرار جرم با مدنظر قرار دادن مجرمان، بزه دیدگان و یا موقعیت های ارتکاب جرم، از تکرار بزه جلوگیری می کند. هدف از این پژوهش، دستیابی به الگوی مناسب مدیریت پیشگیری انتظامی از تکرار سرقت مسلحانه در کشور است.
    روش
    پژوهش حاضر ازنظر هدف، کاربردی است که با رویکرد آمیخته با طرح اکتشافی انجام شد. در رویکرد کیفی، روش تحلیل محتوی و در رویکرد کمی، روش توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری آن را در بخش کیفی کلیه خبرگان و صاحب نظران حوزه پیشگیری انتظامی، به تعداد 50 نفر و در بخش کمی کلیه کارشناسان و مسئولان حوزه پیشگیری انتظامی که تعداد آن ها بر اساس اطلاعات موجود 1136 نفر تشکیل می دهند. برای تعیین حجم نمونه با استفاده از جدول کوهن، حجم نمونه در سطح خطای یک درصد 338 نفر انتخاب گردید و به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند.
    یافته ها
    متغیر پیشگیری انتظامی از تکرار جرم سرقت مسلحانه و به عنف شامل ابعاد پیشگیری کیفری بزهکار محور، پیشگیری غیر کیفری (وضعی) بزه دیده و پیشگیری غیر کیفری (اجتماعی) بزهکارمحور است. پیشگیری کیفری بزهکار محور شامل مولفه های شدت در فرآیند کیفری مجازات، قطعیت در فرآیند کیفری مجازات و تسریع در فرآیند کیفری مجازات است؛ بعد پیشگیری غیر کیفری (وضعی) بزه دیده شامل مولفه های پیشگیری از طریق طراحی محیط و پیشگیری استراتژی های محیطی و بعد پیشگیری غیر کیفری (اجتماعی) بزهکارمحور شامل مولفه های پیشگیری رشدمدار، پیشگیری جامعوی بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان می دهد که مدیریت پیشگیری انتظامی از تکرار سرقت مسلحانه دارای سه بعد پیشگیری کیفری بزهکار محور، پیشگیری غیر کیفری (وضعی) بزه دیده و پیشگیری غیر کیفری (اجتماعی) بزهکارمحور است و دارای هفت مولفه، شدت در فرآیند کیفری مجازات، قطعیت در فرآیند کیفری مجازات، تسریع در فرآیند کیفری مجازات، پیشگیری از طریق طراحی محیط، پیشگیری استراتژی های محیطی، پیشگیری رشدمدار، پیشگیری جامعه مدار است. لذا تاثیر پیشگیری غیر کیفری (اجتماعی) بزهکارمحور بر پیشگیری انتظامی از تکرار سرقت مسلحانه در رتبه اول قرار دارد و وضعیت موجود مدیریت پیشگیری انتظامی از تکرار سرقت مسلحانه مطلوب است.
    کلیدواژگان: پیشگیری، مدیریت، پیشگیری انتظامی، تکرار جرم، سرقت مسلحانه
  • حمید وطن خواه *، حسین ذوالفقاری، بهمن کارگر کارگر، محسن کلانتری صفحات 151-180
    مقدمه
    یکی از روش های پیشگیری از جرم که ازنظر اجتماعی و اقتصادی هزینه های کمتری دارد و به صورت بنیادی تر به جلوگیری از وقوع جرائم کمک می کند، پیشگیری از جرم از طریق طراحی محیطی است که در کشور ما کمتر موردتوجه و استفاده قرار گرفته است. هدف پژوهش استفاده مطلوب از این نوع اقدامات پیشگیرانه توسط پلیس پیشگیری تهران بزرگ، از طریق بررسی وضعیت فعلی و ارائه راهکارهای مناسب برای رسیدن به شرایط مطلوب است.
    روش
    این پژوهش از حیث جهت گیری، کاربردی و روش پژوهش آمیخته (کمی و کیفی) است. جامعه آماری خبرگان انتظامی و علمی مرتبط در سطح شهر تهران می باشند که برای مصاحبه دقیق و دستیابی به چارچوب پژوهش 15 نفر از کارشناسان خبره و در روش پیمایشی 117 نفر از افراد خبره با توجه به سوابق علمی و عملی، برای پاسخگویی به پرسشنامه برگزیده شده اند. در تحلیل استنباطی با استفاده از نرم افزار آماری استاتیستیکا، تجزیه وتحلیل لازم صورت گرفته است.
    یافته ها
    اغلب اقدامات پلیس پیشگیری تهران بزرگ درزمینه طراحی محیطی مبتنی بر اقدامات سلیقه ای و بعضا اقدامات هماهنگ شده از طریق سلسله مراتب می باشد که با جابجایی هر فرمانده تا حدود زیادی ممکن است تحت تاثیر قرار گیرد، مولفه های اقدامات درون سازمانی پلیس پیشگیری برای طراحی محیطی جرم‎ستیز با در نظر گرفتن اولویت مربوطه ازنظر پاسخگویان عبارت اند از: ترویج و آموزش درون سازمانی طراحی محیطی، اصلاح و ایجاد دستورالعمل های پیشگیرانه جدید در این زمینه و انجام اقدامات اجرایی درون سازمانی پیشگیری محیطی.
    نتیجه گیری
    با عنایت به اینکه اقدامات درون سازمانی مرتبط با طراحی محیطی، بخشه ای مختلفی از پلیس پیشگیری تهران بزرگ را تحت تاثیر قرار می دهد، ابلاغ مقررات درون سازمانی هماهنگ درزمینه طراحی محیطی جرم‎ستیز از سوی پلیس پیشگیری ناجا یکی از گام های اساسی برای انجام اقدامات درون سازمانی است. برای افزایش موفقیت اقدامات درون سازمانی در خصوص طراحی محیطی، بایستی ایجاد ساختار مناسب سازمانی، پیش بینی اعتبارات و بودجه لازم و آموزش نیروی انسانی متخصص در برنامه پلیس پیشگیری ناجا و به تبع آن، در برنامه زیرمجموعه تخصصی مربوطه (پلیس پیشگیری تهران بزرگ) قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پیشگیری از جرم، طراحی محیطی، اقدامات درون سازمانی، پلیس پیشگیری
  • سید احسان امیرحسینی، مهدی حسنی*، صدری سیاوشی پور، حسن ادریسی، هادی حسنی صفحات 181-203
    مقدمه
    فرماندهان، مدیران و کارکنان ناجا برای دستیابی به ماموریت، چشم انداز و اهداف خود نیازمند یک سری توانمندی های هوشی مانند هوش چندگانه در در سطح فردی و همچنین قابلیت های نامحسوس سازمانی مانند هوش سازمانی و تفکر راهبردی هستند.
    روش
    روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی است. ازنظر هدف، کاربردی و جامعه موردمطالعه، شامل کارکنان فرماندهی انتظامی چهارمحال و بختیاری که تعداد آن ها بالغ بر 870 نفر بوده است که برای تعیین حجم نمونه بر اساس جدول گرجسی و مورگان (1970) 365 نفر به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری، در این پژوهش شامل 4 پرسشنامه تفکر راهبردی، هوش سازمانی، فراموشی سازمانی و چابکی سازمانی بوده است که روایی و پایایی ابزار مورد تایید قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحلیل رگرسیون و بررسی ضرایب همبستگی نشان داد که بین هوش و چابکی سازمانی با تفکر راهبردی رابطه مستقیم و معناداری و بین فراموشی سازمانی و تفکر راهبردی رابطه معکوس و معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    در بین ابعاد هوش سازمانی، سرنوشت مشترک و فشار عملکرد می توانند تفکر راهبردی را پیش بینی نمایند. در بین ابعاد فراموشی سازمانی، بعد فراموشی تصادفی می تواند تفکر راهبردی را پیش بینی نماید؛ با در نظر گرفتن اهمیت هوش و چابی در برقراری نظم و امنیت اجتماعی در جامعه، به این واقعیت مهم که کارکنان بایستی در شرایط کنونی، هوشمندانه تر عمل کنند تا از رسیدن به هدف اصلی سازمان که همان برقراری نظم و امنیت در کشور است، عقب نمانند.
    کلیدواژگان: تفکر راهبردی، نظم، امنیت اجتماعی، چابکی، هوش سازمانی
  • سید سعید کشفی* صفحات 205-229
    مقدمه
    برخورد با افراد در سازمان ها ممکن است باورها، احساسات، نگرش ها و رفتار کارکنان را تحت تاثیر قرار دهد. به نظر می رسد نوع مدیریت و فرماندهی انتظامی اثربخش در ایجاد و نهادینه شدن مولفه عدالت سازمانی تاثیرگذار است؛ بنابراین هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر سبک فرماندهی و مدیریت انتظامی بر مولفه های عدالت سازمان (مطالعه موردی سرکلانتری یکم راهور فاتب) است.
    روش
    این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر ماهیت، توصیفی- تحلیلی از نوع پیمایشی است و ابزار اصلی گردآوری اطلاعات، پرسشنامه های استاندارد سبک رهبری هرسی- بلانچارد (1982) و عدالت سازمانی نیهف- مومن (1993) می باشد. جامعه موردنظر، کلیه کارکنان مناطق 1، 2 و 3 راهور فاتب به تعداد 589 نفرمی باشند. با استفاده از جدول مورگان و روش نمونه گیری تصادفی در دسترس، 234 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها، از آزمون های آماری تحلیل واریانس یک طرفه (آنووا)، آزمون آماری تعقیبی توکی و همچنین آزمون فریدمن برای اولویت بندی مولفه ها در نرم افزار آماری «spss» نسخه 22 استفاده شده است.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که سبک رهبری مشارکتی بر عدالت رویه ای و مبادله ای و سبک رهبری مشارکتی، تفویضی و استبدادی- خیرخواهانه بر عدالت توزیعی بیشترین تاثیر را داشته و همچنین نتایج آزمون فریدمن نیز نشان داد عدالت مبادله ای در رتبه اول جامعه قرار دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از یافته ها می توان گفت سیاست های کاربردی مناسب به منظور رصد و پایش مولفه عدالت سازمانی در رویه مدیران و حاکمیت ضابطه‎مداری به جای رابطه‎مداری به منظور افزایش حس تعلق کارکنان، توجه ویژه به سبک مدیریت انتظامی مشارکتی به منظور ارتقا عدالت مبادله ای جز اولویت ها می باشد.
    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، سبک های رهبری، فرماندهی و مدیریت انتظامی
  • محمد مهدی هاتفی هاتفی، علیرضا روستا * صفحات 231-251
    مقدمه
    در عصر حاضر شرکت ها و سازمان ها در پی دست یابی به ابزارهایی هستند که موجب رشد و تعالی شده که یک مزیت رقابتی توسعه مدیریت دانش در سازمان است. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر مدیریت دانش بر عملکرد سازمان با نقش میانجی سبک های مدیریتی انجام شد.
    روش
    برای این منظور یک نمونه 400 نفری از کارکنان شرکت های وابسته به صدا و سیما انتخاب شده است. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه استفاده شد. هم چنین در این پژوهش از سبک رهبری نیز به عنوان متغیر میانجی استفاده شده است تا بررسی شود کدام سبک مدیریت در این میان بیش ترین تاثیر را دارد. روایی پرسش نامه با استفاده از روش های آمار توصیفی داده های به دست آمده از پرسش نامه تجزیه و تحلیل شده و نتایج آن با استفاده از جداول و نمودارهای آماری نشان داده شده است. برای بررسی نرمال بودن داده ها از آزمون کلموگروف - اسمیرنوف استفاده شده است و نرمال بودن داده ها تایید شده است. برای بررسی فرضیه های در نظر گرفته شده در این پژوهش از روش مدل معادلات ساختاری استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که از بین متغیرهای مستقل در نظر گرفته شده یادگیری سازمانی بیش ترین تاثیر را بر عملکرد سازمان دارد و در ارتباط بین فرایند ایجاد دانش و عملکرد سازمان سبک مدیریتی کارمدار بیش ترین تاثیر را دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که از بین متغیرهای مستقل در نظر گرفته شده یادگیری سازمانی بیش ترین تاثیر را بر عملکرد سازمان دارد و در ارتباط بین فرایند ایجاد دانش و عملکرد سازمان سبک مدیریتی کارمدار بیش ترین تاثیر را دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، سبک مدیریت، عملکرد سازمان، مهارت های کارکنان
|
  • Ebrahim Najafi, Hossein Salehi Asl, Gholam Hossein Rahimi * Pages 1-32
    Introduction
    Future study reinforce the strategic flexibility of the organization and with the systematic future studies NAJA can enhance its strategic ability to avoid being unaware at different levels, to achieve its desired discipline and security.
    method
    The research method is a mixed method applied with using exploratory research project. Type of data is Qualitative and quantitative. results are described via descriptive-analytical method, data collection method in theoretical literature is documentary.in the field part interviewing and researcher-made questionnaire was done using scrolling method.
    Findings
    Based on the findings of the research extracted from opinions of the experts, elites and professionals;  the proposed model of NAJA’s future study system consists of six dimensions: The motivators or key elements that influence the NAJA’s future study system, The capabilities of the NAJA’s future study system, The main elements of the NAJA’s future study system, The  empowerments of the NAJA’s future study system, The functions and Core expectations of the NAJA’s future study system, The Strategic Impact or Consequences of the NAJA’s future study system, Totally with combination of 52 components.
    Conclusion
    Sorted and categorized components in the six dimensions of the proposed model provide a good understanding of the situation as well as a roadmap for the commanders and relevant managers in order to Organize their goals and plans in an achievable way.
    Keywords: NAJA, Organizational Future Study, System design
  • Arash Ghorbanisepehr, Afshin Mottaghi, Hassan Samadzadeh *, Marat Dalalat Pages 33-59
    Introduction
    considering  high sensitivities of the province due to the geographical situation and natural, human , political-cultural, military and security structures and several years of the crisis, the need for comprehensive knowledge of the province and detailed scientific research to discover the causes and factors of insecurity to find appropriate solutions is inevitable. and this will not be achieved but by the regional studies . the present article is the result of this study in Sistan and Baluchistan region. Therefore, the main objective of the present research is to identify and analyze natural and man made threats affecting the insecurity and disruption of the geographical space of Sistan and Baluchestan.
    Method
    The current research in terms of target is applied and a survey in terms of implementation. The information gathering method is a library and field method.The statistical society of the research includes security and law enforcement experts, authorities and academic elites of Sistan and Baluchistan province.Data were also collected using a valid and reliable questionnaire (Ko''bak alpha equal to 0.807) and using SPSS software to analyze.
    findings
    Based on the results of Friedman test, it can be said that among the research items, the man made threats category is ranked first with 1.33 score and the "natural threats" category is ranked second with a score of 1.08.so The first hypothesis of the research is rejected.Also, the result of T-test for the existence of significant difference between natural and man made threats affecting the geographical disruption of Sistan and Baluchestan indicates that the significance level of the test is less than (0.05) then There is a significant positive difference between natural and man-made threats at 95% confidence level. Thus, there is a meaningful relationship between the two, natural and man made threats, which is the second hypothesis of the research (confirmation).
    Conclusion
    The results show that the natural and man-made threats affecting this geographical atmosphere  in Sistan and Baluchestan have doubled crisis and insecurity.this fact has brought insecurity consequences such as "Threat of Attitude to Government, threat of national identity,threat of social cohesion, threat of social capital, threat of national attachment and threat of social behavior "in recent years.these factors resulted in the emergence of social unrest among citizens, the conspiracy design of foreign actors and the involvement of dissatisfied social groups. has brought.
    Keywords: threat, Security, insecurity, Sistan, Baluchestan
  • Mansoure Panahi, Ali Mohebbi *, Roohollah Karimikhoigani Pages 61-86
    Introduction
    Considering the necessity and importance of evaluating the effectiveness of educational programs for military organizations and emphasizing the implementation of the operational programs included especially for Amin University of Police Sciences, the review of the training courses has been considered in terms of applicability and effectiveness as an organizational need. Therefore, this study tries to evaluate the effectiveness of training in the general law enforcement discipline of the Police University based on Kirkpatrick's model in three levels such as: reaction, learning and behavior.
    Method
    The present study is a descriptive research method and its data is collected in a survey method. The statistical population consists of university students, i.e., 502 people and their immediate commanders, i.e., 9 people. Using the maximum Cochran formula, 218 students were selected and the sample numbers of commanders were 9. To measure satisfaction and behavioral changes, researcher-made questionnaires have been used to measure the level of learning of the students' end-of-school grades. For data analysis, the Kolmogorov-Smirnov statistical test and one-sample t have been used.
    Findings
    : The results indicate that the students' satisfaction with training is high (3.429). The rate of learning is 16.59, the level of behavioral change in terms of students is high and in terms of commanders is moderate.
    Conclusion
    analysis of data shows that effectiveness of satisfaction level is high.in third level ( behavioral changes) the effectiveness is analyzed high according to students but moderate according to commanders.
    Keywords: analysis-effevtiveness-general law enforcement cource
  • Ahmad Reza Esmaeili, Mir Ali Seyed Naghavi, Gholamreza Memarzadeh Tehran *, Naser Hamidi Pages 87-116
    Introduction
    The traditional approach to designing occupations in organizations does not meet the needs of today's organizations, and in the new approach called Human Resource Architecture, originality has been given to human resources instead of jobs. In this research, the human resources of the law enforcement have been designed using the Snell and Lepak (2007) human resource architecture model and the desirable combinations of work-life balance plans.
    Method
    This research is applied in terms of purpose, and in terms of the method of implementation, is a descriptive survey. The statistical population of this research includes, 400 of police staff selected by cluster sampling method.  The method of data collection and information in this research is library and field survey with questionnaire tool.
    Findings
    after architecturing based on the human resource architecture model with unique characteristics and strategic value, the findings show that the queue employees have a higher strategic and more unique value than the staff of the headquarters.
    Conclusion
    Based on the architectural model of NAJA human resources, the majority of employees have a unique and strategic value above the average, which is higher in queue staff. So, the replacement of these employees is costly for the organization and due to the high role of the queue staff in creating internal order and security, implementing costly and strategic work and life balance plans for these employees is of great importance.
    Keywords: Organizational architecture, Human Resources, work-life balance, strategic value, unique specialty of staff
  • Akbar Varvaiy, Hosein Zolfaghari, Seyed Ali Ebadinejad, Hadi Rafii Keya * Pages 117-149
    Introduction
    Law enforcement prevention of crime repetition by paying attention to criminals ,victims or situations of committing crimes, prevents recurrence of crimes. the purpose of this study is to obtain a proper managerial model of law enforcement prevention from the repeat of armed robbery in the country.
    Method
    the present study is applicable in terms of the practical purpose with a mixed approach with exploratory design. In the qualitative approach, the method is content analysis and in the quantitative approach it is a descriptive method of survey type. The statistical community in the qualitative section includes all experts of law enforcement agencies , in the number of 50 persons and in the quantitative section includes 1136 experts in law enforcement officials. In order to determine the sample size using the Cohen table, the sample volume on 1% error level was 338 and were selected as statistical population.
    Findings
    law enforcement prevention variable from the repeat of armed robbery consists following dimensions: criminal - based prevention, non criminal prevention of victim and social prevention,elements of severity in the penal process of punishment, certainty in the penal process of punishment, acceleration in the penal process of punishment.
    Conclusion
    the results of this study show that law - prevention management in preventing recurrence of armed robbery  has three dimensions as follows: criminal - based prevention , non - criminal prevention, environmental prevention via environmental planning, prevention of environmental strategies,society-based prevention. Therefore, the effect of non - criminal prevention on police prevention of recurrence of armed roberry is ranked first and the present status of police crime prevention management is perfect.
    Keywords: prevention, management, Law Enforcement, repeat of crime.armed roberry
  • Hamid Vatankhah *, Hossein Zolfaghari, Bahman Kargar, Mohsen Kalantari Pages 151-180
    Introduction
    One of the methods of crime prevention, which is socially and economically less costly and helps to prevent crime more fundamentally, is crime prevention through environmental design that is less well-considered and used in our country. The purpose of this study is to use the measures of this type of preventive measures by the police, by reviewing the current situation and providing appropriate strategies for achieving the desired conditions.
    Method
    This research is descriptive-analytic in terms of orientation.The statistical population is the scientific law enforcement experts in the city of Tehran. For accurate interviews and achievement of the research framework, according to the scientific and practical records, , 15 police experts and 117 academic expert people were selected to answer the questionnaire. Inferential analysis was performed using statistica software.
    Findings
    Most police interventions of environmental design based on personal minded practices and sometimes hierarchy-coordinated actions that may be largely influenced by changing each leader. Internal Police Policies on crime Prevention through environmental design Fighting crime considering the mentioned priority from the point of respondents views include: promoting the internal organization of Crime Prevention through Environmental Design, improving and introducing new preventive measures in this field and implementing internal measures for Environmental Design.
    Conclusion
    Considering that internal interventions related to environmental design affect various sections of the prevention police in Tehran Bozorg, the announcement of coordinated internal regulations for environmental design by the central prevention police is one of the main steps that is essential for internal actions. In order to increase the success of internal measures of prevention police for environmental design,following elements  must be considered: appropriate organizational structure, forecasting of required credits and funding, and training of specialist personnel in the NAJA Prevention Police Programs and as a consequence, in the relevant specialized training programs (Prevention Police of Tehran Bozorg) .
    Keywords: prevention police, Crime Prevention, environmental design, internal measures
  • Sayad Ehsan Amirhusayni, Mahdi Hassani *, Sadri Seyavushipoor, Hsan Edricee, Hadi Hassani Pages 181-203
    Introduction
    NAJA commanders, managers and staffs need to a series of IQ empowerments such as multiple IQ in personal level and also invisible organizational capabilities such as organizational IQ and strategic thought in organizational level.
    Method
    The present research method is descriptive and correlated one.It is applicable with the statistical population of 870 Charmahal – va- Bakhtiari staff police headquarter.to determine the sample population according to Georgesy &Morgan table 365 persons were selected via classical random, the measure table consists of 4 questionnaires such as: strategic thought, organizational IQ ,organizational amnasia and organizational agility with admitted credibility and validity.
    Findings
    The results of regression analysis and correlation coefficients show that there is a direct meaningfull relation between organizational IQ and agility with strategic thought.There is also a diverse meaningfull relation between organizational amnasia and strategic thought.
    Conclusion
    Among dimensions of organizational IQ ,shared destiny and action stress can predict the strategic thought .among organizational amnasia dimensions ,random organizational amnasia can predict strategic thought.considering the importance of organizational IQ and agility of staff to creat order and security and paying attention of the organ to this important fact that in present conditions, they have to act more intelligently to achieve the main goal of organization - creating order and security in the country-.therefore special attention to human resources and proper effective training as a strategic resource is essential. So in order to protect and maintain such a great resource NAJA should make an atmosphere that the complex of organization don’t be involved with marginal problems to concentrate on organizational missions.
    Keywords: Organizational Agility, organizational IQ, organizational amnasia, strategic thought, social order, security
  • Seyed Saied Kashfi * Pages 205-229
    Introduction
    Dealing with individuals in organizations may affect employees' beliefs, feelings, attitudes and behaviors. The type of effective police management and command affects establishing and institutionalizing the organizational justice component. Therefore, the purpose of this study is to examine the impact of police management and command style on organizational justice elements (case study : Tehran First Traffic Police Department).
    Method
    This research is an applied and descriptive-analytical type of survey. The main tool for collecting information is the standard Heri-Blanchard Leadership Style Questionnaire (1982) and Organizational Justice Nihf-Momen (1993). The target community is all 589 staff in regions number1,2 and 3 . Using the Morgan table and random sampling method, 234 individuals were selected as samples. In order to analyze the data, one-way ANOVA, Tukey's post hoc test, and Friedman test for prioritizing components were used in the statistical software "SPSS" version 22.
    Findings
    The findings showed that the participatory management and command style had the most effect on procedural justice and participatory, voluntary and benevolent leadership style on distributive justice. Also, the results of Friedman test showed that exchange justice was ranked first in the community.
    Conclusion
    According to the results of the findings, it can be said that applicable proper policies for observing and monitoring the component of organizational justice in the management process of managers have been effective on distributive justice. Special attention to style participatory administration helps to enhance exchanging justice, as part of priorities.
    Keywords: Organizational Justice, Leadership Styles, police command, management
  • Mohammad Mahdi Hatefi, Alireza Rousta * Pages 231-251
    Introduction
    In the present era, companies and organizations attempt to have tools in order to enhance their business this is a competitive advantage in development of knowledge management in organizations. The purpose of this research is to study the effect of knowledge management on organizational performance considering mediator role of managerial styles.
    Method
    For this research, a sample of 400 employees of the companies associated with the Islamic Republic of Iran Broadcasting has been selected.to collect data a questionnaire was used.Also, In this research, leadership style has also been used as a mediator variable to inspect which management style has the most impact.Validity of the questionnaire was evaluated using descriptive statistics. Data are analyzed and their results are shown using tables and statistical charts. The Kolmogorov-Smirnov test was used to check the normality of the data. Structural equation model is used to study the hypotheses of this study.
    Finding
    The results show that organizational learning has the most impact on organizational performance among independent variables and the relationship between the process of making knowledge and the performance of the Rational decision-making style is most influential.
    Conclusion
    The results of this research show that among the independent variables, organizational learning has the most impact on the performance of the organization and is most affected by the relationship between the process of creating knowledge and the performance of the organization's management style.
    Keywords: knowledge management, Management Styles, organizational performance, Staff skill