فهرست مطالب

نظریه و عمل در برنامه درسی - پیاپی 13 (بهار و تابستان 1398)

نشریه نظریه و عمل در برنامه درسی
پیاپی 13 (بهار و تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/12
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سعید صفایی موحد* صفحات 5-28

    هدف اصلی این پژوهش، بررسی شیوه هدایت پایان نامه ها و رساله های دانشجویی توسط استادان راهنما در حوزه های علوم رفتاری است. بدین منظور با استفاده از راهبرد نمونه گیری ملاک محور، 45 دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری رشته های مدیریت، علوم تربیتی، روانشناسی، مشاوره و اقتصاد به شیوه ی هدفمند و با رعایت اصل اشباع داده ها برگزیده شده و با بکارگیری مصاحبه های نیمه ساختار یافته و غیر رسمی داده های لازم جمع آوری شدند. بر اساس یافته های حاصل و بر مبنای 4 معیار روابط قدرت، سطح یاددهی یادگیری، میزان حمایت، و انتظار متقابل می توان 4 سبک اصلی اساتید ایرانی در فرایند نظارت پژوهشی را به شرح ذیل دانست: سبک فرمانده سرباز، سبک تسهیل گر شبکه ساز، سبک آزاد گذارنده، و سبک استثماری.

    کلیدواژگان: نظارت پژوهشی، تحصیلات تکمیلی، نظریه مبنائی، استثمار آکادمیک
  • فاطمه شریفی اسدی ملفه، اباصلت خراسانی*، کوروش فتحی واجارگاه، ابراهیم صالحی عمران صفحات 29-54
    هدف پژوهش حاضر، تعیین مولفه های اشتغال پذیری دانش آموختگان دانشگاهی از دید صاحب نظران آموزش عالی، کارفرمایان و صاحب نظران حوزه اشتغال و دانش آموختگان مشغول به کار بود. طرح این پژوهش آمیخته اکتشافی متوالی و ابزار مورداستفاده در بخش کیفی مصاحبه های عمیق و مقایسه مداوم یافته ها با متون ادبیات پژوهش بود. جامعه آماری بخش اول- کیفی، شامل اساتید و صاحب نظران آموزش عالی، صاحب نظران حوزه اشتغال و کار و دانش آموختگان مشغول به کار و روش نمونه گیری در این بخش هدفمند و نظری بود که با روش تحلیل مضمون تجزیه وتحلیل شد. بخش کمی شامل اساتید و هیئت علمی دانشگاه های شهید بهشتی و دانشگاه تهران بودند که با روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. به منظور تجزیه وتحلیل داده های کمی در این تحقیق از آمار توصیفی و استنباطی، آزمون تی استودنت، تحلیل واریانس عاملی، تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. روایی محتوایی مصاحبه ها و پرسشنامه، ابزارهای مزبور بر اساس نظرات متخصصین برنامه درسی و صاحب نظران آموزش عالی بررسی و پس از تائید مورداستفاده قرار گرفت. اعتباریابی مصاحبه با استفاده از معیارهای چهارگانه گابا و لینکلن (1994) و پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون کرونباخ 92/. تائید گردید. در این پژوهش 66 مولفه ی اشتغال پذیری شناسایی شد که با مقایسه یافته ها با ادبیات پژوهش به 16 مقوله کاهش پیدا کرد و درنهایت در قالب سه مقوله اصلی دانش و مهارت اکادمیک، دانش و مهارت های مرتبط با محیط کار، نگرش و ویژگی های فردی دسته بندی شدند. مولفه کارگروهی و کار تیمی در راس مولفه های اشتغال پذیری شناخته شد.
    کلیدواژگان: آمیخته اکتشافی، اشتغال پذیری، دانش آموختگان
  • حمیده بزرگ، محمود مهرمحمدی*، ابراهیم طلایی، نعمت الله موسی پور صفحات 53-87

    هدف پژوهش حاضر فهم دانش شخصی عملی معلمان بوده و به روش کیفی انجام شده است. فهم دانش شخصی عملی به ما در درک چرایی عملکرد معلمان و پس از آن به بازاندیشی روایت های شخصی و حرفه ای آن ها به منظور بهبود عمل معلم همراه خود او کمک می کند. این مطالعه در یکی از مدارس ابتدایی غیرانتفاعی پسرانه شهر تهران انجام شده است. نتایج حاصل از مطالعه نشان می دهد شرکت کنندگان از دانش غنی در زمینه عوامل موثر بر موفقیت در حرفه معلمی برخوردارند. با این حال داده های به دست آمده از مشاهدات، نشان از تفاوت بین آنچه معلم به عنوان ویژگی یک معلم موفق و تدریس موثر بیان می کند و آنچه در عمل اتفاق می افتد، دارند. ماهیت پویا و وابسته به موقعیت دانش عملی معلم، معانی و تفسیرهای متفاوت افراد مختلف از تجربیات و رویدادهای مشابه و عدم وجود بازاندیشی از عواملی هستند که باعث وجود این تفاوت ها می شوند.

    کلیدواژگان: دانش شخصی عملی، دانش معلمان، یادگیری معلم
  • هاله شیخ الاسلامی، غلامعلی احمدی*، علیرضا عصاره، ابراهیم ریحانی صفحات 79-110

    پژوهش حاضر کتابهای ریاضی و آمار(1) و راهنمای معلم پایه دهم رشته انسانی با تاکید بر رویکرد زمینه محور به روش تحلیل محتوای کمی و کیفی مورد مطالعه قرار گرفته است. جامعه آماری کتابهای درسی و راهنمای معلم ریاضی دهم انسانی سال تحصیلی 96-1395 است. ابزار پژوهش، فرم تحلیل محتوا با توجه به رویکرد ریاضیات زمینه محور است. از روش تحلیل آنتروپی شانون  به منظور محاسبه میزان اهمیتی که در طراحی کتاب های درسی و راهنمای معلم ریاضی پایه دهم انسانی به چهار مولفه رویکرد زمینه محور شامل دارا بودن موقعیت عملی، واقعی بودن، مرتبط بودن با تجارب زندگی روزمره دانش آموزان و باز بودن داده شده، استفاده گردید. نتایج حاصل حاکی از این است که میزان توجه و درگیری با چهار مولفه ریاضیات زمینه محور و مقدار ضریب اهمیت هر یک از این مولفه ها کم بوده و محتوای درسی کتاب مذکور بر اصول ریاضیات زمینه محور منطبق نیست.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، رویکرد زمینه محور، کتاب ریاضی پایه دهم انسانی، راهنمای معلم پایه دهم انسانی
  • فهیمه شعبانی ثانی*، افسانه نراقی زاده، پروین احمدی صفحات 111-142

    هدف پژوهش حاضر بررسی جایگاه آموزش بلوغ دختران در کتاب های درسی پایه هفتم دوره اول متوسطه بوده است. مولفه های بلوغ شامل: جنسی، جسمی، عاطفی، روانی (شخصیت)، ذهنی (شناختی)، اجتماعی، شرعی و عرفی در نظر گرفته شده است. روش پژوهش موردنظر، تحلیل محتوای کیفی و جامعه آماری آن کتاب های درسی پایه هفتم در دوره اول متوسطه در سال تحصیلی 1395 - 1394 بود که کتاب های تفکر و سبک زندگی (تفکر و سبک زندگی مشترک دختران و پسران و کتاب تکمیلی تفکر و سبک زندگی ویژه دختران)؛ پیام های آسمان، علوم تجربی و مطالعات اجتماعی پایه هفتم به عنوان نمونه انتخاب شدند. در مجموع 337 مقوله در کتاب های درسی مزبور در رابطه با مولفه های بلوغ یافت شد که نتایج نشان داد که بلوغ شرعی با 115 مقوله (12/34%) دارای بیشترین میزان و بلوغ عرفی با 22 مقوله (52/6%) دارای کمتربن میزان بود.

    کلیدواژگان: بلوغ، آموزش، دختران، کتاب های درسی، پایه هفتم
  • سمیه قربانی، سید ابراهیم جعفری*، فریدون شریفیان صفحات 143-176

    اهداف پژوهش حاضر، تعیین صلاحیت های حرفه ای معلمان در رویکرد یادگیری برای دانستن و ارائه راهکارهای اجرایی جهت تحقق آن می باشد. روش پژوهش ترکیبی از نوع اکتشافی است. جامعه آماری بخش کیفی متخصصان و صاحب نظران تعلیم و تربیت و بخش کمی معلمان مقطع متوسطه ناحیه 2 و 3 شهر اصفهان می باشند. روش نمونه گیری هر دو بخش به صورت هدفمند بود. در بخش کیفی 20 نفر از متخصصان با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند زنجیره ای انتخاب شدند. در بخش کمی نیز به صورت هدفمند معلمان دارای مدرک ارشد و دکتری شهر اصفهان انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته و بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته با 14 مقیاس از صلاحیت های حرفه ای مورد نیاز معلمان بود.یافته های کیفی با استفاده از تحلیل محتوای مصاحبه و یافته های کمی نیز با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تحلیل شد.

    کلیدواژگان: یونسکو، یادگیری برای دانستن، صلاحیت های حرفه ای معلمان، راهکارهای اجرایی تحقق
  • صادق زارع صفت، مرضیه دهقانی*، رضوان حکیم زاده، مرتضی کرمی، کیوان صالحی صفحات 177-206
    این پژوهش جستاری در تجربه زیسته اعضای هیئت علمی دانشکده های ریاضیات، فنی و مهندسی و علوم پایه (STEM) در دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1396 از اجرای برنامه های درسی توسعه حرفه ای است. داده های این پژوهش از طریق رویکرد کیفی و با روشی پدیدارشناسانه توصیفی و با ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته استخراج شده است و داده‎ها از طریق روش کدگذاری و مقوله‎بندی تجزیه و تحلیل شده اند. نمونه گیری در این بخش از طریق هدفمند از نوع معیاری بوده و در مجموع 21 نفر شرکت نموده اند. برای اعتبار یافته ها به وسیله فن دلفی از سوی صاحب نظران و کارشناسان بر روی مقولات توافق شده است. با توجه به ساختار پژوهش و حوزه های چهارگانه در برنامه های درسی، برداشت محققین از مضامین و مفاهیم مرتبط با هر حوزه ارجاع داده شده است. در مجموع 37 مقوله و درنهایت به 4 طبقه کلی شامل طراحی و تدوین، اجرا، زمینه و ارزشیابی در سه بخش نقاط قوت، مسائل پیشرو و مطلوبیت برنامه های درسی مضمون یابی شد. نتایج این پژوهش نشان می دهد که فاصله زیادی میان طراحی و اجرای برنامه ها بوده است و هم چنین الگویی مفهومی مبتنی بر تجارب زیسته اعضای هیئت علمی تدوین و در انتها پیشنهاد هایی ارائه شد.
    کلیدواژگان: تجربه زیسته، توسعه حرفه ای، مدرس دانشگاه، روش پژوهش کیفی، پدیدارشناسی
  • زهرا امامی پور، عظیمه سادات خاکباز* صفحات 207-234
    پژوهش حاضر به منظور مطالعه چالشهایی که معلمان دوره ابتدایی در خصوص درس پژوهی با آن مواجهه هستند، انجام شده است. برای نیل به هدف از روش مطالعه موردی در یک مدرسه استفاده شد. شرکت کنندگان پژوهش، 20 نفر از معلمان ابتدایی در آن مدرسه بودند. ابزار جمع آوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختاری با معلمان و مشاهده مشارکتی بود. به منظور تحلیل داده ها از روش کدگذاری و مقوله بندی استفاده شد. نتایج نشان داد که معلمان قبل از درسپژوهی با سه دسته از چالشها مواجهند: دانش معلمان در زمینه درس پژوهی، انگیزه معلمان برای شرکت در درس پژوهی، تشکیل گروه و تعیین وظایف اعضا. حین درس پژوهی با سه دسته از چالش ها مواجهند که عبارتند از: انتخاب مسئله برای درس پژوهی، اجرای درس و جمع آوری داده ها، نقد و بررسی تدریس. بعد از درس پژوهی با سه دسته از چالش ها مواجهند که عبارتند از: داوری طرح های درس پژوهی، انتشار نتایج درس پژوهی، برگزاری جشنواره درس پژوهی.
    کلیدواژگان: درس پژوهی، معلمان ابتدایی، بالندگی حرفه ای معلمان
  • زینب گلزاری* صفحات 235-262
    هدف از این مطالعه موردی، تعیین تاثیر استفاده از کد های دسترسی سریع در افزایش انگیزه تحصیلی دانشجویان است. جامعه آماری پژوهش شامل دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در سال 1397-1396 است که به صورت تصافی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش با استفاده از محتوای آموزشی مجهز به فناوری کدهای دسترسی سریع، به مدت یک ترم تحصیلی آموزش دیدند.فناوری کدهای دسترسی سریع بارکدی دو بعدی است که با کمک پوینده کدهای دسترسی سریع، بر روی تلفن همراه دوربین دار و تلفن هوشمند یا تبلت، قابل خواندن است. این بارکد می تواند محتوای آموزشی را به صورت متن، تصویر یا فیلم آموزشی، در اختیار کاربر قرار دهد. نتایج این مطالعه نشان داد که تلفیق کدهای دسترسی سریع با محتوای آموزش، بر افزایش انگیزه تحصیلی دانشجویان تاثیر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: کدهای دسترسی سریع، تلفیق فناوری با محتوای درسی، انگیزه تحصیلی، یادگیری سیار
  • سیدعلی قادری، بهروز مهرام *، محمود سعیدی رضوانی، محسن نوغانی دخت بهمنی، مرتضی کرمی صفحات 261-298

    هدف این پژوهش، شناسایی و ایجاد بستر نظری مناسب برای طراحی برنامه درسی در شرایط بحران بود. در این راستا، ابتدا با تحلیل اسناد و روش نقد توسعی، پیامدهای بحران ها بر جامعه و نظام آموزشی استخراج و مبنای نقد و استنتاج قرار گرفت. سپس دسته بندی های مطرح در نظریه برنامه درسی بررسی و با توجه به معیارهایی چون جامعیت و کارآیی در پاسخگویی به مساله پژوهش، طبقه بندی جان میلر انتخاب و موضع نظریه های تشریح شده آن در قبال این شرایط تحلیل شد. بر اساس نتایج، با نظر به شرایط خاص روانی و اجتماعی افراد درگیر در بحران، رهنمودهای نظریه انسان گرایی اجتماعی برای طراحی یک برنامه درسی که به افزایش تاب آوری و بازگشت سریعتر افراد به شرایط عادی کمک کند نسبت به دیدگاه های دیگر مناسب تر تشخیص داده شد. وحدت بنیان های نظر و عمل برنامه درسی در شرایط بحران، ضرورت غیرقابل اجتنابی است که در تحلیل نهایی اشاره شده است.

    کلیدواژگان: بحران، برنامه درسی مبتنی بر بحران، نظریه برنامه درسی، انسان گرایی اجتماعی
  • پروین بازقندی، سعید ضرغامی همراه*، رضا محمدی چابکی صفحات 299-328

    هدف مطالعه حاضر، بازاندیشی درباره نقش معلم در فرایند یاددهی/یادگیری مبتنی بر نظریه پیچیدگی است. برای این منظور نقش معلم در بینش سنتی کمنیوس و نیز بینش منتقدانه دیوئی مطرح شده و از نقش معلم در نظریه پیچیدگی دفاع شده است به گونه ای که مطالعه حاضر انگاره تسهیلگر نوپدیدی را به جای انگاره معلم بازنمایاننده پیشنهاد می کند. چنین است که نقش تسهیلگری مطابق با نظریه پیچیدگی، فراهم کردن بستر مناسب برای مشارکت همراه با درگیری و توجه، گوش فرادادن هرمنوتیکی، بکار آمدن نیروی تخیل و فی البداهگی، و نوپدیداری تفسیرهای گوناگون و پدیداری دانش و آگاهی نوپدید زمانی، غیرخطی، پیش بینی ناپذیر، خودسازمان و مشترک است. با چنین بینشی تسهیلگری و یادگیری همچون دو امر همزمان و پیوسته، که هیچ یک به معلم یا فراگیران نیز محدود نمی شوند، بسترساز نوپدیدآیی دانش زمانی و مشترک در سطح کلاس است.

    کلیدواژگان: نظریه پیچیدگی، تسهیلگری، نوپدیدی، بازنمایی
  • شهرام اسکندری پور، غلامرضا حاجی حسین نژاد*، مجید علی عسگری، علی حسینی خواه صفحات 329-352

    هدف اصلی پژوهش حاضرتبیین عوامل موثربرکیفیت تدریس وتعیین وزن هریک ازعوامل میباشد.دراین پژوهش  ازروش ترکیبی استفاده شد.جامعه آماری کیفی شامل کارکنان ستادی وپژوهشگران برتردانشگاه فنی بوده از طریق نمونه گیری ترکیبی انتخاب شدند.جامعه آماری بخش کمی این مطالعه رامعاونین آموزشی،مسئولین اداره پژوهش وآموزش،مدیران گروه واساتیدموظف کلیه آموزشکده هادرسال1395 تشکیل می دهند.دربخش کیفی برای گردآوری اطلاعات ازمصاحبه های اکتشافی ومصاحبه نیمه ساختمند استفاده شد.در بخش کمی ازمقوله های شناسایی شده حاصل ازکدگذاری داده های کیفی استفاده نموده ونسبت به ساخت پرسشنامه های مقایسات زوجی که حاوی مولفه هاوعوامل موثربرکیفیت تدریس بوداقدام ونتایج با استفاده ازروشAHP  موردتحلیل قرارگرفت. نتایج پژوهش حاکی ازآنست که سهم عوامل مربوط به مدرس،محیط آموزش ودانشجویان به ترتیب برابربا41،33و26درصد برآوردشده است.ازبین مولفه های مرتبط بامدرس،مهارت های حرفه ای مدرس به عنوان مهمترین مولفه باوزن 361؛از بین مولفه های مرتبط بادانشجو،سوابق و تجربیات تحصیلی باوزن385واز بین مولفه های مرتبط بامحیط آموزش،کیفیت محیط وشرایط آموزشی باوزن 341 محاسبه شد.

    کلیدواژگان: کیفیت آموزشی، دانشگاه فنی و حرفه ای، فرایند تحلیل سلسله مراتبی، روش پژوهش ترکیبی
|
  • Saeid Safaei Movahhed* Pages 5-28

    number of postgraduate students has been growing exponentially in Iran in the last two decades. That is while the number of faculty has not increased proportionally to keep up with the fast growth. Hence, the student-faculty ratio has widened, turning thesis and dissertations into chaotic scene. Accordingly, this paper aims at uncovering how Iranian professors supervise postgraduate research projects in such a complex unprecedented context. The research participants are 45 postgraduate students who were selected purposively by criterion sampling strategy and interviewed by informal and in-depth techniques. Methodologically, the research may be deemed as grounded theory with emergent design (proposed by Charmaz). Thus, the data were analyzed at two levels, namely initial and focused (secondary) coding, and a quadripartite typology emerged consequently.

    Keywords: research supervision, postgraduate studies, emergent grounded theory, academic exploitation, research supervision style
  • Fatemeh Sharifi Asadi Malafeh, Abasalt Khorasani * Pages 29-54
    This paper reports  employability skills determination using exploratory blended method from the viewpoint of the experts of higher education, graduates, the workforce and experts in the field of employability .Sampling method in the qualitative section was purposeful and theoretical sampling. The qualitative data collection was carried out through in-depth interviews and constant comparison of the findings with the research literature and analyzed with Glaser model. The statistical population consisted of faculty members of Tehran universities (N= 335). . In this research, 66 components of employability were identified which were categorized into three main categories of general knowledge and skills, and knowledge and specialized skills of the field, knowledge and skills related to the work environment , personal attitudes . The teamwork and group work component was recognized as the most important component of employability.
    Keywords: Academic Graduates, Employability, Mixed Method
  • Hamideh Bozorg, Mahmoud Mehrmohammadi*, Ebrahim Talaee Pages 53-87

    The purpose of this study is understanding the Personal Practical Knowledge (PPK) of teachers which has been done through qualitative method. Understanding PPK helps us to understand why teachers act in a specific way. In this regards, reflecting on their personal and professional narratives also help to improve their practice. This study was conducted along with 13 teachers in a non-profit primary school in Tehran. The results of the study indicate teachers’ rich knowledge of factors affecting success of the teaching profession. However, the data obtained from the observations show the difference between what the teacher describes as a successful teacher and effective teaching, and what happens in their practice. The dynamic and contextual nature of the teacher's knowledge and the different meanings and interpretations of similar experiences and events and absence of reflection are the factors that cause this differences.

    Keywords: Personal Practical Knowledge, Teachers’ knowledge, Teachers’ learning
  • Haleh Sheikholeslami, Gholamali Ahmadi*, Alireza Assareh, Ebrahim Reyhani Pages 79-110

    Recently, the National curriculum of Islamic Republic of Iran has been developed by the Ministry of Education to provide educational policies. In this document, an implicit emphasis on so called context base aspect of the program can be seen in the mathematics curriculum framework section. In this paper, I first, introduce the different aspects of context base Mathematics Education, and then this educational approach has been traced in the newly written mathematics textbooks in Iran.

    Keywords: content analysis, context base Mathematics approach, secondary School's 10he Grade Mathematics Book, teacher guide book
  • Fahimeh Shabani Sani*, Afsaneh Naraghizadeh, Parvin Ahmadi Pages 111-142

    The current study aims to evaluate teaching puberty components to girls in the seventh grade of  first stage high school textbooks. These components includes sexual, physical, emotional, psychological, mental (cognitive), social, religious, and civil puberty. Research method was qualitative content analysis, and the target population included all the seventh grade of  first stage high school textbooks in the school year 1394 - 1395, and among them Thinking and Lifestyle (Mutual book for boys and girls, Thinking and Lifestyle Mutual book for boys and girls), Divine Messages, Social Studies and Experimental Science were chosen. As a result, 337 puberty components were found in the chosen books. In case of evaluation of puberty with 115 (34/ 2%) components was in the first place and Religious puberty with 115(12/32%) categories had the highest amount and putative puberty with 22 categories (52/6%) had the lowest amount.

    Keywords: puberty, education, girls, seventh, textbooks, grade
  • Somaye Ghorbani, seyedEbrahim Jafari * Pages 143-176

    The present study aims at determining teachers’ professional qualifications in “the learning approach to knowing” and presenting executive strategies for realization of this approach. The research employs an exploratory mixed-method research. The population in the qualitative part of the research consists of experts of education and in the quantitative part includes all high school teachers of Districts 2 and 3 of Isfahan. To select participants in both parts, the purposive sampling technique was used; in the qualitative part, 20 experts were employed using the chain purposive sampling method, and in the quantitative part, teachers with MA/MSc and PhD degrees of Isfahan City were selected. To collect data in the qualitative part, semi-structured interviewing technique, and in the quantitative part, a researcher-made questionnaire with 14 scales of professional qualifications for teachers were usedualitative findings were analyzed suing content analysis of interviews, and quantitative findings were analyzed using descriptive and inferential statistics.

    Keywords: UNESCO, learning to know, teachers’ professional qualifications, executive strategies for realization
  • Sadegh Zaresefat, Marzieh Dehghani*, Rezvan Hakimzadeh, Morteza Karami, Keyvan Salehi Pages 177-206
    This research is based on the experience of the faculty members of the College of Mathematics, Engineering, and Basic Sciences (STEM) at Ferdowsi University of Mashhad in 2017 in implementing professional development curricula. The data of this research were extracted from a qualitative and descriptive phenomenological method with semi-structured interviewing tool. Data is analyzed through coding and categorization. Sampling in this section was targeted through a criterion type and a total of 21 people participated. To credited, Delphi technique was agreed by the experts and experts on issues. Given the research structure and the four areas in the curriculum, researchers' perceptions of the themes and concepts related to each field were referred. A total of 37 categories and finally four general categories including design, implementation, field and evaluation in three areas of strengths, leading issues and desirability of curriculum. The results of this study showed that a great deal has been reported between the design and implementation of the programs, as well as a conceptual model based on the life experiences of the faculty members and, finally, suggestions were presented.
    Keywords: STEM, professional development of faculty members, life experience, professional development curriculum
  • Azimehsadat Khakbaz* Pages 207-234
    This research aimed to study the challenges which elementary teachers deal with lesson study. This research studied challenges in three stages, before, during and after lesson study. To achieve the aim of the research, a case study in a school was used. Participants of this research have been 20 elementary teacher of that school. Data collection tools have been semi-structured interviews with teachers and participatory observation. Coding and categorizing were used to analyzing data. Findings showed that teachers faced with three categories of challenges before lesson study: teachers' knowledge about lesson study, teachers’ motivation to participatet in lesson study, creating group and determination of the responsibilities of the group members. During lesson study teachers faced with three categories of challenges: selecting problem, implementing lesson and data collection, reviewing and criticizing the lesson. After lesson study teachers confronted with three categories of challenges: refereeing, publishing and the lesson study festival.
    Keywords: Lesson Study, Elementary School Teachers, Teacher Professional Development, Challenges
  • Zeinab Golzari* Pages 235-262
    The purpose of this research is to investigate the effect of technology of Quick Response Codes in education. Accordingly, a case study was answer the question "Does using quick response codes effect students' academic motivation?" The statistical population consisted of students from Islamic Azad University in 2016-2017. They were randomly divided into experimental and control groups. Experimental group using quick response codes technology based on two-dimensional bar code using fast access technology to mobile and smartphone or tablet. This barcode can provide educational content as text, image or educational video. Offer. The results of this study showed that the use of quick response codes in education has a positive effect on increasing students' academic motivation.
    Keywords: Quick Response Codes, Integrating technology, educational motivation, Mobile learning
  • Sayyed Ali Ghaderi, Behrooz Mahram *, Mahmoud Saeedy Rezvani, Mohsen Noghani Dokht Bahmani, Morteza Karami Pages 261-298

    The goal of this study was to identify and develop an appropriate theoretical framework for designing curricula in crises. In this regard, first, by document analysis and ampliative criticism methods, the consequences of crises on the society and the educational system were extracted and used as a basis for criticism and drawing a conclusion. Then, relevant taxonomies in curriculum theories were studied, and based on some criteria such as comprehensiveness and efficiency in answering the research questions, the taxonomy of Miller was selected and its expounded theories on crises were analyzed. Based on results, given the special psychological and social conditions of people who have been involved with crises, it was recognized that the guidelines of the social humanistic theory are more appropriate than the others for designing a curriculum which would help increase people's resilience and cause their faster return to normal conditions.

    Keywords: crisis, crisis-based curriculum, theories of curriculum, social humanistic theory
  • Parvin Bazghandi, Saeid Zarghami Hamrah*, Reza Mohammadi Chaboki Pages 299-328

    The present study seeks to rethink the role of the teacher in the teaching-learning process according to the complexity theory. First, the role of the teacher is explained in the traditional vision of Comenius and Dewey's critical insight and then the role of the teacher is discussed in the complexity theory. Then, the teacher’s image as an emergence facilitator is suggested instead of their image as a representer. In this way, the facilitator role, as recommended by the complexity theory, involves creating a context for participation along with engagement and attention, hermeneutic listening, using imagination and improvising, the emergence of different interpretations, and the non-linear, unpredictable, self-regulated, and common knowledge and awareness. From this viewpoint, facilitating and learning which are considered as simultaneous and continuous and are not limited to teacher or learners, could establish a context for the emergence of common knowledge at the classroom level.

    Keywords: Complexity theory, Facilitating, Emergence, Representation
  • Shahram Eskandaripour, Gholamreza Hajhosseinnezhad*, Majid Ali Asgari, Ali Hosseini Khah Pages 329-352

    This study aimed toexplain factors affecting qualityof teaching and determine their impact onteaching quality.The mixed research approach was used for collecting the data. The population (qualitative method) consisted of staff at central organization of university and researchers of university in 2011- 2016; they were selected using combined sampling method.The population (quantitative method)also consistedof educational assistants,headsof research andeducation department, and faculty members in2016.In qualitative study,the exploratory interviews andsemi-structured interviews wereused for collecting thedata.Inquantitative study,theidentified categories which were derived from encoding qualitative data were used to create paired comparison questionnaires; they included factors affecting quality of teaching.The resultswere analyzed using AHPmethod.Thefindings indicatedthat the contribution of teacher, educational environment, and students was estimated to be41,33, and 26 percent, respectively.Among teacher components,the professional skillsof teacher(weight326) was determined to be themost important component; among student components,theacademicrecords andexperiences(weight463)was determinedto bethe mostcomponent;andamong educational environment components,quality educational spaces and equipment(weight429)was determined to be the most important component.

    Keywords: Educational Quality, Analytical Hierarchy process, mixed Research Method