فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های سلامت محور
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 13، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • روح انگیز نوروزی نیا، مریم آقابراری، سمانه میرزایی، فاطمه رحیمی، زهرا نوری خانقاه* صفحات 123-134
    مقدمه
    ارزیابی فرهنگ ایمنی بیمار منجر به شناسایی نقاط قابل ارتقا و اقدامات اصلاحی خواهد شد. مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت فرهنگ ایمنی بیمار از دیدگاه کارکنان درمانی در بیمارستان های آموزشی منتخب دانشگاه علوم پزشکی البرز انجام گرفت.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی- تحلیلی بود که به صورت مقطعی در سال 1397 انجام شد. 168 نفر از کارکنان درمانی در دو مرکز آموزشی -درمانی دانشگاه علوم پزشکی البرز به روش نمونه گیری تصادفی وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه 12 بعدی بررسی فرهنگ ایمنی بیمار در بیمارستان بود. داده ها با استفاده از آزمون آماری تی مستقل تحلیل و در نرم افزار آماری SPSS نسخه 20 وارد شدند.
    یافته ها
    میانگین امتیاز نمره کل فرهنگ ایمنی بیمار3/21 بود. در بین ابعاد 12 گانه، بیشترین نمره مربوط به حیطه کار تیمی درون واحدها و کمترین نمره مربوط به حیطه پاسخ غیرتنبیهی در موارد بروز خطا بود. تفاوت معناداری بین میانگین ابعاد یادگیری سازمانی، بهبود مداوم؛ انتظارات و اقدامات سرپرست واحد در راستای ایمنی بیمار، ارتباطات و ارائه بازخورد در مورد خطاها و کار تیمی ما بین واحدها در دو بیمارستان وجود داشت.تفاوتی بین میانگین کل فرهنگ ایمنی این دو مرکز وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    ایجاد فرهنگ تشویق به جای تنبیه و سرزنش یکی از ضروری ترین مواردی است که می بایست سیاست گذاران به آن توجه داشته باشند. به علاوه، آموزش مداوم کارکنان در تمامی سطوح و رسته های شغلی در خصوص فرهنگ ایمنی بیمار بسیار موثر خواهد بود.
    کلیدواژگان: ایمنی بیمار، فرهنگ ایمنی بیمار، بیمارستان آموزشی، پرستار، کارکنان درمانی
  • احسان زارعی، عباس دانش کهن، سهیلا خداکریم، رضا عباسی* صفحات 135-145
    مقدمه
    امروزه، فرسودگی شغلی به عنوان یک سندرم روان شناختی، مشکل عمده ای به ویژه در خدمات سلامت بوده و در طیف وسیعی از ارائه دهندگان مراقبت های سلامت شناسایی شده است. این مطالعه با هدف تعیین میزان فرسودگی شغلی و بررسی ارتباط بین خصوصیات دموگرافیک با ابعاد فرسودگی در بین ارائه دهندگان مراقبت های اولیه سلامت انجام پذیرفت.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی - تحلیلی به صورت مقطعی در سال 1397 انجام شد. نمونه آماری شامل تمام ارائه دهندگان مراقبت های اولیه سلامت (335 نفر)، شاغل در یکی از دانشکده های علوم پزشکی استان مرکزی بودند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلچ بود. از آزمون های آماری رگرسیون ساده و رگرسیون چندگانه استفاده شد. داده ها در نرم افزار آماری SPSS نسخه 23 وارد شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره خستگی هیجانی 15/5، مسخ شخصیت 4/9 و دستاورد شخصی 33/8 بود. 21/8 درصد دچار خستگی هیجانی بالا، 23 درصد مسخ شخصیت بالا و 47/5 درصد دارای دستاورد شخصی پایین بودند. رابطه آماری معنادار بین جنسیت، سابقه کار و محل خدمت با فرسودگی شغلی دیده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    استراتژی هایی نظیر برگزاری دوره های آموزشی، ارائه خدمات مشاوره ای و مدیریت بهینه منابع انسانی به ویژه جهت زنان، شاغلین شهری و کارکنان با سابقه بالا جهت کاهش فرسودگی شغلی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، خستگی هیجانی، مسخ شخصیت، دستاورد شخصی، ارائه دهندگان مراقبت های اولیه سلامت
  • فاطمه هاشمی، نصرت عوض نژاد*، مهکامه مهدی پور، فاطمه کرمی رباطی صفحات 147-157
    مقدمه
    ارزیابی کیفیت خدمات بیمارستانی، بسیار ارزشمند است. نتایج این ارزیابی با تعیین شکاف بین وضعیت موجود و مطلوب می تواند برای ارائه دهندگان خدمات بهداشتی و بیماران مفید باشد. مقیاس سروکوال یکی از روش های سنجش کیفیت خدمات پزشکی است. هدف مطالعه حاضر، بررسی کیفیت خدمات یک بیمارستان آموزشی منتخب در شهر کرمان از دیدگاه بیماران بود.
    روش بررسی
    مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر به شیوه مقطعی از مهر تا اسفند سال 1396 در بیمارستان آموزشی منتخب در شهر کرمان انجام شد. نمونه های مورد بررسی، تعداد 83 بیمار با سابقه قبلی بستری در این بیمارستان بودند که به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه سروکوال بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری همبستگی پیرسون، تی مستقل و آنووا استفاده شد. داده ها در نرم افزار آماری  SPSSنسخه 22 وارد شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 12/43±43/78 سال بود. کیفیت خدمات بیمارستان نسبت به سال های قبل بهبود یافته بود. بیشترین و کمترین میانگین به ترتیب مربوط به ابعاد ملموسات (0/58±4/04) و همدلی (0/46±3/84) بود. بین کیفیت خدمات با جنسیت (0/01=P) و با میزان  تحصیلات (0/001>P) رابطه آماری معنی داری وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    مدیران مراکز بهداشتی  و درمانی باید سعی کنند از نتایج این گونه مطالعات به منظور برنامه ریزی و تخصیص بهینه منابع بیمارستانی استفاده کنند و سطح کیفیت خدمات خود را افزایش دهند. همچنین با تغییر منابع به سمت حوزه های موثر بر ادراک و تجربه بیماران، سطح رضایت آن ها را بهبود ببخشند.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، بیمارستان آموزشی، بیماران بستری، پرسشنامه سروکوال
  • سید حسام سیدین، ادریس حسن پور، ابراهیم حسن زاده، محمدرضا شیخی چمان* صفحات 159-167
    مقدمه
    بیمارستان ها به عنوان یکی از اولین مراکز پذیرش مصدومین به هنگام بروز بلایا، باید از آمادگی لازم برخوردار باشند. پاسخگویی اورژانسی بیمارستان ها در مقابله با حوادث و بلایا لازمه موفقیت آن ها در ارائه خدمات با کیفیت است. هدف از این مطالعه بررسی میزان پاسخگویی اورژانسی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهر تهران در مقابله با حوداث و بلایا بود.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی بود که به صورت مقطعی در سال 1396و در 14 بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات مطالعه چک لیست استاندارد پاسخگویی اورژانس بیمارستانی طراحی شده توسط سازمان جهانی بهداشت مشتمل بر 9 بعد کنترل و فرماندهی، ارتباطات، ایمنی و امنیت، تریاژ، ظرفیت موجی، تداوم خدمات ضروری، منابع انسانی، مدیریت مواد و موجودی، بازیابی و در قالب 90 سوال بود. داده ها در نرم افزار آماری SPSS نسخه 15 وارد شدند.
    یافته ها
    میانگین پاسخگویی اورژانسی بیمارستان های مورد مطالعه در مقابله با حوداث و بلایا ، 56/93 بود. بیشترین پاسخگویی در زمینه بعد منابع انسانی با میانگین 63/57 و بدترین وضعیت آمادگی مربوط به مدیریت مواد و موجودی بود که تنها 57/03 بود.
    بحث و نتیجه گیری
    برنامه ریزی و ارائه چارچوبی مدون و اجرای آن برای مقابله با حوداث و بلایا در تمام بیمارستان ضروری است و نباید از نقش برجسته بیمارستان ها در خدمات رسانی در مواقع بحران غافل ماند و اولویت آن را در برنامه ها و بودجه ها در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: پاسخگویی اورژانسی، بیمارستان، حوداث و بلایا، دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • شعله ارشدی*، رحیم یوسفی، عزت الله احمدی، شهرام شهابی صفحات 169-179
    مقدمه
    بیماری آلرژی از جمله شایع ترین بیماری هایی است که به سرعت در حال افزایش می باشد. از آن جا که بیماری آلرژی جزء بیماری های روان تنی محسوب می شود، در بررسی عوامل موثر در پیدایش آن باید به ترکیبی از عوامل زیستی و روانی توجه داشت. هدف پژوهش حاضر مقایسه صفات شخصیتی و سبک های تنظیم هیجان در بیماران مبتلا و غیر مبتلا به آلرژی با افراد سالم بود.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی بود که به صورت مقطعی در سال 1396در کلینیک آلرژی شهر ارومیه انجام شد. 100 نفر از بیماران مبتلا به آلرژی (50 نفر بیمار مبتلا به آلرژی و 50 نفر بیمار غیر مبتلا به آلرژی) با 50 نفر از افراد سالم از طریق همتاسازی با گروه بیمار، به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه صفات شخصیت و سبک های تنظیم شناختی هیجان بود. از آزمون های آماری تحلیل واریانس چند متغیری، لوین و شفه برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    روان رنجوری در بیماران مبتلا و بیماران غیر مبتلا به آلرژی بیشتر از افراد سالمی بود که هیچ علائمی از آلرژی را نداشتند ( 0/001=P). همچنین مبتلایان در صفت برون گرایی و تنظیم هیجان سازگار، نمرات کمتری نسبت به دو گروه دیگر به دست آوردند (0/001=P). بین سه گروه از لحاظ ویژگی شخصیتی مردم آمیزی و انعطاف پذیری تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    استفاده از مداخلات روان شناسی در زمینه آموزش مهارت های تنظیم هیجان و توجه به عوامل شخصیتی در این بیماران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: آلرژی، سبک های تنظیم هیجان، صفات شخصیت، بیماران، کلینیک آلرژی
  • نجمه بردبار، پریسا بی کینه، آرش قنبرزادگان، پیوند باستانی* صفحات 181-196
    مقدمه
    شناسایی و برطرف کردن مشکلات کارآموزی دانشجویان مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی در بهبود کیفیت و اثربخشی دروس کارآموزی این رشته امری ضروری می باشد؛ لذا مطالعه حاضر با هدف شناسایی مشکلات کارآموزی های دانشجویان کارشناسی مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از دیدگاه اساتید و مربیان انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع کیفی بود که به شیوه پدیدارشناسی در سال 1397 انجام شد. در این مطالعه 12 مربی کارآموزی دانشجویان رشته مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز مورد مصاحبه قرار گرفتند. نمونه ها به شیوه نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. داده ها به روش تحلیل چارچوب و با استفاده از نرم افزار MAXQDA نسخه 10 تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، 4 کد اصلی و 25 کد فرعی به دست آمد. کدهای اصلی شامل مشکلات مربوط به سطح کلان، دانشکده و اساتید، بیمارستان و دانشجو بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    انجام مداخلات در سطح سیاست گذاری نظام آموزش پزشکی در جهت بهبود کوریکولوم آموزشی و سرفصل درس کارآموزی، همچنین استفاده از اهرم های انگیزشی جهت تعامل هر چه بهتر کارکنان بیمارستان با مربیان کارآموزی و دانشجویان، ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: کارآموزی، مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشجویان، مطالعه کیفی، کوریکولوم آموزشی
  • حمید طالبیان پور، شهاب علیزاده* صفحات 197-206
    مقدمه
    بیماری چاقی، سلامت فرد را تهدید و هزینه هایی را بر او تحمیل می نماید. از آنجا که دو روش رایج درمان بیماری، جراحی بای پس معده و اسلیو معده می باشد و شواهد کافی و تجمیع شده در مورد هزینه- اثربخشی این دو روش درمانی در بیماران در ایران وجود نداشت؛ لذا این مطالعه با هدف بررسی هزینه- اثربخشی این دو روش درمانی در مطالعات انجام شده صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مطالعات مرور نظام مند بود. کلیه مقالات چاپ شده به زبان انگلیسی که طی سال های 2017-2000 به بررسی هزینه-اثربخشی این دو روش جراحی پرداخته بودند با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی Scopus، PubMed، Medline و Embase جمع آوری شدند. ارزیابی کیفیت این مقالات بر اساس دستورالعمل Grade  توسط دو محقق مورد سنجش قرار گرفت.
    یافته ها
    مقدار شاخص توده بدنی و درصد وزن کاهش یافته در هر دو روش درمانی دارای اثربخشی یکسانی در کاهش وزن بودند. در ایران هزینه مستقیم خدمات بای پس معده به ترتیب در بخش دولتی و خصوصی برابر با 2991 و 4221 دلار بود. برای روش اسلیو معده این مبلغ 1952 و 3177 دلار در بخش دولتی و خصوصی بود. ICER برای روش اسلیو معده در مقایسه با بای پس، به ترتیب در بخش خصوصی و عمومی برابر با 720 دلار و 716 دلار بود.
    بحث و نتیجه گیری
    روش جراحی اسلیو معده در مقایسه با روش جراحی بای پس معد به دلیل هزینه کمتر و اثربخشی یکسان روش، هزینه اثربخش تر می باشد.
    کلیدواژگان: جراحی باریاتریک، اسلیو معده، بای پس معده، اثر بخشی، هزینه- اثربخشی، بیماری چاقی
  • مجید موحد، مهدی شهیری، خدیجه اسدی سروستانی* صفحات 207-218
    مقدمه
    سلامت خودارزیابی شده یکی از مهم ترین شاخص های سلامت جامعه است که متاثر از عوامل متعدد اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است. هدف از انجام مطالعه، بررسی وضعیت خودارزیابی سلامت و ارتباط خودارزیابی سلامت با حمایت اجتماعی و اعتماد به نظام بهداشتی - درمانی در ساکنین شهر شیراز بود.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی بود که به صورت مقطعی از مهرماه سال 1395 تا اردیبهشت ماه 1396 بر روی 601 نفر از شهروندان شهر شیراز که با روش نمونه گیری طبقه ای متناسب انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه سلامت عمومی، پرسشنامه حمایت اجتماعی درک شده وین فیلد و تیکرمن و پرسشنامه محقق ساخته برای سنجش میزان اعتماد به نظام بهداشتی- درمانی بود. از آزمون آماری پیرسون جهت تحلیل داده ها استفاده شد. داده ها در نرم افزار آماری  SPSSنسخه 20 وارد شدند.
    یافته ها
    میانگین امتیاز وضعیت خودارزیابی سلامت از دید آنان 12/65±85 بود. 12 درصد از افراد جامعه سلامت خود را ضعیف و 68/7 درصد متوسط ارزیابی نمودند. خودارزیابی افراد از سطح سلامتی شان در ابعاد مختلف جسمی، روانی و اجتماعی با حمایت اجتماعی و میزان اعتماد به نظام بهداشت و درمان رابطه آماری معنی دار داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    توجه سیاست گذاران حوزه های سلامت و بهداشت به مفهوم سلامت خودارزیابی شده و عوامل موثر بر آن می تواند نقش مهمی را در جهت ارتقاء سلامت افراد جامعه و پیشگیری از بروز مشکلات جسمی، روانی و اجتماعی ایفا کند.
    کلیدواژگان: خودارزیابی سلامت، حمایت اجتماعی، اعتماد به نظام بهداشت و درمان
|
  • Roohangiz Norouzinia, Maryam Agha Barary, Samaneh Mirzaei, Fatemeh Rahimi, Zahra Nouri Khaneghah* Pages 123-134
    Objectives
    Patient safety culture is one of the effective factors in the prevention of medical errors and keeping patient safety, therefore, its assessment will lead to the identification of improvable factors and provision of corrective action solutions for the weaknesses. This study aimed to evaluate patient safety culture from the perspective of healthcare personnel of teaching hospitals affiliated to Alborz University of Medical Sciences.
    Methods
    This cross-sectional descriptive-analytical study was conducted in 2018. The study samples were 168 personnel who were selected from two teaching hospitals affiliated to Alborz University of Medical Sciences, using simple random sampling. Data were collected using Hospital Survey on Patient Safety Culture (HSOPSC) with 12 dimensions. Data were analyzed using descriptive statistics and independent t-test by SPSS version 20.
    Results
    The total mean score of patient safety culture was 3.21. Of 12 dimensions, teamwork in units had the highest mean score (3.5), and non-punitive response to errors had the lowest mean score (2.7). There was no significant difference between total mean scores of organizational learning and continuous improvement; supervisor expectations and actions promoting patient safety; relationships and feedback of errors; and teamwork in the unites of two hospitals.
    Conclusion
    Development of an encouragement culture instead of punishment/blame culture is one of the issues that politicians need to pay attention to. In addition, continuous training of staff at all levels and occupations in terms of patient safety culture will be effective.
    Keywords: Patient safety, Patient safety culture, Teaching hospital, Nurse, Healthcare personnel
  • Ehsan Zarei, Abbas Danesh Kohan, Soheyla Khodakarim, Reza Abbasi* Pages 135-145
    Background & Objectives
    Nowadays, burnout as a psychological syndrome is a major problem, especially in health services, that has been identified in a large number of health care providers. The aim of this study was to determine the extent of burnout and the relationship between demographic characteristics and burnout dimensions among primary health care providers.
    Methods
    This cross-sectional descriptive-analytic study was conducted in 2019. The statistical sample included all primary health care providers (n=335) working in one of the medical colleges in Markazi province. Data were collected using Maslach Burnout Inventory (MBI). Simple and multiple regression tests were used. Data were entered into SPSS version 23 software.
    Results
    The mean score of emotional exhaustion, depersonalization, and personal accomplishments was 15.5, 4.9, and 33.8, respectively. Among health care providers, 21.8% had high emotional exhaustion, 23%, high depersonalization, and 47.5% had low personal accomplishments. The results of multiple regression tests indicated a significant relationship between gender, work experience, and place of service with burnout.
    Conclusion
    Some strategies such as conducting training courses, providing advisory services, and optimizing human resources management, especially for women, urban employees, and those with high work experience, are suggested to reduce burnout.
    Keywords: Burnout, Emotional exhaustion, Depersonalization, Personal accomplishment, Primary health care providers
  • Fatemeh Hashemi, Nosrat Avaznejad*, Mahkame Mehdipour, Fatemeh Karami Robati Pages 147-157
    Background & Objectives
    Evaluation of the quality of hospitals services is very valuable. The results of evaluations can be useful to healthcare providers and patients by identifying the gap between the current and the desired status. SERVQUAL model is one of the methods for assessing the quality of health care services. This study aimed to evaluate the quality of services in a selected teaching hospital in Kerman city, from the perspective of patients.
    Methods
    This descriptive-analytic study was conducted in a cross-sectional manner from October to March 2017 in a selected teaching hospital in Kerman. The study population included 83 patients with a history of hospitalization who were selected using convenience sampling. Data were collected using a SERVQUAL model. Data were analyzed using Pearson's correlation, independent t-test, and ANOVA by SPSS version 22.
    Results
    The average age of patients was 43.78±12.43 years. The quality of hospital services was improved compared to previous years. The highest and the lowest mean were related to "Tangibles" (4.04±0.58) and "Empathy" (3.84±0.46), respectively. There was a significant relationship between service quality and gender (P=0.01) and educational level (P<0.001). 
    Conclusion
    Healthcare managers should use the results of such studies to plan and allocate optimal hospital resources and increase the quality of their services. Should improve the level of patients' satisfaction by directing resources towards areas affecting patients' perception and experience.
    Keywords: Quality of services, Teaching Hospital, Patients, SERVQUAL questionnaire
  • Seyed Hesam Seyedin, Edris Hasanpoor, Ebrahim Hasanzadeh, Mohammadreza Sheikhy Chaman* Pages 159-167
    Background & Objectives
    In case of disasters, hospitals as one of the first centers to admit casualties, need to be well prepared. Emergency response of hospitals to deal with disasters is essential to success in providing qualified emergency services. The aim of this study was to evaluate emergency response of teaching hospitals affiliated to Iran University of Medical Sciences against disasters.
    Methods
    This cross-sectional descriptive study was conducted in 14 teaching hospitals affiliated to Iran University of Medical Sciences in 2017. To collect data, hospital emergency response checklist provided by WHO (2011) with 90 questions in 9 domains (command and control, communication, safety and security, triage, surge capacity, continuity of essential services, human resources, logistics and supply management, and post-disaster recovery), was used. Data were analyzed using descriptive tests by SPSS version 15.
    Results
    Mean score of emergency response of the hospitals against disasters was 56.93. The highest and lowest levels of response were related to human resources (63.57) and Materials and inventory management (57.03), respectively.
    Conclusion
    Planning and providing a systematic framework to deal with disasters is essential, and the major role of hospitals in providing services should not be ignored, it should be considered as a priority in planning and budgeting for disasters.
    Keywords: Emergency response, Hospital, Disasters, Iran University of Medical Sciences
  • Sholeh Arshadi*, Rahim Yousefi, Ezatollah Ahmadi, Shahram Shahabi Pages 169-179
    Background & Objectives
    Allergy is one of the most common diseases that is rapidly increasing. Since this disease is a psychosomatic disease, to evaluate the factors affecting it, a combination of biological and psychological factors should be considered. The aim of this study was to compare the personality traits and emotion regulation styles in patients with and without allergy with healthy people.
    Methods
    This descriptive-analytical cross-sectional study was conducted in the Allergy Clinic in Urmia city in 2017. In this study, 100 patients (50 patients with allergy, and 50 patients without allergy) and 50 healthy people were selected through matching with the patient group using convenience sampling method. Data were collected using Personality Trait Questionnaire (PTQ) and Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ). Data were analyzed using multivariate analysis of variance, Levin and Scheffe test.
    Results
    Neuroticism was more common in patients with and without allergy than those healthy people (P=0.001). Patients with allergy obtained lower scores of the extraversion trait and adaptive emotion regulation compared to the other two groups (P=0.001). There was no significant difference between the three groups in terms of agreeableness and openness to experience. 
    Conclusion
    It seems necessary to use psychological interventions in the training of emotion regulation skills and pay attention to the personality traits in these patients.
    Keywords: Allergy, Cognitive emotion regulation styles, Personality traits, patients, Allergy clinic
  • Najmeh Bordbar, Parisa Bikineh, Arash Ghanbarzadegan, Peivand Bastani* Pages 181-196
    Background & Objectives
    Identification and elimination of the internship problems of Health Services Management students is essential for improving the quality and effectiveness of the courses in this field. Therefore, this study aimed to identify the internship problems of Health Services Management students in Shiraz University of Medical Sciences from perspective of the faculty members and educators.
    Methods
    This is a qualitative study which was conducted phenomenological approach in 2018. In this study, 12 educators in the field of Health Services Management in Shiraz University of Medical Sciences, were interviewed. Samples were selected using purposive sampling. Data were analyzed using framework analysis by MAXQDA version 10.
    Results
    In this study, 4 main themes and 25 subthemes were obtained. The main themes included macro-level, faculty and faculty members, hospital, and student problems. 
    Conclusion
    According to the results, the interventions at the level of policy-making in the medical education system in order to improve the educational curriculum and internship course, as well as the use of motivating factors for the better interaction of the hospital staff with the educators and students seem essential.
    Keywords: Internship, Health services management, Students, Qualitative study, Educational curriculum
  • Hamid Talebianpour, Shahab Alizadeh* Pages 197-206
    Background & Objectives
    Obesity affects the health of people and imposes costs on them. Since there are two common treatment methods, Roux-en-Y gastric bypass (RYGB) surgery and laparoscopic sleeve gastrectomy (LSG), and there is not enough and aggregated evidence on the cost-effectiveness of these two treatment methods in patients in Iran, therefore, this study was conducted to review the studies on the cost-effectiveness of these treatment methods.
    Methods
    This is a systematic review study. All articles published in English, which reviewed the cost-effectiveness of these two surgical methods during 2000-2017, were collected from the SCOPUS, PUBMED, MEDLINE, and EMBASE databases. The quality of these articles was evaluated by two researchers based on Grade's guidelines.
    Results
    The amount of body mass index (BMI) and reduced weight percentage in both methods showed the same effectiveness in weight loss. In Iran, the direct cost of RYGB services was $2991 in the public sector and $4221 in the private sector. For the LSG method, this was $1952 in the public sector and $3,177 in the private sector. ICER for the LSG method compared with the RYGB was $720 and $716 in the private and public sectors, respectively.
    Conclusion
    Laparoscopic sleeve gastrectomy (LSG) is more effective than the RYGB because it has lower cost and the same effectiveness.
    Keywords: Bariatric surgery, Sleeve gastrectomy, Gastric bypass, Effectiveness, Cost-effectiveness, Obesity
  • Majid Movahed, Khadijeh Asadi Sarvestani* Pages 207-218
    Background & Objectives
    Self-rated health is one of the main health indexes of society which is affected by several economic, social and cultural factors. Accordingly, the purpose of this study was to find the level of self-rated health and its relationship with perceived social support and trust in health care system among residents of Shiraz City/ Iran.
    Methods
    The study was descriptive-analytical which conducted as cross-sectional on 601 of Shiraz City citizens over 18 years old selected by proportional stratified-sampling method, from September 2016 to April 2017. Data were collected by Goldberg public health questionnaire (GHQ-28) to measure the Self-Rated Health and Winfield & Tuckerman Questionnaire to measure the perceived social support and a researcher-made questionnaire to measure trust in health care system. Pearson statistical test was used to analyze the data. Data analysis was done through SPSS software version 20.
    Results
    Mean score of self-rated health was 85± 12.65. In whole, 12% of respondents rated low level and 68.7% intermediate level of health. In addition, according to the results, self-rated health in physical, psychological and social domains had significant relationship with perceived social support and trust in health care system. 
    Conclusion
    The attention of policy makers in the field of health to the concept of self-assessed health and influencing factors can play an important role in promoting the health of the community and preventing the occurrence of physical, psychological and social problems.
    Keywords: Self-Rated Health, Perceived Social Support, Trust in Health Care System