فهرست مطالب

نشریه مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزش
سال چهارم شماره 1 (بهار و تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/01/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • زین العابدین رهنما، رقیه پوزش جدیدی*، محمدرضا نصیرزاده صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    هدف این تحقیق بررسی تاثیر 2 ماه تمرین هوازی به همراه مصرف عصاره پوست انار بر سطوح شاخص مقاومت به انسولین موش های صحرایی چاق بود.
    روش کار
    تعداد 40 سر موش صحرایی نر چاق در قالب تصادفی در گروه ها کنترل، تمرین، مصرف عصاره پوست انار و توام جایگزین شدند. پروتکل تمرین هوازی شامل 5 جلسه تمرین در هفته به مدت 8 هفته بود. مصرف عصاره پوست انار روزانه 130گرم 20 الی 30 دقیقه قبل از غذا در نوبت صبح به صورت محلول در آب گرم و به شکل گاواژ تا پایان 8 هفته انجام شد. نمونه های خونی جهت سنجش میزان انسولین اخذ شدند و داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و تحلیل واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که فقط تمرین باعث کاهش وزن بدن، انسولین و حساسیت انسولینی شد و عصاره پوست انار تاثیر معنی داری در این موارد نداشت.
    نتیجه گیری
    عصاره پوست انار به تنهایی تاثیر معنی داری در انسولین نداشت. از سوی دیگر، تمرین بدنی به تنهایی نمی تواند باعث کاهش قند خون در افراد سالمند چاق شود و برای تامین سلامت عمومی در این افراد حتما باید برنامه های تمرینی منظم در طول زندگی همراه با کنترل های تغذیه ای برای پرهیز از مصرف کربوهیدرات های ساده صرف نظر از وضعیت فعالیت بدنی در نظر گرفته شوند.
    کلیدواژگان: تمرین، عصاره پوست انار، انسولین، چاق
  • فاطمه شیراوند*، روح الله رنجبر، محسن قنبرزاده، مریم حسین زاده صفحات 11-18
    توان بی هوازی که یکی از اجزای آمادگی جسمانی و توانایی زیست حرکتی مهم در ورزش هایی است که نیاز به اجرای کوتاه مدت و سریع با بازده توان حداکثر دارند. هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر مصرف حاد 6 میلی گرم ملاتونین بر توان بی هوازی و عملکرد کوتاه مدت دختران دانشجوی تربیت بدنی بود. تعداد 13 نفر (سن 29/1±5/21 سال، وزن 69/2±36/58 کیلوگرم، حداکثر اکسیژن مصرفی 17/4 ±08/39 میلی لیتر/کیلوگرم/دقیقه) به صورت متقاطع در 2 مرحله مکمل (6 میلی گرم ملاتونین) و دارونما (کپسول نشاسته) موردبررسی قرار گرفتند. توان بی هوازی توسط آزمون وینگیت، قدرت انفجاری بالاتنه و پایین تنه به ترتیب توسط پرتاب توپ مدیسن بال و پرش طول و هم چنین قدرت دست وپا توسط دینامومتر اندازه گیری شد. نتایج نشان داد مصرف 6 میلی گرم ملاتونین باعث افزایش معنادار توان بی هوازی می شود (P≤ 0/05)؛ در حالی که هیچ یک از شاخص های قدرت انفجاری بالاتنه و پایین تنه و هم چنین قدرت دست و پا پس از دریافت ملاتونین تغییر معناداری نکرد (P≥0/05). به نظر می رسد مصرف حاد ملاتونین 30 دقیقه قبل از فعالیت منجر به افزایش توان بی هوازی دختران دانشجوی تربیت بدنی می شود، اما بر عملکرد کوتاه مدت بیشینه بی تاثیر است.
    کلیدواژگان: توان بی هوازی، قدرت انفجاری، ملاتونین
  • محمدرضا مرادپوریان*، فاطمه فرید صفحات 19-28
    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر یک جلسه کوهنوردی در ارتفاع 2200 متری بر اشباع اکسیژن شریانی و ضربان قلب دختران نوجوان بود. به این منظور 17 نفر از دختران نوجوان 16-14 سال و کم تحرک شهرستان خرم آباد در آزمون شرکت کردند. طی دو مرحله اندازه گیری در پیش از آزمون و پس از آزمون با پالس اکسی متر انگشتی مجهز به ضربان سنج، میزان اشباع اکسیژن شریانی و ضربان قلب در دو روز قبل از آزمون و بلافاصله بعد از رسیدن به نقطه 2200 متر سنجیده شد. نتایج پژوهش نشان داد که یک جلسه کوهنوردی در ارتفاع 2200 متری بر اشباع اکسیژن شریانی و ضربان قلب دختران نوجوان تاثیر معناداری دارد. لذا جهت عملکرد بهتر ورزشکاران در مسابقات و نیز ارتقای سطح ورزشی و آمادگی آنان، برنامه تمرینی مناسب در ارتفاعات، به صورت کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت جهت سازگاری های بهتر ورزشی، به بازیکنان و مربیان تیم های ورزشی توصیه می شود. و همچنین توجه به اصول اقامت در ارتفاع، توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: اشباع اکسیژن شریانی، ضربان قلب، دختران نوجوان، کوهنوردی
  • رامین امیرساسان*، اورهان خدایی، جواد وکیلی صفحات 29-36
    هدف
    هدف مطالعه حاضر، مقایسه تاثیر شش هفته تمرین تناوبی شدید (HIIT) و تمرین تداومی هوازی بر شاخص های سلامت قلبی-عروقی و آمادگی هوازی و بی هوازی مردان غیرفعال بود.
    روش
    در یک طرح تحقیق نیمه تجربی، 20 مرد سالم غیرفعال دانشجو با دامنه سنی 30-20 سال بر اساس درصد چربی و شاخص توده بدنی انتخاب شدند. ابتدا همه آزمودنی ها به مدت دو هفته تمرین هوازی با شدت متوسط (3 جلسه در هفته، 30 دقیقه دویدن با شدت 65-60 درصد ضربان قلب ذخیره) را جهت آماده سازی برای تمرین HIIT اجرا کردند. سپس، آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه همگن چهار هفته تمرین HIIT و هوازی تقسیم شدند. قبل و پس از اعمال مداخله تمرینی، حداکثر اکسیژن مصرفی (VO2max)، آستانه تهویه ای (VT)، میانگین توان تولیدی(MPP) و اوج توان تولیدی(PPO) ترکیب بدنی (BC)، نیمرخ لیپیدی و پروتئین واکنش گر-C (CRP) اندازه گیری شد. نتایج حاصله با استفاده از آزمون تحلیل واریانس 2*2، تی همبسته و مستقل در سطح معنی داری 05/0 با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    چهار هفته تمرین HIIT و هوازی موجب افزایش VO2max، PPO و MPP افراد غیرفعال گردید و با وجود افزایش بیشتر در گروه HIIT، تفاوت معنی دار نبود (05/0<P). با این حال، تنها در گروه HIIT کاهش درصد چربی بدن معنی دار بود(05/0>P). همچنین، غظلت CRP، تری گلیسیرید، کلسترول و LDL سرمی به طوری معنی داری تنها در گروه HIIT کاهش یافت.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، شاخص های هوازی، شاخص های بی هوازی، مردان غیرفعال
  • عاطفه حرم باف*، مسعود نیکبخت، عبدالحمید حبیبی صفحات 37-44
    ضربان قلب ریکاوری یک روش غیر تهاجمی برای ارزیابی تنظیم اتونوم قلبی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر حاد فعالیت هوازی فزاینده با دست و پا بر پاسخ ضربان قلب و فشارخون بازیافت در دختران فعال و غیرفعال بود. براساس اکسیژن مصرفی بیشینه، 12 آزمودنی در دوگروه فعال (6 نفر) و غیرفعال (6 نفر) قرار گرفتند و طی روزهای مجزا، هر دو آزمون هوازی فزاینده را روی کارسنج دستی و پایی مونارک تا رسیدن به واماندگی اجراکردند. سپس مقادیر ضربان قلب (قبل،30 ثانیه، 1، 2 و3 دقیقه بعد از فعالیت) و فشارخون سیستول (قبل،30 ثانیه،3 و30 دقیقه بعد از فعالیت) اندازه گیری گردید. جهت تحلیل آماری داده ها از تحلیل کوواریانس در سطح معنا داری 05/0 استفاده شد. متعاقب اجرای هر دو پروتکل، گروه فعال بازیافت ضربان قلب و فشارخون سریع تری را در مقایسه با گروه غیرفعال نشان داد، اما این تغییرات معنا دار نبود (05/0<P). تنها در دقیقه سوم ریکاوری، پس از فعالیت فزاینده با پا، تفاوت معناداری در ضربان قلب ریکاوری بین دختران فعال و غیرفعال وجود داشت (029/0=P). به طور خلاصه، پاسخ بدنی دختران فعال به ریکاوری شاخص‎های بازیافت، متعاقب اجرای فعالیت هوازی با هر دو اندام تحتانی و فوقانی بهتر از دختران غیرفعال بود هر چند این تفاوت معنادار نبود. واژه های کلیدی: فعالیت هوازی، ریکاوری ضربان قلب، ریکاوری فشارخون سیستولی
    کلیدواژگان: فعالیت هوازی، ریکاوری ضربان قلب، ریکاوری فشارخون سیستولی
  • احسان صفری تربتی، حمید محبی، هادی روحانی*، ابوذر جوربنیان صفحات 45-53
    هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین برآورد ذهنی آمادگی جسمانی با وضعیت واقعی در مردان 18 تا 60 ساله شهرستان رشت بود. روش پژوهش حاضر از نوع همبستگی می باشد که به شیوه پیمایشی و میدانی انجام شد؛ از میان جامعه آماری مورد نظر 384 مرد شهرستان رشت با میانگین سنی 8/11±21/38 سال و شاخص توده بدن 99/3±38/26 کیلوگرم بر مترمربع به صورت نمونه گیری تصادفی به روش خوشه ایانتخاب شدند. فاکتورهای آمادگی جسمانی شامل وزن، قد، چربی زیرپوستی، استقامت قلبی- تنفسی، قدرت پنجه های دست، انعطاف پذیری تنه با استفاده از آزمون ها و روش های استاندارد اندازه-گیری شد. برآورد ذهنی از آمادگی جسمانی نیز با استفاده از پرسشنامه اصلاح شده دلیگنرس و همکاران سنجیده شد. برای تعیین روابط بین برخی از متغیرهای تحقیق از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. داده با استفاده از نرم افزار spss نسخه 23 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد که بین وضعیت واقعی و برآورد ذهنی در استقامت قلبی- تنفسی (16/0=r، 031/0=p)، انعطاف پذیری عضلات تنه (28/0=r، 001/0=p) ارتباط مثبت و معنی داری، در ترکیب بدن (43/0- =r، 001/0=p) ارتباط معکوس و معنادار و در قدرت عضلانی، ارتباط غیرمعنادار (11/0=r، 38/0=p) وجود دارد. احتمالا افراد زمانی می توانند برآورد ذهنی درست و دقیقی از وضعیت آمادگی جسمانی خود داشته باشند که در فعالیت های بدنی منظم شرکت کرده باشند و تغییرات حاصله از آن را در وضعیت آمادگی جسمانی خود مشاهده کنند.
    کلیدواژگان: آمادگی جسمانی، برآورد ذهنی، مردان
  • اسما سلیمانی*، سعید شاکریان، روح الله رنجبر، محمود سلیمانی صفحات 54-59
    افزایش لاکتات دهیدروژناز و آنزیم های کبدی بر اثر فعالیت ورزشی وامانده در خون ممکن است اثرات مخربی برای فرد داشته باشد. استفاده از رژیم های کم کالری با کربوهیدرات متوسط یکی از راه کارهای مورد توجه برای کاهش این مقادیر می باشد به همین منظور از میان دانشجویان پسر دارای اضافه وزن در حال تحصیل در دانشگاه شهید چمران بررسی ،30 نفر به روش تصادفی ساده انتخاب و براساس شاخص ترکیب بدن به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. برای گروه تجربی رژیم کم کالری با کربوهیدرات متوسط(سهم کربوهیدرات 55% از انرژی) به مدت 6هفته با پرسشنامه 24 ساعته یادآمد و با استفاده از نرم افزار غذایی و به کمک کارشناس تغذیه غذایی تنظیم گردید. برای بررسی تغییرات درون گروهی از تی وابسته و برای مقایسه بین گروهی از تحلیل کواریانس با عامل بین گروهی استفاده گردید. نتایج حاکی از آن بود که مقادیر سرمی آلکالین فسفاتاز و لاکتات دهیدروژناز با انجام یک جلسه فعالیت ورزشی هوازی در دوگروه تجربی و کنترل افزایش معناداری را نشان داد. ولی مقادیر AST و آلانین آمینوترانسفراز بین دوگروه تجربی و کنترل علی رغم افزایش، در سطح معنی داری نبود.
    کلیدواژگان: عالیت هوازی، وامانده ساز، رژیم، آلانین آمینوترانسفراز
  • محمد رحمان رحیمی*، علی جعفری، هادی گل پسندی صفحات 60-67
    زمینه و هدف
    مصرف مکمل های ورزشی و نیز بررسی تاثیر اوقات روز بر بهبود عملکرد ورزشی از موضوعات مهم قابل توجه در گذشته و حال بوده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر مصرف مکمل کافئین بر عملکرد بی هوازی و شاخص خستگی در زمان های صبح و عصر در هنرجویان پسر رشته تربیت بدنی هنرستان-های علوم ورزشی بوده است.
    روش کار
    توان بی هوازی آزمودنی ها (12n=) در آزمون رست به روش نمونه گیری در دسترس، یک سو کور، متقاطع و به شکل تصادفی تحت سه شرایط مصرف کافئین mg/kg 6 ، مصرف دارونما mg/kg 6 دکستروز و حالت پایه در دو نوبت صبح و عصر مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون t همبسته استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در متغیرهای مورد اندازه گیری اثر زمان (صبح و عصر) معنی دار بود (05/0P<)، درحالیکه اثر شرایط (کافئین، دارونما و حالت پایه) معنی دار نبود (05/0P>). تعامل زمان و شرایط تنها در حداقل توان و شاخص خستگی معنی دار بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که کافئین تاثیر معنی داری بر عملکرد بی هوازی آزمودنی ها ندارد و در هر سه شرایط عملکرد بی هوازی افراد در حالت صبح بهتر از عصر بود و تنها استثناء شاخص خستگی افراد می باشد که بین صبح وعصر تفاوتی مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: آزمون رست، کافئین، عملکرد بی هوازی، شاخص خستگی
  • حمید ایران دوست*، معرفت سیاه کوهیان، عباس صادقی صفحات 68-73
    مقدمه
    اضافه وزن به عنوان یک عامل خطر برای بیماری های مربوط به شیوه زندگی مانند دیابت نوع 2 و بیماری قلبی عروقی شناخته شده است. از لحاظ بیولوژی، بافت چربی فراتر از یک ذخیره انرژی و یک بافت فعال است و پروتئین هایی مانند آدیپونکتین و لپتین را ترشح می کند که آن ها را آدیپوکاین می نامند.
    هدف
    تحقیق حاضر بررسی تاثیر یک دوره تمرین هوازی ویژه بر میزان هورمون لپتین سرم(سطح پایه) مردان ورزشکار بود. روش تحقیق: به همین منظور از میان دانشجویان (ورزشکار) پسر دانشگاه آزاد واحد تاکستان، تعداد 30 نفر آزمودنی انتخاب و در دو گروه تجربی(15نفر) و گروه کنترل(15نفر)تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 8 هفته، هفته ای 3 جلسه ودر هر جلسه به مدت 1 ساعت با 65% ضربان قلب ذخیره بیشینه به تمرینات طناب زنی می پرداختند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که لپتین سرم گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل بوطر معنی دار کمتر بود) 43/0 ± 291/1 در برابر 28/0 ± 67/.).بعد از تمرینات 8هفته میزان هورمون لپتین سرم گروه تجربی کاهش معنی داری داشت اما بعد از 4 هفته تفاوت معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    در نتیجه افراد فعال دارای میزان کمتری از هورمون لپتین نسبت به افراد غیر فعال بودند و تمرین بدنی منظم یکی از عوامل کاهش لپتین به بود.
    کلیدواژگان: هورمون لپتین، فعالیت هوازی ویژه، مردان ورزشکار
  • رویا قربانی، اصغر توفیقی، سولماز بابایی بناب* صفحات 74-81
    زمینه و اهداف
    گونه های واکنش پذیر اکسیژن در پاسخ به ورزش های وامانده ساز تولید می شوند که پراکسیداسیون لیپیدی و آسیب سلولی را به دنبال دارد. استفاده از مکمل های آنتی اکسیدانی از فشار اکسایشی ناشی از چنین تمریناتی می کاهد. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر مکمل های روی و مس بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و مالون دی آلدهید، پس از فعالیت ورزشی وامانده ساز در دختران غیرفعال بود.
    روش کار
    در این تحقیق نیمه تجربی، 24 نفر از دانشجویان غیرفعال واجد شرایط دانشگاه فنی دختران تبریز به صورت داوطلبانه شرکت و به صورت تصادفی در 3 گروه مکمل گیری جداگانه و همزمان روی و مس قرار گرفتند، نیم ساعت قبل و بلافاصله بعد از تست ورزشی بروس خونگیری به عمل آمد و به دنبال یک هفته بارگیری مکمل آزمودنی ها در اجرای تست و خونگیری مجدد شرکت نمودند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS16 و آزمون t و تحلیل واریانس یک راهه استفاده شد.
    یافته ها
    در گروه روی افزایش سطح مالون دی آلدهید به دنبال ورزش وامانده ساز به طور معنی دار کمتر افزایش داشت. ظرفیت آنتی اکسیدانی تام گروه روی به دنبال ورزش وامانده ساز افزایش بیشتری داشت(ولی در بقیه ی گروه ها تغییرات به طور معنی دار نبود (05/0 < P)
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد رادیکال های آزاد در ایجاد لیپیدپراکسیداسیون ورزش موثر است و مکمل آنتی اکسیدانی روی در کاهش این آسیب نقش موثری دارند. واژگان کلیدی: مکمل روی و مس، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، مالون دی آلدهید، ورزش وامانده ساز
    کلیدواژگان: مکمل روی و مس، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، مالون دی آلدهید، ورزش وامانده ساز
  • فریبا زرینه، سیدمحسن آوندی*، محسن ابراهیمی صفحات 82-90
    هدف این تحقیق بررسی تاثیر هشت هفته تمرین اینتروال با شدت بالا به همراه مصرف شیر بر اشتهاو ترکیب بدن زنان چاق بود. تعداد 30 نفر از زنان چاق بهعنوان نمونه های در دسترس در این پژوهششرکت کردند. افراد با آرایش تصادفی در سه گروه کنترل، تمرین+ شیر و تمرین تقسیم شدند. آزمودنیگروه های تمرین به مدت هشت هفته به انجام تمرین HIIT درجا با شدت 70 تا 90 درصد max2OV پرداختند. برای اندازهگیری اشتها، از پرسشنامه های VAS استفاده شد. در این تحقیق گروه تمرین + شیرمقدار 236 میلیلیتر شیر ده دقیقه بعد از ورزش مصرف کردند. برای تحلیل داده ها از آزمون t همبسته ووابسته در سطح معناداریP با نرم افزار SPSS انجام شد . نتایج نشان داد که در هر چهار فاکتوراشتها)گرسنگی، سیری، میل به غذا و توانایی خوردن(در گروه های تمرین+ شیر و تمرین بعد از جلساتتمرینی پس از هشت هفته کاهش معنی داری وجود دارد (sig=0.001) ولی در گروه کنترل تغییر معنی داریمشاهده نشد (sig=0.43) . همچنین برای ترکیب بدن نتایج نشان داد که در گروه های تمرین+ شیر و تمریندر هر سه فاکتور)درصد چربی، وزن و شاخص تودهی بدن(کاهش معنی داری وجود دارد .(sig =0.001)ولی در گروه کنترل تفاوت معنی داری مشاهده نشد 0.53) (. تحقیق حاضر نشان داد که پس از هشت هفتهتمرین HIIT اشتها و ترکیب بدن در دو گروه تمرین و تمرین + شیر بهبود یافت، پیشنهاد می شود پروتکلتمرینی HIIT و مصرف شیر بهمنظور کاهش اشتها و بهبود ترکیب بدن زنان چاق در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: اشتها، تمرین تناوبی، شیر، چاقی
  • حسن عباسی، روح الله حق شناس* صفحات 91-95
    فعالیت های ورزشی منظم نقش برجسته و مهمی در فرایند سالمندی دارد. هدف از مطالعه ی حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین تناوبی بی هوازی بر آیریزین و نیمرخ لیپیدی مردان سالمند بود. در این مطالعه نیمه تجربی 26 نفر از مردان سالمند شهر سمنان (سن66/3±78//63 سال) به طور در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه کنترل (12=n) و تمرین (14n=) تقسیم شدند. گروه تجربی تمرین تناوبی بی هوازی را با شدت 70 تا 80 درصد حداکثر ضربان قلب، به مدت هشت هفته و شش جلسه در هفته اجرا کردند. از روش الایزا برای اندازه گیری متغیرهای بیوشیمیایی استفاده شد. نتایج نشان داد که هشت هفته تمرین تناوبی بی هوازی، سطح سرمی آیریزین را به طور معنی داری افزایش داد. همچنین سطوح گلوکز و LDL به طور معنی داری کاهش یافت. بر اساس یافته های پژوهش، انجام تمرینات تناوبی بی هوازی ضمن افزایش آیریزین و ایجاد تغییرات مطلوب در نیمرخ لیپیدی، منجر به بهبود ترکیب بدنی افراد سالمند می گردد.
    کلیدواژگان: سالمندی، آیریزین، تمرین اینتروال پرشدت
|
  • Zeynalabedin Rahnama, Roghayeh Poozesh Jadidi *, Mohammad Reza Nasir Zadeh Pages 1-10
    Introduction & Objectives
    The aim of this research was to investigate the Effect of two month aerobic training and pomegranate peel extract (PPE) supplementation on Insulin resistance index in obese rats.
    Materials and Methods
    Forty aged Wistar rats were randomly divided into four groups including Control, aerobic training (AT), PPE and PPE+ AT. Aerobic training groups participated in 8 weeks of aerobic training, five sessions per week on an automatic treadmill. Administration of pomegranate peel extract (130 gr daily) was done by oral gavage solution method, 20 to 30 minutes before breakfast meal for eight weeks. Blood samples were taken to analyze Insulin resistance index levels and lipid profile and the data were analyzed by descriptive statistics and ANOVA.
    Results
    The results showed that aerobic training (AT) reduced body weight, insulin and insulin sensitivity, and pomegranate peel extract had no significant effect. However, none of the interventions had a significant effect on plasma glucose.
    Conclusion
    Exercise alone cannot reduce glucose in obese people, and in order to provide general health in these people, regular exercise programs along with nutritional controls should be introduced to avoid the consumption of simple carbohydrates regardless of physical activity status.
    Keywords: Training, pomergrante peel extract, obese
  • Fatemeh Shiravand *, Roohollah Ranjbar, Mohsen Ghanbar Zadeh, Maryam Hosein Zadeh Pages 11-18
    Purpose
    Anaerobic power, which is one of the components of physical fitness and vital motor ability in sports requiring short and long term activities with maximum power output. The purpose of this study was to investigate the effect of acute consumption of 6 milligrams of melatonin on anaerobic power and short-term performance of girls Student was a nurse.
    Methods
    Twelve (21.5 ± 1.29 years old, 58.63 ± 2.69 pounds, 39.8 ± 4.17 mg / kg / min) were selected randomly and crossed to 2 The supplementation phase (6 mg melatonin) and placebo (starch capsule) were evaluated. The anaerobic power was measured by the Wingate test, the upper and lower explosive strength, respectively, by means of the Madison Wing Ball and jump length, as well as the power of the duplex by the dynamometer, respectively.
    Results
    The results showed that using 6 milligrams of melatonin, a significant increase in anaerobic power was observed in melatonin compared to placebo (P <0.05); however, short-term performance after melatonin administration did not change significantly (P≥0.05).
    Conclusion
    The short-term use of melatonin seems to increase the anxiety of female students in nursing education, but it does not affect the long-term short-term efficacy.
    Keywords: Anaerobic power, melatonin, short-run function
  • Mohammad Reza Morad Pourian *, Fatemeh Farid Pages 19-28
    The purpose of this study was to investigate the effect of a mountaineering session at an altitude of 2200 meters on arterial oxygen saturation and heart rate in adolescent girls. For this purpose, 17 adolescent girls aged 16-14 years old with low mobility in Khorramabad city participated in the test. The measurements were performed in two steps before and after the test with a pulse oximeter equipped with a heart rate monitor, arterial oxygen saturation and heart rate two days before the test and immediately after reaching the 2200-meter point. The results of this study showed that a climbing session at 2200 meters height had significant effect on arterial oxygen saturation and heart rate in adolescent girls. therefore, for the better performance of athletes in the tournament As well as improving the level of sport and their readiness, a suitable training program at high altitudes, in the short, medium and long term, is recommended for players and sports team coaches for better fitness. As well as considering the principles of staying in altitude, is recommended.
    Keywords: Arterial Oxygen Saturation, Heart Rate, Adolescent Girls, Mountaineering
  • Ramin Amirsasan *, Orhan Khodaei, Javad Vakili Pages 29-36
    Aims
    The aim of this research was to evaluate the Effect of High Intensity Interval Training (HIIT) and aerobic continuous training on lipid profile, physiological indicators and aerobic and anaerobic performance in sedentary male.
    Methods
    In this experimental study, 20 male sedentary male (aged 20-30 years) in a randomized and double-blind design were divided in two equal HIIT and aerobic continuous training groupS. Before and after training period, all subjects were participated in six week HIIT and aerobic continuous training. Blood samples were obtained in the two phases: 24 hours before and after training protocols. Maximum oxygen uptake (VO2max), ventilatory threshold (VT), mean power outpot (MPO), Peak Power Output (PPO), Fatigue Index, Body Composition (BC), Lipid profile, and C-reactive protein (CRP) were analyzed. Change any of the parameters (mean and standard deviation) of four stages repeated ANOVA and independent and dependent sample T tests. The significance level was set at p<0.05.
    Results
    Four weeks of HIIT and aerobic training cause significantly increased in VO2max, MPO and PPO (P < 0.05). There was a significant difference in the percentage of fat in the HIIT group (P < 0.05). In addition, there was a significant decrease in thr CRP, Triglycerides, cholesterol and LDL in HIIT group (P < 0.05).
    Keywords: High Intensity Interval Training (HIIT), aerobic continuous training, lipid profile, sedentary male
  • Atefeh Haram Baf *, Masoud Nikbakht, Abdalhamid Habibi Pages 37-44
    Heart rate recovery is a non-invasive method for evaluating cardiac autonomic regulation. The aim of this study was to investigate the effect of acute incremental aerobic exercise with arm and leg on heart rate and blood pressure recovery in active and inactive girls. Based on the VO2max, 12 subjects were divided in two groups: active (n=6) and inactive (n=6), and in different days, performed both incremental aerobic exercise tests on Monarch arm and leg ergometers, until exhaustion. for leg and for arm. Then, heart rate (before, 30 seconds, 1, 2 and 3 minutes after activity) and systolic blood pressure values (before, 30 seconds, 3 and 30 minutes after activity) were measured. To analyze the statistical data analyze of covariance at level of P ≤ 0/05 was used. Following both protocols, the active group showed faster heart rate and blood pressure recovery, compared to inactive group, although these changes were not significant (P> 0/05).Only in the third minute of recovery, after incremental exercise with leg, there was a significant difference in the recovery heart rate between active and inactive girls (P =0.029). In short, the physical response of active girls to recovery indexes, following aerobic exercises with both upper and lower extremities, was better than that of inactive girls; however, this difference was not significant. Keywords: Aerobic exercise, Heart rate recovery, Systolic blood pressure recovery
    Keywords: Aerobic exercise, Heart rate recovery, Systolic blood pressure recovery
  • Ehsan Safari Torbati, Hamid Mohebbi, Hadi Rohani *, Abuzar Jourbonian Pages 45-53
    The purpose of this study was to investigate the relationship between real and self-perception of physical fitness in men 18-60 years old in Rasht. The method of this research is correlational, conducted in a survey and field study. 384 male of Rasht city population with mean age of 38.2 ± 11.8 years and a body mass index of 26.4 ± 4.0 kg/m2 were randomly selected by cluster sampling. In this research, information was analyzed on two levels of descriptive and inferential statistics. Fitness factors including weight, height, subcutaneous fat, cardio-respiratory endurance, handgrip strength, and trunk flexibility were measured using standard tests and methods. Self-perception of physical fitness was measured using modified Delignières et al questionnaire. Pearson's correlation coefficient was used to determine the relationship between variables. Data were analyzed using SPSS 23.0. The results of this study showed that there was a significantly positive correlation between real and self-perception of cardio-respiratory endurance (r=0.16, p =0.031), trunk flexibility (r=0.28, p=0.001), a significantly negative correlation for body composition (r=-0.43, p= 0.001), and no significant correlation for muscle strength (r=0.11, p = 0.38). In general, it seems that people can accurately self-perceive their physical fitness status when by taking into regular physical activity and see actual changes in their physical fitness status.
    Keywords: Physical Fitness, Self-Perception, Men
  • Asma Soleimani *, Saeed Shakerian, Rohola Ranjbar, Mahmood Soleimani Pages 54-59
    Increased lactate dehydrogenase and liver enzymes may be harmf ul to the individual through exercise-induced exhaustion in the blood. Using low-calorie diets with moderate carbohydrates is one of the ways to reduce these amounts. For this purpose, among overweight boys students studying at Shahid Chamran University, 30 were selected randomly and divided into two experimental and control groups based on body composition index. For experimental group, low calorie diet with moderate carbohydrate (carbohydrate contribution of 55% of energy) was recounted by a 24-hour questionnaire for 6 weeks and adjusted with food nutrition expert's nutrition software. For inter-group variation, t-dependent variation was used to compare the covariance between groups. The results indicated that serum alkaline phosphatase and lactate dehydrogenase increased significantly with an aerobic exercise session in both experimental and control groups. However, the values of AST and alanine aminotransferase between the two experimental and control groups were not significant at all despite the increase. A six-week low-calorie diet with moderate carbohydrates can significantly reduce lactate dehydrogenase and liver enzymes.
    Keywords: Aerobic activity, exhaustion, diet, alanine aminotransferase
  • Mohammad Rahman Rahimi *, Ali Jafari, Hadi Golpasandi Pages 60-67
    Introduction
    The consumption of sports supplement and also the effect of the effect of Times of the day on improving exercise performance have been important issues in the past and present. The aim of this study was to evaluate the effect of caffeine supplementation on anaerobic performance and fatigue index during the morning and afternoon in high school physical education student.
    Methods
    The anaerobic power of subjects (n =12) was determined by a single- blind, placebo controlled and crossover design, under three conditions of caffeine intake of 6 mg / kg, placebo in 6 mg / kg 6 dextrose and basal conditions in the morning and the evening Morning and evening were evaluated. To analyze the data, repeated measures ANOVA and t-test were used.
    Results
    The results showed that the variables measuring the effect of time (morning and evening) was significant. However, the effect of conditions (caffeine, placebo, and basal) was not significant (P> 0.05). The interaction of time and conditions was significant only in the minimum power and fatigue index (P <0.05).
    Conclusion
    The results showed that caffeine had no significant effect on the anaerobic function of the subjects. In all three conditions, the anaerobic function of the subjects was better in the morning than in the evening, and the only exception was fatigue index, which was not different between morning and evening.
    Keywords: RAST Test, caffeine, Anaerobic Performance, fatigue index
  • HAMID IRANDOOST *, Marefat Siahkuhian, Abbase Sadeghi Pages 68-73
    Background
    Overweight is risk factor of deseise relate to life style like diabetes mellitus and cardiovascular disease.Adipose tissue is more than energy reserves and active tissue that secrete adipokines and leptin so also call adipokines .Aim of investigation was effects of specific aerobic exercise on the amount of leptin serum in athletes men .Therefore subjects included thirty athlete that divided two group,experimental(15n) and control(15n). experimental group underwent 8-week specific aerobic exercise program with a frequency of 3 d/w. The exercise consistet of a 60 minute (constant jump rope) training at approximately %65 of the individual maximal reserve heart rate.
    Result
    Leptin serum levels was significantly lower in the experimental group compared with the control group.(0.67 ± 0.28) vs 1.291 ± 0.43). After 8 week training there were 8 significant differences for the levels of leptin in experimental group compared with the control group but after 4 week was not significantly differences .
    Conclusion
    Leptin levels of who exercise regularly were found lower than levels in sedentary group. As regular exercise reduces body fat rate, it also reduces leptin serum.
    Keywords: Leptin level, aerobic exercise, athlets men
  • Roya Ghorbani, Asghar Tofighi, Solmaz Babaei * Pages 74-81
    Background and Objectives
    Oxygen reactive species are produced in response to exhausting exercise, which results in lipid peroxidation and cellular damage. The use of antioxidant supplements reduces the oxidative stress caused by such exercises. The purpose of this study was to investigate the effect of zinc and copper supplements on total antioxidant capacity and malondialdehyde after passive exercise activity in girls.
    Methods
    In this quasi-experimental study, 24 non-active students qualified in the technical university of Tabriz were voluntarily participated and randomly divided into 3 separate and synergistic groups of zinc and copper, half an hour before and immediately after Bruce Blood Test was used for blood sampling and after a one-week follow-up, the participants participated in the test and re-blood sampling. Data were analyzed using SPSS16 software, t-test and one way ANOVA
    Results
    The increase in level of malondialdehyde in the exogenous exercise group was significantly lower in the zinc group. Total antioxidant capacity of zinc group increased significantly after exercise (but in other groups there were no significant changes.
    Conclusion
    The results showed that free radicals are effective in lipid peroxidation, and antioxidant supplementation of zinc has a significant role in reducing this injury. Key words: Zinc and Copper Supplement, Total antioxidant capacity, Malondialdehyde, Exodus Exercis
    Keywords: Zinc, Copper Supplement, total antioxidant capacity, Malondialdehyde, Exodus Exercis
  • Fariba Zarineh, Seyed Mohsen Avandi *, Mohsen Ebrahimi Pages 82-90
    The control of appetite and energy balance is key to weight control. The purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks high-intensity interval training with milk supplementation on appetite and body composition in obese women. 30 obese women selected and divided into three groups control, Training and Training + milk randomly. Training groups undertook HIIT training for eight weeks with 70 to 90 percent of VO2max. To measure appetite, specific questionnaires (VAS) were used. Subjects in this study, 236 ml of milk was given to subjects after 10 minutes of training. For data analysis, t test was performed at the significance level of P <0.05 with SPSS software. The overall result of the study indicated that eight weeks of HIIT training and milk supplementation had a significant effect on appetite (P <0.001) and body composition (P <0.001) in Training and Training + milk groups but not significant effect on control group on appetite (P =0.434) and body composition (P =0.531). The present study showed that after eight weeks of HIIT exercise, appetite and body composition in both exercise and exercise groups improved, it is suggested that the HIIT exercise protocol and milk intake should be considered in order to reduce appetite and improve the body composition of obese women.
    Keywords: Appetite, Interval training, Milk, Obesity
  • Hassan Abbasi, Rouhollah Haghshenas * Pages 91-95
    Regular physical activities play a prominent role in the aging process. The purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks anaerobic interval training on the Irisin, Insulin and lipid profiles in elderly men. In this quasi experimental study 26 elderly men from semnan city (age 63.78±3.66 years old) were selected and randomly divided into two groups of intervention (n=14) and control (n=12). The intervention group performed anaerobic interval training with 10 to 17 repetitions of 20 seconds running, 70-80% maximal heart rate and 80 second recovery. The ELISA method was used to measure biochemical variables and multivariate analysis of covariance used to analyze the data at a significant level of P≤0.05.
    Findings
    The results showed that 8 weeks of anaerobic interval training significantly increased the level of Irisin (P=0.001). Also, glucose levels (P=0.001) and LDL (P=0.001) decreased significantly. Based on the findings, performing anaerobic interval training, with increased of Irisin and development of lipid profile leads to improves the body composition of the elderly and brings happiness and vitality to this community of people.
    Keywords: Aging, Irisin, high intensity interval training