فهرست مطالب

جراحی ایران - سال بیست و ششم شماره 4 (زمستان 1397)

نشریه جراحی ایران
سال بیست و ششم شماره 4 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/11/01
  • تعداد عناوین: 16
|
  • فرهاد حافظی، رضا حسامی* صفحات 1-8
    BIA-ALCL یک لنفوم نادر cell T پستان که از سال 1997 توصیف شد، می باشد. همراهی این نوع لنفوم پستان با پروتز (ایمپلنت) پستان اثبات شده و تقریبا اکثر موارد بیماری در پروتزهای Textured مشاهده شده است. بعد از گزارش FDA در مورد این بیماری در سال 2011، سازمان ها و نهادهای دولتی و بین المللی در مورد انسدانس، روش های تشخیص و درمان آن تحقیق کرده اند. در حال حاضر حدود 500 BIA-ALCL در دنیا گزارش شده است. اغلب موارد بیماری به دنبال ایجاد سرومای تاخیری (بعد از یک سال) در اطراف پروتز پستان (به صورت شایعتر) و یا ایجاد توده پستان (بصورت نادرتر) ایجاد می گردد. در صورت شک به BIA-ALCL ابتدا تصویربرداری هایی مانند PET، سی تی اسکن یا سونوگرافی انجام می گردد و سپس آسپیراسیون با سوزن یا نمونه برداری از کپسول انجام می گردد و جهت بررسی پاتولوژی ارزیابی می شود. در صورت اثبات تشخیص کپسولوتومی کامل و برداشتن پروتز پستان در این بیماران اندیکاسیون دارد.
    کلیدواژگان: پروتز exturedT، لنفوم پستان، عارضه دیررس
  • سید هادی میرهاشمی، محمدرضا حاجی اسماعیلی، رسول نورالسنا، علی ماهر، سعیده ناطقی نیا، امید شفق سرخ *، علی خوش کار صفحات 9-18

    با توجه به پیشرفت دانش پزشکی و افزایش امید به زندگی، تعداد اعمال جراحی پیچیده در افراد دارای بیماری زمینه ای افزایش چشمگیری داشته است. به نظر می رسد تدوین راهنمای عملی برای بهبود کیفیت اعمال جراحی باعث کاستن از عوارض جراحی و تسریع در برگشت بیمار به جامعه می شود که این برنامه با نام [Enhanced Recovery After Surgery (ERAS)] در سال 2001 توسط گروهی از جراحان آکادمیک در لندن ارائه شده است. تسریع بهبودی بیماران بعد از عمل جراحی یا ERAS اغلب برای توصیف رویکردی چند منظوره و چند رشته ای برای مراقبت از بیمارانی است که تحت عمل جراحی قرار می گیرند. شواهد نشان می دهد در صورت اجرای موفق دستورالعمل های ERAS، نه تنها کیفیت درمان و جراحی بهبود پیدا می کند بلکه موجب کاهش طول مدت اقامت بیمار و به دنبال آن کاهش هزینه ها می گردد. لذا بر آن شدیم تا طی مطالعه مروری به معرفی این راهنما در قالب سوابق، فلسفه وجودی، تیم، نحوه پیاده سازی و دستاوردهای اجرای ERAS بپردازیم.

    کلیدواژگان: تسریع بهبودی، عمل جراحی، بهبود کیفیت جراحی
  • عباس کاظمی آشتیانی، میترا نیازی، محمد جواد فاطمی* صفحات 19-28
    زمینه و هدف
    شکاف کام (Cleft Palate) شایعترین ناهنجاری مادرزادی کرانیوفاشیال بوده و تقریبا یک مورد در هر 2000 تولد زنده اتفاق می افتد. در اغلب این بیماران از بافت های موضعی و منطقه ای داخل دهان برای ترمیم آن استفاده می شود. با این همه در موارد شکاف وسیع یا فیستول های بزرگ و یا عود کرده، این روش ها کافی نبوده و نیاز به انتقال فلپ های آزاد است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه گذشته نگر در بیمارستان حضرت فاطمه(س) پرونده هفده بیمار با شکاف یا فیستول کام که با فلپ آزاد درمان شده بودند، بررسی شد. اطلاعات شامل سن، جنس، علت عمل جراحی، نوع فلپ منتقل شده، شریان و ورید گیرنده آناستوموز، وسعت فلپ منتقل شده، نوع انتقال از نظر پری لامینیت یا با گرافت، نتیجه اولیه، عوارض دراز مدت، تاثیر روی ورود مواد غذایی به بینی و مشکلات تکلم جمع آوری شدند. داده ها با نرم افزار SPSS ویرایش 19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و با استفاده از آمار توصیفی آنالیز شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 540/13± 705/15 (54-3 سال) بود. 10 نفر (60%) از بیماران مرد و 7 نفر (40%) زن بودند.
    8 بیمار (47%) به علت شکاف کام وسیع [Wide Cleft Palate (WCP)]، 7 نفر (41%) از بیماران به علت فیستول کام عود کرده [Palatal Fistula (PF)] و یک نفر (6%) از بیماران به علت نقص وسیع کام ناشی از رزکسیون تومور و یک نفر (6%) به علت نقص وسیع کام به دنبال عفونت قارچی موکورمایکوسیس با بیماری زمینه ای دیابت کاندید انتقال فلپ آزاد شدند. همه فلپ ها زنده ماندند و نکروز کامل یا پارشیل فلپ دیده نشد. ورود غذا به بینی Nasal Regurgitation در همه بیماران به جز سه نفر درمان شد و کیفیت تکلم [Velopharyngeal Insufficiency (VFI)] بهبودی نشان داد.
    نتیجه گیری
    فلپ رادیال ساعد یکی از بهترین انتخاب ها برای پوشش نقایص کام در بیماران با شکاف کام وسیع یا فیستول مقاوم به درمان می باشد. در مطالعه ما موفقیت فلپ صد در صد هر چند در حدود 18 درصد بیماران عارضه عدم ترمیم کامل مشاهده شد. مهمترین عیب این فلپ اثرات نازیبا شدن و اسکار ساعد است که باید در مقابل مزایای زیاد آن قرار داده شده و تصمیم گیری شود.
    کلیدواژگان: فلپ آزاد، شکاف کام، فیستول کام
  • سید امیر موسویان، سام مسلمی، امیرحسین ناصری* صفحات 29-35
    زمینه و هدف
    در حال حاظر بر اساس کتب مرجع در پایان بیشتر اعمال جراحی توراکس دو عدد لوله سینه در قدام و خلف جهت درناژ هوا و مایع تعبیه می شود. با توجه به گسترش جراحی توراکس و پیشرفت های حاصله ضرورت تعبیه دو لوله سینه ای و مقایسه آن با تعبیه تنها یک لوله بررسی شده و همچنین به مقایسه خارج کردن لوله سینه ای در دم عمیق با بازدم عمیق پرداخته خواهد شد.
    مواد و روش ها
    تعداد 43 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان های ارتش طی سال های 95 تا 97 که مورد توراکوتومی قرار گفته بودند به صورت راندوم مورد تعبیه یک لوله سینه ای و یا دو لوله سینه ای قرار گرفتند. مدت زمان بستری، میزان درد و افیوژن مجدد مایع پس از ترخیص مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین خارج کردن لوله سینه ای در 22 بیمار در حالت دم عمیق انجام شده و 21 بیمار بعدی در حالت بازدم عمیق صورت گرفت.
    یافته ها
    43 بیمار با محدوده سنی 14 تا 72 سال که شامل 27 (63 درصد) مرد و 16 (27 درصد) زن بودند، وارد مطالعه شد. اعمال جراحی شامل 21 مورد دکورتیکاسیون، 14 مورد کیست هیداتید، 3 مورد لوبکتومی و 5 مورد پنوموتوراکس خودبخودی بودند. برای بیماران به صورت یک در میان 2 لوله سینه ای و یا یک لوله تعبیه شد. میزان درد و مدت زمان بستری در گروه داری یک لوله سینه ای و همچنین رضایت بیمار به صورت معنی داری کمتر بود (005/0 P
    کلیدواژگان: لوله سینه ای، توراکوتومی، افیوژن ریوی، پنوموتوراکس
  • مهدخت آذربخش، بیژن نقیب زاده، عباس کاظمی آشتیانی، فرهاد حافظی* صفحات 36-42
    زمینه و هدف
    غیرقرینه بودن دو نیمه جمجمه، در حیوانات و انسان امری شایع است. معاینه بسیاری از بیماران و بررسی عکس-های گرفته شده از ایشان در طی عمل های جراحی پلاستیک، نشان دهنده عریض تر بودن نیمه چپ بینی و صورت بوده است. پیرو مشاهدات، بر آن شدیم تا برای رسیدن به نتیجه ای دقیق تر، مطالعه ای بر اندازه گیری جمجمه انسان انجام دهیم.
    مواد و روش ها
    برای شروع این مطالعه، 34 جمجمه طبیعی و در دسترس از 3 دانشکده پزشکی استان تهران را مورد بررسی قرار دادیم. عکاسی استانداردی از رخ، نیم رخ ها و نمای فوقانی جمجمه ها به عمل آمد. اندازه گیری ها با استفاده از
    نرم افزار Image J (موسسه ملی بهداشت)، جهت مقایسه دقیق فواصل ثابت علامت گذاری شده، انجام شد.
    یافته ها
    بررسی ابعاد مختلف دو نیمه راست و چپ بر روی جمجمه طبیعی انسان، نشان دهنده درجاتی از غیر قرینگی و عدم تقارن به طور ثابت می باشد. بیشترین تفاوت در اندازه اوربیت ها بود. فواصل بین نقاط مشخص در قسمت فوقانی خارجی اوربیت ها (PO) تا برجستگی زایگون (ZY)، خط عمود بر نیمه حفره اوربیت، برجستگی زایگون تا قسمت تحتانی بینی (SN)، و محیط
    اوربیت ها، به طور قابل توجهی در سمت چپ بزرگتر می باشند. اندازه گیری فواصل بین گونیون و پوگنیون در جوانب،
    تنه مندیبولار سمت راست را بزرگتر گزارش کرده است، حال انکه اندازه گیری همین نقاط از نمای قدامی، نشان دهنده عریض تر و پهن تر بودن نیمه چپ می باشد. تفاوت های قابل توجه دیگری در سایر ابعاد جمجمه در سمت چپ و راست یافت نشد.
    نتیجه گیری
    عدم تقارن چهره و بدن یک قاعده است، اما پیوستگی و ارتباط بین این غیر قرینگی در دو سمت چپ و راست، یافته جدیدی است که در اندازه گیری های ذکر شده، نتیجه گیری شده است. یافته های ما نشان می دهد که حفره اوربیت، در عرض، ارتفاع و همچنین محیط، در سمت چپ به طور قابل توجهی بزرگتر است، همینطور طول استخوان مندیبل در سمت راست بلندتر اما عرض آن باریک تر می باشد. هدف از انجام این مشاهدات، آشنایی بیشتر بیماران با تفاوت های آناتومیک بدن خود و همچنین ایجاد چشم انداز موثرتری برای بیمار و جراح جهت پیش بینی، برنامه ریزی و نتیجه گیری بهتر می باشد.
    کلیدواژگان: رشد نا متقارن، جمجمه انسان
  • محمد امین فرجی، مهدی رهگذر، نادر روشن، اکبر بیگلریان* صفحات 43-53
    زمینه و هدف
    در مطالعات سرطان، گاهی پیشامدها نیمه‎رقابتی هستند. در این حالت، هر بیمار بیش از یک پیشامد را تجربه می‎کند و تنها یکی از آن پیشامدها برای وی پیشامد پایانی است (برای مثال، مرگ) و با رخداد سایر پیشامد های غیرپایانی
    (برای مثال، عود بیماری) رقابت می‎کند. این مطالعه با هدف تعیین اثر عوامل خطر روی زمان عود، زمان مرگ بدون عود و زمان مرگ پس از عود بیماران مبتلا به سرطان معده با استفاده از مدل بیماری - مرگ انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه هم گروه تاریخی بود که در آن از داده های 200 بیمار مبتلا به سرطان معده، مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی طی سال های 1382 تا 1386، استفاده شد که تا سال 1388 پیگیری شدند. برای تحلیل داده ها از مدل بیماری - مرگ، با و بدون شکنندگی مشترک و با فرض نیمه مارکف، استفاده گردید. آنالیز داده‎ها با استفاده از نرم افزار
    3-4-3 R انجام شد.
    یافته ها
    61 نفر (5/30 درصد) از افراد مورد مطالعه دارای عود، 71 نفر (5/35 درصد) مرگ، 27 نفر (13 درصد) عود و مرگ، 34 نفر (17 درصد) عود بدون مرگ و 44 نفر (22 درصد) مرگ بدون عود داشتند. در تحلیل چند متغیره، فاصله‎های اطمینان به‎دست آمده نشان دادند که متغیر تعداد غدد لنفاوی روی زمان عود، متاستاز روی زمان مرگ بدون عود و مرحله بیماری روی زمان مرگ پس از عود اثر معنی‎دار داشتند.
    نتیجه گیری
    برآورد اثر متغیرها در مراحل مختلف متفاوت بدست آمد. به ‎عبارتی، اثر عوامل خطر روی زمان مرگ بیماران قبل و بعد از پیشامد عود متفاوت بود. بنابراین پیشامد عود به‎ عنوان یک پیشامد میانی مهم تلقی شده و باید مورد توجه درمان‎گران قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مخاطرات نیمه رقابتی، مدل بیماری - مرگ، عود، سرطان معده
  • عبادالله عباسی، فریبا نظری، رحیم علی جانی صفحات 54-60
    زمینه و هدف
    با توجه به رشد تولیدات علمی در سال های اخیر، این سوال همیشه در محافل علمی و جامعه مطرح است که چقدر تولیدات علمی منجر به رفع مشکلات جامعه شده است و چند درصد آنها منجر به تولید کالا، خدمات و کار در کشور شده است. در این راستا پژوهش حاضر ثبت اختراعات حوزه جراحی را در سطح جهانی و جایگاه ایران در این زمینه را مورد بررسی قرار داده است تا مشخص شود چه میزان اختراع از دل تولیدات علمی که بیشتر هم مقاله هستند، استخراج می شود.
    مواد و روش ها
    روش این پژوهش علم سنجی می باشد که با استفاده از داده های پایگاه استنادی اسکوپوس و موتور تعبیه شده بر روی آن انجام شد. همچنین از نرم افزار اکسل جهت ترسیم جداول و نمودارها استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان داد که کشورهای آمریکا، ژاپن، انگلستان، آلمان، ایتالیا، چین، فرانسه، کانادا، هند و ترکیه به ترتیب در رتبه های اول تا دهم از حیث ثبت اختراع در زمینه جراحی را به خود اختصاص داده اند. کشور ایران نیز در رتبه بیست و سوم قرار دارد. سایر یافته ها از این حیثت طبق داده های این پایگاه نشان می دهد که روند ثبت اختراع در جراحی در سالهای اخیر با اندکی کاهش روبرو بوده است. به طوری که در سال 2014 با 757 مورد، سال 2015 با 729 مورد، سال 2016 با 716 مورد ، 2017 با 692 مورد و 2018 با 660 مورد روند کاهشی داشته است.
    نتیجه گیری
    سیر رشد تولیدات علمی در حوزه جراحی در دنیا و کشورمان رشد نسبتا خوبی داشته است ولی از حیث ثبت اختراع در این حوزه چشمگیر نیست. شاید یکی از دلایل آن را محدود کردن ثبت اختراعات به جراحان دانست چرا که ممکن است جراحی در یک اختراع، همکاری و نقش داشته باشد ولی به دلایلی نام و مشخصات سازمانی وی ثبت نشده است یا بسیاری از این اختراعات در حوزه پزشکی به صورت عام ثبت شده و از این حیث جایگاه جراحان در ثبت اختراع با کاهش مواجه شده است. عدم آشنایی جامعه جراحی با شیوه های ثبت اختراع می تواند یکی دیگر از علل باشد. چرا که روش های جراحی در قوانین اکثر کشورها از جمله موارد استثناء شده از اختراعات قابل ثبت هستند. ولی بسیاری از جراحان اهمیت نداده و آن را ثبت نمی کنند به همین دلیل شاید یکی از دلایلی است که باعث عدم رشد ثبت اختراع در این حوزه را شاهد هستیم.
    کلیدواژگان: ثبت اختراع، پایگاه استنادی اسکوپوس، جراحی، نوآوری
  • ادیبه فتاحی، سید مجتبی احمدی، بهروز حمزه، سیده پریسا افتخاری* صفحات 61-71
    زمینه و هدف
    رینوپلاستی را می توان شایع ترین عمل جراحی زیبایی در ایران نامید که هر روزه به تعداد آن افزوده می گردد. مطالعات نشان داده اند که سلامت روان و عزت نفس از جمله عواملی هستندکه می توانند در گرایش افراد به رینو پلاستی تاثیر داشته باشد. برداشت افراد از ظاهر خود نیز می تواند بر سلامت روان، عزت نفس و گرایش به عمل رینو پلاستی موثر باشد. بنابر آنچه گفته شد، هدف از این مطالعه، تعیین ارتباط سلامت روان و عزت نفس با ابعاد فراشناختی بدشکلی بدن زنان متقاضی رینوپلاستی مراجعه کننده به مراکز جراحی زیبایی کرمانشاه در سال 1396-1397 است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی - تحلیلی - مقطعی است که در سال 1396-1397 در مراکز جراحی زیبایی کرمانشاه شامل یک مطب خصوصی و بیمارستان دولتی طالقانی بر روی یک نمونه 150 نفری از زنان متقاضی رینوپلاستی صورت گرفت. اطلاعات از طریق پرسشنامه های ارزیابی فراشناخت بدشکلی بدن (BDMCQ)، پرسشنامه عزت نفس روزنبرگ (SES) و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28) جمع-آوری شدند. سپس یافته ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و آمارهای توصیفی و استنباطی و همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون خطی مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    این مطالعه روی 150 زن با میانگین سنی 24/4 ± 04/24 انجام شد. از نظر وضعیت تاهل 80 درصد آزمودنی ها مجرد بودند. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که بین سلامت روان (52/0=r، 001/0 > P)، افسردگی (48/0=r، 001/0 >P)، اضطراب (47/0=r، 001/0 > P)، عملکرد اجتماعی (32/0=r، 001/0 > P)، علائم جسمانی (41/0=r، 001/0 >P) و ارزیابی فراشناختی بد شکلی بدن رابطه مثبت معناداری دارد، و عزت نفس با ارزیابی فراشناختی از شکل بدن (39/0-=r، 001/0 > P) رابطه منفی معنادار دارد. همچنین تحلیل داده ها نشان داد که ارتباط مثبت معناداری بین زیر مقیاس های سلامت روان (علائم جسمانی، اضطرابی، عملکرد اجتماعی، افسردگی) و زیر مقیاس های ارزیابی فراشناختی از بدشکلی بدن (راهبردهای کنترل فراشناختی، ائتلاف فکر - عمل، باورهای مثبت و منفی فرا شناختی و رفتارهای ایمنی) وجود دارد (05/0>(P. بین عزت نفس و و زیر مقیاس پرسشنامه ارزیابی فراشناختی بدریخت انگاری رابطه منفی معناداری وجود داشت  (001/0 > P). همچنین عزت نفس و سلامت روان 30 درصد تغییرات ارزیابی فراشناختی از بدشکلی بدن را تبیین می کنند (30/0=R2adj).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه افزایش عزت نفس و سلامت روان منجر به بهبود ارزیابی فراشناختی از شکل بدن می شود که این بهبود می تواند در کاهش عمل های زیبایی کمک کننده باشد. از طرف دیگر بهبود ارزیابی از بدن خود می تواند منجر به بهبود سلامت روان و عزت نفس که این عوامل خود از علل گرایش افراد به سمت عمل های زیبایی هستند.
    کلیدواژگان: جراحی زیبایی بینی، سلامت روان، عزت نفس، ارزیابی فراشناختی از بدشکلی بدن
  • محمدحسین صفری صفحات 72-83
    زمینه و هدف
    مدیریت لاپاراسکوپیک بیماری ها امروزه در جوامع جهانی به عنوان استاندارد طلایی پذیرفته شده است. با این حال هنوز هم پژوهش های بسیاری درباره شیوه های نوین جراحی کم تهاجمی به جهت دستیابی به بهترین روش جراحی با مطلوب ترین نتایج پس از عمل صورت می پذیرد. هدف از پژوهش حاضر مقایسه نتایج پس از اعمال جراحی آپاندکتومی آپاندکتومی لاپاراسکوپیک بین نافی تک پورت و آپاندکتومی لاپاراسکوپیک دوپورت تک برش بوده است.
    مواد و روش ها
    از 77 بیمار که در طول یک سال (اردیبهشت 1397-1396) تحت اعمال جراحی آپاندکتومی لاپاراسکوپیک بین نافی تک پورت و آپاندکتومی لاپاراسکوپیک دوپورت تک برش قرار گرفته اند، در این مطالعه گذشته نگر استفاده شد. در گروه آپاندکتومی لاپاراسکوپیک دوپورت تک برش، دو تروکار 5 میلی متری به صورت بین نافی قرار داده شد و از یک محل سوراخ کردن دیگر برای ابزارهای چپ دست استفاده شد. ویژگی های دموگرافیک، داده های عمل و نتایج پس از عمل گروه ها با استفاده از آزمون مربع-کای یا در صورت لزوم با آزمون فیشر مقایسه شد. از آزمون تی برای مقایسه میانگین های دو گروه هدف که مستقل از یکدیگرند، استفاده شد. سطح معناداری آزمون ها برابر 05/0 در نظر گرفته شد. تحلیل های آماری با استفاده از سرور SAS EG 5.1، نسخه 3/9 انجام شد (SAS Institute Inc., Cary, NC, USA).
    یافته ها
    میانگین کل زمان عمل گروه آپاندکتومی لاپاراسکوپیک دوپورت تک برش به طور معناداری کمتر از گروه آپاندکتومی لاپاراسکوپیک بین نافی تک پورت بود (003/0 = P). میانگین زمان لاپاراسکوپیک نیز در گروه آپاندکتومی لاپاراسکوپیک دوپورت تک برش به طور معناداری کمتر بود (001/0 > P). میانگین تعداد مسکن ها پس از عمل در گروه آپاندکتومی لاپاراسکوپیک دوپورت تک برش به طور معناداری کمتر از گروه آپاندکتومی لاپاراسکوپیک بین نافی تک پورت بود (002/0 = P). میانگین طول مدت روزهای بستری پس از عمل در گروه آپاندکتومی لاپاراسکوپیک دوپورت تک برش به طور معناداری کمتر از گروه آپاندکتومی لاپاراسکوپیک بین نافی تک پورت بود (008/0 = P). هیچ اختلاف آماری معنادار دیگری میان این دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش، میانگین طول مدت عمل گروه آپاندکتومی لاپاراسکوپیک دوپورت تک برش به طور معناداری کمتر بود، به مدیریت درد کمتری نیاز داشت؛ هم چنین نتیجه آن از جنبه زیبایی مشابه به آپاندکتومی لاپاراسکوپیک بین نافی تک پورت بود.
    کلیدواژگان: آپاندکتومی، جراحی لاپاراسکوپیک، طول مدت عمل، آموزش دستیاری
  • شیوا اصلانی، امین رضا زاده* صفحات 84-89
    پانکراس به ترتیب بعد از طحال، کبد و کلیه ها، چهارمین عضو توپر داخل شکمی آسیب پذیر در ترومای شکمی است. در هر دو نوع آسیب نافذ و بلانت پانکراسی آسیب دیدگی مجرای اصلی یک عامل تعیین کننده برای روش جراحی است. پانکراتیکودئودنکتومی ویپل زمانی انجام می شود که آسیب همزمان سر پانکراس و دئودنوم رخ دهد و یک چالش بزرگی برای جراح تروما درآسیب پانکراس است. در این مقاله به گزارش پسر بچه 10 ساله ای می پردازیم که به دنبال برخورد فرمان دوچرخه به قدام شکم و آسیب همزمان له کننده پانکراس و دئودنوم تحت جراحی ویپل قرارگرفت.
    کلیدواژگان: تروما، پانکراس ویپل
  • محسن اشراقی، مهدیه قدوسی، سید جعفر عدنانی ساداتی، علی عبداللهی، لادن شاه مرادی* صفحات 90-97
    خانم 34 ساله ای با شکایت توده قابل لمس و با افزایش سایز در گردن به درمانگاه جراحی مراجعه نمود. در معاینه فیزیکی دو ندول نرم در لوب چپ تیروئید بدون درگیری بافت های اطراف لمس شد. عملکرد غده تیروئید نرمال بود و گزارش آسپیراسیون سوزنی ظریف بر خوش خیم بودن توده ها دلالت داشت. بیمار تحت عمل جراحی لوبکتومی چپ و ایستمکتومی قرار گرفت و پاتولوژی، هیپرپلازی ندولر و کیست هیداتید را نشان داد. پس از جراحی، بیمار از نظر کیست هیداتید سایر ارگان ها به دقت معاینه شد؛ اما هیچ ضایعه کیستیک در حفره های کرانیال، توراسیک و شکمی یافت نشد. بر این اساس بیمار مورد کیست هیداتید اولیه تیروئید به شمار آمد که حتی در نقاط اندمیکی مانند ایران نیز بسیار نادر است.
    کلیدواژگان: کیست هیداتید، اکینوکوکوس، پروتواسکولکس
  • مصطفی جابرانصاری صفحات 98-104
    جان هانتر (1728 تا 1793 م) یکی از تاثیرگذارترین جراحان در تمامی دورانها بود. وی افق جراحی، طب و علم را وسعت بخشید. جراحی هانتر به علت پشتوانه فیزیولوژی و پاتولوژی آن به یکی از شاخه های طب علمی بدل شد. هانتر در مزرعهای در اسکاتلند در نزدیکی گلاسکو متولد شد. وی که جوانترین فرزند در میان ده خواهر و برادر خود بود، دانش آموزی ضعیف محسوب میشد که علاقه چندانی به فرایندهای آموزشی نداشت. وی در سن 13 سالگی از مدرسه اخراج شد و کمتر کسی موفقیتهای آتی را برای وی متصور بود.
  • اصغر صادق آبادی، آزاده آصف نژاد، ناهید حسن زاده نعمتی، سید خطیب الاسلام صدر نژاد* صفحات 105-114
    بیماری عروق کرونری قلب علت بیشترین ناتوانی و مرگ و میر در جهان است. بیش از دو دهه است که فن آوری استنت معرفی شده و کارایی خود را در جلوگیری از انسداد و ری - استنوسیز در مقایسه با آنژیوپلاستی با بالن به اثبات رسانده است. زمانی که ایمپلنت فلزی دایمی بکار می رود، این تجهیز پزشکی اثراتی بر دیواره داخلی رگ دارد که نتیجه آن بهبود دیر هنگام اندوتیال خواهد بود. تاخیر در بازسازی آندوتلیال ممکن است به ترموبوز استنت منتهی شود. در سال های اخیر استنت های رها کننده دارو نقش انقلابی در درمان بیماری های شریان کرونری داشته اند. این استنت ها برای کاهش دادن خطر تنگی مجدد شریان در درمان بیماری شریان های کرونری ابداع شدند. استنت های رها کننده دارو یک انتخاب مهم درمانی برای بیماران با بیماری عروق کرونری هستند و در سرکوب تکثیر خارج از کنترل نئواینتیما در پاسخ به استنت گذاری موفق بوده اند. اگر چه بهبود در اثر استفاده استنت های رها کننده دارو در کاهش نرخ های ری - استنوسیز درون استنتی در مقایسه با استنت های لخت فلزی پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته ولی ایمنی طولانی مدت مرتبط با استفاده از این استنت ها شامل مکان یابی، واکنش های حساسیت زایی بالای سیستمیک و ترمبوز دیر هنگام استنت هنوز وجود دارد. ولی مکانیزم این پیچیدگی هنوز مشخص نیست. لذا برای رفع مشکلات عنوان شده، داربست های قابل جذب برای غلبه بر این محدودیت ابداع شدند. این تجهیزات داربست موقتی را فراهم کرده و سپس به مرور زمان ناپدید می شوند. این داربست ها از پلیمرها و آلیاژهای فلزی قابل جذب در بدن ساخته می شوند. استنت جذب شونده باید وظیفه ای که برای آن طراحی شده است را در زمان مشخص به انجام برساند، رهایش کنترل شده دارو داشته باشد و سپس به تدریج در بدن جذب و ناپدید گردد. منیزیم یک ماده معدنی اساسی مورد نیاز برای عملکردهای فیزیولوژیکی گوناگون در بدن انسان است. آلیاژ منیزیم استفاده شده برای ساخت این داربست ها قابل جذب بوده و نسبت استحکام به وزن آن قابل مقایسه با آلیاژهای مستحکم فولاد است. در نتیجه یک داربست منیزیمی استحکام شعاعی لازم را برای اتساع و از بین بردن باریک شدگی آترواسکروتیکی دارا بوده و قادر به باز نگه داشتن لومن کرونری است. همچنین منیزیم دارای خواص ضد ترمبوژنیک در بدن است. در این مقاله انواع استنت ها، مزایا و معایب آنها بررسی شده و استنت های جذبی و اجزای استنت نانوهیبریدی منیزیمی به عنوان راه حل جدید معرفی خواهد شد.
    کلیدواژگان: استنت، عروق کرونر، رهایش دارو، منیزیم، زیست جذب شونده
  • گروه مترجمین، سیدعباس میرمالک* صفحات 115-124
    دانشجویان پزشکی و دستیاران جراحی با گذراندن برنامه آموزشی طراحی شده (Curriculum) قابلیت های ارائه خدمات درمانی پیدا می کنند. برخی از این پزشکان بالینی علاقمندی به تحقیقات دارند.
    برای تبدیل این فراگیران به محقق، برنامه ریزی های طراحی شده که در این مقاله به آن اشاره می شود.
  • ناصر صادقیان صفحات 125-127
    دکتر منوچهر امیرفیض، استاد و فوق تخصص جراحی کودکان در 23 مهرماه 1317 در محله شاه آباد تهران چشم به جهان گشود. دبستان را در مدرسه منوچهری و دبیرستان را در دبیرستان البرز تهران گذراند. در این دوران ضمن توجه کافی به دروس خود، ورزش دو میدانی را در حد قهرمانی کشور ادامه داد. پس از گرفتن دیپلم به آلمان رفت و در دوران پس از جنگ جهانی دوم توانست وارد دوره پزشکی عمومی دانشگاه توبینگن گردد و پس از موفقیت در این دوره، رشته تخصصی جراحی عمومی را (به عنوان اولین رزیدنت خارجی) در همان دانشگاه آغاز کرد و پس از 5 سال با موفقیت این دوره را به اتمام رساند.
    دکتر منوچهر امیر فیض با علاقه ای که به جراحی کودکان پیدا کرده بود و با حمایت پرفسور فلاخ وارد رشته جراحی کودکان گردید و این دوره را هم با موفقیت گذراند.
|
  • Reza Hesami Pages 1-8
    BI-ALCL is an uncommon T-cell lymphoma. In 2011 FDA suggested that breast implants are possibly associated with development of BI-ALCL, since then more cases of BI-ALCL were reported. It is estimated that to this date more than 500 cases have been diagnosed as BI-ALCL around the world. In most of these cases implant surface was textured rather than smooth. Both silicone and saline filled implants have been reported to develop this problem.
    BIA-ALCL has two different presentations. Two-thirds of the cases present as periprosthetic fluid collection one year or later after implant insertion, and the remaining one-third as a capsular mass around breast implant.
    These presentations seem to be different stages of one disease. Although the best imaging-based screening is not identified, sonography, PET and CT are appropriate methods. Mammography has low sensitivity for screening of BI-ALCL. Every suspicious case should be confirmed with fine-needle aspiration and pathological examination for IHC (CD30) with insistence to rule out BI-ALCL before surgery. Operative treatment of confirmed cases should include removal of bilateral implants, total capsulectomy, and complete excision of any suspicious lymph node. The role of adjuvant treatments is under investigation.
    Although BIA-ALCL is rare lymphoma of breast, early diagnosis and appropriate treatment is necessary in the patients. Death has been reported in 9 patients in the U.S.
    Keywords: Textured Implant, Delayed Complication, Breast Lymphoma
  • Omid Shafagh Pages 9-18

    Along with the advancement of medical knowledge and increasing life expectancy, the number of complicated surgical operations in people with underlying diseases has also increased a lot. It seems that providing a practical guideline for improving the quality of surgical operation will lead to reduce of complications of surgery and quickly return of patient to community, in which this program presented by a group of academic surgeons in the name of Enhanced Recovery After Surgery (ERAS) in 2001 and in London.
    ERAS, is a multimodal and multidisciplinary approach for caring the patients who has underwented surgery. There are some evidences that in case of successful implementation of ERAS protocols, not only the quality of treatment and surgery improved but also it caused to reducing the length of stay of patient at hospital and its cost accordingly.
    So we decided to introduce this program by reviewing its background, existential philosophy, teams, implementation and achievements of running ERAS.

    Keywords: Enhanced Recovery, Surgical Operation, Improvement of Quality of Surgery
  • Mohammadjavad Fatemi Pages 19-28
    Introduction & Objective
    Cleft Palate is the most common congenital craniofacial disorder with prevalence about one in every 2000 births. In most of these patients, local and regional tissues in the mouth are used to repair it. However, in cases of wide cleft palate or large and recurrent fistula, these methods are not efficient and require the transfer of free flaps.
    Materials & Methods
    In this retrospective study, records of 17 patients with cleft palate or palatal fistula that treated with free flaps were studied. The information includes age, sex, cause of surgery, type of transferred flap, recipient artery and vein, size of skin paddle, pre-laminate or graft coverage of nasal side, early flap survival, long-term results, effects on nasal regurgitation and velopharyngeal insufficiency were collected. Data were analyzed by SPSS software version 19 and using descriptive statistics.
    Results
    The mean age of patients was 13.540 ± 15.705 (3-54 years). 10 (60%) were male and 7 (40%) were female. 8 (47%) patients were operated due to wide cleft palate (WCP), 7 (41%) patients due to recurrent palatal fistula (PF), one (6%) patient due to extensive tumor resection and one (6%) patient due to extensive defect followed by Mucormycosis fungal infection in a diabetic patient. All the flaps survived, and complete or partial necrosis were not observed. Nasal Regurgitation was cured in all but three patients and Velopharyngeal insufficiency (VFI) was improved in all patients.
    Conclusions
    Radial Forearm Free Flap is one of the best choices to cover the defect in patients with a wide cleft palate or a recurrent or large palatal fistula. In our study, the success rate was 100%, however, in about 18% of patients, there was complications that needed another operation. The most important disadvantage of this flap is the unaesthetic scar of forearm, which should be placed against its great benefits.
    Keywords: Free Flap, Radial Forearm Free Flap, Cleft Palate, Palatal Fistula
  • Amirhosain Naseri Pages 29-35
    Introduction & Objective
    At present, based on reference books, at the end of the more thoracic surgeries, two chest tubes are inserted in the anterior and the poster for drainage of air and fluid. Considering the development of thoracic surgery and the advances made, the need to insert two chest tubes and compare it with the embedding of just one tube and also compare the removal of the chest tube in a deep inspiration with deep exhalation will be considered.
    Materials & Methods
    A total of 43 patients referred to the Army Hospitals during the years 95 to 97 who were referred to thoracotomy were randomly assigned a chest tube or two chest tubes. The duration of hospitalization, the amount of pain and re-effusion of fluid after discharge were evaluated. Chest tube removal was done in 22 patients with deep inspiration and 21 patients were in deep expiration.
    Results
    43 patients aged between 14 and 72 years old, including 27 males and 16 females, were enrolled in the study. Surgery included 21 cases of decortication, 14 cases of hydatid cyst, 3 cases of lobectomy and 5 cases of spontaneous pneumothorax. The amount of pain and duration of hospitalization and patient satisfaction in the group of one chest tube were significantly lower (P < 0.005). The amount of fluid re-accumulation in the group with one chest tube was little more (7 to 4), but not significant
    (P = 0.05). Taking off chest tube in deep inspiration or expiration if the Valsalva maneuver is done well, there is no difference in the air's lick.
    Conclusions
    The insertion of only one chest tube leads to a reduction in the cost and duration of hospitalization and improves the patient's postoperative activity, but it is necessary for this study to be evaluated in the larger matched group.
    Keywords: Chest Tube, Plural Effusion, Pneumothorax, Thoracotomy
  • Farhad Hafezi Pages 36-42
    Introduction & Objective
    Asymmetry of body and face is possessed in common between vertebrates especially in human. After years of plastic surgery practice and examining many patients, we noticed that there is a considerable occurrence of asymmetry among them. Most patients show the bigger left side of the face comparing to the right side. These findings lead us to do a more accurate study on natural human skulls.
    Materials & Methods
    On thirty-four natural human skulls we marked cephalometric points, and took pictures from the anterior, both laterals and superior views, and did standard digital photography. We did exact measurements of 19 different distances between points, with the Image j software (National institute of health).
    Results
    After comparing between left and right side measurements, we found out that the left orbit is longer and wider and also the left orbital area is bigger than right side. Measuring the lateral sides of the twenty completed skulls (including mandibles) showed that mandibular body is longer on the right side view but wider on the left side in the anterior view.
    Conclusions
    Asymmetry and laterality of the face and body is a common rule between animals and humans. The correlation of this asymmetry between left and right sides in human skulls is our new finding. With this concept, both patients and surgeon will be aware of the natural anatomical variations and will have a better prediction of surgical outcome.
    Keywords: Asymmetric Growth, Human Skulls
  • Akbar Biglarian Pages 43-53
    Introduction & Objective
    In cancer studies, sometimes events are semi-competing. In this case, each patient experiences more than one event, and only one of those is a terminal event (for example, death), and others are non-terminal events (for example, relapse of the disease after treatment) where the risk of death competes with the risk of a non-terminal event of relapse but not vice versa. The aim of this study was to determine the effect of risk factors on relapse time, death time without relapse, and death time after relapse in gastric cancer patients using an illness-death model.
    Materials &
    Methods
    In this historical cohort study, 200 patients with gastric cancer were studied. These patients had referred to Imam Khomeini hospital 2003 - 2007 and were followed up to October 2009. The data was analyzed by illness-death model, with and without frailty by considering semi-Markov assumption in R 3.4.3 software.
    Results
    Of the patients, 61 (30.5%) had relapses, 71 (35.5%) deaths, 27 (13%) relapsed and death, 34 (17%) relapsed without death and 44 (22%) was died without relapsed. In multivariate analysis, based on confidence intervals, the lymph nodes had a significant effect on the relapse time; metastasis had a significant effect on the time of death without relapse and stage of disease had a significant effect on the death time after relapse.
    Conclusions
    Estimates of the effect of variables were different at the stages in the model. In other words, the effect of risk factors on the time of death was different before and after of relapse occurrence. Therefore, the relapse event as an intermediate event is very important and should be considered by therapists.
    Keywords: Semi-Competing Risks, Illness-Death Model, Relapse, Gastric Cancer
  • Rahim Alijani Pages 54-60
    Introduction & Objective
    Due to the growth of scientific production in recent years, this question has always been raised in scientific circles and society, how much scientific production has led to the elimination of the problems of society and how many of them led to the production of goods and services and jobs in a country. In this regard, the present study has investigated the scope of surgical field patents at the global level and Iran's position in this field in order to determine the extent of the invention from the point of view of scientific production.
    Materials & Methods
    The method of this study is scientometric, using Scopus citation database and embedded engine on it. Also, Excel software was used to draw tables and charts.
    Results
    The results of this study showed that the United States, Japan, the United Kingdom, Germany, Italy, China, France, Canada, India and Turkey ranked first to tenth in terms of patents for surgery, respectively. Iran is ranked 23rd. Other findings, according to data from this site, indicate that the patent process has been slightly decreased in recent years. With 757 in 2014, 729 in 2015, 2016 in 716, 2017 in 692 cases, and 2018 in 660 cases.
    Conclusions
    The growth of scientific production in the field of surgery in the world and Iran has grown relatively well. Perhaps one of the reasons for this is limiting patents to surgeons, since surgery may has an inventive, cooperative, and involved role, but for some reasons its name has not been documented or many of these inventions have been documented in general. In this regard, the status of surgeons in the patent has declined. Understanding the surgical community with patent practices can be another cause. Because surgical procedures are subject to the laws of most countries, including exceptions from patents. But many surgeons do not care and do not record it, which is why one of the reasons is that there is a lack of patent growth in this area.
    Keywords: Patent, Scopus Citation Database, Surgery, Innovation
  • Seyedeh Parisa Eftekhari Pages 61-71
    Introduction & Objective
    Rhinoplasty can be called the most commonly used cosmetic surgery in Iran, which is increasing. Studies have shown that mental health and self-esteem are among the factors that can affect people's tendency to rhinoplasty. People's perceptions of their appearance can also affect mental health, self-esteem and tendency to rhinoplasty. Therefore, the aim of this study was to determine the relationship between meta-cognitive assessment of body shape with mental health and self-esteem of applicant women for rhinoplasty who referred to Kermanshah cosmetic surgery centers in 2017-2018.
    Materials & Methods
    The present study is a descriptive-analytical-cross-sectional study that was carried out in Kermanshah cosmetic Surgery Centers in 2017-2018, including a private clinic and Taleghani State Hospital on a sample of 150 applicant women for rhinoplasty. Data were collected through questionnaires of meta-cognitive assessment of body deformity (BDMCQ), Rosenberg Self-Esteem Questionnaire (SES), and General Health Questionnaire (GHQ-28). Then, the findings were analyzed using SPSS16 software, descriptive and inferential statistics and Pearson correlation and Linear regression.
    Results
    This study was performed 0n 150 women with an average age 24.04 ± 4.24. In terms of marital status, 80% of subjects were single. The results of the data analysis showed that there was a significant positive correlation between mental health (P < 0.001, r = 0.52), depression (P < 0.001r = 0.48), anxiety (P < 0.001, r = 0.47), social function (P < 0.001, r = 0.32), physical symptoms (P < 0.001, r = 0.41) and meta-cognitive assessment of body deformity. And self-esteem had a negative correlation with meta-cognitive assessment of body shape (r = -0.39, P < 0.001). Also, analysis of the data showed that there was a significant positive correlation between mental health sub-scales (physical symptoms, anxiety, social function, depression) and sub meta-cognitive assessment of body deformity (metacognitive control strategies, thought-action coalitions, positive And negative meta-cognitive beliefs and safety behaviors) (P < 0.05). There was a significant negative correlation between self-esteem and sub-scale meta-cognitive assessment of body malformation syndrome questionnaire (P > 0.001). Also Self-esteem and mental health explained 30% of the meta-cognitive assessment of body deformity
    (R2adj = 0.30).
    Conclusions
    According to the results of this study, increase of self-esteem and mental health lead to a better meta-cognitive assessment of the body shape, which can be helpful in reducing the cosmetic surgeries. On the other hand, improving the assessment of body can improve mental health and self-esteem, which these factors are the causes of people tendency to the cosmetic surgery.
    Keywords: Nose Plastic Surgery, Mental Health, Self-Esteem, Meta-Cognitive Assessment of Body Deformity
  • Mohammad Hosain Safari Pages 72-83
    Introduction & Objective
    Laparoscopic management of diseases has now been accepted as a golden standard in international societies. However, there are still many studies on the newest methods of minimally invasive surgery in order to achieve the best surgical procedure with the most favorable perative outcomes of single-port trans-umbilical laparoscopic appendectomy and single-incision two-port laparoscopic appendectomy.
    Materials & Methods
    In this retrospective study, 77 patients participated who underwent single-port trans-umbilical laparoscopic appendectomy and single-incision two-port laparoscopic appendectomy during one year (May 2017-2018). In single-incision two-port laparoscopic appendectomy group, two 5-mm trocars were implanted in a trans-umbilically, and another hole was used for left-hand instruments. Demographic specifications, operation data, and post-operative results of groups were compared using Chi-squared test or, if necessary, Fisher test. The T-test was used to compare the average of the two target groups that were independent of each other. The significance level of the tests was considered to be 0.05. Statistical analyses were performed using the SAS EG 5.1 server, version 9.3. (SAS Institute Inc., Cary, NC, USA)
    Results
    The total average time of single-incision two-port laparoscopic appendectomy surgery was significantly lower than that of single-port trans-umbilical laparoscopic appendectomy (P = 0.003). The average laparoscopic time was significantly lower in the single-incision two-port laparoscopic appendectomy group (P < 0.001). The average number of postoperative analgesic drugs in the
    single-incision two-port laparoscopic appendectomy group was significantly lower than that of single-port trans-umbilical laparoscopic appendectomy (p = 0.002). The average number of hospitalization  post-operative days in the single-incision two-port laparoscopic appendectomy was significantly lower than that of single-port trans-umbilical laparoscopic appendectomy group (P = 0.008). No other statistically significant difference was observed between the two groups.
    Conclusions
    According to the findings of this study, the average number of duration of the single-incision two-port laparoscopic appendectomy was significantly lesser and thus required less pain management; also, in aesthetic point of view, its result was similar to that of single-port trans-umbilical laparoscopic appendectomy.
    Keywords: Appendectomy, Laparoscopic Surgery, Operation Duration, Residency Education
  • Amin Rezazadeh Pages 84-89
    Pancreatic injury is the fourth most common solid organ injury, following the spleen, liver, and kidneys. For both penetrating and blunt pancreatic injuries, the presence of main pancreatic ductal injury is the major determinant of surgical procedure. The complete pancreaticoduodenectomy is often the choice of treatment on the surgeon confronting for an injured pancreatic head particularly in the presence of concurrent duodenal injury and is the greatest challenge for trauma surgeon. A-10-year old boy refers to emergency department with the complaint of ongoing abdominal pain after hitting of a bike handlebar to his abdomen; He underwent laparotomy and whipple procedure.
    Keywords: Trauma, Pancreas, Wipple Procedure
  • Ladan Shahmoradi Pages 90-97
    A 34-year-old female patient presented to the general surgery clinic of the hospital complaining of a growing tangible swelling in her neck. In physical examination, patient had two palpable soft nodules in the left lobe of the thyroid without invading to surrounding tissues. The function of thyroid gland was normal and Fine needle aspiration (FNA) result reported benign. Patient went through left lobectomy and isthmectomy. The result of Histopathology reported nodular hyperplasia and a hydatid cyst. After surgery, the patient was examined exactly searching for any other organs cyst, but there was no cystic lesion in the cranial, thoracic and abdominal cavities. Accordingly, the case was a primary thyroid hydatid cyst, which is completely scarce even in endemic regions like Iran.
    Keywords: Hydatid Cyst, Echinococcus, Protoscolex
  • Seyed Khatibaleslam SadrNejad Pages 105-114
    Coronary artery disease is the cause of most disabilities and deaths in the world. It has been more than two decades since stent technology was introduced and has proved to be useful in preventing coronary thrombosis and restenosis compared to balloon angioplasty. When permanent metal implant is used, this medical device would affect internal walls of blood vessels which would result in late healing process of endothelial. Delay in reconstruction of endothelial might lead to stent thrombosis. In recent years, drug eluting stents have played a revolutionary role in treating coronary artery diseases. These stents are invented to reduce risk of artery stenosis in treating coronary artery diseases. Drug delivery stents are important medical options for patients diagnosed with coronary artery disease and have been successful in suppressing uncontrollable neo-intima proliferation in response to successful stenting. Although improvement due to using drug eluting stents have had significant progress in reducing intra-stent restenosis compared to metallic bare stents, long term safety related to using these stents including location selection, high systemic irritant and stent late thrombosis still exists. However this complexity mechanism is still unknown. Therefore in order to solve the above-mentioned problems, bioresorbable scaffolds have been innovated to overcome this limitation. This equipment provides temporary scaffolds and they disappear as time goes by. These scaffolds are made of bioresorbable polymers and metallic alloys. The absorbed stent must carry out duty it is designed for in a specific time, have drug delivery and gradually absorbs in the body and disappears. Magnesium is an essential mineral material required for different physiological functions in human body. Magnesium alloy used in making this scaffold is bioresorbable and its strength to weight is comparable to strong steels. Hence, a magnesium scaffold has required radial strength to destroy atherosclerotic narrowing and is capable of keeping lumen coronary open. Moreover magnesium has antithrombogenic properties in bodies. In this study, their advantages and disadvantages have been investigated and bioresorbable stents and magnesium nano-hybrid stents will be introduced as a new method.
    Keywords: Stent, Coronary Artery, Drug Delivery, Magnesium, Bioresorbable